17 Юли, 2021 11:36 3 219 81

Асен Василев: Няма как хем да намалим данъците, хем да увеличим разходите и да балансираме бюджета

  • асен василев-
  • финанси-
  • бюджет-
  • данъци-
  • дефицит

Служебният финансов министър потвърди, че с партия "Има такъв народ" имат сериозни различия във вижданията си за правене на политика

Асен Василев: Няма как хем да намалим данъците, хем да увеличим разходите и да балансираме бюджета - 1
Снимка: БГНЕС

"Не виждам как можем едновременно да намалим данъците, да увеличим разходите и да балансираме бюджета. Не съм написал 200 страници труд, но не мисля, че такава задача е по силите ми”. Това заяви финансовият министър Асен Василев в съботния сутрешен блок по NOVA.

Той посочи, че от партията "Има такъв народ” са го потърсили преди около 10 дни. "Започнахме да говорим каква е икономическата политика, която е добре да се провежда. Можех да избера длъжност между министър на околната среда или вицепремиер по еврофондовете”, каза той.

"За да може да се проведе икономическата политика през следващите 12 до 24 месеца, аз имам определени виждания и те са, че трябва да се води балансирана политика и основен фокус в нея да бъде спирането на всички течове в държавата. След което може да се премине към балансиране на бюджета”, допълни Василев.

"Основите ни различия са, че според мен трябва да се води балансирана политика - тази година да останем с текущия дефицит, който е предвиден, а при една евентуална актуализация допълнителните милиард и половина да бъдат заложени, така че да посрещнем COVID кризата, да се направи актуализация на пенсиите, да се заложат пари за бизнеса в случайна затваряне и да се заложат пари за здравеопазнавето”, посочи още той.

Василев повтори, че с партия "Има такъв народ” имат принципни различия за това каква трябва да е икономическата политика на страната.

"Ако има разбиране, че икономическата политика, която ние предлагаме и начинът, по който ние предлагаме да се провежда и има съгласие, че това е правилно, бихме обсъдили конструктивен вариант, с който и да е да се случват тези неща в България, защото те са важни”, доуточни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Николай Василев

    38 4 Отговор
    Слушай аркадаш аз ги разбирам нещата повече все пак направи далаверата на века опа исках да кажа сделката на века като продадох БТК за 500 милиона евро по малко от колкото струваше
  • 3 Учиндолския

    43 7 Отговор
    Абе, Асенчоо...продаваме под масата ББР, купуваме таблети на пишлеметата и снимаме филма'' Македон в космоса, качен на татарската ракета'' и тЕ ти го балансиран биджета. Язе ли да те учим ба???
  • 4 Така е, като Левски София

    15 5 Отговор
    Важна е заплатата на Наско, другото ще се оправи! Че важни са вашите заплати и тези на хората около вас, е как да има и за нас?
  • 5 8698

    28 6 Отговор
    Василев иска да намали данъците на богатите и да ореже парите за социални плащания, т.е. бедните да станат още по- бедни. Не осъзнава сериозността на ситуацията в световен мащаб- Ковид, който затваря хора по домовете им и ги оставя без доходи. Растящите цени не го касаят и не се интересува как оцеляват пенсионерите. Николай Василев е още във времето на царя. А нещата се промениха оттогава. Докато ЕС застъпва социалните политики, в Бг социалните политики са изоставени.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Драстично

    33 4 Отговор
    да се редуцират хрантутниците с 70 % , както в нормалните страни. Тогава няма да има и нужда от такова дране с данъци.
  • 8 ПИТАМ

    35 4 Отговор
    С раздаване на лаптопи и таблети образование не се реформира. Със смъкване на ДДС с 2% не се подобрява покупателната способност на хората. С намаляване на данъци заплатите няма да станат по- големи... Това е несериозно. С полет в Космоса Бг няма да се отлепи от дъното на всички негативни класации. Откъде ги измислиха тези неща?

    Коментиран от #26

  • 9 !!!?

    6 20 Отговор
    Николай Василев обясни, че със свалянето на данъците се цели изваждането на "сенчестата икномика" на "бяло", което означава > по-голяма събираемост на данъци и свиване на полето за корупция. Освен това предложи и съкращаване на държавният апарат. Разбираемо е реакцията на Асен Василев, който видя в големите суми "на каса" във фирмите пари за "купуване на гласове", а не видя, че това са най-вече пари за плащане на заплати под масата !!!?

    Коментиран от #14, #33

  • 10 БГ ДБ

    7 5 Отговор
    Като избирател аз избирам с малки корекции ( министерството на туризма, енергетиката и замеделието) служебнминистри да станат министри в редовно правителство.
  • 11 Шкафа

    9 3 Отговор
    Важното е, че запазих шкафа и чекмеджето.
  • 12 JEFF

    27 1 Отговор
    Това го знае всеки, не е нужно да се обяснява. ИТН са толкова неграмотни икономически, колкото и политически. Те няма да се научат, колкото и да им се обяснява. За Бога братя, не гласувайте за подобни незнаещи и неможещи !

    Коментиран от #16, #17

  • 13 И ОТНОВО

    4 9 Отговор
    Ако пишещите тука престанат да пишат глупости,тогава ще разберем че България е помръднала на някъде
  • 14 8698

    19 1 Отговор

    До коментар #9 от "!!!?":

    Колкото и да свалят данъците на богатите, те пак няма да плащат. Единствената мисъл в техните глави е да не плащат. Всичко да остава за тях на 100%.

    Коментиран от #81

  • 15 А бе Асене те искат да те употребят

    5 5 Отговор
    Ти толкова ли не схвана, ченгеджийски те номера? Те искат теб не заради чужбиската ти диплома, а заради фамилията ти! Да питат за кой Василев става въпрос? Николай, Асен или пък Цветан .....
  • 16 ИВАНЧО

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "JEFF":

    Я кажи от кога Ристьо Иванов е скритото оръжие на Доган,а се прави на умряла лисица

    Коментиран от #20, #32

  • 17 И ОТНОВО8434

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "JEFF":

    А кои са знаещите и можещите?
  • 18 А ти

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "БСП на Бунището":

    Отивай да метеш улиците, от политика не разбираш!
  • 19 !!!?

    10 3 Отговор
    Виц на професор Топалов > Баба попитала шамкарите за какво се борят ? А те й отговорили, че се борят да няма богати. Тогава бабата им отвърнала: А пък ние си мислехме, че се борите да няма бедни !!!
  • 20 Марийка

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "ИВАНЧО":

    Кьорфишеци.
  • 21 но не мисля, че такава задача е по

    0 8 Отговор
    силите ми”. Ееееее Малко Остана. Друг , Който може да го направи. Има неща не се учат хардвард, А на стоковите борси или в Свищов.
    Там може да сибил но нищо не си научил за живота прителските кръгове и как се прави икономика от - към положително + с €30 милиярда и добър бизнес план. Калина може да е всякаква ама поне има уши и усет за бизнес изрези кръгове. Намаляване на някой такси ше доведе до повече инвеститори който изкат да си преместят фирмите - бизнеса в България. Намаляването на лихвите по кредите ще отприщи онова което се казва ела да направиш бизнес в България и да получиш ниска лихва ако найстина си заслужава твоя бизнес. Какво да кажем за златните сертификати който БНБ може да продава на пенсионни фондове. Не всички може да настигнат гн Б в тази насока но да речем че сте опитали сменили сте законите и много лесно да се прави бизнес в България. И да кажем че най добре е да си пенсионер в България по пенсиони доходи и законодателна защита на пенсионите фондове и пенсионерите.

    Коментиран от #24

  • 22 Царски Ники

    7 0 Отговор
    Само да знаете , какво съм ви намислил .....
  • 23 АУУУУУ

    7 2 Отговор
    Като свършат парите ще направят един безплатен концерт. .... ТОВА Е ЦЯЛАТА ФИНАНСОВА КОНЦЕПЦИЯ 😂😂😂😂😂
  • 24 Верно ли

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "но не мисля, че такава задача е по":

    На стоковите борси или в Свищов :)))) Сериозно? Както с външния дълг, дето Миленчо Велчев осветка сигурно? Да не говорим, че си и неграмотен, та е ясно за какво дрънкаш за "стоковите борси". То точно заради тези стокови борси сме на това дередже глобално - разни тарикати надуват и сриват акции, определен облагодетелстван кръг да прави милиарди и да обезценяват стойността на валутата!

    Коментиран от #73, #74

  • 25 гост

    8 0 Отговор
    най-глемият проблем на държвата са мизерни заплати в частния сектор ,освен че парите са малко и осигурвокитте са ниски и не плащат масово инзвредния труд,ако се направи нещо срещу това държавата ще тръгне
  • 26 Учиндолския

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПИТАМ":

    Е как къде бе? Па и питаш? Ми в Учиндолския университет ги измислиха тия простотии
  • 27 Булгар

    5 11 Отговор
    Големи нещастници и служебните и чалгарите май най добре да си избираме пак бате Бойко той поне може.
  • 28 БСП на Бунището

    2 13 Отговор
    Хващай си шапката и откъдето си дошъл бе....Кой те е избрал,кой те е Оторизиран...Изборите минаха и хайде навън,че ще Метем Червени цървули пак!!!!!
  • 29 Лол

    1 2 Отговор
    Как го измъдри бе гений?Имаш око за нещата О.О
  • 30 гост

    0 8 Отговор
    Ако се увеличи данъчната ставка за средната класа с добри доходи или ако се въведе нов данък за нея или ако промените данъка и от плосък, стане пропорционален, очаквайте приходи в държавната хазна само от работещите бедни и лицата с ниски доходи- т.е. ще имате 1 процент данъчна събираемост. Всички останали, които реално пълним хазната с данъците си и сме редовни данъкоплатци, МОМЕНТАЛНО минаваме в сивата икономика. Не сме прости и глупави хора и няма да допуснем да стане като в германия- един данъкоплатец от средната класа с добри доходи да издържа с данъците си двама работещи бедни, двама пенсионери и трима безработни професионални протестъри. Това е положение, а вие- както искате, Никой не е виновен, че ножицата между доходите е голяма- не може човек, който не е учил в университет, цял живот го е карал на хахо- хихо, или по време на студентството си само е шмъркал дрога, да получава доходите на онези, които наистина са се потрудили да учат по време на следването си.

    Коментиран от #31, #34, #36

  • 31 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    т.е. данъка от плосък стане ПРОГРЕСИВЕН- моя грешка
  • 32 да ама не

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "ИВАНЧО":

    То си пролича кои са хората на Доган. Това плюене по Демократична България от всички : ГЕРБ, ДПС , ИТН показва ясно кои се страхуват от реална съдебна реформа и сваляне на Гешев от поста Главен прокурор.
    Всички са на каишка от задкулисието и при един читав гл.прокурор ще им лъснат кирливите ризи , а повечето ще се окажат и обитатели на затвора.
    Така , че този кьорфишек не минава за ДПС и Доган. Христо Иванов е единствения който продължава да се рови около сараите- тама е заровено кучето.
  • 33 Не почнеш явно

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "!!!?":

    Нали 10% данък беше с идея да се осветли сенчестия бизнес, по-вече инвестиции. И какво се получи? И Ричард та алибегов намалиха ДДС'то е,и какво стана със сенчестите? А може би помниш но и ти си от сенчестите.
  • 34 Домакинът

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Четеш ли това което си написал?

    Коментиран от #35

  • 35 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #34 от "Домакинът":

    А ти прочете ли коментар 31- с моята поправка, която е написана 1 минута по-късно от публикуването на коментара или имаш проблеми със същността на коментара- че средната класа в България с добри доходи ще минем моментално в сивата икономика, ако промените данъка от плосък в прогресивен и ни натоварите с 25=30 процента по-голяма данъчна тежест, отколкото безработните лешпери и протестъри, и работещите на 1000 лева заплата...

    Коментиран от #37, #40, #43

  • 36 Икономист

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Искаш ли отново лекция. Плоския данък е за невежи, незнаещи как се харчат фирмени пари. За тези на които им е най-лесно най-простото действие, пренасяне.

    Коментиран от #38

  • 37 Домакинът

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    прочетох, на ясно съм с плоския и прогресивния. На теб ти е ясно простото матиматическо действие пренасяне и за това подържаш плоски данък.
  • 38 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #36 от "Икономист":

    Не ми трябват лекции- юрист съм и моят правен интерес изисква запазване на плоския данък. Впрочем- в юф също се учи икономикс и макроикономика, така, че- по-леко с назидателния тон...
  • 39 Гост

    1 2 Отговор
    Едни ушички и става Мики Маус.
  • 40 явно си хейтър

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Ако имаше елементарно счетоводно или икономическо знание, щях да ти обърна малко внимание, но ти си тежък случай.
  • 41 Хахо

    7 1 Отговор
    Василев е с грешна политика! Най-ниски са нашите данъци в Европа и въпреки това никой не иска да дойде и да инвестира у нас,освен турците,но те го.правят с друга цел! Видя се,че това е грешна политика! Другата фундаментална грешка е тоталната приватизация в полза на частния сектор! Силната държава винаги ама дялово участие в почти всичко! Вземете Дания-62 % данък и ще се избият там да инвестират!И Дания има навсякъде държавно участие,дори в частни проекти като хотелите на Хилтон например,откъдето ще изплащат пенсии в последствие! А България прави пак грешка след грешка и сме бедни и нежелани!СРАМОТА! Служ.правителство е най-доброто досега и Радев!

    Коментиран от #64, #72

  • 42 Хахо

    7 0 Отговор
    Имах предвид Николай Василев,че има тотално грешна.политика и е собре,че го махнаха навреме!
  • 43 Не се прави на работодател

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Разликата е че при прогресивния данък няма да купуват по три яхти, всяка година нови коли, инпланти а ще купуват машини и съоръжения ще увеличават работните места и ще пЛа щат данък върху заплатата си. А такива като теб, които са невежи, които не знаят как да управляват парите си ще ги да ват на държавата да ги харчи.

    Коментиран от #44

  • 44 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Не се прави на работодател":

    Пълни глупости- кой от 120 000 ИТ и около 12500 самонаети и самоосигуряваяи се адвокати има 3 яхти.м- щото за тази категория лица става въпрос...Тук говорим за увеличаване на данъчната ставка на максималната осигурителна вноска. Заплата от 7к лева месечно нето е нормална за младши девелопър с 1-3 годишни стаж по специалността си- е, със 7к лева ак точно той ще си купи 3 яхти....

    Коментиран от #45, #48

  • 45 казах че си тежък случай

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Прогресивното облагане ще започва от определена сума нагоре. Но ти си хейтваш не знам що за юрист си

    Коментиран от #46

  • 46 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "казах че си тежък случай":

    Абе ''умник'', нали точно затова става въпрос- ако имаш доходи между 7-8К лева нето месечно, ще плащаш по-високи данъци, именно защото ще ти е увеличен размера на максималната осигурителна вноска, която трябва да плащаш за суми над 3500 лева например= нинова ТОВА иска; отделно ще се увеличат и данъците върху данъчната основа за нетна месечна заплата от 7 к лева за сумата над 3500 лева....Толкова си икономист, колкото аз съм тракторист....Имаш НУЛА укономическо мислене...

    Коментиран от #50

  • 47 гост

    0 3 Отговор
    Домораслите икономисти трябва да знаят, че при пазарната икономика няма такъв филм- умният и изучилият се да плаща по-високи данъци само заради това, че е умен и изучил се и да спонсорира с данъците си онези, които не искат да учат не защото са глупави, а защото са мързеливи тарикати- искат да паразитират върху чуждите доходи и смятат, че някой е държавния фиск е длъжен да им осигурява пари за пиячка и дрога.. Изкривяването в икономическите принципи идва от политикоправната идеология, наречена '' социална държава''. Ккато виждате, не визирам пенсионерите и онези, които не са надарени с нормален ум и разум, а са ощетени от природата с липсата му...

    Коментиран от #69

  • 48 Не е хубаво неподготвен да пише

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Ако си запознат с миналото прогресивно данъчно облагане няма да пишеш глупости. Има необлагаема сума, от, до, равна ставка и от там всяка стъпка с определен процент.

    Коментиран от #49

  • 49 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #48 от "Не е хубаво неподготвен да пише":

    Дяволът е в детайлите- НЕ ЖЕЛАЯ да ми се увеличава размера на ''стъпката'' за доходите над 3500 лева- нито данъчната ставка на данъцжите, нито процентния размер на максималната осигурителна вноска. - просто е дори за по-обикновени хора....
  • 50 казах че си тежък случай

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "гост":

    Нормално ли е над 3000лв да не се плащат осигуровки? Какъв е сумарния принос на хора с доход до 1500лв и на тези до 3000лв. Ти си юрист колкото аз марсианец.

    Коментиран от #52, #53

  • 51 аз съм Веска

    2 2 Отговор
    КАК ЩЕ СПРЕШ ТЕЧОВЕТЕ , КАТО НЕ ГИ ЗНАЕШ ТОЧНО КЪДЕ СА .
    ТОЗИ КОЙТО " ПРАВИ ДУПКИ ВСЯКАКВИ " , ВИ ГЛЕДА , И ВИ КРОИ КАПА .
  • 52 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #50 от "казах че си тежък случай":

    Нормално е НАД тази сума да не се плащат здравни осигуровки- и без това всички направления са за ромляните и човек с такива доходи СИ ПЛАЩА БЕЗ НАПРАВЛЕНИЕ за преглед при специалист. Хайдес, стига сте защитавали тарикатите в държавата. Някак как един човек 6 или повече години наистина да е инвестирал интелектуален труд, време, нерви, пари, постоянноство и отказ от забавления, и да го облагате с данък затова и да искате той да плаща данъците на онези, които цял живот са си живели живота, не са вложили и микрон от това, което е вложил 1вия, а искате неговите доходи и като не могат да ги получат, реват колко са бедни, нещастни и че социалната държава е длъжна да им осигурява елементарен жизнен минимум, който отива за пиячка и дрога- справка- германия и великобритания....

    Коментиран от #54

  • 53 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #50 от "казах че си тежък случай":

    Ми ако не знаеш- тези с приходи над 3000 лева са онези които пълнят хазната- над 120 000 ИТ-та и над още около 15000 човека с други професии. От хора на наемния труд с доходи около 1000 лева колоко по размер данъци влизат в хазната, а....

    Коментиран от #56

  • 54 пишман юристе

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    какви пиячки, какви дроги ти се въртят в пишман юф акъла ти?

    Коментиран от #55

  • 55 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #54 от "пишман юристе":

    Въпрос- колко от трайно безработните младежи в трудоспособна възраст умишлено не започват работа и си карат живота на социални помощи в България. За ю.к. и германия отдавна се знае- в ю.к. имаше техем материал по темата, в който показаха цели ЧЕТИРИ поколения, които живеят от социални помощи и НИКОГА не са похващали каквато и да е било работа през целия си живот- жените раждат по 1-2 деца/ на принципа на нашите ромляни/ и това им е претекста да живеят така. В статията бяха заснети кадри как жената от 3тото поколение купува дрога и бира, вместо пюре за бебето си на 3-4 месеца. Ето- ТОВА не трябва да се случва в България, а то ще се случи, ако се въведе прогресивния данък.

    Коментиран от #57, #68

  • 56 намали червения пипер краставицата расте

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "гост":

    Данъчно задължени лица 440 000 и от тях 1/3 са ИТ?

    Коментиран от #58

  • 57 до пишман ЮФ

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Въпрос- колко от богатите държави са с плосък данък?

    Коментиран от #59

  • 58 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "намали червения пипер краставицата расте":

    Въпросът е в РАЗМЕРА на данъка, който внасят, а не само в броя им. Нали точно за ИВЕЛИЧАВАНЕ НА РАЗМЕРА на една заплата се борят всички, м- какво се правите на недоразбрали.... Лично не мен ми е икономически неизгоден прогресивният данък и щом съм редовен данъкоплатец дори след 3 вълни на ковид пандемията, значи имам право да гледам нещата конкретно от моята камбанарийка и да защитавам само своите икономически интереси. Не съм политик, че да имам задължение да мисля как да съвместя икономическите интереси на всички прослойки на обществото...
  • 59 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #57 от "до пишман ЮФ":

    Въпрос-колко от наистина богатите хора напр. във Франция с доходи над 1М евро годишно, станаха чужди граждани или си изнесоха бизнеса заради данъците, защото им се удържаха 75 процента от годишните приходи. А големите инвеститори защо изнасят производството си, кол центровете си и фирмените си клонове в държави с ниско данъчно облагане- защото не им е икономически изгодно или защото им е икономически изгодни,а

    Коментиран от #60, #61

  • 60 до пишман ЮФ

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "гост":

    5 алчни собственика на фирми си изнесоха. Франция стана ли по бедна? Жерар Дю Пардио стана ли по богат в Русия?

    Коментиран от #62

  • 61 до пишман ЮФ

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "гост":

    Нали сме плоска даначна ставка а Румъния с прогресивна и защо фирмите ни си изнасят дейноста в Румъния? а.
  • 62 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "до пишман ЮФ":

    5 са само тези, които дадоха гласност- направи си справка в официалните им документации колко повече са. Но тук не говорим за богатите или много богатите хора, а за икономическия гръбнак на средната класа в България- ИТтата и около 15 000 лица с други професии. Фактите са си факти- над 95 процента от ИТтата са на ''светло''- т.е. плащат данъци върху РЕАЛНИТЕ си приходи, включително по фрийлансерски договори от други ЕС или извън ЕС дъжрави, с които България има поддписано СИДДО. РАЗМЕРА на тези данъчни приходи, взет поотделно, в никакъв случай НЕ МОЖЕ да се сравни като сума с размера на данъка на онези с доходи около 1000 лева и това е факт. По-голямата данъчна тежест спрямо 1вата група лица обаче ще доведе до ниска събираемост на данъците и в държавния фиск ще има по-малко пари за социални плащания- ето ви ги голите факти, а пък Вие- каквото искате, това си мислете...

    Коментиран от #65

  • 63 Матей

    3 0 Отговор
    Че какво може да ти определя слави за данъците,дето маймунизира населението 30 г.?Или пък кабинетни доайени на филисофските науки,те не подозират какви са проблемите на огромна част от народа,екзистенциални.Дисбалансите са колосални,немислими и само революционно поправими,защото който се е добрал до кокала,няма да го пусне,той нехае за гладни и болни,даже издевателски ги прави свои ратаи.Толкова ли е трудно да направят закон и да си го заковат над вратата на НС,че бедния народ не трябва да плаща данъци,а само заможни и богати?А между другото още в древноримския сенат е имало длъжност НАРОДЕН ТРИБУН,КОЙТО САМО С ЕДНА ДУМА--ВЕТО,Е можел да спре всеки закон и наредба на олигархията.А сега президента,но той не е от низините,той е представител на висшите кръгове,следователно не може да изпълнява тази свещена функция.
  • 64 Подкрепа за Борисов

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Хахо":

    Служебните Превратаджии Фигуранти начело разследване потъпкана Демокрацията конституцията грабители манипулатори
  • 65 казах да намалиш червения пипер

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    БАСКОМ казват, че през 2020 в бранша на пълен работен ден са заети почти 38 хил. души. Данните се вадят по кодове от регистъра на професиите и към тях се добавя приблизителният брой на млади специалисти, тъкмо излизащи от различни академии, Според НСИ в границите между 16 и 18 000 лева годишно са 48 506 души, а между 18 и 20 хил. лв. взимат 37 121 заети в България. Това ли е големия принос в бюджета? Най-големия дял се пада на хората с по малки доходи както ДОД така и ДДС. Умница като теб колкото искаш.

    Коментиран от #66

  • 66 Верно ли

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "казах да намалиш червения пипер":

    Не се разправяй с "това" - няма смисъл. Някаква, дет я напънала логореята, па ту юрист била, ту ненам ква си. Отдавна съм ѝ казал да си хване гадже, ама явно трудно се издържа.

    Коментиран от #67

  • 67 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #66 от "Верно ли":

    Цитат на вождът ти нинова от 19.11.2020 по бнт- ''Предлагаме отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивен, корпоративният да не се пипа и да остане за фирмите''. факти.бг- 13 Ноември, 2020 : Нинова поиска отмяна на плоския данък - ....Публикувано във факти.бг: отмяна на плоския данък върху доходите на физическите лица и запазване 10 процента корпоративен...''; агенция фокус- Корнелия Нинова, БСП: Ще осветлим пред обществото финансовото състояние на държавата 30 март 2021...премахване на плоския данък и въвеждане на прогресивно подоходно облагане за физическите лица, с което 3.5 млн. заети остават с досегашният данък. 120 хил. граждани ще плащат по-висок данък, а 755 946 семейства по-ниски данъци...'' Моето семейство е сред тези 120 хил., а не сред онези 755945 , така, че- предложението на бсп ми е икономически неизгодно- това е. Ако пък бсп си наложат предложението в новото НС цялото семейство минаваме в сивия сектор, декларираме доходи под 1000 лева и държавния бюджет ще яде на босия цървулите- щото трябва да се разбере, че теи 120 000 данъкоплатци в България ГИ ИМА И ТЕ КРЕПЯТ бюджета с данъците си.,

    Коментиран от #70, #71, #75

  • 68 8698

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    В Германия това се е случило, защото имат силна социална политика. В Бг няма как да се случи, защото тук няма никаква социална политика. На братята им дават помощи, но на другите хора- не. Опитай да вземеш социална помощ от АСП и виж как ще те разпънат на 4 страни! А социалните помощи в Бг вече не стигат и на братята, затова емигрираха масово в чужбина. С изкл. на някои махали в Пловдив, София и из селата на Северозапада.
  • 69 Киро Питоня

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "гост":

    Гордеем се с тебе. Абе ти си само мозък и овча козина. Не се учудвам, че с персонал като тебе сме подкривата круша.
  • 70 хитрата сврака с двата крака в...

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "гост":

    А помисли ли колко ще ти е пенсията? А помисли ли че може да навести бай Ставри?
  • 71 Ти наистина си бос

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "гост":

    За какво тъпо крепене на данъци пишеш от 120000 данокоплатци?. Около 85000 вземат заплата от 1500лв и 3000лв, около 38500 вземат над 3000лв. Справка НСИ. Бюджетните приходи са от акцизи и ДДС. ПРЕСТАНИ С ТЕЗИ 120000, бяха 220000 намали още червения пипер.
  • 72 Чичо Пенчо

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Хахо":

    Абсолютно си прав. Да проверят дела на държавните и общински фирми в БВП в западна Европа и ще се леко изненадат.По-високи данъци ще ги карат да инвестират повече в развитие на бизнеса си. А по-нисък, плосък просто западните инвеститори като Билла, лидъл и останалите вериги го плащат и парите си ги прибират. А пък нашите родни бизнесмени си плащат 10% и си купуват поредната тесла. Което си е инвестиция пак в чужда икономика.
  • 73 Не е вярно..

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Верно ли":

    Както пишеш че фондовите и стоковите борси са виновни за нашето дередже, или волатилноста на пазарите за акции и ценни книжа. Виновни сме си само ние българите, защото в главите си вместо мозък се пличка суроватка, а тя не се котира на никой стоков пазар. А това че някои печелят милиарди от търговия с финансови инструменти, еми могат печелят, а че валутите се обезценяват нормално е, при това печатане, в края на краищата това не са фиатни пари и подлежат на обезценка, при някои слаби валути това ще е катострофално..сега споко..лева е фиксиран към еврото, ако знаеш как работи ЕЦБ, контрола който налага в еврозоната, и как функционира монетарната политика на ЕС, спи спокойно, няма да е катастрофа за лева ако ние сами не се простреляме в краката, ако възприемеш идеите на Костя Копейкин за смяна на лева с рубла..изгорели сме😁, хем се шегувам..хем не.😂

    Коментиран от #76

  • 74 Замисли се

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Верно ли":

    Японците с курс на йената 1 JPY=0,0151 BGN са бо богати от нас.
  • 75 Верно ли

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "гост":

    Пфффф, чекай че ме хванА шизофренията покрай тебе - вчера IT, днес юрист, сега пак IT. Айде сопри се, ма! Има специалисти - силно препоръчвам (както не веднъж съм ти казвал)!
  • 76 Верно ли

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Не е вярно..":

    Абе хубаво си чел термини като "волатилност" (пак имаш граматическа грешка, ама както и да е), ама точно същата "волатилност" се появява във пик на финансова криза, та аз какво казах? Борсовите операции в днешно време са си чисти финансови измами от които се печелят милиарди, но само от тези, които са ги организирали. Справка: корона-кризата, която измести финансовата, че иначе трябваше много да се обясняват. А сега пак провери колко сме във валутен борд, откакто сме в чакалнята и ай със здраве!

    Коментиран от #78

  • 77 Кико

    0 0 Отговор
    Пинокио,няма да можеш да спиш по корем скоро!
  • 78 😂😂😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Верно ли":

    Абе ти имаш ли си понятие от икономика?, не сме ли във валутен борд..ако мислиш че не сме...айде спирай да се упражняваш, заеми се с нещо полезно..например измий чиниите, колкото до граматическите грешки пиша от телефона икономисте.
  • 79 Другия с коня

    0 1 Отговор
    Сега отиваме на море и като се върнем Вас да ви няма- цялото Правителство на Хунтата на Летеца....Уволнявахте," клахте и бесихте" - сега да ви Няма!!!!

    Коментиран от #80

  • 80 Пак си объркал капаците

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Другия с коня":

    На морски въздух мисли за кого ще гласуваш, когато се върнеш.
  • 81 Пурко

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "8698":

    Те защото бедните се редим на опашка доброволно, че да плащаме данъци?!? Хайде стига социалистически популизъм! Никой не иска да плаща данъци стига да може! Стани и ти богат вместо да драскаш заучени фрази тъдява!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове