Last news in Fakti

10 Юли, 2021 23:12 4 732 90

Маги Халваджиян: Липсата на гражданско общество ни доведе дотук

  • маги халваджиян-
  • гражданско общество-
  • свобода-
  • демокрация-
  • политици

Проблемът за състоянието на държавата не е на политиците, а в българите, смята продуцентът

Маги Халваджиян: Липсата на гражданско общество ни доведе дотук - 1
Снимка: БГНЕС

„Ние сме тези, които можем да променим нещата, но не искаме. Трябва да си дадеш зор, за да промениш нещо. Повечето хора не искат да си дават зор. Това е усилие, което трябва да положиш - за свободата, за демокрацията, за това всичко да е подредено – се воюва. Когато ти нямаш това желание – то няма как да се случи”.

Това коментира в предаването „Карай направо” на NOVA продуцентът Магърдич Халваджиян.

„Нямам намерение на агитирам никого в деня за размисъл. Не го правя от много време. Станал съм доста пасивен в това отношение”, каза още той.

По думите му, темата за това, как да накараме новоизбраните да бъдат по-отговорни и да държат на думите, зад които стоят обещанията им, той беше категоричен: „Това е нещо, което беше актуално преди 20 години. Тъжното ще бъде, ако това е актуално и след 20 години. Имам чувството, че нищо не се променя”.

„Не искам да си късам нервите с глупости. На 54 години искам да си гледам семейството, внуците, бизнесът ми да върви. Вярно, че ако държавата не върви – то и бизнесите няма да вървят. Това е вярно. Но аз, ако трябва, и бизнеса си ще спра, и ще си гледам семейството и децата. Нямам нерви”, подчерта Халваджиян.

По думите му той не е уморен, а обезкуражен. „Има смисъл да се бориш, когато виждаш, че борбата ти, думите ти, това, което казваш – увеличава масата, която започва да вярва в една кауза и която е готова да тръгне с теб. Аз имам чувството, че на хората им е все едно. Това е гигантски проблем. Гражданското общество не се вълнува, или ако се вълнува – се вълнува вкъщи. Не се вълнува така, както би трябвало, за да промени живота си. Има някакъв генетичен проблем, според мен. Защо ние не сме бесни, когато ни крадат?”, попита продуцентът.

„Липсата на гражданско общество е това, което ни доведе дотук. Ние явно, по някаква причина не искаме да се борим за правата си, за тази държава. Искрено вярвам в това, че ние сме толкова малки, че нещата могат да се оправят бързо”, казва той.

На въпроса, защо сме вечно недоволни след избори и вечно мрънкаме, ако не сме готови да дадем от себе си, той отговори: „Водих дълга битка. Недоволствах. Опитвах се да правя много неща. Моето разочарование е от това, че виждам някаква апатия. Не вярвам, че хората искат да им се оправи къщичката по начина, по който би трябвало да бъде оправена”.

Халваджиян беше категоричен, че проблемът за състоянието на държавата не е на политиците, а в българите. „Политиците правят това, което ние им позволяваме да правят. Това е навсякъде по света. Гражданските общества в развитите държави с големи, стари демокрации – тъй като са наистина граждански общества, политиците не си позволяват да правят тези неща, които нашите си позволяват. Или ако си го позволяват, то е в малки размери. Защото все пак има гражданско общество, има страх. Нашите политици виждат, че никой не контролира тези процеси, виждат, че на нас не ни пука – и когато на нас не ни пука, има една българска поговорка „Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава”. Вървейки по тази логика – как да обвинявам политиците?”, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Халва

    78 23 Отговор
    Бацо е позор утре към затвор
  • 2 Последния Софиянец

    68 23 Отговор
    Опитваме на площада да създадем едно силно гражданско общество което да мачка политиците и да ги контролира.В една нормална европейска държава това го правят прокуратурата и медиите,но ние не сме такава.Сами трябва да контролираме как ни харчат парите.
  • 3 CFC

    105 18 Отговор
    Маги ти си добре...праскаш си глупавите шоута за дебили по всички медии и правиш много пари....ние си се смейкаме, а ти печелиш здравата....е тва е сделка....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 6682

    71 23 Отговор
    Смешник.
  • 6 Скрий се,

    95 26 Отговор
    изчезни, ти не си българин, просто си алчен. Нито едно от предаванията ти не е твоя идея, всички са копирани чужди такива, просто си им "откупил" правата за излъчване. Около теб има много измама, фалш, шуробаджанащина, съмнителни пари, некачествени хора. С две думи: не струваш и освободи хората от присъствието си, ако може. Дано!

    Коментиран от #13

  • 7 Да,бе

    55 19 Отговор
    Халвъ,арменците са хубави хора,християни.Приели сме ги отдавна и си ги обичаме.Ти си нещо друго,пари,пари,ама не си струва.
  • 8 Мда

    47 20 Отговор
    Герб плонж, нищо ново...
  • 9 Бегай бе Тарикатджиян

    55 18 Отговор
    Ходи си разбъркай бозите.
  • 10 Фрикито

    46 20 Отговор
    Еййййй няма да я махне тая проскубана коса и тва си е....
  • 11 белирадо

    58 22 Отговор
    Арменчето пак натопи хората, че сами са си виновни за това, че политиците са ги ограбили и излъгали, пак самите хора са си виновни.
  • 12 Sion

    48 18 Отговор
    Гарбидж нещастен, скрий се!
  • 13 Стоян Александров

    60 19 Отговор

    До коментар #6 от "Скрий се,":

    Незнам защо са ти дали толкова минуси. Или знам лош човешки материал. Иначе си СТРАШНО МНОГО ПРАВИЛНО НАПИСАНО, ВЯРНО И ТОЧНО. Всичко е повече от вярно. Този е с Бат Бойко. Само се прави на велик. Пълен некадърник. Но го пазят. И той за това си плаща разбира се. Толкова кадърни продуценти немогат да се доредят от него и още двама, трима. Телевизия вече не гледам заради тях....

    Коментиран от #31

  • 14 Отврат

    44 16 Отговор
    Проблемът за състоянието на държавата е на политиците, и на българите от така наречения псевдоелит начело с господина.Не знам поради що си мислят, че са част от народа.По скоро са част от утайките на обществото.
  • 15 12345

    37 16 Отговор
    Решението е децентрализация. Значи че трябва да се събират всички данъци в общините. И само 10% да се изпращат в държавния бюджет. Да видиш Халваджияне как ще започне всеки да си гледа работата. Щото общината е по близо до хората и по лесно е на каишка да държим политиците така. Нашия начин на събиране на данъци е имперски- всичко в централния бюджет. Каквото не откраднат политиците го хвърлят през прозореца на джипката на бедния народ
  • 16 dfu

    37 18 Отговор
    Абсолютно не съм съгласен с Халваджиян. Работатата на политиците е да си вършат задълженията така, че да има просперитет за народа и държавата. Обикновените хора имат задачата да си вършат тяхната работа и да си гледат семействата. Политиците са виновни!
  • 17 Румпелщилцхен

    45 17 Отговор
    Е нали тоя същия до скоро разправяше колко десен и велик бил Бойко и трябвало за него да се гласува иначе Ленин щял да кацне на летище София. Сега същите тия говорят за гражданско общество, вече плюят по ГРОБ и обвиняват другите, че не скачали по-отрано. Общество има ама е пълно и с наведени плужеци.
  • 18 Ковида

    41 21 Отговор
    Тоя е платен герберастки помияр.

    Коментиран от #20

  • 19 умен та безумен

    27 12 Отговор
    Такива като този привитизираха културата и политиката и творят ТАЛИБАНСКИ порядки, предавания, които ще бъдат отхвърлени и от афганистанците и не само отхвърлени.Защото они са ак47.
  • 20 Да де

    14 19 Отговор

    До коментар #18 от "Ковида":

    Но е прав. Нямаше да търпим бандата ГРОБ ако не бяхме лош матрял.
  • 21 Разделение

    11 2 Отговор
    Имаме няколко позитива като народ-Съединението и спасяването на българските евреи.Останалото разделение и братоубииства.Как да си вярваме, че сме народ и нещо зависи от нас.
  • 22 ТОШКО

    12 12 Отговор
    Трай бе, ПОДЛОГО!

    Коментиран от #26

  • 23 39495

    14 11 Отговор
    Това не им харесвам на армените, тръгнали да морализорат, тяхната държава понеже цъфти, един простак даже бай ганьо написа ама си го намери.
  • 24 Аман от аРи

    17 9 Отговор
    Те си оправиха държавата И сега наша ша оправят
  • 25 Асен Милев

    24 9 Отговор
    Тоя защо се прави на утрепан!
    "Общият брой НПО в страната към 2019 г. е около 16 000. Според НСИ 13 870 от тях са подали годишни отчети за 2018 г.
    Индексът проследява развитието на гражданския сектор в 24 държави от Централна и Източна Европа и Евразия вече 25 години. За България той се изработва от Американската агенция за международно развитие (USAID) ..."
    Какво гражданско общество го гони Халваджиян при наличие на хиляди НПО-та?? Това е просто невъзможно!
    Имаше някои политици, които си отвориха устата за закон на НПО-тата, и бяха отсвирени точно от това посолство и технте неправителствени организации, които, в тяхната отвъд океанска държава имат закон за НПО.
  • 26 ВИЗАНТИЕЦ

    13 2 Отговор

    До коментар #22 от "ТОШКО":

    СЕЛЯНДУРИТЕ ТАРИКАТИ АНДРЕШКОВЦИ НЕ СА ГРАЖДАНИ А КРЕПОСТНИ В ГЛАВИТЕ СИ СА КРЕПОСТНИ КАК ДА НАПРАВЯТ ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО ТЕ СИ ИСКАТ ДОБРИЯТ ЦАР И ТОЛКОЗ / ВАРНА ГРЪЦКАТА СЕГА АРМЕНСКАТА МАХЛА КОМШУ НЕ ХВЪРЛЯИ БИСЕРИ НА СВИНЕТЕ ТЕ ИСКАТ ЯРМА/
  • 27 Българин

    24 8 Отговор
    На хранилка е този при тиквата и нереза. Нова е на свинята и майка му
  • 28 Ех Маги

    27 2 Отговор
    Стига си се правил на философ. Собственото ти предаване развали с тва бутане до финала на гОлемия ти сънародник. Гражданско общество може и да няма ,щото не всеки си е надул гайдата като тебе и трябва да се работи ,ама хората не са прости.

    Коментиран от #42

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бацо Гацов

    24 7 Отговор
    От арменци акъл не искаме.
  • 31 Христо Ботев

    29 7 Отговор

    До коментар #13 от "Стоян Александров":

    Браво пичове, тоя скапан арменец-гербаджия е много гадна мутра! Печелил е винаги на гърба на чужд труд! Скапан скубляк, също като смешника Рачков, който създаде! Не ги ли е срам да се правят на стари години на циркаджии......

    Коментиран от #37, #40

  • 32 Ам Чи

    11 5 Отговор
    А бе Бойко ви го каза Матриаала кофти ,и е прав ,както и за мисирките
  • 33 пецата

    22 6 Отговор
    тоя наглец да се благодари че немаме гражданско общество ако имахме щеше да си седи на село уплевенско вместо да ни пробутва халвите си по нова телевизия и вместо да ходи да си почива по екзотични дестинации щеше да да си почива на искъро с гурме от салам камчия
  • 34 Бабата Софиянка

    28 3 Отговор
    Долен Халтураджия, наложиха чалга културата и унищожиха морала, печалбар .............
  • 35 whitenoise

    17 3 Отговор
    има гражданско общество... ама е много гладно...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Невена

    23 1 Отговор

    До коментар #29 от "Христо Ботев":

    Точно така е хора! Вижте ги само -Рачков-пачков, бившата му смешна женица, новия и мъж-Нойзи. Лелеееее. Колко са жалки
  • 39 Ники

    17 2 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Браво, така е! От нагли харменци акъл не искаме!

    Коментиран от #43

  • 40 Слави

    13 2 Отговор

    До коментар #31 от "Христо Ботев":

    Евалата пич! С теб сме всички разумни истински хора! Вън арменските циркаджии и слугите им!
  • 41 Халваджиян, Бозаджиян иТрифунян

    21 4 Отговор
    ТАКИВА ТИПОВЕ КАТО ТОЗИ БОКОЛУК ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ ЗА УМИШЛЕНО ОПРОСТАЧВАНЕ НА МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРИ. ПОНЯКОГА СИ МИСЛЯ, ЧЕ ГЕНОЦИДА НА АРМЕНЦИТЕ ПРЕЗ1915ГОД Е ЕДНА
    ПОЧТИ СПРАВЕДЛИВА ОЧИСТИТЕЛНА ОПЕРАЦИЯ НА БОГА, НО ПЪК ОТ ДРУГА СТРАНА, ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТОЗИ ЕТНОС КАТО КЕВОРК КЕВОРКЯН ОПРЕДЕЛЕНО МЕ СПИРАТ ЗА ТАКАВА КРАЙНА ОЦЕНКА.

    Коментиран от #45, #50

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Пенчо

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "Ники":

    Сигурно си прав какъв е автора - аз бегло го знам само като име ... Не виждам обаче в статията да се казват неверни неща; най-трудно е да признаем, че проблемът е в нас. Най-лесно е да си търсим виновни наоколо

    Коментиран от #47

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Невена

    14 3 Отговор

    До коментар #41 от "Халваджиян, Бозаджиян иТрифунян":

    Правилно. Обаче за този подъл арменец Малдивите отдавна са му като втори дом. И колкото повече наивници му гледат откраднатите взаимствани предавания, толкова по- богат става! Аз като видя негово предаване, веднага сменям канала, за да не им пълня и без това пеликанските гуши!!!

    Коментиран от #49, #51

  • 46 КАПКА

    7 3 Отговор
    ЗАТВОООООООР

    Коментиран от #48

  • 47 Ники

    19 4 Отговор

    До коментар #43 от "Пенчо":

    Познавам ги от поне 30 години и знам цялата паплач - Маги, Джуди-брат му, Кремена-жена му смешницата, майка му и т.н. алчни , ненаситни душички.....

    Коментиран от #54

  • 48 Христо Ботев

    11 6 Отговор

    До коментар #46 от "КАПКА":

    Абсолютно и веднага и конфискация на имуществото му!
  • 49 Христо Ботев

    12 6 Отговор

    До коментар #45 от "Невена":

    Да и конфискация на имуществото му! Да видим тогава Маги- Господаря на Малдивите какво ще прави!!!!!
  • 50 Тиквата

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "Халваджиян, Бозаджиян иТрифунян":

    Кеворкян не е журналист, а ми е Пи Ар.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Айде бе

    11 4 Отговор
    Прав е, но ви боли каквото казва. Това какво общо има с бизнеса му? Прави предавания, които аудиторията иска, напипва търсенето, защото е интелигентен. Ако не беше успешен продуцент, щеше да е свършил курса. Завистта ви пречи да видите, че е прав. Не сме ли ненужно търпеливи към циганите-гратисчии? Към лъжците в политиката? Към крадците? Към демагозите? Не залитаме ли, доверявайки се на несъстоятелни личности като царя, Слави, Сидеров? Прав е и още как!

    Коментиран от #55, #61

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дидо

    9 2 Отговор

    До коментар #47 от "Ники":

    Да, и майка му по Италия си живее .........но има и Комисия за конфискация и всеки човек .може да я сезира(уведоми) и да ги разследват, после и НАП и т.н.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Тошко

    6 4 Отговор

    До коментар #55 от "Райна":

    Точно, много точно казано! Затвор и конфискация за тези мутри!!!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Тони

    10 1 Отговор
    Забравихте да споменете още 1"герой" от групата-Сашко Кадиев, на старата чанта Евро отрочето от албанската й връзка......
    Той пък голям женкар го раздава, вместо да си види грозната албанска мутра! Може би има добро сърце, но яко уродлива мутра е!!!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Отговори

    11 1 Отговор
    Маги много глупости казваш и стига вече си мисли че ти си единственият продуцент тук и единственият който виждаш действителността но нали натрупа милионите през тези 10 год какво дрънкаш измислици ей ненаситници
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 гражданин

    13 6 Отговор
    Прав си арменчо ...Ако имаше истинско гражданско общество , такива ,като теб ,брат ти и камара други боклуци щеше да ви натири там де ви е мястото и да въртите чербака и правите халва и боза в казаните ,както дедите си ...
  • 63 vasik atanasova

    3 3 Отговор
    истината никой не е иска да е чуе !
  • 64 Боззаджян

    15 4 Отговор
    Подмазвачооооо, какъв гражданин си ти? Слагач сега се чудиш къде да се отрииеш!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Стар терикат

    12 3 Отговор
    Уше на прокуратурата данс и разузнаването!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кучето

    0 2 Отговор
    Абе арменец е верно шоутата са с купени права? Ама нали ги е купил не го защитавам пък за Б.Б няма кво се коментира! Лум?ени навсякаде.. Ком?ексари сме си и това е! Ако имаше Респект между хората ама не дай да завидим да измаим и на нас да ни е добре на вуте ...
  • 69 Стар терикат

    6 3 Отговор
    Проверка от прокуратурата за този, търгува с хора от службите с секретна информация за хора които са му врагове
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 сали

    2 7 Отговор
    саму Маги и Бойко
  • 72 Pilot

    9 3 Отговор
    Като дойде Домуса , защо позволиха такива като него да закрият разследващите предавания и изгониха сумати читави журналисти !!! Понеже вижда, че се обръща палачинката и той да не е по-назад !!! Б.клук и той и цялата му фамилия !!!
  • 73 Точно така е

    10 2 Отговор
    Ако имаше гражданско общество, никога нямаше да има 0трепки като Борисов, да крадат, правят обръчи, контролират медии, рекетират фирми и т.н.! Никога нямаше да има Доган, който да има 80% от медиите, да има ДАНС, МВР, Прокуратура, да си има държава! Никога нямаше да може някой да си купува избори и да лъже! Докато няма, ще лъжа, крадат, а по будните излезли да си защитят правата, ще се смазват с платени контра протести, компромати и тролски войни! Дръж народа беден и го купуваш лесно! Дръж го прост и се продава лесно!

    Коментиран от #77

  • 74 Айран

    2 0 Отговор
    Значи да ходим на работа ,да си гледаме семействата ,да скачаме надвечер и в почивните дни по площадите и от време на време порция сълзотворен газ и лобут . Докато съдебната система само трупат пачки щото са на "държавна " заплата с поне една нула в повече в сравнено с минималната за страната. Това е легалното . За другото не говорим сега. Поне 10 към 1 за трудещите се в частния сектор бедняци. Хайде на бас ,че това са над 1,5 милиона договора за реално получавана такава заплата. Погледни сектор охранителни фирми и там само ще видиш поне 60-70 хиляди такива. Верно ще останеш без бизнес ,щото ако правим това няма никакво време за талавизия ,еле па за твоите бози. Поздрави от Арменския Поп. Спираме рекламите и данъците за политици и съдебна скапана система . Могат ли вкарат половината народ в затвора ? или той просто се изнесе в чужбина.
  • 75 Баламосва ни

    4 2 Отговор
    Този клисавия е един от най близките до оня със сините шорти.
  • 76 Тодор

    1 4 Отговор
    Като чета коментарите стигам до извода,че арменеца е прав.С преобладаващи 80 процентови няма как да се изгради просперираща държава.
  • 77 Никога

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "Точно така е":

    Нямаше да има и БСП, разните там фърчила да вдигат юмруче,кюстендилски сливи да се правят на майка Тереза или пък Пинокио да се пише на голям родолюбец.

    Коментиран от #85, #89

  • 78 хроники

    1 1 Отговор
    Когато боклуци "превъзпитават " гражданското общество чрез средствата за масова информация, с чалга, халтура, и откровена простащина , то какво да се очаква ? Четвърто поколение идиоти , заменя трето поколение полу-идиоти. Някой вика -" Дръжте крадеца" - Струва ми се.
  • 79 Въпроси

    2 2 Отговор
    От народ и население , почти никога нищо не зависи. Но когато една територия попадне на силен , умен , и прозорлив управник , тя разцъфва и се превръща в държава ,а народа в нация . Примери в това отношение много. Няма такова понятие , като "Виновен Народ" народа е функция от добро , или лошо управление . Тоя народ е правил по 15 деца в семейство , и е щурмувал Одрин на щик , с боен вик "По 5 на нож" . Бил е на първо второ, и трето място в много области на икономиката и спорта , само до преди 32 години . Бойните ни танкове и самолети са били повече от Турция и Гърция взети заедно. Въпроса е към управниците - Вие какво направихте от този народ?

    Коментиран от #82

  • 80 Щъркела

    2 2 Отговор
    Маги, казваш че нямаме гласност и "действия на изява" ами какво да направим , да излезем отпред и да ги налазваме , а пред нас 100 полицая с автомати и пистолети ...Колко трупове ще има?
    Трябва да умрат хора , за да се оправи държавата , а никой не му се умирам..Само ще кажа едно , ние свършихме, а сега се довършваме. Държавата е на вятъра , народа в нея също. Каруцата освен че се е обърнала и се е превърнштяла поне 3 пъти.
  • 81 Сланина и Зурла

    6 2 Отговор
    Опростачването на българина от такива бездарни проздаци като теб ни доведе до тук!
  • 82 3о485

    1 2 Отговор

    До коментар #79 от "Въпроси":

    Поздравления за стойностния коментар! Народът може да се моли да дойде такъв управник, по Божията милост. Успешен ден на всички.

    Коментиран от #83

  • 83 Вярно

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "3о485":

    По важният въпрос сега е - А дали ще му позволят да дойде? Лек ден и от мен.
  • 84 Кравария

    2 1 Отговор
    Простак
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Behemoth

    0 0 Отговор
    Ми са струва ,че продуцентити имат голяма вина за липсата на гражданско общество...не ли?!?
  • 87 Борисов

    2 0 Отговор
    е престъпник! Окраде страната!
  • 88 www

    2 0 Отговор
    Липсата на правосъдие ни доведе до тук! И затъпяващата телевизия.
  • 89 Ти се

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "Никога":

    радвай, че като няма гражданско общество, има някой достатъчно смел и доблестен да " вдигне юмруче" и да ти върне държавата, че още щеше да си роб! Сега поне си роб по собствено желание, защото си много "умен" и така си избрал!
  • 90 Анти Конти

    0 0 Отговор
    Арменци без мора и много ефирно време са голяма част от проблема.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове