ФАКТИ.БГ
  • противоепидемични мерки-
  • стойчо кацаров-
  • здравеопазване

Ето всички нови противоепидемични мерки

Ограниченията се въвеждат за периода от 7 септември до 31 октомври

Публикувана: 2 Септември, 2021 20:38
95 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6795
Ето всички нови противоепидемични мерки - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.6 от 58 гласа.

Считано от 7 септември, вторник, със своя заповед министърът на здравеопазването въвежда нови противоепидемични мерки на територията на България:

1. Провеждането на присъствени групови занятия в езикови, образователни и други обучителни центрове и школи се допуска при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и не повече от 10 човека в помещение и носене на защитни маски.

2. Преустановяват се посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца.

3. Конгреси, конференции, семинари, симпозиуми, обучения и др. се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета на помещението и с до 30 участника, при спазване на физическа дистанция и носене на защитни маски.

4. Преустановява се провеждането на тимбилдинги и други организирани групови мероприятия с такъв характер в трудови колективи.

5. Провеждането на конкурси и изпити се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета на помещението, с до 30 участника, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски.

6. Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия, при които присъстващите не са организирани с определени седящи места и входът (участието) е неограничен.

7. Посещенията на кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, заемане само на седящи места през едно и носене на защитни маски.

8. Посещенията на музеи и галерии се организира като се допускат не повече от 1 човек на 8 кв. м., при спазване на физическа дистанция и носене на защитни маски.

9. Посещенията в центрове, школи и други обекти за танцово и музикално изкуство се допускат при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията и с до 10 човека в помещение.

10. Провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито се допуска без публика.

11. Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при заемане на не повече от 30% от капацитета, използване само на седящи места при заемане на всяка трета седалка и носене на защитни маски.

12. Посещенията на фитнес центрове се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета на всяко помещение и спазване на физическа дистанция и носене на защитна маска от персонала.

13. Посещенията в спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се допускат само за индивидуални спортове при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. Провеждането на колективни спортове на закрито се преустановява, с изключение на тренировки и състезания за картотекирани състезатели професионалисти.

14. Посещенията в балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове се допуска при използване на 30% от капацитета им, спазване на физическа дистанция, носене на защитни маски за лице при услуги, допускащи тяхната употреба, и създаване при възможност на график за индивидуално ползване на услугите.

15. Посещенията в заведенията за хранене и развлечения, игралните зали и казина се допускат само в часовия интервал от 7,00 ч. до 23,00 ч. при спазване на отстояние от 1.5 м. между облегалките на столовете на съседните маси, допускане на не повече от 6 души на една маса и носене на защитни маски от персонала.

16. Провеждането на събирания от частен характер се допуска с участието на не повече от 30 лица на закрито и 60 лица на открито.

17. Физическите и юридически лица - собственици или управители на търговски, административни или други обекти, предоставящи услуги на гражданите, създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.

18. На пазари, тържища, базари и изложения се създава организация за еднопосочно движение, осигуряване на контрол на влизащите лица и допускане на не повече от 1 човек на 8 кв. м. и носене на защитна маска от работещите и посетителите.

Въведените противоепидемични мерки по т. 1, 3, 7, 8, 9, 12 и 13, може да не се прилагат при следните условия:

-100% от персонала е ваксиниран или преболедувал COVID-19, или разполага с отрицателен резултат от проведено преди влизане в обекта/мероприятието изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване и

- ръководителят на обекта/организаторът на мероприятието е взел решение и е създал необходимата организация за допускане само на лица, които:

· са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване или

· представят отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието PCR или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието).

Задължителното отстояние от 1.5 м. между облегалките на столовете на съседните маси и допускане на не повече от 6 души на една маса (по т. 15) може да не се прилагат при изпълнение на посочените условия.

Заповедта е в сила до 31.10.2021 г.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.6 от 58 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Бай Стоил
1 Отговор
Глад и мизерия, това го чака Българския народ!

Коментиран от #47


Оценка:
-10 +118

Антимилиционер
2 Отговор
Няма нужда от мерки - нека вирусът почисти пасмината.

Оценка:
-56 +35

Превод
3 Отговор
С една дума забранява се неконтролируемото предаване на знания, създаване на човешки контакти и общуване. Носете си задължително смартфоните!

Коментиран от #37, #39


Оценка:
-8 +97

Преболедувал К19
4 Отговор
На бас от хиляда лева че няма да се заразя отново с Ковид деветнадесет ако влезна в стая с 3 болни. Без калцуни и ръкавици и маска само по анцунг и престилка маратонки айсберг.

Коментиран от #36


Оценка:
-4 +66

Давай бай корона
5 Отговор
Да живее коронавируса

Оценка:
-5 +26

Логиката на Мангъра
6 Отговор
„Четвъртата вълна от новия „Делта“ вариант засяга децата и младите. Не направихме това, което трябваше в началото на първата вълна. Тя трябваше да се посрещне от младите, здравите и силните. Направихме обратното, скрихме ги, децата спряха да ходят на училище."

Оценка:
-33 +22

Иван
7 Отговор
Миналата година на 13 март когато бе наложен първия цялостен локдаун имаше заразени между 12 и 15 души на ден! Бойко и националния щаб взеха превантивни мерки! Затвориха заведения, училища, паркове, масови мероприятия , поставиха КПП на изходите на градовете! Заразата се неутрализира. Нямаше смъртни случаи. И така от 13 март до 1 юни когато отвориха заведенията на открито , а месец юли и дискотеките. На 2 септември бе обявено "1-то Велико народно въстание" , средата на септември 2-то и така поред! Октомври заразата пламна, Бойко не взе веднага мерки защото го бяхте уплашили , яйца,слама , ковчези ,бомби...Чак края на ноември бяха взети нови мерки но вече вируса се бе разпространил. От октомври досега 19 хиляди невинни Български граждани загубиха своите животи. Тези десетки хиляди имаха родители,деца ,внуци. Питате ли ги как се чувстват? Ако мерките бяха както от март до юни миналата година тези хорица щяха да бъдат живи. А в момента когато е при нас най страшния щам на вируса ДЕЛТА , не са взети адекватни мерки! Господ да ни пази!

Коментиран от #11, #27, #57, #92


Оценка:
-94 +22

Русенец
8 Отговор
България пламна и гори. Десетки болни и безпомощни хорица са на стъпалата на областната ни болница и ридаят неутешимо- Започна се! Болниците в тази българска област вече връщат К-19 пациенти

Медицинският персонал също работи на прага на възможностите си

В русенските болници вече няма свободни легла за интензивно лечение на пациенти с коронавирус. На изчерпване са и местата за неинтензивно лечение, съобщава bgonair.bg.


Болницата в Бяла вече отказва прием на заразени пациенти.

Д-р Павлинка Георгиева е единственият пулмолог в болницата в Бяла. Тя отговаря за лечението на всички приети в Ковид отделението. 

"Тежко е, защото поемаш отговорност за почти всички пациенти, а когато стане нещо трябва да си винаги тук, да реагираш, да кажеш какво да се прави, бързо да ги изпратиш където трябва за помощ и е много ужасно и потресаващо"

Коментиран от #64, #74


Оценка:
-60 +24

Майна
9 Отговор
Пълни ГЛОБАЛИСТИЧНИ подлоги!

Оценка:
-8 +62

др Гей Билтс
10 Отговор
Последният Софиянец да слага табелата в кръчмата - "Зона свободна от ваксинирани" и да се намъкваме.

Коментиран от #17


Оценка:
-5 +36

Съвет
11 Отговор

До коментар #7 от "Иван":


Можеш да замениш Христос с Бойко в религиозните си вярвания, но не го разказвай пред психиатри.

Оценка:
-7 +37

ИСТИНАТА
12 Отговор
Дори Албанците са по умни от нас. За тях живота на населението им е най важно. Там общо 2400 жертви на пандемията , тук 19 хиляди а мерки няма - Властите в Албания връщат строгите карантинни мерки в опит да противодействат на разпространението на Делта варианта на коронавируса, предаде AP. Забраната за напускане на домовете е удължена! През последния месец в Албания се наблюдава значително нарастване на заболяемостта от COVID-19 - средно по 900 нови случая за денонощие при около 100 преди четвъртата вълна. От началото на пандемията в Албания са установени около 144 800 случая на коронавирус и около 2400 жертви на болестта.

Коментиран от #19, #29, #40


Оценка:
-55 +14

Шопо
13 Отговор
Ти не беше ли антиваксър ,бе Каца?

Оценка:
-5 +16

ПЕНЦИОНЕР
14 Отговор
... КАЦАРОВ ЗАЩО..
. ОФ... ОФ.. ОШТЕ МИ ТЕКАТ САЛЗИТЕ... КАКВО МИ СЕ СЛУЧИ ДНЕС КАКВО... ИЗЛИЗАМ.. АЗ ДА ТЪРСЯ КОРИЧКА ХЛЯБ ПО КОФИТЕ... ШТОТО ПЕНСИЯТА И КОКАЛИТЕ ЗА КУЧЕТА ИМА ОЩЕ СЕДМИЦАА... ТА ИЗЛИЗАМ АЗ... И СИ РОВЯ... И ПО ЕНО ВРЕМЕ........ СЕ ПОДХЛЪЗНАХ И ПАДНАХ.... ЗАПОЧНАХ ДА.. ОХКААММ.... ХОРА ИСКА ДА МИ ПОМОГНАТ.... НО АЗ ........ КАТО ВИДЯХ В БЛИЗКАТА ДАЛЕЧИНА. ..... ДВА... ЧИФТА....... ЗЕЛИНИ, ТЪМНО.. ЗЕЛЕНИ ЧУРАПИ ДА СЕ ЗАДАВАТ.... СИ КСЗАХ.... СТОП... ТЕЗ ХОРА СА ХУЙБАЙ ХОРА... ША ПОМОГНАТ..... ПОМОЛИХ ГИ..... ТОВАРИЩТ... ПАМАГИТЕ МЕНЯ... ПАМАГИТЕ.. МЕНЯ.... ТЕ ДОИДОХА И....... МЕ.... ИЗРИТАХА.... МЕНЯ... БЪЛГАРЦКИЯ.... ПЕНЦИОНЕР.... ПАЧЕ МУ... ТОВАРИЩТ...??!?!!!!!!!!???? .

Коментиран от #20, #34, #50


Оценка:
-27 +7

The Legend
15 Отговор
Малко са мерките, пълен ликдаун, учениците само онкайн! И не, не съм гербер, депесар, бесепар, от итн и прочие! Просто анализирам нещата, в което съм добър!

Оценка:
-58 +13

Майна
16 Отговор
Няма дълго да издевателстват е и отнемате правата на гражданите..Ще оставите черна следа спомената си в историята

Оценка:
-5 +36

17
Този коментар е премахнат от модератор.
БАЦЕ ВРЪЩАЙ СЕ ЧЕ ТИЯ
18 Отговор
ЩЕ НИ ИЗМОРЯТ ДО ЗИМАТА...НЯМА МЕРКИ И КОВИТО ЩЕ НИ НАТРЪШКА ....ДО КРАК....ТИ НИ СПАСИ МИНАЛАТА ПРОЛЕТ...ТЕЗИ СЕГА ЩЕ НИ ЗАРОВЯТ....

Коментиран от #68


Оценка:
-47 +15

19000
19 Отговор

До коментар #12 от "ИСТИНАТА":


... раздели на 3 и ще получиш реалния резултат!!!

Оценка:
-5 +9

честен ционист
20 Отговор

До коментар #14 от "ПЕНЦИОНЕР":


Поздравявам Ви в Сектор Газа.


Оценка:
-1 +3

Стойко
21 Отговор
Тези пиявици кръчмари и чалготеки искали да няма никакви мерки срещу вируса. Аз лично смятам да не се налагат мерки. Като започнат да се разболяват клиентите им, като ги интубират в КОВИД отделенията, като започнат да дават хиляди за лечение и медикаменти, населението без мерки ще спре да посещава развъдниците на вируса . И тогава кръчмари и чалгари няма да имат право на подпомагане защото не са им налагани ограничения!

Коментиран от #51


Оценка:
-34 +22

Хуарбуса
22 Отговор
Миналата вечер в студиото на БТВ , проф.Николай Витанов припомни един много интересен факт! Сигурно си спомняте преди около година когато почти целия свят бе в локдауни , президента на Танзания заяви че няма никакъв вирус, че това е измама , даде пример с някакъв разтвор и призова в страната да не се налагат никакви мерки. Много сънародници го даваха за пример и че е истински държавник опълчил се на световната конспирация! И какво се случи , спомняте ли си? Танзания пламна от епидемията . Починаха изключително много хора задушаващи се без въздух в последните си дни! И същия този президент на Танзания си отиде от коронавирус, нямаше още 50 години и без никакви заболявания преди това! Съдбата е най добрия съдник! А спомняте ли си преди няколко месеца посланика на САЩ Херо Мустафа бе гост в "Панорама"? Тогава тя каза така "От този безпощаден вирус починаха 540 хиляди Американски граждани. Повече от всички войни които страната е водила досега в своята история взети заедно"...Така че всеки да си прави сам изводите!

Коментиран от #81, #90


Оценка:
-49 +21

хмм
23 Отговор
Почва дискриминацията.

Оценка:
-2 +31

др Гей Билтс
24 Отговор

До коментар #17 от "Gerber":


Отдавна имаме стаден имунитед в съпротивата, придобит по естествен начин, да не сме като вас 2 години под фустите на жените си с шнорхела.

Коментиран от #33


Оценка:
-1 +25

Майна
25 Отговор
Радев, Премиерът и Кори Петков и Ти СТЕ ПОСЛУШНИЦИ И КАРИЕРИСТИ ,КОИТО ПОГАЗВАТЕ ПРАВАТА ЗАЛОЖЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ....ПЪТНИЦИ СТЕ

Оценка:
-10 +16

да попитам
26 Отговор
А ТЕЛК на хората, които трябва да се явяват през септември и октомври? Болни и уязвими хора ще ходят по кабинети, прегледи, лекари и изследвания, ще се трупат пред комисиите, ще чакат с часове и т.н.

Оценка:
-1 +15

Ти пълен
27 Отговор

До коментар #7 от "Иван":


локдаун ли искаш! Напиши отворено писмо до вожда си, че ти липсва неговото присъствие и си го вземи у вас!

Оценка:
-5 +26

!!!?
28 Отговор
"Велико народно въстание" !!!?

Оценка:
-2 +28

Гробар съм
29 Отговор

До коментар #12 от "ИСТИНАТА":


А какво ядът Албанците? Държавата помага ли им? Не е виновно служебното правителство! Виновни са ГЕРБ, пари няма за другите щото има много за тях!

Оценка:
-8 +25

Продай България
30 Отговор
Зомбиране,ваксинация,американизация,пълна излагация

Оценка:
-5 +27

Госあ
31 Отговор
Нека кръчмите и чалгарниците бъдат отворени, но в тях само с регистрация. Така няма да се налага да им плащат на селяните обещетения и ще им събират данъци. А простолюдието, което ги посещават да бъдат обект на постоянно тестване, следене, карантина и наказания.

Коментиран от #43


Оценка:
-19 +7

!!!?
32 Отговор
Нинова: Генералите искат да ни затворят устата

Оценка:
-6 +11

Gerber
33 Отговор

До коментар #24 от "др Гей Билтс":


Бе ти не разчитай толкоз на тоз имунитет коми, или герберче все тая едно сте! Герб=бсп=дпс=абв, а онези платените от раша възраждане са най-голямите измекяри, ако си европейски ориентиран ще се ваксинираш, иначе си обикновенназиатец!

Коментиран от #82


Оценка:
-15 +7

Г_Н РАДОЙ РАЛИН
34 Отговор

До коментар #14 от "ПЕНЦИОНЕР":


ВИЕ ЛИ СТЕ 👏👏👏

Коментиран от #42


Оценка:
-4 +7

Продай България
35 Отговор
Още една служебна Гаргмелова служебна гугутка да живее Радев,Мустафа и Серос

Коментиран от #41


Оценка:
-7 +13

36
Този коментар е премахнат от модератор.
37
Този коментар е премахнат от модератор.
Фен клуб "Черно море"
38 Отговор
Колеги! На 23 ноември 2020 г. почина на 61 години от страшния корона вирус Никола Спасов -Адмирала! Легенда на ФК ЧЕРНО МОРЕ ВН с който спечели купата на България през 2015 г.с победа на финала над Левски СФ. След това води отбора в легендарните мачове срещу Щутгарт. Ноември като тогавашен старши треньор на Монтана в събота води отбора от скамейката. В понеделник бе установен с Корона вирус, интубиран и в четвъртък почина ! Ако бяха прекратили първенството на Ефбет лига сега Спасов щеше да е жив. Почивай в мир Адмирале и ни прости!

Коментиран от #52


Оценка:
-18 +10

ртгхйк
39 Отговор

До коментар #3 от "Превод":


Нещата с които се занимавам не позволяват да притежавам смартфон.Предполагам това не е в заповедта?Един приятел в града в който живея наследи вила с голям двор.Направи миналата година спортни уреди,за фитнес на открито,купи оборудване за фитнес,и дърпа пари здраво.Че и необлагаеми.Да не говорим че помещението във вилата на което казва "банкетна зала" го дава под наем хора да си правят купони и празненства.Човека си процъфтява в тази пандемична обстановка,че процъфтява.Кварталните дилъри си накупиха маски с джобове за филтър,и познайте какво имат в тези джобове?

Коментиран от #44


Оценка:
-3 +11

40
Този коментар е премахнат от модератор.
Аре срига
41 Отговор

До коментар #35 от "Продай България":


Пеевски , спри се! Елементарна ти е пропагандата!

Оценка:
-4 +6

ПЕНЦИОНЕР
42 Отговор

До коментар #34 от "Г_Н РАДОЙ РАЛИН":


...КОГА ,КЪДЕ И В КОЕ ВРЕМЕ МОГА АЗ ДА ДОСТИГНА ГОЛЕМИЯ РАДОЙ РАЛИН.....:).

Оценка:
-2 +4

Госあ
43 Отговор

До коментар #31 от "Госあ":


С парите от помощите за селяните и събраните от тях данъци, спокойно може да бъде поддържан репресивния апарат за контрол на простолюдието. А парите от глобите за неспазване на карантина могат да бъдат вложени в здравеопазването.

Коментиран от #49


Оценка:
-11 +6

Ракия ООД
44 Отговор

До коментар #39 от "ртгхйк":


Предприемчивите ще оцелеят, уплашените не и все едно дали от страх или вирус.

Оценка:
-3 +10

Гого
45 Отговор
Поредните мероприятия за оскотяване на народа. Самоизолация, затъпяване на хората и децата, оскотяване и озверяване, прекратяване на социяалния живот face to face и замяната му с виртуално общуване. Изобщо очертава се се бъдеще от научно фантастични книги и филми рисуващу далечното бъдеще, но май това бъдеще идва сега. Какво ли още ни чака от тези, които замислиха цялата тази схема?

Оценка:
-6 +23

абг
46 Отговор
Дните на продажниците в българската политика са преброени.

Оценка:
-1 +17

ГРАД КОЗЛОДУЙ
47 Отговор

До коментар #1 от "Бай Стоил":


бай СТОИЛЕ кой е виновен спорд теб вас

Оценка:
-1 +4

Тошко
48 Отговор
Янев, извини се бе! Извини се бе!

Оценка:
-5 +4

Госあ
49 Отговор

До коментар #43 от "Госあ":


Ама аз това сериозно го предлагам. Като върнат 14 дни карантина за контактно лице и като направят определен брой случайни тестове на простолюдието посещаващо бардаците и кръчмите и мрежа с контактите, ето ти дезинфекция. И като им вземат и пералнята при неспазване на карантина.... това е лесно за изпълнение, няма проблем. Пък нека си работят кръчмарите и мутрафоните. И е демократично.

Оценка:
-8 +7

ГРАД КОЗЛОДУЙ
50 Отговор

До коментар #14 от "ПЕНЦИОНЕР":


хляба скочи с левче храните още повече атвойте сълзи не ще стоплят нещастните хора твоя БОЙКО яде хайвер някога ял филия с мас а знае ли БОЙКО колко хора мизерстват просто не му пука

Коментиран от #54


Оценка:
-7 +16

ГРАД КОЗЛОДУЙ
51 Отговор

До коментар #21 от "Стойко":


СТОЙКО прав си

Оценка:
-4 +4

ГРАД КОЗЛОДУЙ
52 Отговор

До коментар #38 от "Фен клуб "Черно море"":


СЪБОЛЕЗОВАНИЯ дапочива в МИР БОГ да го прости господина

Оценка:
-6 +6

Др. Гелев
53 Отговор
А кога г.н кацаров ще ограничиш правомощията на онзи айдук ,,шефо,, на срзи данчо от село лешница ъъъъъ

Оценка:
-2 +5

ПЕНЦИОНЕР
54 Отговор

До коментар #50 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


.... ГРАД... К. Д....ТЪКМО СИ ОБУВАМ ГУМЕНИТЕ ГАЛОШИ... НА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КЪЩАТА БОЙКО..... ОТ 2 МЕСЕЦА ГИ ИМАМ...ТЕЗ... ГАЛОШИ.....
. СЛУЖЕБНИТЕ... ТАВАРИЩТ... ИСКАТ ДА ХОДИМ ТАКА...... ТА С БАТ БОЙКО ХАПНАХМЕ ПИИНАХМЕ... ТОЙ СЕРВИРА... ВИКАМ МУ СТИГА... А ТО ДУРРАКАА... АЗ СЛУЖА... СЛУЖЕЛ АБДАЛА НА НАРОДА СИ... :)))

Коментиран от #55


Оценка:
-3 +4

ГРАД КОЗЛОДУЙ
55 Отговор

До коментар #54 от "ПЕНЦИОНЕР":


глупости БОЙКО не обръща внимание на обикновните хора а и никога БОЙКО не ти сервирал сънувал си

Коментиран от #58


Оценка:
-2 +5

Ко, нее
56 Отговор
Че това мерки ли са?! При Баце имаше някакви мерки, това си е свободия!

Оценка:
-8 +8

Картинката
57 Отговор

До коментар #7 от "Иван":


И във Виетнам направиха така....
Но сега Сайгон е залят от инфекцията
разпространението на вируса не зависи само от рестриктивните мерки

Оценка:
-3 +6

ПЕНЦИОНЕР
58 Отговор

До коментар #55 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


УВЕРВТЕ СЕ... ИДЕТЕ ДО БОЙКОВАТА КЪШТА И ПОМОЛЕТЕ ЗА ПОДСЛОН И ХРАНА... ... ГЛУПОСТИТЕ СА САМО ВЪВ ВАШТА ГЛАВА ГОСПОДИНЕ... ГОСПОДИН БОРИСОВ НЕ Е СТИСНАТ... ТОЙ РАЗДАДЕ МЕЛИЯРДЕ НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ...... ЖАНДАРИТЕ+КОМНЯГИТЕ... НЕ ГО МОГАТ.. ТОВА... ТОВАРИЩТ...!!!!

Коментиран от #62


Оценка:
-5 +7

Стойко
59 Отговор
Има страхотен вариант който ще бъде предложен от Здравното министерство и регионалните Здравни инспекции. Всички служители на кръчми, кафенета и чалготеки да бъдат записани, данните им да бъдат вкарани в системата! Също ще има и проверки по заведенията и на техните клиенти също. И когато се препълнят КОВИД отделенията в страната , когато тези потърсят лекарска помощ да бъдат препращани в частни болници! Там ще си плащат всеки легло ден, разходи за изследвания, консумативи и медикаменти. Така че отсега трябва да знаят да имат заделени 15-20 хил.лв. Защото и сега леглата в КОВИД отделенията в болницата в страната са почти запълнени. Така е бай справедливо и няма да бъдат затваряни след като за тях здравето е на заден план!

Коментиран от #66, #69


Оценка:
-12 +8

Васил
60 Отговор
Мерките са направо смехотворни все едно гледам Герб как борят пандемията само на думи.

Оценка:
-4 +6

Фермата
61 Отговор
Има платени тролчета ковидари. Личи си вече. Има и умрели от страх коне с капаци пред телевизор, но има и труженици от фабриката за тролове.

Оценка:
-6 +9

ГРАД КОЗЛОДУЙ
62 Отговор

До коментар #58 от "ПЕНЦИОНЕР":


крадени пари раздал БОЙКО а една ромка го направи на две и половина

Оценка:
-2 +9

Село Мамадуй
63 Отговор
Съдисти,обици ,насъд !

Коментиран от #70


Оценка:
-3 +3

Имунолог
64 Отговор

До коментар #8 от "Русенец":


Няма изненада в това. Предупредих в няколко теми, какво ще направят Делта легионите разгърнати в боен ред, помитащи всичко пред себе си. Средата на октомври, всички болници в РБ ще са в колабс. Това е положението.

Оценка:
-6 +9

Град Кожгулари
65 Отговор
МАФЯ ,ГАНКСТЕРИ ,МРАЗИН ВИ БЕСПЛАДНО

Оценка:
-1 +4

66
Този коментар е премахнат от модератор.
Саббри Оджа
67 Отговор
Време е за серяла

Оценка:
-2 +1

ГРАД КОЗЛОДУЙ
68 Отговор

До коментар #18 от "БАЦЕ ВРЪЩАЙ СЕ ЧЕ ТИЯ":


БОЙКО е АУТ

Оценка:
-1 +8

Абе стойко
69 Отговор

До коментар #59 от "Стойко":


Най- добре е безполезен човек като тебе, да го изолират в защитена среда и да го отглеждат като бройлер. Като искаш да се затваряш, затваряй се.Няма как да искаме да си платиш психо-лечението, че си нефелен. Пикай на чехлите , плюнчи си брадата и се усмихвай на врабчетата.

Коментиран от #73, #75


Оценка:
-5 +9

Хахааа
70 Отговор

До коментар #63 от "Село Мамадуй":


Козлодуй не е чак толкова неграмотен

Оценка:
-0 +5

Окръг Власята
71 Отговор
Само Лексви!

Коментиран от #79


Оценка:
-2 +0

Село Мамадуй
72 Отговор
Садиси,обииц насът !

Оценка:
-2 +2

Саабри
73 Отговор

До коментар #69 от "Абе стойко":


Остъй го Копеев бре ,той е социялно слаб ,има ли рускА трол просперирало ?

Оценка:
-6 +1

Факт
74 Отговор

До коментар #8 от "Русенец":


Няма начин цял живот да живеем с мерките, защото това не е живот.
Ако постигнем желания процент ваксинирани е логично да очакваме същото, което се случва сега в Израел (държавата за пример в това отношение) - нов локдаун. Интересно защо?
Да се живеее с вируса не означава да се затваряме през няколко месеца. Колкото по-рано го разберем - толкова по-добре.

Коментиран от #76, #83


Оценка:
-1 +9

ГРАД КОЗЛОДУЙ
75 Отговор

До коментар #69 от "Абе стойко":


необиждай господин СТОЙКО

Коментиран от #77, #85


Оценка:
-3 +3

Израелец
76 Отговор

До коментар #74 от "Факт":


Израелките са яки !

Оценка:
-1 +1

Село Йхуху
77 Отговор

До коментар #75 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Няма ,мяма,скопойно!

Оценка:
-4 +0

Остров Миндиля
78 Отговор
Г- н Мангъров за президент ,а онаа дъртата на Слаби - премиер!

Оценка:
-2 +4

Гара
79 Отговор

До коментар #71 от "Окръг Власята":


Левски ли?

Оценка:
-1 +0

big
80 Отговор
Пълна тъпотия!

Оценка:
-1 +2

Занзибар
81 Отговор

До коментар #22 от "Хуарбуса":


В интерес на истината в Танзания положението съвсем не е такова.
За екскурзията се ваксиниран за жълта треска.

Оценка:
-2 +4

Ежко Бежко
82 Отговор

До коментар #33 от "Gerber":


Много си фашизиран. Обикновен азиатец? Звучи като втора класа хора в сравнение с европейски ориентиран. Полека с класификациите. В любимата ти Европа такова изказване се наказва.

Оценка:
-0 +0

Госあ
83 Отговор

До коментар #74 от "Факт":


Кофти е наистина, не че трябва да се регулира тая консумация и туризъм, но трябва да стане по друг начин. За целта обаче трябва да се видят успешните модели като Китай,Нова Зеландия,Южна Корея,Австралия. За мен Южна Корея е най успешния модел - континентален полуостров с отворена и развита икономика, 55 млн. гъстонаселени с 2900 смъртни случая. Без много крайни локдауни, далеч от най ваксинираните. А не некви гинеколожки ( не подценявам тази професия когато се практикува ) и подобни да се упражняват в говорене и реклама.

Коментиран от #86


Оценка:
-0 +2

ОФФ
84 Отговор
отпуската и почивките свършиха, сега Ковид 19 се връща на работа. Стягайте торбите с лъжите ду-пе да му е яко на народа. Едни си мислят , че лъжат народа, а то се прави че им вярва„

Оценка:
-1 +6

85
Този коментар е премахнат от модератор.
въпрос
86 Отговор

До коментар #83 от "Госあ":


Преди да стане някой гинеколог, учи каквото и всички други доктори!
Ти кво мислиш, като е гинеколог, че е зяпал пет години само вагини ли?

Оценка:
-1 +1

Мерките
87 Отговор
в България са нищожни . И пак се реве дано Господ (вируса ) пожали вас , родители , деца и приятели , защото много бързо се сменя мисленето и безотговорното поведение .

Оценка:
-2 +1

невярващ
88 Отговор
Кацата каза: няма място за паника, контролираме пандемията!
Що ли не му вярвам?

Оценка:
-2 +0

Пенчо Стоянов
89 Отговор
Каалааашнииков, Кааалашнииикоов, Калашников ...... !!!!!!

Оценка:
-0 +3

Iviviv
90 Отговор

До коментар #22 от "Хуарбуса":


Боже какъв промит мозък това по новините ли го чу.

Оценка:
-1 +1

Теодоро
91 Отговор
Ковидидиоти изпълзяха пак,хора събудете се не на ваксините .Да на масовите събирания

Оценка:
-3 +5

Гришо
92 Отговор

До коментар #7 от "Иван":


Така е ,Ванка.Но стадото блее ле ,блее.И не те разбират. Хората се притесняват за доходи ,заеми и т.н.Но при 60/40 или 80/20 нещата до някъде се оправят.Да му мислят тези който взимат по 2 бона ,а ги осигуряват на 650 лв.Да са мислили като подписват.

Оценка:
-1 +1

Петър
93 Отговор
Така както е написана заповедта, се вижда че има много вратички за свободно посещение на барове, фитнес клубове и казина но с по - малко хора, което пак ще се отрази пагубно за бизнеса а това ще доведе до фалит рано или късно. Страх ги е да отрежат изведнъж човешките права, защото ще загубят. Не се съгласявайте на " трохи " , защото ще свикнете на все по - малко и по - малко свобода докато не въведат диктатурата.

Оценка:
-0 +1

Защо
94 Отговор
Няма статистика за починалите от ваксини???

Оценка:
-0 +1

СлОНА
95 Отговор
Утре отваам да си права антиген тест да вида колко ора съм заразил!!!
Винаги мое повече!!!...

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове


Ловци на бисери
Иво Недялков - Фараона
Иво Недялков - Фараона коментира делото срещу семейство Баневи
Нито едно голямо богатство у нас не е заченато без държавата!"

Още бисери
ТОП 5