Last news in Fakti

12 Юли, 2021 09:28 5 188 30

От днес започва поставянето на новите екостикери на колите до 3,5 тона

  • екостикери-
  • автомобили-
  • стикери-
  • екостандарт

Лепенката с вграден чип ще се поставя от вътрешната страна на предното стъкло на автомобилите - зад огледалото за задно виждане

От днес започва поставянето на новите екостикери на колите до 3,5 тона - 1
Снимка: БГНЕС

От днес започва поставянето на новите екостикери на автомобилите до 3,5 тона. Той ще се получава след преминаване на технически преглед. Стикерът с вграден чип ще се поставя от вътрешната страна на предното стъкло на автомобили - зад огледалото за задно виждане.

В електронния чип ще се съдържа цялата информация за самия автомобил - марка, модел, регистрационен номер, шаси и километраж. На екостикера ще се отбелязва еко-категорията на автомобила.

Най-високата 5-а група ще включва електрически, хибридни автомобили, които не замърсяват околната среда.

Останалите ще бъдат групирани от първа до четвърта - в зависимост от датата на първата регистрация, екологичната норма, определена от завода производител. Категория Евро-6 попада в четвърта екологична група.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    69 2 Отговор
    И от утре вече в София въздухът ще е като на Боровец!
  • 2 ехаа

    59 2 Отговор
    нови такси, благодарности към герб бсп дпс, кой е поредният милионер от тото-то за далавери.
  • 3 Гост

    65 1 Отговор
    А за изсичането на горите нещо да кажете ?

    Коментиран от #5, #13

  • 4 перничанин

    44 5 Отговор
    Въпроса е, какво се случва с 1.9 TDI ремапнати, изтърбушен катализатор, премахнати AGR и DPF, права тръба , хибридна турбина. Това чудо на техниката, коя еко категория покрива???

    Коментиран от #6, #25

  • 5 Боко

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ами ние ги изсичаме и правим пари от тва ама щом е за нас може
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 юМ А Ф И Я

    23 3 Отговор
    БОГАТИТЕ ЩЕ КАРАТ САМО ПО ЦЕНТЪРА И ЩЕ ИМ МИРИШЕМ МИРИЗМИТЕ!! ЧЕСТИТО!! АЗ ЖИВЕЯ В КРАЯ НА ГРАДА И НЕ ИСКАМ ТЕХНИТЕ КОЛИ ДА ЗАМЪРСЯВАТ ПОКРАЙ МЕН ЗАЩОТО ПОКАЗАТЕЛИТЕ ИМ ЗА ПО МАКО ЗАМЪРСЯВАНЕ СА ФАЛШИВИ! ДА КАРАТ САМО ПО ЦЕНТЪРА!! ЩОМ БАЩА МИ Е ИНВАЛИД С 80 ПРОЦЕНТА И КОЛАТА МУ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАРА ПО ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ!!

    Коментиран от #16

  • 8 пурко

    17 1 Отговор
    И когато стъклото е такова какво правиме ???

    Коментиран от #10

  • 9 111

    20 8 Отговор
    Чудно,защо служебното правителство,под командата на "достойния президент",загрижени за народа и "активен борец против корупцията" не го отмени това.Ще кажете не могат ,винаги могат, тава не е закон създаден от парламента,но не искат и всичко останало ще е така,просто ще сложат свои хора на хранилката.
  • 10 Читател

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "пурко":

    Мекаме. Пиши грамотно.

    Коментиран от #11, #19

  • 11 пурко

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Читател":

    Къде видя да "мекам"??? Я се скрий на сянка че е опасно ...

    Коментиран от #14

  • 12 1234

    18 1 Отговор
    Точното време за прокарване на тая простотия са избрали гадовете, като ни знам как обичаме да си почиваме , човек и протест да реши, да организира, протестиращите ще са онлайн от морето.
  • 13 Jacques Yves Moineau

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Споко, и на дърветата ще сложат по един чип.
  • 14 Читател

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "пурко":

    "...правимЕ". Това на книжовен език ли ти прилича?
    Аз правя.
    ...
    Ние правим.

    Коментиран от #18

  • 15 onq s konq

    11 0 Отговор
    Язе на беенвето съм залепил отгоре на стъклото една лента M POWER та е още по-зло и сега да я махам ли ???
  • 16 Jacques Yves Moineau

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "юМ А Ф И Я":

    Като заведат няколко дела в съда, и се окаже че не може да се дава друга еко категория, различна от тази на производителя, ще махнат стикерите.
  • 17 Кирил

    4 1 Отговор
    Ами няма да караме в централна София!!! Направете достатъчно БЕЗПЛАТНИ буферни паркинги до метростанциите!!
  • 18 пурко

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Читател":

    Евала професоре!Точно по темата говориш!Кажи нещо за стикерите и не се заяждай с хората!Поздрави!ПУРКО

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 вълкодав

    11 2 Отговор
    Бензинова кола с Евро 2 или 3, но със сертифицирана и вписана в талона АГУ, в каква реална еко-категория ще попадат ?

    Коментиран от #23

  • 21 Павел Пенев

    16 2 Отговор
    Това е поредното безумие на ГЕРБ, в полза на автомафията и бившите катаджии,които почти всички работят в пунктове за технически прегледи. Забележете цинизма на това законче, прието в НС а контрола се осъществява от кметовете, които ще решават дали да ти допуснат колата в центъра на града. ДПС и т.нар.Цар Симеон, изсякоха и изнесоха горите, а ние ще плащаме за чистотата на въздуха. Гнусна измет.
  • 22 Читател

    6 6 Отговор

    До коментар #18 от "пурко":

    Благодаря.
    По темата - приветствам въвеждането, но се съмнявам в обективността на контрола в/у МПС-тата. Живеем в България - родината на Бай Ганьо. Тук съвестта е дефицит. И когато някой сбърка - напада с обиди. Не търси грешката в себе си. Та, докато "Бай Ганьовците" преобладават - всяка добра идея ще бъде изродена в нещо отвратително.
  • 23 Читател

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "вълкодав":

    Ако идеята е да "гледаме" Евро-стандарта и какъв вид гориво ползва съответният автомобил - нищо няма да се промени. По-добре е да се измерват изгорелите газове и на база тяхното съдържание - да се категоризират автомобилите. Но без добър контрол - това ще бъде поредната изродена идея. Вярно е, че автомобилите с АГУ са по-екологични. Но това важи САМО.. ако не "горят" масло.

    Коментиран от #27

  • 24 ЕКО

    12 2 Отговор
    Ще има събор на пичовете с яки брички и червени стикери, да опушим пейзажа със скара на дървени въглища.Забранено за екоджендъри и зелени стикери!
  • 25 Роско

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "перничанин":

    Ако платиш едни 5-10лв ще може да минеш и през центъра на София когато е по замърсени, случва се нещо с портфейла ти
  • 26 Мммммм

    4 1 Отговор
    Кола 2015 с Евро 5В с заводска агу, в коя категория ще е?
  • 27 перничанин

    13 0 Отговор

    До коментар #23 от "Читател":

    Разбра се, че ще се измерва само на бензин, нищо че ти караш 99% на газ. Тука никой не гони екология, събират се едни пари, това е.
  • 28 Хаха

    5 0 Отговор
    Поредната простотия , измислена от бай Ганьо.
  • 29 кочо

    0 0 Отговор
    ПОРЕДНОТО БЕЗУМИЕ ЗА ХОРАТА.ТРЯБВАТ ИМ ПАРИ ОТ НАС.БЪЛГАРИЯ НЕ ПРОИЗВЕЖДА КОЛИ.ЗАЩО САМО ДО 3.5 ТОНА.ЩЕ ИМАМЕ ЕКОЛОГИЯ НА ТОНАЖ-ЗАЩО.ТРЯБВА НАЙ-ПОСЛЕ ДА ИМА И ЕФЕКТИВНО ОСЪДЕНИ ПОЛИТИЦИ.НАРУШЕНО Е СОЦИАЛНОТО РАВЕНСТВО.ЩЕ ЗАПОЧНЕ И АНАРХИЯ.
  • 30 .......

    1 2 Отговор
    32 ГОДИНИ КОЛИТЕ ДО 3,5 ТОНА ПЛАЩАТ ВИНЕТКИ И КАКВО ЛИ НЕ А НАД 10ТОНА ДОРИ НЕ ГИ ПРОВЕРЯВАТ НА ПЪТЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове