Last news in Fakti

13 Юли, 2021 19:40 3 379 55

Бивш зам.-председател на БСП: Нинова трябва да подаде оставка

  • димитър дъбов-
  • бсп-
  • корнелия нинова

Димитър Дъбов смята, че нещата в партията са драматични от години насам, а вече е премината границата от 500 000 избиратели, под която никога не е падано преди, и БСП се превръща в партия, от която нищо не зависи

Бивш зам.-председател на БСП: Нинова трябва да подаде оставка - 1
Кадър: NOVA

Ако няма реализация на първи мандат, няма да се състави правителство, не е реалистично БСП да състави кабинет", това каза в ефира на NOVA Димитър Дъбов, бивш зам.-председател на БСП. Според него много е трудно да се говори за опит на традиционните партии БСП, ДПС и ГЕРБ да сглобят правителство, защото има непреодолими идеологически и личностни различия.

Социалистът смята, че нещата в партията са драматични от години насам, а вече е премината границата от 500 000 избиратели, под която никога не е падано, и БСП се превръща в партия, от която нищо не зависи.

Дъбов е убеден, че лидерът задължително трябва да поеме отговорност за това положение, оставката не бива да е под въпрос. Той припомни, че Александър Лилов, Жан Виденов, Сергей Станишев сами са си подали оставката и Нинова не може да продължава да дърпа партията надолу като котва.

За него въпросът сега е кое е по-важно - партията или Корнелия Нинова.

За така обявения кабинет от Слави Трифонов Дъбов смята, че той е интересен, а Николай Василев е добре подготвен, още няколко са сериозни вижда той в него, а въпросът е дали ДПС ще го подкрепи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    24 24 Отговор
    Нинова я внедриха и изпълни целта си - да занули БСП.

    Коментиран от #46

  • 2 Счупения

    21 2 Отговор
    На следващите избори ще се реши!
  • 3 ТаУмВзе

    12 14 Отговор
    Нафталин! Проблемът не е кинтоимпексова, а че като цяло сте приключили. Падате заедно с герберастията, ако не сте забелязали. Чалгарчето е новата цакня.
  • 4 choko

    26 10 Отговор
    На БСП и трябва някой като Радев!

    Коментиран от #14, #17

  • 5 Счупи тъпомера

    17 19 Отговор
    Е това чакам да го видя, но едва ли. Тя е толкова нагло и самовлюбено същество, не се различава от тиквата.
  • 6 отпадък сте

    15 6 Отговор
    Социта , кво да ги праи човек , Никито Василев бил добре подготвен , тая шушумига. Канибали сте бе бесепарчетата , самоизяждате се.
  • 7 АЙДЕ ГЪЧ

    17 3 Отговор
    ДОБРЕ ЧЕ НИНОВА И ТЕБ НАТИРИ , ЩОТО И ТИ СИ ОТ ТЕЗИ ДЪРТОТИИ КОИТИ ИСКАТ ОТ ТРИБУНАТА ,....В ОРЛАНДОВЦИ ДА СЕ ПРЕМЕСТИ.............!!!!

    Коментиран от #18

  • 8 Ами

    13 15 Отговор
    с този абсолютен срив до 13,40%, което е около 34-35 депутати оставката е задължителна, но Нинова отказва да я подаде - не стояла на дневен ред. Нещо повече - готова е да прави правителство с тази смешна бройка. Възможно е Президентът да не ѝ връчи мандат, ама амбициите ѝ да е министър-председател не стихват, вместо да наведе глава и да мълчи този Троянски кон, който събори БСП почти до нулата.
  • 9 Нинова е пич

    18 10 Отговор
    ка,и то яка! Намерете някой по-пич от нея и тогава я "сваляйте".Ама няматеее...
  • 10 Сър Пичук

    11 14 Отговор
    Оставете я още малко да си приключи работата. Малко и остава.
  • 11 Човек

    12 6 Отговор
    Нещата отиват към президентска република, аз да ви кажа ама ще ни оставят да се помъчим още някоя година, че дано сами се сетим
  • 12 Ялчин ДБ

    11 5 Отговор
    Боли ме фара за БКП
  • 13 Буха ха

    7 17 Отговор
    На Нинова вярват само дъртите чугуни които намаляват всяка година, а за младите хора нейното неясно послание е абсолютно непривлекателно, така че без промяна ще продължат да се свиват.
  • 14 БОЛШЕВИК

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "choko":

    по-точно някой като ЛЕНИН или СТАЛИН, че тия какъв десен завой направиха, докато се върнат у лево ще отнеме много време, ако изобщо успеят да се върнат в левия коловаз!
  • 15 оня с коня

    7 3 Отговор
    Нинова ВЕЧЕ каза че Ако подаде Оставка,партията ще изпадне в "Хаос",което е Недопустимо.Затова и Оставката Й НЕ СТОИ на дневен ред.Да,обаче бившото "Величие" си знае неговото и иска Оставки отказвайки да разбере че от Него Нищо не зависи,ОСОБЕНО пък в Партия от която отдавна СЪЩО Нищо не зависи!
  • 16 дедо Герчо

    6 0 Отговор
    А БЕЕ,ЩО НЕ ОДИШ У КРАСЕН....ХЪХЪХЪ....
  • 17 Имат го

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "choko":

    Крум Зарков, ама пръв ѝ поиска оставката на предишните избори. Родителите на Крум Зарков са изключително уважавани личности - майка му Анна Заркова е шеф на криминалния отдел на вестник "Дневен Труд", а баща му д-р Костадин Зарков е завеждащ на Първа хирургия в Пета градска болница. Крум е завършил Френската гимназия в годините между 1997 г. и 2001 г. Завършил е Парижкия университет, знае езици и е умно момче, но Нинова се е вкопчила в поста и не го дава.
  • 18 Тя натири

    5 10 Отговор

    До коментар #7 от "АЙДЕ ГЪЧ":

    много хора и докара БСП до бутикова партия.

    Коментиран от #21

  • 19 Ернесто Че

    6 2 Отговор
    Това не вълнува социалдемократическата младеж в България. Вълненията са, защо социалната партия изгори мостовете към онеправданите, социално слабите, с недъзи, работници- роби и работещи бедняци. Подкрепата за традиционното семейство в прованса, борещо се със земята, природните стихии и местния феодален рекет. На Позитано сте като на Бойко общаците и държавно- административната номенклатура.

    Коментиран от #28

  • 20 big

    7 1 Отговор
    Малко войници, много генерали, още повече стратегии и разбирачи, внедрени милионери и т.н. Най-лошото е, че няма така наречената
    партийна дисциплина, а обидени по някаква причина работят усилено по разбиването на партията! Не съм фен на ГЕРБ, но БСП трябва да вземат пример от тях - с "демокрация", плурализъм и други тинтири минтири работи силна партия не се гради.
  • 21 И С ПРАВО

    9 3 Отговор

    До коментар #18 от "Тя натири":

    КОЙТО СКРИШОМ ПОЛЕГВА В БОСТАНА С ТИКВИТЕ ......МАРШ...!!!!

    Коментиран от #30

  • 22 Абе що

    8 1 Отговор
    Не си...таковата,на таковата.Ти си от групата на Станишката,Р.овч,герговчета и другите псевдо социалисти.Друго яче казано: ЦОЦАИАЛИСТИ. Бесни сте,че ви Изчегърта до кокал от тялото на БСП.За вашето котило е Прекрасен Водач,от типажа на Станишко,герго, Р.овч, оня- македонскио играч- с двата куфара дойче марки на границата. Такива ви трябват! Да веят червеното знаме,докато седнат на банката в парламента.След това - договаряне с " противника" ...Ти на мен черпак! Аз на теб- два! Ето такива,от твоята кръвна група съсипаха за 30 години тази партия...Между другото: човешкото лице,говори без думи,много повече за неговия притежател.А при теб, не са в твоя полза!
  • 23 нннн

    11 0 Отговор
    Те такива като Дъбов сринаха БСП. А Нинова, може да има кусури, но е яростен противник на Шайката.
  • 24 Centurion

    7 0 Отговор
    Точно заеади подобни индивиди БСП няма подкрепа.Трагикомедията е пълна.Виновните ще търсят сметка на читавите в тази партия.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 §22

    2 0 Отговор
    Хората започват да се осъзнават.

  • 27 комунистче

    3 3 Отговор
    къде са младите в БСП, Нинова е дърта вече, трябва да има млади лидери, амбициозни, активни, които да поведат партията напред, едно 20-30 човека стигат, но ги няма, трябва програма сериозна, вземете си свършете работата левите, стига сте играли партия на олигархията и нейните партии, застанете на страната на онеправданите хора
  • 28 Любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ернесто Че":

    Ернесто, твърдиш тези работи ето:Вълненията са, защо социалната партия изгори мостовете към онеправданите, социално слабите, с недъзи, работници- роби и работещи бедняци. Подкрепата за традиционното семейство в прованса, борещо се със земята, природните стихии и местния феодален рекет". Нищо от това не е вярно.БСП точно затова се бори и непрекъснато ги изтъква проблемът е друг. Също както навремето се бе се започна да се рови. Партия си направи отделно Дертлиев. После Стефан Савов. После онзи дето приличаше в главата на лъв. После другия с който съ бори мавзолея. След това софиянски след него Костов след него безкрайни роенета продължиха та я докараха Христо Иванов горкият да представлява дясната идея. Същото сега става и с БСП кой ли не се е отделил от нея всеки иска да е вожд. Е няма как да стане и Ако продължава така нищо добро не я очаква

    Коментиран от #38

  • 29 Брендица

    5 1 Отговор
    И защо, бе Дъбов да подава оставка? Всички се покрихте като мишоци или избягахте от БСП. Само на Корнелия Нинова е заслугата, че през 12-годишния гнет БСП още я има. Жена-боец! Единствено тя навсякъде вземаше отношение, сякаш други членове в тая партия няма. Но една птичка пролет не прави нали?

    Коментиран от #36

  • 30 със сигурност

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "И С ПРАВО":

    не мога да понасям Сокак Будала повече от теб. Грешиш. Не съм гласувал НИКОГА за него. Но не мога да си затворя очите и пред срива на БСП. Махам последното НС и не го броя в сметката. Но в предишното НС имаха 80 депутати. Сега ще бъдат 35. Нещо по въпроса?
  • 31 Кокала се пушта само при смърт

    2 0 Отговор
    Дори и тогас не е сигур че има наследници
  • 32 гост

    5 0 Отговор
    Чичо Митко, такива като тебе, Гергов, Първанов, Румен Овч. Добрев и други видни милионери - ЦОЦОАЛИСТИ прецакахте ве са мо ПАРТИЯТА, НО И ИДЕЯТА ЗА СОЦИАЛИЗМА! А дядо Маркс и дядо Благоев ги пратихте в небитието!!! Да ви пи... я на цоцоалистите!!!

    Коментиран от #37

  • 33 АМОН

    5 0 Отговор
    ДЪБОВ,
    Явна горещините ти действат зле, щом задаваш въпроса дали ДПС ще подкрепи правителството на НДСВ !!!!

    КАКВО ИНТЕРЕСНО ВИЖДАЩ В ПРОДАВАЧА НА ВИБРАТОРИ В ЛОНДОН??

    Клиент и приятел на тези СЕКС АТРИБУТИ които е продавал НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ е принц КИРИЛ, който с др. СТОЯН МАРКОВ управляват т.н. ЛОНДОНСКИ КЛУБ.

    ЗАБРАВИЛ СИ КАКВА БЕ РОЛЯТА НА НИКОЛАЙЧО ПРИ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ГРАБЕЖ НА БЪЛГАРИЯ - продажбата на БТК заради която фалираха и КТБ.

    ЗА УЧАСТИЕТО НА БСП В ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАНА ОТ САКСКОБУРГГОТСКИ ПО ВРЕМЕТО НА СТАНИШЕВ МЪЛЧИШ СЯКАШ ТАКОВА НЕЩО НЕ Е ИМАЛО.

    КАКВА ЛЯВА ПАРТИЯ СТЕ БЕ ДЪБОВ.
    Вие сте червената буржоазия, която нито може , нито пък иска да влезе в кожата на бедните българи.

    В БЪЛГАРИЯ НЯМА НИТО НАЦИОНАЛНИ, НИТО ПЪК СОЦИАЛНИ ПАРТИИ.
  • 34 IN MEMORiA,

    6 3 Отговор
    НИНОВА Е ПИЧ!
  • 35 Аман

    7 2 Отговор
    Теб пък кой те пита бре, динозавър. Няма го вече рахатлъка, а.
  • 36 Брендице

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Брендица":

    Както винаги пишеш точни коментари въпреки че си с десни убеждения

    Коментиран от #49

  • 37 Комунизъма е създаден от капиталистите

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Че да имат рабове вечно
  • 38 Ернесто Че

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Любопитен":

    Много ми се иска да си прав и да е факт, но само с идеология не става! Дела- елемевтарни са нужни, да съм сигурен, че това е моя отбор и съм на сигурно- представено място! Пищят ми ушите от порулизъм, а е необходимо много малко да ме убедите...А аз на всичкото отгоре съм и убеден!

    Коментиран от #44

  • 39 Горски

    5 0 Отговор
    Дъб, пардон Дъбов , тебе от кой нафталин те извадиха???
  • 40 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Като направи още 5-6 парламентарни избори, като поседи у Парламенто още 20-25 години ще , ще ...защо не !!
  • 41 Перо

    2 1 Отговор
    Бившият Зам.-Председател иска да стане настоящ,иначе не става и за чеп за зеле! Проблемът не е в Нинова,а политиката,която води тази партия,следвайки указанията на чичко Шорош и е подлога на най-реакционните,анти-български елементи!Най-вредните международни договори и съюзи,които унищожиха суверинитета на страната и отбранителната способност,най-вредния плосък данък,довел до 5% чужди инвестиции от вредни производства и силно подпомагане на феодалните олигарси и обедняване на населението,уреждането на потомствата на партийни служби в страната и ЕС и т.н. Много са непростимите грехове на тази партия,през последните 30 г.за народа и страната!

    Коментиран от #55

  • 42 Санди

    3 0 Отговор
    Дъбов, заради такива като теб БСП се срина до 13- те процента. Стой далеч от партията - и без теб ще съмне. На БСП и трябват млади и можещи хора, а не компрометирани старци-егоисти, търсещи облаги и привилегии. Време е да си починеш и да отделиш повече внимание на децата и внуците.
  • 43 Дъбов, Нинова нее виновна, че много от

    3 0 Отговор
    Вашите симпатизанти напуснаха този свят!! Останаха много Вождове и Шамани а малко Индианци!! Подред ни са в Листите ви по Наследство деца и внуци на бившата червена номенклатура и на Генералско то крило протежето!! Това го знаят хората и БСП губи привърженици, не желаят да се онаследяват фамилно депотат ските места!! Бившите от ДС, редят Пасиансите и това се знае!! Макар и зад завесата!! Няма Привлекателност, Нинова се бори но това не стига!!!
  • 44 Мисля си

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ернесто Че":

    Се задава успешна една лява партия е необходимо да бъде водена от хора с аскетичен начин на живот. Жизненият им Стандарт трябва да бъде най-много на жизнения стандарт за средните граждани в страната. В противен случай нека прочетем за пореден път приказка за стълбата на Смирненски.
  • 45 Да,бе

    3 0 Отговор
    Дъбаркофф,туй че Нинова трябва да се скрие в манастир е ясно,но като идва от Твое Нищожество някакси изглежда противоестествено.За кога и за какво се пънкаш,като ставаш за донор само на гнус?
  • 46 Бунтата

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Точно така!!!
    И докато тя управлява партията,ще има спад на гласовете.Аь съм един от тези!!!!
    Докато е Нинова председател аз няма да гласувам за БСП.
    ОСТАВКА КОРНИ!
  • 47 Бунтата

    2 0 Отговор
    Чета изказванията на герб и онзи гъзолизник-биков и се чудя защо не могат да приемат загубата?????
    Бе хора никой не ви иска бе,та даже и онези,за които си мислите че гласуват за вас-чиновниците и администрациите!!!Трима знам,които гласуваха за Слави а още колко не са!!!???
    Затова се примирете и очаквайте служебното правителство да започне да ви привиква за разпити и после в зандана.
  • 48 Бунтата

    1 0 Отговор
    Ало пиарката на бойко(пиша името му с малки букви,защото не го уважавам),па научи го да говори,както трябва бе!!!Ма излага се като кифладжия на пазар,и го накарай да си записва че май много и позабравя.Кой пращаше данъчните на проверка като чуе,че някоя фирма подкрепя президента и друга партия освен герб!!!!
    Май май президента му показа кой е по-умния!!!?
    Летеца или овчаря от банкя????
  • 49 Брендица

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Брендице":

    Благодаря☺ Тя и Нинова е с десни убеждения и затова й е трудно да им обясни, че не сме в 80-те😂години
  • 50 chi

    1 0 Отговор
    Не оставка, ами търтеите са много!
  • 51 www

    3 2 Отговор
    Не, не трябва.
  • 52 За овце

    4 0 Отговор
    Ей, много ви пречи тая Нинова. Ако я нямаше, как сладко щяхте да рупате кочани на яслата на Боцко.
  • 53 така така

    2 1 Отговор
    Абсолютно си прав! От БСП вече нищо не зависи. И пак ще си проличи. За пореден път.
  • 54 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 0 Отговор
    Ало журналистите, стига сте наричали БЕСЕПАРИТЕ социалисти. Те не социалисти, те са милионери капиталисти и русофили/московски марионетки/ популисти. МИЛИОНЕР и СОЦИАЛИСТ са несъвместими понятия.

    Георги Гергов, Кирил Добрев, Бенчо Бенчев, Сергей Станишев ... това са все МИЛИОНЕРИ. Ходете да видите в каква къща в София, Драгалеци живее Сергей Станишев.
  • 55 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Перо":

    Да БСП стиганахте 13-те процента, не само заради извършеното от Корнелия Нинова. Но най-вече заради всички безобразия, които направихте БЕСЕПАРИТЕ в изминалите над 30 години. Че дори и в изминалите 75 години. И заради всички предшественици на Нинова, като Андрей Луканов, Жан Виденов, Георги Първанов, Сергей Станишев и техните помощници като Димитър Дъбов и Кирил Добрев.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове