27 Юли, 2021 07:22 4 782 28

Доц. Гълъбов: Някои олигарси ще останат извън закона

  • доц. антоний гълъбов-
  • итн-
  • олигарси

ИТН бяга от злободневните теми, коментират социологът доц. Антоний Гълъбов и политологът Калоян Велчев

Доц. Гълъбов: Някои олигарси ще останат извън закона - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

В преговорите, които се водят за бъдещото правителство, не се поставят актуалните за обществото теми, а се акцентира на законодателни инициативи. Около това мнение се обединиха в студиото на "Денят ON AIR" социологът доц. Антоний Гълъбов и политологът Калоян Велчев.

"Кризата е зад ъгъла. Ако аз трябваше да посреднича във воденето на преговорите, щях да търся възможности за постигане на съгласие по критичния дневен ред на България до края на годината. На срещите обсъждат закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. А това ще доведе до хаос и прехвърляне на множество дела, на някои ще им изтече давностният период. Някои олигарси и техните пари ще останат извън правосъдието", категоричен беше доц. Антоний Гълъбов.

Той определи като важни теми в дневния ред на парламента изслушването на премиера, конкретика дали има неотложна нужда от актуализация на бюджета.

"Ние сме на няколко седмици време, в което легално избрано правителство ще носи отговорност за случващото се в България. Приоритизирането на съдебна реформа оставя неприятното усещане, че част от това, което се говори, е по-скоро игра с публиката", добави Гълъбов.

Според политолога Калоян Велчев, е странна ситуацията, в която преговори се водят, но незнайно от чие име.

"Фактът че "Има такъв народ" преговарят от името на правителството, което не знаем какво ще бъде, е притеснителен. Министър-председателят трябва да води преговорите. Това може да доведе до спънки при разговори след връчването на мандата. За да се гарантира по-дълготраен живот на бъдещ кабинет, думата "коалиция" трябва да се използва, въпреки че старателно се избягва", коментира Велчев пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Гълъбов подчерта, че е време държавната администрация да заработи след чистката, извършена от служебното правителство.

"Имаме много промени в държавната администрация - държавата и администрацията спряха да работят. Правителството трябва да успокои хората, че чистката свърши и ще започне работа", уточни Гълъбов.

И добави, че реално служебният кабинет е отговорен само пред президента, който не е отговорен пред никого.

Калоян Велчев е убеден, че след като стане ясно името на кандидата за премиер на ИТН, ще има нов тласък на разговорите между политическите сили.

"Изненадани ще има, това ще доведе до допълнителни разговори, но и трябва да се отстъпи инициативата на бъдещия премиер да води разговорите", посочи политологът.

Според него партиите, с които ИТН преговаря, са си вкарали автогол като не са поставили условия.

"Не беше правилен ход решението да не търсят свое представителство в бъдещ кабинет. Това можеше да бъде банка за кадри, които да бъдат полезни", коментира Велчев.

"Останалите партии решиха да не плащат данък обществено мнение, да не бъдат обвинени, че се борят за постове. Те го направиха двулично, не предложиха своите имена и хората останаха с впечатлението, че другите политически партии нямат експерти", допълни доц. Гълъбов.

И двамата бяха категорични, че нови предсрочни избори биха били най-лошият вариант.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в ъгъла

    52 17 Отговор
    Стига сте им давали думата на герберските слуги.
  • 2 гост

    43 12 Отговор
    Големи глупости и не ми е ясно поради какви причини въобще ни се поднасят разни словоблюдства на хора които явно нямат капацитет и топки да участват в политиката.
  • 3 Говори

    31 9 Отговор
    с имена , като си се изтъпанил , бе ! Не ти стиска !
  • 4 Българка

    24 27 Отговор
    Те да гледат да не опрощават Черепа,Цецо Василев, Арабаджиеви, Бобокови, Галеви и др. "честни" бизнесмени. Направят ли го и са история. Дано не се поддадат на натиска от фърчилото, Мая и Ристе.

    Коментиран от #20, #21, #25

  • 5 Jacques Yves Moineau

    33 15 Отговор
    Мирише на Герб.. .
  • 6 Отврат

    45 16 Отговор
    Др.Гълъбов е първа гербаджийска шпакла. Такива като него са срам за социологията.

    Коментиран от #27

  • 7 Кешеф

    8 5 Отговор
    Милиони няма да бъдат платени и получени за уреждане на делата им. Каква загуба само!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Росен

    31 14 Отговор
    Докога ще облъчвате хората с разни герберастки лакеи?!?

    Коментиран от #26

  • 10 Мдаааа

    25 12 Отговор
    Тоя толкова яко ли же, а още е доцент.
    Тиквата що не ги направи барем един професор.
  • 11 Мисирка герб

    16 9 Отговор
    А ти ще останеш извън хранилката
  • 12 Последния Софиянец

    11 7 Отговор
    Тиквата,Шиши,Домуса,Иван Пилето.
  • 13 1357

    19 11 Отговор
    Антоанета Христова,Другарката Коларова /роднина на масона и престъпник Васил Коларов/, Антоний Гълъбов, псих .Илиана Беновска, склонната към скандали гербаджийка Ива Николова, обслужват срещу много пари пропадналите Герб, Б. Борисов,комунист-натовеци ,останалите другари от Воля, НФСБ, ОП.Ето това са манипулаторите, за които отдавна пишем ,ние грамотни българи, запознати с обкръжението на неграмотната ЕК. Захариева, ПКП,Цвета Караянчева/партиен секретар в Кърджали/, Лекарката без стаж Дариткова, Джема/кадъната/, Сталинка Георгиева и др. по веригата.Престанете да ги показвате-вече 30 г., нахалството си има граници.Покажете независими журналисти/ако има такива,в което се съмнявам/,или ни оставете да се осведомяваме от чужди медии.
  • 14 Сссс

    15 5 Отговор
    Ако някой иска да нарисува злобен човек трябва да използва доцент ястребов за модел, той е олицетворението на зла физиономия.
  • 15 Антоний!! Държавната администрация нее,

    16 5 Отговор
    Сменена, махнаха няколко човека!! Тя никога НЕЕ работила, само схеми и далавери, източване на пари от където може! А сега чакат, да видят на къде ще за духа вятъра!! Това са чиновниците! Търтей, Калинки, кърлежи и пиявици!!
  • 16 Behemoth

    11 7 Отговор
    Тоя не можа да стане професор....а толкова усилия положи завалията... хахха..

    Коментиран от #23

  • 17 адаша

    9 0 Отговор
    Предлагам парламента да е с 20 000 човека. Избори през 2 мес. Всички ще минем през него за отрицателно време. Ето ти свестни заплати и далавери. И яки пенсии...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хаджиментов

    15 1 Отговор
    Нали именно измъкване на олигарсите е целта на тези закривания.
    Някои хора киснаха цяло лято на жълтите павета, за да лъжат и омайват хората колко е е лош Гешев и колко е лоша съдебната система. Сега има реална възможност да върнат Божков и Цв. Василев и да освободят останалите, начело с Митьо Очите. Ще се подсигурят до девето коляно, а за хората, които ще продължават да бъдат ограбвани и тровени и убивани от дрогата, не им пука.
    Това са днешните "радетели за промяна". Жалко, че други ги подкрепят за да постигнат тясно-партийни или лични користни цели.
  • 20 До 4

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Този излъчва много негативизъм.Но в едно е абсолютно прав.С това закриване на спец съда и спецпрокуратурата,постигнато с нашата помощ- на обществото, ми се струва,че ще дадем индулгенция точно на посочените от вас знакови фигури.Първата лястовица вече кацна ,с решението за Маринелчето и сие.Всички ще се оправят .До един! А заплахата,че ще ги сринем,изхвърлим е безмислена.Има ли го във законова форма,никой нищо не може да направи.Такава сложна структура, като спецсъд,и спецпрокуратура не се изгражда за седмица или месец.Нито може да заработи ефективно веднага.Това не е баничарница- днес отваряш,утре продаваш баница.Никой от обикновените хора,не си зададе въпрос: Защо щатите,Италия,Русия,Франция,Канада имат специализиран съд, и специализирани следствени структури? Вероятно там са по недемократични от нас,а?
  • 21 Българка

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Престани да пишеш от чужди никове и то противоположни на гражданската позиция на окрадените твои герберски коментари.
  • 22 преса

    5 4 Отговор
    Защо давате думата на такива суджуци като този където се продаде за пари на Герб
  • 23 Сссс

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Behemoth":

    Ами не си е платил такса чекмедже, то само с лизане не става!
  • 24 кой

    0 2 Отговор
    гълъбче, птиче, кой е действащият партиен лидер, който е корумпиран в особено големи размери?
  • 25 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Е, то това им е целта все пак. Какво друго очаквате? А за постигането ѝ трябваше да минат през "изчегъртването" на ГЕРБ.
  • 26 Хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Росен":

    Чудя се защо всеки, който назовава нещата такива, каквито са, и казва истината, такава каквато е, бива посочван като гербаджийска подлога, лакей и др. такива термини? А в същото време доказани лъжци, конспиратори и манипулатори се приемат като "спасители на народа", като "нови лица", като "неопетнени"? Може би защото най - силно крещят, врещят, "протестират"?

    Коментиран от #28

  • 27 Мисля си

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Отврат":

    Че е срам за социологията ,
    или социален,
    политически- натъманен случай,
    за защита на Бойко Борисов и ДПС !
  • 28 Фермер

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха":

    Доста още, ще има да се чудиш!
    Жътвата на политически скалпове,
    е във пълен разгар!
    В полята на ГЕРБ, НЯМА НАСМОГВАНЕ ,
    избуяли стотици хиляди плевели!
    И американските комбайни, виждат голям зор!
    След това е нужно дълбока реголване и
    тотално обезаразяване на почвата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове