16 Юли, 2021 10:08 3 290 40

Янев: Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична

  • ген. стефан янев-
  • служебно правителство-
  • постоянен мандат

Служебният кабинет е съставен от специалисти, които не са партийно свързани. На тези хора не може да им се каже „отидете и свършете нещо”, каза още той

Янев: Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична - 1
Снимка: БГНЕС

„Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична, защото това нещо трябва да мине в парламента. Преди да се стигне до него предполагам, че трябва да се мине през едни много сериозни преговори за коалиция”. Това заяви служебният премиер Стефан Янев във Варна, където ще присъства на Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021“.

„Служебният кабинет е съставен от специалисти, които не са партийно свързани. Служебният кабинет е надпартиен. На тези хора не може да им се каже „отидете и свършете нещо”. Не искам да го коментирам, защото това засяга свободната воля на всеки един от сегашния състав на кабинета”, допълни той.

Запитан за коментар относно оттеглената номинацията на Николай Василев за премиер, Янев заяви: „Трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. В крайна сметка тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат в следващите дни, защото новоизбраните партии достатъчно добре осъзнават отговорността към българските граждани и мисля, че ще има конструктивен диалог. Нека ги оставим да работят на спокойствие и да не даваме отстрани рецепти какво и как трябва да се случи – те знаят най-добре”.

На въпрос дали би приел отново да е премиер на второ служебно правителство, той отговори: „Това е една много далечна и почти невъзможно хипотеза, така че нека не обсъждаме нещо, за което няма предложение”.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БиБи

    6 42 Отговор
    Да си ходят, аз идвам!
  • 2 ДП1

    28 1 Отговор
    Мислете как ще борите бойковид-12, а не дали ще управлявате.
  • 3 Истина

    94 13 Отговор
    Служебното правителство да остане е последната надежда за България, не разбрахте ли бе хора! Какви политически партии какви 5 лв? И аз разчитах на Слави ама се видя че го бива само в правенето на шоу, не и на кабинет! Досега някой парламент да е правил такива кардинални промени?! Не е и няма да направи, какво очаквате от корумпирана пасмина?! Как очаквате от политически обвързани корумпирани негодници, дошли единствено да се налапат, да помислят мислят за обикновения човек! Евала на Янев, на президента и на служебния кабинет! Поклон за доблестта и почтеността!
    Служебния кабинет да продължи максимално дълго, след това промяна на конституцията и забрана на политическите партии! Референдуми за всичко както е в Швейцария!
  • 4 иновация

    50 9 Отговор
    Що , вместо парламентарна подкрепа , ще имате всенародна подкрепа. От време на време само ще ''инструктираме '' народните ни представители да не кръшкат от правата вяра , нали са наши .
  • 5 Човек

    78 16 Отговор
    Прав е човека! Но толкова работещо правителство до сега не сме имали и народа иска то да остане, какво като е надпартийно!

    Коментиран от #6, #18, #33

  • 6 АМИ ТОГАВА ЩО ХОДИМ НА ИЗБОРИ

    24 6 Отговор

    До коментар #5 от "Човек":

    И ХАРЧИМ МИЛИОНИ ЛЕВА НАРОДНА ПАРА...ИЛИ СМЕ МНОГО БОГАТИ

    Коментиран от #8

  • 7 И КВО ЩЕ КАЖАТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ

    29 5 Отговор
    ЩОМ НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗЛЪЧИТЕ ПРАВИТЕЛСТВО, КВИ ДЕПУТАТИ СТЕ....ЗАЩО ВЪОБЩЕ ГЛАСУВАМЕ....

    Коментиран от #12

  • 8 dfu

    30 2 Отговор

    До коментар #6 от "АМИ ТОГАВА ЩО ХОДИМ НА ИЗБОРИ":

    Досега ходим, за да легитимираме изборът на задкулисието.
  • 9 Го4о

    11 32 Отговор
    Янев можеше и по по - друг начин да го каже, без да повтаря казаното от вицепрезидентката като послушен папагал.
  • 10 Чук и Гек

    8 10 Отговор
    Слав се опита да се прави на Бойко, но един е Бойко и Гърневски е негов пророк, останалите от прайда - апостоли! Бас, че ако сега Бойко посочи Ники Василев за премиер, парламента чинно, по навик ще отрапортува - ,,Слава Боку" и ще го избере! Но, вината не е на Славча, че вие сте един изключително загубен народ! Те ти нормални политици, били леви, десни, компетентни хора от малки заради вас партии и най вече солидната партия на градската десница и нейния естествен опонент - Корнелия - не! Те щели да гласуват за голям глъмак и ще правели големи работи! Нищо не става от вас! Никакви партии, никакви избори, никакви парламенти и правителства! Да прави кой каквото ще!
  • 11 Генералисимус

    30 5 Отговор
    Служебното правителство да остава, трябват хора-експерти, всеки в своята област. В разnите там партии са само лапачи (на пари и Пuшкu), така че няма нужда от тях
  • 12 Тошко

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "И КВО ЩЕ КАЖАТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ":

    Ние сме си платили за да сме депутати и ще изберем правителство, ако не ни върне Слави парите!
  • 13 Ааааа

    10 4 Отговор
    Как мислите, сегашното правителство би ли давало отчет в Народното събрание или ще следва 30г. модел? Анализ:
    (+ Да; - Не)

    Коментиран от #22

  • 14 Сценарист 78

    25 3 Отговор
    ИТН - Има Тъп Народ !

    Коментиран от #16, #23

  • 15 111

    33 1 Отговор
    Когато няма управляваща коалиция точно надпартиен кабинет може да управлява. Аз не вярвам, че ИТН ще съберат необходимата подкрепа.
  • 16 @...

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сценарист 78":

    Какво да кажем за тъпите сценаристи?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ами затова

    22 2 Отговор
    ще си работите като служебно, докато се изясни. Избори до дупка!
  • 20 mi6osp

    16 0 Отговор
    Българина помни, че гарван гарвану око не вади, затова става все по-популярна идеята служебното правителство на президента Радев да стане постоянно. Само че, по закон, това трябва това да бъде предложено от партия с мандат. А това е почти невъзможно поради съществуващите тънки и дебели сметки за партийната употреба на властта. Затова - нови избори. За 12 години Борисов така надроби политическото пространство в страната, че единственото възможно партиино правителство е ОФ-широка коалиция, която трудно се създава от леви, десни и либерали.

    Коментиран от #25

  • 21 гост

    8 20 Отговор
    Не знам само как определяте служебното правителство ,като най-успешното и къде виждате тези успехи,не виждам нищо в живота ни да се е променило и да е станало по-добре.Вероятно някой ще каже,че е управлявало твърде кратко,за да се усети, е да де защо го хвалим тогава за нещо ,което още не се е случило.Да призоваваме за постоянно служебно правителство означава,че открито признаваме това,че като общество не можем да се справим с демократичния процес,наречен избори и искаме една личност,която и да е тя да управлява живота ни.Отново вожд,който да назначава управлението според своя морал,защото ние не можем.

    Коментиран от #35, #40

  • 22 asd

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ааааа":

    Въпросът ти е неточен! Ако бъде избрано от новото НС, разбира се, че ще дава отчет пред НС.
  • 23 Има

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сценарист 78":

    И една малка част от него, става подлоги на подлеците! Дано не си от тях! Ама много приличаш! 😃
  • 24 Го4о

    17 0 Отговор
    Много неук и некомпетентен народ коментира тук! Същия е и Славуцата, за това е тая патардия с проекта за министър председател!...
    Избрали сте си неук и некомпетентен човек, който отлично се ПЛЕЗИ за щяло и нещяло!
  • 25 Верно ли

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "mi6osp":

    Да, така е и само напомням, че МаяМа вече го предложи като вариант на Слави, а и не се знае кой ще е мандатоносител на третия мандат.
  • 26 Гражданин

    16 3 Отговор
    На нас точно това ни трябва-надпартийно правителство,защото това служебното засега най-добре управлява от незапомнени времена.Т.е ние в момента сме в състояние на реална демокрация.По един шут в дебелия мазен задник на партийните лидери-хрантутници и чао-не ни трябват.Нека се вдигнем мнозинството на всеобщи демонстрации в София с искане да остане Служебното Правителство.

    Коментиран от #30

  • 27 От хунта и диктатура след 21 юли ставаме

    2 3 Отговор
    Нормална Държава къде то има равенство и взаимен контрол на трите власти. Продължава ме да работим за първата поправка в българската конституция. Двукамерно народно събрание и частични избори. Тогава няма да има хунта и диктатура а ще нормална демокрация където всички институции работят и ще има парламентар контрол върху правителство и президента. Няма да има проблем с бюджета на експертно правителство назначавано от президента. Няма да има превишаване на правата на ЦИК.

    Коментиран от #29

  • 28 Гумен Гадев Пликчев

    2 7 Отговор
    Червеногъзи иска ви се но само 13 процента?
  • 29 Ще се промени нещо когато последният

    1 6 Отговор

    До коментар #27 от "От хунта и диктатура след 21 юли ставаме":

    комунист си отиде....Има обаче една тъъънка подробност.Президентът НАИСТИНА трябва да е надпартиен, в къщи той може да симпатизира и на Дявола, но в президентството да е за всички българи.Та, в случая Радев още по дефиниция отпада, защото при клетвата си даде да се разбере, че е за една партия!😂😂😂В България как ще се променят нещата, щом като младите са толкова зомбирани от един шоумен, дето бъкел не разбира от управление на държава?!Нали тези млади, след няколко години ще бъдат опората на обществото с труда си, с избора си, с мисленето си?! И когато говорите за "хунта", огледайте се във вашия гуру с юмручето😂😂😂😂
  • 30 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Гражданин":

    Какво значи "надпартийно правителство",нали точно партиите са представители на различните слоеве в обществото, кой според теб е над обществото,може би искаш вожд ,който да решава и налага волята си.
  • 31 гост

    3 8 Отговор
    Не се прави на гръмнат заек и в наи големите ти мечти няма такава развръзка Стефане ина оня фатмака
  • 32 Анджък

    5 0 Отговор
    Баш такива хора ни трябват на България - специалисти, които не са партийно свързани.
  • 33 Ало

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Човек":

    Чудя се кое му надпартийно на служебното правителство.
  • 34 Maнчо

    3 2 Отговор
    Аз мисля, че най-добре е да се върне монархията в България! Ще си имаме и Вожд и Правителство за постоянно? Пък и средства ще се спестят! Хей ХОРА, опомнете се! България е демократична република! България не е пица,която трябва да бъде разпределена! Този път по който сме тръгнали не ще ни изведе бързо до голямата ЦЕЛ! Да живеем в просперираща БЪЛГАРИЯ и да се гордеем , че сме БЪЛГАРИ!
  • 35 пипи

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    гост, неграмотен си
  • 36 Г-н Янев!! Идеята, служебния, кабинет да

    8 1 Отговор
    Стане Постоянно правителство е желано от по-голяма част от Народа!! И това очакваме от Политиците!! 31год нее имало по Качествено Правителство,!! НЕЕ Екзотична идея, а наложителна и рационална!! Работете и в тази посока!!
  • 37 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 9 Отговор
    НАДПАРТИЙНО ПРАВИТЕЛСТВО ПРЕДОЖЕНО ОТ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ! ! ! ,100% - ДИКТАТУРА ......... ЦЕЛТА НА РЕЗИДЕНТА.
  • 38 Мангъров

    2 5 Отговор
    Иван Костов трябва да е премиер.

    Коментиран от #39

  • 39 СЛАВЕЙ ТРИФОНОВ

    1 3 Отговор

    До коментар #38 от "Мангъров":

    ЖАН ВИДЕНОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР
  • 40 Гневен бургазлия

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Дрън дрън че пляс.. Много сериозни и отговорни.. Такива хора ни трябват в сериозното положение в което се намираме!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове