Last news in Fakti

30 Юли, 2021 17:06 3 023 40

Здравният министър с призив по повод пандемията

  • стойчо кацаров-
  • приз-
  • пандемия

Носете маски на закрито и спазвайте препоръките за дистанция и дезинфекция!

Здравният министър с призив по повод пандемията - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Министърът на здравеопазването в служебното правителство д-р Стойчо Кацаров отправи призив към хората - да спазват противоепидемичните мерки, да носят маски на закрито, да спазват препоръките за дистанция и дезинфекция и да се ваксинират.

По думите му през последната седмица се регистрира плавно нарастване на броя на положителните тестове за коронавирус сред населението.

"Това, че сме в разгара на лятото и хората прекарват много време на открито, не гарантира ограничено разпространение на вируса сред населението, напротив – с напредването на туристическия сезон, нараства и рискът от нова вълна. Свидетели сме на ръст на заболеваемостта в редица други европейски държави, при това с много по-висок процент на ваксинирано население от нас", посочва д-р Кацаров.

"В тази връзка, като министър на здравеопазването отправям следния призив към цялото население и гостите на страната: Моля, спазвайте стриктно противоепидемичните мерки! Носете маски на закрито и спазвайте препоръките за дистанция и дезинфекция! Най-ефективният начин да се предпазим от нова вълна си остава ваксинирането", допълва здравният министър.

Ако обаче страната навлезе в нова епидемична вълна, приоритет на здравната система ще стане лечението на заболели хора, отбелязва д-р Стойчо Кацаров и допълва още веднъж: "Затова сега е най-добрата възможност да се ваксинирате в някой от разкритите пунктове или при личния си лекар и така да предпазите себе си и близките си".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 14 Отговор
    Само Стойчо антиваксарът ви спасява за момента от ваксинационните паспорти. Но всичко с времето си..

    Коментиран от #11

  • 2 АнтиФашист

    40 5 Отговор
    да мълчи тоя , че ще яде бой... да не ми призозва, да не ми прави заклинания, да не ми пуска фашистки закони, да си плаща вноските по члествата към БЛС и да не ми се прави на спасител.
  • 3 Защо при това

    36 2 Отговор
    А не именно заради по-високия процент ваксинирани имаме и повече болни?
  • 4 Гойко

    38 1 Отговор
    И на тебе м.а.й.н.ат.а.т.и платени соросоиди. Надписвайте, че септември и октомври да се по площадите
  • 5 Рошко

    30 6 Отговор
    Нито ще спазвам дистанция ното намордник ще си сложа нито ще се боцна, каааа и в къщи с маски не пускам
  • 6 Народът от БГ

    38 2 Отговор
    Кацаров,не се прави на луд!Онзи ден беше в Парламента и непрекъснато гледаше депутати с маски и депутати без маски.Цяла България гледа как депутатите ти не спазват правилата да носят маски на закрито.Защо не изпратихте РЗИ да ги санкционира.Срамуваме се от теб!
  • 7 Маска

    54 4 Отговор
    Всички нормални хора разбраха, че маските нямат изобщо никакво влияние върху разпространението на тази и други зарази! Г-н министре и всички припяващи на тая коронатирания! Престанете да ни подвеждате, да ни карате да се задушаваме, да ни запушвате дихателните органи! Искаме да дишаме нормално, разбрахте ли? НОРМАЛНО! Като сте толкова загрижени защо сега в жегите не инсталирате нови чешми, защото почти никъде в София и останалите населени места почти няма чешми, а тия дето ги има са спрени, развалени или от тях не тече, а капе вода! От жега и дехидратация е много по-вероятно да се пукне, при това скоротечно!

    Коментиран от #10

  • 8 Деф

    46 2 Отговор
    И Тоз почва..... Маските са най големия развъдник на микроби. Защо да ги носим? За да се разболява е ли?

    Коментиран от #16

  • 9 Сссс

    18 2 Отговор
    Ай стига с тези призиви. Който иска да носи маски и противогази, да не говоря, че само част от българите носят мски, а обгрижвания електорат ич. Обслужващия персонал в малки магазини също не еб... т да носят, но клиентите са длъжни. Или за всичко еднакво или правете проверки до дупка. Не може едни българи да са по равни от други.
  • 10 честен ционист

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "Маска":

    99% от сладката вода в света е наша собственост, какви чешми сънуваш, не ми е ясно.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай Шили

    3 23 Отговор
    Я са ваксинирай Април месец с Астра Зенека цяла нощ имах вътрешна температура. Не ви препоръчвам да се ваксинирате в Тея жеги. Октомври Ноември които иска да се ваксинира. Препоръчвам ваксината на Jonson еднократна е и не се занимавате повече с глупости.

    Коментиран от #40

  • 13 КАКЪВ

    20 0 Отговор
    Е ТОЗИ ВИРУС МУТАНТ ??!!? ОТ
    КЪДЕ ИДВА?!?? СИГУРНО Е ДОШЪЛ ОТ НЯКОЯ ЛАБОРАТОРИЯ ОТ СУАЩ.
    БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДЯТ АКО Е ТАКА.
    НА ТЕМПЕРАТУРА +42 ГРАДУСА СЕ
    РАЗПРОСТРАНЯВА ЯКО. ТОВА Е
    ЧУДОВИЩТНО.

    Коментиран от #15

  • 14 Ранърса

    18 3 Отговор
    Я маската не съм я сменял от как я купих Март 2020.

    Коментиран от #24

  • 15 Бай Шили

    18 2 Отговор

    До коментар #13 от "КАКЪВ":

    Нищо не се разпространява, Ковид няма. Тея де са ваксинират у тая жега ги пишат жертва на Ковидо. На +40 трябва да си луд да се ваксинираш с противогрипна ваксина. Всеки ваксиниран е с повишена температура 12часа след ваксинация

    Коментиран от #21

  • 16 Гост

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Деф":

    Така е за да се предпази човек с маска на час трябва да бъде сменявана! Има професии които го изискват. Не бъркайте парцалите които българина носи с маски!

    Коментиран от #31

  • 17 мдааа

    19 1 Отговор
    Повечето от нас си мислеха, че като дойде нов здравен министър, ще оправи нещата... Но не би. Това е доказателството, че т.нар. "пЛандемия" е надправителствена и никой политик в света не може да ѝ се противопостави. Няма спасение. Скоро ще ни задължат да се ваксаме.

    Коментиран от #22

  • 18 Кантарджиев

    13 2 Отговор
    Аз маската си я нося в задният джоб
  • 19 Hoho Boho

    19 2 Отговор
    Призивът за ваксиниране е престъпление!
    Тия номера ги прилагайте на гърците...

    Коментиран от #39

  • 20 Бай Манол

    12 1 Отговор
    Изобщо маска не съм слагал.Изпотяват ми се мустаците.Като ми се спари мустака ще завъдя микроби в тая жега.

    Коментиран от #23

  • 21 И ТЕЗИ

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Шили":

    ЛИ ЛЪЖАТ?!???. АЗ ЗА ВАКСИНА
    НЕ МИСЛЯ. ПРЕЗ 2008 ГОД. СЕ
    ВАКСИНИРАХ С ВАКСИНА ЗА ГРИП.
    ЗА ПЪРВИ ПЪТ. ТОВА БЕШЕ И ЗА СПОСЛЕДЕН. В СЛЕДСТВИЕ НА ТОВА ОТ 2008 ДО 20014 ГОД.ИЗГУБИХ ОБОНЯНИЕТО СИ. 6 ГОД. МЪКА.
    НЕ УСЕЩАХ НИТО ХРАНА НИТО
    АЛКОХОЛ.
  • 22 Уцелихте десетката

    23 1 Отговор

    До коментар #17 от "мдааа":

    Щом Путин клекна,явно мощта им е неизмерима.Той поне постъпи хитро, като си вкара собствено разработена ваксина.Така отхвърли пилеене на милиарди за внос.Системата е гениално замислена.Дори да се намери някой ,без значение Премиер,Президент,който да се опъне,ще му разкажат играта буквално за месеци.Първо,ще подклаждат протести през опозицията.С мотото: Той извършва геноцид.Не осигурява ваксини на народа.Ако и това не проработи ( както стана в Белорус) ,или ще му спретнат демократична революция,или като крайна мярка,ще блокират държавата от всякъде.Забрана за полети навън и от вън,внос и износ на стоки тотално. Движение на стоки и хора навън- тотално. И всичко ще бъде под закрилата на " Защита на нашето население,от заразяване!
  • 23 Голям Смях 😂

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Манол":

    А като целуваш на комшийката катер-ицата,какви микроби завъждаш?

    Коментиран от #25

  • 24 УЖАС УЖАС

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ранърса":

    И ТИ КАТО ЖЕНАТА НА МЪЖ МИ,ТЯ НЕ СИ Е СМЕНЯЛА ДАМСКАТА ПРЕВРЪЗКА ОТ ВРЕМЕТО НА ЦАР СИМЕОН ДВЕ😬ПОНЕЖЕ Я БЕШЕ СТРАХ ДА НЕ Я„ УПРАВИ”😤
  • 25 Бай Манол

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Голям Смях 😂":

    Засега нищо.Само ми смазва мустака.Придава му блясък.Обаче ако се ваксинира.Спирам да я онождам.Де, да знам ...те тогава мое завъдя нещо.
  • 26 Прав е

    11 2 Отговор
    Ваксинираните трябва да спазват мерки, дори не трябва да излизат навън, всички виждаме какво става във ваксинираните държави!
  • 27 НА ЕСЕН С ПЕСЕН

    2 5 Отговор
    СПОКО, д-р Стойчо Кацаров! ПО ДУМИТЕ НА ЗЛИТЕ ЕЗИЦИ г-н Борисов не можа да се "справи" като премиер с Ковид-19 и беше оплют, а направи толкова много човека! Колегите Ви, лекари от щаба също бяха оплют, а те направиха толкова много! Здравния министъра в оставка не можа да се справи и той беше оплют, а направи толкова много човека! С тези забрани които бяха необходими за спасяване на нацията в този труден момент за България и Света и задължително носене на маски - всички до един бяха оплюти! Но вие, комунистите, сте друго нещо, вие д-р Кацаров се замесени от друго тесто "по-качествено", само вие и никой друг не можете да се справяте с всички предизвикателства в обществения живот и разбира се най-вече в медицината! Както се вижда, Вие сте сериозен човек и ще се справите много добре, с един раз, само не слагайте забрани! Хайде стига, досега чакахме Вас докторе - дойдохте, лъгахте, уволнявахте, назначавахте свои хора, не започвайте със забрани и маски, че и Вас ще оплюем като некадърник. Нали се говореше, че няма Ковид-19, а сега Вие ни плашете със смъртни случаи! - Ние обществото твърдо се противопоставяме на забраните и маските които ни налагате, няма да носим маски и ще ги горим на жълтите павета - няма да спазваме дистанция защото сме човешки същества и искаме да общуваме помежду си - искаме да ходим на дискотека, ресторант, кино, театър - Няма да Ви позволим да ни ограничавате правата на свободно придвижване които българската конституцията ни гарантир
  • 28 НА ЕСЕН С ПЕСЕН

    2 1 Отговор
    ...Кой сте Вие "Д-р ЗОРГЕ"! Ще Ви чакаме на есен с песен да видим как Вие ще се справите успешно с невидимия враг! Желаем Ви успех, д-р Стойчо Кацаров!
  • 29 САТАНИСТ

    9 2 Отговор
    СЕГА ВИДЯХТЕ ЛИ КОЙ Е ПРЕЗИДЕНТЪТ ВИ И ОТЛИЧАВА ЛИ СЕ ОТ БОЮ АГА?ЕДНИ И СЪЩИ СА И НОВИТЕ ДЕТО ГИ ВКАРАХТЕ В ПАРЛАМЕНТА САТАНИСТИ ГЛОБАЛИСТИ ЩЕ ВИ ЗАТРИЯТ!
  • 30 Др .куманов

    4 0 Отговор
    Кацаров от мен съвет махай незабавно онзи ,,търтей,, ,,шефо,, на срзи пенчев
  • 31 123

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Германците като носят ония модерните маски дори и след половин година домашен арест март месец пак измираха яко, аз лично вече много рядко срещам човек с маска дори и на закрито, но имаме 20 пъти по малко заразени от Гърция, за франсетата да не говорим
  • 32 Българин

    6 2 Отговор
    Наближавам 50-те, дали ще доживея да видя здравен министър с "топки", Кацаров преди месец каква песен пееше, а сега се извъртя на 180 гр., също като Мутафа, който си каза истината на 28.02.2020г., че ковид е безопасен, а грип Б е много по страшен, дадоха му 15 бона хонорар в НОЩ и изведнъж короната стана хибрид между ебола и бубонна чума. Време е Мангъров да заеме поста!

    Коментиран от #34

  • 33 Делта Гедон

    1 10 Отговор
    За щастие, съвсем скоро Делтата мине през антиваксърите като валяк през асфалт. Тогава ще видим кой кум и кой сват :)

    Коментиран от #35

  • 34 Мангъров Гедон

    1 5 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Да наистина е време за Мангъров да вземе властта за да ви вкара в най голямата здравна криза която ще видите в живота си и да млъкнете крякането и вайкането против мерки и ваксини. Чакам с нетърпение.
  • 35 Варненец

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Делта Гедон":

    А засега делтата минава през ваксърите, като валяк.

    Коментиран от #36

  • 36 Морето ви вони

    1 6 Отговор

    До коментар #35 от "Варненец":

    В село варна какво ще правите като болницата се препълни с болни антиваксъри? Кажете на Мангъров да зареди един гараж с билков чай за лечение, по 200лв парчето.
  • 37 Просветен илюминат

    5 1 Отговор
    И до кога ще ревете тук и пишете едни и същи неща?
    Спирайте да носите маските и си гледайте живота сами,защо изпълнявате като роби каквото ви наредят другите?
    Понесете отговорност за живота си и хранете себе си а енергия и внимание,а не тарикатите.
    Не разбрахте ли,че с писане в стил жертва промени няма как да настъпят в живота ви?
  • 38 ffff

    2 0 Отговор
    Айде и тоя се ковидяса и почна с маските и ваксините...
    ПРОДАДЕ СЕ!
  • 39 престъпление

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Hoho Boho":

    по чл.143(1) от наказателния кодекс
  • 40 Д.ИВАНОВА

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Шили":

    Преотстъпвам ти и моята доза и не агитирай,че ми писна от всезнайковци.Виждаш какъв е ефекта-набоцканите пак са болни,а на всичко отгоре не са освободени от тестове,карантина ,пак са с маски и...скоро очакваме крайния резултат.Светът се превърна в концлагер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове