Last news in Fakti

23 Август, 2021 11:19 10 878 141

ИПБ към президента и премиера: Колко души още трябва да загинат, за да предприемете действия?

  • институт за пътна безопасност-
  • ипб-
  • птп-
  • катастрофи-
  • войната на пътя

От Института за пътна безопасност отправиха сериозни критики към институциите заради войната по пътищата

ИПБ към президента и премиера: Колко души още трябва да загинат, за да предприемете действия? - 1
Снимка: БГНЕС

От неправителствения Институт за пътна безопасност излязоха с отворено писмо до президента Румен Радев и служебния премиер Стефан Янев, недоволни от "незаинтересоваността" на служебното правителство към увеличението на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Членовете на ИПБ се възмущават, че "институциите, отговорни за безопасността на движението по пътищата, са абдикирали от своите задължения".

Ето и цялото им писмо:

На 24.06.2021 г. Ви уведомихме с писмо с вх. № 33-00-16 за лавинообразното увеличение на жертвите от ПТП и непредприемането на коригиращи действия от назначеното от вас служебно правителство. На 27.07.2021 г. в Института за пътна безопасност е получено писмо от главния секретар на МС с вх. № 01.02-26, с което ни уведомява, че на министъра на регионалното развитие и благоустройството г-жа Комитова е поставен срок до 30.07.2021 да отговори на поставените проблеми от Института за пътна безопасност.До този момент няма такъв получен отговор, а в същото време до 18.08.2021 г. загиналите от ПТП са с 53-ма души повече, отколкото за същия период на 2020 г.

Повече от три месеца назначеното от вас правителство демонстрира незаинтересованост и неспособност да се противопостави на нарастващия пътнотранспортен травматизъм. Доказателство за тези изводи са не само липсата на отговор на поставените въпроси, а и липсата на заседания от началото на 2021 г. на Държавната обществено-консултативна комисия по безопасност на движението по пътищата. През периода 2019-2020 година са проведени шест заседания на комисията.

За пореден път ви уведомяваме, че институциите, отговорни за безопасността на движението по пътищата, са абдикирали от своите задължения. Също така ви уведомяваме, че са изпратени единадесет доклада до г-жа Комитова за констатирани несъответствия при извършени или извършващи се строителни дейности по пътната инфраструктура, но реакция от нейна страна няма.

Липсата на инициативност и неглижиране на тези сериозни проблеми от служебното правителство са предпоставка да повторим кризисната ситуация през 2018 година, когато край град Своге загинаха 20 души. И тогава българското правителство беше предупреждавано за дефицити по пътната инфраструктура, и тогава то също неглижираше тези сигнали.

Експертите на Института за пътна безопасност изразяват своята силна загриженост и настояват да предприемете незабавни действия за нормализиране на пътнотранспортната обстановка в страната и да ни уведомите за предприетите действия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 70 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яко полиция

    120 21 Отговор
    яко глоби и да се събират, яко на съд и в панделата.
    Ако не вярвате, че ще се оправим питайте германците.
    А, и да направите пътищата по-читави.

    Коментиран от #8, #64, #103, #110

  • 2 Ивелин Михайлов

    77 12 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна настоява за твърди мерки срещу джигитите! Стига условни присъди!

    Коментиран от #39, #60, #81

  • 3 Памперс Панц

    167 22 Отговор
    пътищата от варовик ги строи Боцо или бъркам?

    Коментиран от #16, #76, #84, #128

  • 4 Тиквун

    135 18 Отговор
    Значиии направих ви няколко милиарда километра магистрали вие къде се намерихте, че се и блъснахте даже!
  • 5 Колко

    188 26 Отговор
    човека загинаха по пътищата за 12 години. Защо не написахте писмо до Боко, "възмутени"!

    Коментиран от #57, #82

  • 6 Бай Шили

    48 12 Отговор
    Пишат ги починали с Ковид.
  • 7 666

    181 20 Отговор
    Института за пътна безопасност ,другари едно не ми е ясно - що президента и премиера имат вина за нещо което се нарича мозък в главата .Това ,че повечето българи се мислят за безсмъртни като седнат зад волана ,кой дрогиран ,кой пиян и затова са виновни президента и премиера ....смешни сте и безмочни .Явно сте герберски подлоги ,незабавно да бъдат уволнени тия от института .

    Коментиран от #25, #53, #77

  • 8 Кирил Митов

    72 6 Отговор

    До коментар #1 от "Яко полиция":

    Проблемите са доста като за начало книжките в ръцете на много хора, които изобщо не трябва да припарват до автомобил. Автомобила е отговорност и 2тонно оръжие ако нямаш шофьорска култура. Слаби шофьори и кофти пътища. А многото полицай на пътя само карат същите слаби шофьори да намалят неадекватно и да причиняват колони и предпоставки,защото ограничението е 140 но не нека да намалим на 100 и последния да спре.

    Коментиран от #18

  • 9 ????

    87 10 Отговор
    Какво трябва да направят президентът и премиерът? Който кара като луд си плаща за тарикатлъка, жалкото е че често плащат и невинни. Другото, което никой не отчита, че много не стават за шофьори, но се" пинят" да са!

    Коментиран от #134

  • 10 Мда

    23 102 Отговор
    Пълно "служебно" правителствено безхаберие !! Важното е да се търсят кирливи ризи на предишните, и някакъв начин да се свали Гешев, другото е без значение !

    Коментиран от #28

  • 11 оня с коня

    76 18 Отговор
    Тоя Неправителствен Институт си позволява да Критикува Най-праведното Правителство което БГ е имала в цялата си 5-Вековна история,затова и Рашков ще го ИЗЧЕГЪРТА без Остатък.Затова и Народът е казал:Който си го търси,си го намира!
  • 12 сКАТ

    45 10 Отговор
    И какви мерки? Може би забраната на BMW и всичко над 120 коня е добра мярка. Иначе не виждам как ще се реши проблема.

    Коментиран от #121

  • 13 Българка

    111 12 Отговор
    Защо Комитова трябва да отговаря за некачественото строителство на пътища от бойковото мутренско управление? Не става ясно какво се очаква и какви са предложенията на ИПБ към служебното правителство, за да намалеят ПТП и смърт по пътищата.
    След 20 жертви край Своге заради корупция и некачествен път, да не би да има осъдени държавници и корумпета?
  • 14 шофера

    97 8 Отговор
    И какво могат да направят с новите магистрали на Борисов ? Да ги построят наново ли ? По така наречените магистрали тръска като на междуселски път 3-4 категория. На някои места виражите са с обратен наклон.
    Някой открадна парите , сега Радев и служебното правителство да се оправят.

    Коментиран от #23

  • 15 Бъркаш и то

    14 53 Отговор
    Много осезателно.БСП строи пътищата от варовик,другарю.

    Коментиран от #32

  • 16 666

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Памперс Панц":

    ИСТИНА !
  • 17 сетили се

    72 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ИПБ към президента и премиера: Колко души още трябва да загинат, за да предприемете действия?

    Хубаво е че питат, но тези гербаджийски хрантутници защо нищо не питаха толкова години, защо не питаха Борисов при убиството на Милен Цветков. В момента пак трябва да питат Борисов, защото гербаджийските мутри със скъпите джипове основно предизвикват произшествията.
  • 18 Това е така

    59 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кирил Митов":

    обаче колкото и да е слаб един шАфиор, той много добре знае че не трябва да изпреварва на двойна непрекъсната линия и не трябва да минава на червено.
    Което аз виждам през ден.

    Коментиран от #138

  • 19 кажете бе

    56 7 Отговор
    Кой разправяше , че ги построил 500 000 km пътища , тия пътища пътища ли са , или схеми за присвояване на финансов ресурс ?

    Коментиран от #37

  • 20 хъх

    51 5 Отговор
    Защо този институт не предложи мерки? Нали се оглавява от някакъв бивш КАТаджия...Какво да направи правителството, че някой решил да кара като луд и да се трепе?

    Коментиран от #118

  • 21 ДАААА

    50 7 Отговор
    И защо точно служебното правителство трябва да оправя неща трупани с години. И как точно, което и да е правителство, може да оправи липсата на морал и възпитание и т.н. на самозабравили се джигити.
  • 22 плевен

    37 5 Отговор
    Този институт за... е обикновенно НПО- "чужд агент" по терминологията на братските САЩ. Та те да си гледат спонсорите, а ние- нашата държава. Впрочем, мекото отношение към нарушителите е пряко следствие от копирането на западните ценности.
  • 23 Магистралите

    14 43 Отговор

    До коментар #14 от "шофера":

    От Борисов са добре. Обаче за магистралите на другарите не може да се каже същото.

    Коментиран от #27, #33, #36

  • 24 майор Костов

    29 0 Отговор
    Гладни сме, пускайте ни по улиците да прибираме 20-толевки.
  • 25 Да не си мислиш

    36 2 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    че германците са всички с мозък?
    И там им абезмозъчни но имат мозък дотолкова че да разберат какво става ако нарушат правилника.

    Коментиран от #48

  • 26 И тук са

    45 7 Отговор
    се навъдили герберастки калинки... Нали Вождът "построи" магистрали, оправи пътищата - а да не говорим ,че катастрофите по българските пътища с всяка година от управлението на ГЕРБ се увеличаваха... Откъде-накъде Президентът да вземе отношение при наличието на Институт за пътна безопасност, чиито задължения са... май единствено да служи на Борисов?
  • 27 Само питам

    39 7 Отговор

    До коментар #23 от "Магистралите":

    Кои магистрали и пътища на Борисов са добре ? Тия дето на втория месец почват да ги ремонтират ?
  • 28 Напротив

    26 3 Отговор

    До коментар #10 от "Мда":

    оттам се започва.
    Главна причина за тия катастрофи е корупцията и липсата на контрол.
    Влачат глоби по 10 години и ги плащат чак ако трябва да излязат от страната.
  • 29 офицер

    44 4 Отговор
    Сега ли се сетихте за гробниците наречени "магистрали", за липсата на маркировка, за липсата на мантинели, за криещите се в храстите край пътя контролни органи, за трапищата и дупките по българската пътна мрежа, за тировете - убийци, за лъжите, кражбите и некачествените пътни ремонти. СЕГА ЛИ СЕ СЕТИХТЕ ?
  • 30 Абдикирали

    42 4 Отговор
    ли! Не пренасяйте проблема от болната на здравата глава. Хората не загинаха за три месеца, а за цели 12 години от безхаберие и строеж на счупени магистрали. Питайте къде са парите за тях и какво се случи от ремонт на ремонта на ремонта. По чия заповед написахте това писмо, защото като гледам вашият институт не е загрижен, а съучастник на предишното правителство.
  • 31 хъхъ

    35 3 Отговор
    Така наречения институт явно си проси парички, за да прави "стратегия за борба с катастрофите"...
  • 32 Ти ли го

    30 5 Отговор

    До коментар #15 от "Бъркаш и то":

    измисли или ти го подшушнаха? Защото такова нещо няма - но за "построеното" от ГЕРБ има констатация за некачественост от небългарски институции - поразрови се и ще ги откриеш, не е трудно...
  • 33 По това

    36 4 Отговор

    До коментар #23 от "Магистралите":

    си приличат, че едните и другите магистрали и пътища се рушат. Разликата е че Боковите са направени преди две години а Тошовите преди 50.
  • 34 Гост

    20 1 Отговор
    Не може да има полиция през 50 метра, трябва малко съвест и отговорност при шофиране. А дано, ама надали, матрялът е такъв
  • 35 Хасан 2

    17 1 Отговор
    Само еврофондовете го интересуват . ОСТАВКАААА‼
  • 36 Наясно ли си

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Магистралите":

    или не си пътувал? Съмнявам се и в двете...

    Коментиран от #47

  • 37 Не са

    19 2 Отговор

    До коментар #19 от "кажете бе":

    500 хиляди. Онуй се изхвърли, че са 5 милиона километра. Не го слуша главата.

    Коментиран от #52

  • 38 Цял

    25 2 Отговор
    институт на държавна хранилка ?! Пари на вятъра хвърлени !
  • 39 В.Г.З.

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ивелин Михайлов":

    Спри да си правиш реклама!!!
  • 40 по тиквенишки

    10 7 Отговор
    Тия предишните са виновни, но ние нищо няма да им правим.
  • 41 Не разбирам

    23 2 Отговор
    Какво е виновен някой друг за това,че комшията ми,брат,чет си купил кола и кара като на писта из квартала и по пътя?По скоро КАТ ,като го хванат в N-то нарушение,да му вземат купената книжка,а колата за скраб.Тогава може и да има някакъв ефект за другите.

    Коментиран от #56

  • 42 Ташо

    10 33 Отговор
    Служебното на Фърчилото не се интересува от това.За Фърчилото е важно да "изчегърта" ГЕРБ.А народа ,кучета га яли.Макар, че не ми е много ясно ,как се изчегъртва втората политическа сила за която са гласували също българи с еднакви права ,като другите.
  • 43 Пунта Канна

    8 28 Отговор
    Служебното правителство се интересува само как да осигури втори мандат на Румен Радев.
  • 44 Георги Петков

    31 5 Отговор
    Какво ви е виновен президента и служебното правителство като 80% сте селяни и дебили - не може да карам мотора със 100км/ч по подбалкана и да ме изпреварват 90% от колите (мотора ми е 2021, а колите са 2010 МАКС!).
    Не може на магистрала да карам със 130км/ч темпомат и да има 2 типа коли- каращи с 90 и изпреварващи ТИР без да си гледат огледалата и такива каращи с 200+ мигащи на умряло. Промяната идва от нас - ако чакаме да ни оправи някой ще ни ОПРАВИ!
  • 45 Йозеф

    21 1 Отговор
    Плащайте винетки, това е важно! Има контролни органи за всичко, само че контрол по състоянието на пътищата няма. Трудно на магистрала да караш с повече от 120 квч, защото платното е къдраво, АМ Хемус от Ябланица до София е леш и е всичко друго, ама не и магистрала.

    Коментиран от #55

  • 46 РАДЕВ, ИЗТРЕПАХА СЕ ПО МАГИСТРАЛИТЕ

    6 30 Отговор
    РАШКОВ, СПИШ
  • 47 Наясно съм

    12 0 Отговор

    До коментар #36 от "Наясно ли си":

    Със сигурност ,повече от теб.На седмица поне два пъти ми се налага да пътувам Бургас -София.И не само този маршрут.
  • 48 666

    18 1 Отговор

    До коментар #25 от "Да не си мислиш":

    Точно определение ! Страх от ЗАКОНА ,това нещо в България го няма .
  • 49 МУНЧО ОТ ЛОСТА

    7 27 Отговор
    НЕ МИ ПУКА ЗА ЖЕРТВИТЕ ПО ПЪТИЩАТА.......ТРЯБВА МИ ВТОРИ МАНДАТ
  • 50 книжкаджията

    26 4 Отговор
    С тези книжки изкавани за по 2 седмици каране направо, как искате да е? А и половината от тези са летни и неделни шофьори. Нищо общо няма президента с това. КАТ да отговарят, защо само с глоби не става?
  • 51 ТОВА Е

    12 1 Отговор
    Хубава работа, ама Българска !
  • 52 извинете

    14 2 Отговор

    До коментар #37 от "Не са":

    Поднасям извинения , вярно се беше изцепил с 500 млн. , но толкова откачена изцепка не може ми побра главата , та посакратих малко порядъка.
  • 53 Този институт да се командироват...

    28 5 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    По пътищата!Да видят какви пътища е направил шефа им Боко Крадливият Толуп...Всички калинки от този змиярник да се уволнят..
  • 54 П.Р Севда

    20 3 Отговор
    Всеки, който е "лапал" при Боко или го обича по някаква друга причина, да "скача" срещу Радев, Янев и служебния кабинет. Пари има-действайте!
  • 55 Ако трябва

    13 12 Отговор

    До коментар #45 от "Йозеф":

    Ще караш и с 80 км.Не е задължително със 120 или 140.
  • 56 никой

    21 1 Отговор

    До коментар #41 от "Не разбирам":

    Виновен е с това, че се слага асфалтова настилка с най-ниско качество и неподходяща за пътя/автобусът на Своге/. Колата на сух път в завой ми поднесе със скорост не по-висока от 40км.

    Коментиран от #67

  • 57 Абе,

    31 6 Отговор

    До коментар #5 от "Колко":

    Тези лизаччкои траяха 12 години,сега за два месеца искат сл.правителство да оправи всичко !
  • 58 Убиват ви

    17 1 Отговор
    Бягайте от България, Пернишки мутри в симбиоза с Държавни институции изтезават хора като Талибани, споменават се също Румен Пашата, генерал майор Васил Василев,Юлиян Георгиев, Иван Гешев и Киро Японеца!
    БГ Институциите мълчат, избягах в Белград Сърбия!
  • 59 Кинжал

    25 2 Отговор
    Имали сме институт за пътна безопасност? Представяте ли си, цял институт?! Явно досега само затворени писма са писали на Борисов, защото ни едно не сме прочели и сигурно вътре е пишело : "Ей, ама каква маркировка имаме, а! "
  • 60 Пешко

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ивелин Михайлов":

    Най-голямата измама в света, за "начинаещи инвеститори" :D :D :D
  • 61 SS Lazio

    11 1 Отговор
    Истината е че трябва да се взимат сериозен брой точки по 15 точки и глоби от 500лв на горе иначе българина няма да се научи да спазва правилника за движение! Най вече хората с регистрация ВР , М, РК те са създали собствен правилник където ограничения за скорост и места забранени за изпреварване да няма!
  • 62 Мечо Пух

    21 6 Отговор
    Многоуважаемият Институт по пътна безопасност да изпрати писмо до бившия минпред, който скитори из страната и плюе по президента и служебното правителство, и да му зададе същите въпроси, защото проблемите с пътната безопасност не са от три месеца, а от години...За последните 12 години уважаваният от мен минпред е построил половин милиард километра магистрали, но така и не е построил свестен път между Русе и Велико Търново например, ако говорим за свестни пътища, а там се трепят най-много хора...Да не говорим, че много от катастрофите с човешки жертви се дължат на употребата на алкохол и упойващи вещества. За не малка част се употребява терминът "несъобразена скорост"...А за тези причини никое правителство и никой президент не може да носи отговорност! Може ли някой друг да носи отговорност за собствената ви глупост и безотговорност?
  • 63 tomito

    21 4 Отговор
    Президента незабавно да закрие този институт и е крайно време в България продажбата на шофьорски книжки да се преследва от закона със цялата строгост .Да се дават свидетелств за правоуправление само на грамотни и психично здрави хора.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Студопор

    14 4 Отговор
    Защо институциите да са единствени виновници? Вярно е, че пътищата в страната са зле, но точно за това трябва да се кара внимателно и със съобразена скорост. Кой е виновен на тарикатите с БМВ-тата, че карат като луди! Кой беше виновен, когато ченгето прегази дете на пешеходна пътека? Пътищата? Институциите? Или просто липсата на здрав разум...?
  • 67 Първо

    6 17 Отговор

    До коментар #56 от "никой":

    Асфалта в случая не беше сух.И второ скоростта също не е била 40 км.Ти просто цитираш опорките на Позитания.
  • 68 Много експерти

    16 1 Отговор
    "институциите, отговорни за безопасността на движението по пътищата, са абдикирали от своите задължения"
    Това го пишат експертите от института по пътна безопасност! Боже господи, тия глупаци вместо да се самозакрият, седнали да пишат!?Аман от калинки и торни бръмбари на държавна хранилка!
  • 69 ОКТОПОДА ББ

    16 6 Отговор
    ТОЙ БОЙКО ГОДИНИ НАРЕД НА РАБОТНОТО СИ МЯСТО НЕ СТЪПИ А ВИЕ ОТ РАДЕВ И ЯНЕВ СЕ ОПЛАКВАТЕ -- ЯВНО ТРЯБВА ДА ВИ УВОЛНЯТ ДО ЕДИН ЗА ТАЯ НАГЛОСТ !
  • 70 бясна кака

    6 7 Отговор
    че те са на власт за пари и да изчегъркат греб, а не са направят нещо за държавата! добър ден, како Пацо!
  • 71 Алооо

    14 5 Отговор
    За два месеца държава не се оправя. ББ само дупки кърпи и лява ръка, десен джоб. За 12 години освен да държи полицаите да ни бият, друго няма. Обикновения българин не знае на кой свят се намира вече!
  • 72 Томи

    19 3 Отговор
    12 години не питахте сега защо питате пенсионирани полицаи катаджии настанени навсякъде по комисии по общини измислени докато бяхте на служба на б.б
  • 73 Реалист

    7 0 Отговор
    Липса на самознание и култура по пътищата
  • 74 Sieg

    11 6 Отговор
    Борисовите пътища нямат оправия!!!
  • 75 РАДЕВ, СПИШ

    7 14 Отговор
    И СТИГА ПЛАКА ЗА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО, ЧЕ СТАНА ЗА СМЯХ
  • 76 Хан Сол

    5 9 Отговор

    До коментар #3 от "Памперс Панц":

    Боцо ли сяда зад волана с идеята да се прави на велик и да избива комплекси заради миниатюрни първични полови белези? Боцо ли смята че като седне да кара по-скъпа или по-мощна кола е безсмъртен и всички по пътя трябва да отбият и да му махат с ръка? Боцо ли сяда зад кормилото пийнал ,,Една биричка,, или само леко си е напудрил носа? Май не е той виновния ..
  • 77 Юлия

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Да така е!
  • 78 МУНЧО ФАТМАКОВ ОТ ЛОСТА

    7 20 Отговор
    БАЦО, ВРЪЩАЙ СЕ ЧЕ БЕЗ ТЕБГО ЗАГАЗИХМЕ
  • 79 БАЦО НАПРАВИ МАГИСТРАЛИ

    9 15 Отговор
    А МУНЧО ОТ ЛОСТА НИ НАПРАВИ НА МАЙМУНИ
  • 80 страп он

    9 1 Отговор
    ИПБ трябва да се обърнат повече или по-малко към проектантските фирми, за да стане ясно, че още на етап проектиране нещата са за прокуратурата. Навсякъде по България е пълно със завои с обратни виражи, от които следва неминуемо единствено и само смърт. Да не говорим за указателни табели, хоризонтални и вертикални криви и наклони и т.н.

    Коментиран от #83

  • 81 Дядото

    6 19 Отговор

    До коментар #2 от "Ивелин Михайлов":

    Отговора ви трябва да е отправен към служебното правителство назначено от другаря президент Радев Решетников, които назначи кадрите от Бсп, Дс в изпълнителната власт и въпреки, че Бсп бяха на третото място в проведените избори те директно скочиха на първото място във изпълнителната власт, благодарение на задкулисната роля на другаря президент Радев Решетников, въпреки, че те не се справят успешно с проблемите, покачването цените на стоките, горивата и тн., пожарите и зачестилите катастрофи и дадени жертви, ако не вярвате, че ни управляват пълни некадърници назначени от президента попитайте доброволците участници при гасенето на пожара в Югово, които казваха, че липсва активното участие на държавата при гасенето на пожара. Лесно е да си президент да се тупаш по гърдите и да ползваш държавни бонуси и други привилегии. Но да управляваш изпълнителната власт е съвсем друго нещо искат се управленски и мениджърски качества, които липсват на президента и бесепарите, които са свикнали и са научени да командват и крадът, а не да управляват. За стоте дни в които ни управлява президентското правителство единствения успех на служебния премиер другаря Стефан Янев е назначаването на двете му деца на работа без конкурс в двете държавни фирми с високи заплати Булгаргаз и Бех. А някой от вас нека да им ръкопляскат на тези некадърници. Много скоро ще доиде времето за което пак ще искате държавното управление да се поеме от Герб, въпреки изсипаната тонове помия и лъжи срещу т
  • 82 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Колко":

    Много си зле човече...
  • 83 Ужас

    3 10 Отговор

    До коментар #80 от "страп он":

    Къде са тия обратни виражи. Сигурно в мокрите ти сънища. Пътувах до морето, като изпреварвам някого- той дава газ, а оня отсреща свири и ме натиска вместо да отстъпи. Просто никъде нямаше патрули.
  • 84 ТО тия сегашните фатмаци , затуй ли спря

    6 14 Отговор

    До коментар #3 от "Памперс Панц":

    Всякякво строителство на магистралите ???? Опоскаха парите и искат актуализация на бюджета т.е. още да цоцат , че малко им остана !!!! БОЙКО си идва на власт и да му мислят тия МИШОЦИ!!!!

    Коментиран от #97

  • 85 чичака

    13 3 Отговор
    ВЕРНО ЛИ служебното правителство е виновно
  • 86 ПРЕДИ ДА ЗАМИНАТ ХОРАТА

    8 0 Отговор
    ОТ КОРОНАТА......ЩЕ СЕ ИЗТРЕБЯТ ОТ ГЛАД ИЛИ КАТАСТРАФИ......КАК УМНО СА ГО ЗАМИСЛИЛИ ГЛОБАЛИСТИТЕ 😜
  • 87 ОСТАВКА

    6 19 Отговор
    НА ЦЯЛОТО НЕКАДЪРНО , ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО !!!!! ОСТАВКА НА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ !!! ОСТАВКА НА ПОДСТРЕКАТЕЛЯ - МЕТЕЖНИК !!!! ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА ....СЪД И ЗАТВОР !!!
  • 88 долу фигуранта

    7 17 Отговор
    колабиращият Радев не знае къде се намира, мисли си че е на опера в Австрия. По некадърен президент сме нямали.
  • 89 Драк

    15 3 Отговор
    А може ли ИПБ да ни предостави входящия номер на писмото с което е уведомило БОКО ТИКВАТА .
  • 90 ......

    14 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА ИМА ЗОНИ ЗА ПОЧИВКА С ТАЩА ВОДА И ТОАЛЕТНА ПО МАГИСТРАЛАТА ,ИЗХОД И ВХОД КЪМ ПОВЕЧЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА,ОГРАНИЧЕНИЕ ДО 100КМ. ЗА ТИР В ОТДЕЛНА ЛРНТА И ЗАБРАНА ДА ИЗПРЕВАРВАТ
  • 91 Котарак

    13 3 Отговор
    След 12 години разруха и безхаберие за три месеца не може да има оправия.

    Коментиран от #132

  • 92 Доло ушатия , ОСТАВКА НА ФЪРЧИЛОТО !

    5 17 Отговор
    Оставка на неграмотните фатмаци!!!
  • 93 Кюмюр

    16 0 Отговор
    Първо АПИ да си прегледа знаците. Не трябва да има ограничения хранилки на прав равен участък с отлична видимост. Второ, трябва АПИ да си прегледа пътищата, особено второ и третокласните, защото са претоварени от камиони, които са една от основните причини за катастрофи. Трето, трябва АПИ да бъде закрито, а служителите вкарани в затвора, защото с безхаберието и непукизма си убиха много хора!
  • 94 ПРОСТ ФАТМАК

    6 10 Отговор
    СЪЩОТО СЕ СЛУЧИ И С ПИЛОТА НА МИГА , ПОТУЛИХА РАБОТАТА НЕКАДЪРНИТЕ ГЕНЕРАЛИ НА РАДЕВ.
  • 95 разума

    9 1 Отговор
    Когато ИПБ свалят температурите тогава и ще се оправят пътищата без пари и няма да има ПТП. Всички ПТП са в следствие на човешка грешка. Безобразието на шофьорите е голямо. Добре че има и добри шофьори, интелегентни, културни, спокойни които предотвратяват повечето ПТП
  • 96 ВОЕНЕН

    6 12 Отговор
    МУХЛЯСЪЛИЯТ ФИГУРАНТ НА РЕШЕТНИКОВ ДА СТЕГА БАГАЖА ЧЕ ЛОШО МУ СЕ ПИШЕ.
  • 97 Амиии хич не ги бърка !!

    3 10 Отговор

    До коментар #84 от "ТО тия сегашните фатмаци , затуй ли спря":

    Кирчо веднага отлита за Канада....още има гражданство там ! ХЪРЧИЛОТО си е подготвил Фърчиланда......и хайде у Москве !!!! Другите минават в нелигалност и не мойш ги намери ....като СЛАВИ !!!
  • 98 СМЕШНИК

    5 15 Отговор
    РАДЕВ НЕМОЖАЧ СИ И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ, ЦЯЛА ЕВРОПА ТЕ ПОДИГРАВА МУНЧО.
  • 99 Някой

    7 0 Отговор
    От тази неправитествена организация да не си чешат езиците, ами да си спомнят за локдауна през 2020 и ще им светне 'що са били смъртните случаи по-малко. Кат' са толкова загрижени да погледнат и 2019 за този период (информацията е достъпна дори в имтернет).
  • 100 Гост

    11 0 Отговор
    КАТ залягат по местата с ограничения 60, защото там е хранилката.
    Никой не засича на скоростните участъци, където карачите обръщат стрелките наобратно.

    Коментиран от #116

  • 101 9632

    3 0 Отговор
    ГЕОСТРАТ ЕООД няколко милиона от магистрала люлин лапнаха за нищо, тя е на борисов. Българска асоциация на пострадали при катастрофи на лайош кошут владимир тодоров и син и галина дойчева лъжат пострадалите и им вземат обезщетения. на делата се явяват поставени доктори с бели коси вещи лица пак приятели на герб и цветанов а за качество и срокове не коментирам а вилна зона косанин дол пак на герб хора съсипаха природата и ограбиха земя с фалшиви нотариални актове фамилия амзин фамилия ружин. забравих да напиша името на шефа на геострат анатоли.
  • 102 СМОТАНИТЕ

    4 12 Отговор
    РАДЕВ И РАШКОВ СА СТРАШНИ СЕЛЯНДУРИ 12 РАЗРЯДНИ.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Малее

    12 1 Отговор
    До каде я докарахме Президента и Примиера виновни за катастрофите.Всеки човак има глава над ременете и да мисли.Че какво ще ми помогне Президента и Премиера на мен като се надрусам или напия и после сядам зад волана и аз с ьм царя на пьтя.Всеки е отговорен за сабе си.
  • 105 Кози

    8 0 Отговор
    Тия от ИПБ са много наежени. Да не стане някоя чистка до края на месеца :D Радев и компания не си поплюват
  • 106 хан Крум

    6 1 Отговор
    Спрете да давате книжки на малоумници! Половината така наречени "шофьори" за чеп за зеле не стават!!! Каквито и ограничения да слагате, малоумното си е малоумно и умник НЯМА ДА СТАНЕ! Махнете корупцията при даване на книжки и въпроса се решава!
  • 107 gggw

    5 0 Отговор
    трябва да има полицаи с цивилни коли както е в сащ.. друг начин няма
  • 108 САЩ

    12 1 Отговор
    За 12 години БМБ колко магистрали построи и колко пари присвои?
    Той е отговорен за качеството на това безобразно пътно строителство. Заради чекмедже-банк загиват хора, но кой му пука. Този институт за пътна безопасност е пълен само с бокови калинки, та и за това чак сега се сети да пише писмо. Но забележете не до този до когото трябва.
    Важното е да се маскари президента и служебното правителство, които изкараха всички далавери на гербаджиите.
  • 109 ТИР

    3 4 Отговор
    Защо дървета са в близост до пътното платно?Камионите Единствено Кършат КЛОНИТЕ им и късат Бреэенти, тези дървета са още от времето на соца Вие питате Радев,,,!,Има винетка,Тол Система,скрити камери в Шубраците,Купете си машини за почистване на Клони,Те не струват 3 000 000 000 като самолетите и са Налични,,,,Просто си Свършете Работата а не Точете Лиги за Норми,Глоби и Нормативи,,,
  • 110 PlimP

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Яко полиция":

    а тези с регистрация D, NL, A и т.н., кво ги правим тях, щото карат така сякаш господ им е баща
  • 111 Айде, де

    13 1 Отговор
    Това писмо до г-н Бойко Борисов!!!!!!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 САЩ

    16 0 Отговор
    ИПБ е НПО създадена в края на 2017 год.
    Та питам това НПО колко писма е изпратило до правителството на БМБ и какво друго е предприело в ерата на гербаджиите. Тогава се строяха магистралите с които БМБ се хвалише от сутрин до здрач. Магистрали с абсолютно ниско качество.
    Прозрачни сте и вие сте от слугинажа Борисов.
  • 114 Фърчило

    0 9 Отговор
    Служебно правителство се занимава с оперативното управление на държавата и организиране на избори/по възможност честни/. Факт е че слуцебниците не върщат абсолютно нищо за да функционира нормално държавата. Обче всички се заеха с грандиозни дела - станаха прокурори, полицаи, промянт, чегъртат - седна дума започнагха перестройката
  • 115 ИВАН

    5 0 Отговор
    Да бе, чакайте институциите да ви оправят, да кажат как да карате и че не трябва да се блъскате едни други .... когато народа е дебилен, а знае се защо и кой го направи дебилен, и глоби не помагат
  • 116 ТИР

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "Гост":

    100 Процента си Прав,,,,
  • 117 Голям Слон

    4 2 Отговор
    Колкото и души да са загинали по нашите или нечии други пътища, пандемия обявена няма, нали? За умрелите от хепатит също няма епидемия. Достатъчно е само да погледнете каква смъртност има по болести, за да ви стане ясно, че яко ни работят. Иначе за пътищата и жертвите по тях причините се крият някъде в началото на 90-те, та до наши дни. И е вече късно да направите каквото и да било.
  • 118 Kосе Босе

    2 7 Отговор

    До коментар #20 от "хъх":

    Не предлагат защото не могат? Защото в България са над 20 организации които се занимават със проблемите по пътищата!!! Мерките са няколко които могат да се използват.1.масово поставяне на камери по пътищата. За България ще трябват около 250000 камери,които ще струват около 250 млн.лв.средствата могат да се включат в непредаденият план за възстановяването в Европа. Хората ни дават пари ,а ние не искаме да се реши този проблем??? 2.Промяна закона с малка поправка в която да задължава съдийте да приемат аудио и видеозаписите като доказателство в съда. Защо не го приемат??? 3.уведомленията до нарушителите да става чрез имейл,а не по адресна регистрация.В умните държави ИМЕЙЛА е поща,а тя е за уведомление.познайте за колко време пристига тази поща и дали ще те намери!!! 4 Отдаване бизнес право на частни фирми /подобно на колекторите/с/у процент но не по малко от 10000 на месец с собствена апаратура и автомобили да заснема нарушителите на пътя,и в последствие да предава заснетите данни на специален съдия по транспортните нарушения,който се произнася веднага.Това се прави сега в Европа и резултатите са невероятни? 5.за превишена скорост над 10км. в града и 20 км. извън града глобите да бъдат 5%от данъчната декларация или 2000 лв. ако няма такава.При второ нарушение обществено полезен труд за 3÷6 месеца.Закриване на КАТ и всички организаций заминаващи се с проблемите по пътищата,всички да станат обществени и безплатни органи.Законите по пътищата трябва да се предл
  • 119 Апелес

    2 0 Отговор
    Пак се сетиха за "войната по пътищата".
  • 120 И ТН?? Институциите по Пътна безопасност

    14 0 Отговор
    Са Гербаджииски структори, Чиновници и Калинки"които, са 5-10 с, дублиращия се функции! Съкращаване, измитане на тези паразитни агенции, инспекции, и какво ли не!! Нищо не работят, Съботират, гледат саир, какво се случва по пътищата,!! Чистка!!!
  • 121 Ганю

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "сКАТ":

    И тротинетка да карам, пак ще катастрофирам!
  • 122 джигит

    2 4 Отговор
    Рано сутринта в неделя, на пусто кръгово, бяхме две коли и пак съ ударихми, ха ха!
  • 123 БЪЛГАРОФИЛ

    3 14 Отговор
    БЕЗДАРНО ПРАВИТЕЛСТВО и САМОЗАБРАВИЛ СЕ ПРЕЗИДЕНТ !

    Коментиран от #126

  • 124 Кореняк Софиянец

    14 1 Отговор
    Бойко Борисов защо още не е в затвора ???
  • 125 Трябва. ..

    5 9 Отговор
    Скоростта да се намали по магистралите на 130.Това 140 бе въведено от мутрите за мутрите.Защо в Испания е 110-120 или в Великобритатия 110?Това са държави с традиции в автомобилостроенето и в спорта. А в мутроландия при тая свинщина като пътища,авто парк-Бум 140.И това с точките-над 30.....ами то си е така беззаконие.Точките трябва да са 12 . В много държави е така.А за младите шофьори до 2 години са дори 6.После-за вноса на автоморгите на Европа.....Много е просто-коли с ДВГ по стари от 7 години да не могат да се внасят.Могат само 100% електрически. Майтап си правите в БГ.
  • 126 Неееееее.

    7 0 Отговор

    До коментар #123 от "БЪЛГАРОФИЛ":

    Ти си българотиква!
  • 127 Sieg

    9 2 Отговор
    Никога повече ГЕРБ!!!!
  • 128 Jacques Yves Moineau

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Памперс Панц":

    Прав си. И от И.Т.Н. играят заедно с Боко.
  • 129 мисля че

    2 8 Отговор
    сега др радев и др рашков не им е до пътища и жертви нито пък до емигранти задачата им е една изчегъркване на ГЕРБ пък посля е камилата я камиларя това е самата деиствителност
  • 130 секуритате

    4 5 Отговор
    Служебното правителство най-много може да ограничи максималната скорост навсякде до 45 км/ч, да не се изтрепем, докато дойде редовно правителство и започне да оправя пътищата. Но този път наистина, не както последните години.
  • 131 Ал Тъпоне

    10 0 Отговор
    То на шофьори с купени книжки и яхнали някой мощен дрът таралясник, като са натиснали газта до тенекията и космически път да има направиш все тая!
  • 132 Който и да съм

    4 0 Отговор

    До коментар #91 от "Котарак":

    А пък преди 20 г каква управия беше?
  • 133 ТРОПЧО

    4 0 Отговор
    САМО ПРОФЕСОРИ МИ КАЖИ КО ПРЕДЛАГАШ БЕ БОГДАНЧО МИЛЧЕВ КАХО БЕШЕ ЧЕНГЕ КВО НАПРАВИ НИЩОООООО С ГОЛЯМО ООООООО САМО СЪБИРАТЕ ГЛОБИ ПРАВИТЕ ЕДНИ НПО И ЛАПАХЕ ЕДНИ ЛУДИ ПАРИ ТО ЗА ТОВА НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ Я ПОБЛИКУВЙ2ХЕ ЗАПЛАТИТЕ СИ ДА ВИДИМ АМА НЕ ГО ПРАВИТЕ НАЛИ ЩОТО СИЧКИ ТРЯБВА ДА ВИ НЯМА ДЕПУТАХИ МИНИСТРИ КОМИСИИ И НЕ ЗНАМ СИ КВИ НПО ЗЕЛЕНИ ЕКОЛОЗИ ЧЕТИРИ ЛАПИ ДЕСЕТ КРАКА ДА СХАВАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И ТОЛКОВА ПАРТИИ БОЛ И СОБСИДИИИ КОЛКОТО ИСКАШ ТО ЗА КВО ДА ОСТАНАТ ПАРИ ДВА МИЛИОНА РАБОХЕЩИ ХРАНИМ СИЧКО ЖИВО НА ТАЗ ТЕРИТОРИЯ НЕ Я НАРИЧАМ ДЪРЖАВА ЩОТО ТО НЕ Е ДЪРЖАВА А ТЕРИТОРИЯ
  • 134 Моряка

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "????":

    Много неща могат да се направя.Например да се сменятшофьорските книжки с нови,срещупредставянена диплом най малко за основно образование.Веднага ще отпаднат неграмотниците.Да се увеличи многократно наказанието за издаване и получаване на фалшиви дипломи.Да се отнемат МПС при каране без документи,при употреба на алкохол,фатални изпреварвания и високи скорости.Отнетите МПС да си продават незабавно,без протакане.И повече затвор за умишлените нарушения.Рязко повишаване на заплатите на контролните органи и уволнение при вземане на подкуп.Още предложения искате ли?Ами размърдайте си малко гънките(мозъчните).И стига с тези либерастки права,свободи и т.н.Не са за нашия българо-ориенталски манталитет.Иначе новинарските емисии ще продължават да бълват труповеи осакатени.

    Коментиран от #136

  • 135 щраус йохан

    6 0 Отговор
    Буци ръчка всички да скачат срещу служебното и президента. Защо не му зададоха на него тези въпроси , когато имаше по 2-3 трупа на ден по негово време?
  • 136 ????

    0 1 Отговор

    До коментар #134 от "Моряка":

    Ти къде и в кое време живееш? Всичко, което си описал беше по времето на ТЖ, а сега посмей да въведеш такива правила и стоий та гледай и слушай вой до небето за нарушение направата и свободите, все ще ти намерят буква, член и алинея в закона. Така, че беше лесно за изпълнение на времето, сега е невъзможно и не не ми обяснявай как е в ЕС и там е същата ситуация, за САЩ да не говорим! Гледай по SBS RIALITI "съдия Джуди" и ще ти стане ясно колко праеомерни шофьори са. Така че трудно можеш да ми вмениш либерални схващания.
  • 137 Админ

    4 0 Отговор
    Навсякъде се веят знаци останали от ремонти, които са вече завършени.Даже и знаците с ограничения на скоростта си седят и стават повод за хранилки за полицията.На северната скоростна тангента има един голям знак с много табели, та той е смачкан целия от някой тир може би, но вече ще годиняса.Безумни маркировки, смачкани мантинели, всичко е на разпад, изливат се едни милиони в кацата с пробито дъно.Това е.
  • 138 Кирил Митов

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Това е така":

    И за това говоря даването на книжки на всеки за 20 часа "шофиране" и думите айде айде то с практиката ще се научиш. Да ама не става защото докато въпросния субект се учи други страдат.
  • 139 дядоЯго

    1 5 Отговор
    Р А Д Е В О С Т А В К А ! ! !
  • 140 Когато

    1 0 Отговор
    озрее Българина, всичко ще си дойде на мястото. Няма как по 50-годишни пътища да се кара с 10 г. автомобили. Или по магистрали , които след 2-3 , години стават на юфка или новоасвалтирани пътища на другата година ги кърпят ! Ние Българите почваме да "шием балтона от копчето" , не става ! Аз вярвам , че ще дойде време в което да се гордеем с нашата пътна ифраструктура и самосъзнание на водачи .
  • 141 Киро в ЗАТВОРА,.....

    1 0 Отговор
    Поради ред от причини .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове