24 Юли, 2021 14:09 2 432 22

Проданов: Вътрешнопартийната опозиция иска да саботира участието на БСП в преговорите за правителство

  • христо проданов-
  • бсп-
  • вътрешнопартийна опозиция

Партиите трябва да съставим списък с приоритети, който да бъде изпълняван от широко и ясно мнозинство

Проданов: Вътрешнопартийната опозиция иска да саботира участието на БСП в преговорите за правителство - 1
Кадър БСТВ

„На 11 юли гражданите свършиха своята работа, гласувайки за предпочитаните от тях партии и коалиции. Оттук нататък е времето политиците да свършат своята работа, която да е в полза на гражданите – да създадат възможно правителство, което да може да гони някакви приоритетни цели, така че наистина България да се промени.“ Това каза зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Христо Проданов в „Актуално от деня“ по БСТВ.

„След като от „Има такъв народ“ получиха още по-голяма подкрепа на вторите парламентарни избори тази година, те са длъжни да се опитат да съставят правителство. Останалите партии трябва на базата на приоритетите, които сме обещавали в предизборната кампания, да намерим допирните точки. Трябва да се състави кратък списък с приоритети, който да бъде изпълняван от едно широко и ясно мнозинство“, посочи Проданов.

Социалистът обърна внимание, че за БСП е важно мнозинството да бъде базирано не на математическите сметки, а на идеи и политики.

„Вътрешнопартийната опозиция със своите действия практически иска да саботира не само ръководството на БСП, а участието на партията в преговорите за съставяне на правителство. Всичките тези „юнаци“, а те са 10-15 на брой, от 5 години искат едно и също – оставката на Нинова. Свикнали сме с техните изяви, които са по-скоро медийни, а не изказвания в зала, за да създават имидж на БСП, който, между другото, съпътства и по-лошите резултати. Може би това им е целта“, коментира Проданов намеренията на опозицията в БСП за протестни действия по време на Националния съвет на партията.

„Изслушването на служебните министри Бойко Рашков и Янаки Стоилов в парламента показа, че именно представителите на БСП в изпълнителната власт се борят срещу модела „Пеевски“ в съдебната власт. Както знаете, и двамата са бивши народни представители от БСП. Те са тези, които действат и това трябва да е видно за всички българи. Само с красиви приказки не става“, подчерта Христо Проданов.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    22 5 Отговор
    Гладни чакали грозна картина

    Коментиран от #15

  • 2 Фатих

    22 8 Отговор
    Тая опозиция тяхната подкрепя Тулупа по-скоро :\
  • 3 бсп

    3 15 Отговор
    нямате място в парламента и в управлението на държавата, компрометирани сте достатъчно и сте създадени от чужди сили
  • 4 А нещо си се объркал

    8 2 Отговор
    А и демократична партия без опозиция в нея няма.
  • 5 Нинова разгони половината партия

    6 10 Отговор
    И синпатизантите. Сега опозицията е виновна.
  • 6 Четящ

    5 5 Отговор
    Масони и кандидат масони те дърпат БСП и България надолу,както и да си наричате
  • 7 Сссс

    17 3 Отговор
    Не можахте вече 10 години да се отървете от тези 10, 15 гадини, каква диктатора е Нинова тогава.? Прав е, че такива продажници удрят по реномето на партията, като онези нещаст... ци, които в миналия парламент станаха независими и подкрепяха Герб. От такива дегенерати Трябва да се освободи Нинова.
  • 8 Луци

    3 0 Отговор
    На тия, дяволи около казна, не им трябват.
  • 9 Вътрешно партийната опозиция в БСП!!

    8 2 Отговор
    Кои са, Генералското крило, Добрев?? Генералското поддържат тесни взаимоотношения с Бащиците на Борисов полковници те и генерали от Приятелския Пенсионерски кръг, това го знаят всички участници в тези преговори!! От там може да изтича информация към, ГЕРБ!! И това нее Тайна!!

    Коментиран от #10

  • 10 Всеки който е несъгласен

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Вътрешно партийната опозиция в БСП!!":

    С нащоящето ръководство.
  • 11 АМОН

    2 5 Отговор
    СМЯНАТА НА СИСТЕМАТА БЕШЕ ПЕРСОНИФИЦИРАНА ТОЧНО С ДВЕ ИМЕНА КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА СА В ЗАТВОРА.

    БОРИСОВ ОЩЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА, А ГЕШЕВ Е НЕПОКЛАТИМ.

    ЗА КАКВА ПРОМЯНА ГОВОРЯТ РАЗНИ МАЙЧЕТА ЧАЛГАРИ ИЗБРАЛИ ЦАРЯ И ЮПИТАТА МУ ЗА ЕКСПЕРТИ ??

    ПРОМЯНАТА ЩЕ ДОЙДЕ С НОВО ИЗЛИЗАНЕ НА УЛИЦАТА И ЯСНО ЗАЯВЯВАНЕ НА ВОДАЧИТЕ.

    ЧАЛГАРЯ И СЕСТРА ГАЛЕВА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ВОДАЧА НА НАРОДА!!
  • 12 толупа

    0 7 Отговор
    "Вътрешната опозиция" - Мои момчета и момичета, да са живи и здрави заедно да се докопаме Отново до Кокала.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Активист на БКП

    1 2 Отговор
    Венсеремос,Нинович !!!!
  • 15 Нора

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Леле,колко е т.п този талант на Корнела.Даже е вдлъбнат.Срам и резил за всяка партия да има този за НЕЩО.Не може да мисли и от там има трудност с говоренето…Само Свиленски може да го бие по тези показатели.Такива са водещите фигури на Корнела и резултатите са налице.Да я няма тази нахална но неграмотна жена/по Анжел Вагенщайн/
  • 16 121212

    0 4 Отговор
    Идва ново управление.Ще е смес от долнопробни чалгари, джендари, мутри с увреждания, фесове и остатъци от комунисти. Само не разбрах дали Васко кръпката ще им пее?
  • 17 66666

    0 0 Отговор
    Мамини златни пръстчета!
  • 18 С 50% по лош изборен резултат

    1 2 Отговор
    Е само 10-15 юнака ли са опозиция?
  • 19 Нора

    2 4 Отговор
    Да не би да се объркате.Става дума за ПРОДАНОВ от БСП.Фъфлещи,мрънкащи,мигащи с очички/Вигенин/и т.н.разсипват партията начело с Корнела.Такова чудо не е било никога и ако не се намерят няколко мъже да покажат пътя на Нинова към изхода от”Позитано”край с партията.
  • 20 ПК инк

    0 1 Отговор
    бе се пе ту и правителство???
    Това е последния виц.
  • 21 БГ Гражданин

    1 0 Отговор
    Гласували за партиите на 11.07.2021 година от общо 6 576 716 избиратели имащи право на глас „ЗА“ и „ПРОТИВ“ в %

    ………...Гласували ………„ ЗА“……….„ПРОТИВ“

    ИТН……..657 824………….10%.……………90%

    ГЕРБ…….642 165…………...9,76%................90,21%

    БСП………365 695…………..5,56%................94,44%

    ДБ…………345 329………….5,25%................94,75%

    ДПС……….292 439………….4,45%................95,55%

    ИБГНИ……136 879………….2,08%................97,92%
  • 22 Мухаа,хаа! -

    1 0 Отговор
    Яко доизчегъртване трябва.Нинова добре ги подпука начело със Сергейчо,още когато го елиминира от листите за ЕП. Той е скрития запъртък ,който в колаборация с другите жадни за власт и пари,подливат вода на Нинова, без да ги интересува какво ще се случи със самата Партия.Махнат ли Нинова,ще превземат Партията, за да се включат през договорки на тъмно,в дележа на баницата.Така постъпиха с Испанския тарикат в тройната коалиция.Точно в този мандат ,се пръкнаха новите " бизнесмени- милионери" зърнари,и късни приватизатори- всички с произход от БСП на различни нива.С избирането на Нинова, им стана тясно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове