6 Юли, 2021 14:24 1 855 28

БСП подкрепи Декларацията на българските учени и общественици за РСМ

  • бсп-
  • декларация-
  • рсм

Европейското бъдеще на РСМ не може да бъде постигнато за сметка на българската история, каза Нинова

БСП подкрепи Декларацията на българските учени и общественици за РСМ - 1
Снимка: БГНЕС

БСП подкрепи Декларацията на Инициативния комитет от български учени и общественици в защита на българската позиция за Република Северна Македония. В свое писмо до академик Георги Марков и Инициативния комитет, лидерът на БСП Корнелия Нинова подчертава, че изразената позиция е в унисон с условията, заложени и в Декларацията на Народното събрание от октомври 2019 г., подготвена с участието на БСП и подкрепена единодушно oт парламентарна група на "БСП за България".

Нинова заявява, че като националноотговорна политическа партия, БСП е последователна в позицията си относно Република Северна Македония и отбелязва: "Категорични сме, че европейското бъдеще на РСМ не може да бъде постигнато за сметка на българската история и компромиси с историческата истина."

В писмото Нинова пише още: "Потвърдих нашата позиция публично и по време на последното посещение на министър-председателя Зоран Заев в София на 17 юни 2021 г., когато подчертах, че винаги сме подкрепяли европейския път на Република Северна Македония, че сътрудничество между нашите партии е важно като партньори в едно политическо семейство, но над всичко стои българския национален интерес и не може да се очаква от нас отстъпление в друга посока."

Лидерът на БСП подчертава усилията на Инциативния комитет за постигане на единодействие и единомислие от страна на политическите формации в рамките на новия български парламент по този ключов национален въпрос.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    8 22 Отговор
    Бсп са Статукво те избраха гешев, цацаров и всс. На 11.07 ще имат 10%.

    Коментиран от #11, #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Много лошо гледа

    4 18 Отговор
    и резултатите и такива..
  • 4 Слави

    8 12 Отговор
    Аз ще подкрепя декларацията, само ако получим указание от Козяк, а ако не кажат, няма да подкрепяме, пък и Радев чака, ние що да се бутаме между шамарите?

    Коментиран от #19

  • 5 Владо Путинов

    6 17 Отговор
    Обичкам си я, аз Корнелия.
  • 6 селтак

    3 24 Отговор
    Айде и Корнела яхна вълната! Удавници!

    Коментиран от #28

  • 7 очаквано

    3 16 Отговор
    Ами, как кака Корни няма да подкрепи декларацията . И тя в последно време се чуди чии гласове да прибере, та силно залитна с езика на патрЕотите " джендъри, мендъри" а има и повече право да е патрЕотка, защото няма сведения да е продавала паспорти на братята македонци като Шкембевойвода. Ако трябва и от Путин ще се отрече, но да запази стола.

    Коментиран от #23

  • 8 да ама

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "илийката":

    Радев не разчита само на подкрепа от БСП. Той има одобрението на повечето българи , включително и на десните.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 а някаква

    10 3 Отговор
    реакция след посещението на Борисов при Ердоган ще има ли?! Защо е това гробОВно мълчание!
  • 11 Sss

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    Лъжа е, че БСП са подкрепили Гешев... Само една малка част от тях подкрепиха Гешев, после напуснаха БСП и служеха докрая на модела Борисов-Доган-Беевски-Гешев, на скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС и Патриотарите. Факт!
  • 12 червен маргинал

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    Взе ми "ника" -,който ми го подсказа още бездомника Горанов преди година и нещо ,но не ти се сърдя ,първо ,че не съм си го регистрирал, второ ,че не сме само аз и ти ... в тази "категория" ...НО и аз подкрепям мнението ти в поста ...и им пожелавам ІV-то място с бюл.№4 с тази "ръководителка" - защото съм си ляв по убеждения (без да съм бил никога член на БКП) ,но тези от това БСП въобще не ги припознавам ,като ..."социалисти" , а като приватизатори, бизнесмени, милионери и преди всичко шайка -номенклатура .

    Коментиран от #16

  • 13 Даа

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "илийката":

    Само две партии досега обявиха изрично в декларации, че няма да подкрепят Радев за втори мандат, това бяха ДПС и ГЕРБ! Защото Радев отказа да стане един от тях а избра страната на народа....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Перо

    12 2 Отговор
    Браво,само така! А къде са “патриотарите”? Другите партии се изпокриха!
  • 16 същото

    4 9 Отговор

    До коментар #12 от "червен маргинал":

    се случи и с мен, докато прогледнах, че Нинова е Троянски кон в БСП. И аз питам защо мълчи за посещението на Борисов при Ердоган и си давам сметка, че по време на цялата кампания не отправи и една дума против ГЕРБ и ДПС. Как ще ме заблуди, че не е от статуквото. Да не говорим за това откъде дойде и къде работи съпругът ѝ. Не вярвам на нито една нейна дума.
  • 17 факти

    13 3 Отговор
    Луди ли сте да ми изтриете коментара, че милиони ще подкрепят Румен Радев за втори мандат, независимо от коя партия са!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Алексис Доксас

    6 0 Отговор
    Това не са компромиси! Това е предателство! През 1913 г., между съюзниците войната, гръцкият крал е подписал заповед до войската ,,Вулгарос ми мини" - Българин да не остане! Не е заповядал ,,Македонец да не остане!".
  • 21 мълчанието

    0 7 Отговор
    на Нинова за греховете на Борисов е "златно". Записи, снимки, тайно посещение при Ердоган - мълчание. Социалиститиииии, защо мълчите и вие. Или нямате нищо против коалицийка с него.
  • 22 121

    3 0 Отговор
    Прост човек съм, но.. Учили сме, живяли сме, корените ни са от този край, но са хубав народ българските македонци, георги, зорка, костадинка, но това е били много отдавна. Не е наша работа. Една наша близка, не сме македонци, а сне българи. Работа на вас политиците. По време на войни от Албания са се пеъснали българите по одрин, тракия, и много други неща, но юриста има думата, защото в София архивите, но едва ли му е до тия нещата. Всеки днес живее с проблемите на деца, внуци и правнуци.
  • 23 защото

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "очаквано":

    става с нейните камъни по нейната глава. Нали записа в устава, че само два мандата могат да бъдат депутати хората ѝ в НС с изключение на председателя.
  • 24 долу бсп

    4 3 Отговор
    три пъти фалираха държавата и сттанаха милионери за сметка на народа.
  • 25 Радев

    4 0 Отговор
    -президент, след него К.Нинова!
  • 26 Дедо ви

    3 3 Отговор
    Нинова да не забравя че партията й е наследница на идеалите на ДИМИТЪР БЛАГОЕВ , който най официално е твърдял че не е българин и се е отказвал от всичко българско, А винаги се е признавал само за МАКЕДОНЕЦ...!!!
  • 27 Свиленски

    4 4 Отговор
    БСП СА НАСЛЕДНИЦИ НА БКП КОИТО ПЪК СЪЗДАДОХА МАКЕДОНСКАТА НАЦИЯ 1945Г.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове