3 Август, 2021 07:45 1 793 17

Доц. Ташев: Трябва ни мотивирано правителство

  • доц. спас ташев-
  • преспански договор-
  • северна македония

Към момента у нас най-стабилна е президентската институция, посочи историкът

Доц. Ташев: Трябва ни мотивирано правителство - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Kандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов иска да ревизира Преспанския договор, по който България дори не е страна.

"Тревожен е фактът, че български политици, претенденти да бъдат държавници, се явяват неподготвени по отношение на най-сериозния външнополитически проблем на България в Следосвобожденския ни период. Ако върнем лентата назад, ще видим, че това не е единственият случай, при който кандидат за висок държавен пост реално няма работеща позиция, с която да отстоява българския национален интерес". Това заяви историкът от БАН доц. Спас Ташев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него в момента държавата ни се намира в тежка ситуация, затова е необходимо да имаме добре мотивирано действащо правителство.

"Функцията на служебното правителство далеч не е такава, че да отстоява българския национален интерес. Тези хора, които дават заявка, че ще управляват България през следващия период, трябва да бъдат много по-подготвени, за да успеят. Това не го виждаме в момента", коментира още доц. Ташев.

По думите му в момента не е ясно кой взима решенията в България.

"Към момента у нас най-стабилна е президентската институция. Но там също стои въпросът, че президентът трябва да има един добър екип, с който да разработят политики, които да доведат до траен резултат", категоричен е историкът.

Събеседникът подчерта, че не сме постигнали успехи на територията на Северна Македония, както и че не сме спечелили сърцата на нейните граждани.

"Опозицията официално иска да ревизира този договор в Скопие. Подобна ревизия се осъществява и в сътрудничество с властта в Скопие. Това не е първият пример, в който виждаме обединение на опозиция и власт по отношение на подобни цели", уточни доц. Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че опозицията и властта се договарят с цел да прокарат една тенденциозна антибългарска политика.

"За две седмици смениха няколко пъти визията на екипа, който ще бъде предложен от ИТН. Логично е в някои детайли политиката да не е изпипана докрай", подчерта историкът.

Специалистът е категоричен, че по отношение на Северна Македония българските политици е трябвало да изградят съвсем други политики.

"Нуждаем се от управници, които се съобразяват с българските национални интереси и ги отстояват, а не от някакви кариеристи или случайно попаднали хора в политиката", каза доц. Ташев.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 1 Отговор
    Трябва ни премиер като Орбан, а не мишок да козирува на всеки в ЕС.За да преборим конкуренцията в ЕС и да заемем полагащото ни се място в челото.Ние сме най старата държава в Европа.
  • 2 1618

    16 1 Отговор
    Станислав Трифонов, защо не отговориш пред целия български народ, защо допусна още преди съставянето на ново правителство ДПС и ГЕРБ да лобират чрез вас срещу Служебното правителство , които спряха кражби за милиони от мафиотската структура на ГЕРБ и задкулисието на ДПС! Ти от тайната завера ли си с ДПС?Защо атакува протестиращите партии и Служебното правителство , изрови фалшиви компромати срещу тях? Ти имаш ли съвест и правиш ли връзка с реалността , че предаде надеждите на хиляди хора и подмени вота? С какво и как те държат ДПС ,ГЕРБ и БСП?
  • 3 Буха ха

    7 1 Отговор
    Някъде има ли подробна биография на Шнорхела? Ходил ли е войник този климбар?
  • 4 Gowo

    6 1 Отговор
    Решението да се остави служебното правителство да работи , като се привлече част от екипа му в бъдещето правителство е най правилното решение към този етап.Но защо Слави не ,,вижда" тази възможност е въпрос който трябва да занимава бг обществото и най вече наличните ,,мисирки".Това имаме, с това разполагаме от към журналистика.
  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    4 0 Отговор
    Тя властта винаги е МОТИВИРАНА !
  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    7 0 Отговор
    БУЦИ мотивирано ни обира 12 години !!! Шибаше с 200 и чужди и свои !!!
  • 7 Първият софиянец

    2 0 Отговор
    Последният софиянец пак е първи. Това е подозрително

    Коментиран от #9

  • 8 Gowo

    6 0 Отговор
    Малка държава сме , и когато трябва да се намери някой за да му зададат точния въпрос все не се случва.Преди Бойко го охраняваха НСО.Сега Слави .Този е отговорен защото открадна гласовете на много народ.Това е вид престъпление за да се изгаврил с доверието на почти четвърт от населението.Това е вид измама и не бива да бъде оставяно, както много други , без законов отговор.Все се чудим защо телефонните измамници не спират.Ами защото няма адекватен и действащ закон.
  • 9 Последния Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Първият софиянец":

    Ти като си неграмотен и пишеш бавно,кой ти е виновен.
  • 10 Тото 1 и Тото 2

    4 0 Отговор
    Бойко се мотивира с КЮЛЧЕТА и ЕВРО + чекмеджета и плеймейтки ! Да вземат ли пример от него ?
  • 11 един от многото

    5 0 Отговор
    Мотивите на всички политици , са пълни чекмеджета и нищо друго!
  • 12 абе ама

    4 0 Отговор
    Проблемът не е в мотивацията , а в естеството на мотивацията . При нас е позната и прилагана една форма на мотивация - кражбите на обществен ресурс . Другата форма на мотивация - пердаха на крадльовците е само в начален етап на експериментиране от обществото и няма към момента постигнати особени резултати. Дори Тулупът още си се разхожда необезпокояван и ръси простотии пред удобно спретнати му дружинки от '' симпатизанти '' , изпадащи в екстаз от глупостта му.
  • 13 Българка

    5 0 Отговор
    С всичката мистерия по номинирането, скандалните вписванич, дописвания и то в почивни дни на научната му дисертация, демонстрираното още при първа поява високо его възмутителна неграмотност по един от важните външни проблеми с РСМ, Пламен Николов е категорично неприемлива и дори възмутителна кандидатура за премиер. Към това добавям липса на публична гражданска позици, политически и управленски опит. Нагло е след успешно и одобрявано от хората служебно правителство ИТН да ни предлагат сламен търговец и задкулисно нареден кабинет
  • 14 В момента

    3 0 Отговор
    Правителството е мотивирано нямаме нужда от друго.
  • 15 Маскарад

    1 1 Отговор
    Повече от тридесет години,откакто СДС-Шайката и следващите политически шайки управляваха държавата,правителствата им бяха мотивирани.. да крадат,защото бяха наясно,че няма кой да им потърси сметка за това и спазвайки народната мъдрост,която гласи:"Ден година храни", нагло и безскрупулно,като за последно крадяха народ, държава и продаваха интересите на Родината.
    Мисля,че и бъдещето ни ще е такова,защото племето ни е крадливо, а останалата част е с робска психика.
  • 16 Ако всичко, което казват, се случва!

    0 0 Отговор
    Добър мотив е невъзможно установяване на: кражба, лично облагодетелстване, некадърност ..., моля допълнете го. Нямаше да съществува притча: Мъдър султан, първи везир не сменява, защото новият, докато награди, хазната ще се изправи.
  • 17 B.M.P.O.

    1 0 Отговор
    Какъв "историк" е помакът от Пещера и ДС-агент "Иван" Спас Ташев?! Още като 17-годишен ученик в животновъдния техникум в Стара Загора е писал собственоръчни доклади до ДС! После учил за лесничей (горски) в Лесо-Техническия без да е ясно, че го е завършил! Стартът на кариерата му е като зам-шеф във ДС-МВРо, после зам-шеф на АгБгЧужб с мургавото търновско "проф." Пафчо, когато дават старт на ДС-спец-акцията по рушветната продажба на български паспорти в частна изгода чрез мрежа от агенти-"посредниуци за българско гражданство"! За целта го пращат в Македония като завеждащ Бг Културен Център в Скопие, където заедно с радикал-криминалния БКП-кюфтак на Огнян Дойнов - Санде Джордано, "усвояват" огромни бюджетни средства за изграждане и развиване на мрежата от агенти-посредници! След това по ДС-милиционерско-симеоновски го приравняват на д-р и доц. към БАН, а сега "съветва" БКП-льотчика по македонските работи така: h t t p s : / / is . gd / mqaM36 "Ще хвърчат глави, ако се поддадем на натиск за Македония" - базирайки се на фамилната му памет за извършените обезглавявания, убийства, палежи, насилие, ... в Батак през 1876г. точно от помашкия башибозук от Пещера! И БКП-льотчика да не се муси когато при наличието на подобни ДС-екскременти в канцеларията му смърди на БКП+БЗНС-партийнен ДС-задръстен задунайски турско-циг@нcки KEHEФ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове