10 Юли, 2021 20:10 1 769 24

Предлагат линията на бедността да стане 413 лв.

  • линия на бедността

Определянето на размера на линията на бедност за страната става на основание на специална методика.

Предлагат линията на бедността да стане 413 лв. - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

От 1 януари 2022-ра година линията на бедност в страната ще бъде 413 лева вместо досегашните 369 лева - това предвижда проект на правителствено постановление, качен за обществено обсъждане на сайта на МТСП, предаде БНР.

Определянето на размера на линията на бедност за страната става на основание на специална методика. Тя дава възможност, при резки икономически промени, социалният министър да предлага размер на линията на бедност на базата на обективна информация, съобразена с възможностите на бюджета, но не по-малък от определения размер на линията на бедност за страната през текущата година.

Отсъствието на предсказуемост по отношение на промените в потреблението и заетостта, свързани с все още наличните рискове от здравно естество, налагат използването на относително консервативен подход при определянето на размера на линията на бедността за 2022 г., се посочва в мотивите към проекта на постановление.

С определянето на линията на бедност от 413 лв. за догодина, финансовата подкрепа за хората с трайни увреждания ще бъде актуализирана, съобразно възможностите на бюджета.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    20 23 Отговор
    Трябва да се помогне на малкия и семейния бизнес.От заплата в чуждите вериги не се забогатява.
  • 2 УТРЕ

    32 20 Отговор
    НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ !

    Коментиран от #20

  • 3 Наркос

    22 1 Отговор
    Еми става ако не изваждаме от тях разходите за живот ще стигне точно за един по-евтин ковчег 😂
  • 4 Пенсията ми

    14 4 Отговор
    Полагам тогава ще бъде 415 лв. Преминавам в категорията на богатите, Кой като мене
  • 5 БОЛШЕВИК

    36 1 Отговор
    За 32 години "демокрация" и капитализъм, докараха ни дотам да говорим за линя на бедност, безработица и битова престъпност!
    Едно време до 1989г. такива работи ни бяха непознати.
  • 6 Zsк

    20 0 Отговор
    Цени на ток храна и храни Европейски. Какъв е този праг на бедност и на каква база е изчислен. Подигравка с хората с труда им с живота им с всичко човешко. По добре да се предложи безплатна отрова за желаещите да се отърват от унизителното съществуване.
  • 7 Грульо

    11 1 Отговор
    И защо четеристотин и 13? Защо са избрали това фатално число? Малко мизерии имат на главата бедните, че и постоянно да мислят за 13ки.
  • 8 РАШКО БОЙКОВ

    10 4 Отговор
    Е ТО ТАНТО ЗА КУКУРИГУ ЩЕ Е ПОРЕДНОТО ТОГАВА , КАКВИ 413 ЛЕВА ЩЕ ИМ ЗА ГОСТИТЕ ДЕДОВИЯ С ПОРЕДНОТО ВДИГАНЕ НА ЦЕНИТЕ , ПАРИ ТРЯБВАТ НА ХОРАТА ПАРЙИИИИ , А НЕ ПОРЕДНИЯ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА , ЗНАЧИ ЩЕ ИМА ТОГАВА ЯКО КРАДЕНЕ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ , А ПЪК ТЕЗ БЕДНИТЕ ХОРИЦА МИШКИ ГИ ЯЛИ ТОГАВА ТАКА ЛИ? , ИЗВИНЯВАЙТЕ НО ТОВА НЕ МИРИШЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ САНДАРТ , ЧУДЯ СЕ НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА СЕ ГАВРИТЕ С ХОРАТА , ОНЕЗИ КОИТО УТРЕ ЩЕ ОТИДАТ ДО УРНИТЕ И ЩЕ СИ ДАДЪТ СВОЯ ГЛАС ЗА ВАЗ КОЙТО И ДА СТЕ КАКЪВТО И ДА СТЕ И ОТ КОЯ ПАРТИЯ ДА СТЕ , ТЕ ВИ ИЗБИРАТ И ВИ ПОСТАВЯТ НА ЧЕЛНОТО МЯСТО , НО ВИЕ ПАК ЩЕ СЕ ИЗГАВРИ ТЕ СРЕЩУ ТЯХ СИГУРЕН СЪМ В ТОВА !!! , КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ ВРАЗУМИТЕ И ДА СЕ ВЗЕМЕТЕ В РЪЦЕ И ДА ВЪРШИТЕ РАБОТА ЗА НАРОДА , ЗАЩОТО БЕЗ НАРОДА НЯМА ПАРЛАМЕНТ , НЯМА И ВАЗ ДА ВИ ИМА , НЯМА И ДЪРЖАВА ДА ИМА , ЗА ТОВА ЛИ ТЪРЧАХМЕ 2 МЕСЕЦА МАЛКО ОТ МАЛКО ДА ОПРАВИ Е БАКЙИ ТЕ ЗАДЪЛБОЧЕНИ ОТ 32 ГОДИНИ ДО ДЕН В КОЙТО ГЕРБ ПОДАДЕ ОСТАВКА!!!🇧🇬❤️💕!.

    Коментиран от #10, #16

  • 9 баба Вуна

    17 0 Отговор
    Моята пенсия е 420лв, значи съм богата!
  • 10 Счупи тъпомера

    12 5 Отговор

    До коментар #8 от "РАШКО БОЙКОВ":

    Като ти гледам наглото поведение, неграмотността ти и несвързаната реч, на стъки ми приличаш. Хайде стига ревахте, гербаджийски подлоги.
  • 11 Zsк

    14 1 Отговор
    Съобразено с бюджета. С една дума след крадене след не плащане на данъци след непрозрачни поръчки и т.н. каквото е останало в бюджета. Разкош!
  • 12 chi

    21 1 Отговор
    Депутатските заплати трябва да се изравнят с тази линия...

    Коментиран от #13

  • 13 Брендица

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "chi":

    САЩ ще им перат шута ореди 01.01.Васильовден. Ни се водат, ни се карат от 1989?! Такива цървули им не трябват?! От друга страна и Русия обидена от пренебрежение от същата година. Увиснали управляващи - цирк Балкански на живо...
  • 14 Ухааааа

    8 0 Отговор
    В помиярия е така плащат се едни милиарди за несъществуващи и може би и никога няма да ги видим самолети, плащат се милиарди за търгове за магистрали не построени или ще се започнат след 2 3 години, плащат се напред едни милиони за свлачища и язовири, но пари за заплати и живот няма.знаете ли предателите и възползвате се от целия народ заслужавате Хитлер да се върне и да ви сапуниса както той знае, престъпници. Един въпрос как спите, как ходите на църква, как виждате близките си, как имате съвест пред хората?

    Коментиран от #15

  • 15 Рад

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ухааааа":

    Ако имаха съвест нямаше да са политици.
  • 16 Сссс

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "РАШКО БОЙКОВ":

    Такива като "ВАЗ" е по добре да мълчат, ясно от кой електорат си. Пиеш ли, пиеш, жалиш, че утре сте загинАли, а?
  • 17 Буци

    5 2 Отговор
    За мен прагът на бедност е ако имам само 1 пълно чекмедже. С толкова малко евраци направо човек може да умре от глад
  • 18 ХАХАХАХ

    7 0 Отговор
    РОДИТЕЛИТЕ МИ С НАД 40 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ ПЪК ГИ ИЗПЛЮЯХТЕ С ПЕНСКИЙ 300 ЛВ.И БОЮ АГА ИМ МУШНА ОЩЕ 50 КИНТА ПОД МИШНИЦАТА ,ВСИКИ СТЕ ЗА АК47 ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТЕ ДОЛНИ РОДООТСТЪПНИЦИ!ИНТЕЛЕГЕНЦИЯ ЛИ СТЕ НЕ ВИ ЗНАМ ДЕСИДЕНТЕ ЛИ СТЕ НО СТЕ МАЛЦИНСТВО!НАРОДА И НЕГОВИЯ ТРУД ГО ОГРАБИХТЕ СЛЕД 1989Г.
  • 19 вили

    7 0 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ
  • 20 Куку

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "УТРЕ":

    И днес не го правете!
  • 21 Измамински

    1 0 Отговор
    413 и извади едни 20 % за ДДС които всеки като краен потребител Не си връща , а си му е чист минус . Това си е данък върху бедността равен на половината от преките данъци. Най -голямата подигравка си е ,че колкото и да увеличат всъщност плащаш все повече за данъци. Общо около 65 процента се събират за месеца . Сложи си и кое е акцизи,лицензи ,такси и др. и виж всъщност какво потребяваш. Колко ти е реалната стока която заплащаш или услуга. Според мен си е едни 100 лв от 400 дето ги виждаш на хартийка. Бедни ми Народе и експлоатиран бедняко. Необлагаем минимум има в света и всичките тези политици и административни олигарси не го въвеждат тук за да има с какво да си увеличават собствените заплати на всяко ново Нар.събрание / сбирщина милионери / и хрантутниците дето гласуват за тях в директорските състави на държавни организации и предприятия. Същото е като с общините и кметовете. София и страната са просто едно по-голямо село . Модела е същия селендурско български.
  • 22 744738219

    1 0 Отговор
    Колкото да пращате да учат в Харвард, Йел, Лондонски университет, Стратфордски и от тоя сорт известни световни учебни заведения нашите се връщат пак с правобитното си бабуиново мислене. Бабуина вече обучен знае изкусно как да прибере повече.
  • 23 Богат пенсионер

    1 1 Отговор
    А,не бързайте да дигате линията на бедност,че още не съм достигнал старата.И да питам,тези,дето сме под 300 лева кога ще ни отнемат гражданството?Аз предлагам да ни съберат на някой стадион и да ни подкарат като в Чили през 1973 година.
  • 24 Пенсионер

    0 0 Отговор
    Колега,ако си се осигурявал като мене сега няма да се жалиш.Или работите цял живот частно и нищо не вкарвате а после ревете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове