Last news in Fakti

2 Юли, 2021 18:02 2 551 31

Туроператори и хотелиери са против спирането на руските туристи

  • туроператори-
  • хотелиери-
  • руски туристи

Освен това държавата да определи отделни коридори на летищата за пристигането на руските туристи

Туроператори и хотелиери са против спирането на руските туристи - 1
Снимка: Shutterstock

"Туроператори и хотелиери в района на Бургас изразиха днес своята протестна позиция на съвместна среща, с която се обявиха против спирането на руските туристи за България заради покачването на заболеваемостта в Русия. Полетите между двете държави на националните превозвачи „Аерофлот“ и „България Еър“ стартираха отново едва преди няколко дни - на 28 юни 2021 г. Другата руска авиокомпания „S7” тръгва да оперира на 9 юли 2021 г. до Варна и Бургас", заяви пред TravelNews представителят на авиопревозвача у нас Галин Георгиев, който е и управител на туроператора “Солвекс” и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА).

“Предлагаме на държавата да не забранява влизането на руските туристи в България ако Русия попадне в червената зона по новата система за влизане в страната. Това ще бъде пагубно за целия туристически бранш, защото отново ще реализираме загуби заради продадени хиляди самолетни билети и туристически пакети за настаняване в хотели”, каза Георгиев. Според него страната ни трябва да реагира като Гърция. Задължително да се сложи пристигането с отрицателен PCR тест в България от Русия. Независимо дали си ваксиниран или проболедувал.

Освен това държавата да определи отделни коридори на летищата за пристигането на руските туристи. От тях задължително да бъдат вземани безплатни проби с бързи антигенни тестове на аеропортите. След отрицателен тест да бъдат пускани. При положителни резултати държавата да определи карантинни хотели или места, където да бъдат настанявани, обясни Георгиев. Браншът подкрепя държавата с мерките срещу разпространението на коронавируса в България и съответно посрещането на здрави чужди туристи. “Ние сме заинтересовани страната ни остане в зелената зона и да опазваме здравето на всички, включително, и на туристите”, коментира Галин Георгиев.

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев обяви преди два дни, че ако разпространението на Делта варианта продължи по този начин, ще вкараме Русия в червената зона. Това означава, че руски туристи няма да могат да влизат в страната ни. “Определено има факти, които ни притесняват – продължаващото разпространение на индийския вариант - не само у нас, но и на изток, и на запад от страната ни”, допълни той. Внимателно следим ситуацията и, ако се налага, ще наложим мерки, категоричен бе доц. Кунчев.

Той даде пример с Португалия - страната изпадна в тежка ситуация, благодарение на това, че си внесе бразилския вариант. Очаквам Финландия да изпадне в много неприятна ситуация, защото си внесе 500 положителни, които бяха на мач в Санкт Петербург. Това искаме да избегнем. Че вирусът ще влезе в България, няма никакво съмнение, въпросът е това да не става бързо, ударно и с много хора, обясни Ангел Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не не не

    55 5 Отговор
    Заради печалбата на някакви си алчни мутри няма да вкарвате делта короната! Абсурд! Да се загванат за друг бизнес! Това с хотелите замина!

    Коментиран от #4

  • 2 JEFF

    41 13 Отговор
    Искахте да спрете българите от Европа да се връщат в България, но руснаците дори и болни ги каните. Лай.о да е , ама руско.
  • 3 аее

    44 6 Отговор
    Преместете си хотелите в Русия. Няма заради вашата алчност, да погине що народ.
  • 4 Рико

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Не не не":

    Ако разделим България(неравно като население) на суша и на черноморие, какво виждаме като възможност за препитание? Вътрешността е поле, крайбрежието е поле плюс море. Във вътрешността на България можеш да копаеш в полето; по крайбрежието можеш да копаеш в полето и да ловиш риба в морето. Две опции! Вътре е само една. Обаче ... тези от крайбрежието били жертва на нещо си. Жертвите сме ние, вътрешните; онези тарикати 9 месеца лежат и чакат леваците за да ги оскубят за 3 месеца./ Нарочно опростих до поле и море, но ме разбираш/
  • 5 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    19 5 Отговор
    КОВИТО НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА, ВАЖНА Е НАШАТА ПЕЧАЛБА....
  • 6 Х7V7

    26 1 Отговор
    А аз съм против вкарването на индийския щам!!!
  • 7 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    9 20 Отговор
    РАДЕВ, ДАВАЙ РУСНАЦИ, ЧЕ ГО ЗАКЪСАХМЕ И ТОВА ЛЯТО
  • 8 ПулеФ

    30 3 Отговор
    Вие нормални ли сте бее? Алчни смотаняци...и без това хотелите и тъжните ви кръчми за нищо не стават....само взимате парите на хората и нищо не им давате срещу това. Дано фалирате и умрете от глад да ви дойде акъла....гадни егоисти!!!!
  • 9 Сатана

    7 16 Отговор
    Българите ,които не са ваксинирани 2 пъти трябва да бъдат изолирани и ваксинирани.Да се спират от работа както и да се проследяват къде ходят и с кой се срещат вирусоносителите.Те са причината територията да е в амбър зоната.
  • 10 Анти

    24 1 Отговор
    Алчността на печалбарите по морето стига да там да сеят смърт на есен и съсипят целия бизнес и икономика на държавата.
  • 11 Гост

    18 3 Отговор
    Айде ще търпите още години без супер доходи 90 процента от нас са цял живот така!! В Русия е леж с делта мутацията и тука ли трябва да стане така??

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Още година не години ;) грешка в правописа
  • 13 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    15 2 Отговор
    НЕ НИ ПУКА ЗА КОВИТО....ТРЯБВАТ НИ РУСКИ ТУРИСТИ....ДА ПЪЛНИМ ШКАФОВЕТЕ С ЕВРАЦИ
  • 14 ManofTomorrow

    12 2 Отговор
    На туроператорите не им пука дали са Руски, Китайски или извънземни туристите, пука им че плащат в зелено. Спирането на каквито и да било туристи е бъркане в джоба, това не одобряват. Разбираемо е, но няма какво да се правят на загрижени специално за Руските туристи.
  • 15 КРОКОДИЛА

    6 3 Отговор
    АЙДЕ СТЧКУВАЙТЕ ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕВИ ПОМОГНЕ СЕГА - КАТО ИЗБРАХТЕ НЕГРАМОТНИТЕ КОМУНИСТИ ДА ВИ ПРАВЛЯВАТ А СЕГА ...............НАКЪДЕ .....................

    Коментиран от #16

  • 16 Чукча писател ...

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "КРОКОДИЛА":

    Неграмотните комунисти ни управляват от 1944 г. до сега .
  • 17 Сланина и Зурла

    8 8 Отговор
    Калва заболяемост бе???Вчера даваха Санкт Петербург дето ще е мача, нямаше един с маска и пълно с народ по улиците.Лъжци долни

    Коментиран от #18, #22

  • 18 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Сланина и Зурла":

    Пусни клипове в тубата пред болниците какво става…
  • 19 Нюрнберг

    11 1 Отговор
    Ще има "Нюрнбергски" процес за изтреблението на Българският Народ в полза на група алчни печелбари.
  • 20 Съдия Дред.

    13 1 Отговор
    Я по хубаво всички хотели да бъдат затворени и собственниците им са бъдат разследвани и да бъде доказан произходът на парите с които са били построени хотелите им. ........😂😉😂
  • 21 В.В.П.

    3 7 Отговор
    Пускайте всички,и най-вече индийци,,.Без страх..Трябва да се боледува,да се развие имунитета..Иначе се затворете и си зазидайте стената...Маските ,и в мазето!!И тъй до края!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Твърдо НЕ

    9 2 Отговор
    Ето пак "протестират" защото искат ПАЧКИ ПАРИ, а после питат защо смъртността от К19 е най висока в България! Защо ли наистиина!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Димов

    4 0 Отговор
    Алчността ще затрие света. Но, докато е прикрита зад лозунгът на пазарната икономика и демокрацията, никой не може да разпозае заплахата.
  • 27 Дърт пее..раст..

    2 2 Отговор
    Почват отпуските,За арбайтерите..Ще плъпне як Ковид ,турци,и бг ,пътуващи...Затваряйте държавата.!!..
  • 28 Иван

    3 4 Отговор
    Радев, руска подлого защо жертва собственият си народ. Кажи на министрите си веднага да затворят границите за руснаци Или не ти пука че стотици ще измират заради продажната ти поведение към Русия и Путин. ПФУ......

    Коментиран от #29

  • 29 мандо

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Иван":

    Радев няма думата.Каквото му нареди Вова това става.
  • 30 без ушанки

    3 0 Отговор
    Цял един народ ще страда заради алчните хотелиери. Направиха си хотелите с крадени пари и далавери, цяла зима им даваха ковид-субсидии при условие , че никога черноморските курорти не работят зимата , но сега заради ковида били затворени - нямат наяждане. Ушанките са вирусни и не ги искаме.
  • 31 хахаха

    0 1 Отговор
    Хотелиерите по морето вместо да намалят ударно цените и да привлекат най-големият си клиент - БЪЛГАРСКИЯ ТУРИСТ, отново реват за руски ковидари и дерат по три кожи в ресторантите и капанчетата - 1 бургер 10лв, малка Стела 7лв! Докато морския Ганьо не се научи как се прави търговия от оборот, а не от високи цени, българите ще продължават да предпочитат съседите и техните плажове, въпреки тестовете и удостоверенията, а той ще чака тьотка мамаша да му купи кебапчетата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове