Last news in Fakti

21 Юли, 2021 11:19 8 912 137

Николай Витанов: Вече сме в зоната на хаоса

  • николай витанов-
  • коронавирус-
  • пандемия

И имайте наум - падне ли Германия, неприятностите бързо ще дойдат при нас

Николай Витанов: Вече сме в зоната на хаоса - 1
Снимка: БГНЕС

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 21 юли 2021 г.
Обстановката у нас е спокойна все още. Не така е в западна Европа. виждате го от картата на риска. Виждате, защо президентът Макрон взима мерки. Покрай нас е и добре и лошо. Гърция е ясна. Не е добре, че и Турция почва полека да поддава. Другите сме още в зелената зона. За нас това ще продължи още някое време. Следете обаче тази карта. И имайте наум - падне ли Германия, неприятностите бързо ще дойдат при нас.

Това коментира във "Фейсбук" математикът Николай Витанов.

Сега за нас. Спокойно, вълната още е зад хоризонта, но надигането се усеща вече, нали. Базовото репродуктивно числа днес е 0.903. Както и очаквахме, падна под 1, но тази радост ще е временна. Броят на активните случаи падна под 7 500. Това също се очакваше. Ако успеем да слезнем и под 7 000 ще се радваме на последната си победа за лятото.

Стойностите на индикаторите за смяна на тренда все още са ниски, на места са много ниски. За страната индикаторът е 20 пъти под критичната стойност. С други думи, спокойствието още е тук и ще е така до края на седмицата. Който е на почивка, да си почива спокойно, но ако е възможно, не се ръчкайте в претъпкани заведения. Който пътува - картата на риска му е в помощ.

Сега, да припомня някои неща. Зоната на хаоса е между 100 и 500 случая на ден. Влязохме в нея. Тя се характеризира със подскоци нагоре - надолу в броя на новите случаи както за страната, така и по области. Има обаче тренд - нагоре към нарастване на броя на случаите. Много е важно да се задържим максимално дълго време тук. Защото в тази зона контрол на клъстерите все още е възможен.

Благоприятният сценарий отива на дестабилизиране. Вече поздравих една група хора затова, че с геройски усилия ще го дестабилизират. Гледайте как за четвърти път, теорийките им, с които се мъчат да оправдаят поведението си, изтичат в тоалетната. Три пъти са те ударили с чука по главата и ти подлагаш глава за четвърти път. Що за глава е това - дебела глава, много дебела глава, дебела кратуна, още по-дебела кратуна или още по-най-дебела кратуна, преценявайте сами.

Тяхна си работа. Моята задача бе да предупредя - предупредих. Целенасочено предизвиках огромния хейтърски рев, за да няма хък-мък после. Дали предупреждението е било навреме и основателно - гледайте и преценявайте.

Ако има нещо, което не мога да разбера, е как някои хора си причиняват проблеми и въвличат и целия народ в тези проблеми. Какво ви струваше да внимавате и да не наривате тоя вирус в държавата. Говорих, говорих - не го правете, ще дестабилизирате благоприятния сценарий посред лято. Насреща - а-ха-ха, чака рака, Витанов лош, защото говори за дебели кратуни. Ний, нас вирус не ни лови и ваксина не ни трябва.

Да, лош е Витанов, много е лош. Наблюдавайте сега, как теорийките ви изтичат в тоалетната. И помнете - ако в края на август сме под 1500 нови случая на ден, значи сме се справили добре. Защо ли ви го казвам? Е, който наистина разбира от теория на вероятностите и статистика, се сеща.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    59 8 Отговор
    Само аз ще въведа Ред в Хауса в Банкя.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 dfu

    167 33 Отговор
    Козел, я да млъкчваш! Опсихясвате хората и за година и половина умряха два пъти повече от стрес и затрудняване на дишането с маски! Как не ви е срам, бе! Убийци!

    Коментиран от #67

  • 4 Gost

    140 30 Отговор
    Този е за затвор за всяване на паника!!!! Англите правят експерименти в разгара на заразата като пускат свобода за всичко, тоз тръгнал паника да всява! В кауша, подстрекател!

    Коментиран от #40

  • 5 Псевдоним

    98 20 Отговор
    Най-дебелите кратуни ще наритат най-наглия "математик".
  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    86 13 Отговор
    Този що не започне да следи числото си дали септември лястовичките ще отлетят на юг или може да останат да зимуват тук !!!! А, Ви предупреждавам- ще отлетят !!!
  • 7 ДП1

    116 12 Отговор
    Нарочно ли го публикувате тоя психо?

    Коментиран от #28, #34

  • 8 Санитарите

    55 8 Отговор
    бързо ама много бързо
  • 9 5337

    76 12 Отговор
    Тоя защо е още на свобода?
  • 10 хахо

    92 10 Отговор
    Абе Венци отивай си бий още 3-4 ваксини и стига си опявал бе! Аман от вас. Били сме дебели кратуни?! Какво се очаква, да се заключим вкъщи и да не излизаме навън поне 2-3 години? Айде престанете да насаждате у хората чувство за вина, затова че са живи
  • 11 Hoho Boho

    64 11 Отговор
    Статистика - COVID-19
    /20.07.2021/

    Нови случай, средно за 7 дни:

    България - 76; ваксинирани - 12 %
    Гърция - 2611; ваксинирани - 44 %
    Великобритания - 45462; ваксинирани - 54%

    Коментиран от #36, #105

  • 12 Ковача

    81 9 Отговор
    Фaкcинирaхa ви,зa дa пътувaтe-пътувaтe ли?Фaкcинирaхa ви,зa дa нe нocитe мacки-нocитe ли ги?Фaкcинирaхa ви,зa дa нe cи прaвитe измиcлeни тecтoвe и дa ви бъркaт c клeчки в нocoвeтe-бъркaт ли ви?Зaпoчнeтe дa изпoлзвaтe зaкърнeлитe cи мoзъци,прeди дa e cтaнaлo твърдe къcнo...
  • 13 бахо

    51 9 Отговор
    Ходи с думкай,паля40.От твоите уста излизат само излизат само едни миризливи неща...В една нормална държава,ти щеше да си или в затвора,или клошар.Понеже успеваемостта в прогнозите ти клони към 0,даже 00.Да не казвам минус 0.Ти си един шиван ба(тун.
  • 14 Виж ти

    61 6 Отговор
    Вярно ли е, че този получава държавна заплата?!
  • 15 Бивш левскар

    54 10 Отговор
    Бягай да протестираш с крадливите"доктори" от Пирогов паяк. Вземи бочко, мутафа и математиците за компания. Дано го четеш ори-го-френ.

    Коментиран от #60

  • 16 Абе

    56 8 Отговор
    Струва ми се съвсем скоро, че тоя Витанов ще го приемат в Пирогов с множество фрактури и с диагноза делта-ковид! И доста време ще му лекуват после и постковидните симптоми, хематоми, охлузвания и насинявания!
  • 17 Гост

    42 6 Отговор
    Ам тоя бива да му отнемат титлата и да спрат хаоса! Да му спрат и държавната заплата
  • 18 прилича

    36 3 Отговор
    "И имайте наум - падне ли Германия, неприятностите бързо ще дойдат при нас." - това е също, като денят 09.09.44г. и 77години не си отиват.
  • 19 Нови Нострадамус

    38 5 Отговор
    Съмнителен математик предсказва бъдещето по отношение на вирусна инфекция. Извинявайте, но що не отидете да такова таковата на на на
  • 20 Просто човек

    41 5 Отговор
    Имам чувството че тоя се възбужда докато говори за това и не само той а всички които по цял ден говорят за това
  • 21 Къде му е на тоя профиала?

    29 3 Отговор
    Във фейса го няма ,явно шубето е страх.

    Коментиран от #103

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Б. Г.

    47 6 Отговор
    Пак ни насилват да се ваксинираме.. А защо ваксинирания подписва, че поема цялата отговорност за последствия от ваксината?!.... Като е толкова безопасна, защо производителите и политиците не дават на всеки напечатан и подписан документ, че те поемат цялата отговорност за евентуални последствия?!...

    Коментиран от #27, #44

  • 24 Ани

    6 47 Отговор
    Много добър анализ! Браво! Глупаците нека не са съгласни! Против ББ са, но да не плачат и за него, както плачат вече за ТЖ!

    Коментиран от #47, #48

  • 25 Тра-ла-ла

    35 4 Отговор
    Благодаря, че този път поне не сте му сложили снимката на тоя ......!
  • 26 гост

    8 48 Отговор
    Витанов- остави ги да се изпозаразят с ковид, да няма не само лекари и медицински персонал, но и доброволци,които да обслужват лежащо болните от ковид и им гледай сеира. Който оцелее без квалифицирана медицинска болнична помощ- ще живее и за в бъдеще, който не оцелее- еее- живота му показва по трудния начин, че е гол и тъп въздухар без покритие по отношение на живота и здравето му. Винаги е имало идиоти и винаги ще има- умните хора отдавна знаем за цикличността на затягане и отпускане на мерките и вземаме необходимите решения...

    Коментиран от #93

  • 27 ели

    11 21 Отговор

    До коментар #23 от "Б. Г.":

    А защо се подписваш като ти правят операция или друга интервенция?

    Коментиран от #39, #52, #56

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Деймос

    26 3 Отговор
    Тази мъжка МИСИРКА защо не ходи при Буда да му дава наставления всеки ден. След ДЕЛТА идва и още един щам , казаха го руснаците.. Така ще бъде !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 математик

    24 3 Отговор
    Хаоса го създават продажни го.нари като тебе ! Скоро ще си понесеш отговорността .
  • 32 К Георгиев

    38 2 Отговор
    Защо един виден магистър-фармацевт който каза истината за липсата на лекарства беше почти година следствен защото бил внасял паника сред населението , а тези които наистина го правят дори им се предоставя трибуна за изява. Това ли е демокрацията която искаме?
  • 33 Верно ли

    22 3 Отговор
    Още ли му публикувате мозъчните напъни на този? Я по-добре го пратете на специалист!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Вирус

    21 4 Отговор
    Ей, псевдоматематик, махай се бе. Изчезвай, шарлатанин.
  • 36 Ваксиниран1403

    10 6 Отговор

    До коментар #11 от "Hoho Boho":

    По-пълна и изчерпателна статистика средни дневни случаи на база 7 дни за 20.07
    Само за страни които в момента са в епидемична вълна породена от Индийския вариант:
    Изриел - 987 положителни, смъртни случаи 1, ваксинирани напълно 57. %, частично ваксинирани 963.5%
    Великобритания - 47048 положителни, смъртни случаи 49, ваксинирани напълно 54.2%, частично ваксинирани 69.5%
    Испания - 24864 положителни, смъртни случаи 17, ваксинирани напълно 51.9 %, частично ваксинирани 62.8%
    Гърция - 2670положителни, смъртни случаи 9, ваксинирани напълно 43.3%, частично ваксинирани 50.6%
    Русия - 24756 положителни, смъртни случаи 775, ваксинирани напълно14.4%, частично ваксинирани 22.3%
    Индонезия - 47790 положителни, смъртни случаи 1140, ваксинирани напълно, 14.4% частично ваксинирани 22.3%

    Коментиран от #42

  • 37 Тролил 1ви

    21 3 Отговор
    Козелянов с пожлътелите брадо-мустаки нема ли кой да му опресни паметта?
    Интернет помни - точно преди 1 година (Сряда, 22 Юли 2020) - 325 нови случая от 5326 PCR теста - кажи речи 7-8%.
    Сега при 1% позитивни квичи като котка, настъпена по опашката.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Б. Г.

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "ели":

    Ако човек е правил някакви грешки, цял живот ли трябва да продължава да ги прави? Така няма развитие, а само се оставяме да ни манипулират... Например, защото сме живяли като първобитни хора, да вземем пак ли така да живеем?...
  • 40 12345

    17 6 Отговор

    До коментар #4 от "Gost":

    Тази врачка да си каже адреса, за да го посетим с мески!!!!
  • 41 Витанов

    11 2 Отговор
    3,8,16,20,36,38 това е печелившата комбинация за следващия тираж първо теглене на 6/49. Утре че пусна и комбинацията за второ теглене.
  • 42 Ваксиниран1403

    13 25 Отговор

    До коментар #36 от "Ваксиниран1403":

    Безспорния извод е,че в страните с висока степен на ваксинация смъртността е с повече от един порядък по-ниска отколкото в страните с ниска степен на ваксинация. Изводите да си прави всеки сам и да се замисли хубаво дали да вярва на антиваксърски нелепи теории и простотии.

    Коментиран от #63, #73, #92

  • 43 Гербави

    14 2 Отговор
    по...ги не спряха да плашат. То не бе, че ни чака хаос преди изборите, хаос по време на избори, ще се издъни служ правителство и този и Ангелов, че с корона вируса само те знаят как да се справят и тн и тн. Само заплахи колко е зле без Гроби във влстта и това преди още да са изчегъртани и 5-10% от необходимото. Оказа се че само за Гроби за сега е зле ;).
  • 44 Ваксиниран1403

    7 19 Отговор

    До коментар #23 от "Б. Г.":

    Вземи прочети какво точно подписваш при ваксинация, а не пиши глупости. Единствено се подписващ, че искаш да бъдеш ваксиниран с еди си коя ваксина и, че се си запознал с противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции описани в характеристиката на ваксината. Нищо повече от това.Това се прави защото ваксинацията е по желание и не е задължителна. Това е доказателството, че ти си пожелал това, а не че лекаря те е заблудил и те ваксинирал без ти да си искал това.
    За каквото е подписа и при ваксинация срещу грип според вас?

    Коментиран от #51, #58

  • 45 Питам само

    13 1 Отговор
    абе тоя на заплата ли е, та всеки ден реве едно и също?? Между другото него хвана ли го?
  • 46 Чалга и ваксини Гарантирано от Герб

    6 2 Отговор
    Писна ми да гледам репортажи от смрадливата спалня на гражданина Борисов
  • 47 Я пак

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ани":

    ама там се налага!
  • 48 Моляя

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ани":

    кой плаче за тж, ти в ред ли си с главния мозък? Или пък за Ганьо банкенски?
  • 49 асдасд

    11 2 Отговор
    Абе тоя няма ли да се спре???
    Ще ме налкара да го намеря, и да му затворя клошарската уста.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 123

    15 5 Отговор

    До коментар #44 от "Ваксиниран1403":

    Ваксинирания, боцкай се колкото си искаш. Хората разбраха че това не са ваксини и искат да ги разболеят и убият.

    Коментиран от #65

  • 52 Мисли малко

    16 0 Отговор

    До коментар #27 от "ели":

    ако ти правят наистина животоспасяваща операция се подписваш, да. Но тя спасява и знаеш рисковете. С ваксите не е така!
  • 53 В Русия е пълен хаос и ужас,

    6 11 Отговор
    а ние ги допуснахме до България,и тук ще пламне !
  • 54 ТЕМЕ... Р. У. Т

    13 0 Отговор
    СТИГА ХЛЕНЧИ И СМЯТА. УМОРИХТЕ
    МНОГО ХОРА. НО ИДВА И ВАШИЯТ РЕД. НАРОДА ТЕ (ВИ) МРАЗИ. ПРОЧЕТИ КОМЕНТАРИТЕ И ТОГАЗ
    ГОВОРИ. ДОСАДНИК. НЕМАШ СПИРАЧКА.
  • 55 Питагор Вирус

    12 0 Отговор
    Абе тоя математик още ли дава компетентното си мнение по заразни болести ... Смеехме се , но таксиметраджиите станаха прави с изказването си - Съсипаха я таа държава !
  • 56 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    24 2 Отговор

    До коментар #27 от "ели":

    Операция или друго лечение не ти се прилагат, ако си напълно ЗДРАВ. Защо напълно ЗДРАВИ хора да участват в ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО медицинско мероприятие? Ако нямаш избор и се бориш за живота си, не е проблем да подпишеш. Ама когато си здрав, защо да поемаш риск?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ГОвориш

    3 0 Отговор
    Така, че те усещам как се КЕФИШ
    ТИ СИ........??!????
  • 60 БИВШ ЛЕВСКАР

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бивш левскар":

    НЕМА. А ЗА КОМЕНТАРА. ДОБЪР Е.
  • 61 Учен

    23 2 Отговор
    В Западна Европа с ФАШИСТКИТЕ МЕРКИ - АД казват.
    В България - дето "Ганьо все нищо не спазвал" - СПОКОЙНО, ЧАКАЙТЕ ГЕРМАНИЯ ДА ВИ ТАКОВА!!!

    Ами какво да кажа.
    НА ПОЧИНАЛИТЕ ОТ НАМОРДНИЦИ (МАСКИ) В АВТОБУСИТЕ БЕЗ ПУСНАТ КЛИМАТИК И БЕЗ ПРОЗОРЦИ - ДА ПОЧИВАТ В МИР, БИЛИ СА В АДА - БЪЛГАРИЯ, СПАСИЛИ СА СЕ!!!

    БОГ ДА НАКАЖЕ ФАШИСТИТЕ, КОИТО СЕ ГАВРЯТ С НАРОДА!!!
  • 62 ЧОКИ

    22 1 Отговор
    СТИГА С ТЕЗИ ЛЪЖИ,УМОРИХТЕ НИ СТРАХ ,ДЕПРЕСИЯ СТИГА ПОЛИТИКА
  • 63 ivan

    24 8 Отговор

    До коментар #42 от "Ваксиниран1403":

    ахахахах какъв безпорен факт бе,в момента най ваксинираните държави са най зле,Изрел, Англия,САщ,Малта,Холандия и някой други,гледай статистиката и по зле 6те стават и да не забравяме, 4е в4ера Кун4ев каза за вси4ки ваксинирани влиза6ти в България задължителен ПСР,нали уж ваксините са безопастни и дават имунитет

    Коментиран от #72

  • 64 Цветанов

    7 1 Отговор
    Този ексцентрик само плаши
  • 65 Ваксиниран1403

    9 15 Отговор

    До коментар #51 от "123":

    Само дето, не ваксинираните умират, а “умниците” дето не искат “лошите ваксини”. Затова смъртността в страните с висока степен на ваксинация е с повече от един порядък по-ниска отколкото в страните с ниска степен на ваксинация. Няма нито една страна в целия свят която да използва ваксини различни от китайските и да прави изкушение от тази зависимост много ваксинирани малко умиращи.

    Коментиран от #66, #71

  • 66 ivan

    11 8 Отговор

    До коментар #65 от "Ваксиниран1403":

    ахахахх кои ваксинирани не умират бе гало6,първия ваксиниран 4овек ве4е умря както и о6те 15000 официално само в ЕС и това е една малка 4аст
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Перо

    5 0 Отговор
    Не математик,а врачка.
  • 69 Витанчо

    13 0 Отговор
    Как да ти кажа по-ясно. Не ми дреме за прогнозите ти. И преди не ми дремеше и сега също. Хваща се на бас с когото искаш и не ме занимавай с твоите прогнози.
  • 70 Тиква

    6 1 Отговор
    Витанов, това го знаят и малките деца вече. Само ти не разбра кое и как се случва!! Да ти напиша защо Англия отвори всичко? Защо Кипър затваря, Сърбия и другите са на ръба. Мисли и след това пиши.
  • 71 Счупи тъпомера

    10 7 Отговор

    До коментар #65 от "Ваксиниран1403":

    Май гледаш само удобното в статистиката, 50% от починалите са боцнати. Но ти е простено, ти щом си се боцнал, значи нямаш никой в главата.

    Коментиран от #76

  • 72 Ваксиниран1403

    9 10 Отговор

    До коментар #63 от "ivan":

    Индия като не бяха ваксинирани защо бяха много зле до преди няколко месеца? Индонезия като няма много ваксинирани защо са много зле сега?
    Русия като нямат много ваксинирани защо пак са зле?
    Хайде погледни смъртността в споменатите от мен страни и ги сравни със смъртността в страните споменати от теб като много зле. Защо в тях смъртността е с повече от порядък по-малка от тези без голяма степен на ваксинация? Великобритания - 47048 положителни, смъртни случаи 49 средно за седем дни срещу Индонезия - 47790 положителни, смъртни случаи 1140. или срещу Русия - 24756 положителни, смъртни случаи 775. Кое е зле 49 починали за ден или 1140 или пък 750. И преди да кажеш разликите са от самите стани веднага ти казвам че при предходната вълна англичаните достигнаха средно по 59434 случая за ден и достигнаха средна дневна смъртност от 1244 човека, но тогава не бяха ваксинирани, а сега са.

    Коментиран от #80, #88, #94, #96

  • 73 Hoho Boho

    4 9 Отговор

    До коментар #42 от "Ваксиниран1403":

    "Бeзcпoрния извoд e,чe в cтрaнитe c виcoкa cтeпeн нa вaкcинaция cмъртнocттa e c пoвeчe oт eдин пoрядък пo-ниcкa oткoлкoтo в cтрaнитe c ниcкa cтeпeн нa вaкcинaция."

    Това, което си написал не е извод, наблюдение.

    Изводът е, че ваксинираните поголовно се заразяват, но боледуват по-леко и умират по-рядко, а неваксинираните ковид не ги лови, защото ако боледуваха - смъртността щеще да е значително по-висока.
    Нали така? Има логика.:))

    Коментиран от #79

  • 74 Математиквеник

    10 2 Отговор
    Зоната на хауса е главата му.
    Не го слушайте тоя. За да свърши едно нещо първо трябва да почне.
    До 485 новозарезени дневно в продължение на 14 дни сме в зелената зона на картата. От 485 до 985 дневно сме в жълтата зона.
  • 75 Васил

    4 13 Отговор
    Нормално Бай Ганьо се мисли за безсмъртен.
  • 76 Ваксиниран1403

    7 5 Отговор

    До коментар #71 от "Счупи тъпомера":

    Да бе затова в Изриел има само един ваксиниран под 60 години интониран и 14 не ваксинирани под 60 години.

    Коментиран от #78

  • 77 Пишман професор

    6 1 Отговор
    А ТИ СИ В ЗОНАТА НА ДОКТОР ГЪЛЪБОВА
  • 78 Счупи тъпомера

    6 8 Отговор

    До коментар #76 от "Ваксиниран1403":

    Ти явно си нямал никой на последния етаж и преди ваксината.
  • 79 Ваксиниран1403

    11 7 Отговор

    До коментар #73 от "Hoho Boho":

    Не няма никаква логика в това което твърдиш, защото в страните с практически нищожна ваксинация делта вълната предизвиква в пъти повече нови случаи спрямо предходните им вълни, а смъртността се запазва съизмерима с тази от предходните им вълни. При страните с висока степен на ваксинация вълната е сходна по височина с предходната им или по малка, а смъртността е много-по малка. Тоест не ваксинираните боледуват още повече ваксинираните и умират десетократно повече от тях.

    Коментиран от #104

  • 80 ivan

    4 7 Отговор

    До коментар #72 от "Ваксиниран1403":

    говори ми за смъртните слу4аи и уврежданията след ваксинация,80% от боледува6тите от Ковид го карат без симптомно,гледай Изрел и постоянните нови слу4аи са предимно на ваксинирани

    Коментиран от #89

  • 81 ДжафДжаф

    16 1 Отговор
    Нема как да му се случат пргнозите. Първо: У нас имунитета е придобит естествено, а не чрез ваксинация. Вече е доказано, че прекаралите вируса се справят успешно с делтата за разлика от ваксинираните. Това впрочем е една от ползите на калпавото управление на кризата. У нас мерките никога не са били толкова крути като в Германия например. Второ: Основният разпространител на епидемията у нас бяха здравните заведения. Те вече не са фактор, просто защото повечето доктори и здравни работници го прекараха, а и сериозна част са ваксинирани. Да се надяваме, че повече няма да играят ролята на супер разпространител. Трето: Ще има сериозно повишение, но то ще се случи не в края на август, а в средата на октомври, когато се връщат повечето родни сезонни гастарбайтери от зап.Европа. Както впрочем се случи миналата година. Вероятно тази няма да е толкова тежка, по простата причина, че повечето сезонни гурбетчии вече са го прекарали. Хващам се на бас, че до края на годината няма да надхвърлим 500 на ден и то пак казвам някъде октомври- ноември. От повече от 20г има ваксини против грип, но грипа продължава да си върлува. С ковида нещата са аналогични. Другото е в сферата на естествения отбор.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Бай Х

    21 2 Отговор
    Къде е прокуратурата да се самосезира за това непрекъснато всяване на паника от този псевдо учен
  • 84 Витачно

    15 2 Отговор
    Виждам, че обичаш да злорадстваш. И какво като сме под или над 1500 в края на август? Били сме и повече.
    Колкото и да са по-важното е да не правим такива глупости като с съседна Гърция.
  • 85 проф Газанов

    10 0 Отговор
    Абе Витанов!!! Не стига че си ироничен...ами и обидчив...Къде отиде...характерната за учения "безпристрастност"..в изказ и разсъждение.Държиш се като обидено дете в детската градина,,което палавите му другарчета наричат...мамино синче...мухльо...шишко..и пр. Ами застани от позицията на Корифей в науката,усмихни се "разбиращо" и покровителствено ,поглади брадичката си и кажи: "Ееех! Плебса си е плебс...какво ще се принизявам до тяхното ниво..." Пък яхни Пегас-а..и отлети високо в божествените сфери на науката!!! Ние...тук ...долу в калта и миазмите..все някак ще минем и без тебе! Хайде...шалом!
  • 86 Ппетров

    10 2 Отговор
    Не плюйте по човека математик. Може да е с тежка форма на хипохондрия. Доста има такива. В края на краищата освен вирусни болести има и психични такива
  • 87 блокверига

    6 0 Отговор
    Абре Витанов ние не сме в зоната на хаоса а в зоната на здрача.Ти като се напушиш пак почваш да говориш врели не кипели.Моля ти се спри я тая трева вече, не ти отива на годините.
  • 88 Имаш право

    12 2 Отговор

    До коментар #72 от "Ваксиниран1403":

    Да, ваксините помагат на ваксинирате да изкарат по-леко болеста и нищо повече. Това всъщност не е никак малко.
    Но трябва да се подхожда към тях много по-внимателно, отколкото наблюдаваме в момента.
    Tестването на всяка ваксина е продължителен процес и не приключва в рамките на няколко месеца.
    Никой не може да бъде сигурен какви ще са късните странични ефекти от тях, след 2, 3 години. Ако някой твърди, че няма такива отковено лъже, защото няма как да знае. Допълването на листовките към ваксините вече започна.

    Коментиран от #90

  • 89 Ваксиниран1403

    5 8 Отговор

    До коментар #80 от "ivan":

    Тежките новите случаи в Изриел са предимно на 80 и 70годищни които са ваксинирани и то преди повече от 6 месеца. Ами да това са най застрашените от вируса във срички страни в тази възрастова група са огромната част от смъртните случаи. В тази възрастова група ваксинираните в Изриел са 90%. Нормално е, повечето боледуващи тежко да са ваксинирани защото не ваксинираните в тази възрастова група са изключително малко. Именно това е причината Изриел да започне да поставя трета доза на тези хора на шестия месец след втората. А факта, че почети всички тежко боледуващи под 60 години в Изриел са не ваксинирани какво говори. В момента имат 14 тежки случая на хора под 60 които не са ваксинирани и само един на ваксиниран.
    Многото смъртни случаи след ваксинация само в главите на антиваксърите съществуват и са обезателно свързани с ваксините. Сериозните странични реакции при ваксините са единични случаи на няколко милиона ваксинирани. За тях се говори повече от достатъчно, но не са масови а единични случаи за които даже няма доказана връзка с ваксината, а само потенциала възможност за такава .

    Коментиран от #97

  • 90 Ваксиниран1403

    7 9 Отговор

    До коментар #88 от "Имаш право":

    Кое е научното основание на базата на което да се прави каквото и да е предположение за дълготрайно въздействие на една ваксина? Ако някои се притеснява от последствия след много години от ваксинацията защо не се притеснява от аналогични дълготрайни ефекти от преболедуването? И за едното няма доказателства и за другото няма, защото толкова време не е минало. Дори за здравословни проблеми продължаващи по 6 месеца след преболедуване на някои хора има доказателства, за такива при ваксинация няма никакви. Да, но ваксината е страшна, а заболяването не е. Хайде някои антиваксър да се опита да изясни логиката на тези твърдения, че да взема да повярвам.

    Коментиран от #95, #111

  • 91 Бгг

    20 0 Отговор
    Пак ще попитам , с какво неваксинираните пречат на ваксинираните , щом ваксините са толкова ефективни ?
    Да не би много да мислите за хората ? - ако беше така защо толкова много хора си търсят препитанието по света?
    Кажи бе професоре ?
  • 92 анонимен

    12 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ваксиниран1403":

    Безспорен факт е,че и преди година,когато още нямаше ваксини,у нас смъртността пак беше най-висока от дадените страни.Извод-кофти здравна система и леш от вътреболнични инфекции.
  • 93 Гражданин

    7 7 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Я поптай лекарите колко процента са ваксинирани-малко над 20. Бях наскоро в инфекциозно в Плевен. И там същата картина. И като ги питаш за ваксини, леко се усмихват и не казват нищо. Изводите за вас.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Гражданин

    1 4 Отговор

    До коментар #90 от "Ваксиниран1403":

    Ами засъжаление няма никакво данни как и докога действат ваксините. По същия бачин никой не казва със 100% сигурност имаш ли имунитет след като си преболедувал. Аз лично го изкарах, устанивено с тест, но не съм попадал сред статистиката. Едни доктири ми йазват-бяма смисъл от ваксина, други-по-добре да я направиш. И къде е за вас истината?

    Коментиран от #102

  • 96 анонимен

    9 0 Отговор

    До коментар #72 от "Ваксиниран1403":

    А когато в целия свят,никой не беше все още ваксиниран,ние защо пак бяхме най-зле по-смъртност?
  • 97 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #89 от "Ваксиниран1403":

    М че 99% от тежките случаи на ковид са над 80 годишни бре.

    Коментиран от #106

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Мъд Ю

    7 0 Отговор
    Това нещо, се е взело много на сериозно, като гледам май си е сътворило частен НОЩ. П Р Ъ Д Л Ю П Р Ъ Д Л Е В!
  • 101 Благодарен

    14 1 Отговор
    Благодарим за предупрежденията. Всички ги разбрахме и смятам, че бяха предостатъчни и ясни. Вече спокойно може да се оттеглиш и да се отдадеш на заслужена почивка.
  • 102 Ваксиниран1403

    6 6 Отговор

    До коментар #95 от "Гражданин":

    Ваксината дали е задължително необходима в твоя случаи едва ли някои може да ти докаже на този етап, но със сигурност не би те навредила. Ако имаш изграден силен имунитет ще изградиш още по-силен и ще си още по-защитен. Както се казва колкото повече толкова повече. Познавам хора които го изкараха умерено тежко на кислород в болница, но не в интензивно които след три месеца се ваксинираха и нямаха абсолютно никакви оплаквания освен лекия дискомфорт в мястото на поставяне на ваксината което отшумя за по малко от 24 часа.Лично аз също имах подозрения, че бях се срещал с вируса, но това не е доказано с тест. Ваксинирах се март месец и аз нямах никакви оплаквания освен споменатите по горе от мен.

    Коментиран от #108

  • 103 7382

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Къде му е на тоя профиала?":

    Като го няма във фейса, нали работи в БАН. Ходи на робата, влиза и излиза от там. А може и пред някоя телевизия.
  • 104 Hoho Boho

    6 6 Отговор

    До коментар #79 от "Ваксиниран1403":

    Къде ги видя тези вълни?
    Аз виждам вълна само във Великобритания.

    Великобритания средно за 7 дни:
    Нови случай - 45462
    Починали - 49
    ваксинирани - 54%

    България средно за 7 дни:
    Нови случай - 86
    Починали - 4
    ваксинирани - 12%

    Може би искаш да кажеш,
    че колкото повече ваксинирани има,
    толкова по-малко неваксинираните умират от коронота?

    Хайде да уточниш тези 45462 във Великобритания от ваксинираните ли са или от неваксинираните!
    Спъртността им е близка до 0%.
    Само ще отбележа, че тази почти нулева смъртност е характерна за ваксинираните
    за да ти е по-лесно да си направиш изводите.

    Коментиран от #119

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ваксиниран1403

    5 3 Отговор

    До коментар #97 от "Гост":

    Не са 99%, а 90% са тези над 70. В момента 30% от тежко болните в Изриел са под 60% и всичките с изкушение на един не са ваксинирани.

    Коментиран от #115, #132

  • 107 Педал@,

    11 1 Отговор
    ако не познае,че до края на август сме 1500,ще му оскубя брадата,косъм по косъм!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор
    Коректно е да се изказват за Ковид 19,само хора Преболедували НЕщото!този и другите започнаха от далече и бройките се вдигат.....Като по заповед!Явно е ,че търсят начин да се покрият мафиотите в бели престилки и да се скрият зад Честните лекари,които теглят плуга!Няма основание да се притеснявате!повечето от вас са го срещнали!
  • 110 Витанов

    3 10 Отговор
    Г-н Витанов, не се хабете. Ясно е, че ви боли и искате да помогнете, но спрете! Помислете за себе си. Струват ли си усилията ви да спасявате чугунени глави? Видяхте какво се случи с други, които също искаха да помогнат...Да разбират от теория на вероятностите и статистика? Те от елементарната граматика на българския език не разбират, но говорят на едро от името на народа. Започвам да мисля, че естествения подбор е полезно нещо!

    Коментиран от #112, #113

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 АНОНИМЕН

    7 0 Отговор

    До коментар #110 от "Витанов":

    Пропусна дебели кратуни и шарани, колега! Физика-математик и кандидат-член на БАН и така е наричал четящите статиите с негови интервюта! И после обвиняват простосмъртния гражданин, че се държал просташки, невъзпитано и прочее! Така е : каквото повикало - такова се обадило!
  • 114 Мисля

    7 0 Отговор
    Проф.Витанов е в тежка депресия-любимият вожд и НОЩ ги няма.Удари си две-три Астри но нещата не вървят към подобрение.Меланхоличен и тъжен е.Мисля,че е време за Пфайзер и малко Джони без лед.Без това изхвърляме ваксини.
  • 115 АНОНИМЕН

    6 7 Отговор

    До коментар #106 от "Ваксиниран1403":

    Защо смяташ, че в 10 коментара изписваш нещо по-интересно и по-важно отколкото в 2!? Това си е логорея/демек - словесна дрискавица/! Логорея: Cпoрeд пcихиaтритe cлoвecнaтa дриcкaвицa e ocнoвeн признaк?! „Пaциeнтитe нямaт cтрeмeж дa изcлушвaт cъбeceдникa, дoри нe му дaвaт възмoжнocт дa ce изкaжe. Нeрядкo прocтo нe cпирaт дa гoвoрят бeз прeкъcвaнe.“[1] Кaтo cимптoм ce нaблюдaвa при ceнзoрнaтa aфaзия, мaниaкaлнитe cъcтoяния и шизoфрeниятa.
  • 116 каскета

    2 9 Отговор
    Европа реве и се тресе от четвърта вълна.Ами защо напълнихте стадионите и нощтните клубове,барове и дискотеки.Англия отвори всичко при 60-70хиляди дневно заразени.На кой да вярваме формулко.Байряма предстой и стотици гастербайтери тръгват на пълчища.Обяснете ми как с направен PCR 72 часа преди пътувене ни предпазва.Че пътуващия може да се зарази 12 часа преди полета и да сее после или по време на полета.Знаете ли колко нередовни сертификати има и фалшиви PCRи на пристигащи с автомобили.Може би 70%.
  • 117 Ваксиниран1403

    5 6 Отговор

    До коментар #98 от "хахаха":

    Индия като не бяха ваксинирани защо бяха много зле до преди няколко месеца? Индонезия като няма много ваксинирани защо са много зле сега?
    Русия като нямат много ваксинирани защо пак са зле?

    Коментиран от #118, #121

  • 118 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 4 Отговор

    До коментар #117 от "Ваксиниран1403":

    Виж данни за русия и не пиши лъжи!Всеки ден сравнявам англия и русия!Знаеш много добре.

    Коментиран от #120

  • 119 Ваксиниран1403

    6 6 Отговор

    До коментар #104 от "Hoho Boho":

    За България е рано още да се сравнява със страни намиращи се в делта вълна. България след месец и половина и тя ще е за това сравнение.
    Великобритания - 47048 положителни, смъртни случаи 49, ваксинирани напълно 54.2%, частично ваксинирани 69.5%
    Индонезия - 47790 положителни, смъртни случаи 1140, ваксинирани напълно, 6.1% частично ваксинирани 15.6%
    Ваксинираните англичани имат средна дневна смъртност 49, а не ваксинираните в Индонезия 1140. И двете страни имат еднакъв брои нови дневни случаи, но не ваксинираните имат 23 пъти по-висока смъртност.
    Ето това е ефекта от ваксинацията, а антиваксърите да си повтарят глупостите

    Коментиран от #125

  • 120 Ваксиниран1403

    6 7 Отговор

    До коментар #118 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Кое е лъжа? Да не би там да няма епидемична вълна породена от индийския вариант? Да не би да имат по-малко смъртни случаи от страните с висока степен на ваксинация? За кое точно съм излъгал?
  • 121 Хахаха

    5 6 Отговор

    До коментар #117 от "Ваксиниран1403":

    Индия в най-лошите си дни имаше 7 пъти по малко заразени дневно на 1 млн души от Германия и 12 пъти по малко смъртни случаи:) Хайде порови се и пробвай с друга държава, на мен ми стига само да ти дам данните за Кипър - 890 000 население, 92% ваксинирани пълнолетни, 1200 заразени вчера - всички с по две дози:) Починали на 19.07 след ваксинация в Израел - 89 души, и тези са само от тромбози:)
  • 122 Ваксиниран1403

    7 7 Отговор

    До коментар #108 от "3643":

    Това са пълни глупости. Епидемичната вълна породена от делта варианта на вируса ще мини през всички страни без значение дали в тях са много ваксинираните дали са малко или изобщо нямат ваксинирани,както такава вълна породена от английския вариант мина през всички страни . Въпроса е след тази вълна какви ще са последствията в съответните страни. Данните говоря за трагедия в страните с ниска ваксинация, а в страните с голяма степен на ваксинация за вълна голяма колкото предходната или по-малка съчетана със смъртност повече от десет пъти по-малка от смъртността която са регистрирали при предходната им вълна .
  • 123 Апел

    4 5 Отговор
    До Президента на РБългария,

    Господин Президент, обръщам се към Вас и Правителството със следният Апел: 1. Антиваксърите безотговорно вършат черната си дейност във СМИ и работят против ваксинационният процес; 2. Това е опасно явление, с оглед новата Делта вълна през есента за която ни предупреждават видни лекари и други специалисти. 3. Необходими са крути мерки по възпиране на тези антидържавни, антиваксърски действия. 4. Лостовете за въздействие са във ваши ръце. Направете нещо, утре може да е късно. Спрете антиваксърските безотговорни действия.
  • 124 miro

    5 1 Отговор
    защо давате гласност на този,пратете го да почива на сянка някъде.
  • 125 Hoho Boho

    6 1 Отговор

    До коментар #119 от "Ваксиниран1403":

    Индонезия население 270,6 милиона
    Великобритания население 66,65 милиона

    Великобритания има 4 пъти по-малко население от Индонезия.
    Ако Великобритания имаше население като Индонезия:
    Великобритания - 47048 положителни Х 4 = 188192
    и така нататък...

    Примерът ти потвърждава, че колкото повече има ваксинирани - толкова по-зле.

    Коментиран от #127

  • 126 таке даскалот

    3 1 Отговор
    Хаосът е в твоята тъпа ТИКВА , а иначе ти си продажен , долен тип !!!
  • 127 Ваксиниран1403

    2 6 Отговор

    До коментар #125 от "Hoho Boho":

    Умират процент от заразените. Въпроса е че при липса на ваксинация смъртността е над 2%, а при висок процент на ваксинация под 0.2%
    Примера ми потвърждава, че ваксините спасяват животи. Не населението е фактора. Като искаш сравнявай Индонезия със САЩ. Населението на САЩ e 330 милиона. Новите им случаи са 44 хиляди а смъртните само 256, а не 1280.
    Степента на ваксинация e 49.2% напълно ваксинирани. Зависимостта се вижда навсякъде колкото повече ваксинирани толкова по-малка смъртност. Единствено страните които използват китайски ваксини нарушават тази зависимост.Във всички други страни зависимостта се вижда моментално.

    Коментиран от #128, #133

  • 128 анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #127 от "Ваксиниран1403":

    За да правиш такива сравнения,трябва да имаш еднакъв брой ваксинирани с еднакви ваксини по едно и също време,здрави индивиди от една и съща възрастова група и живеещи при еднакви условия.След това да ги заразиш и да ги лекуваш еднакво.То няма единен протокол за лечение,ти ми сравняваш..

    Коментиран от #129

  • 129 Ваксиниран1403

    1 2 Отговор

    До коментар #128 от "анонимен":

    Правилно и заради това е най-достоверно да се сравняват съотношенията на максимумите на отделните вълни в една страна преди и след ваксинацията със съответните съотношения на вълните в друга страна с много различна степен на ваксинация. Примерно Индия,Индонезия, Русия, Испания, Великобритания,Изриел. Изводите са повече от красноречиви

    Коментиран от #130, #131

  • 130 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #129 от "Ваксиниран1403":

    Хайде да погледнем нещата обективно. Максималните средно дневни нови случаи( на база 7 дни) на заразяване във Великобритания бяха в началото на тази година и бяха 59 441. Сега те са 47048 средно дневни ново заразени. Те там са достигнали 79% от случаите при предходната си вълна. Средно дневните смъртни случаи при англичаните имаха максимум в края на януари месец и бяха 1 250. В момента англичаните има средна дневна смъртност от 49 случая. Тоест те са достигнали 3.92% от средно дневните смъртни случаи на предходната своя вълна. Сега да видим и при руснаците аналогичните неща. Максимален брои на новите дневни случаи при тях е 28 934 от края на декември миналата година. Сега средните нови дневни случаи при руснаците са 24 978. Тоест в момента те са достигнали 86% от предишния си максимум.
    Средните дневни смъртните случи при предходната вълна при руснаците беше 567. В момента те имат 775 средни дневни смъртни случая. Тоест в момента в русия е достигната смъртност 136% от тази при предходната им вълна. Питам отново защо англичаните и руснаците съотношенията са такива? Хайде да смятаме още малко. При предната вълна смъртността във Великобритания изчислена като отношение на максималните средно дневни смъртни случаи към максималните средно дневни нови случаи на заразяване е 1 250/ 59 441 или 2.1%. Алогичното отношение при Русия от предната им вълна е 567/28 934 или 2%. С други думи напълно съпоставими са били при предишните им вълни като смъртност англ
  • 131 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #129 от "Ваксиниран1403":

    С други думи напълно съпоставими са били при предишните им вълни като смъртност англичаните и руснаците. Нека сега да видим при сегашната вълна как стоят нещата. Тъй като още не се знае максимума какъв ще бъде вземаме последните средни дневни смъртни случаи и ги отнасяме към средно дневните случая на ново заразяване от преди 3 седмици, защото това е средното закъснение в смъртността. За Великобритания имаме 49/18899 тоест 0.26% е тяхната смъртност при текущата вълна за момента. При Руснаците имаме 775/20870 тоест имаме 3.7%. При тази вълна за разлика от предходната смъртността при тях е пълно несъпоставима 0.23% към 3.7%, преди това е била 2.1% към 2%
  • 132 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #106 от "Ваксиниран1403":

    Виж сега, спри,поеми си дъх, пии една студена вода и се успокой, че много спамиш и ценрофугата много те е скапала. "В момента 30% от тежко болните в Изриел са под 60%...."🤣. Ваксата си показва последствията.
  • 133 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #127 от "Ваксиниран1403":

    В САЩ според VAERS регистрираните‼️‼️ умрели от ковид ваксата са 9.048, а всъщност са много повече, щото има много още дето не са регистрирани като починали вследствие на ковид ваксата,ами таксувани като сърдечен инфаркт, емболия и други. Много от умрелите даже и лекарите нарочно не отбелязват че са били ваксинирани. Е тва е положението. Умрелите от ковид ваксата са много повече отколко официално регистрираните.

    Коментиран от #135

  • 134 наблюдател

    6 2 Отговор
    Добре че този път поне не сте сложили снимката му, че наглата му физиономия не се трае.
    Какво ще стане, ако спрете да му давате трибуна на тоя досадник? Всъщност медиите сте виновни - не му тиражирайте глупостите и обидите на тоя дядо Торбалан.
  • 135 Ваксиниран1403

    3 4 Отговор

    До коментар #133 от "Гост":

    Вие сериозно ли повдигате въпроса за 10 хиляди докладвани потенциално свързани с ваксинацията случая. В САЩ поставените дози ваксини са 338 милиона. Докладвани случаи и доказана връзка са две много различни неща. Това, че някой които е ваксиниран умира не значи, че умира от ваксината непременно. Веднага се прави ”доказаното” заключение, че ваксината е виновна разбира се. Сега вече ваксините са виновни за всичко новата мантра на антиваксърите. Ваксините не гарантират нито безсмъртност нито защита от всички заболявания които съществуват на земята претенция за това никога не е имало , но ако се случи каквото и да е свързано със здравето на някой ваксиниран то обезателно е заради ваксината вече. Много са случаите само в антиваксърските глави.

    Коментиран от #136

  • 136 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #135 от "Ваксиниран1403":

    Също като ковид. Вече няма други заболявания и всеки умрял е с , от или в последствие от ковид. Мантрата на ковидарите. Човече чудно ми е, не усещаш ли за какво иде реч? Ьа играчката дето си играят с нас. Ай лека ти

    Коментиран от #137

  • 137 Ваксиниран1403

    3 1 Отговор

    До коментар #136 от "Гост":

    Играчка има, но тя изобщо не е такава каквато си мислиш ти. Нещата не са такива каквито изглеждат на повърхностен поглед,но темата е прекалено дълга.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове