Last news in Fakti

23 Юли, 2021 09:50 4 925 30

Агентите на ДС в 46-то Народно събрание са от ИТН, БСП и ДПС

  • агент дс-
  • дс

В предходния 45-ти парламент сътрудниците на тоталитарните комунистически служби също бяха 5-ма

Агентите на ДС в 46-то Народно събрание са от ИТН, БСП и ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

Партиите на Слави Трифонов, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ успяха да вкарат сътрудници на тоталитарните комунистически служби в ДС в 46-то Народно събрание, информира desebg.com.

Преди изборите на 11 юли 2021 г. Комисията по досиетата огласи общо 51 сътрудници сред кандидатите за депутати.

От тях в 46-то Народно събрание са влезли 5 сътрудници, издигнати от три партии – "Има такъв народ“ (ИТН), БСП и ДПС. Това са:

ИТН

Иван Василев Хиновски, народен представител в 6 МИР – Враца. Секретен сътрудник "ХАБОВ“ на Първо главно управление на ДС от 1982 г.;

Николай Стефанов Радулов, народен представител в 23 МИР – София, издигнат от ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД“. Щатен служител на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1981 г.

БСП

Бойко Любомиров Клечков, народен представител в 10 МИР – Кюстендил, издигнат от КП "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“. Щатен служител на Окръжно управление на МВР-ДС от 1983 г.;

Румен Василев Гечев, народен представител в 15 МИР – Плевен, издигнат от КП "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“. Секретен сътрудник "ЕКОНОМОВ“ на Първо главно управление на ДС от 1987 г.

ДПС

Рамадан Байрам Аталай, народен представител в 17 МИР – Пловдив - област, издигнат от ПП "ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“. Агент "ВЕРГИЛ“ на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1982 г.

Прави впечатление отсъствието на сътрудници от БСП като Велизар Енчев и Таско Ерменков.

Само "Демократична България“ нямаше сътрудници сред кандидатите за депутати в 46-то Народно събрание.

ГЕРБ-СДС и "Изправи се! Мутри вън“ имаха по двама сътрудници в листите си, но те не са избрани за народни представители.

В предходния 45-ти парламент сътрудниците на тоталитарните комунистически служби също бяха 5-ма, което е най-малкия брой сътрудници в сравнение в предишните парламенти, в които Държавна сигурност имаше не по-малко от 11 представители.

В България не е прилагана лустрацията и агентите на ДС или разузнавателните служби на БНА нямат ограничения да заемат ръководни длъжности.

По силата на закона за досиетата от 2006 г. Комисията по досиетата огласява само принадлежността им към тоталитарните служби в различни сфери на политически и обществен живот, като целта е обществото да бъде информирано кой какви обвързаности е имал с репресивните органи по време на тоталитарния комунистически режим до 10 ноември 1989 г.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агент Тенев

    19 3 Отговор
    Колеги,сър..

    Коментиран от #20

  • 2 Ха ха ха

    21 21 Отговор
    само Белене за вас, комуняго-болшевишки несретници !

    Коментиран от #12

  • 3 хах

    39 3 Отговор
    Сътрудниците ги няма, но отрочетата им са там в пълен състав. Празно няма.
  • 4 Ха ха ха ха ха ха

    37 10 Отговор
    Щатните служители не са агенти, алооооо!!!! Сътрудник е агент Буда. Ама него го крият в зайчарника

    Коментиран от #7, #8

  • 5 00014

    12 3 Отговор
    По-коректно щеше да бъде, ако бяхте казали, от всяка партия колко такива кандидати е имало.
  • 6 Лустрация, ама друг път

    17 8 Отговор
    Е, нищо ново-ще ни управляват агенти на ДС, които са менторите на ДПС, а ИТН са смокиновия лист😂😂😂
    Честито ви ново, модерно робство българи!!!
  • 7 Пунта Мара

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха ха ха ха":

    И Доган
  • 8 Чичак

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха ха ха ха":

    И Георги Марков
  • 9 БАЙ Х@Й ‼️

    17 2 Отговор
    30 години след ДЕВЕТИ още слизаха партизани и АБПФК, сега 30 години след ДЕСЕТИ още излизат агенти на ДС !
  • 10 Пич

    21 3 Отговор
    Хахахаха... Кой създаде ИТН - ДС ... Хахахаха... Глупаците селяндури какво ни докараха...!!! И казват , че победили... Какво победихте бе , заплатите ли ви вдигнаха , цените ли задържаха , или гласувахте за ДПС и БСП , създадени като вашите от ДС... Сега , като ви ограбят , ще видите как сте победили... Идиоти...
  • 11 Сотир

    15 13 Отговор
    АМИ ДА НИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ! ЧАЛГАРЯ,МАЙМУНЯКА И ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ЩЕ НИ ОПРАВЯТ,ДОКАТО ДПС СЕ ПРОМЪКВА ПО ТЕРЛИЦИ ЗАД ГЪРБА ИМ. ДА БЛАГОДАРИМ И НА ЧЕСТНАТА И ЧИСТА ДУШИЧКА МАЯ МАНОЛОВА,ТРИМАТА ГЛУПАЦИ,ГАГАНЕЛ И ВСИЧКИ,КОИТО ИМ ПРИГЛАСЯХА!
  • 12 ТРОПЧО

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    САМО ДС СЪТРУДПИЦИХЕ ЩЕ НИ ПОМОГНАТ ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ ГЕРБАДЖИИНИЦАТА БСП Е АЛТЕРНАХИВАТА ЗА БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ БСП !!!! А СЕГА ДАВАИТЕ ТРО
    ЧЕТА НА ГЕРБАДЖИИНИЦАТА ЯЖТЕ ЛА.НА ТЕФА НИКОИ НЕ ВИ ИСКА ХА ХА ХА ХА ХА

    Коментиран от #16

  • 13 Гледам

    13 6 Отговор
    Агенти на ЦРУ защо не ги посочете?!
  • 14 БСП на Бунището

    16 1 Отговор
    Ами Румен Спецов е кадрови офицер от Първо Главно на ДС - разузнаване....Кво си мислите,че е правил в Дубай и по спешност продава фирми,за да замине като Фитнес инструктор на Руски богаташи????Сега шеф на НАП???КГБ направо в НАП на България!!!
  • 15 Абе

    5 0 Отговор
    Всички са един дол дренки.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Агент

    5 6 Отговор
    Стига сте изкарвали агентите на ДС като едно плашилище, което, ако го няма България ще стане развита държава. Истината е, че тези агенти работят само в интересите на ДС. Дори и Ахмед Доган, колкото и да не ви се вярва на много хора тук, но е така.

    Коментиран от #18

  • 18 дааа

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Агент":

    И да не забравят да вЕрват в промените!
  • 19 Спиро Киров

    4 6 Отговор
    Лустрация и кастрация за всеки агент и родата му до девето коляно!

    Коментиран от #21

  • 20 Джеймс Бонд

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Агент Тенев":

    Комуняги сър
  • 21 Кандидат Милионер

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Спиро Киров":

    Добре де - 5 са в Парламента,обаче другите кандидати 46 парчета са в Партиите издигнали кандидатурите им,нали така....Те са Партийни членове и що не пишеш от КОЯ партия по колко са???
  • 22 Агент от ДС

    1 0 Отговор
    За какво им е да са в Парламента? В Парламента отиват "куклите на конци". А ние дърпаме конците. Просто е.

    Коментиран от #25

  • 23 Перо

    6 4 Отговор
    По-добре е да има бивши сътрудници на отдавна несъществуващи служби,от колкото действащи криминални,организирани и държавни престъпници от ГЕРБ!
  • 24 Перо

    5 0 Отговор
    След като закона не разрешава лустрация на бившите сътрудници на службите и висшите функционери на БКП,защо още данъкоплатеца трябва да издържа тази комисия по досиетата с бюджет и заплати на министерство? Вече много служители изкараха стаж за пенсия там и ще лежат на плещите на данъкоплатците до живот! Само тук се придава някакво значение,на тази комисия. На всякъде архивите на старите служби,отидоха в Централния архив,а някои страни с военни хунти,като Гърция ги изгориха неотваряни!
  • 25 Перо

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Агент от ДС":

    Умрелите и умиращите ли дърпат конците,от несъществуващите от 31-32 г. служби и партии?
  • 26 Първо

    4 2 Отговор
    липсата на агенти в ГЕРБ не означава, че хората в тази партия са качествени хора. Ако се отворят досиетата на кредитните милионери, нещата ще са съвсем други. Второ: не бъркайте агент с доносник. Абсолютно различни неща са. Този хандрав закон ги сложи в един кюп и ги уеднакви, за да не може младото поколение да прави разлика. Така че: досиетата на кредитните милионери на масата и имената на доносниците, които не обявиха, а реактивираха, за да ги скрият и още да ни дебнат и донасят.
  • 27 няма лошо

    3 3 Отговор
    Значи в парламента има 5 човека, които са работили за сигурноста на държавата.
  • 28 Бай Net co

    0 1 Отговор
    Ива Митева -Председателката на Парламента,се изписва с едно тире след бащината си фамилия ....Групчева .
    Явно фамилията и по мъж е Групчева ,ако знае някой как се казва по малко име този Групчев ?
  • 29 Сол

    2 1 Отговор
    Таен агент на ДС е б. борисов-бандита, доносник и изпълнител на поръчки.
  • 30 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ДА ЩЕ ВЪВЕДАТ МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ И ДПС ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИ И НЯМА ДА ИМА МЯУАЙА ; МИС ПИГИ ; ХАДЖИ БАМБУКЯН -НЕДОКЛАНИ ;МАЙМУНКИ НА "ЧЕРНОТО ВАНЕ" И ПРЪДЛИОТИ -ДАЛАВЕРС !!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове