4 Август, 2021 15:27 3 770 34

Хаджигенов: Репресия срещу ГЕРБ? Пускам сълза от умиление

  • николай хаджигенов-
  • герб-
  • ибгни-
  • репресия

Целият ресурс на МВР бе впрегнат да работи срещу мирно протестиращите български граждани

Хаджигенов: Репресия срещу ГЕРБ? Пускам сълза от умиление - 1
Снимка: БГНЕС

„Обвиненията в реваншизъм от страна на ГЕРБ, които управляваха официално, звучат като оправдание. Когато идват от страна на ДПС обаче, които твърдят, че не са управлявали, будят недоумение“, заяви народният представител Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ!“ Ние идваме!“.

„Ако не сте управлявали, тогава няма реваншизъм“, посочи Хаджигенов. Изказването му дойде в отговор на идентични позиции, изразени от депутати от двете политически сили в рамките на дебата за създаване на Временна комисия за изясняване на факти и обстоятелства за прилагането на СРС от МВР по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-то НС, предложена от ГЕРБ-СДС.

Намирам, че искането за създаване на точно такъв тип комисия е интересно. Някой от вас задава ли си въпроса какво работи главния прокурор на Република България? Защото нещата, за които говорим, не са ли престъпления?, попита риторично Хаджигенов от парламентарната трибуна. Според него те се вършат от десетилетия и се вършат от всички. „Всеки един главен прокурор, някак си удобно пропуска тези, които са на власт, след което се обръща срещу тях. Същата тази прокуратурата сега разследва нас, като извършители на опит за въоръжено въстание", каза адв. Хаджигенов.

Разследването е по чл. 95 от НК, Глава първа: Престъпления против републиката – раздел Измяна, който гласи, че всеки, който „с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна“.

Този текст, създаден през 1968 г., не е използван никога, подчерта Николай Хаджигенов и направи паралел с действията на служебното правителство срещу купуването на гласове - за връчване на предупредителни протоколи на партийни активисти и заподозрени длъжностни лица да спазват закона, определено от ГЕРБ като репресия. „От друга страна има огромно ОПГ, експлоатирани са огромно количество СРС-та, целият ресурс на МВР е впрегнат да работи срещу мирно протестиращите български граждани. Всяка една служба, включително тези, на които не им е работа, като Вътрешна сигурност на МВР, работят това. И същевременно, видите ли, имало репресия срещу ГЕРБ. Това е моментът, в който пускам сълза от умиление“, категоричен бе Николай Хаджигенов.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бою Бурсука

    54 15 Отговор
    Репресии големи! Зеха ми жипа!

    Коментиран от #10

  • 2 El pepi

    51 5 Отговор
    Абе, имаше и платени провокатори!

    Коментиран от #9

  • 3 1618

    56 27 Отговор
    Цялото корумпирано, крадливо обкръжение на Борисов се възползваха от манията му за власт, породена от голямото му дебело его съчетано с нестабилна психика и нисък интелект за да се облагодетелстват лично чрез кражби по всякакъв начин с благословията му.Крадяха безнаказано едни като Балтов от болници и Здравна каса, други от магистрали чрез обществени поръчки и от Еврофондове, трети -от Земеделието, четвърти –от Българската банка за развитие и така нататък списъкът е дълъг! Накрая Сачева излиза в ефир и заявява, че не можело да се преизчисляват пенсии, защото нямало пари!Как ще има пари, като крадете като за Световно? После Борисов излиза да говори типичните за него лъжи, които болният му мозък може да сътвори, че Служебното правителство искало да фалира държавата , защото искали да актуализират бюджета!

    Коментиран от #24

  • 4 Пич

    38 4 Отговор
    Всички сте за събиране на багажа - и обратно на село... Нови избори ще са по добри от този цирк.
  • 5 Активист на БКП

    43 19 Отговор
    Лудият от Банкя да се вкара в ПСИХИАТРИЯТА !!!

    Коментиран от #33

  • 6 1618

    41 20 Отговор
    Борисов и престъпната му шайка ГЕРБ колко пъти вземаха заеми, които народа трябва да плаща? И къде отидоха парите? Отговора е- в джобовете на приближените на Борисов!С присъщата си наглост Борисов твърди, че Служебното правителство искали да унищожат демокрацията! Демокрацията унищожихте вие Борисов и ГЕРБ с помощта на Гешев!

    Коментиран от #12, #14

  • 7 адаша

    29 14 Отговор
    Баце е депресиран, не защото е репресиран, а защото ще бъде интерниран...
  • 8 Бай Ставри

    22 11 Отговор
    В затвора ще има още репресии отзад.
  • 9 истината

    25 10 Отговор

    До коментар #2 от "El pepi":

    Имаше да. Но кой ги беше изпратил платените провокатори? Този който иска да саботира протеста. А кой е той? Който има интерес да няма протести срещу него.
  • 10 Подкрепа за Борисов

    23 30 Отговор

    До коментар #1 от "Бою Бурсука":

    Хаджито Ти не си ли за Разследване ЦЯЛО лято Поругаваше Обществени сгради тук На София заедно пречеше на софиянци да се придвижват И за награда Стана депутат Божковист Е българите и искате от тези които газят законите да ви представляват Докога

    Коментиран от #13, #23, #27

  • 11 Само

    22 7 Отговор
    посмейте да гласувате за ИТН. Отивате на бунището, както и мечтата ти да свалиш Гешев. ИТН дума не е обелила срещу него!
  • 12 Подкрепа за Борисов

    14 8 Отговор

    До коментар #6 от "1618":

    Тролеи нищо не разбираш от икономика от развитие от Управление на България Спри се Бе Не си ли доволен че Чалгарите ще те управляват сега
  • 13 Стига писа

    17 11 Отговор

    До коментар #10 от "Подкрепа за Борисов":

    с тези главни букви в изречението, бе, неграмотник! Кой те учи тебе на правопис и изобщо някой учил ли те е.

    Коментиран от #15

  • 14 Подкрепа за Борисов

    17 19 Отговор

    До коментар #6 от "1618":

    Гадев И Служебните репресори са за Разследване Искам си Демокрацията Бойко Идвай
  • 15 Подкрепа за Борисов

    14 14 Отговор

    До коментар #13 от "Стига писа":

    Пиша с Главни Букви за да Привлича Вниманието на Комунистическите Тролове
  • 16 Подкрепа за Борисов

    15 16 Отговор
    Първо Виж Онези Неграмотници Които Докараха Чалгарите на Власт и Тогава Злобей срещу Мен Върви Да наричаш Така Маята Дончева Отровите Гадевите Превратаджии Статукваджиите Чалгари
  • 17 Уаууу

    12 3 Отговор
    Това Народно Събрание дали въобще ще заработи?! Съмнявам се! Връщайте мандата и да се махат ДБ и ИБИМъ
  • 18 Ти ли си мирно протестиращия

    14 9 Отговор
    Бе хаджиментов, всички които сега се намърдахте на парламентарните скамейки от уличните протести, бяхте войнствени и се нахвърля те върху всички. Много хубав кадър има запазен в телевизиите, как мирно мяташ яйца по същия този парламент, как полицаите ви пазеха а вие мирно ги палехте със слама, как мирно чупехте коли с майки и деца вътре, мирно заплашват премиера на републиката пред дома му, мирно провесвахте бесилки и ковчези с цел да страхуват хората. И така по "мирен* начин се докопахте до властта. Това си е чист преврат постигнат по насилствен начин. И ти лицемерен мръс... к и онази селската чочарка и всички онези на които, както сам се изрази, плащаше божков, трябва да бъдете съдени и натикани в затвора, а не да си прибират заплатите от парламента. Та сега проблем номер 1 ви е как да свалите Гешев и обвиненията срещу вас. Ама Борисов допусна голяма грешка, трябваше да хвърли полиция и жандармерия, водни оръдия и да ви разкара от площадите, както е в цяла Европа. И понеже Борисов бе мекушав вие сега му се качвате на главата. Нечуван и невиждан наглец си ти хаджиментов и онази шефката ти мая,.
  • 19 Оракул

    10 8 Отговор
    Хаджийката,тепърва ще пускаш сълзи,но не от умиление...
  • 20 Избирател

    11 7 Отговор
    Днес отпадъка от снимката си тръгна от парламента в 13.50 ч.
  • 21 Мутренския отпадък

    11 11 Отговор
    А крадливия тулуп къде се мишкосва?Тая нагла мижитерка.
  • 22 666

    12 8 Отговор
    Хаджигея тепърва ще реве с кървави сълзи като го подкара неговия "любим" Гешев. От 10 до 20 при бай Ставри. Там е мястото на отровните превратаджии.
  • 23 Бою Бурсука

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Подкрепа за Борисов":

    Браво, троле мой! Ела да та цуна! Пари нема, ама еда снимка с мене може.
  • 24 Абе суйо

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "1618":

    Ти нормална работа нямаш ли????? Тролиш тук по 24ч

    Коментиран от #26

  • 25 инчхай

    0 9 Отговор
    Плаче герб няма бронирана джипка,а гъзолизеца нагерб 666 при бай му ставри
  • 26 5647

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Абе суйо":

    Да ти идва наум, че може човекът да е в отпуск, не работи държавна работа и няма бонуси, работодателят му пълни чекмеджета и няма как да повиши заплатат му и вместо да заведе семейството си на почивка в Гърция, сис седи в къщи. Та, да ти идва наум?
  • 27 ШАЛТЕТО

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Подкрепа за Борисов":

    Ти за софиянец ли се имаш още?А баба ти да не е от Банкя?
  • 28 Гражданин

    10 1 Отговор
    Ти си престъпник от отровното трио,които издигахте бесилки,носехте ковчези,осквернявахте националните символи на България,замеряйки герба на България с боя,яйца ,домати и какво ли още не.Ние Българите се срамуваме от вас и сте за съд и оттам за затвора!
  • 29 Суверена от Сутерена

    12 4 Отговор
    Ще се наложи да проведеме тотално изчегъртване на ИТН, ИБНИ и БСП, понеже замериса много на отврат.
  • 30 ШиШиШиШи

    8 1 Отговор
    ЧАЛГАРИТЕ одраха останките от държавата.... Време е да учим турски
  • 31 Хаджиментов

    8 2 Отговор
    Споко, Хаджиментов. Ще ти дойде и на теб времето и тогава ще пускаш истински сълзи.
  • 32 терорист

    4 0 Отговор
    мутро,дали някой ще плаче като се споминеш?
  • 33 Цаци

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Активист на БКП":

    Ако го освидетестват и го вкарат в психиатрията, ще може ли по съдебен път да му се конфискува краденото и получените рушвети?!
  • 34 х-генов

    0 0 Отговор
    ти видел ли си по новините как бият полицаите в Париж ,Берлин и да не говориме за Беларус.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове