Last news in Fakti

3 Юли, 2021 13:28 3 200 36

Над 50% не вярват, че ще има ефективно разследване на Пеевски след санкциите

  • пеевски-
  • делян пеевски-
  • магнитски-
  • разследване

Според част от анкетираните това се дължи на зависимости

Над 50% не вярват, че ще има ефективно разследване на Пеевски след санкциите - 1
Снимка: БГНЕС

На въпроса "Защо според вас, бившият главен прокурор Сотир Цацаров и настоящият Иван Гешев, не са разследвали Делян Пеевски за корупция" - 53 % отговарят "защото под някаква форма са зависими от него", а за 25 % обяснението е, че те са били "назначени" благодарение на неговото лоби във Висшия съдебен съвет (ВСС). Едва 5 % смятат, че не е "имало причини да бъде разследван", останалите не могат да преценят.

Това показват данните от проучване на Talk Online Panels, представително за онлайн населението на България с извадка 1006 респондента и метод на регистрация - онлайн анкета. Изследването е по поръчка на "Дневник" и е проведено в периода 22 - 25 юни (почти 3 седмици след обявените от САЩ санкции за българи по "Магнитски" заради корупция).

От отговорите се разбира, че за повечето българи е ясно колко силни са обвързаностите между бившата изпълнителна власт, бившия депутат от ДПС и прокуратурата и че това са част от причините за липсата на проверки и действия. Затова и очакванията за реформи в тези сфери са сериозни.

Над 50 % напр. не смятат че въобще ще има ефективно разследване на Пеевски и сега след санкциите "Магнитски" (вижте графиката надолу), а за 41 % само ще симулират разследване, защото "продължават под някаква форма да са зависими от него". 12 % отговарят, че

По равно (по 15%) са тези, които са оптимисти, че главният прокурор Иван Гешев и шефът на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров вече нямат друг избор и ще трябва да започнат ефективна и независима проверка срещу бившия депутат и тези, според които дали такава ще има ще зависи от резултатите от изборите.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сесесере

    10 40 Отговор
    Докато има комунисти и русофили, така ще е!

    Коментиран от #4, #17

  • 2 Гошо

    19 3 Отговор
    Как можеш сам да се разследване?!?!
  • 3 Петко

    13 2 Отговор
    Щом е дневник на гризача от Разград не е истина,това е манипулация на общественото мнение.Когато напишете истини в неговия сайт ви изтриват веднага и не можете да пишете никога повече.
  • 4 ХХХ

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сесесере":

    Пропусна да добавиш и герберасти най-вече.
  • 5 И да го разследват!

    23 2 Отговор
    Това подобие на човек, ще влезе в съда и ще им каже :-Колко струва че бързам?- Практиката показва, че тоя само от дървото го е страх!
  • 6 гост

    15 1 Отговор
    Не вярваме,защото човекът на снимката в никакъв случай не може да бъде такъв важен икономически, политически фактор,какъвто се мъчат да го изкарат.Винаги е по-лесно да се посочи някой,че той е виновен за всички беди и да бъде"изгорен като вещица",за тълпата това е решение на проблемите,без да се търсят истинските причини,защото и преди този човек да бъде демонизиран всичко това си го имаше,и коруцията и кражбите,то тогава други бяха нарочени за виновни,но с тяхното отстранаване нищо не изчезна.Проблема е защо хората се сменят,но възможността за корупция и кражби остава и идват други да го правят,кой има интерес това да е така.

    Коментиран от #29

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 И.Г.

    12 1 Отговор
    Значи има голям процент дебили, които си мислят, че някой ще разследва лиши!

    Коментиран от #20

  • 9 толупа

    1 10 Отговор
    Каскетурата в РБ е на Най-Високо ниво!Всичко ще си дойде на Мястото!
  • 10 Българка

    21 1 Отговор
    Ако няма съдебна реформа и налагане на законни наказания, то протестите против Борисов-Пеевски-Доган-Гешев са били безуспешни. Пеевски и ВСИЧКИ СВЪРЗАНИ с него съучастници трябва да получат достойни ефективни и дългосрочни присъди затвор, както и пълна конфискация . Докато не върнат ограбеното, не трябва да излязат от затвора
  • 11 Читател

    20 1 Отговор
    НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО МИСЛИМ НИЕ,В ЕДНА СПРАВЕДЛИВА ДЪРЖАВА ТОЗИ ИНДИВИД ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА Е В ЗАТВОРА.
  • 12 НЕ ВЯРВАТ

    10 0 Отговор
    НАД 1000%. ЗАЩОТО СМЕ ПРОЗЗ НАРОД. 500 ГОДИНИ СМЕ СЕ СЪВЪРШЕНСВАЛИ ДА КРАДЕМ ЛЪЖЕМ И ДА ЯДЕМ ЛЮТО ЗА ДА ОЦЕЛЕЕМ. СЕГА МАФИЯТА СЕ ПРЕКРЪСТИХА НА МАСОНИ И СА НА ВСИЧКИ ВЪЗЛОВИ МЕСТА В ПРАВИТЕЛСТВА ПАРЛАМЕНТИ ПРЕЗИДЕНСТВО ПАРТИИ АДМИНИСТРАЦИИ МИНИСТЕРСВА МЕДИЦИНА И Т.Н. И ТЕЗИ ВЕЧЕ НОВИ МУТРИ НИ ОБЯСНЯВАТ КОЛКО СА БЛАГОРОДНИ.О УЖАС !!!
  • 13 гост

    14 1 Отговор
    Скапана държава.
  • 14 898011

    15 1 Отговор
    Кочина с дебели свине е БГ.
  • 15 БОЛШЕВИК

    15 1 Отговор
    За 32 години не сме видели некой политик бандит и крадец, да е бил разследван и осъден и да лежи в затвора! Няма да видим и сега.
    Трябва да се случи радикална промяна в държавното устройство и управление на държавата, и да видим с очите си тия престъпници, вързани и наредени на стадиона, заедно с децата и внуците си, и чакащи за изпълнение на пръсъдата!
  • 16 Механик

    12 0 Отговор
    Няма как да има разследване срещу никой от всички тия 30 и кусур години. Защото на дъното ще лъсне голеият задника на САЩ и озъбеното лице на Сорос, а те нямат интерес да се афишират точно сега.
  • 17 Ессерем

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сесесере":

    Искаш да кажеш за депесари и герберасти!
  • 18 Чичо

    14 1 Отговор
    Сменете каскетя
  • 19 Рошко

    17 1 Отговор
    50х2% не вярват, а не 50, като ми посочите един осъден политик с отнето имущество и тикнат в затвора тогава ми пишете глупости
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 зузи

    6 7 Отговор
    Шиши е под чадъра на Вова.Тоест недосегаем!

    Коментиран от #26

  • 22 !!!?

    6 6 Отговор
    Демонизирането на Пеевски е удобно прикритие на мутрите - така наречените "бивши хора" като Рашков & червена русофилска Мафия!!!?

    Коментиран от #34

  • 23 big

    10 1 Отговор
    Вероятността за това е много голяма, но по-важен е въпроса да бъдат разследвани всички държавни служители на всички нива спомогнали за всички схеми! Ако не бяха те с тяхната алчност и причини за изнудване, до това нямаше да се стигне!
  • 24 Анализатор

    9 2 Отговор
    Дебелата св"ня ще бъде отсвирен отвсякъде, това е пример за това как ще бъде отсвирен и моделът Доган-Борисов!
  • 25 мани се боко

    7 3 Отговор
    най-невярваща е гешефтурата,но ще видим след изборите при нова и безпристрастна прокуратура!
  • 26 Шопо

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "зузи":

    Аха. И затова ли го млатиха руснаците миналия месец? И най-вероятно ще го повторят, за затвърждаване на "знанията"?

    Коментиран от #30

  • 27 незнайко

    6 1 Отговор
    Докато не паднат глави в истинския смисъл на думата нищо няма да се промени . БЪЛГАРИ не вярвайте, че ще има промяна, ако беше така то тя трабваще да почне да се усеща, поне по отношение на строителството по черноморието !!! Уви както виждаме всичко е както до сега, продължават започнатите строежи !!!
  • 28 ...

    3 0 Отговор
    Пеевски доган в замяна ви дава Слави Трифонов. Чети 24 rodopi. com. Ще се осъзнаят дпс, но геч дано не е със стани да седна. Не винаги мълчанието е злато. Да те е страх от мълчалив човек, така може да те охапе, че да ти държи влага за дълго време. Не се бъркам на дпс, но има макар и малко от турците ителигентни останали в Бг. Гневи са на някои... Весел ден и очаквайте 23 юли празник е, Курбан байрам. Живи и здрави всички където и да се намирате по света. Бог да ви пази!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 5ко

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Шопо":

    Това е втория път. Предполагам, ще има още, ако нещо друго не се случи.
  • 31 СусБе

    3 0 Отговор
    Кой ми плаща за да вярвам... всеки гледа да ме обере, излъже и т.н.....
  • 32 Буха ха

    4 0 Отговор
    А 100% не вярват че Гешо Иванов и Цацар Сотиров ще си причинят разследване на Шиши.
  • 33 Сър Пичук

    6 0 Отговор
    Шиши беше подставеното лице на паралелната дълбока държава и никога няма да бъде позволено той да бъде разследван. Знае прекалено много, така, че ако натиска да бъде разследван се вдигне прекалено много, или ще бъде убит или ще изчезне.
  • 34 Ти си уникален

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "!!!?":

    неумник бееее!
  • 35 ВЪЖЕТО

    1 0 Отговор
    ТО ВСИЧКО СИ ИМА КРАЙ , НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА !
  • 36 Сиса

    1 0 Отговор
    Хората Не вярват !!! Може би Само на БОЖКОВ ....ДА ГИ РАЗОБЛИЧИ !!! Та То големи кражби , ГОЛЯМ ВЪРТЕЛ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове