3 Август, 2021 17:58 8 180 65

Политолог: Пламен Николов е бил някакъв дребен търговец, ще го пързалят денонощно

  • пламен николов-
  • правителство-
  • румяна коларова

На фона на разногласията с потенциалните партньори, подкрепа се очаква от левицата

Политолог: Пламен Николов е бил някакъв дребен търговец, ще го пързалят денонощно - 1

И обществените, и политическите нагласи очакват съставяне на редовен кабинет, макар и с публично непозната фигура за премиер в лицето на Пламен Николов.

"Той е алтер его, другото лице на двойствената стратегия на "Има такъв народ". Той е противоположността на Слави Трифонов и Тошко Йорданов. Посланието, което отправи – диалогичен, мек, консенсусен", заяви политологът проф. Анна Кръстева.

"Той е бил дребен някакъв търговец, но най-важното в този човек е, че все пак той се е занимавал и с наука. Но няма никакъв политически опит. Този човек ще го пързалят денонощно", коментира от своя страна политологът Румяна Коларова пред Bulgaria ON AIR.

И макар да има желание, подкрепата от другите партии все още не е категорична. Развръзката зависи от предложенията за министри, а експертите се надяват те да сплотят позициите на партиите.

"Не трябва да се приема помощта на ГЕРБ и ДПС, а трябва да има стабилна и позитивна подкрепа от партиите, които ще осигурят промяна", категорична е проф. Кръстева.

При вота в зала не е изключено гласове да дойдат от ДПС - ход, който макар и нежелан, не е забранен. Според анализаторите обаче е нужен баланс на стабилно реформаторско мнозинство.

"В момента има ясна преориентация към Слави Трифонов. Той трябва да доказва дистанция от тези добре познати олигархични мрежи", смята Румяна Коларова.

На фона на разногласията с потенциалните партньори, подкрепа се очаква от от левицата.

"Те стават все повече и повече леви популисти, така, че подкрепата на БСП е естествена само, според мен, те ще коства ужасно много, защото БСП ще загуби поредната порция от своите избиратели", смята Румяна Коларова.

Дори при подкрепа в пленарната зала остава въпросът колко дългосрочен ще е хоризонтът на новия кабинет.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    85 27 Отговор
    Хиляди хора гласуваха доверие на Станислав Трифонов и ИТН! А,те какво направиха-нищо! По- зле от нищото е предателството и подмяната на вота! За Станислав Трифонов не е приоритет отстраняването на Гещев от Прокуратурата,спирането на кражбите и корупцията, което успешно направиха от Служебното правителство, за него е приоритет държавата да похарчи милиони за да изпрати космонавти в Космоса! И какво ще търсите там- злато и имане или ще използвате Космоса за шпионски цели ? За Станислав Трифонов приоритет и комфорт е да си стои в къщи и да управлява задкулисно протежетата си от ИТН в Парламента!За него е приоритет да отстрани Служебното правителство, за да върне в ръцете на олигарсите от ДПС и ГЕРБ спрените милиони от кражби!За него е приоритет в синхрон и в дует заедно с Борисов да търсят компромати и сипят лъжи срещу Демократична България и Изправи се!

    Коментиран от #45

  • 2 смях

    20 3 Отговор
    😂🤣😂🤣😂🤣
  • 3 Скорпи

    66 17 Отговор
    Коларова, и тя стана голям капацитет..аман от врачки...

    Коментиран от #9

  • 4 Лита Уотсън

    44 10 Отговор
    Друго си е Боко мошенника от групировката той ги пързаляше денонощно. А на тоя сивия фейс не му давам много време ско изобщо го изберат за премиер и да има кабинет!
  • 5 Шопо

    6 3 Отговор
    Да те премета на тате синковеца😍
  • 6 тхйт

    52 12 Отговор
    Търговец на шнорхели и плувни гащи. Навсичкото отгоре все още не се е отказал от търговското си занимание. Иска да види дали ще му мине номера за Парламента, но хората бързо го надушиха.
  • 7 1618

    42 8 Отговор
    Пламен Николов е изваден като заек от шапка точно с тази цел за да бъде манипулиран от Станислав Трифонов и неговите протежета от ИТН , от ДПС и от БСП!
  • 8 Последния Софиянец

    21 6 Отговор
    Има и добри попадения в кабинета на Слави,като Теодора от Системата ни убива за социален министър.
  • 9 Комуниста

    39 9 Отговор

    До коментар #3 от "Скорпи":

    Първа седесатка се писа след 1990г наследничката на Васил Коларов безсрамница и безродница.

    Коментиран от #24

  • 10 Любен Ицов

    2 2 Отговор
    Изяжам каквото може и слагам кората.
  • 11 Р54335

    45 8 Отговор
    Еврейката Коларова да се грижи за мъжа си равин а не да се плюнчи по медиите, нахалница простовата
  • 12 даа

    17 6 Отговор
    Само дърт комундер, десар, партиен бкп секретар, зелен чорап или смарангясана милиционерска фуражка може да е премиер. Другите са некадърници.
  • 13 Дребен тарикат от Банкя

    7 3 Отговор
    И незнай Карати.
  • 14 гадно

    33 6 Отговор
    Егати гнусната бабичка пет пари не давам за шнорхела, но тиквата или плевела да не са нещо по-различно.
  • 15 Лъчо Мозъка

    17 4 Отговор
    Хвала. Много е важно какво мисли внучката на Васил Коларов. Нея няма как някой да я изпързаля. И хвала на тия умни и красиви тъпани, които се чувстват предадени от Славчо. Проблемът естествено не е у Славчо или Тарлето, проблемът са хората. Огледайте се. Кво виждате.
  • 16 123

    22 2 Отговор
    Скрий се вече бе бабе
  • 17 Акъл не щем

    21 1 Отговор
    A бабицата, каква е била? Нещо на повикване, примерно политолог.
  • 18 Бай Шили

    7 1 Отговор
    Тай да се приготвя че четвъртата вълна иде. Дано не я пропусне
  • 19 Баба Ванга

    20 2 Отговор
    Тази е дърта уруспетина!
  • 20 Прост народ

    19 1 Отговор
    бабата е внучка на Васил Коларов , преподавател по научен комунизъм. Сега се е отучила и е политолог срещу заплащане
  • 21 67778

    14 0 Отговор
    А ти какъв боклук сиии - не е истина. Тебе те пързалят от 30 години лелче
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Стоян

    20 2 Отговор
    Г-н Трифонов , дали поради некомпетентност , дали умишлено защото бягаш от управлението или си подплатен финансово или имаш зависимости , ти си вече тотално компрометиран! Още преди да си съставил правителство недоверието към теб е огромно! Дори миналия ден Десислава Атанасова от Герб злорадстваше и написа -" Гледам хейта и се наслаждавам. Аз идвам и водя ада със себе си а", и дори го бе превела на Английски. Трифонов, Слави ...Аз също гласувах за теб и семейството ми за да детронираме ГЕРБ. Но с твоите неадекватни действия дали целенасочено или неволно ти работиш за връщането на ГЕРБ и ДПС. Докато имаш възможност да запазиш поне част от достойнството и себеуважението се оттегли. Защото както е видно от обществените настроения ще бъдеш принуден от обществото да се оттеглиш и тогава няма да има път занапред за теб!
  • 24 Да,да

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Комуниста":

    Няма срам тази комунистическа проститутка.
  • 25 Развеселен

    18 3 Отговор
    Теодор Ушев: Ако бъде избрано правителство на Слави, ще бъда първият, който ще извика - ”Оставка, мутро!”

    Чалгата и мутренското поведение бяха в апогея си.


    30 г. пошлото, простащината и арогантността "образоваха" българския народ, от ефира на най-гледаните телевизии, 2 пъти на ден.


    Резултатът от това "образование" е налице. Днес имаме реколтата му.
    30 г. много хора биехме камбаната срещу опростачването на ефира и интонационната среда. Въпреки всичко, стотици кандидати за слава се надпреварваха да седнат на диванчето му и неловко поемаха арогантното му поведение и дебелашки шеги, всяка вечер, под звуците на кръчмарски оркестър и полуголи танцьорки.

    Не ме интересува какъв екип ще има това правителство. Но ако бъде избрано, ще бъда първият, който ще извика - "Оставка, мутро! Взимай си бездарните сценаристи и музиканти и се омитай с балета си в крайпътното заведение на Учиндол - където ви е мястото."

    Коментиран от #62

  • 26 гербава сган

    15 4 Отговор
    Всички гербераси са отвратително нагли, кеф да ти е да ги мачкаш с верижен багер! Дори истината да казват, пак са противни.
  • 27 Страх и памперс

    8 0 Отговор
    Не се е б..в..й..т е с народа, що ги криете бе или още и вие не ги знаете? Нали обещавахте прозрачност.
  • 28 Стойко

    16 0 Отговор
    Васил Крумов Божков е взел отношение по казуса между ДБ и Станислав Трифонов и е публикувал снимки на Борисов и Слави един до друг - " Вижте ги! Проблемът на българската политика е, че коронясва слуги. Но не на народа, а на частни и чужди интереси. Поставя ги много над нивото им на компетентност. Доскоро беше бодигард, сега си избрахте - шута на мутрите в миналото. Не знаят, не могат, но искат. Всяко заявление за промяна се превръща в панаирджийска подмяна.
    Докато е така, интересите на българските граждани ще са на дъното.
    За съжаление прогнозите ми се сбъдват.
    #БъдетеЗдрави
  • 29 Баба Гицка

    2 1 Отговор
    Ще има примоции.
  • 30 ИСТИНАТА

    19 1 Отговор
    Чалгаря във видео включване каза - "Аз знам какво иска Христо Иванов. Иска постове в новото правителство. Те са 4 политическа сила и когато станат 1-ва тогава ще имат" . Ей чалгар с вид на бавнорaзвиващ! Значи всички други да ви подкрепят да управлявате еднолично само с ваши номинации но всички партии от протеста да носят негативите на вашите некадърни избраници! Я си спомни чалгар безмозъчeн кога досега формации които са подкрепяли управление не са участвали със свои представители за да носят отговорност също. Спомни си тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС формулата бе 8-5-3 според гласовете и процентите. Спомни си предишния парламент и коалицията ГЕРБ-ОП? ГЕРБ имаха 95 депутата а ОП 27. И ОП имаха вицепремиер и министър на отбраната Каракачанов , вицепремиер Валери Симеонов , министри на околната среда Ненов и министър на икономиката Емил Караиванов от квотата на Атака. Имаха областни управители като Илиан Тодоров на Софийска област и на други области. А ГЕРБ тогава имаха 95 депутата а ти сега 65. А искаш еднолично да управляваш и крадеш Европейските фондове а останалите са длъжни да ти ръкопляскат. ОП имаха 27 депутата и Борисов им даде толкова министерски постове а сега ДБ 34 но казваш искали някое министерство. Ей чалгар мутренски, осъзнай се. Не знаеш ни най малко какво те очаква. Та дори Борисов бе коректен с партньорите си спрямо теб!
  • 31 Фактите

    18 0 Отговор
    Чалгаря постигна това за което бе проектиран! Успя да измести народната омраза и гняв от ДПС,Гешев и Борисов към него и сбирщината му. Вниманието сега е насочено към него, какъв състав на правителство ще предложи и кои ще го подкрепят! Борисов пое глътка въздух! И това е целта- престъпленията му са се размиват напред във времето! Чалгаря увери че няма да има нито един представител от служебното правителство , чийто рейтинг е 60%. Най висок за изпълнителна власт от промените! Проектирания в лабораториите на мафията и олигархията от ДПС и ГЕРБ успешно върши своята роля. Но зимата всичкия народен гняв ще се стовари върху него и както бе казал политическия анализатор Октай " от тях няма да остане ни партия , ни телевизия".
  • 32 Behemoth

    1 2 Отговор
    Според вас колко боклуци населяват тая прокълната територия ?
  • 33 Развеселен

    6 5 Отговор
    И Десислава Атанасова започна да се гаври със Слави и да злорадства за обидите и омразата към него от населението на страната -: Нали идваше друго време ? Какъв е този хейт срещу изчегъртващият? "No mercy! I am coming and hell is coming with me! Без милост! Аз идвам и водя ада със себе си!", написа още Атанасова.

    Коментиран от #35

  • 34 Jacques Yves Moineau

    5 0 Отговор
    Тая минка обърна плочата....
  • 35 Мето

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "Развеселен":

    Десо, Не се радвай. Това, че народа вече мрази Слави, не значи, че сме заобичали вас. Всички сте за боклука. Дружката ви ДПС и нея не сме я забравили
  • 36 ИСТИНАТА

    13 2 Отговор
    Чалга месията на последните избори имаше 650 хил.гласа а ДБ имаха 350 хил. От тези 650 хил. 200 хиляди гласуваха само затова защото според проучванията само те имаха шанс да детронират ГЕРБ от 1-то място. След провала на ЧАЛГАРИТЕ и станалите ясни зависимости от олигархията и задкулисието на ИТН , на момента тези 200 хиляди се оттеглят като избиратели на Трифонов. Насочват се към други протестни формации , предимно към ДБ , ИБНИ, Възраждане и малка част към БСП. С течение на времето останалите 400 хиляди започват да се люспят постепенно и също се насочват към другите протестни формации или няма да гласуват . До няколко месеца чалгарската сбирщина пада на 150-200 хиляди колкото е границата за влизане в парламента. ИТН ще остане в историята като най бързо разпаднала се партия от създаването си.
  • 37 Коци Георгиев

    7 1 Отговор
    Слави Трифонов с нищо не показа че е Слави Трифонов. Той смени три пъти кандидата за премиер , ръководейки се от чуждото мнение. А ми нали каза че няма да прави коалиция с никого , а в същото време се съобразява с този , и онзи , и кой какво казал. А всъщност се съобрази със мнението на другарката Нинова. Е,Слави повече няма да гласува ме за теб. Аз не искам комунистическа намеса . А и не само аз..........
  • 38 Иван

    12 1 Отговор
    Мутрите от Герб и мутрите на СЛАВУЦА чалгаря нямат разлика! Около първите са мутри осъждани като Стъки Георги Валентинов, Даниел Илиев( вижте снимките им прегърнати) а мутрите около втория са подобни наркопласьори като Емо черния, Миро пашата , Данчо пръча. Напишете в Гyгъл Слави Трифонов Емо черния Миро пашата и ще се ужасите. Едно и също са тиквата и чалгата
  • 39 Университет

    13 1 Отговор
    Симеончо беше продавач на хладилници, Боката- дребен сикаджия, Сергей - безработен, останалите- даскали по политикономия....
  • 40 Баба Вуна

    5 2 Отговор
    Начи ша го парзалят като пожарникарина от банкя. Баба, всеки знае да чете лилави банкноти в шкаф
  • 41 Американеца

    8 2 Отговор
    Правителство го наредиха потомците на Замфир Яшаров Сакскобургота - Живков и неговите роднини като Ахмет Исмаилов Ахметов ( прекръстил се на Ахмет Демир Доган) ,
    с помощта на техните протежета в България като Цоло Вутов Асарел Медет Арубис АГ Франкфурт , Николай Вълканов и ОПГ КВМ Пловдив с Мултигруп и ДПС, кръга Монтерей с Бойко Рапона - УБО и ОПГ СИК, Сми Мадридския Крадец с Дънди Прешъс Метълс и ОПГ Ротшилд Женева ...... НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО В ТАЯ ДЪРЖАВА
    ......................

    Коментиран от #42

  • 42 аАмериканеца

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Американеца":

    ОПГ КЦМ ПЛОВДИВ - КОМБИНАТ ЗА ЦВЕТНИ МЕТАЛИ - правописна грешка
  • 43 olo

    7 1 Отговор
    "... "Той е бил дребен някакъв търговец, но най-важното в този човек е, че все пак той се е занимавал и с наука. Но няма никакъв политически опит. Този човек ще го пързалят денонощно", коментира от своя страна политологът Румяна Коларова..."*****Дребния строителен предприемач и едър мошеник ,росен плевнелиева--нЕмаше такива проблеми,щото имаше кой да му чимбери по кухарката :))
  • 44 гост

    10 3 Отговор
    МИСИРКА НА НА ГЕРБ И БОРИСОВ , КОЯТО ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ОБИКАЛЯ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ И РАДИЯ .
  • 45 Хахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    На какви хапчета си
  • 46 дъртата

    2 2 Отговор
    карабатак с `комбали`.Къшшш...
  • 47 Стефан

    12 2 Отговор
    Политолог: Пламен Николов е бил някакъв дребен търговец, ще го пързалят денонощно. Грешно ви е заглавието господа от Факти - ПРИДВОРНИЯ ПОЛИТОЛОГ НА ГЕРБ КАЗА И Т.Н.
  • 48 стига

    10 4 Отговор
    каква ужасна и нагла радиоточка
  • 49 Просто човек

    10 4 Отговор
    Внучката на Васил Коларов - защитничка на гербаджийските мутри!
  • 50 Лукреция

    8 3 Отговор
    Чипоноса селянка с твърде къс мироглед! А чимбери ще му праскат ли като Роси Плевнелиев?
  • 51 азто

    5 0 Отговор
    боко го пързалят 12 години ама са изуЧи
  • 52 Айде пак

    11 2 Отговор
    Ей тая не се спря да дрънка глупости, тцтцрц
    Лелята на п**тю маринки
  • 53 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 3 Отговор
    Е...ти самочуствието вади тая!Само каква визия е извадила....Той Пламен Николов е по умен от вси толупи -слуги на банкянския бандит!Съжалявам само,че РАШков няма да го има в новото правителство....
  • 54 Бабун

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Буха ха":

    Аз ще ти дам безплатно един шнорхел.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 червен

    7 4 Отговор
    БОКО беше много умен никой не го пързаляше.АМА за 11 години изпързаля народа
  • 57 Мутренския отпадък

    9 4 Отговор
    Каквото и да е,само не крадливите тикви.
  • 58 питащ

    9 1 Отговор
    Няма ли да спрете да показвате тази мумия. То бива нагло човече, но тя не спря да ръси простотии в услуга на бойко.
  • 59 Смях

    3 2 Отговор
    За първи път съгласен с коларова. не само ще го пързалят, ами и той самият ще се оставя да го пързалят, защото не му дреме като гледам. Заплатата на министър - председател е доста по-голяма от тази на продавач на шнорхели.
    Чакам от Гинес да впишат България като страната с най-много политически качамак в света.
  • 60 Конник

    3 2 Отговор
    Те философите знаят всичко. Несъмчул философ да е велик художник или политолог да е велик политик. Но да плямпат знаят: дребен търговец - а вие госпожа да не сте голям търговец на фалшиви сказки?

    Коментиран от #64

  • 61 вяас

    1 0 Отговор
    Е не е като тебе потомствен комунист. Нали искаха лустрация, тая дъртофелница няма ли да я огрее.
  • 62 Някои от музикантите му

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Развеселен":

    не са бездарни. С другото съм съгласен напълно.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ст. Трифонов-Дългия

    1 0 Отговор
    Във фирмата за шнорхели и плавници легенди ще се носят за техния служител който станал министър на България. И между другото някой разбра ли как се финансира ИТН?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове