Last news in Fakti

5 Юли, 2021 10:52 2 976 13

Жена шофьор блъсна автомобила на столичен районен кмет, избяга от инцидента

  • георги илиев-
  • слатина-
  • птп-
  • катастрофа-
  • хенрик ибсен

Началникът на район "Слатина" Георги Илиев е с леки наранявания

Жена шофьор блъсна автомобила на столичен районен кмет, избяга от инцидента - 1
Снимка: БГНЕС

Жена шофьор е блъснала автомобила на кмета на столичния район "Слатина" Георги Илиев, след което е избягала от местопроизшествието, разказа самият той в социалната мрежа Facebook.

По думите му инцидентът се е случил на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен", докато той чакал да завие по бул. "Гоце Делчев". Илиев се е разминал само с контузия и не е сериозно пострадал, но е възмутен от поведението на другия водач – жената първоначално се съгласила да преместят автомобилите си встрани, за да не пречат на движението, а след като се качили да го сторят, тя отпрашила.

Ето какво разказа Георги Илиев за злополуката:

"Вчера (бел. ред. в събота) трябваше да имам среща с приятел, когото не бях виждал от години - неговите ангажименти са повече от моите, защото ръководи клон на голяма международна компания.

Те имаха и завод за производство в България, но, доколкото разбрах, се е наложило да го затворят, поради неадекватните реакции на държавата и кмета на града, в който е фабриката, на проблемите им с намирането на персонал.

Планът беше да си поговорим за “доброто старо време” (познаваме се повече от 20 години), за “нестабилното, но вдъхващо оптимизъм, настояще” и “бъдещите ни творчески планове”.

Но, както е казал Народа: “Човек предполага, Господ разполага.” - срещата бе осуетена от един инцидент.
Бях спрял на светофара на Т-образното кръстовище, където бул. Хенрик Ибсен продължава като бул. Петко Ю. Тодоров, и чаках да направя ляв завой по бул. Гоце Делчев.

Пред мен имаше спрял друг автомобил и се бях обърнал наляво, приведен напред в очакване на зелената светлина, когато в управлявания от мен автомобил се заби друг. Ударът не беше много силен, но определено беше неочакван.

След първоначалния шок, който премина за секунди, слязох от колата да видя добре ли са пътниците в другата. Слезе и дамата, която я управляваше. Видях, че няма сериозно пострадали и предложих да преместим автомобилите на спирката на автобусите, за да освободим кръстовището.

Вече светеше зелено и направих въпросната маневра, слязох от колата и, за моя голяма изненада, другата кола я нямаше зад мен - водачката беше решила да избяга.Това се случи съвсем малко след 17 ч. Обадих се на 112 и получих много адекватна реакция, операторката се интересуваше предимно за здравето ми, свърза се с КАТ и каза да чакам патрулна кола.
Преместих автомобила от спирката (все пак тя си е за автобусите) и успях да намеря място за паркиране точно отсреща - преди спирката в обратна посока.
И зачаках…
Патрулката дойде след около час, а полицаите бяха сравнително любезни, като освен от документите ми, отново се интересуваха от здравословното ми състояние.

Адреналинът вече беше ме отпуснал и почвах да чувствам все по-силна болка в лявата част на кръста, с която бях поел удара поради специфичната поза, която бях заел, чакайки на светофара за ляв завой.
Повикаха линейка, която дойде след 15-20 минути, и по предложение лекаря, който ме прегледа обстойно (дори ми мери кръвно и сатурация), ме откара в Пирогов за прегледи от специалисти.

В линейката друсаше ужасно, ама толкова ужасно, че не можах да повярвам, когато видях стикер в нея, гордо обявяващ, че това е една от линейките, закупени наскоро с европейски средства от “Региони в растеж 2014-2020” по инвестиционен проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ" на стойност 163 897 815,62 лв.
Пристигнахме в Пирогов към 19 ч.

3 часа и половина по-късно, след шест рентгенови снимки, един ултразвук, една проверка за алкохол (показа 0,0 промила) и два прегледа от специалисти (травматолог и хирург), се отправих с такси към СДВР.
Искам да благодаря на тези от вас, които по време на стоенето и чакането в коридорите на Пирогов, ме разпознаха и дойдоха да ме питат как съм, макар да бяха там поради проблеми с техни близки - трогнахте ме! Контузията не е сериозна, но болезнена и ми предписаха покой и обезболяващи - все неща, които не ползвам…

В СДВР дадох подробни сведения и се поинтересувах дали чрез камерите са открили другия автомобил (установили са го) и какво наказание може да получи за напускане мястото на ПТП - глоба и до 6 месеца отнемане на книжката…
Потвърдиха с кимане, че това, което им дадох като сведение и което ви разказах тук за самото произшествие, се вижда и на записа от камерите.

Говорихме неофициално за системата на МВР и нужните промени в нормативната база, включително и в размера на санкциите.
6 часа и половина след инцидента си бях вкъщи, но нямах сили да ви опиша всичко това, затова го правя тази сутрин и ви желая здраве и липса на катастрофи!"


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Големи

    8 4 Отговор
    фалби към МВР и "Пирогов " , бе !
  • 2 сила

    7 6 Отговор
    ЗАЩО В ПОЧИВЕН ДЕН Е СЪС СЛУЖЕБНАТА КОЛА....

    Коментиран от #4

  • 3 Морето

    14 0 Отговор
    Ако бъде направен нов Закон за движение по пътищата, в него да се определи точно и ясно наказание за напускане мястото на ПТП на единия от водачите,а именно-заплащане на разходите от напусналия местопроизшествието към пострадалия, ако има такъв-за прегледи, болница, снимки на рентген, проба за алкохол. Да му се взема книжката за 1 ГОДИНА, автомобила му да се спира от движение за 1 ГОДИНА, и глоба, в размер на 5000 лв. Никой никога повече няма да бяга от отговорност.
  • 4 Харесвам 🎃, само сготвени

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Къде прочете, че е бил със служебния автомобил?
  • 5 европеец

    6 1 Отговор
    Какво означава ''ЖЕНА'' в днешна съвременна и модерна Европа?

    Коментиран от #9, #12

  • 6 ттт

    2 0 Отговор
    Хората започнаха да преследват ползващите властта от една партия.
  • 7 Арменец - миньор

    10 0 Отговор
    Жена шофьор, ми звучи като негър скиор.:-)
  • 8 мимишко

    2 5 Отговор
    Голяма работа като е столичен районен кмет,да не е хванал бога за шлифера!И без това парите за колата ги е откраднал.
  • 9 Спиро

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "европеец":

    Много неща. Зависи от гледната точка. Но е много по различна от ония времена, когато мъжете, още не си скубеха веждите и бръснеха краката.
  • 10 Бай Шиле

    1 1 Отговор
    Женичката го е сбъркала с кмета на район Витоша,за това го е блъснала.
  • 11 Щирлиц

    2 2 Отговор
    Пич,тази гъска ти е направила услуга,че е избягала.Виж каква хубава изява ти постла.Сега внимавай да не те блъсне някоя ревизия,че тогава няма да минеш с лека уплаха.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Незначителен пътен инцидент!!!

    4 0 Отговор
    Избягала шофьор ката, да изтрезнее или да се изчисти, ако е вземала нещо!! Нищо необикновено!! Кмет, и какво от това, участник в днижението!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове