9 Юли, 2021 08:06 2 036 33

Проф. Кожухарова: Пандемията не е затихнала

  • проф. мира кожухарова-
  • пандемия

Ако се затваря нещо, то децата и училищата са последното нещо, което трябва да се затвори, категорична бе епидемиоложката

Проф. Кожухарова: Пандемията не е затихнала - 1

Имаме различна нагласа за ваксинирането, а това ни отличава драстично от всички европейски държави. Това заяви пред БНТ епидемиологът и съветник на здравния министър проф. Мира Кожухарова.

Пандемията не е затихнала. Вирусите рядко си отиват. Да се подготвим за затихващи вълни, каза още епидемиологът.

"Досега ни липсваше план за действие в пандемията. Той при необходимост може да се промени, но планът е съставен с вече придобитият опит", допълни проф. Кожухарова.

Припомняме, че вчера здравният министър Стойчо Кацаров представи Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2.

Ако се затваря нещо, то децата и училищата са последното нещо, което трябва да се затвори, категорична бе епидемиоложката.

"Политически елемент в решенията ни няма. Планът за вируса може да се ползва при вълна през есента и зимата", завърши проф. Мира Кожухарова.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нашия

    53 6 Отговор
    да започнем отначало Кожухарова....как да затихне нещо което не съществува....каккви са и покрити ли са критериите на самото СЗО за 'пандемия" /като статистика и цифри/...и после да коментираме....произволната употреба на термини/без покритие/ от"професоналисти ги сваля на нивото на махленска клюка....
  • 3 Щом децата не трябва

    44 3 Отговор
    да се "затварят" що пък да затварят и нас,дъртите?! И въобще защо трябва да се затваряме,онази с "косата" не се впечатлява от маски,ваксини и възраст?!
  • 4 Спас Николов

    50 5 Отговор
    Аз не виждам пандемия наоколо, но бабушкерата продължава да ни плаши.
  • 5 Българка

    35 7 Отговор
    Служебния министър е пълен невежа що се касае до грип, вируси и борбота с тях. План лансиран от невежа -- катастрофа.
  • 6 провинциалист

    52 1 Отговор
    "Имаме различна нагласа за ваксинирането от всички европейски държави". За семейните ценности също имаме различна нагласа, слава богу.
  • 7 Геноцид

    41 2 Отговор
    По силата на международни конвенции, никой не може да задължи някой да участва в експериментално приемане на лекарства. Всички ваксини са все още в експериментална фаза и затова се изисква декларация за съгласие. Чак когато отпадне информираното съгласие и производителите си поемат отговорността, тогава вече може да се мисли за масово ваксиниране.

    Коментиран от #9

  • 8 Механик

    31 3 Отговор
    Аз не я знам тая ПАНДЕМИЯ колко е пандемия и това супер-дупер убийствено вирусче какво е, за почти 2 години аларми и страшки, аз така и нямам познат, който да е починал от това. За това време си отидоха общо 11 човека, които познавах, и нито един от тях не почина от грип.
    За това пък за няма и година си отидоха 2-ма мои познати от ваксинация. Единият от тях (възрастен лекар) почина 4 дни след "първата игла", другият поживя 10 дни някъде.
    Съдружникът ми, подведен от жена си се ваксинира и едва преживя първите 5 дни. Жена му също. А преди нямаи месец, съдружникът ми го откараха с бъра помощ, поради проблем със сърцето, какъвто до тогава той не е имал.
  • 9 Механик

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "Геноцид":

    На теория си прав, но....
    Да, никой не може да те задължи да се боцкаш, но може да каже, че си нежелан в банката, магазина, автобуса, фирмата... И даже не да ти го каже точно някой. Не. Просто е необходимо само да насъскат ковидарите, че видите ли ние, дето не сме набоцкани сме безотговорни към тяхното здраве и те самички ще ни гонят от изброените по-горе места. Сила не можеш да приложиш, защото веднага ще се сезират разни организации и милиции и ето ти насилствено ваксиниране.
    Надявам се да съм бил ясен.

    Коментиран от #31

  • 10 БАЙ Х@Й ‼️

    27 3 Отговор
    Въпроси без отговор : 1 ЗАЩО при под 1% все още сме с маски ? за да свикваме ли ?
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 4 Отговор
    Когато говорите за Вълни....Морските вълни имат определена Цикличност...Понеже не съм ходил от 17г на море и го гледам само по интернет,трябва да питам синът ми на колко малки вълни иде една по голяма....тази инфекция няма нищо общо с Вълни....Вълните си имат постоянна и неотменима цикличност,а НЕщото прави Вълни Гооолеми в бг,единственно когато се появи щаба и НОЩ!Понеже Щаба и Нощ ще проповядва скоро от ЦСЗ,може да се каже точно-Морето е спокойно и вълни няма да има!

    Коментиран от #28

  • 12 Още една

    17 4 Отговор
    Килограми залезли величия захлебват с пошлата реклама на световната измама.
  • 13 БАЙ Х@Й ‼️

    9 2 Отговор
    2. Как ще еаксинирате ежедневно, от 01.01 до 31.12 по 40'000 души ?????
  • 14 ГЛЕДНА ТОЧКА

    23 3 Отговор
    Резултатът от досегашните мерки в "Най-стриктните" държави е, че Измислените Ваксини и Носенето на маски ОТСЛАБИХА ИМУНИТЕТА НА ХОРАТА!!!
    ТОВА Е ИСТИНАТА!!!
  • 15 БАЙ Х@Й ‼️

    23 3 Отговор
    3. Защо опасния вирус не е провалил нито един известен политик или милиардер, освен оня който показа че и папаята може да е болна ???????

    Коментиран от #23

  • 16 БАЙ Х@Й ‼️

    20 2 Отговор
    4. Как помагат маските и ваксините , защото вирусът явно преминава през всички жители на планетата?
  • 17 БАЙ Х@Й ‼️

    18 1 Отговор
    И последно, но не по значение! Защо никой не споменава името на д-р Р.Р.Райф????????????

    Коментиран от #32

  • 18 yordan

    18 2 Отговор
    НАЙ ДОБРЕ ВАС ДА ЗАТВОРЯТ.ОСВЕН ДА ПЛАШИТЕ И ДА ДАВАТЕ ПРОГНОЗИ НЕ СТАВАТЕ ЗА ДРУГО.И ДА УСВОЯВАТЕ ПАРИ ОТ ЕЮ. ТИЯ ПРОПАГАНДИ НЕ ВЪРШАТ РАБОТА
  • 19 Стресът убива Психиката

    18 2 Отговор
    Ковидът е грипозна болест,нагнетяваният Стрес от него е Истински Смъртоносен! А как ще живеят децата ни?! А внуците ни?! В постоянен Стрес,така ли?! Идиоти овластени! Няма да мине!

    Коментиран от #25

  • 20 Голям Слон

    20 2 Отговор
    Общо взето, коментарите ми по темата са принципно едни и същи. Винаги питам защо болест с под 5 милиона жертви до момента на почти 7 милиарда население е обявена, като пандемия. Няма обаче пандемия за рак, СПИН (някак вече не се говори за нещо нищо, сигурно е "преминал"), инфаркт, инсулт... Защо вече уж 100% ваксинирани държави ме карат да се ваксинирам. И по принцип защо трябва да се ваксинираш срещу нещо, което постоянно мутира? Смисъл какъв? Когато разумно ми обяснят и отговорят на поставените въпроси, тогава може и да започна да мисля в друга посока. Сега съм един упорит слон, който живее здравословно и не гледа новини. Само ги чете. Избирателно.
  • 21 Започва

    4 2 Отговор
    Започва поредният ми щастлив ден след професорска прогноза.... Отивам да си търся ваксина срещу КОВИД, някой знае ли къде мога да намеря

    Коментиран от #26

  • 22 Цццц

    10 2 Отговор
    Не виждам никаква пандемия, кожухарова. Виждам из медиите много бъдещи затворници.
  • 23 Ептен факт

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Защото се информираш избирателно . Доста известни , богати и политици си отидоха , но ти ще продължаваш да си задаваш въпросчето .
  • 24 И тая лъже

    13 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Пандемията не е затихнала

    Нещо цифри, проценти, или просто да вярваме на един платен клакьор..щото гледам болниците са празни
  • 25 Всичко е пари

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "Стресът убива Психиката":

    ако спрат да рекламират и плашат с ковида по медиите, тая зараза ще изчезне за една седмица
  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Започва":

    Да не си забравиш и Маската....каква беше ,оная с по голямата защита.....Да мълчим,че...Да не кажат без противогаз не се излиза навън.....
  • 27 Ааа

    9 1 Отговор
    Стига давайте поле за изява на разни изкуфялници!!!
  • 28 нннн

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Деветата вълна. Има такава картина на Айвазовски.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Абе

    3 2 Отговор
    Ей Кожухарова гадна такава училищата са най рисковата зона бе проумейте го всички с простите си мозъци бе!
    Кожухарова да се маха веднага трябва да и се забранят всякави участия!
  • 31 Домакин

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Е,добре де,принципно си прав! Само едно не разбирам,защо ваксинираните ще ги е страх от неваксинираните?! Та нали уж са "имунизирани"!?
  • 32 БайЗнай

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    По същата причина , поради която ротчилдовете натириха никола тесла в хотела
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове