Last news in Fakti

15 Юли, 2021 08:56 1 808 22

Габровски за отстраняването на Балтов: Решение без сериозни аргументи

  • проф. асен балтов-
  • проф. николай габровски

Договорът на проф. Балтов беше прекратен след проверка в болницата

Габровски за отстраняването на Балтов: Решение без сериозни аргументи - 1
Кадър Нова тв

В сряда договорът за управление на изпълнителния директор на „Пирогов” проф. Асен Балтов беше прекратен. Шефът на лечебното заведение е отстранен от поста си след проверка на Здравната каса, която установи няколко протокола за неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лв.

„Очевидно влизаме в нов цикъл, свързан с напрежение. Не мога да кажа дали е политическо решение, или лично, но е такова, което е взето в пълно противоречие на принципите, които бяха декларирани за прозрачност, последователност и предвидимост. Едно решение, което е без никакви сериозни аргументи”, коментира в „Здравей, България” по Нова тв зам.-директорът на „Пирогов” проф. Николай Габровски.

„За мен тук става въпрос за някакъв вид лично отношение. Евентуално само към проф. Балтов. Той никога не е бил политическо лице и няма никакъв политически ангажимент, доколкото знам”, добави още той.

По думите му, заключенията, направени от Здравната каса след проверката, са напълно оспорими от морална и законова гледна точка. Екипът на „Пирогов” е подготвял възражение.

„По времето на епидемията разплащането с болниците ставаше по съвсем различен начин. Взе се решение 85% от очакваните ни приходи да бъдат давани, независимо от това дали работим, или не. Това бяха гарантирани средства”, добави проф. Габровски.

Обяснението му за случващото се в лечебното заведение е, че сега някой казвал, че за времето, в което болницата е имала гарантирани средства - те трябва да се връщат, защото не са спазени определени алгоритми.

„Ние стигаме до крайности, които не знам как да обясня по прост начин. Не става дума за фалшиви болни и фалшиви хоспитализации. Не става въпрос някой да лъже и да има финансова изгода от това”, категоричен е зам.-директорът на спешната болница.

Той добави, че повечето от служителите на „Пирогов” приемат като лична обида твърдението, че в болницата не се е работило, че там коронавирус не е лекуван правилно и че са се извършвали измами.

„Никакъв финансов интерес не е имала болницата да долекува болни, да им се извършват допълнителни изследвания и да бъдат допълнително хоспитализирани. Имаше лечебни заведения, които затвориха и получиха 85%. Те са на чиста печалба и сега не ги проверяват. Работещите болници в момента са проверявани и тормозени”, уточни още проф. Габровски.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стига

    42 7 Отговор
    мутрата балтов се возеше в джипката , за какво са ти повече аргументи ?

    Коментиран от #5

  • 2 Мислещ

    30 7 Отговор
    Как без сериозни аргументи, бре?
    Да движиш с топ-престъпника в държавата и да му правиш ПР, малко ли е? Аз ако движа с Бин Ладен, няма ли да ме преследват като терорист? Да се радва, че у нас уволнението е най-голямото наказание за такива.
  • 3 Ама Ти си бил много...

    34 5 Отговор
    ...нагъл...?!Та казваш...- ,,Решение без сериозни аргументи..."...?!А Един Милион Лева ,получени НЕОСНОВАТЕЛНО...,да не са ти жълти стотинки,дрънкащи в джоба...?!?!
  • 4 НЕ СЕ КОСИ ГАБРОВСКИ

    2 23 Отговор
    БАЦО ПОДКРЕПЯ СЛАВУЦА И УПРАВЛЯВАТ ЗАЕДНО ЧЕТИРИ ГОДИНИ......ВРЪЩАТ И БАЛТОВ....ИЗЧЕГЪРТВАТ ОТ ВЛАСТ БСП КОМУНЯГИТЕ И ПИТОМЦИТЕ НА РАДЕВ.....ВЕДНАГА
  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "стига":

    Нещо повече --- . — Асен Балтов е кум на личния доктор на Баце ...Лъчо Мозъка
  • 6 Факти

    20 3 Отговор
    Дори само возенето с онзи ненормалник е достатъчно за да бъде изритан...
  • 7 ревреват

    16 2 Отговор
    така е с "лидерските" партии..като загине главната калинка и останалите ги тургат под нож..другият път като го заклещят лидерът ви в издънка не се строявайте да му пляскате а му пратете прокурор да провери случайно дали не сте съучастници в престъпление
  • 8 Знаещ

    19 2 Отговор
    А бе кожодери ако от мен зависеше един от вас нямаше да оставя ! Ял съм ви попарата , какви доктори сте вие като без рушвет пръста си не мърдате ....
  • 9 Този пък

    15 2 Отговор
    От кога почна да говори като следовател в икономическа полиция. Ай марш!
  • 10 Вийй крадете крадете

    11 2 Отговор
    После се защотавайте глупавата по медийте. Професорски затвори ви готвим. Да си полежите 10на годинки..
  • 11 НАРОДА РАЗПОРЕДИ

    1 10 Отговор
    БАЦО И СЛАВУЦА ДА УПРАВЛЯВАТ.....НИНОВА С ОСТАВКА В ДЖОБА
  • 12 Филип Георгиев

    11 5 Отговор
    CРАМ !!! В МОМЕНТА ПРЕД ПИPOГОВ ИЗКАРАЛИ РАЗНИ ПOMИЯPИ И ДOЛHИ KУPBETИНИ , УЖ ЛЕКАРИ ДА ЗАЩИТАВАТ УTPEПKАТА БAЛТОB. КОГА ЩЕ СЕ НАУЧИМ ДА ГОВОРИM ИCTИНАТА ?! НАЛИ СЪЩИТЕ ТИЯ И ТАКИВА КАТО ТЯХ KУPBИ 15 ГОДИНИ КВИЧАХА В ЕКСТAЗ ПРИ ПОЯВАТА НА БАHKЯHCKИЯ ИЗPOД И КАРАХА HEЩАСTHИТЕ СИ СKOПЕHИ ПOЛОВИНKИ ДА ГЛACУВАТ ЗА TИКBATA.

    Коментиран от #15

  • 13 Баи

    11 3 Отговор
    За - герберите явно милион е дребна сума е вярно те -10 години работеха сьс милярди , които ние ще врьщаме докато те пият кафе вьв виена или амстердам
  • 14 Фактъ

    8 2 Отговор
    Щом герберастията реве , значи всичко е наред . Балтов да каже нещо за паркинга на болницата , а за милиона , който трябва да се връща ?
  • 15 ....

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Филип Георгиев":

    Особено ме впечатли един мустакат псевдо доктор " щял да седи докато трябва и че Пирогов били отървали страната от ковид " пускам сълза
    Егати .... проститутките в бели престилки
    А три лелки пък изобщо нямаха представа за какво протестират ... Цирк герберстки
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хаха

    5 2 Отговор
    Тоя мазен натегач на безкнижника, който по време на най-големия пик на Нещото обикаляше студията да ръси паника или беше в ролята на куфар в жипката,..... не бил политически обвързан!? Да, бе!
  • 18 Уж така

    4 2 Отговор
    Не бил политическо лице Балтов, а що ще в джипа на бившия премиер, по време на най-сериозната ковид вълна, на екскурзия по пътищата????? Хайде, не на нас тези
  • 19 11111

    3 2 Отговор
    Така ли бе габровски,значи краденето на пари не е сериозен аргумент?????
  • 20 Перо

    4 2 Отговор
    Какво по-прозрачно иска от доказаната кражба от НЗОК за над 1 млн.лв.и недоказани далавери с обществени поръчки. Това не е нарушение,а криминално престъпление по НК и правителството ще направи лоша услуга на обществото,ако остави Балтов,само с едно уволнение,подобно на бившия министър с аферите в Александровска болница и другия престъпник от болница Лозенец. Така се стимулира всеки престъпник-директор на лечебно заведение да краде с милиони,които никога не може да изкара от заплати и да си залага само поста.
  • 21 Българин

    2 3 Отговор
    Това е политическа чистка!
  • 22 Левент

    2 0 Отговор
    да се разровят и в ИСУЛ ,моя близка лежа ,при изписването се указа че и операция и е правена ,но тя не помни !? !!??
    Не д аги уволняват ,а да ги арестуват !!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове