30 Юли, 2021 06:23 5 892 34

Управител на Българската банка за развитие е вземал 468 000 лева годишна заплата

  • българска банка за развитие-
  • кирил петков-
  • делян пеевски-
  • магнитски

Пеевски не е получавал кредити от банката като физическо лице

Управител на Българската банка за развитие е вземал 468 000 лева годишна заплата - 1
Снимка: БГНЕС

Българската банка за развитие (ББР) изследва икономически свързаности на кредити, отпуснати от нея заради санкцията на Делян Пеевски по глобалния акт "Магнитски". Това обяви министърът на икономиката Кирил Петков в отговор на въпрос от ДПС, цитиран от БНР.

Депутатът от движението Йордан Цонев поиска информация дали Пеевски е имал кредити като физическо лице, а Петков отговори, че като такова той не е получавал заеми от ББР:

"Има няколко компании, които в момента ги изследваме дали има някаква икономическа връзка и то не го изследваме на база само да кажем: "Господин Пеевски е бил там", а както знаем, сега "Магнитски" е голям въпрос и най-малкото бихме искали да имаме риск по акта "Магнитски" за ББР".

Един от управителите на Българската банка за развитие е вземал 468 000 лева годишна заплата, каза още министърът на икономиката. От парламентарната трибуна той сподели, че има устни сигнали за корупция по това време, но няма как да ги докаже, защото не са му предадени писмено. Стоян Мавродиев, който беше в ръководството на банката, е имал голям брой съветници на високи заплати, които са ползвали луксозни коли, разкри още Петков.

"468 000 лева годишна заплата на един от управителите беше впечатляващо, бонус на месец по 60 000 лева заплата и автомобил на огромна стойност още стои на паркинга на ББР и даже интересното беше, че когато аз споделих, че 60 000 е заплатата, стигала месечната на управител, ме поправиха от БНБ, че имало и месеци, където са били само 33 000", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    48 3 Отговор
    Жена в бижутериен магазин пробва скъпа гривна.
    - Мило, виж - как ми стои тази гривна?
    - Прави те дебела.
  • 2 Osman

    87 3 Отговор
    Забележете!...Имало месеци само с 33 хил. лв! Много рабтят НАШТЕ чиновници...

    Коментиран от #5

  • 3 До Българка

    69 0 Отговор
    Ето как си строят къщи от заплати.
  • 4 Ами сега

    85 3 Отговор
    Да цъкамели с език след тази новина или да го местим .изобщо какъв е смисълът да знае народа кой колко е крал след като никой не е в затвора.
  • 5 jhgfd

    18 36 Отговор

    До коментар #2 от "Osman":

    А ти забеляза ли, че това момче от 2 месеца обяснява как Пеевски и фирмите му са прибрали 1млрд заеми, но все още нямало нищо доказано. Сега подметна, че една жена му казала, че чула друга жена да казва, че имало корупционни практики... Там където уж всички сме се запътили и искаме да стигнем, след такова изказване, този човек няма да бъде повече от мениджър средно ниво в някоя малка фирма

    Коментиран от #7

  • 6 temerut

    15 5 Отговор
    Развивал се е!Влагал е много в себе си като переспективен бизнес.
  • 7 Експерт

    11 40 Отговор

    До коментар #5 от "jhgfd":

    Този махленски,безхаберник нито веднъж не каза,че заплатата на управителя,се формира по устава на банката и е процент от средната заплата в банката за месеца.Маводиев не си е определил сам тази цифра.

    Коментиран от #10, #13, #29

  • 8 гнус

    56 8 Отговор
    Борда на директорите назначен с одобрението на лъжеца от Банкя, който е и крадец със заплати по 400 хиляди лева, а за българите духова музика. Още има българи който не са разбрали че този кърлеж ги е ограбвал, и му се радват. А парите са си ги раздавали срещу комисион за чекмеджето, като бонбони. Кога ще влиза в затвора този?
  • 9 Един от многото

    47 3 Отговор
    Ами така е някои взимат 650лв.други над 65000лв.Е къде е разликата и после що имали имоти по няколко милиона?Не ги е срам!
  • 10 Хи их хи

    42 3 Отговор

    До коментар #7 от "Експерт":

    Това, че такава сума за заплата е облечена в законова форма, чрез някаква си правна норма, не означава, че на финансовата пиявица не трябва да и се откъсне "главата". Скоро разбрахме, че народните ни представители получавали допълнително възнаграждение, когато работили по случаи "изключително важни" за страната и народа! Това как ти звучи?

    Коментиран от #12

  • 11 468 хилки

    17 4 Отговор
    Не е кой знае каква заплата за голям банкер. Но за тая мишка,държавна, и 48 000 са му много.
  • 12 Експерт

    2 11 Отговор

    До коментар #10 от "Хи их хи":

    Не го одобрявам,но всички ние не харесваме доста законови норми,но трябва да ги спазваме,защото иначе се превръщаме в стадо.

    Коментиран от #15, #17

  • 13 Буха ха

    19 5 Отговор

    До коментар #7 от "Експерт":

    Експерт по какво си, по далаверите? Ако уставът разрешава сами да си определяме заплатите и бонусите, смяташ ли че ще обслужваме само няколко “наши” кредитополучатели в нарушение на правилата срещу една средна работна заплата? А бонус за добре свършена работа като се обади Тулупа и каже “Абе пратиЛ съм един дето ритаме мачле с него да доЕ при тебе, виж кво иска и му пОмогни!”
  • 14 КСХ

    31 1 Отговор
    Що за държава сме където управител на държавна банка взима тези пари като заплата . Държавата финансира държавната банка за да получава управителят и огромна заплата на фова на беднотията в държавата. Това е парадокс.
  • 15 Буха ха

    14 7 Отговор

    До коментар #12 от "Експерт":

    Не, не се съгласяваме със законите и процедурите създадени от ГЕРБ с цел собствено обогатяване и ще протестираме докато това се промени. Не, не сме съгласни с това че Каскета е на практика недосегаем и ще протестираме докато това се промени. Не, не сме съгласни с това че Специализираната милиционерска прокуратура може да ме подслушва с разрешение на Специализирания сталински съд, който е приел абсурдната милиционерска хипитеза че нормален протестиращ от зараждащото се гражданско общество е метежник който подготвя държавен преврат.
  • 16 Бай Ганьо

    5 0 Отговор
    Аз за такава заплата келепир ставам.Дали ще съм либерал или консерва.Важно е келепира тъй както съм се излегнал хващам Гочооулу и Дочоулъ и печелим изборите
  • 17 Хи их хи

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Експерт":

    Публикувано във факти.бг: Не го одобрявам,но всички ние не харесваме доста законови норми,но трябва да ги спазваме,защото иначе се превръщаме в стадо.
    Невиждам как "законовата норма" някой да гуши половин милиона държавни /т.е. наши/ годишно ни прави нестадо! Напротив! Бъркаш правните норми свързани с уриголиране на правния и социален ред в обществото, поведението на отделния индивид в него и правна норма било то закон или подзаконов нормативен акт, с който на някой му се дават милиони /в случая за две години/ пари! Айде моля не сме от 80% на Баце!
  • 18 Адвокат

    10 2 Отговор
    Нагли кражби са това. Лицата определили и получавали такива заплати са опг. Нормален прокурор би образувал досъдебно по въпроса. Ама нямаме такива в България, а само мишки с червени рокли
  • 19 Трифонов

    9 1 Отговор
    Да се гласува ,ВСИЧКИ ОТ ПАРЛАМЕНТА НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА,ТА ДА СИ ГЛЕДАТ ДОБРЕ РАБОТАТА.
  • 20 Всичко е с връзки

    16 2 Отговор
    И Аз съм икономист, но взимам 1600 лева заплата. Този със сигурност не е имал пълен работен ден. Мярка се за няколко часа и си тръгва. В България не е важно образованието, а на кой си човек.
  • 21 иванов

    10 2 Отговор
    Нещата са много лесни - арест - конфискация и затвор....Публично оповестяване на случая . С две думи - МАЧКАНЕ ДО ПРИПАДЪК....То от такива тиквеници - аман
  • 22 Справка

    16 2 Отговор
    Само за справка Ангела Меркел взима 320 000 евро бруто-170 000 евро нето или около 340 000 лева на година.Това е канцлера на най богатата държава в Европа.А нашия смърдел,поставен там за да краде и да пълни шкафчетата на мутрите ,взима повече от нея.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Росс

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Справка":

    Дъртата 🐶🐕 шМеркел ще я вземат рогатите

    Коментиран от #28

  • 25 Време е

    10 1 Отговор
    Да се обявяг заплатите на началниците на болниците, банките, зоходите на нотариусите, съдебните изпълнители, магистратите и др., а не само пенсиите.

    Коментиран от #27

  • 26 Пешо

    1 1 Отговор
    Ще му пиша да ми прати някой лев.
  • 27 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Време е":

    Правилно ,ама ще бъде неудобно някак си,Ганчо да ги узнае.
  • 28 следващата

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Росс":

    Всички ще остареем, включително и ти. Може и за теб така да казват.
    Не е хубаво да се подиграват хората на възраст.
  • 29 Иван

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Експерт":

    Е какво от това как се определя заплатата му. Тези пари нали знаеш къде да ги носи в...... Там ще му трябват както всички чиновници с големи заплати. Иначе пари няма, нека да работят робите
  • 30 Рошко

    2 2 Отговор
    Дано не му стигнат да си ги харчи за здраве
  • 31 кочо

    0 0 Отговор
    ДА СВИРИ КАЛАШНИКА.
  • 32 Кмитева

    0 0 Отговор
    Ами сега да вземе и да ги върне.то в мастните банки са ул по-малки заплатите.
  • 33 Хасан-избирателя

    0 0 Отговор
    Затова служебното е аут.Да се върнат онези с чекмеджетата и проститутките!
  • 34 доброволец

    0 0 Отговор
    А нещо за песента на "Калашника".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове