Last news in Fakti

25 Август, 2021 15:42 1 768 29

Тома Биков: Логично е изборите да са 2 в 1 при машинно гласуване

  • тома биков-
  • избори-
  • герб-
  • парламент

"Малко повече ще е да накараме хората да гласуват три пъти в един месец само за да излезе сметката на президента Румен Радев, защото него не го устройвало 2 в 1", заяви председателят на парламентарната комисия по култура и медии

Тома Биков: Логично е изборите да са 2 в 1 при машинно гласуване - 1
Снимка: БГНЕС

"Една от причините за ниската избирателна активност на последните избори е гласуването с машини". Това заяви пред БНР Тома Биков, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, председател на парламентарната комисия по култура и медии. Той изтъкна, че в нито една страна от ЕС не се гласува машинно и добави, че има недоверие в машините:

"Тук все още не е тръгнал този процес, но по естествен път той ще започне да става все по-важен фактор".

Биков беше категоричен, че няма директна връзка между купуването на гласове и начина на гласуване.

"За мен е логично изборите да са 2 в 1 в ситуацията с машинно гласуване", заяви Тома Биков.

"Малко повече ще е да накараме хората да гласуват три пъти в един месец само за да излезе сметката на президента Румен Радев, защото него не го устройвало 2 в 1, тъй като тогава всяка партия ще си издигне кандидат за президент и ще парцелира вота за г-н Радев, който е патрон на трите партии на протеста и БСП," каза още той.

По думите му най-важно е да се види доколко е възможно да бъдат организирани нормални и ефективни избори в тази сложна ситуация.

В предаването "12+4" по БНР председателят на парламентарната комисия по култура и медии заяви, че ГЕРБ не са контролирали медиите по време на управлението на правителствата на Бойко Борисов:

"Не виждам която и да било медия да е пропуснала протестите от лятото на миналата година или по някакъв начин да е цензурирала някакво анти-ГЕРБ говорене. Не виждам заглушаване на тогавашната опозиция или хвалебствия към ГЕРБ".

Тома Биков подчерта, че във внесената в парламента актуализация на бюджета не е предвидена нито една мярка за културния сектор.

"По тази причина още утре (четвъртък) ще извикаме министрите на финансите и на културата, за да обяснят дали те имат някакъв план в тази Covid ситуация. това е изключително важно за хората, които се занимават с културна дейност, а те са най-пострадали от пандемията. Това отношение е абсолютно необяснимо. Единствената задача на това ръководство на Министерството на културата беше да подготви точно това, вместо да се занимават с други неща," каза още Биков.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тая

    14 6 Отговор
    махленка и логика ?! Хайде , няма нужда !
  • 2 доган

    23 6 Отговор
    Боже пази България от такива Бикове продажни!
  • 3 ТаУмВзе

    19 6 Отговор
    БЕЛЕНЕ СЛУГИНАЖ ДОЛЕН!
  • 4 честен ционист

    19 6 Отговор
    Биков явно се готви да дезертира. Няма да му е за пръв път.

    Коментиран от #15

  • 5 бикоф педаааллл

    13 5 Отговор
    това на снимнката е "мъжка" К
  • 6 Бате Ви Бойко

    6 12 Отговор
    Познайте кой ще е първи на предстоящите избори?
  • 7 Хаджи Генчо

    11 5 Отговор
    Като видя Биков и си викам "Първи април е"!
  • 8 Българка

    9 3 Отговор
    Ех, чудех се какво ми липсва днес. Сега разбрах, че то е умното изхождане по въпроса за изборите на мъжката крава. Че и се опитва да го раздава културно загрижен
    И как да няма връзка купуването и контролирането на гласовете с начина на гласуване?!
  • 9 Пунта Канна

    8 13 Отговор
    На Румен Радев няма да му излезнат сметките за президентските избори.
  • 10 LOSHIA

    6 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ГЕРБ СА ПРИКЛЮЧЕНИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГЕРБ СА В КАНАЛАААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 11 Шопо

    4 1 Отговор
    БИЧЕТО и но да каже нещо 🎃🇱🇷
  • 12 Браво ,Биков!!!!

    8 10 Отговор
    Гответе белата жипка за Баце!ГЕРБ-ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО!!!
  • 13 африкански

    6 8 Отговор
    Фигуранта на Божков отече в канала.
  • 14 дай българист

    5 8 Отговор
    ГЕРБ, ИТН и ДПС трябва заедно като един юмрук да удрят по соросоидната зган докато не бъде изчегъртана
  • 15 LOSHIA

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Ами да дезертира в ДБ или в ИБГНИ,та да ги довърши окончателно!

    Коментиран от #17

  • 16 пушач

    1 2 Отговор
    Всички депутати само си проветряват устите от сутрин до вечер. Никой не обелва дума за легализиране на марихуаната за развлекателни цели.
  • 17 Българка

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "LOSHIA":

    В тия две коалиции няма никакъв шанс да се внедри! Но в ИТН може да пробва. СД тоя манталитет и пеняване се вписва
  • 18 мъкаааа

    1 1 Отговор
    "Бъзиков беше категоричен, че няма директна връзка между купуването на гласове и начина на гласуване." Така е,връзката е не директна,а директивна.
  • 19 БЛЯ БЛЯ БЛЯ

    5 3 Отговор
    БИКОВ, ПРЕСТАНИ ДА РЪСИШ ГЛУПОСТИ!
    ВЪОБЩЕ НЕ Е ЛОГИЧНО ИЗБОРИТЕ ДА СА 2 В 1!
    НЕ МИ СЕ ПРАВИ НА ЗАГРИЖЕН, ЧЕ ЩЕ ИМА ПО-ВИСОКИ РАЗХОДИ! КРАДОХТЕ С МИЛИАРДИ, ДОКАТО БЯХТЕ НА ВЛАСТ И ВИ СЕ ВИЖДАШЕ, ЧЕ МАЛКО КРАДЕТЕ, А ВИ СЕ ВИЖДАТ МНОГО 60 МИЛИОНА, ЧЕ ЩЕ БЪДАТ ДАДЕНИ ЗА ИЗБОРИ, ЗА ДА СА ОТДЕЛНО - ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ И ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. И ОЩЕ НЕЩО, БИКОВ - НС ИЗБИРА ДАТИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ, НО ПРЕЗИДЕНТА НАСРОЧВА ДАТАТА ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ, ТАКА ЧЕ НЕ СИ В ПОЗИЦИЯ ДА КАЗВАШ КОГА ДА БЪДАТ НАСРОЧЕНИ ТЕ. ПРЕЗИДЕНТА Е ТОЗИ КОИТО НАРЕЖДА КОГА ДА БЪДАТ И КОЙТО НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТЯХ. ПРЕСТАНИ ДА ПЛЮЕШ ПРЕЗИДЕНТА, ЗАЩОТО НЕ СИ МУ НА НИВОТО! ПАЛЯЧО ОТ ЧИРПАНСКИЯ ТЕАТЪР ЩЕ СИ ОСТАНЕШ, БИКОВ!
  • 20 Фаро

    1 0 Отговор
    Тоя тъпчо на какъв се прави?Очилца с химикалка в ръка човек ще си помисли голем ентелегент а той лизач на най големия тулуп
  • 21 Томка Бикова

    2 1 Отговор
    Прав е Октай! Радев има един рейтинг, партиите съвсем друг! Чрез 2 в 1 "политиците " се мъчат да се присламчат към по високия рейтинг!
  • 22 смях

    3 1 Отговор
    Томке, ти да не видя какво казва Мая, че да решихте да трупате точки с техните изказвания??? Мислите ви странно взеха да се припокриват на 100%.
  • 23 възпитаник

    4 0 Отговор
    Тъ-- гербераско еврейче в затвара
  • 24 chi

    3 0 Отговор
    Биков, ти си вече едно малко келешче!
  • 25 факт

    0 0 Отговор
    тоя още ли не са го изхвърлили на боклука!?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай Коста

    0 0 Отговор
    БИКОВ ЗАТВООООР ЗА ТЕБ И ШАЙКАТА ДРУГО НЕ ВИ УПРЯВЯ СЛАДУР
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ицо

    0 0 Отговор
    Ей келеш до кога ще ми се правиш на Лили Иванова бе Каунь само за Бай Ставри си булка ще те направи така казва
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове