Last news in Fakti

7 Юли, 2021 06:36 4 103 61

Христо Иванов: След ГЕРБ трябва да се захванем и с върхушката на ДПС

  • христо иванов-
  • демократична българия

Ако има политически сили, които са готови да работят по нашите предложения, ние бихме допуснали възможността те да станат част от мнозинство, което да подкрепи кабинета, без да бъдат част от коалицията, отбеляза съпредседателят на "Демократична България"

Христо Иванов: След ГЕРБ трябва да се захванем и с върхушката на ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

Много пъти се опитвахме да започнем разговор с “Има такъв народ” (ИТН) за политики и програми, не за разпределение на порции и позиции, но такъв диалог все още няма, заяви съпредседателят на обединението Христо Иванов във видеоинтервю за “Свободна Европа”.

Той посочи, че ИТН е нова формация, която подкрепи протестите и следва те да са логичният партньор за управление, а липсата на диалог отдава или на тяхната представа за професионализъм в политиката или на това, че водят разговори с други формации.

“Обяснението на колегите от ИТН е, че все още няма правителство, за да има предварителни преговори. Необходим е обаче сериозен разговор, който изхожда от разбирането, че след като сме отделили ГЕРБ от властта, трябва да се захванем с отделянето на върхушката на ДПС от нея”, каза Иванов.

Попитан за възможен диалог с БСП и ДПС, съпредседателят на “Демократична България” заяви, че по важните теми като конституционните промени, където са необходими широки мнозинства, е готов да разговаря с всички.

“Ние сме казали, че не можем да подкрепим управление или коалиция с ДПС, ГЕРБ и БСП, но за нас възможността за диалог не се изчерпва само с тези теми. Ако има политически сили, които са готови да работят по нашите предложения, ние бихме допуснали възможността те да станат част от мнозинство, което да подкрепи кабинета, без да бъдат част от коалицията”, каза Христо Иванов. Уточни, че съществената разлика е, че подкрепата за излъчването на един кабинет е еднократен акт, а подкрепата за коалиция означава, “че сме се съгласили да правим коалиционно всички ключови действия, които предстоят”.

Изтъкна, че ако БСП промени позицията си и подкрепи конституционната реформа, това ще бъде добър знак. “Само се надявам г-жа Нинова в името на своето политическо оцеляване да не вземе да бламира конституционната реформа”, добави той. Допусна и че самото ДПС би имало желание да влезе в някаква форма на конституционно мнозинство.

Христо Иванов коментира и въпроса за исканата оставка на главния прокурор.

“За да има промяна в прокуратурата, трябва да говорим за две отстранявания - на Гешев и на ВСС. Оттам нататък трябва да се направи реселекция на прокуратурата и да се приложи система за мениджмънт и модерна отчетност в нея, която да гарантира, че правомощията на прокуратурата ще се прилагат еднакво спрямо всички така, че да няма злоупотреби”, заяви той.

На въпрос за служебното правителство той го раздели на две категории - министри, които работят в правилната посока и такива, чието присъствие подвига въпроси.

“Крайно време е служебният транспортен министър да даде отговор за ситуацията около пристанище Варна и пристанище “Езерец” на Доган. Как е възложен този договор и защо на такава цена. Този човек е бил част от вземането на тези решения”, добави Иванов.

Той призова гражданите да концентрират своя вот върху формации, които дават перспектива за дълбока промяна. Увери, че “Демократична България” ще носи тази политическа отговорност и затова е важно да се води разговор в рамките на тези сили, които искат промяна.

“Аз съм понесъл отговорността да поставя едни от най-тежките въпроси в българската политика. Готов съм да поема политическата отговорност за това да си довърша работата до резултат”, категоричен е той.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    30 12 Отговор
    са метастазите ! Успех !
  • 2 Факти

    27 6 Отговор
    И с Гешев и Цацаров.
  • 3 Абе Мравояд

    39 23 Отговор
    Първо се захвани с хирургическа корекция на камбата. Така никой няма да знае че много лъжеш.
  • 4 Сссс

    38 18 Отговор
    Чудя се кой е по неприятен Тиквуний, или Буратино. Нахъсън за власт, а властта я няма още. Козяк налива мнооого при в бити политици.

    Коментиран от #59, #60

  • 5 Акой да се захване

    16 6 Отговор
    Ало М
    Кой ще спре легализирането на леките наркотици ???
    Место да стигнем някой държави
    Ние се приравнявам с някой племена Южна Америка и Африка и Афганистан и Колумбия

    Коментиран от #56

  • 6 Хахаха

    36 13 Отговор
    Отроче на върли комунисти Бойкикиеви, човека та Маджо, този дето би чело в плочките пред Президентството в знак на подчинение, щял да ни води или даде свободата ....
    И Пинокио не може толкова да лъже каго този екземпляр.

    Коментиран от #52

  • 7 Gowo

    17 1 Отговор
    Започнете от ТЕЦа.Шиши да влезе през комина отдолу и да излезе отгоре
  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    22 10 Отговор
    МАДЖО ИВАНОВ И СЛАВИ ЧАЛГАТА ........ ........... ........ .......... РАПОНА И ДЖОЛАН ........ ИМПЕРАТОРА И ДЪРТ ВЕЙДЪР ......... КАКТО КАЗВАШЕ УЧИТЕЛЯ ЙОДА ..................
    ТЪМНАТА СТРАНА НА СИЛАТА ВИНАГИ ИМА ЕДИН СИТ И ЕДИН УЧЕНИК
    ............ ............... ................. .
    НЕ БИХ ПОВЕРИЛ БЪЛГАРИЯ НА НАРКОМАНИ И НАРКОДИЛЪРИ
  • 9 Ало Ристьо

    10 17 Отговор
    Клъцни я тази огромна камба най накрая. Виж кака ти Преслава отиде в Турция и след интервенцията прилича на Майкъл Джексън. Вземай пример!
  • 10 Пътьо

    29 12 Отговор
    Ей голям циркаджия е този, направете нещо за хората(високи цени, здравеопазване, образование, пенсии) може ли всичко партии да влизат в парламента с това, че са против ГЕРБ и ДПС, като вторите са основен спонсор Хр.Иванов и ИТН......

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 нашия

    26 9 Отговор
    Ристооо.....ти пък къде се слагаш ....захващай се с твойте НПО приятели
  • 13 ДесиФотосесията

    14 7 Отговор
    Ама защо го снимате в полупрофил да му подчертавате огромния лъжлив нос?
  • 14 САТЪРА НА ХАНА

    19 0 Отговор
    АКЦИЯ ..... "ВСИЧКИ ЧЕСТНИ ПОЛИТИЦИ СИ ПУБЛИКУВАЙТЕ ДАНЪЧНИТЕ И ИМОТНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ НА ВАС И НА ФИРМИТЕ СИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ" ............... КВО ВИ Е СТРАХ ? .... ИМАТЕ ЛИ НЕЩО ЗА КРИЕНЕ ? ............ НОРМАЛНА АМЕРИКАНСКА ПРАКТИКА ..... СТАВА ЗА 15 МИНУТИ - ИМАТЕ 2-3 ДНИ ДА ГО НАПРАВИТЕ :))
  • 15 choko

    25 9 Отговор
    Искаме референдум за излизане от нато и еврото!

    Коментиран от #20

  • 16 САТЪРА НА ХАНА

    17 0 Отговор
    МАДЖО ИВАНОВ ОБИЧА СИЛНИТЕ ЛИДЕРИ ........
    КОИТО ХОДЕХА НА ПРОТЕСТА С ХАМЪР ИЛИ ЧЕРВЕНО ФЕРАРИ :)))
    ......
    УПС , ИЗВИНЕТЕ МЕ - ВСЪЩОНСТ СЛАВИ ЧАЛГАТА НИКОГА НЕ СЕ ПОЯВИ НА ПРОТЕСТИТЕ - ТОЙ МИСЛЕШЕ КАТО АЯТОЛАХ ХОМЕЙНИ , ДАЛИ ДА СЕ КАЧИ НА САМОЛЕТА ЗА ТЕХЕРАН :))
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 NeXu s

    22 3 Отговор
    Ти ли ще носиш промяната, другарю Бойкикев от дъртия комунистически род Бойкикеви? Или Атанасов от ДС? Всички т.нар. протестни партии сте дърти комунисти, искащи да се докопат до хранилката!
  • 19 Бай Иван от Каспичан

    22 4 Отговор
    Безкрайно ми е любопитно, КОЙ го финансира този?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Курти

    18 5 Отговор
    Тоя е един самонадеян политически шарлатанин с инциатива, способен без да му мигне окото, да увършей всичко постигнато в областа на политиката, правото и граждански ред в страната! Изключително опасен за лелеяната стабилност в България!
  • 22 Тито

    18 3 Отговор
    Да не се окаже, че протестните партии са добри приятели на Бойко и ГЕРБ, щото не виждам никой да е върнал откраднатото или да е арестуван, а всички казват как ГЕРБ краде, колчета, шкафчета и проститутки, всички са на свобода и си живеят живота, е как да повярвам, че новите партии ще донесат промяната???
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ейф8

    13 6 Отговор
    Изгонете го този кърлеж, това миризливо... от росенец, какъв е тоя, чак дворец си направил, ДОКОГА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ ТЪРПИ ТОВА УНИЖЕНИЕ?????
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Иван

    18 2 Отговор
    То хубаво ама първо ,трябва да имаш мнозинство в парламента. А в близките 100 години ,такова не се очертава.И ти го знаеш много добре.Което значи ,че се напъваш само да седнеш на държавната софра .
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Анализатор

    12 2 Отговор
    В първото изречение на статията съвсем ясно прозира желанието да Христо да направи правителство и да бъде подкрепено от БСП макари и задкулисно без влизане в това правителство на БСП.

    Коментиран от #35

  • 32 Като си помисля

    9 4 Отговор
    Че ще трябва всеки ден да гледам след изборите тази гнусна физиономия вместо любимото ми"БУЦИ" ме втриса
  • 33 Бате Ицо

    12 1 Отговор
    ДАНС много бързо могат да закрият ДПС чрез конституционния съд. Въпросът е Защо не го правят?

    Коментиран от #36, #41

  • 34 Руски еничарин

    12 2 Отговор
    Гуцанов, прибери си троловете ! Смешни са, нито БСП нито твоя проект Възраждане имат шанс с дребни тарикати-копейкаджии !
  • 35 ФактЪ

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "Анализатор":

    Социализмът в България е само на думи. Не, мерси.
  • 36 5577

    8 5 Отговор

    До коментар #33 от "Бате Ицо":

    Те нямат намерение нищо да правят, освен това което са правили герб. Тоя беше дори в герберско правителство. Артист със сценаристи от подземията. Като го гледаш така главата му може ли да роди нещо? Да влезе в дебат? Да предложи нещо позитивно. Това как ще ликвидира, изтрие изчегърта и какво ли още не. С тея хора ще чакаме да ни се случи нещо хубаво. Хубаво само за тези които бяха навряни в ъгъла 10г. Ми за нас обикновенните хора КАКВО?

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Предложение

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "5577":

    Ми да махаме “Братиньо”, тогава...???!!!
  • 39 Чоко

    3 2 Отговор
    Чудесно! Но ща да стане това, трябва открито посолството на САЩ да го каже!! И да действа! Иначе няма отърване! И ДПС и ГЕРБ станаха подизпълнители на Ердоган! Турски фирми постоянно се откриват в Южна България!
  • 40 Христо

    3 1 Отговор
    ГЕРБ крадат от 12 години, ДПС от 27 години. Под ножа и двете! ДПС следва да нъде забранена като противоконституционна! А тарантулата Доган не трябва да излиза от затвора до края на дните си!
  • 41 5ко

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бате Ицо":

    Така искат от амерското, ингилизкото, исраелското и турското посолства. Понеже парите(накрадените) са в чужди банки и има много компромати, наЩе полЮтици играят като панаирджийска мечка по свирката им.
  • 42 Айде стига

    4 0 Отговор
    Атанасов искал службите да минат на полиграф и да правят реселекция на прокурорите.Ало не сме 1980 г Като ви видя първо Вие да дадете пример с полиграфа тогава ще ви повярвам.Иначе това е жив ленински подход диктатурата но не на пролетариата а на тариката.Вие не сте новият говорите само за реванш стъргане и какво ли още не.Не сме фирма за почистване.Каквото и да правите ще живеете с хората които стържете. Няма нищо по лошо от озлобен човек.
  • 43 Протест срещу безобразията в България

    3 2 Отговор
    Успех номер 23
  • 44 67889

    3 2 Отговор
    Много хубава реклама с пачки в чекмедже, това ви е силата да обвинявате другите, тъй ли, пинокио, че даже бсп са по-градивни от вас
  • 45 Васил Божков

    3 2 Отговор
    Ти си от ДПС и всички знаят, че си направихте сами този цирк с Доган
  • 46 Васил Божков

    2 2 Отговор
    Както и Доган сам си създаде партия АТАКА за да си върне гласовете на Турците !!!
  • 47 Мога да се обзаложа

    1 0 Отговор
    Протестните партии,ако се съюзят в името на омразата към ГЕРБ,ще изкарат ден до пладне. Само че колко ли поразии ще направят
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бате Наско

    3 2 Отговор
    Пътувам много из България.Прави впечатление ,че билбордовете на Ицето Иванов са най многобройни.И тутакси възниква въпроса - КОЙ така щедро го финансира?!Дали парите не идват от едни други сараи недалеч от Росенец.Например около Созопол местността Буджака.
  • 50 Павел Пенев

    0 0 Отговор
    С върхушката на ДПС трябваше да се захванете преди тази на ГЕРБ,защото между двете върхушки няма разлика.
  • 51 Holy Sh1t

    0 1 Отговор
    Браво! Човека на Маджо и метресата на Галеви - това ще ни оправи (ама друг път). Всички които имат достъп до власста в България са или дъри комуняги или деца/внуци на дърти комуняги. Сега всички са настръхнали да седнат на хранилката и да започнат техни схеми да въртят. Кога нещо ще се промени в нашата страна? НИКОГА.
  • 52 Рони

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Той не е бойните,а е Христо Любомиров и ванов
  • 53 Рони

    0 2 Отговор
    Е не ми изопачаване думите писах бойкикев

    Коментиран от #57

  • 54 реалист

    0 1 Отговор
    За дружина с 10% избиратели голямо самочувствие. По тази логика и другите партии могат да казват:" Кои сте Вие? Я си трайте там!" А за кадрите им, нямам думи. Барем се спирайте на читави, уважавани, с възможности хора. А те лепнали в листите, за хатър на тоя-оня, който им попадне в полезрението. Всякакви ялами и некадърници са там. И какво ще се решава с тези кадри? Каква Промяна ще дадат на хората, освен "стани ти, да седна аз. Па да сърбам европари и да си оправям живота на 2-3 поколения, за два мандата." Какво ли ни чака?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Не и не

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Акой да се захване":

    Вземи прочети как стои този въпрос по света и ще видиш колко тотално не си в час, или лъжеш като дърт ц. и колко си обратното на острото!
  • 57 ККК

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Рони":

    Не се оправдавай бе, пи кoч!
  • 58 Калин

    1 1 Отговор
    Христо Иванов тотално се самозабрави. Забравя и че мнозинството от българите не го харесват и не го подкрепят.
  • 59 Селянин

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сссс":

    И Тъи Нататък и ДБ са подразделения на дпс каквото каже доган Те надминаха и кауна по лъжи
  • 60 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сссс":

    Няма по - досаден и нахален от Ристьо. Като маймуна скача от клон на клон. Ту на Росенец, ту пред прокуратурата, ту пред министерството(докато беше Борисов), ту пред ТЕЦ Варна. Пред сараите и президентството обаче не смее. Или се бориш за правдата, или си по - голямо мекере от предишните. Май само министерското и прокурорското кресло го интересуват. Наглец на N-та степен.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове