Last news in Fakti

16 Февруари, 2013 12:59 3 462 39

Станишев: Народният гняв може да помете всяко правителство (обновена 16.10 ч.)

  • бсп-
  • сергей станишев-
  • конгрес
Станишев: Народният гняв може да помете всяко правителство (обновена 16.10 ч.) - 1
Снимка: БГНЕС

“Наследството на ГЕРБ се очертава много по-лошо, отколкото очаквахме да бъде, и сигурно ще се влоши допълнително преди изборите. Очевидно е, че във всеки момент народният гняв може да помете това и всяко следващо правителство”, заяви пред повече от 700 делегати лидерът на БСП Сергей Станишев в своя доклад за обстановката в страната при откриването на 48-ия конгрес на партията в зала 1 на НДК.

По думите му в последните години сме станали свидетели на различни граждански недоволства - за природата, за правата на майките, а сега и за цените на тока. Станишев символично подкрепи протестиращите с думите „Вие не сте сами! Решение има!”. 

Днес БСП е единствената партия, която последователно и категорично се противопоставя срещу ГЕРБ. Ние сме последната защитна линия. Зад нас е България. Тези емоционални думи на червения лидер предизвикаха взрив от аплодисменти в пълната зала.

"Ние сме социалисти и никога не сме стояли настрани, когато народът е бил в беда", увери от трибуната Станишев.

“България е на колене и сегашната власт ни е отдалечила много от Европа. Ккаво още чакаме да ни се случи, за да осъзнаем, че дните на нашата държавност и на нашата нация са преброени при тази посока?!”, коментира той управлението на ГЕРБ.

Според лидера на ПЕС „ГЕРБ извадиха България от Европа и я запратиха в най-дивото Средновековие”. Никакви стандартни модели и програми за управление няма да са в състояние да мръднат страната, смята той.

Държавата е разорена, бедността и безработицата вземат все по-застрашителни размери, фискалният резерв е опустошен с близо 1 милиард под санитарния минимум от 4 милиарда. С новия дълг на ГЕРБ негативната сметка от това управление за гражданите е близо 7 милиарда лева и нараства, изтъкна Станишев.

По думите му обедняването е 35 процента, има над 400 000 официални безработни, а реално близо 700 000 българи са без поминък.

„Има пълно замиране на инвестициите. Няма доверие в държавата. Никога България не е била толкова далеч от Европа и от нейната цивилизация. Ликвидиран е правовият ред. Парламентът се превърна в скъпоструващ параван за помислите и намеренията на правителството и по-скоро на един човек. Всичко се основава на договорки и разпределения на тъмно”, заяви още Станишев с встъпителния си доклад.

Основните послания към гражданите, които БСП ще обсъжда на своя форум, ще са за радикална промяна и изграждане на справедлива и социална България.

Сред мерките и стъпките за нейното реализиране социалистите предлагат отмяна на плоския данък, въвеждане на прогресивно облагане и определяне на праг за освобождаване от данък за най-ниските доходи.
Левицата поема ангажимента за създаване на 250 000 нови работни места и за изработването на програма за 10-годишна реиндустрализация на България.

Предвижда се политиката за възраждане и стабилизиране на малкия и среден бизнес да се превърне в приоритет, съществено да се съкрати и оптимизира раздутата държавна администрация чрез цифровизация на управлението и публичните услуги, да се ограничат монополите и да се регулира тяхната дейност.

Залага се на връщането на предишните прагове за възраст при пенсиониране и възстановяване на ежегодното индексиране на пенсиите, приоритетно развитие на науката и висшето образование, държавни стимули за учение и първа работа. Предвиждат се и мерки за връщането на цените на лекарствата в поносими граници.

Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов по-късно заяви при представянето на политическата рамка за участието на БСП в парламентарните избори през 2013 г.: „Нацията ни се топи. Днес половината български граждани живеят в бедност или риск от бедност. Неравенството става още по-болезнено и несправедливо. Ширещата се престъпност прави хората все по-несигурни. Сивата икономика е най-големият отрасъл в българското стопанство. Корупцията разяжда цялото общество. За това БСП прави радикална промяна за демократична и социална България".

Според Стоилов България се нуждае от политика на границата на възможното, в центъра на която стоят хората и техните проблеми. По думите му, тя може да се постигне единствено чрез отстраняването на ГЕРБ от власт. „Само по този начин България ще излезе от кризата и ще се насочи по пътя на промените, които вече се случват в Европа. Точно за това ние, социалистите, сме призвани да помогнем на хората да си върнат държавата и да сменим това арогантно управление. Ние ще помогнем на България да намери изход от кризата", категоричен бе Янаки Стоилов.

Той подчерта, че точно по тези причини основната политическа цел на БСП е да спечели предстоящите избори. „Необходима ни е убедителна победа. Не просто да бъдем първа политическа сила, а да ги спечелим убедително, за да можем да постигнем радикалната промяна, която предлагаме", заяви още Стоилов.

„БСП съдейства на народа да си върне държавата, за да има България истинско републиканско и народно управление!", заяви депутатът от ПГКБ Бойко Великов. Той припомни усилията на БСП за проведения, само преди няколко седмици, първи Референдум в демократичната история на България. „За първи път гражданите на България гласуваха „За" нещо градивно и за първи път през годините нямаше нито купен, нито корпоративен вот. Гражданската позиция надделя над манипулациите и политическите спекулации. Хората направиха своя избор „За" интересите на България и бъдещето на българската ядрена енергетика", категоричен бе Бойко Великов.

Според Великов референдумът е донесъл нови поуки за политиката и политическата ни система. Той даде за пример как дори хора, които не са виждали смисъл в провеждането на референдума, след неговия край, са започнали да предлагат теми за национални допитвания. „Референдумът  даде своеобразен пример и превърна в мода извеждането на нови и нови теми, дори и от тези, които отричаха смисълът на провеждането му", обясни Бойко Великов.

„Произовавам ви като политици да покажете, че сте на страната на хората. Работете за тях, защото огромна част от българските граждани днес са изправени до стената, а няма нищо по-страшно от човек, който няма какво да губи". Това заяви организаторът на протестите в Благоевград и ръководител на гражданско сдружение „Сила" Людмила Манова.

Тя бе категорична, че това, което най-силно мотивита участниците в провеждащите се в момента протести е усещането, че държавата не се интересува от тях, че гласът им не се чува, че държавата е на автопилот". По думите й нереалните сметки за ток и парно, ниските доходи, малките пенсии, липсата на качественни здравни услуги са само много малка част от причините изкарали хората на улицата.

Людмила Манова призна, че властта се мъчи всячески да притисне организаторите на протестите и да изкриви медийното им отразяване. „Аз като ръководител на един от протестите съм подложена на ежедневен тормоз за дейността си, а журналистите от региона ми споделят, че им е забранено да разпространяват истината за случващото се на протестите или за броя на протестиращите българи", разкри Манова. Според нея натискът и ужасните условия на живот в страната ни ще принудят хиляди българи да си купят еднопосочен билет извън България.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трибал

    1 0 Отговор
    Така е защото властта се държи здраво от едни и същи политически трупове,
    които сменяйки си цвета ни манипулират като овце да узаконяваме собственото си ограбване!
    За това трябва да отлъчим от себе си всички политически отр..ки,
    и да се сдружим във здрав народен юмрук който да разруши тази колиба която мутрите си спретнаха на наш гръб!
    Така че Хора не се подавайте на политическите стенания на никой който ви говори за политика и сдружения служещи на властта!
    А да се обединим по народно му без политически заигравки,и да вземем властта във собствените си ръце
    а тия да отидат в затвора където им е мястото!Как да ги отлъчим?Пълен бойкот на всичко политическо подкрепящо властта!
    Нещем повече некролози
    по избори и във нашия личен живот!Бойкот и Бунт!Да си върнем властта на народа а не да узаконяваме разни политически трупове и марионетки!
  • 2 ДО КИК4О

    1 29 Отговор
    Той САТАН-ИШЕВ да не философтсва много много за народния гняв...Да не хване Бойко да го бие и да го е..е :)) 4е в а..нлния секс е най-добър сигурно те двамката с Доган.. сигурно са скрепили полити4еската дружба ДПС-БСП на по-дълбоко интимно и деликатно
    ниво :)))
  • 3 1111

    1 32 Отговор
    Той забрави 1997г когато ги изгониха с камъни и пожари от народното събрание,а на другия ден Първанов отиде с лист с "новите" лица за нов парламент....то го гониш,плюеш и какво ли не,а то на другия ден идва и ти казва ние сме новите,кои сте вие новите бе ,сега процедурата е същата,преди 4г Бойко ги смаза като бълхи на изборите,въпреки,че платените социолози предвиждаха нещо друго,сега нещата се повтарят по същия сценарий,ГЕРБ биле след БСП според социолозите ХАХАХАХАХАХ,усещам че тоя очилат след изборите пак ще реве и ще говори,че изборите са купени,а тоя път ГЕРБ ще имат пълно мнозинство,а не както досега!

    Коментиран от #37

  • 4 Христо Ковачев

    35 1 Отговор
    БСП Е НОВАТА ВЛАСТ
  • 5 112

    1 6 Отговор
    марш бе ..... червена!

    Коментиран от #6

  • 6 станишев

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "112":

    Ти на кого викаш марш бе.Туй беше в комунизма.Май ти си комуниста.
  • 7 123456

    1 26 Отговор
    Това е първата криза от която излизам на печалба,без да се налага да се краде и да се правят далавери.Ако сега народа допусне пак да го манипулират с държавата е свършено,жалко за децата ни.Не трябва да правим грешките на родителите ни.Никога повече Сергей , Местан и Кунева .На Борисов му трябва време и ние трябва да му го дадем.
  • 8 социал-онанинст

    1 0 Отговор
    Товаришч социалист!Ти нямаш право да се обаждаш изобщо за Бг!Гледай си ПЕС-а!Халът на Бг е и зарад твоите по-стари колеги от партията ви.Вашата партия "закърми" и създаде сегашните червени олигарси товаришч. Именно те оглозгаха държавата!Те,бившите агенти на ДС и мутрите!Никой нормален не иска да те слуша повече освен лумпени-пенсионери с промити мозъци!
  • 9 испанец

    1 3 Отговор
    Мечтател-БУДА-ла.Никога повече герб,бсп и сателитите им.Долу комунистите начело със Станишев,Боко-мутрата,и т.н и т.н.........Ново начало за България с нови лица,млади и неопетнени от властта.Събуди се народе!45+23 години само едни и същи-комунистите.Не ни ли писна вече.На мене ДА.Прочети какво пише Трибал и мисли.Мутрата-един от малкото неразделили се със скъпата си червена книжка довела го до властта
  • 10 ники

    34 1 Отговор
    Дано сполучите да ометете тия гербери, но като гледам яко са се впили във властта и не им се излиза, оядоха се. Трябва много да се борите !
  • 11 гост

    30 1 Отговор
    Станишев изглежда по добре от простака Борисов , по е симпатичен :)

    Коментиран от #19

  • 12 Данев

    1 0 Отговор
    Хей, да не забравите че герберите не плащат за строежа на магистралата, 57 фирми фалираха защото не получават заплащане за извършените работи с години, списъка на фалиралите фирми е в камарата на строителите
  • 13 Трибал

    1 0 Отговор
    Войната е гадна и мръсна работа и за нея е нужно дупе!

    Партизанската война е най-мръсната от всички и за нея освен дупе се иска и малко повече непукизъм, находчивост,
    импровизация и задължително не спазване на правилата,
    защото действаш ли по инструкциите, разпоредбите, учебниците и т.н.
    означава че Мистър Чарли ще ти го зач.ка обезателно, рано или късно...!!!

    Почти всички предимства са на страната на партизанина, в смисъл,
    че той не е ограничен от никакви правила,
    не е обвързан с никакви транспортни средства, не е обременен от никакви устави и наръчници,

    Докато войникът е ограничен от много неща,
    не на последно място от неговите очаквания за пълноценна храна на всеки няколко часа.

    Най-съществената характеристика на партизанина е възможността му да побегне, когато си поиска.
    Докато конвенционалните армии се стремят към контакт с врага и към решителна победа,
    то партизанските формирования съзнателно избягват да влизат в бой с редовната армия,
    която в никакъв случай не могат да се надяват да победят,
    и предпочитат да се концентрират върху
    „меки“ мишени, чието унищожение в крайна сметка може да подкопае контрола на правителството
    върху цялата държава. На практика това често включва мъчения над местните официални лица
    и избиване на семействата им пред очите на насъбралия се народ.
    Партизанските движения като форма на съпротива срещу чуждестранната окупация
    или срещу непопулярни местни правителства са напълно нормално явление
    през по-голямата част от човешката история.
    Партизанската война също има политически цели, както и стратегия за тяхното постигане.
    Основната й отлика от останалите видове война е в това.

    Посредством атентати срещу отделни личности, банкови обири, отвличане на известни личности,
    контрабанда и прочие, всички до едно изчислени да привлекат максимална публичност чрез медиите
    и да притеснят правителствата до най-голяма степен,
    „градските партизани“ целят да провокират свалянето на умерените,
    повече или по-малко демократични правителства, заменяйки ги с груби военни режими,
    или да принудят вече наличните военни режими да предприемат още по-драстични
    и още по-непопулярни мерки за обществена сигурност.

    Характерно за асиметрично водене на война е,
    че по-силната страна разполага с такова военно преимущество,
    че при открити военни действия по-слабата страна няма никакъв шанс да оцелее.
    В практиката по-силната страна в началото печели бърз успех.
    В дългосрочна перспектива обаче, щетите нанесени от "иглоубождания" от по-слабата страна,
    могат да доведат до победа над многократно по-силния и многочислен противник.

    Систематично провежданите "иглоубождащи" акции от по-слабата страна,
    водят до деморализиране и отчаяние в низките етажи на командния състав на военно-технически превъзхождащата страна
    Като ответна реакция, по-силната страна за отмъщение провежда масови кланета на цивилното население на по-слабата страна.

    Основните правила на Templer за водене на асиметрична война са:

    1. Партизанско движение е невъзможно да
    се победи с оръжие.

    2. Партизанско движение трябва да се
    откъсне от народа.

    3. Решение на асиметрични конфликти се
    осъществява на икономическо,
    социално и политическо ниво.

    Асиметричната война не се придържа към правилата и особеностите на класическата война.
    При партизанската война липсва обявяване на война,
    както и сключване на мир. Фронтова линия и полесражение не съществуват,
    едновременно те са навсякъде. Военните не се различават от цивилните, а цивилните се превръщат във военни цели.

    Ако въпросният режим прибегне до контра-терор, мъчения, „изчезване“ на хора и отряди на смъртта — още по-добре,
    защото основната цел е дискредитиране на правителството и пълното му отчуждение от населението на държавата.

    Политическата криза трябва да се обърне във въоръжен конфликт-посредством насилнически действия,
    които ще принудят хората във властта да трансформират политическата ситуация в страната
    във военно положение (т.е. да извършат военен преврат). Този ход ще отчужди от тях масите,
    които от този момент нататък ще се разбунтуват срещу армията и полицията
    и ще започнат да обвиняват тях за това състояние на нещата.

    Вашата основна цел трябва да бъде сриване на цялата ефективна сила на врага.
    Не превръщайте превземането или удържането на някое място в своя основна цел…
    При всяка битка концентрирайте максималната си мощ,
    обградете напълно врага, постарайте се да го сразите до крак,
    и в никакъв случай не го оставяйте да се измъкне от мрежата ви.

    При създалата се обстановка в страната,партизанската война е неизбежна!
    Нормалния човек е изправен пред въпроса,да живее като роб на феодалите и олигархичното им управление
    във лицето на партиите,или да хване оръжието и да защити правата си на свободен човек,желаещ по добър живот за децата си,
    и нацията си.Друг път няма и е крайно време да се разбере от всички че една власт спечелена със кръв,
    без кръв няма да си отиде!От всички нас зависи как искаме да живеем!Като роби на чужди интереси,
    или достойни наследници на велика нация,оцеляла във вековете защото за нея робството не е характерна черта!
  • 14 Армагедон

    1 1 Отговор
    Точно така- демагога знае да демагогства! С всички позволени и непозволени средства и послания! Краде лозунги от всички партии и си ги приписва за свои и води дъртаците към вечността! Станишевски каламбури - много добре си прави заключение ,че народа още малко ще му гледа сеира и ще го помете ,ако ще и изборите да спечели.Така ще оберат народния гняв тия непрокопсани комунисти ,че свят ще им се завие !Няма да разберат от къде им е дошло! Време е!
  • 15 тз

    1 0 Отговор
    "Народният гняв може да помете всяко правителство!?"Е,не всяко,но вашето със сигурност го помете на два пъти-през 1989г.и през 1997г.Явно трябва да го помете и за трети път!
  • 16 КараИван

    29 1 Отговор
    Гербажиите лизачи - ВЪН.Да вървят да съчиняват стихове и песни за великият вожд.
  • 17 ivo

    1 0 Отговор
    dokato beseparite se sauzavate s tyrcite nqma da spe4elite
  • 18 UK man

    1 1 Отговор
    Трибал-смятащото, как си :) С нетърпение чакам поредната ти "творба", че да се посмея като в статията за ел. енергия :)
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ТРОШАЧА

    1 2 Отговор
    УТРЕ 17. 02. 2013 г. ОТ 11.00 ч. ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ МИЗЕРНИЯ ЖИВОТ И МОНОПОЛИТЕ ЗА ВСИЧКИ БГ ГРАДОВЕ. МЯСТО ЗА СЪБИРАНЕ ЦЕНТЪРА НА ВСЕКИ ЕДИН ГРАД !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #34

  • 21 ТРОШАЧА

    1 1 Отговор
    НАРОДНИЯ ГНЯВ ТОЧНО ВАС ЧЕРВЕНИТЕ ВЕЧЕ ВИ ИЗГОНИ ВЕДНЪЖ С ШУТОВЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА ! ЯВНО ОЩЕ ВИ ДЪРЖИ ВЛАГА !? ЗА ТОВА ВНИМАВАЙТЕ ЧЕ ...
  • 22 ИРАКЛИ

    1 0 Отговор
    ГАНЬО се е родил роб!.....и щом му падне лапачка ЛАПА!Може да е
    от СДС,БСП,ГЕРП,РЗС и др.излюпени,ГАНЬО ....ЛАПА.....За това ни рисуват като кенеф на триуфалната арка в Брюксел,за това сме в
    последните редици на ЕС!.........как един от издигналите се политици не помисли за народа!Страшна истина
    показа филма"Господин за един ден".....поклон пред ТОДОР КОЛЕВ
    И ДА вървите в цирвикалния канал всички политици!
    /квалификацията е медицинска,а не обида!/.......
  • 23 Хрисимир Йоцов

    1 0 Отговор
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/523628_323499161067164_646826555_n.jpg


    Да пометем тогава!
  • 24 Хрисимир Йоцов

    1 0 Отговор


    Да пометем тогава!
  • 25 ТИХОМИР ДАНЧЕВ

    1 3 Отговор
    МНОГО Е ЗЛЕ Г-Н СТАНИШЕВ! ИЗЛАГАЦИЯ...ПЪРВАНКАТА МУ СЛУША ПРОСТОТИИТЕ..ЧАК ГО Е СРАМ :))) ЖАЛКА ПАРТИЙКА
  • 26 Гай Баню

    3 1 Отговор
    Боко Борисов, никога не може да бъде политик на високо ниво, щото главата му е празна, речника му- беден, интелекта- липсва. Широки рамене, остригана глава, костюм и това е. Политика се прави с ум, не с бицепси.
  • 27 Хрисимир Йоцов

    1 0 Отговор
  • 28 ЛИЯ

    3 1 Отговор
    На Борисов и 100 години няма да му стигнат. Хубав живот за него е футбол, бързи коли по добри пътища и филя с хляб и лютеница, но без лютеницата.
  • 29 !?!

    0 1 Отговор
    ТОК + бсп е куманизам,киното е голема работа,диктатурата също,религията е опиум,кадрите са важни,какво значи някакъв си НАРОД , само цска , вечна дружба, ГУЛАГ , ние пак сме тук, полит бюро , цк ,дс,кгб,се се се ре, ..... БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ....
  • 30 kннн

    0 0 Отговор
    daje nai mnogo moje da izmete BSP i tova vie mnogo dobre go znaete . :D , kakvo 6te re6i6 ti kato krade6 paari be haha ima pravo da re6ava samo koito ne krade
  • 31 Иван

    1 1 Отговор
    Комунистите са из..ди, които чакат да лапнат кокала и да продължат да крадат в тройна четворна коалиция
  • 32 коментар

    0 0 Отговор
    До сега България винаги се е управлявала от ДС-мафиоти и е била яко разграбвана, но като през управлението на Бойко сега хората сериозно изнемогват, бизнеса беше унищожен и се скапа, безработицата нарасна сериозно и нищо хубаво не им се получава. Сега трябва да гласуваме за Станишев, защото той е по-малкото зло. Реално хората нямат избор. Партия се прави с милиони, а само мафиотите ги имат. Проблема с цената на тока е че с повишението щяха герберите да си финансират изборите, както ги правеха и предишни партии. От властимощото си положение, управляващите ни грабят и финансират партиите си и изборните си кампании. Мишо Бирата, Топлофикация и още .........................лоялни фирми даваха своя дан и след това си правеха далаверите на спокойствие. Чудя се , колко зле трябва да стане, за да могат хората да изхвърлят от властта всички мафиотски б....ци!? Остане ли Бойко още един мандат, това ще е края на народа на България.
  • 33 Комунист

    1 0 Отговор
    Комунистите ще ни хранят с кокали .Кои сме комунистите хахаха не знаете че ние сме богати заради поколение комунисти.Вие демократи стойте си на улицата и скандирайте и гласувайте за БСП.
    Тъпи български демократи
  • 34 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "ТРОШАЧА":

    DANO DA SI TOLKOVA DEEN AKO STANISHEV E NA VLAST NO NADALI.TOGAVA TRAEHTE I SHTE TRAETE KATO RIBI ZASHTOTO STANISHEV I FESA SHTE VI PRATIAT BARZO NA TOPLO.A SEGA STE OTVORILI USTI
  • 35 stik

    0 0 Отговор
    Нова столица на България Варна. С правителство на младите и къдърни хора без стари много цветни другари.
  • 36 stik

    0 0 Отговор
    Пловдив столица на любовта и развлеченията. Български Лас Вегас Вие младите ако го пжелаете силно МОЖЕТЕ. С пожелания за добро ваше бъдеще. За да може България да си прибере дъщерите и синовете от чужбина.
  • 37 1111

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "1111":

    Коментар @3 не е от мен...Някакъв галфон използва моя ник от известно време...
  • 38 pall mall

    0 0 Отговор
    Браво! Има голямо развитие в политическата култура на българина. Браво! Започна да разбира , че има една партия БСП и другите са като първични партийни организации/ ППО/-СДС, ДПС, НДСВ, ГЕРБ и другите партии и ДС в този кюп. Трябва да сме единни, а не боядисани в разни цветове и да не се излагаме на провокации. Протестите да се провеждат и пред всички партийни централи, за да не се опитат да яхат народното недоволство. Рибата се вмирисва откъм главата и всички злини са от омразните и продажни политици. Просто трябва да ги изметем, меко казано. А ще се намерят здрави сили, които да ни изкарат на прав път. Просто трябва да сме заедно. Като един юмрук. И повече на площадите и по малко пред компа.
  • 39 stik

    0 0 Отговор
    София да бъде град на зимните спортове. А този pall mall ми прилича на декласиран шпионин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове