Last news in Fakti

28 Юни, 2021 10:47 7 718 120

Жената на майор Терзиев: Всичко в управлението на страната и армията ни е измяна

  • майор терзиев-
  • димитрина попова

Уволнете ген.Русев-праща пилотите си на гибел, без подготовка, пише Димитрина Попова

Жената на майор Терзиев: Всичко в управлението на страната и армията ни е измяна - 1

Вдовицата на загиналия в Черно море майор Валентин Терзиев публикува нов и разтърсващ коментар на личната си страница във фейсбук.

Димитрина Попова директно обвинява командира на авиобазата за катастрофата с МиГ-29.

Ето тежките ѝ думи към президента и ръководството на отбраната:

"Трябваха ми две седмици, за да разбера истината за "нещастния инцидент" с Валентин Терзиев - без записи, без черни кутии, само с лични средства и много ограничено време, и се чудя на МО, БА и в частност ВВС на вас колко време ви трябва, за да я затриете и потулите. Министър Панайотов, това че не е пилотска грешка го знаех още на 9-ти юни, след като се разбра че няма отказ в техниката.

Но Вие тогава твърдяхте друго, а и няма гаранция, че сега "палачинката е обърната", заради медийния и обществен натиск, но до края на следствието може пак пилота да е виновен. Имената на щурманите изобщо не са необходими, защото и те не са виновни или по-скоро също са с по-малка вина, но може би точно с тях ще си "измиете ръцете" в хода на следствието.

Като дадете орден на м-р Терзиев на церемонията (звучи по-скоро като за изчистване на имиджа на МО и ВВС, отколкото за почести), може да поискате и рапорта за уволнение на ген. Русев – защо е дал съгласието си и е положил подписа си за провеждане на тези стрелби, при положение, че осигурява по 12 ч. нальот на пилотите и не осигурява подготовка на подчинените си, а ги изпраща на гибел.

Да поискате рапорта на зам.-нач. щаба на ВВС Луканов - защо не е отменил стрелбата, а даже е "натискал" мишената да бъде поразена, защото видите ли ще се изложим и пострадаме, ама кой по-точно и пред кого - пилотът или "пагоните на някой" и не на последно място на ген. Мирчев и ген. Петров - зам. командири на ВВС - ръководителите и организаторите на това учение, защо се провежда учение "на хартия", а нямаме ресурс за него (аналогично е със "самолетите на Борисов"), защото тези хора явно нямат чест и са "петно" за БА и ВВС.

Забравете за последните 13 сек. и последните думи на пилота (всъщност почти сигурно е, че това не са последните думи, ако секундите са 13), а извадете предпоследните 13 сек., те са напълно достатъчни за истината и не са необходими черни кутии, кабели, Украйна и т.н.

И накрая Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело (а такова ще има), защото всички тези лица са с Ваша протекция и ще бъде ли военна прокуратура независима или Гешев е прокурора на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна.......???
Не нанасям обвинения, а само задавам въпроси и търся отговори и понесени отговорности, все още.

Ще ги получа ли и кога, дали ще стане към края на втория мандат на Президента????
P. S.: Кураж на всички действащи летци, и Терзо нямаше да се откаже, ако беше някой друг. Но това командване ли искате и така ли искате да продължава? Защото с политически гръб е така. Промяната зависи от вас, а не от тях - борете се и не мълчете! Да говориш, когато казваш обективната истина не е измяна. Измяна е всичко, което в момента се случва в БА, а и в цялото управление на България."


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    79 20 Отговор
    РЕСПЕКТ!
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    65 34 Отговор
    Станалото не може да се върне,нито да се поправи!Никой ,никого не кара на сила хората да стават Военни,летци,или милиционери!Повечето стават заради облагите,без да могът да изчислят риска........В конкретния случай риска не си е заслужавал!Когато седна зад волана на Машенка аз знам риска и го поемам!Когато паркирам и я разглобя,включаю сваля и страничното огледало,просто казвам на Съдбата-Благодаря и така всеки път........

    Коментиран от #20, #74, #107

  • 3 ККК

    74 18 Отговор
    Като ми пееш Пенкеле, кой ли те слуша? Само вижте )спред официалните извлечения от пийпълметрията) колко заблудени ОвчиКоне има, които отново ще гласуват за ГРОБ и за СлафчУ-Месията! Е, вие с тоя матрял искате да има оправия!? Кога, в колко часа!?
  • 4 Всички

    64 4 Отговор
    Тези хора които нещастната вдовица косвено обвинява за кукли на конци на тях им е било наредено да се направи това учение и те са го направили каквато и да цена затова е трябвало да се плати

    Коментиран от #29

  • 5 Измяна спрямо кого?

    15 20 Отговор
    Когато си бил на страната на Мечката,или когато си на страната на враговете на Мечката?! В превод на славяно-български се озвучава като "дрън дрън,та пляс"..

    Коментиран от #65

  • 6 Реалност

    80 12 Отговор
    Някой трябва да помогне на тази жена! Болката със сигурност и е огромна, но не знам дали всекидневните изяви и обвинения, ще и помогнат! Жената се нуждае от помощ! Нека близки и приятели да застанат до нея и да не я оставят, докато преодолее болката!

    Коментиран от #22, #37, #39, #45, #76

  • 7 Перо

    68 10 Отговор
    При министър на МО Каракачанов са произвеждани такива командни кадри. Падат се по двама измислени боклуци с лампази на войник. Цялата държава е доведена до такова състояние. Вижте например качеството на пътната мрежа и най-високия брой жертви в Европа. Престъпността,като държавна,мутренска политика е жестока към всичко и всички!

    Коментиран от #102

  • 8 Просто човек

    50 69 Отговор
    Жено, почваш да прекаляваш. Започна вече и да уволняваш командири, да обвиняваш Президента...Изчакай да излезе Истината и тогава говори!

    Коментиран от #15, #19, #31

  • 9 Госпожо

    37 46 Отговор
    ИМАМ 4 СТРЕЛБИ НА ШАБЛА..ЗАГУБИХМЕ 4 МОМЧЕТА НА 18-20 ГОДИНИ...ТОВА Е АРМИЯ..ТОВА НЕ Е ЗЕЛЕНЧУКОВ МАГАЗИН...УСПОКОЙТЕ СЕ...

    Коментиран от #63, #114

  • 10 ОТАН

    64 19 Отговор
    На жената и е ясна истината, мъжът и е свален и никой не поема отговорността, жалка работа.....

    Коментиран от #40

  • 11 Шеф

    33 58 Отговор
    РАДЕВ И ОСТАВКА Е КАТО КОМУНИСТ ДА НЕ КРАДЕ

    Коментиран от #89

  • 12 ники

    41 31 Отговор
    Президента ще отговори ли или и той като Бойко ще се скатава като мишка. Ще понесат ли отговорност виновниците за случилото се ? Ще имаме ли някога Българска Армия с която да се гордеем или ще я караме на исторически спомени на отддавна отминали години ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 44443

    64 14 Отговор
    абсолютно права е отдав а трябваше да завалят оставки, но не, в България няма мъже, има само подлоги
  • 15 qwerty

    39 32 Отговор

    До коментар #8 от "Просто човек":

    тази я използват като панаирджийска мечка. някой и слага думи в устата и тя ги преповтаря. последните 12 г дали ръководството на ввс не е било подчинено на някой, който е в “опозиция” стига глупости.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българка

    60 6 Отговор
    Много генерали, много нещо! А дали са истински генерали и могат да носят отговорност? Или са кницни плъхове, протежета, които ще си измият ръцете.... Въпроси много.Чакаме отговори

    Коментиран от #25

  • 18 пиле на грил

    7 15 Отговор
    Права си, но двамата с румен са работили Габи последователно и сега това се осребрява.
  • 19 БАЙ Х@Й ‼️

    29 9 Отговор

    До коментар #8 от "Просто човек":

    "При скорост 950км/ч и на височина 1'200 метра самолетът е изчезнал от радарите." / това са думи на министъра , не на жена от пазара/ !!! Какво по-голямо признание очакваш!

    Коментиран от #49, #86

  • 20 00014

    35 7 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Да не би Демократична България да са по-добри? Пропагандатори на всичко перверзно от запада. Стари изгладнели седесари търсещи нова реализация.

    Коментиран от #35

  • 21 САНДОКАН

    25 10 Отговор
    Тази жена много късно разбра чия е изцяло вината,но този човек няма нито чест нито достойнство,
  • 22 А кой да е този "някой"?

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Реалност":

    Като те слушам,"някой" друг да е,само да не си ти.Ганьо акъл дава,пара йок!

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Реалност

    6 5 Отговор

    До коментар #22 от "А кой да е този "някой"?":

    Виж сега! Ако ти се чувстваш Ганьо, не значи, че аз споделям твоите чувства :))! Виждам, че не ти е добре, но търси другаде помощ! А иначе в коментара пише достатъчно! Защо точно ти не го схвана, не знам! :))
  • 25 Капитан от БНА

    15 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Абе -истински ...колкото един с ръст на смачкана джумерка ,който само като му зърна фотото как марширува на "дясна ръка-десен крак" ,"лява ръка -десен крак" ...направо падам от смях ...ама иначе надянал генералската униформа, че и ...АВИАТОРСКА-без нито да е бил пилот, нито дори техник ...ами някакъв политически профил -офицер ...но "голям спец и фактор" по самолетите и ...НАТО ,въпреки ,че ако свали униформата и се омеше сред пиянките пред кварталното магазинче , не можеш го различиш от ...алкохолиците ...
  • 26 обрат в мнение

    26 26 Отговор
    Тази жена е тип златотърсачка. Отказа помощ с мотива че е осигорена финансово, но истината май е друга. Тя още не е погребала мъжа си, не е минало време да затъпи болката от загубата. Възползва се, докато не е забравено се впуска в нещо, което скоро ще разберем

    Коментиран от #55

  • 27 Военен

    40 29 Отговор
    Тази вече се оля, защо го пратили да изпълни тренировъчна мисия, а що не пита що му давали заплата. А ако не дай си боже стане война пак ли няма да отиде щото не бил подготвен. Е аз ли да отида да карам самолета. И да погледне как се разследва самолетна катастрофа, особенно за самолети паднали в морето минимум една година. Няма още официално изявление от разследващите тя говори та говори. Една достойна съпруга на военен не се държи така. Вече дори не я съжелявам.

    Коментиран от #84

  • 28 госпожо

    42 22 Отговор
    тази трагедия се случи преди 20-на дни. За това време Вие написахте над 20 поста. Чудя се кога имате време да тъгувате и кога намирате време да седите пред компютъра. Никак не разбирам целта на Вашите постове. Имате две деца - едно от първия Ви брак и едно дете от трагично загиналия пилот. Може и да бъркам, но все си мисля, че Ваш приоритет трябва да са децата, а не Фейсбук.

    Коментиран от #117

  • 29 лапай

    23 3 Отговор

    До коментар #4 от "Всички":

    Те за това трябва да ги изгонят, защото са командири уж, и трябва да откажат изпълнението на задача в мирно време, след като хората им нямат достатъчна подготовка. На война не може на в мирно време може. Само че те не са с топки и искат да лапат до безкрай само облаги. Не искат да понасят сега отговорност за допуснатата смърт.

    Коментиран от #32

  • 30 123

    24 6 Отговор
    не ни трябва авиация, само пво, едно с400 и приключва сагата, и онези 2,5 милиарда обратно в българия
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Военен

    15 22 Отговор

    До коментар #29 от "лапай":

    Какъв военен пилот си ако една задача не можеш да изпълниш?
    А чакай искаш да кара самолета като пътнически да излети да кара малко и да го преземи. Като иска така пътнически самолети колкото искаш, това са военни пилоти с определени ангажименти към НАТО.
    Като не им харесва напускат. Не дай си боже да ни нападне някой тези военни ще се скрият като мишки и ще оставят тежеста на наборниците, жалка картина.

    Коментиран от #47, #52

  • 33 Антагонизъм

    27 10 Отговор
    Докато идваше генералската заплата защо мълчеше? Хранихте се от измяната? Всички знаем, че останалите в армията след 90те са родоотстъпници. Не може да си се клел на Народната Република и да си натовец. Както и да си натовец и да милееш за родината.
  • 34 Alex

    33 8 Отговор
    Моите съболезнования,госпожо!Много силни думи казвате,разбирам Ви!Ами къде бяхте до сега и не ги казахте преди страшната злополука?!Каквото и да казвате,героя няма да го върнете!Възхищението ми към този човек е неизмеримо!
  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 28 Отговор

    До коментар #20 от "00014":

    Единственните,които са решени да изчистят обора са ИТН!аз ще им се доверя и очаквам от тях яко Чистене!!!Всички други сме ги гледали!

    Коментиран от #85

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Диверсант

    24 6 Отговор

    До коментар #6 от "Реалност":

    Нямам фейсбук и не ме вълнува. Но доколкото знам там си комуникират група от определени хора които имат нещо общо.. Жената споделя болката си със своите познати. Журналистите дебнат като селски клюкарски, всяка нейна сълза пльоскат на мегдана.

    Коментиран от #50, #78

  • 38 Винкело

    17 17 Отговор
    Трябва да се усеща човек кога да направи пауза, колко време да замълчи... А тук вече направо отива на Десислава Цонева № 2. Остава и в някое реалититу да влезе.
  • 39 Изумен

    21 8 Отговор

    До коментар #6 от "Реалност":

    Аз дори започвам да се съмнявам дали тя е постоянно в мрежата или някой от нейно име го прави. Понеже не е спряла.
    Ако това и помага да се справи с мъката по съпруга си, ок. Не знам такава болка как се преодолява, но има компетентни лица.
  • 40 прекалява

    23 14 Отговор

    До коментар #10 от "ОТАН":

    От къде й е ясна истината? Има ли доказателства, факти? Или ей така си говори, за да има други виновни, но не и съпруга й. Става досадна вече всеки ден да напомня за себе си и да излива обвинения без покритие.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ШВЕЙК

    5 6 Отговор
    На официална церемония днес, 02 октомври 2020 г., Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои настоящият командир на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров със звание „генерал-майор“ и го назначи на длъжност командир на Военновъздушните сили.
    Командир на авиобаза Граф Игнатиево става бригаден генерал Николай Русев, който досега заемаше длъжността заместник-командир.
  • 43 Аз Човек

    16 20 Отговор
    Госпожо Подкрепям Ви И Нека Виновните Понесат Отговорността си Радев заедно със своите Слугинажи
  • 44 кочо

    25 4 Отговор
    СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ГОСПОЖО.САПЬОРА СЪЩО ГРЕШИ ВЕДНЪЖ.ПИЛОТА Е ТРЯБВАЛО ДА ПРОПУСНЕ- ТАЗИ МИШЕНА ЗАЩОТО Е ДЕФЕКТНА.НО ЗАРАДИ ДА НЕ СЕ ИЗЛОЖИМ:смърт.б.борисов даде на мвр 1.2 милиярда лв. да му крепят режима.НО ЗА АРМИЯТА--НИЩО.

    Коментиран от #46

  • 45 Проблема

    22 12 Отговор

    До коментар #6 от "Реалност":

    на тази жена не е в болката,а в криенето на истината за случилото се с най-близкия и човек. Липсата на достойнството у политиците и генералите - това е проблема. За съжаление президента се излага.
  • 46 Напротив,

    19 3 Отговор

    До коментар #44 от "кочо":

    за армията се наливат милиарди,но това са пари на вятъра. Дори служебното правителство подписа договор за две корабчета за 1 милиард, които на практика не ни трябват.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 1455

    29 6 Отговор
    Много е права жената , но да търси най вече вина у Борисов о Шкембе Войвода , те са виновни ме БА е в такова състояние

    Коментиран от #53

  • 49 Тошо

    12 4 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Ясно каза очаква оставка , не признание това не е любовен флирт‼

    Коментиран от #58

  • 50 там е

    9 2 Отговор

    До коментар #37 от "Диверсант":

    работата, че профилът ѝ е отворен , а не само за приятели. Така всеки може да прочете какво е написала.
  • 51 Ха сега

    11 14 Отговор
    А ти не изменили на мъжа си а сега ревеш защото са ти обещали парички личи по опорните точки на мутрата

    Коментиран от #57

  • 52 Къде точно

    6 4 Отговор

    До коментар #32 от "Военен":

    в България видя наборници? А,че армия не ни трябва е вярно. Швейцария няма армия и са си добре.
  • 53 Жител

    7 13 Отговор

    До коментар #48 от "1455":

    То по твойта логика от хан Аспарух да търси отговорност. Точно последните години се правеше нещо за армията ни
  • 54 69 69

    8 9 Отговор
    ОСТАВКА БЕ КАУН
  • 55 истината

    9 10 Отговор

    До коментар #26 от "обрат в мнение":

    наистина е май друга, защото не са имали брак. Пари ще получат детето му и родителите му. Защо "уволнява" сега наред не ми е ясно.
  • 56 плюс минус

    13 13 Отговор
    Някой манипулира горката жена, загубила съпруга си. Надявам се истината за неговата гибел да излезе наяве. Но.... има и едно НО!
    Когато се омъжваш за летец, или друг военен, или шофьор, нали знаеш рисковете от професията му? Или те заслепява униформата и голямата заплата, не шофьорската.

    Коментиран от #59

  • 57 Элфа

    6 2 Отговор

    До коментар #51 от "Ха сега":

    Не съди по себе си не всички се продават
  • 58 БАЙ Х@Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Тошо":

    Коментара ми е към #8 , а не към съпругата !
  • 59 Равенство

    10 7 Отговор

    До коментар #56 от "плюс минус":

    Риска си е риск безхаберието си е безхъберие, тук само оставка е достоиния изход на парашутиста
  • 60 Габровница

    12 4 Отговор
    Oт самото начало след катастрофата твърдях упорито,че военният министър трябваше да направи строй на всички в авиобазата и пред строя да СКЪСА пагоните на командира като акт на позор предателство и доказателство за неизпълнение на служебните си задължения!!!После следствие,съд затвор на всички замесени!
  • 61 БРАВО БРАВО

    18 5 Отговор
    АТЛАНТИЧЕСКАТА СБИРЩИНА КАКВО ИЗПЪШКА. КРЪВ ПИКАТ ГА РАЗБРАХА ,ЧЕ КУТИЯТА СЕ ПРАЩА ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ДА БЪДЕ РАЗЧЕТЕНА. АТЛАНТИЦИТЕ МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАТ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ КАЖУВАТ ИСТИНАТА ЗА САМОЛЕТА МИШЕНА КАК Е БИЛ ПОРАЗЕН ОТ РАКЕТА. БРАВО НА ТАЯ БОРБЕНА ЖЕНА!!!! В ТАЯ КОЛОНИЯ НА САЩ ЖЕНИТЕ СА ПО БОРБЕНИ ОТ МЪЖЕТЕ!!!!! ЧУДНА РАБОТА, ЩО ТАКА???? МНОГО БЪРЖЕ СЕ ДЖЕНДЕРОСАХТЕ КАТО РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ, ПЕТЪР СТОЯНОВ ....... . СИСТЕМАТА НИ УБИВА-СЪСТАВЕНА ОТ ЖЕНИ ЗАПОЧНА ДЕМОНТАЖА НА РАЗБОЙКО БОРИСОВ. МАТА ХАРИ СНИМА ГОЛ ТОЛУПА С РЕКЕТА !!!!! БРАВО НА ЖЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!
  • 62 Пурко

    14 6 Отговор
    Плюенето е втора фаза страданието. Реално в армията и в МВР покриват човешката грешка, за да може загиналите да бъдат наградени, а семействата им обезщетени. Припомнете си онзи, който потроши нов хеликоптер, за да покаже чалъм! Човек от системата съм и винаги се постъпва така. Няма нужда да плюе по всички.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 батко

    10 0 Отговор
    Шкембето, нали си направи ремонтите на изоставени поделения.Пука му за армията.
  • 65 Габровница

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Измяна спрямо кого?":

    Измяната е спрямо тези,които са ти доверили живота си,за да ти служат и на България разбира се!
  • 66 Венету към 57

    3 0 Отговор
    На приказка никой не се продава
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Холмс Шерлок

    16 9 Отговор
    Съболезноваания за съпруга й. Обаче взе да се престарава много, досажда много и постига обратен ефект. Ако е алчна за пари да си каже направо. Иначе приказки за това да определя какво и що в летенето на бойни самолети, са най-малкото неподходящи от нейната уста. И причините не са във служебното правителство дето е управлявало месец и половина, или пък в президента. Ясно е, че като нямат достатъчно часове не е необходимо да участват във учения. Чудя се колко летателни часа имат инструкторите дето проверяват пилотите и как ги набират? Професията му е била такава и мъжът й си е давал ясна сметка какво може да очаква. Да почива в мир!
  • 69 Петров

    6 10 Отговор
    Тая много грозна бе
  • 70 Сега

    12 5 Отговор
    Истината е ,че иска истината! Но няма да я получи защото тука нещата опират до националната ни сигурност. Как бихме могли да обявиме официално ,че американска ракета е свалила нашя Миг 29. Натовците ще нададът такъв ВОЙ , и ще ни обвинят в куп лъжи , а и не се знае какви ще бъдат последствията след това.Политиците са така притиснати до стената и хванати за гушата ,че немогат и не смеят да направят нищо друго освен това което им се казава да правят.
    Всичко се е вършило под натиск , а нашите военни са били заличени от правото да мислят! България е в нато и те взимат решенията. Нашите политици могат само да мълчат ,защото следват санкции.

    Коментиран от #90, #99

  • 71 Сиромах

    15 6 Отговор
    Служил съм във ВВС 26години.Не съм летец,но съм живял и преживял много с тях,много приятели отодоха във вечността вечна им памет на всички!Моля тази госпожа,съчувствувам за мъката и по загубата,но нека бъде човек и малко по умерена и премерена в думите си,иначеизлиза,че по-компетентен от нея в авиацията няма и тя трябва да бъде назначена за командуващ ВВС,Министър на отбраната,Президент и т.н.,чак до НАТО!Разбира мъката и,но малко по кротко,времето не можем да върнем!

    Коментиран от #75, #83

  • 72 незнайко

    9 8 Отговор
    Браво, но само тя си позволява да говори открито ! Нито репортери нито разследващи ще кажат нещо различно от това което им е наредено !!! Ако не е Фейсбук Никой няма да я чуе тази жена !!! Чудя се как не са и посегнали още, да и затворят устата ???
  • 73 Българин

    11 9 Отговор
    Защо продължавате да ни занимавате с тая, тя ли е единствената, която е загубила близък в инцидент, да не говорим, че сам си е избрал тази опасна работа. Нормалните хора когато загубят близък скърбят, а не киснат нон стоп във фейса, а и аз лично съм 100% сигурен, че е пилотска грешка - защо се снишил под 2000 м като му е казано да не го прави.

    Коментиран от #105

  • 74 Механик

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Няма как да се съглася с теб! ИЗОБЩО.
    Летец е призвание, а не професия! Никой не става летец-итребител заради облагите. Това разбира се, тия който са родени да пълзят, никога няма да могат да го разберат и почувстват.
    Мога да ти гарантирам, че ако на военните пилоти от цял свят им намалят заплатите драстично, отнемат им привилегиите, то те няма да сменят летенето с нещо друго.
    И пак да кажа "Орелът може да буде разбран само от друг орел. Охлюва няма да го разбере".
    А с "презимената" ни авиация, нашите летци се чувстват като орли в клетка! Жалко и безпомощно.

    Коментиран от #82

  • 75 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Сиромах":

    По бай Тошово време ли служихте ?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Въпроси

    13 7 Отговор
    Остана ли българин, който да не е обвинила за трудовата злополука на мъжа си? Тя ли най-големия спец по авиация и самолетостроене в целия свят, поне така излиза от писаниците и? Каза ли му преживе да си намери друга работа защото тази е опасна или с радост му харчеше няколко хилядната му заплата?
  • 78 Реалност

    12 2 Отговор

    До коментар #37 от "Диверсант":

    Абсолютно си прав! На жената болката е разбираема, но това което правят журналистите и от болката и създават новина, е много гнусно!
  • 79 незнайко

    8 2 Отговор
    Някой вярва ли, че се мъчат да четат данни от кутията ? Аз не вярвам !!! Вярвам на това, че не може да падне самолет в морето и пилота да е на ПАРЧЕТА !!! БЕЗОЧЛИВО НИ ЛЪЖАТ !!!
  • 80 редник

    7 2 Отговор
    Не можа ли някой отговорен държавен мъж, да излезе и да каже , ама и глухите да чуят, че: това е инцидент с военна техника и станал по време на официално занятие! Пред вид спазване на военната тайна и докато не се произнесе военното следствие, не могат да се правят никакви обвинения и заключения! Точка! Моля,журналисти и цивилни да правят коментари, без да засягат честа на загиналия, на неговите колеги и командири!
    Без да претендирам, че съм точен и изчерпателен.

    Коментиран от #104

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Психиатър

    2 4 Отговор

    До коментар #74 от "Механик":

    Ти си живееш в някакъв свой измислен свят:))))) С тия 12 часа нальот сигурно заради летенето е стоял, а не заради заплатата:) Сори ама аз тази година имам повече време на самолет от него, а мразя пътуванията.
  • 83 Целата ти служба е била

    3 2 Отговор

    До коментар #71 от "Сиромах":

    За да пазиш рахата на управленската глутница не народа...тука който и чужденец да дойде и управлява народа ще живее по добре но управленската глутница няма да съществува и да граби
  • 84 бечев

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Военен":

    Ти като си бил военен,най вероятно си щабар и по цял ден си играл джобен тенис и си чел вестници докато стане 16 часът да идеш при женка си.И на края на месеца една шапка пари за децата!!!

    Коментиран от #92

  • 85 Според мен

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    си сляп, но си чакай, не че ще ти се случи да до чакаш.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 хмммм

    7 7 Отговор
    Разбрала била "истината с лични средства." Тази жена не е адекватна. За истината са нужни факти и доказателства, а не хипотези. Да хвърля вина напосоки е явен признак, че не е добре психически. Едно е да искаш истината, а друго е да обвиняваш всички други наред, без мъжа си и без реални доказателства.

    Коментиран от #98

  • 88 Коци

    10 5 Отговор
    На хората, които искат да изкарат случая маловажен, допустим и вменяват ,че жената на летеца прекалявала вече, ще кажа следното.
    Да, нормално е при учение да има жертви. Но става въпрос при колко учения и колко са жертвите. Понеже при нас е едно към едно, което не е номрално. Случаят не е маловажен, защото показва на какво е способна армията ни.
    Колкото за вдовицата не летеца, тя не се натрапва на никой. Пише във фейсбук. Който иска чете, който не иска, не чете. Това, че някой е решил да прави статии, реп. пари на нейн гръб, то грехът е негов, а не неин. Тя си изплаква болката и изказва мислите си. Мисля ,че всеки има право на това. Никого не кара на сила да и чете постовете, нали?
    Отделно, това да загубиш близък човек, баща на децата ти. И то поради немърливщината, неграмотността и желанието да угодиш на "партньорите" на някой с лампази. А този НЯКОЙ да опитва да изкара пилота виновен за всичко, понеже няма как да се защити, ми права е жената да защити близия си.

    Коментиран от #96

  • 89 aatri

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шеф":

    Това е то!!!
  • 90 Ленин

    5 11 Отговор

    До коментар #70 от "Сега":

    Вече се появиха тролове в защита на Радев и престъпниците,които убиха човек,по най подъл начин като хиени!!!
  • 91 мнение

    1 2 Отговор
    жестока...... истина......
    А относно

    Публикувано във факти.бг: края на втория мандат на Президента
    Не се знае....
  • 92 Реалност

    2 3 Отговор

    До коментар #84 от "бечев":

    "Уволнете ген.Русев-праща пилотите си на гибел, без подготовка, пише Димитрина Попова"...щом на близо 50 години е нямал подготовка явно и мъжа и е играл по цял ден джобен тенис и е чакал да стане 16 часа, не мислиш ли

    Коментиран от #97

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Абе, Димитра,

    6 3 Отговор
    Русев ти е виновен,а шкембе войводата, който купи за три милиона аудита,вместо гориво за облитане и три милиарда за скици на самолети - не ?!
  • 95 мнение

    5 1 Отговор
    При внезапна смърт, близките на починалия реагират по различен начин! Едни се затварят и дума не можеш изкопчи от тях! Други, трезво гледат на нещата, въпреки голямата болка и се държат сравнително нормално! Трети вият на умряло и не се усещат какви обвинения хвърлят срещу който им падне! Въобще темата е крайно деликатна! Аз даже съжалявам, че взех да пиша по нея, ама да завърша. Икрено съжалявам жената за нейната загуба! Нека Бог да и помогне да издържи на това страдание! Нека приеме обаче, че и други скърбят искрено за съпруга ѝ! Част от тези други, са неговите началници, виновни или не за произшествието! Ако някой има вина, нека го виним, както е редът!
  • 96 Тц Тц

    5 1 Отговор

    До коментар #88 от "Коци":

    Да ни обясниш с какво е по важен случая от загинал в трудова злополука работник, сигурно с това, че този е работил общо за една година 12 часа, а работника минимум 2100 часа или с това че за тези 12 часа за една година е взел над 60 000 лв, а работника за 2100 - 15 000 лв???
  • 97 отговор

    6 1 Отговор

    До коментар #92 от "Реалност":

    Сигурен съм,че е било и така,само че керосинът за самолета не го купува той от бензиностанцията за да прави нальот колкото си иска за тренировка,така мисля,работил съм на военно летище не съм летец,но нещата са ми известни почти в детайли.Иди във ВВВУ то и ще се удариш в главата от лапачи.
  • 98 тази жена

    6 3 Отговор

    До коментар #87 от "хмммм":

    явно иска някой да ѝ обърне внимание с ежедневните си постове. Няма човек в тази авиация, когото да не оплю. Ще рече човек, че пилотът е била тя. Като иска да знае нещо или ако иска нещо, да помоли за среща с военния министър, с Президента, с Началник щаба на ВВС, а не по цял ден да развива теории. Досега един път не я чух да попита намерени ли са човешки останки, търсят ли ги и така непогребан ли ще остане майор Терзиев. Наистина започва да досажда вече и работата най-накрая ще стане като с Кантарджиев - от съчувствие до досада и безразличие.
  • 99 МАФИЯ НА ББ

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "Сега":

    кажи го направо така е в КОЛОНИАЛНА-БАНАНОВА БЪЛГАРИЯ. КАЖИ ГО НАПРАВО,ЧЕ СМЕ КОЛОНИЯ С ПОСТАВЕНИ КУКЛИ НА КОНЦИ!!!!
  • 100 ИОПЕ

    5 2 Отговор
    Тая женица започна да прекалява
  • 101 колю

    6 0 Отговор
    Тая голема разбирачка се избара. Всички са виновни, само не и нейния. Как ще прави нальоти ако няма учения и как ще се научи да стреля ако няма стрелби. Това не е от вчера! Защо не си го прибра у дома да си го пазиш до фустата. А с тия военни заплати дето ги взимат от нашите данъци какво ли пък са направили за БГ?
  • 102 Здрав разум

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Тоя с лампазите в президентството Каракачанов ли го произведе? А някой спомня ли си кой военен министър купи машина за хангар, когато нямаше летящи самолети. После съдът го оправда. Можело. На какъв пост беше тогава сегашния държавен глава? Кой планира, проведе и командва настоящото учение? Властта винаги е и отговорност. Да я поемат и да отговарят.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Сега

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "редник":

    Ако на това учение участваше и беше паднал натовски самолет независимо чия е вината за това , няма да можем лесно да си представим какво щеше да им се случи на нашите политици!Отговорите и обесненията ще са много-много дълъги ,а представата им за учение ,разследване и следствие ще придобият много различен характер!
  • 105 ААА НЕ СИ ПРАВ„ маверик”

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Българин":

    Том Круз с топ гъна може да го направи!!!!
  • 106 Бай Шиле

    6 5 Отговор
    Предполагам,че някой манипулира тази жена,без тя да се усети.След като е негативна относно Президента,кой ли е този?
  • 107 Зарко

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Професията на пилота е изключително рискова и който я е избрал следва да е наясно, близките му също. Аз като пътувам със самолет вига имам страх, защото не се знае... Оказа се ,че в самолетите вече няма парашути.

    Коментиран от #113

  • 108 ХАН КРУМ

    9 0 Отговор
    истината ще е срамна.за това се крие.жената на терзиев търси иститната за смъртта му и това е съвсем нормално.чета коментарите и се замислям колко злоба ,ненавист и омраза сме събрали. и понеже сме безсилни да се изправим срещу мръсниците и мерзавците политици, се мразим по междуси защото е по–лесно.всеки народ си заслужава съдбата.а за армията и ввс–нека ,който и да е да влезе в централния военен архив от 1998г насам и да види и проследи ликвидацията на БА. КАК ТЕХНИКА ЗА МИЛИАРДИ СТАВА НА СКРАБ НАРЯЗАН С ОКСИЖЕНИТЕ, КАК ТЪРГОВЕТЕ ЗА ВОЕННА ТЕХНИКА СЕ ПАЧЕЛЯТ ОТ БРАТЯТА РОМИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОНАЗИ ОТ МОБИЛИЗАЦИОННИЯ РЕЗЕРВ ,НО НИКОЙ НЯМА ДА ПИПНЕ ТАМ. ЗАЩОТО ОЩЕ В ОНЕЗИ ГОДИНИ Е ЗАЛОЖЕНА НЕ САМО ГИБЕЛТА НА М–Р ТЕРЗИЕВ И НА КОЛЕГИТЕ ПРЕДИ НЕГО И НА ТЕЗИ СЛЕД НЕГО. В ПОДОБЕН ПОДХОД Е ЗАЛОЖЕНА ГИБЕЛТА НА БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ НАС КАТО НАРОД, ОТ ШЕПА АЛЧНИ ПРОДАЖНИЦИ.
  • 109 !!!?

    5 5 Отговор
    Жената на загиналия пилот нарече внушенията на Фигуранта и неговата генералска шайка за промяна - измяна !!!?
  • 110 !!!?

    4 4 Отговор
    България се управлява от военна хунта убиец. Това казва жената на загиналия летец !!!?
  • 111 СВД

    5 2 Отговор
    Сглобете казаното от различни фактори и всичко е казано и ясно! По същата мишена стрелят и ПВО! Понеже тя пада като метеор, нивата на поразяване за самолета и зенитчиците са се смесили, самолета е поразил мишената, а те - самолета! При нормално падане щеше да си я убучи на 6 000 метра, на 4000 щеше да я поразят зенитчиците и всички да бъдат наградени! Лошо планиране, недостатъчно тренировки и взаимодействие!
  • 112 Osman

    3 1 Отговор
    Айде и тази почна да разбира от политика. Вземете я сложете в някоя листа за депутат че да миряса.
  • 113 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #107 от "Зарко":

    В момента да си Шофьор в бг е много рисковано в Буквалния смисъл!когато сядате зад волана,това трябва да се знае и да сте готови за този РИск!да го намалите ,овладеете по възможност!За тази цел,ако срещу вас са ..........вие трябва да сте готов да изправяте чужди грешки,а за целта трябва да сте Без грешки!Това се отнася за живота включая управлението на самолет!
  • 114 enzo

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госпожо":

    Да, това е армия. но не е война.
  • 115 Славея

    4 7 Отговор
    Тая жена на Терзиев няма да млъкне.Много проста се оказа.
  • 116 до славея 115

    0 1 Отговор
    ЩО БЕ ЩТОТО ПИТА ПИНГВИНА КВО СТАВА И ЩО ШИКАЛКАВИ
  • 117 Без значение

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "госпожо":

    Някой ще даде ли определение за съпруга? Никой не чу и не видя родители и брат! Те вероятно скърцат!!! Може би повечето биха се съгласили,че няма по-голяма болка от това, да загубиш детето си!
  • 118 Админ

    4 0 Отговор
    Като е такова положението в армията, защо досега мълчахте г-жо Попова?

    Коментиран от #120

  • 119 7899

    0 0 Отговор
    Знам какво е да казваш истината. Истината може да преследва и убива!
  • 120 0808

    2 0 Отговор

    До коментар #118 от "Админ":

    .. без омраза. г-жо Попова, и вие и съпругът ви сте знаели истинското положение в армията.Защо тогава го пускате, а и той тръгва на смърт? Той не е глупав човек, но е на 47 години, с 12часа45 мин. нальют, пенсиониран с нелоша пенсия. ЗАЩО? А има и гражданска авиация..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове