ФАКТИ.БГ
  • ангел джамбазки-
  • политика-
  • социални мрежи

Ангел Джамбазки: Политиката се премести в социалните мрежи и реалният дебат изчезна

Както радиото уби пресата, както телевизията уби радиото, така социалните мрежи преместиха цялата политика към себе си. И за доброто, и за лошото

Публикувана: 4 Септември, 2021 22:50
40 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1506
Ангел Джамбазки: Политиката се премести в социалните мрежи и реалният дебат изчезна - 1
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.

„Политиката в огромната си част се премести в социалните мрежи. Както радиото уби пресата, както телевизията уби радиото, така социалните мрежи преместиха цялата политика към себе си. И за доброто, и за лошото. И за хвалбата, и за плювнята. Реалните дебати изчезнаха и се замениха от постове и коментари. Може да имаш огромна организация, но ако те няма там, те няма никъде“. Това заяви от българския представител в Европейския парламент от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки по време на политическа академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански, на която е организатор.

Той обърна внимание и на случващото се в отношенията между България и Република Северна Македония.

„Има нещо безспорно от участието ни в предишното управление, с всичките му плюсове и минуси. И това е фактът, че благодарение присъствието на ВМРО в това управление, успяхме да защитим българския национален интерес в Северна Македония такъв, какъвто той е. Нещо, което някои от тези псевдополитици, нахлули в Народното събрание сега, няма да защити дори за една секунда тази теза. В момента, в който тръгне да се прави правителство и тръгнат да търсят благословии по разни посолства, особено едно, първото условие, което ще им бъде поставено е да предадат Македония“, каза Джамбазки.

Той подчерта, че при много от настоящите политици няма сантимент, знание, историческа мисъл и съвест да не предадат тази тема.

„Ще кажат: предишните са направили грешка, ние сме направили компромиси и взаимни отстъпки. Те обещаха, че няма да правят повече така. Че няма да горят повече български знамена, но ще ги горят. Че няма да гонят повече българите в Северна Македония, но ще ги гонят. Няма да унищожават историята, но ще го правят. Ето това са важните неща, заради които ние трябва да продължим своята битка, за да оказваме необходимото влияние, тежест и да променяме политиката на българските правителства“, подчерта Ангел Джамбазки.

С видеообръщение в академията се включи председателят на партията на ЕКР Джорджия Мелони.

„Нашите ценности и традиции са атакувани по целия свят. Големите финансови компании, големите технологични компании и повечето масови медии изглежда са съюзени в усилията си да изкоренят всичко, което защитава нашата концепция за идентичност и принадлежност. Те се стремят да заменят човешките същества с обезличени индивиди и общности. Искат да ни принизят до перфектните глобални потребители. Междувременно левите политически сили използват Европейския съюз, за ​​да въведат опасни концепции като „култура на отмяна“ и „джендър теория“, каза Мелони.

Тя подчерта, че в момента това се превръща предимно в културна битка.

„В тази битка Европа е основно бойно поле, защото тук се крият най-силните корени на нашата цивилизация. Макар да знаем, че здравият разум на повечето хора ги предпазва от глобалисткия наратив, ние трябва да намерим адекватни културни и политически стратегии за защита на нашите идеи и ценности в рамките на Европейския съюз“, настоя лидерът на ЕКР.

Джорджия Мелони обърна специално внимание на защитата на малкия местен бизнес и баланса между бизнеса и опазването на околната среда.

„Основната цел на партията на ЕКР е реформа на ЕС, основана на еврореализма. Реформа, зачитаща суверенитета на нациите и съсредоточена върху икономическото възстановяване, растежа и конкурентоспособността. Първо трябва да се съсредоточим върху пълното възстановяване след Ковид. Трябва да се върнем към икономическия растеж чрез по-справедливото разпределение на благата. Наш приоритет са защитата на малкия бизнес и „реалната икономика“, както и устойчивото развитие с уважение към околната среда, без да се забравя икономическата стабилност на бизнеса. Предизвикателството за едно модерно дясно правителство е да комбинира грижата за околната среда с икономическия растеж. След това трябва да препокрием собствената си идентичност и да защитим фундаменталните принципи на нашето общество, започвайки от семейството и местните общности“, каза Мелони.

Европейският лидер не подмина и кризата в Афганистан, преплетена през настоящето и бъдещето на Европа.

„Трябва да се поучим от трагедията в Афганистан, да преразгледаме нашите приоритети и стратегии, засилващи общата ни външна политика и отбрана. Не бива да забравяме, че трябва да продължим борбата срещу ислямския фундаментализъм както вътрешно, така и външно. Трябва да гарантираме, че Европа заедно с нашите международни съюзници отново ще заеме челното си място на глобалната арена, изграждайки алтернатива на огромната сила на Китай. Трябва да се борим срещу регионалния експанзионизъм като този на Ердоганова Турция. Не бива и да забравяме за Африка, която рискува един нов колониализъм. Трябва да се борим за спиране на неконтролираната миграция, вместо да я насърчаваме и да защитаваме религиозната свобода и нашите християнски братя и сестри, които биват обект на гонения по целия свят“, заяви Джорджия Мелони.

Тя поздрави Ангел Джамбазки за организацията на академията и се обърна директно към участниците в нея.

„Вие сте не само бъдещата надежда за вашата родина България, но и за европейските консерватори. Заедно можем да възстановим нашия континент и да го направим по-силен и по-проспериращ!“, завърши Мелони.

След обръщението ѝ Ангел Джамбазки обърна внимание на факта, че нейната партия е стартирала като регионална сила в Италия, а в момента оглавяваната от нея коалиция се бори да е първа политическа сила.

„Чухте какво каза Мелони. Какви са базовите теми, които ще се развиват в Европа. Семейство и антисемейство, глобализъм и антиглобализъм, големи международни компании срещу местния дребен и среден бизнес, нелегалната миграция. Всичко това са темите, които идват с огромна скорост към нас, които ние отдавна сме разпознали и на които ВМРО отдавна има своите отговори“, заяви Джамбазки.

Приветствие към участниците отправи и кметът на Сандански Атанас Стоянов,

Изказванe пред младите българи и участие в дискусиите, освен Ангел Джамбазки и Джорджия Мелони, ще имат Карло Фиданца (съпредседател на групата на ЕКР в ЕП), Хорхе Буксаде (испански представител в ЕП), председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, политици и общественици.


София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.9 от 13 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Джамбаз
1 Отговор
патреотете да ходят са изправят оградата.

Коментиран от #24


Оценка:
-2 +25

Под прикритие
2 Отговор
Абе тоз боклук плаща ли ви, че го публикувате?

Оценка:
-4 +32

ПЕТЪК ВЕЧЕР Е
3 Отговор
ИДИ ОДАРИ ЕДНО ГОЛЯМО И СИ ГЛЕЙ ФЕйСА

Оценка:
-3 +13

Да,бе
4 Отговор
Политиката не знам,но и мъжелюбците ако се преместите някъде на далече,ще сме ви много благодарни.Особено безкрайно на далече.

Коментиран от #10


Оценка:
-1 +15

русенец
5 Отговор
Да ви имам политиците, които сте се крили 10 години от това, да влезете в казармата. Прочие, какво стана с това, че те хванаха пиян и дрогиран, бе вагинин? Аман от такива политици!

Оценка:
-2 +20

ОлигоМайФренд
6 Отговор
сладък, гаси лампите и го лапай, после ще дебатираме !

Оценка:
-2 +18

Номер 3
7 Отговор
Ти го каза Жамбасе ,върви удари 2 менти с мастика и ша са упраиш

Оценка:
-1 +13

Вуте
8 Отговор
Ангел е прав! Откога търси с кого да изпие едно кило ракия! На четири очи!

Оценка:
-2 +17

Vladi
9 Отговор
На това пиянде му пречат сега социалните мрежи , Джамбазки , псатриоте , Афганистанците ще си го преместят от дупето ти в устата ти , после обратно

Оценка:
-2 +17

Бах
10 Отговор

До коментар #4 от "Да,бе":


Прав сте . Джамбазки е отявлен мъжелюбец , както и много други . Да не ги споменавам , всички ги знаем . Та такъв да се определя за патриот е смешно . Патриот се отъждествява с Мъж . Мястото на Джамбазки е в меката част на спектъра....

Оценка:
-1 +14

Последния Софиянец
11 Отговор
Ще ходи скоро с маркуч в гъ...

Оценка:
-2 +15

Гост
12 Отговор
ГЕЛЕ,НАЗДРАВЕ......ТИ КАКЪВ ПАЛЯЧО СИ.....

Оценка:
-1 +8

0000
13 Отговор
Запали две пиратки и полей цветята с маркуча противняк

Оценка:
-1 +10

14
Този коментар е премахнат от модератор.
МЕХАНИК
15 Отговор
ДРЕБЕН ДОЛЕН АМБРЕАЖ

Коментиран от #18


Оценка:
-1 +10

истина е
16 Отговор
Дявол си а не Ангел. Такива като теб разсипаха хубавата ни родина.

Оценка:
-1 +11

так е
17 Отговор
джамбаз не може всички като тебе да досаждат на хората всеки ден по телевизиите

Оценка:
-1 +6

СТ МЕХАНИК
18 Отговор

До коментар #15 от "МЕХАНИК":


АБЛЕАЖ - СЪЕДИНИТЕЛ /ДОЛЕН ЛЯВ ПЕДАЛ

Коментиран от #19


Оценка:
-1 +5

19
Този коментар е премахнат от модератор.
Деси от Лом
20 Отговор
Дишай ми отработените газове кат съм яла яйца бездарник

Оценка:
-1 +6

3.14К
21 Отговор
Защо малтретиране своите читатели, като непрекъснато публикувате подобни @трепки?

Оценка:
-2 +8

Гост
22 Отговор
Абе пиян джендър кои ще гласува за вас некои пиян джендър кат теб

Оценка:
-1 +8

Реален дебат за джамбаза
23 Отговор
Е поливане и хвърляне на пиратки.

Оценка:
-1 +5

До Аннгелчо9869
24 Отговор

До коментар #1 от "Джамбаз":


Ангелчо, ами хаайде да водим дебат за военната служба приятелю, за спазването на законите и управляването на автомобил след употреба на алкохол и наркотици и за куп други неща, ама публичен дебат, не ти по телевизора, а аз да те гледам. Тя твоята е малко като на попа дето един го попитал, ама дядо попе, нали са пости, ти защо ядеш месо, а попа му рекъл, ти не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти пея, та и твоята Ангелчо/вашата ще излезе като тая на попа. В тоя живот или си читав или не си - средно положение няма

Оценка:
-1 +5

Сатъра на Хана
25 Отговор
Джамбазоглу е Тошкото на Далавери Сюлейманов и Шкембе Караосманов

Оценка:
-1 +2

Изчезни
26 Отговор
бе наркоман джамбазки цял живот ли с теб ще се занимаваме

Оценка:
-1 +2

Северозападнал
27 Отговор
За тия гласуват само пияници,мутри земеделци и половината смотана администрация.После се чудете защо като се появи нов в политиката го заливат с пумия

Коментиран от #30


Оценка:
-2 +0

Фъкми
28 Отговор
Една позната каза, че знае от отлично информиран източник, че Каракачанов обичал да го обладават. Също каза, че покойният Димчо Михалевски от БСП бил любовник на Сергей Станишев и той го направил зам.министър по време на неговото управление. На жените в министерството им увисвали ченетата по него, но той не им обръщал внимание.

Оценка:
-1 +1

29
Този коментар е премахнат от модератор.
Со керез
30 Отговор

До коментар #27 от "Северозападнал":


Аааа, главният ни електорат са платени побългарили се "трудещи се цигани"!

Оценка:
-0 +3

Бижолъ
31 Отговор
Запоят с вазелинни ласки е бил в личната резиденция на ДС-Ванче караПрас в с. Любовище, общ.Сандански! Какво готино съвпадение Евро-Консервативните п€€€раси в с. Любовище, общ.Сандански?! h t t p s ://bird.bg/agent-ivan-vila-tryavna/

Оценка:
-1 +2

Ангелина Джамбазова
32 Отговор
Аз съм пуделина на шкембе войвода, не ходех в казармата щото не искам да ме изнасилят. Правя закони за пияните шофьори ,но аз си пия и карам пият . Законите са за раята безправна

Оценка:
-1 +3

Пенди
33 Отговор
Може ли специално теб да те преместя на миндера и да ти дам малкия Пенди да го олигавиш?

Оценка:
-1 +3

Недоразумение то Джамбазки!!
34 Отговор
Този лалугер има наглостта да се показва ида дава съвети!!! Тези Крадци Псевдо-Патриоти са преключили за винаги!!

Оценка:
-2 +5

35
Този коментар е премахнат от модератор.
36
Този коментар е премахнат от модератор.
1234
37 Отговор
То управлението е от фейса, шоу програми БГ, загубенящина, отврат, използват парламент/държава/ да поддържат гнусното шоу

Оценка:
-0 +0

РЕНИ
38 Отговор
АЛКОХОЛИЦИ

Оценка:
-0 +0

39
Този коментар е премахнат от модератор.
ПАРАЗИТИ
40 Отговор
БОКО , ЦЕЦО , КУЧЕТО И ЖАМБАЗА В ЕДНА КЛЕТКА ДА СИ ДУМАТ БЕЗ ХЛЯБ И ВОДА !

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове