30 Юни, 2021 16:11 1 815 23

Петър Кънев, „БСП за България“: Досегашният модел на управление не може да продължава

  • бсп-
  • петър кънев

Докладът Магнитски беше дисциплиниращ срещу определен начин на правене на политика

Петър Кънев, „БСП за България“: Досегашният модел на управление не може да продължава - 1
Снимка: бТВ

"През последните 10 години се наложи един механизъм за правене на бюджет, който да е удобен за управляващите - лесно изпълним и с оставащ накрая излишък, който да си го разпределят както намерят за добре – я, от яхта, я, от джип", заяви водачът на листата на "БСП за България" за Бургас Петър Кънев в "Лице в лице" по бТВ.

Според него правителството на ГЕРБ тотално е сбъркало с управлението на кризата. "Беше абсолютно объркан моделът с отпускането на 700 млн. лв. на ББР за банкови гаранции по простата причина, че търговските банки са заринати с пари и на тях някакви гаранции от някаква малка българска държавна банка не им трябват. Дизайнът на мярката "60/40" също трябваше да бъде съвсем друг. Доброто решение беше мораториумът, който направи БНБ, тъй като от отпуснатите 700 млн. лв. на ББР от правителството на Борисов само 180 млн. лв. бяха усвоени", коментира Кънев.

"През 2005 г., по време на предприсъединителния процес към ЕС, бяхме в един пакет с Румъния и тогава искаха да ни отделят, защото Румъния се развиваше много зле и не отговаряше на условията. За миналата година излезе статистиката - румънските граждани са с 30% по-високи доходи от българските. ГЕРБ за тези 10 години ни докараха дотам, че в момента ние разчитаме на покупателната способност на румънските граждани", отбеляза социалистът.

По думите на Петър Кънев докладът "Магнитски" е готов от две години, но е дошъл сега, защото се вярва на президента Радев и на служебното правителство - не на правителството на Борисов. "Докладът "Магнитски" имаше дисциплинираща задача и дойде точно навреме. Той е огромен удар срещу определени хора, но и срещу определен начин на правене на политика. Защото това, което беше досега, не може да продължава", категоричен бе той.

Петър Кънев също изрази мнение, че докладът "Магнитски" ще има продължение и ще бъде последван от още един доклад.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БББ

    10 3 Отговор
    Е те тоя печата стикерите за ГТП , ГО и друго каквото ти дойде на акъла

    Коментиран от #23

  • 2 Само БСП

    7 12 Отговор
    Ще оправи България

    Коментиран от #6

  • 3 градевски

    10 8 Отговор
    А вашия модел е сривал държавата винаги, Вие и ДПС трябва да се забраните със закон
  • 4 Подлога БСП

    12 15 Отговор
    Прав си, модела наложен от Р.Радев и подлогите му от правителството не може да продължава. Забрана на БСП и импийчмънт на таксиджията фатмак.

    Коментиран от #10, #15

  • 5 Само БСП

    3 7 Отговор
    Ще оправи България

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 NeXu s

    7 2 Отговор
    Ами не може да продължава, я! Другарите за 12г озверяхме за власт! 12г не сме крали, само за 1г Ктб успяхме да опразним! Не може така! Партийната каса е празна!

    Коментиран от #19

  • 8 оня с коня

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Само БСП":

    Естествено че БСП ще "оправи " България,стига да се докопа до Властта.Но е казано:"Не е луд тоя който яде Зелника,а който му го дава".
  • 9 много смело

    5 1 Отговор
    се изказваш, "младежо" от БСП. Ами, ако в продължението на Магнитски лъснат имена и на твоите другарЕ.

    Коментиран от #11, #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ако лъснат

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "много смело":

    Да се разстрелят
  • 12 Само БСП

    2 3 Отговор
    Ще оправи България и никакви кавички
  • 13 цик

    1 0 Отговор
    не е кумунист
  • 14 Другия с коня

    5 5 Отговор
    Точно Модела ГЕРБ на управление ни превърна в модерна и развиваща се Държава и ни спаси от Разрухата на БСП и Комунистическата Мафия.Модела ГЕРБ изпрати БСП на Бунището на Историята!!!

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 дааааа

    2 0 Отговор
    През последните години на управление , се извърши - КРАДЕНЕ, КРАДЕНЕ, КРАДЕНЕ , а за народа,глад,студ,еван,следене,подслушване,терор и той избяга,сега няма хора из страната!
  • 17 даамне

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Другия с коня":

    Само колко хора бяха избити в страната през управлението на герберите ако знаеш, буквално се извърши геноцид над населението и се пълнеха скоростно гробищата!
  • 18 хкйг

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "много смело":

    Магнитски може да лъсне за Бойко, защото се оказа, че Пеевски е бил подчинен на Бойко , а Божков е бил заедно тях, тарторите са били Бойко и Цецо, но най-вече Бойко!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    5 1 Отговор
    Какъв модел на управление беше това 12 години? Това беше пладнешки грабеж и рекет, особено за обикновенния човек. Никога повече гробарите във влстта.

    Коментиран от #22

  • 21 БАШ КРАДЕЦ

    0 0 Отговор
    Е ТОА МА БИЕ.
  • 22 Виновен си ти

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ":

    На малка и крива ракета като тебе, и космосът ти пречи. На вас все Бойко ви е виновен, вие самите никога не носите отговорност за нищо нали? Ограбвали го били. А може би просто си неспособен и некадърен и не си се напрегнал, все чакаш някой да ти каже, да ти даде работа.
  • 23 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БББ":

    Петър плет плете,през пет пръта преплита.Уплете си и кошницата.Следват стикери на некролозите и тоалетната хартия.Нали сме европейци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове