2 Септември, 2021 06:32 3 494 12

Румен Петков: Безотговорното поведение на останалите предполага БСП да върне мандата

  • румен петков-
  • абв-
  • бсп-
  • мандат-
  • правителство-
  • бюджет

Според лидерът на АБВ това ще стане в петък, като е възможно от БСП да предложат и премиер

Румен Петков: Безотговорното поведение на останалите предполага БСП да върне мандата - 1
Снимка: БГНЕС

В петък БСП или ще предложи премиер, или ще върне третия мандат.

Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ лидерът на ПП АБВ Румен Петков.

„Винаги съм отстоявал идеята бюджетът да бъде актуализиран, за да се гарантира социалната система в страната. Безотговорното поведение на всички останали политически сили предполага мандатът да бъде върнат, защото от друга страна този парламент ще усили бюджета и ще хвърли на едно безконтролно правителство с доста спорни министри да пилеят пари, без да подлежат на парламентарен контрол. Това задава повече въпроси, от колкото отговори. На заседанието на Националния съвет и ПГ утре, на което сме поканени и ние като коалиционни партньори, ще се вземе окончателното решение. Технологията, за да бъде спазена Конституцията, е тази – или в петък се предлага премиер, или се връща мандатът“, коментира той.

Според него остава под въпрос доколко и как ще е полезна актуализацията на бюджета. Ако тя все пак бъде приета, АБВ ще настоява за инструменти за контрол върху разходването на средствата. Румен Петков обясни защо определя част от министрите в служебния кабинет като спорни от морална и етична гледна точка.

„Когато един човек, ангажиран с икономика, не знае, какво означават 42,5 млрд., той трябва да бъде изритан от мястото, което заема. Той е или грозен спекулант, или неграмотен спекулант. Няма трето обяснение. Когато обявяваш с лекота, че си спрял кредити за 42,5 млрд., това говори за неграмотност. Освен това продължаваме да мълчим за кредита на „Булгартрансгаз“ в Банката за развитие, продължаваме да мълчим за кредита на ВМЗ-Сопот и това мълчание е мотивирано“, каза лидерът на ПП АБВ.

Румен Петков визира думите на служебния премиер и икономически министър Кирил Петков, който в неделя се похвали пред БНР, че е успял да предотврати 850 кредита средно по 50 млн. лв., които е можела да отпусне ББР.

Тогава лидерът на АБВ написа:

"Кирил Петков надмина себе си. Обяви, че атаката срещу него се дължи на това, че е спрял процес на даване на 850 кредита по около 50 млн. средно. Това са 42 млрд. (надявам се е ясно, че няма банка с такива пари). Петков живее от лъжата и за лъжата, и то с удивителна неграмотност. Също така сподели, че не си е започнал политическия проект, защото бил служебен министър и трябвало да бъде безпартиен. Такова изискване нито има, нито някой е поставял (Янаки Стоилов е ясен пример).

Лъжа + неграмотност + некомпетентност. Трябва да се види от всички ни. Особено от един от нас".

В понеделник икономическото министерство се опита да потуши гафа с уточнение:

„Уточняваме, че в резултат на въведената мярка са спрени заеми с общ размер 850 милиона лева. Средният размер на кредитите, за който са кандидатствали фирмите, е бил около 50 милиона лева всеки от тях. Към днешна дата, лимитът на средствата, отпускани за малки и средни предприятия от ББР не може да надвишава 5 милиона лева. Ограничението беше въведено през юли 2021 година.“

По думите му днес се чуват гласовете на кресливите и подкрепяните с финансови инструменти, но не и гласът на разума. Лъжата кънти, добави Петков.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гнифа

    12 11 Отговор
    Бсп Какв опозиция бе. Пълен цирк са и сега. Като им видиш и историята. Кой ще застане зад тях.....
  • 2 Серж

    21 8 Отговор
    Този Румен Петков от АБВ с 3 ма човека партия много знае и се държи като ментор.Нещастници!
  • 3 Румба

    18 8 Отговор
    Ти търси шадраван да свършиш работата другите не ги мисли :D
  • 4 Кид Шелин

    12 7 Отговор
    Наздраве,Румка🍾
  • 5 Пожарникар

    17 9 Отговор
    Не мога да разбера защо на пикаещия в шадравана се дава постоянно трибуна за изява. Кой го интересува, какво мисли дясната ръка на агент Гоце?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 чичо

    11 4 Отговор
    Значи Руменчо,да уточним.Когато мандата беше в ГЕРБ и те не получиха подкрепа,тогава не беше безотговорно.Не беше безотговорно и когато беше и в ИТН.За мен Руменчо,най-безотгорното на този и предния парламент е да кажеш-ние с „тези" няма да говорим.Минах 60те и вярвайте,по-голяма и завършена простотия не съм чувал.Това Руменчо да не е седянка до шадравана.
  • 8 Отговори

    5 2 Отговор
    Много правилно говори Петков За Кирката Колкото и да го защитавате Тролове Кирката е лицемер Изрита едни и настани Своите на софрата Пет пари не дава за България
  • 9 АУУУУУ

    2 3 Отговор
    пиш пиш шадраванче .....каквото ти е държанието на публични места такава ти е и политиката ...тоест Румбата пак се изходи по въпроса ......ха ха ха
  • 10 Димитров

    1 1 Отговор
    Добре,но защо
    Вие например не проявихте въображение и не предоставихте мандата на
    И
    Т
    Н!?
    Интересно щеше да стане ,а и за
    България би било по-добре?
  • 11 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    СЪВЕСТНО ИМ Е ДА ГО ВЪРНАТ : ПРИВЛЕКАТЕЛЕН , ЧУЖД , НЕИЗСЛЕДВАН , ЗАГАДЪЧЕН КАТО ЧУЖД МЪЖ ...ТАМ СА СИ ОТ ПАРТИЯТА ....
  • 12 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ......................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове