27 Юли, 2021 13:38 4 002 51

Кирил Петков обяви при какви условия би останал в редовно правителство

  • кирил петков-
  • правителство-
  • кабинет

След последния разговор с ИТН, никой не ми е предлагал министерски пост, каза той

Кирил Петков обяви при какви условия би останал в редовно правителство - 1

Никой не ми е предлагал подобни постове. Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков пред журналисти, в отговор на въпрос предлаган ли му е премиерския пост в редовно правителство, съобщи Novini.bg.

В момента сме се фокусирали да си вършим работата със същия интензитет. След това, което обявихме миналия път, никой не ни е търсил за подобен разговор, заяви Петков.

За да можем да сме ефективни, са нужни две неща – от една страна да имаме свобода на действие, а от друга страна да имаме обща визия за развитието. Не може да има икономическа политика без финансова такава. За мен съвместната работа с Министерството на финансите е ключова, за да вземем подобно решение. Не можем да имаме развитие на икономиката без развитие на финансите. Иначе се радваме, като виждаме, че има реален напредък, усещаме го. Имаме енергия за работа. Въпросът е първо някой да те покани, второ, да ти даде свободата, и трето – да ти даде възможност да работиш в екип. С г-н Василев (служебния министър на финансите Асен Василев - б. ред.) имаме много обща визия за развитието на България. Ако някой не избере г-н Василев, проблемът не е, че не са избрали мой приятел, за мен проблемът е, че може би има разминаване във визията как тази страна трябва да се развива, посочи икономическият министър.

Попитан дали от думите му трябва да се разбира, че е склонен на разговори, Петков каза: "В последните 14 години винаги сме искали да помогнем на България. Този заряд го имаме. Въпросът е да имаме поле на действие. Малко сме скъпи от гледна точка на това, че искаме независимост. Не е много лесно да се работи с нас. Не може много лесно да се обаждат по телефоните и да ни казват какво да правим - координираме се говорим, но...такива сме".

В отговор на въпрос, дали, ако заедно с Асен Василев получат независимост, биха останали на постовете си, министърът на икономиката заяви: "С независимост и екипност – бихме. За мен двете министерства трябва да бъдат в комплект. Не може да имаш отделност или тепърва да се сработвате. България е загубила прекалено много време, за да се сработва човек тепърва. Имаме готов екип, който би влязъл ако му се даде възможност. Но това е само хипотетично, никой не е говорил с нас".

В първото предложение имаше разлика в това как да се управляват финансите на България. Според нас няма как едновременно бюджетът да стане по-консервативен с големи стъпки – хем към пенсионерите да не се дадат тези средства, хем към работодателите да се тръгне с по-консервативна политика, хем да борим 8 млрд. лева "черни" пари, които са в икономиката според нас. Трябва човек да си мисли стратегията на стъпки. За нас първата стъпка е спиране на кражбите. Като това се направи, ще има пари за всичко друго. След девет седмици почти сме убедени, че това е така, каза още Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    31 15 Отговор
    Не даваме Кирчо да става чалгарин! хихи
  • 2 мислещ

    18 75 Отговор
    Никой нищо не му е предлагал, но той има условия! Хора, не виждате ли какви идиоти ни управляват? Колко още трябва да се подиграват с нас, за да си отворим очите?

    Коментиран от #10, #11, #20, #44, #45

  • 3 Dinero

    66 5 Отговор
    Прав е! Ако няма икономика нито по-високи заплати, нито пенсии- нищо!
  • 4 ммм

    14 59 Отговор
    Кирч, никакъв не си за да поставяш условия.

    Коментиран от #29

  • 5 Деймос

    12 9 Отговор
    Добър екип са ...ИТН кандидатите за управление да влязат на второ ниво , за да се видят техните качества практически, а и за да придобият опит !
  • 6 Хасан Азис

    71 7 Отговор
    Само с такива млади и кадърни хора може да изплуваме от дъното!

    Коментиран от #12

  • 7 Българка

    11 47 Отговор
    Те, те поканиха, че започна и условия да поставяш. Чакай, рибата е в морето.
  • 8 pepi777

    59 5 Отговор
    Абе, Радев как направи толкова читав кабинет? :)

    Коментиран от #42

  • 9 Я па тоА

    9 45 Отговор
    тоз еваси нахалникa
  • 10 днес

    8 45 Отговор

    До коментар #2 от "мислещ":

    Ама това момченце с онази диплома цял ден хленчи и иска да е министър. Аман от такива като него - да си гледа бизнеса, а не да обикаля като вдовица за .... пост.
  • 11 пешо

    41 6 Отговор

    До коментар #2 от "мислещ":

    нищо не си измислил.
    човекът отговаря на питане. и предупреждава, според мен. за да не си прави някой илюзии.
  • 12 12345

    7 24 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан Азис":

    И какво му е на кадърното - къде го прояви, в онова недодялоно изказване за съдийката от СГС, а се оказа, че искането до съда е неграмотно направено!!!
  • 13 Българка

    36 7 Отговор
    "C нeзaвиcимocт и eкипнocт – бихмe. Зa мeн двeтe миниcтeрcтвa трябвa дa бъдaт в кoмплeкт. Нe мoжe дa имaш oтдeлнocт или тeпървa дa ce cрaбoтвaтe. Бългaрия e зaгубилa прeкaлeнo мнoгo врeмe, зa дa ce cрaбoтвa чoвeк тeпървa. Имaмe гoтoв eкип, кoйтo би влязъл aкo му ce дaдe възмoжнocт."
    Имаме работещо и експертно правителство, което е одобрявано от 60% българи. Защо нещо, което работи ,трябва да се подменя с нещо, което е непознато и с хора, които дали ще заработят и в каква посока никой не знае?
  • 14 Повече от очевидно

    3 13 Отговор
    Е поканен. Вероятно разговорите с него са в много първоначален етап
  • 15 Arcadium

    8 29 Отговор
    Ей , смешник , ти си по - досаден и от коронавирус !!! Няма спасение нито от тебе!!!
  • 16 Ще е добре

    19 3 Отговор
    да им предложат, защото трябва да се оттласнем от крадливата безпардонност на гербаджии, но също така трябва да пресечем опитите на перфидни лакомници със самомнение, николай василев, велчев..., да се домогват до позиции. ИТН да внимават какво ще изпляскат тоя път. С предишното предложение за правителство стана ясно, че схемата се е позахабила, та извикаха василев да я тунингова. Сега ще гледаме всеки под лупа.
  • 17 !!!?

    8 27 Отговор
    Този харвардски възпитаник явно не е наясно, че свободата му свършва там където започва свободата на другия. За какво ще служи Премиера ако не координира действията на министрите !? Той това ограничаване на свободата му ли нарича !? Това ча некадърните генерали са го оставили за търси скелети в мазето на бившето управление е безотговорност, а не демократична практика !!!?

    Коментиран от #36

  • 18 Едва

    13 3 Отговор
    ли ще приеме покана от тая сбирщина ! Кой иска петна в биографията си ?
  • 19 Кирлее

    7 20 Отговор
    много си повярва май и без теб слънцето ще изгрее.Освен това, не си свършил нищо по-запомнящо се, че чак толкова да се надуваш.
  • 20 Анонимен

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "мислещ":

    Като не мислиш, създаваш илюзия, че си нормален. Тоест, по-малко мисли и троли. LOL
  • 21 !!!?

    5 9 Отговор
    Май некадърните генерали ги надушиха шарлатани !!!?
  • 22 Anonymous

    6 19 Отговор
    Това е красивият, умният и интелигентният гел Киро Факултето, завършил Харвард Филиповци!
  • 23 ха ха Хо

    6 14 Отговор
    Всичко е много хубаво на думи, обаче Асенчо е доста надут, той без екипа си не можел. Пък Петков му бил в екипа. Аз мислех, че всяко министерство има някаква автономност, а то без Асенчо Васков и слънцето не изгрявало. Само че сега ми стана ясно защо Слави предложи на въпросния екологията. Да отидеш да поставяш на печелившия условия... Ами не върви. Пак че не ви е отговорил по-грубичко. Айде със здраве, че на големи приказки без ФАКТИ и децата не вярват.

    Коментиран от #49

  • 24 КАШЧЕЙ

    9 3 Отговор
    от ИТН ще се опитат този път, за пиар, да привлекат харесвани от хората лица, за да няма отново бурно освиркване! Но със сигурност няма да им дадат свобода по финансови и икономически въпроси! Каквото кажат от Козяк , това ще става! Може да се опитат да привлекат и Рашков, да продължи да чегърта гербавите, в тва министерство поне няма ключови ъмерикански интереси, като изключим рутинното послушване от СеРеУу
  • 25 Това са хората.

    20 3 Отговор
    Служебния кабинет да остане като редовен с малки промени.

    Коментиран от #30, #33

  • 26 внимавай

    2 1 Отговор
    задкулисието, ще те използва, ще те очерни и ще те изплюе, така действат, за толкова ѝм стига интелекта
  • 27 българка

    20 5 Отговор
    Как само умеем да мразим способните хора !!!
    Изглежда че на някои им е по-изгодно да ни управляват негодници - така тяхната собствена нищета не изпъква толкова много !!!

    Коментиран от #31, #34, #37

  • 28 ???

    5 12 Отговор
    Кой беше тоя, с купената диплома от селското стрелбище.
  • 29 Viki

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "ммм":

    Mmm а ти какъв си?!!! Ако можеш и знаеш повече от “Кирч”, хайде кандидатирай се…
  • 30 XxxL

    1 7 Отговор

    До коментар #25 от "Това са хората.":

    радев да си направи партия да спечели изборите и да управляват!!
  • 31 Viki

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "българка":

    Абсолютно ви подкрепям в мнението. Цена нямаме в това отношение!
  • 32 Този

    5 8 Отговор
    не е ли време да си свери малко часовника... От две седмици обикаля по медиите как би приел да стане редовен министър и прочие, но никой не го кани. Но кв'о му дреме, важното е че той би работил така... непоканен :)
    Евала Киро Нахалното...
  • 33 Бай Х.Й....

    4 9 Отговор

    До коментар #25 от "Това са хората.":

    Целта на служебното правителство беше да прави политическата кампания на Радев. Нищо повече нищо по-малко.
  • 34 ха ха Хо

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "българка":

    Ако ги поопознаеш някои, друга песен ще запееш. Освен това 60 процента не се разпознават в никого, едва ли е случайно. Иска ви се народът да е тъп и злобен, за да блеснете. Да, ама не! Народът показа, че политиците или ще намерят общ език, или нищо няма да стане. Точно защото партиите поотделно са алчни и гнусни спрямо избирателите!
  • 35 Филипа

    3 7 Отговор
    Кирил Петков искал да остане в правителството на ИТН, но в комплект с Асен Василев,министър на финансите. А не може ли да поиска и семейно? Хора, какво става в България? Ние сме втрещени от наглостта и гледаме като обезумяли. Какво свърши той, дава вълшебни обещания? А дали ще стане така, кой, кой ще ни каже?

    Коментиран от #39

  • 36 ха ха Хо

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    Премиерът ще е за фасада, така само за красота :) сигурно Спецов като образец за високочелие и физическо здраве в протеино-шейков стил. Все пак след рисетването ще ядем само изкуствено месо, марули, отгледани с хормони :) Та да свикваме отсега :)
  • 37 !!!?

    7 6 Отговор

    До коментар #27 от "българка":

    Такива като тебе се юрнаха по Царя, че ще ви оправи батака за 800 дни, а после го низвергнахте ! Сега същите вие в захлас слушате приказки от 1001 нощ, как Петков щял да ви направи богати, ако сте корумпирани колкото Словения !!!?

    Коментиран от #40, #50

  • 38 Тракиец

    7 8 Отговор
    Боже,боже те в селото не го искат той за попската къща пита.
  • 39 ха ха Хо

    5 5 Отговор

    До коментар #35 от "Филипа":

    Така да държат на този комплект, чак се замислих да не е креватен :) Очаквах Христе Иванов да държи на министерство на правосъдието примерно заради реформата, пък то финанси, икономика, т.е. пак борбата е за парата. Както винаги :) хи хи хих
  • 40 ха ха Хо

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "!!!?":

    Ами оправил ги е, поне мозъчните гънки е загладил :)
  • 41 иво

    4 6 Отговор
    тоа никой не ГО КАНИ , ЩЕЛ ДА ОСТАВА !
  • 42 Разбирач

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "pepi777":

    Ами,след некадърната и крадлива хунта който и да сложат ще е по-добре.
  • 43 Пламен

    5 5 Отговор
    На къде с това феик копие от диплома без сериен номер подписи и печат
  • 44 Не разбрах

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "мислещ":

    И кое му е идиотското на това, че някой желае да събуди България икономически, например ??? Или просто защитаваш зависимостите от некадърни и некомпетентни, както и шуробаджанащина, а !? Нещо, което ни съсипва от 30-ина години насам, а !?
  • 45 Знам бе

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "мислещ":

    Един паток мислел, мислел и се удавил.......
  • 46 СВОБОДАТА

    6 3 Отговор
    ПЛЮС УМЕН ПЛЮС КАДЪРЕН
    ПЛЮС НЕ ОБВЪРЗАН Е ДОБРА
    КОМБИНАЦИЯ.
  • 47 Трололо

    4 2 Отговор
    Тролфабриката на севда черепова още работи. Иначе няма нормален човек да харесва барба ганьос - разплут перверзник с мръсна уста, склонен към насилие и себевлюбен простак,който ката ден изнася клоунади.
  • 48 Двамата

    5 1 Отговор
    задължително трябва да са заедно! И да не забравяме Бойко Рашков! Чета, че в ГЕРБ се надига бунт срещу вожда. Възмутени са от езика му към Бойко Рашов и милиардите, които са усвоявани, мислят да му спретнат пуч! Дано пък да има малко умни глави в тази партия.
  • 49 111

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "ха ха Хо":

    Аз ще ти отговоря защо, в МОСВ са го закъсали с финансите, затова. Иначе Борисов пръв започна да назначава счетоводители по министерствата, което не е учудващо, като се знае, че говори само за пари.
  • 50 qwerty

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "!!!?":

    Пий си гинкото, че паметта ти изневерява! Никой никого не е низвегвал, той сам се оттегли.
  • 51 Уйке

    1 4 Отговор
    Такива специалисти трябва да се ценят! Компетентен, ясен, принципен, независим и не желаещ да го командват по телефона Доган, Борисов или който и да е! Това не е човек като някои д душици дето са готови да ближат з.дници само и само да са министри! Този млад човек, както и някои други негови колеги от СП си знаят цената и няма да правят компромиси с принципите си!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове