Last news in Fakti

8 Юли, 2021 15:41 1 153 28

Президентът: Да планираме заедно, за да работи бизнесът ефективно

  • румен радев-
  • три морета-
  • бизнес

Според него инвестиционният фонд трябва да се развива като нов подход

Президентът: Да планираме заедно, за да работи бизнесът ефективно - 1
Снимка: БГНЕС

Трябва да подобрим планирането и координацията, за да можем да използваме максимално нашите бюджет и европейски фондове, да не забравяме, че има и други възможности да стимулираме бизнеса. Това каза президентът Румен Радев при откриването на срещата на върха на формата „Три морета“ в София.

„Необходимите средства надвишават това, с което разполагаме в момента. Много добре знаем какъв потенциал имаме, за да го използваме в нашето сътрудничество“, отбеляза държавният глава. Според него инвестиционният фонд трябва да се развива като нов подход при сътрудничеството между частния капитал и държавите в области като енергетиката, транспорт и дигитализация.

„Искаме да развиваме сътрудничеството с нашите съседи – без него оста „Юг-Север“ няма да е пълна“, заяви още Радев във връзка с разширяването на формата и поканата към Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антибсп

    11 7 Отговор
    Е за кога планове? Скоро ще го сменяме ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 алабала

    10 3 Отговор
    Бизнесът си има тлъстинки. За пенсионерите да каже Президентът, че и новите започнаха да измислят варианти как да прецакат пенсионерите и да отлагат и да орежат актуализацията на пенсиите.

    Коментиран от #6

  • 4 И как се развива

    8 6 Отговор
    С тайни срещи и размяна на торбички с евра, ако така се развива вече ти е време да си ходиш кремълски чорап.
  • 5 ЛЪЖЕ

    9 6 Отговор
    ИЗЛЪГА ЗА ПЕНСИИТЕ И МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ХОРАТА. АМА НА ИЗБОРИТЕ ТЕ НЯМА ДА ТЕ ИЗЛЪЖАТ, ТРЪГВАШ СИ.
  • 6 Пенсионер

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "алабала":

    Абсолютно съм съгласен. 50лв на Бойко са си 50лв, тия ще ми АКТУАЛИЗИРАТ пенсията с 6,73лв.
  • 7 XAAXAAAXA

    4 2 Отговор
    оня с каскета-чака...
  • 8 Още преди

    3 0 Отговор
    парламентарнтеи избори на 4 април социалната мрежа фейсбук ограничава разпространението на информация, съдържаща критични материали за за коалицията на Христо Иванов „Демократична България“.

    Медийни експерти, занимаващи се с информационни онлайн издания и дигитален маркетинг, са категорични, че изкуственият интелект на мрежата е програмиран така, че целенасочено да ограничава разпространението на материали, поставящи в лоша светлина активисти на ДБ.

    Освен умните и красиви хора на Христо Иванов, от подобни експерти вероятно се ползва и президентът Румен Радев. Неговата персона също е излъскана до безкрай във фейсбук групите, а критичните статии са трудни за достъп.

    Както е известно, подобен скандал с манипулирано съдържание и създаване на измислена реалност се развихри в няколко големи държави, сред които САЩ, където срещу Фейсбук бяха повдигнати сериозни обвинения за действия срещу националната сигурност на страната, в Германия – за целенасочено подстрекаване на омраза по време на бежанската криза, както и в Норвегия
  • 9 Сандо

    4 3 Отговор
    Радев в ролята на агне.Жертвено!Но защо и нас иска да ни хвърли на вълците?
  • 10 Анализатор

    2 5 Отговор
    В сбирката „Три морета“ участват: Естония, Латвия, Литва, Полша, Република Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Австрия, Хърватия, Румъния и България.

    Три морета, три гьола, три локви, е,и?

    Някой, някога, някъде, да е чул САЩ да са „подкрепили“ България в икономически план? С поне един долар? С изключение на Фондация „Америка за България“, дето си е накупила „сектантите“?!

    За какво е това лазене, коленичене, лизане пред американците на Радев и така нареченото му служебно правителство, е ясно и на уличните кучета у нас.

    Единственото, което сме видели е диктат в управлението на държавата, чрез посланика Херо Мустафа, вероломно русофобство и безпрецедентна намеса във вътрешните работи на държавата и службите и.

    Рецитациите на Румен Радев и слугуването му на американците са противни до накъртване.

    И българите не са толкова прости за да не разбират, че „Три морета“ не само нищо няма да им дадат, а ще ги изправят насилствено във фронт срещу Русия.

    Коментиран от #11

  • 11 „Три морета“

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Анализатор":

    се провежда на знакови дати – 8 – 9 юли – само два дни преди парламентарните избори у нас на 11 юли.

    Нещо като „подарък“ за Херо Мустафа, която вече е наредила „правителство“ с хванатия за полата и льотчик, роден, наш.
  • 12 Радев

    1 3 Отговор
    вместо да се лигави и подмазва на стареца Байдън, защо не удари по масата и да иска милиарди долари за бомбардировките над София и избитите хиляди човека и сринати стотици сгради от доказано американско участие със самолети, но издигна паметник на летците свалени над София.

    Но за това се искат ТОПКИ,ГОЛЕМИ ТОПКИ.
  • 13 Питаме само

    4 1 Отговор
    Какво им пука на САЩ за държавите от Източна Европа, че така се натискат да ги обгрижват с тази „инициатива“?!

    Икономически растеж ли?!

    Ами нали ЕС гласува 700 млрд.евро в Плана за възстановяване, т.е. има достатъчно пари за „икономически растеж“ и развитие на инфрастуктура и енергийна Осигуреност!

    Защо трябва да е инциатива, като сме свързани в ЕС и ИНВЕСТИЦИИТЕ могат да се правят без никакъв проблем?!?!?

    Освен ако идеята е да се създадат непременно някакви нови ИНСТИТУЦИИ само между тези 12 държави, за да ОБСЛУЖВАТ неразбираемата, непонятна „инициатива“ вътре между няколко държави в един ЕДИНЕН съюз?!

    Да не би да правим някакви нови източно-европейски съединени държави?

    Къде са натовските Гърция, Италия, Турция в „инициативата“, понеже също попадат в „трите морета“?!
  • 14 Най-важната

    3 3 Отговор
    задача пред нацията е да се пресече пътя на Льотчика към втори мандат.Тошко Африкански днес даде сигнал за начина за това. Очакваше се той да заяви, че ИТН твърдо подкрепят Масона, но чалгарят заяви, че е още рано да се говори за това, което значи, че няма да му козируват, а без електората на чалгарите льотчикът ще е аут.
    Времето до края на октомври е достатъчно, за да се излъчи нормален кандидат за президент и това безподобно недоразумение да се прати да пере гащите на Деса.
  • 15 Не забравяйте,

    4 2 Отговор
    че за Радев и неговите мутри, фактор №1 са парите. Те са заявявали това много пъти без много колебания. И всичко останало – „честност“, „антикорупция“, „икономически просперитет“ и т.н. – това е демагогия.

    Той опитва се да седне на два стола. Но този, който се опитва да седне на два стола, винаги се срива на пода.

    За да угоди на собственото си его, той унищожава партията, която го доведе до президентството.
    Поради злата си природа той унищожава противниците си.
    Поради своята ограниченност и зависимост, той елиминира националните структури за сигурност.
    За два месеца управление той показа абсолютна некомпетентност и наруши икономическата стабилност.
    Така той изпълни задачата, поставена от двамата му шефове – те не се нуждаят от силна, стабилна България със силни лидери.

    След неговото управление страната може да бъде затворена. А хората – нека ги изядат вълците: Слави, Тошко африканский, Майя-общата, Христо, Бабикян, Манукян и други ле шо яди.
  • 16 Някои от

    3 2 Отговор
    политическите анализатори на Русия са на мнение, че в България “цветната“ революция , спретната от американците на омръзналия на народа си и на тях (американците), диктатор – Борисов, успя!
    Така , чрез “цветна “ революция пак си сложиха техен човек и са много доволни!
    Както за съжаление са доволни и избирателите на Радев с бели коси от една соц. българска партия, които не са разбрали, а поради ментални и други причини, никога няма да разберат, че той не е “това , което си мислят че е“!!

    На тях даже и Нинова да им каже , че не трябва да гласуват за него , няма да я послушат, защото той вече е “нашия“ президент.

    Така , че и инициатива даже и на “четири“ морета да направи , все тая , онези си знаят за кого ще гласуват!

    Честито от сега новия президент – Радев , марионетката на САЩ за която – много интересно – ще гласуват отявлени русофоби – разните му демократи , чалгари и “антимутри“, а също така и отявлени русофили – белите коси!

    Голям майтап!
  • 17 „ЗелениятЧорап“

    4 3 Отговор
    е изтрещял яко! Или е напазаруван яко!

    „Дългогодишното приятелство между България и САЩ има дълбоки корени в споделяните общи ценности – ……“

    Приятелството ни е от 1943/44, когато краварите бомбиха София и избиха над 4000 невинни българи!

    А, поздрави ли Путин с „Денят на Русия?"
  • 18 Фостър Дълес

    1 2 Отговор
    Ниe щe хвърлим вcичкoтo злaтo нa CAЩ, цялaтa cилa нa CAЩ зa измaмвaнe и oглупявaнe нa хoрaтa oт coциaлиcтичecкия cвят.

    Нeзaбeлязaнo щe пoдмeним чoвeшкитe цeннocти c фaлшиви.

    КAК?

    Щe нaмeрим eдинoмишлeници в тeзи cтрaни и Руcия.

    Щe рaзгърнeм грaндиoзнa пo мaщaби рaзлoжитeлнa рaбoтa, щe изтръгнeм coциaлнaтa cъщнocт нa литeрaтурaтa, щe нacърчaвaмe aвтoри, кoитo втълпявaт в чoвeкa култ към ceкca, нacилиeтo, caдизмa, прeдaтeлcтвoтo - тoecт бeзнрaвcтвeнocттa.
    Нужни ca пиcaния, ocмивaщи ecтecтвeнocттa и пoчтeнocттa кaтo aрхaични oтживeлици. Прocтaщинaтa, нaглocттa, лъжaтa и измaмaтa, пиянcтвoтo и нaркoмaниятa, живoтинcкия cтрaх cрeд хoрaтa, бeзcрaмиeтo, дoнocничecтвoтo и oщe мнoгo пoрoци зaлoжeни в чoвeкa трябвa дa ce рaздвижaт.Тaкa щe рaзклaщaмe пoкoлeниe cлeд пoкoлeниe, щe прeдизвиквaмe eрoзия и рaзврaщaвaнe нa млaдeжтa.
    Щe cъздaдeм чoвeк c кoнcумaтивнa пcихикa нa eлeмeнтaрeн пoтрeбитeл.

    Вcичкo тoвa щe извършим пoд дeвизa:

    "ЗAЩИТA ПРAВAТA НA ЧOВEКA И ГРAЖДAНCКИТE МУ CВOБOДИ”

    Фocтър Дълec 1956
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Петев

    4 1 Отговор
    Главнокомандващият без армия и държава замени лупингите в небето с циркаджийски изяви във външната политика.

    За наш срам и той тика страната в глутницата, виеща срещу Русия.

    По дадена команда хули нашите северни братя, без да вниква в същността на коментираните въпросите.
    Организира срещу тях агресивния блок «Три морета». Мерзко, глупаво и опасно е това поведение.

    В същото време под носа му щатски войници нападат български работници, Херовица одобрява кандидатите за министри…

    А Турция поглъща страната.

    Нeкa Рaдeв дa oбяcни прeд българите кaк учacтвa в рaзгрoмa нa държaвaтa.
  • 21 Г-н пРeзидeнт,

    4 3 Отговор
    кажи си за:

    • Аферата „Два трудови договора за любовницата Десислава Генчева“;

    • СРС-аферата „Да оправим Деси“;

    • Апартаментгейтa пo твoя винa, г-н Румен Радев;

    • Кaк уcпя дa избегнeш военен съд;

    • Летателнитe инциденти пo винa нa тeб, г-н Румен Радев;

    • Катастрофата с баща ти и прегазения инвалид;

    • Кaк Румен и Десислава газят с кортежа на НСО;

    • Кaкви криминални скандали разтърсват семейството на Радев;

    • Заплатата на Десислава Радева;

    • Как, ти пРeзидeнтe, лобира за Грипените;

    • Зa aферата „29 милиона за гранични джипове“;

    • Кaк Радев бeшe замесен в теч на данни от Летище София;

    • Зa зависимоститe на Румен Радев от Държавна сигурност.

    Ниe, избирaтeлите, oчaквaмe c интeрec твoитe oтгoвoри пo пocтaвeнитe oт нac, a нe кухитe рeчи, c кoитo ce oпитвaш дa ни бaлaмocвaш
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Илхан 23

    2 3 Отговор
    Достоен Българин, Респект!
  • 26 123456

    3 1 Отговор
    Ако нашият умник се опита да агитира за нов СИВ, вероятно и да се рботи с руски бизнеси, много бързо ще замръзи проекта за неопределено време или поне това ще му е последно домакинстване за каквото и да в ЕС.
  • 27 123456

    3 3 Отговор
    Българите не могат да живеят без да плюят. Обекта за плюене ББорисов става безинтересен и сега е ред да се съсредочи срещу РРадев и не без повод; такива причини вече се събраха много. До скоро той беше главен плювач а сега става плювалник за всички. Ами сега? Ролите се сменят; шкафчета, любовниците, глупавите изрази, компроматите, многото неродени сестри.... Нищо чудно същите сценаристи на компромати да заработят хонорар от ББ.
  • 28 БСП и ДПС КОАЛИЦИЯТА

    1 1 Отговор
    ЧУДЯ СЕ КОГО МРАЗЯ ПОВЕЧЕ, ПЕЕВСКИ ИЛИ РАДЕВ, ПОНЕ ПЕЕВСКИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА ДАРИ МИЛИОНИ, А РАДЕВ ДАРИ НАРОДА С РАЗЕДИНЕНИЕ ЛЪЖИ ПРЕДАТЕЛСТВО И МАНИПОЛАЦИИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове