ФАКТИ.БГ
  • проф.андрей чорбанов-
  • вирус-
  • делта вариант-
  • ваксини

Проф. Чорбанов: Привърженик съм на ваксините, но не на тези и не за това заболяване

Коментаторите по теми като вируси, епидемиологично разпространение, ваксини или имунология на вирусните инфекции никога нито са работили по тази тема, нито са публикували и една дума в научно списание на тази тема

Публикувана: 27 Юли, 2021 14:50
91 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 10118
Проф. Чорбанов: Привърженик съм на ваксините, но не на тези и не за това заболяване - 1
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.6 от 161 гласа.

Нещо като разяснителна бележка за Делта-варианта на корона-вируса. Не спират коментарите, тв-изявите, съветите и предписанията на знайни и незнайни воини от фронта на ваксинално-вирусните войни. Разбира се, кратко посещение в Research gate или пък Scopus ще ни покаже, че коментаторите по теми като вируси, епидемиологично разпространение, ваксини или имунология на вирусните инфекции никога нито са работили по тази тема, нито са публикували и една дума в научно списание на тази тема. Малцина са тези, които говорят разумно, стъпили на здрави научни доводи и бягащи от популизма или откровените шарлатански проповеди. Ще го кажа в няколко изречения, като вие може да се вслушате или пък не. Ваше право е като свободни хора да направите своя избор. Ще кажа още отначало, че съм твърд привърженик на ваксините и ваксинацията като превенция на заболяванията. Но не и за тези ваксини и за това заболяване. Антиваксерите по-принцип за всичко не са добре дошли в моя дом. Това заяви пред ТВ 7/8 проф. Андрей Чорбанов.

Идващият нов вариант /Делта/ не е по-различен като вирус от оригиналния първичен вариант. Той заразява по-лесно, но не протича по-тежко от предходните. Той НЕ заразява избирателно млади хора, просто повечето възрастни хора вече се срещнаха с другите варианти, а младите хора контактуват много по-интензивно и не реагираха на ниската заразяемост на по-предните варианти. Е, какъв е изборът пред вас за бъдещите месеци? Вариантите са няколко и ще ги опиша.
1. Прекарали сте заболяването.

1.1.Вече не се страхувате. Знаете, както и аз, че 95-98% от прекаралите заболяването никога няма да се заразят пак. Последните изследвания, публикувани в най-реномираните научни списания доказват, че имунитета вероятно ще продължи през целия ви живот, нещо, което повтарям над година. Живеете си нормално и сте готови да излезете на улицата и да протестирате срещу всеки, който се опитва да ограничи човешките ви права и да ви вменява страх и ужас. Тези 3-5% от вас, които не сте изградили имунен отговор въпреки прекарването на заболяването сте уязвими, защото това е особеност на човешката генетика - всеки от нас не реагира адекватно на някой патоген. Само че, ако не сте реагирали на вируса, няма да реагирате и на ваксината срещу него.

1.2. Прекарали сте заболяването, но се страхувате. Моля, не ме питайте какво да правите. Изолирайте се от това лошо и безотговорно общество, което най-безцеремонно продължава да живее и се опитва да го прави нормално. Намерете село, махала, къща или пък си сложете дебела врата на апартамента - ваше право е. Ако искате се ваксинирайте, нищо, че вече имате изграден имунитет - Бойко Борисов лично донесе 4 вида ваксини - имате избор. Разбира се, че ще подпишете документ, с който освобождавате производителя от отговорност, но пък ви остава възможност да съдите целия останал производствен спектър за некачествена работа, е, не и за ваксините. Ако искате носете шлемове, маски, очила и ръкавици - ваше право е, но не ме карайте и аз да го правя. Искате да сте любезен със здравните власти, с ЕС и САЩ - добре. За Бога - не ме карайте и аз да го правя.

2. Не сте прекарали заболяването.

2.1. Вие не се страхувате. Вярвате на хора, като на някой си А. Чорбанов и знаете, че 70% от населението в същност няма да се зарази, просто защото има висок базов имунитет срещу редица традиционни корона-вируси, припокриващ и идващите щамове. Дори и в огнищата на пандемията процента от "участващите" не е над 30. Вие сте информиран и сте готов да поемете риска дори да бъдете сред тези 30%, които са податливи. Предпочитате да живеете нормално, да запазите човешки облик и да не се поддавате на параноята. Не слушате заклинатели, моделисти, математици, вещатели на Ада, рекламни лица на траурни агенции. Вярвате, че бидейки почтен гражданин и плащайки си своите здравни осигуровки и всички други данъци държавата ще се погрижи за вашето здраве и в случай, че се разболеете ще получите адекватна грижа от хора, които са избрали тази възвишена професия да лекуват други хора. Те няма да ви правят услуга и да ви наричат безотговорен, защото вие ще ги запитате по-отговорни ли са мотористите, ММА блъскащите се, спортисти, алпинисти, скиори, пушачи, алкохолици, друсащи се и прочее екстремисти от гледна точка на безопасния начин на живот. Изобщо - вие сте човек като мен.

2.2. Не сте прекарали заболяването, но се страхувате много. Хора, направете всичко възможно, което зависи от Вас, за да се предпазвате по начин, както смятате за добре. Слушайте тези, които харесвате и на които вярвате. Зная, че това не съм аз, но пък вие сте свободни хора и имате право на избор. Не се чувствайте длъжни да идвате в моя профил и да ме ругаете, както аз никога не посетих някой от опонентите ми и да му кажа какво точно мисля за изказванията му, вижданията и лично за персоната му. Ако искате се ваксинирайте с 13 дози от 4-те ваксини, стойте скрити, къпете се в дезинфектанти, носете екипировка на НАСА. Ваше право е и никой не може да ви критикува. Но за Бога - не ме карайте и аз да го правя. Понесете си тежестта от параноята самостоятелно и не ме карайте да ви помагам в това.
Ще завърша с едно ТВ-изказване на безкрайно уважавания от мен проф. Даниел Вълчев: "В този живот може да се случи така, че да умра от много неща, но със сигурност няма да умра от страх".

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.6 от 161 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
bbb
1 Отговор
Ти си същия идиот като Мангъров

Коментиран от #17, #18, #25, #79, #91


Оценка:
-269 +35

Майна
2 Отговор
Не се страхуваме от ворусите от този ФАШИЗЪМ!!!ЩЕ СЕ БОРИМ !

Коментиран от #34


Оценка:
-13 +151

MERS
3 Отговор
Ако искате да сте модерни, само с МОДЕРНА... каза Боко тиквоко.

Коментиран от #85


Оценка:
-25 +80

Чакаме
4 Отговор
Искаме СпутникV. Кога ще я осигурите?

Оценка:
-68 +34

дрон
5 Отговор
възпитанието и образованието са много важни! Браво!

Оценка:
-7 +155

Хасан
6 Отговор
Той корона вайроса ще си си избира ваксина мислиш?! хихи

Коментиран от #26


Оценка:
-8 +51

7
Този коментар е премахнат от модератор.
ЧИТАТЕЛ
8 Отговор
ТОВА Е ПОЗИЦИЯ НА ИСТИНСКИ ПРФЕСОР.

Оценка:
-12 +176

Тра-ла-ла
9 Отговор
Едно голямо БРАВО от мен!!!

Оценка:
-9 +178

смерш
10 Отговор
Изключително позитивна и обоснована статия-поздравления!
Всичко около тази корона истерия показва ,че нещата преследват непочтени цели!

Оценка:
-8 +173

Майна
11 Отговор
Мангъров, ГЕОРГИ ПОПОВ, ЧОРБАНОВ...МЕДИЦИТЕ, КОИТОИМАТ СМЕЛОСТТА ДА ОТСТОЯВАТ ЗНАНИЯТА СИ В ИМЕТО НА ХОРАТА!!! ДАНО ПОВЕЧЕ ИМАТ КУРАЖА ДА ГО НАПРАВЯТ!

Оценка:
-10 +188

12
Този коментар е премахнат от модератор.
13
Този коментар е премахнат от модератор.
Чорбата
14 Отговор
Чорбата е фарисей. Хем бил за ваксините, хем не за тези. Намърда се и той, стана депутат, напорист, нахален, пробивен, хитър .Разправят, че обичал да спи с дърти баби.

Коментиран от #78


Оценка:
-141 +14

пфууу
15 Отговор
Аз противогрипни ваксини не съм си инжектирал, че в общи линии се знае какво представляват, а сега ме карат да се инжектирам с нещо за което знаят само тези които го създават. Мога да ви живея без ресторантите, моловете, кината, театрите! Интернет ми е достатъчен.

Коментиран от #40, #47


Оценка:
-3 +107

16
Този коментар е премахнат от модератор.
17
Този коментар е премахнат от модератор.
Ха ха
18 Отговор

До коментар #1 от "bbb":


Ти си се самоопредели.Каза ти го професора: Облекло на НАСА,железобетонни порти,къпи се в дезинфектанти.И умри от страх.

Оценка:
-3 +55

19
Този коментар е премахнат от модератор.
натрапник
20 Отговор
Хайде, този натрапник и тук дал мнение. Цяла година се напъваше като кон, докато не го турят в депутатските листи. Егати "професора", егати "доктора"....

Оценка:
-120 +10

Само питам
21 Отговор
ФАКТИ,защо ме цензурирахте?Коя дума е некоректна в поста ми ? Вие сте май корумпета,нали?

Оценка:
-1 +36

ТаУмВзе
22 Отговор
Същият палавник, обеща Българска ваксина преди 6 месеца! Къде е? Няма такива търгаши и спекуланти. И в всичко в името на Пропагандандата.

Коментиран от #27, #28


Оценка:
-73 +10

Емил
23 Отговор
Прав е! Първата голяма лъжа PCR-теста пропадна с гръм и мълнии!

Коментиран от #30


Оценка:
-4 +95

агхдд
24 Отговор
ᥱδᥲ дйрг

Оценка:
-22 +0

25
Този коментар е премахнат от модератор.
Емил
26 Отговор

До коментар #6 от "Хасан":


хасане, ти си пълен айдиот!

Оценка:
-3 +13

хах
27 Отговор

До коментар #22 от "ТаУмВзе":


Лъжеш! Нищо не е обещавал, каза, че това е срок в който могат да създадат бг. ваксина, която ще е прототип.

Оценка:
-6 +55

Чорбев
28 Отговор

До коментар #22 от "ТаУмВзе":


Вярно, Чорбата обещаваше българска ваксина, още преди една година. Не го слушайте, той обича да се хвали и да "усвоява" средства.

Коментиран от #33


Оценка:
-70 +9

Браво
29 Отговор
Браво професоре.Винаги съм уважавал хората със собствено мнение и истински лекари и специалисти а не като лакеите,който ежедневно ни плашат заради малка комисионна.А за ваксинираните мога да кажа,че си нямат на идея какъв дбеле ги чака.Ваксините срещу Делта варианта са 39% ефективни а срещу гама нямат и 5 %.Ще измирате от Инфаркти и инсулти.Бъбречна недостатъчност и чвернодробни болести.Не на последно място вероятноста да ви хване Алцхаймер е 30%.Но за простти хора,нямам грам съжаление.Които не могат да различат доброто от злото,които нямат собствено мнение и които подлежат на хипноза от бръмбар кръстоносец.

Оценка:
-6 +84

Майна
30 Отговор

До коментар #23 от "Емил":


Жалкото е,че пропада щото СОРОС и Гейтс купиха компания за тестове и сега ще изкарат някой ,,разпознаващ,, нещо, което никой не е изолирал...

Оценка:
-3 +43

Има
31 Отговор
...разумни, компетентни и възпитани професори. Благодаря за поредната доза надежда. Не на коронабесието!

Оценка:
-4 +76

123
32 Отговор
Един от малкото лекари които имат възможност да кажат истината.

Оценка:
-5 +81

Варненец
33 Отговор

До коментар #28 от "Чорбев":


Като гледам, какво направиха с набързо пуснатите ваксини, май е добре, че не бърза. Ваксина направена за 5 месеца, не е ваксина, а медицински експеримент.

Коментиран от #86


Оценка:
-3 +77

а ха
34 Отговор

До коментар #2 от "Майна":


Що фашизъм? Комунистите по-малко хора ли са избили от фашистите?

Оценка:
-31 +6

гост
35 Отговор
Чорбанов, малко кратки факти- семейството ми имаме НУЛА срещи с ковид, но НЕ защото се ''мешаме'' с останалите хора, а защото НАС НИ ОПАЗИХА СТРИКТНОТО СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ, НОСЕНЕТО НА МАСКИ ФФП3 ОТ САМОТО НАЧАЛО НА ОБЯВЯВАНЕ НА ПАНДЕМИЯ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ, СОЦИАЛНА ДИСТАНЦИЯ. ВЕЧЕ ТРИ ВЪЛНИ НЯМАМЕ СРЕЩА С КОВИД САМО ПОРАДИ ТЕЗИ МЕРКИ, НЕ СМЕ ВАКСИНИРАНИ. НАС ЗА КАКВИ НИ ОБЯВЯВАШ- ЗА СТРАХЛИВЦИ И МИШКИ ЛИ, И КАЖИ- МОЖЕШ ЛИ ДА СЕ МЕРИШ С НАС ПО РАБОТОСПОСОБНОСТ, а- защото ти изкара ковид, а ние НЕ СМЕ. Не схващаш ли, че ние имаме 1 милион повече шанс да ни приемат като служители във фирми, отколкото всички онези, които уж леко сте изкарали ковид, но карате средно тежък постковид, не можете да прочетете една книга- не защото не искате, а защото ви липсва концентрация на вниманието- пак последица от ковид...Няма как преболедувалите ковид да се сравнявате по работоспособност, концентрация на вниманието, дългосрочна памет и добра двигателна активност с тези , които имаме нула срещи с ковид- така, че- онези, които ни обиждаха, че сме били''роби, мишки, овце и говеда'', сега са аут от фирмите, в които работиха, а ние излизаме победители от 3те ковид вълни, защото сме с незасегнат интелект и работоспособност. Това, чорбанов, НЕ Е СТРАХ, А Е ПРЕДВИДИМО ПРЕДИМСТВО, НАРЕЧЕНО ПРЕВЕНЦИЯ.НЕ БЪРКАЙ ПРЕВЕНЦИТА СЪС СТРАХА.

Коментиран от #37, #46, #49, #65, #76, #83, #87


Оценка:
-81 +8

предимно прост
36 Отговор
Жената не и пука за мен-децата също!Само балдъзата и СЗО се грижат да съм здрав и във форма!Е,това го иска балдъзата,а СЗО иска просто да се ваксинирам,за да не се притесняват за мен!Така че ще се ваксинирам от благодарност към тези добри хора!

Коментиран от #88


Оценка:
-15 +7

Варненец
37 Отговор

До коментар #35 от "гост":


Сега си турете и скафандри и ще сте супер. Даже комар нямам да ви ухапе и мухата цеце. Аз пък имах досег с короната и то постоянно и не го хванах. Без да се пазя.

Коментиран от #41


Оценка:
-6 +43

кУмУнист
38 Отговор
Тоя играч ме радва страшно много, как не вярваш във вирус и ваксините срещу него, а самия ти правиш такава, егати чука е този.

Коментиран от #44


Оценка:
-37 +8

Съдията Дред
39 Отговор
Браво. Смърт на коронафашизма, свобода на народа!

Оценка:
-5 +43

математик
40 Отговор

До коментар #15 от "пфууу":


Не им давай идеи ! Сега ще спрат интернета на неваксинираните !

Коментиран от #42


Оценка:
-2 +35

гост
41 Отговор

До коментар #37 от "Варненец":


Тцъ- сега ще си дойдем в другия ни имот в Св. Константин и Елена, който ще обитаваме почти целогодишно- щото сме ''мишко, овце, говеда и роби'', и докато вие ни се присмивахте, ние сменихме фирмите си с такива, които ни предлагат по-високо заплащане- ДА- В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯ ОТ КОВИД, и сега реализираме законният си профит;0

Коментиран от #45


Оценка:
-27 +3

Варненец
42 Отговор

До коментар #40 от "математик":


Тогава ще ходя да им кихам по заведенията :)

Коментиран от #63


Оценка:
-2 +14

Чорбанов
43 Отговор
Говори му на дългуча, да станеш здравен министър, че онази малката яко ще ни боде. То и тя става само за бодене.

Оценка:
-2 +24

Опорка
44 Отговор

До коментар #38 от "кУмУнист":


Това е опорката на зомбираните. Че видиш ли не вярвал във ваксините и дори във вируса!!!! Напротив човека е доктор и знае много повече от теб за вируса и че той съществува. Знае и че ваксините могат да помогнат, но може и да не помогнат пример Израел след 100 процента ваксинирани имат над 1000 заразени. Сега казват е да ама ако три дози си биете тогаваааааа. Има вирус има ваксини те не са 100 процентова защита за грипа. Всеки сам трябва да прецени според нуждите си.

Коментиран от #71


Оценка:
-3 +31

Варненец
45 Отговор

До коментар #41 от "гост":


Не ми се хвали, аз също си повиших дохода двойно в условията на пландемия. При това без да съм свързан с медицината. Ходете си на ДРУЖБАТА, аз си живея в града , не се пазя, не се плаша и пак съм си здрав.

Коментиран от #50, #89


Оценка:
-3 +18

браво
46 Отговор

До коментар #35 от "гост":


Може да се заровите и на два метра под земята, така напълно ще си запазите умствената виталност и ще доживеете до хиляда години.

Коментиран от #52


Оценка:
-5 +30

Посетител
47 Отговор

До коментар #15 от "пфууу":


Не че не съм съгласен с теб, но в различни страни обмислят да не допускат неваксинирани дори в хранителни магазини! Фашизма - медицински или друг - настъпва! На 16. 07. в БТА са имали пресконференция по темата доц. Мангъров и проф. Нина Дюлгерова. Заслужава си да се види!!!

Коментиран от #81


Оценка:
-3 +29

Бар Баганьос
48 Отговор
Голям! Написано простичко, като за олигофрени!

Оценка:
-2 +29

Пипи Чорапчето
49 Отговор

До коментар #35 от "гост":


Айде, айде..;)
И нашето семейство има нула срещи - засега - БЕЗ да сме спазвали такива строги мерки.
Спазвахме основните правила: хигиена, избягване на места с гъста концентрация на хора, когато бяха т.нар. пикове.
И си живеехме иначе нормално - аз си ходех на работа, мъжът ми също! Ходихме и на почивки.
И изобщо ще се съглася с мнението на Чорбанов - когато става въпрос за моето здраве и моя живот, отговорността и решенията са мои! За твоя живот отговаряш ти - и съответно можеш да преценяваш какви мерки да спазваш!
И най-важното - нито аз искам ти да ми ги натрапваш своите, нито ти , примерно, ще търпиш аз да ти натрапвам моите! И другото важно - няма гаранция, че това, което върши работа при теб, ще даде и при мен същите резултати!

Оценка:
-4 +44

гост
50 Отговор

До коментар #45 от "Варненец":


В дружба е супер, особено в един от вече изградените затворени конплекси- аквахаус е на пешеходно разстояние, вила Чинка- също, а и изкуствената лагунка на плажа на вила Чинка също има свободна зона. Впрочем- не сме варненци, а живеем - од сега - само в София...И двете места стават за работа ремуут, хоум офис, и в двата града сме жилищно осигурени.

Коментиран от #54


Оценка:
-16 +1

К О В И Д - Ц И Р К
51 Отговор
Този ЦИРК със Славчо Ковида и Бойко Ваксата го играят, за да оправдаят това, което ни чака в края на тази и началото на следващата седмица - удължаване на епидемичната обстановка с 5 (ПЕТ) месеца (до 31.12.2021) и забрана (дискриминация) на 85% (невакснатите) от българите да посещават заведения, кина и др.. Неслучайно и новините за коронка от понеделник се вдигнаха ударно. Ще видите.

Оценка:
-17 +14

гост
52 Отговор

До коментар #46 от "браво":


Нищо подобно- съпругът ми ен приет да изкара курсове за ръководни кадри в Харвард, така, че- нашата е много по-различна от твоята ....

Оценка:
-15 +0

Българка
53 Отговор
Да, точно такива изказвания очаквам. Сега е ред на някой друг , професор да обясни на обикновен български, ако не е съгласен и ние да направим информиран избор. До момента , този е първия който пише на нормален език, какво да правят преболедувалите короната. Говоря за хората боледували с всички симптоми, спазвали карантина и получили от РЗИ документ, че са поставяни под карантина. Това е, докато някой друг не ме убеди в противното, аз като преболедувала го, няма да се ваксинирам. Ако съм от тия 5% , и с ваксина, пак ще се разболея.

Коментиран от #59


Оценка:
-2 +26

Варненец
54 Отговор

До коментар #50 от "гост":


Голяма хвалба, братче, сега остава да кажеш, колко имаш в банката. Ами ходи си на дружбата, що ни занимаваш. Аз пък не ходя на плаж, не ми е тръпка, не обичам и заведения и молове. Откакто започна тази идиотия, не съм се пазил, работата ми е свързана с много контакти и различни хора, оцелях и без скафандър. Даже не съм го хващал грипа.

Коментиран от #57


Оценка:
-4 +16

Ганчев
55 Отговор
Браво, страхотно изказване! Адмирации!

Оценка:
-2 +26

Проф.Головодов
56 Отговор
Гола вода е тоя, пък и безроден представител

Оценка:
-29 +3

57
Този коментар е премахнат от модератор.
Просветен илюминат
58 Отговор
Всички по медиите са повечето такива и за това е прав човека:
Коментаторите по теми като вируси, епидемиологично разпространение, ваксини или имунология на вирусните инфекции никога нито са работили по тази тема, нито са публикували и една дума в научно списание на тази тема

Оценка:
-1 +19

Майна
59 Отговор

До коментар #53 от "Българка":


Това не са ВАКСИНИ, спекулираха с този медицински термин за да предизвикат ДОВЕРИЕ.. Това са експериментални генни терапии, които променят човешкото ДНК..Те съдържат доказано токсични вещества , които засягат всеки еди орган , съдържат графенов оксид , който може да образува биосистеми , под влияние на 5G, ще могат да влияят на мозъчно ниво, мисли , чувства, има специален център в мозъка на човека, който е свързан с БОЖЕСТВЕНОТО...и, който е отговорен за чувствата и поведението на личността..Гледах клип, на който ГЕЙТС ,пред отбран , малък кръг от ,,съишленици,, демонстираше на екранно табло как се влияе на него...,опити правени със ,,екстремисти,,...Дано разберете, че нещата не са ФАНТАСТИКА...

Оценка:
-5 +29

kovid29
60 Отговор
Един да има смелостта да каже истината. Стига с 15 000 мутации всяка по-заразна от предишната. И някакви математици излизат и плашат с по 4-5000 заразени на ден.

Оценка:
-1 +29

Е ама
61 Отговор
тоз едно към едно пее в един глас с Мангъров. А пък после Мангъров бил г-л-у-па-в, значи и тоз е гл-у-п-а-в.

Оценка:
-28 +3

А бе
62 Отговор
хора, замислете се само. Как преди ковид всички ние по години /датите ги пише на вратите на лич.лекари/ ходехме и се ваксинирахме ?Без ТВ агитации. Нямаше агитации на проф., лекари, политици, математици , както сега. Значи има нещо мътно за да натискат толкова много.

Оценка:
-1 +29

математик
63 Отговор

До коментар #42 от "Варненец":


Супер ! Вече виждам заглавията:"Сополивите отвръщат на удара", "Бандата на сопола удря отново","Синозитен геноцид"...Ковида ще ин се види като сенна хрема ! Никаква милост ! Много сме ! :)

Коментиран от #90


Оценка:
-4 +3

Обущар
64 Отговор
Какво да кажем на близките на над 20 000 души, които загубиха живота си?

Коментиран от #66, #67


Оценка:
-16 +4

Мишок
65 Отговор

До коментар #35 от "гост":


Бре бре наистина можело човек да бъде зомбиран. Щом човек преболедува ковид вече прокажен ли стана😊😊😊. Случва се пазиш не пазиш имаме деца те ходят навсякъде и от децата ли се пазиш със скафандър, тебе не ковид но нещо друго те е ударили в главата. Има си места дето никой не му пука за ковид, живеят си живота и това е. Ти обаче цял живот ще си останеш лабораторна мишка със скафандър. Като искаш ваксинираш се и продължаваш напред, не да ходиш по улиците и магазините с ръкавици и скафандри.

Оценка:
-1 +16

Ваксина
66 Отговор

До коментар #64 от "Обущар":


А на тези които умряха от катастрофи, замърсен въздух, инфаркт, инсулт, рак? Да се ваксинират ако преценят че това ще ги спаси и да продължават напред.

Оценка:
-1 +13

тттт
67 Отговор

До коментар #64 от "Обущар":


Бог да ги прости!!!!!

Оценка:
-1 +8

68
Този коментар е премахнат от модератор.
мишо
69 Отговор
ПРОФЕСОРЕ КОГА ЩЕ Е ГОТОВА БГ ВАКСИНАТА КОЯТО РАЗРАБОТВАТЕ

Оценка:
-3 +6

Рядката Чорба
70 Отговор
Рядката Чорба едва оцеля от К19, и сега пак се прави на мъж. Тогава беше подвил опашка и жалко мечеше че "ходил на ски" и "нищо му нямало" та затова си намери легленце баш в Пирогов. А тези които му слушат антиваксърксите съвети ще се лекуват вкъщи с чайче, и който умрял умрял. Колективен имунитет в България няма и това ще се разбере до месец когато пак ще се наложи локдаун от много разбирачи като този.

Оценка:
-22 +2

кУмУнист
71 Отговор

До коментар #44 от "Опорка":


Самият той каза, че не вярва във вируса и в тези ваксини, виж дори първите редове на поста. А неговата ваксина явно ще е най добрата в света, на другите не стават, но неговата ще е нещо магическо. А относно вирусологията му, не съм много сигурен, че в последните 50 години някой от БАН е направил нещо, освен да лапат държавни пари и да се наливат от обяд.

Коментиран от #73


Оценка:
-11 +4

Делта Ураган
72 Отговор
То вече е късно за антиваксърите - няма да развият имунитет преди да ги удари. Те и във Индия си въобразяваха че имат колективен имунитет ама Делтата ги попиля. В България все си въобразяват че са специални и различни, и все се оказва че са най обикновен прост народ.

Коментиран от #77


Оценка:
-20 +2

Дознателка
73 Отговор

До коментар #71 от "кУмУнист":


Аааа не, вършат огромна работа в БАН - хранят глутницата бездомните кучета!

Оценка:
-2 +3

Делта Гедон
74 Отговор
Да послушайте Чорбанов, светилото на медицината в БАН, изкарайте Делтата, и след това ще излизате само във Фейсбук и по болници на "контролни прегледи" като Слави.

Оценка:
-13 +2

Делта Цунами
75 Отговор
Отсега ми е смешно като си представя какви опашки ще се извият за ваксини след месец когато Делтата ще ви забрули като презрели дюли. Тогава ще завиете че "нямало адекватни мерки", "нямало достатъчно ваксини" и пак по навик ще обвините Бойко.

Какъв "базов имунитет" срещу коронавирусите имаше в Индия, че Чорбата си въобразява че го има в специалната страна на чудесата България ???????

Оценка:
-17 +2

kkk
76 Отговор

До коментар #35 от "гост":


Кефиш мъ, шъ знайш... Ти се пази и прави каквото си щеш, гледай картинки и мечтай за Харвард (него само шимпанзе не го е завършило още, но до 5г. и това ще стане) и се напъвай колкото си щеш, но ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕШ ПРО3Т СЛУЖИТЕЛ, НИКОГА НЯМА ДА СИ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ИЗТРИВАЛКА ЗА ПОДМЕТКИТЕ МИ.

И винаги може да дойдеш, да разгледаш бизнесът ми и да ми се молиш да те назнача (бас хващам и сексуални услуги ще ми предложиш), даже ще отделя 2-3 часа да те открехна как се постигат неща като 8-цифрени банкови сметки, фирми чиито акции се търгуват на едни интересни борси зад океана и капитализация общо за 9-цифрена сума която НЕ започва с 1, та дори и с 2 не започва...

А ти... Ти колкото и да учиш и да се пънеш ВИНАГИ ЩЕ МИ БЪДЕШ ПОДЛОГА И ИЗТРИВАЛКА, ЗАПОМНИ ГО...

Оценка:
-2 +5

...
77 Отговор

До коментар #72 от "Делта Ураган":


Ми той делтата е от пролетта тук.. къде е този ураган?

Коментиран от #80


Оценка:
-2 +13

Клеопатра
78 Отговор

До коментар #14 от "Чорбата":


Ти да не му броиш дъртите баби?Негов си е и където иска ще си го с...а!

Оценка:
-2 +6

Ел Темоджин
79 Отговор

До коментар #1 от "bbb":


До коментар 1: Уай бе джанъм?

Оценка:
-1 +1

Вирос Няма
80 Отговор

До коментар #77 от "...":


Така викаха и в Индия, преди да проплачат .... Имало ли е случай да ви е пропуснал коронавирусът?

Оценка:
-7 +0

81
Този коментар е премахнат от модератор.
Мародер
82 Отговор
Много точно! Време е пропагандата да спре! Има достатъчно информация и за ваксиниране и против ваксиниране! Оставете хората сами и на спокойствие да решът каво да правят. Всяка статия с призиви за ваксиниране след тази да се счита нарушаване на човешките права.

Оценка:
-1 +15

Знаю
83 Отговор

До коментар #35 от "гост":


Пък аз като не спазвам никакви мерки как ли съм оцелял от тази чума,а?

Оценка:
-1 +1

84
Този коментар е премахнат от модератор.
не мерси
85 Отговор

До коментар #3 от "MERS":


RNA и модата й не са ми по вкуса!

Оценка:
-1 +0

Софиянка
86 Отговор

До коментар #33 от "Варненец":


не си съвсем точен...
Ваксина, направена не за 5 месеца, а за по-малко от година /с разработки, разбира се от години за същия вирус/не е разработка, а медицински експеримент с ВСИЧКИ, които Впоследствие се Ваксинират с нея!...експеримента е с тяхно съгласие...подписвайки документ за "информирано" "съгласие"...

Оценка:
-0 +1

тълкуване
87 Отговор

До коментар #35 от "гост":


Превенция е различно е профилактика...
При едното имаш т.н. ВЕРОЯТНОСТ за заразяване, докато при другото - СЪЗДАВАНЕ НА ПРЕДПОСТАВКИ...за избягване на заразяване!

Оценка:
-0 +1

поне двама
88 Отговор

До коментар #36 от "предимно прост":


Съмнителен си...тая балдъза - разбирам, ама това СЗО да не е код за някое...хм, чуждо, женско име...:_)

Оценка:
-0 +1

Доход
89 Отговор

До коментар #45 от "Варненец":


Леле, па колко книги се написАха...тази "затворена" година.
Това писачите, писателите и тези, дето си изкарват хляба с писане се замогнАха.

Оценка:
-1 +0

Състезание
90 Отговор

До коментар #63 от "математик":


между Бандата на Сопола срещу Бандата на Короната! - хареса ми
Кой ще спечели - зависи от рефера Биг Фурма :-)

Оценка:
-0 +1

и двамата
91 Отговор

До коментар #1 от "bbb":


останаха на страната на медицината, за разлика от другите, които се продадоха на фармата

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове


Ловци на бисери
Арнолд Шварценегер
Терминатора за някои неудобства да си американски гражданин, но роден в Австрия
Ако бях роден в Америка, щях да се кандидатирам за Белия дом. Защо сега? Защото сега е перфектното време да се включа в надпреварата"

Още бисери
ТОП 5