Last news in Fakti

27 Август, 2021 23:14 1 633 40

Зелените коридори през уикенда

  • зелени коридори-
  • ваксинация

И тази събота и неделя – 28 и 29 август – ще бъдат отворени „Зелените коридори“ за ваксинация в София

Зелените коридори през уикенда - 1
Снимка: БГНЕС

И тази събота и неделя – 28 и 29 август – ще бъдат отворени „Зелените коридори“ за ваксинация в София. Желаещите граждани да си поставят ваксини могат да го направят в пунктовете в "Парадайс МОЛ", "Ринг МОЛ", "Сердика МОЛ", "България МОЛ" и The Mall, които ще работят от 13:00 до 18:00 часа, както и в пункта, разположен в Културния дом в ж.к. „Дружба“, който ще бъде отворен от 9:00 часа до 16:00 часа. Тази неделя – 29 август, ще бъде отворен още един пункт – в НЧ „Асен Златаров“ в кв. „Христо Ботев“ с работно време от 9 до 16:00 часа. Столичани могат да избират от всички разрешени в ЕС ваксини, посочват от пресцентъра на Столичната община.

Медицинските екипи, които ще консултират гражданите и ще поставят ваксини, са от 12 ДКЦ, 17 ДКЦ, 11. ДКЦ, IV МБАЛ и II МБАЛ. Кампанията се осъществява с помощта на Столичната РЗИ и екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община. До момента в „зелените коридори“ през уикендите са поставени 16 500 дози ваксини.

През делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ-та. Повече информация за кабинетите за ваксинация в делничните дни може да се намери тук – https://www.sofia.bg/documents/20182/13902230/13.jpg/5214690c-2110-4648-a45b-31713c8fe129?t=1629288972690

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Поставянето на ваксини в мобилните пунктове започна с цел увеличаване на ваксинираните на територията на Столична община по идея на кмета София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Столичната РЗИ. "За нас е изключително важно повече хора да се ваксинират. Чрез „зелените коридори“, изнесените пунктовете и посещенията на място подпомагаме и насърчаваме ваксинирането – каза кметът на София Фандъкова и припомни, че от 1 септември се приемат и заявки за поставяне на ваксини на работещите в училища и детски градини. Столичната община стартира и нова информационна кампания „Дай рамо на твоята най-добра защита! Ваксинирай се!“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    35 3 Отговор
    Айде, всички да отиват да са бодат, да се спасяват, то и без туй не е живот това е България...
  • 2 Ковид 19

    10 30 Отговор
    Вчера почина сестрата на бившия шеф на фен клуба на ФК ЦСКА Димитър Ангелов-дучето от КОВИД. Миналата седмица се връща от почивка на море заедно с дъщеря си. Там двете прихващат страшния щам на КОВИД-а -ДЕЛТА. Интубирани са и двете като вчера сестра му е починала . Дъщеря й е КОВИД отделението интубирани. Бог да ви пази всички читатели. Само когато допре до неговата глава, човек разбира истината и колко е страшно. Късмет

    Коментиран от #6, #9, #26

  • 3 Зеленият път

    36 3 Отговор
    Зелените коридори към гробищата.
  • 4 Майна

    35 3 Отговор
    Още ли не се е появил ония биологичния ИМУНОЛОГ да ви заназидава колко сте тъпи и безотговорни, айде.., всички утре към кошарата...

    Коментиран от #10

  • 5 Какви са тези глупости..

    33 3 Отговор
    Зелени,червени коридори..
    Хората ви казаха че няма да се ваксинират.
    Тъпи ли сте или глупави..?

    Коментиран от #40

  • 6 Хахаха...

    24 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ковид 19":

    Ти не си добре! Хахаха...
  • 7 До коментар 2

    5 24 Отговор
    Преди 6 дни погребахме майка....от Ковид.
    Всички сме против "ваксините"включително тя и такива ще си останем.Защото ако прочетете листовката на производителя,ще разберете че той нищо не ви гарантира.

    Коментиран от #14

  • 8 яяяяяя

    33 2 Отговор
    Мутрите в бели престилки, надминаха ония с бухалките!!! Заради кинтите, ще ликвидират и майка си и баща си и ще ги пишат ковид! Някои простаци ги наричат лекари!!!!
  • 9 Ауу те процентите на "защита" паднали

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ковид 19":

    Отдавна не бях чувал колко била страшна тая настинка.Но заленият коридор си е друго нещо дава ти гаранция, че тая отрова не ти помага с абсолютно НИЩО.

    Коментиран от #11

  • 10 Ей го бе

    30 1 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    тука е! Във всяка една тема написа че жената на някой си била умряла от Ковид.Взима някаква яка дрога тоя у се прави виртуално на разбирач

    Коментиран от #13

  • 11 Бил на ски

    4 28 Отговор

    До коментар #9 от "Ауу те процентите на "защита" паднали":

    Той и Чорбанов (гений от БАН) викаше че било лека настинка, ама се озова в болница с пневмония. Такива трябва да ви оставят вкъщи да се лекувате с народни отвари и мехлеми :)
  • 12 д-р Внуков

    33 4 Отговор
    Разчитайте на естествения имунитет:
    За тази болест смъртността е под 3% от случаите с изявена симптоматика. Съчетано с 80% безсимптомно протичане, това дава 20% от 3% = 0.6% смъртност за всички заразени. Ефективността на имунната система за оставане жив е 99.4%
    Това е на порядък повече от самозаявената ефективност на собствените ваксини от фармаиндустрията 90%.

    Т.е. 0.6% риск на неваксинираните АКО се заразят с Ковида.
    Инжекцията може да има странични ефекти за които подписваме, че сме информирани (т.е. няма да търсим отговорност). Страничните ефекти може да ги получите без въобще да сте заразени с Ковид.

    Коментиран от #15

  • 13 Масово

    3 33 Отговор

    До коментар #10 от "Ей го бе":

    Дали до края на Август ще ударите 3000 заразени на ден? През Септември като отворят училищните вирусни развъдници сигурно ще ударите 10000 на ден. Болниците отдавна ще са пълни и затворени. След хиляди години, историците ще го нарекат "масовото измиране на антиваксъри".

    Коментиран от #17

  • 14 Не вярвайте на лекарите

    34 2 Отговор

    До коментар #7 от "До коментар 2":

    Казали са ви, че е от Ковид, ама вие сигурно сте си здрави и не сте се заразили от нейната болест. Вероятно тя не е заразила никого.

    Не искам да ви всявам вина, но поне се опитайте да си обясните какъв е този Ковид от който умират хора, които не са се заразили оникой и те самите не са заразили никой, а просто са отишли в болницата и там са ги настанили за последно.

    Коментиран от #16

  • 15 Пълен резил си

    3 30 Отговор

    До коментар #12 от "д-р Внуков":

    При препълнени и недостъпни болници и липса на ваксинация и локдаун като БГ, смъртността ще е над 20%. Страните с масова ваксинация имат нищожна смъртност на фона на много заразени. Великобритания има 17 пъти повече заразени на ден от България, и само 140 починали на ден. Ха сметни сега колко пъти по ниска смъртност имат, но едва ли можеш ....
  • 16 Ни думай

    4 30 Отговор

    До коментар #14 от "Не вярвайте на лекарите":

    Да ще вярваме на хахото от интернет вместо на лекарите!

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Марк Ийдън

    33 2 Отговор

    До коментар #13 от "Масово":

    Бившият шеф на Пфайзер дава на инжектираните 3-4 години безпроблемен живот, докато не хванат грипа със спайк протеина, чиито тяло е произвеждало заради т.нар. ваксина. Като се заразят с него имунната им система няма да атакува само заразените клетки, а и тези които са произвеждали протеина при т.нар. им ваксиниране.

    Може би инжекцията ще ви направи свободни?

    Коментиран от #19

  • 18 Кой

    33 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ни думай":

    Кой пък вярва на лекарите?
    Фалшиви пациенти, празни легла се водят заети и не дават никой да припари там, за да не ги разкрие, крадене на стотици милиони, сами се пишат за пациенти на собствените си отделения, тайни трансплантации на богаташи, контрабанда на органи, некадърност, неграмотност.

    Почти всички писани като умрели от Ковид са в няколкото големи болници в големите градове. Светнете си лампата!

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Нефелний

    3 31 Отговор

    До коментар #17 от "Марк Ийдън":

    Неграмотността ти е безгранична. Все едно маймуна да ми обяснява как действал телевизора :) Интернет е пълен с изгърмели чайници които от жажда за слава ще ти кажат че и майка ти е извънземно!
  • 20 Селянин

    31 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ни думай":

    Вярвам на лекарите, естествено!
    Лекарите не 3скат да се ваксинират, защото знаят какво има във ваксината. Аз им вярвам и следвам техния пример - страх ме е да се ваксинирам щом лекарите даже не смеят.

    Коментиран от #23

  • 21 Патето Яки

    3 23 Отговор

    До коментар #18 от "Кой":

    Болните пациенти вярват на лекарите, вие не лекувате тука а пишете свободни съчинения.
  • 22 Няма Линейка

    4 24 Отговор

    До коментар #18 от "Кой":

    Като не вярвате на лекари, недей да ходиш в болница когато Делтата те удари. Той и Чорбанов (нереализирал се гений от БАН) не вярваше на лекари ама като го удари вирОса и цъфна в болница нали. Що не е отишъл при Мангъров да му лее куршум?
  • 23 Патето Яки

    1 21 Отговор

    До коментар #20 от "Селянин":

    Село моята лична лекарка се ваксинира, питай и твоята.
  • 24 Селянин

    20 1 Отговор
    Моят е мъж. Каза, че има проблеми после след инжекцията и не препоръчва на пациентите си. Въпреки, че има някаква полза.
    Вика, че ако съм на зор за ходене в чужбина ще ме пише ваксиниран в системата, но по-добре да не ми бие иглата, щото съм му приятел.
  • 25 Жозе Муриньо

    20 0 Отговор
    Ех, не се спряха да ги навират тия ваксини всеки ден по казионните медии и сайтове. Нямат мира докато не им набият на всички до един милионите дози.
    То няма толкова балами в България вече! Чакайте да дойдат някакви имигранти и им ги ръгайте тия инжекции на тях. Да не идват втори път.
  • 26 Коментара

    0 14 Отговор

    До коментар #2 от "Ковид 19":

    Заради последните две изречения ти сложих +, във всичко преди това няма нищо положително. За съжаление масата българи разбират действителността по сложния, лошия начин. За останалите такова животно нема... докато не го срещнат...

    Коментиран от #28

  • 27 Софиянски

    16 1 Отговор
    Пишман Кметицата пак обслужва нечии финансови интереси. Срещу лични облаги, както винаги.
    Нека се напъва, то зомбираните ковидисти се изпонабоцкаха. Останалите поне да ни остави да живеем нормално, щото на изборите си заминава иначе.
  • 28 Гражданин

    15 0 Отговор

    До коментар #26 от "Коментара":

    А ако въобще не го срещнат?
    Трябва ли да се ваксинират преди това?
    Или трябва да си изкарат сертификат, за да могат да пътуват зад граница?
  • 29 Ваксиниран

    6 9 Отговор
    Тези мобилните в южния парк не издават сертификат. Ако искате да ви впишат в системата си отидете при личния лекар. Аз сега съм с две игли, но втората се оказа, че не са ми я въвели и нямам право на сертификат. Внимавайте къде ходите!

    Коментиран от #33

  • 30 Мангъров

    12 0 Отговор
    Бийте направо третата доза! Така ще спестите алергичните реакции от първите две, а крайният ефект ще е същият. Нулев!
    Важното е да се увеличат НАПРАЗНО ваксинираните.
  • 31 Хок

    10 2 Отговор
    Платих 200 кинта и вече официално съм "ваксиниран" със сертификат.В рамото ми ботнаха витамини много съм доволен

    Коментиран от #32

  • 32 Неее

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хок":

    Витамини мускулно не се бият. Сложили са ти солена вода като на управляващите, които ги инжектират пред камерите на телевизията.

    Всъщност за сертификата не е нужно даже да ходиш до лекаря - може и по телефона, той ще ти подпише там листовките от твое име.
  • 33 Нее

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ваксиниран":

    Ти не чака ли? Не оправяха ли бумагите там пред теб и после на компютъра? Ходи се разправяй да ти го оправят, щото ако ти бият 3та доза може да си останеш в България завинаги.
  • 34 Българите сме откачени

    2 7 Отговор
    Не разбирам каква е тая съпротива срещу медицината бе хора?
    Как може да си допуснете, че някой от развитите западни държави ще ви мисли злото и ще иска да ви убие с ваксини?
    Хората искат да ни спасят, а ние се дърпаме, особено елита на народа, учители, лекари, всякакви учени хора. Няма чипове във ваксината, няма отрова, много хора се ваксинираха без да умрат. Нали ако има нещо нередно веднага ще се разбере, няма как да прикриват. Колкото по-рано се ваксинираме всички толкова по-скоро ще ни върнат нормалния живот.
  • 35 Фанда Крава

    5 0 Отговор
    На бас че после няма да има пари за детски градини, защото ще 6а отишли за тези Зелени коридори. Безкрайна кражба, чак не е за вярване.
  • 36 УМБАЛ Пирогов

    4 0 Отговор
    Аз ще чакам някоя по-свясна ваксина. Тези старите не са за Делтата и затова няма полза да си слагам от тях.

    Странно защо не одобриха никоя друга ваксина - доста странно. Охулиха Астрата. Май обслужват далаверата на трите щатски компании.

    Коментиран от #37

  • 37 Чакалнята

    1 3 Отговор

    До коментар #36 от "УМБАЛ Пирогов":

    Чакай да дойде вторник, защото тогава Ковида убива най-много хора. През останалите дни е затишие. Може и просто в понеделниците да не ходиш по болници, за да не ти запишат имената и да те вмъкнат в отчета. Ще изкараш един административен Ковид без даже да разбереш. И от цироза ще те излекуват, ако са имали нужда да вържат бюджета.
  • 38 Зелен коридор

    1 0 Отговор
    Българина си голям авантаджия и щом има възможността да получи нещо безплатно го карат и в събота и неделя да се реди на дълги опашки при лекарите в болниците и МОЛ-вете за да го боцнат безплатно с отровна зараза не един път ,а с по 3-4 дози ваксини за по сигурно, за да разбият окончателно имунната му система и естествения имунитет...!!!
  • 39 Васил

    0 1 Отговор
    Бай Ганьо всеки ден се налива с алкохол менте папка зеленчуци с пестициди и храни наблъскани с ГМО а после вика ваксината е вредна да му се начудиш на акъла.
  • 40 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Какви са тези глупости..":

    БЕЗБОЖНО НАГЛИ СА !!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове