ФАКТИ.БГ
  • симеон сакскорургготски-
  • страсбург-
  • мораториум

Царят осъди България в Страсбург

Имотите на практика са отнети от наследниците на Борис III и Фердинанд още през 1946 г., когато царското семейство е принудено да напусне България

Публикувана: 7 Септември, 2021 12:06
206 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 14825
Царят осъди България в Страсбург - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.8 от 91 гласа.

Симеон Сакскорургготски осъди България в Страсбург заради наложения през 2009 г. мораториум върху имотите му, с който му беше забранено да се разпорежда и да ги експлоатира, пише lex.bg.

Европейският съд по правата на човека призна, че държавата е нарушила правото му на собственост и на справедлив процес и даде 6 месеца на правителството и царя, за да се разберат какво обезщетение ще получи за материалните вреди, които са му причинени. Морални вреди самият Сакскобургготски не претендира.

Мораториумът действа вече 12 години и все още не е отменен. Той засяга всички т. нар. царски имоти, които бяха върнати на Сакскорургготски и семейството му след падането на комунистическия режим.

Имотите на практика са отнети от наследниците на Борис III и Фердинанд още през 1946 г., когато царското семейство е принудено да напусне България. Година по-късно е приет Закон за обявяване държавна собственост имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници (ЗОДСИСБЦ). С него се обявяват „за собственост на Народната Република България всички движими и недвижими имоти, находящи се на територията на България и принадлежащи на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници, лично придобити и наследени”.

През 1998 г., по време на правителството на Иван Костов и на парламентарното мнозинство на ОДС, тогавашният главен прокурор Иван Татарчев атакува в Конституционния съд (КС) конфискационния закон от 1947 г. Искането му ЗОДСИСБЦ да бъде „отменен“ е подкрепено от всички държавни институции, дали становища по конституционното дело. Така през 1998 г. КС единодушно обявява закона от 1947 г., с който са отнети всички имоти на наследниците на бившите царе, за противоконституционен.

Въз основа на решението на КС Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза подават искания за възстановяване на собствеността им съответно до областни управители, кметове, общински служби по „Земеделие и гори“ и поземлени комисии. Това става още по времето на правителството на Костов, като за някои имоти процедурите приключват при управлението на ОДС (например дворецът „Врана“ е върнат на Сакскобургготски през 1999 г. и той още тогава дарява на Столичната община огромна част от парка към него), за други реституционните административни процедури продължават и след 2001 г., когато на власт идва НДСВ с лидер Симеон Сакскобургготски.

В продължение на от 7 до 10 години той и сестра му необезпокоявано от държавата ползват имотите. Междувременно след журналистически публикации от 2003 г. започва да се поставя под съмнение дали те действително са били на царското семейство, или са държавни. През 2006 г. е създадена временна парламентарна комисия, която констатира, че имотите са реституирани на основание на решението на КС от 1998 г.

На власт идва ГЕРБ и на 18 декември 2009 г. парламентът налага мораториум върху ползването на дворците и горите до „приемането на специален закон“. 12 години по-късно такъв никога не е бил обсъждан.

Държавата завежда и дела срещу Сакскобургготски за връщането на дворците „Врана“, „Царска Бистрица“, „Ситняково“, „Саръгьол“ и за 16 500 дка рилски гори.

За развитието на делата следва да се посочи, че царят загуби с влезли в сила решения „Ситняково“, „Кричим“ и „Саръгьол“. И така докато спорът за „Царска Бистрица“ не стигна до Върховния касационен съд (ВКС). По това дело върховните съдии решиха да сложат край на споровете сред юристите и политиците какъв е ефектът от решението на КС от 1998 г., като питат самия Конституционен съд. До тогава най-общо ВКС приемаше, че решението на КС действа занапред и след като няма специален закон за реституцията на царските имоти, те не могат да бъдат възстановени на основание решението на КС.

Конституционния съд излезе с фундаментално тълкувателно решение. С него той за първи път придаде обратно действие на решенията си, с които се обявяват за противоконституционни т. нар. формални закони и постанови, че те са невалидни от момента на приемането им. А когато са били приети преди влизането в сила на действащата Конституция – от 1991 г. В случая с царските имоти това означава, че законът за конфискацията им от 1947 г. е невалиден от 1991 г. Освен това КС посочи, че актът му, с който обявен за противоконституционен законът за одържавяването на царските имоти, има отношение само по отношение на преките последици, а по всички останали се съдилищата се произнасят „съобразно Конституцията, принципите и правилата на съответното отраслово право“. Т.е. няма нужда от специален закон за реституцията на царските имоти.

Така през октомври 2020 г. ВКС за първи път възприе тезата, че няма нужда от специален закон и постанови, че „Царска Бистрица“ е на Сакскобургготски и сестра му. Последва и решение на Софийския апелативен съд, с което беше призната собствеността им и за двореца във Врана.

През цялото време докато текат делата, действа мораториумът за разпореждане, ползване и строителство във всички царски имоти. Същевременно с него царят и сестра му са задължени да се грижат като добри стопани за тях. Още след налагането му тогавашния омбудсман Гиньо Ганев го атакува в КС, но съдът не се произнесе по искането му, тъй като прие, че той не може да оспорва конституционосъобразността на решения на Народното събрание.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти?


Поставете оценка на статията:
Оценка 1.8 от 91 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Браво
1 Отговор
Ся бацо да плаща от неговия шкаф, щот Царя ни го натреси

Оценка:
-27 +266

русенец
2 Отговор
Цар?! Какъв цар? На кого е цар? На РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ли? Защо Чехия не върна имотите на семейството на Симеон Борисов? Там са имотите им от много поколения. Тук държавата е давала на баща му да ползва имоти защото е работел като цар, но това е било отдавна.

Коментиран от #34, #39, #57


Оценка:
-38 +398

пешо
3 Отговор
никакви имоти , тоя не е никакъв цар .

Коментиран от #14, #136


Оценка:
-33 +348

Боку
4 Отговор
Аз ли(птостия) да им давам акъл?!?Обезщетете го с колкото и да е милиони,разходете го из казината в България и тия пари пак си остават тук у нас!

Оценка:
-18 +177

гост
5 Отговор
Не че нещо , но нали милееше за България , и щеше да ни оправи за 800 дни ? Или бъркам ?

Коментиран от #60


Оценка:
-20 +339

2loop
6 Отговор
Тоя да продава квото има и де измита от държавата, не ни трябват царе и царинци, принцове и принцеси

Коментиран от #92


Оценка:
-23 +236

Ам гъл Кобургота
7 Отговор
Тоя алчен дъртак не се спря и това си е! А как са придобити тия имоти от ония "царе" за които претендира този абтибългарин?

Оценка:
-22 +281

8
Този коментар е премахнат от модератор.
XYZ
9 Отговор
Ваше Величество, нали знаете че има и друг съд - по-висш от човешкия ???

Коментиран от #176


Оценка:
-22 +207

мадридския сламен човек
10 Отговор
Тоз са оправи него си и ни отвори много работа на останалите с боклуците които докара на власт..

Оценка:
-9 +170

Племето
11 Отговор
Той затова се върна, а тъпото племе гласува за него. Сега цялото тъпо племе ще плаща.

Коментиран от #86


Оценка:
-16 +233

Честит
12 Отговор
му успех !

Оценка:
-59 +21

Много Алчен
13 Отговор
Този псевдо Цар на Българите...???

Оценка:
-14 +148

Е не
14 Отговор

До коментар #3 от "пешо":


Тоя е толкова цар, колкото и Путин е диктатор!

Коментиран от #184


Оценка:
-17 +133

15
Този коментар е премахнат от модератор.
Петко
16 Отговор
Този, ако е цар, аз съм кравар

Оценка:
-14 +121

Къса памет
17 Отговор
Милиционерите от ДС го докараха от Мадрид.

Оценка:
-16 +128

хъх
18 Отговор
Фамилията Сакс-Кобург-Готта не е донесла нищо добро на България.

Оценка:
-17 +181

19
Този коментар е премахнат от модератор.
20
Този коментар е премахнат от модератор.
Чегобара
21 Отговор
Публикувано във факти.бг: Царят осъди България.. Егати царя!

Оценка:
-14 +129

Щерев
22 Отговор
Фердинанд идва в България без пукнат грош.След като опропастява държавата си заминава с влак с три вагона ценности и доживотна пансия плюс германска маршалска пенсия,че е вкарал държавата във война на страната на Германия.Династия от пиявици мошенници

Коментиран от #175


Оценка:
-14 +206

Антитрол
23 Отговор
Тия имоти не са на царя а държавна собственост - държавата ги е дала на баща му и съответно той не ги е купил че да са негови. Съответно и синът му не може да претендира за наследство. С малки изключения които баща му наистина е купил всичко друго е държавно.

Ама сега пак ще плаща българския народ а не тези които сътвориха това. Да накарат Костов и Татарчев да плащат.

Оценка:
-15 +150

МИСИРКА
24 Отговор
К"ъв цар е тоя, гулюгулюгулю?! На кой е цар, на теб ли?!

Оценка:
-10 +99

Алфа Вълкът
25 Отговор
А кой му ги е дал? Понеже те не са българи и не са участвали в освободителната война!

Оценка:
-12 +75

Granik
26 Отговор
Аз за дворците нямам претенции, да си ги взима. Но виж 16000 дка. гора в Рила не е добре ,да попада в ръцете на този комарджия. Да ги дари на Рилския манастир или да ги вкарат в Натура 2000 с пълна забрана за сеч или строежи.

Коментиран от #103


Оценка:
-8 +136

Грульо
27 Отговор
Требват пАри за казиното. :D

Оценка:
-9 +76

28
Този коментар е премахнат от модератор.
Хахаха..
29 Отговор
Кога ще я проумеете тази Кобургготска измет колко струва?! Май никога,а?

Коментиран от #127


Оценка:
-13 +98

Бамбука
30 Отговор
Тъй, тъй. Утре и оня с чекмеджето ще ни осъди че са му ровили в спалнята. Ама откъде ги изнамираме тия "управленци" ?

Оценка:
-13 +93

Р.радев
31 Отговор
Долен изма.мник,наг.лец,лице.мер и безс.рамник!Нали милееше за България.Бокл.ук долен.

Оценка:
-13 +100

НАГЪЛ
32 Отговор
Абе горите той и баща му ли са ги сяли, планините той ли ги е построил?! Що за наглост безгранияна на един мадритски комарджия.

Оценка:
-10 +107

Враня
33 Отговор
В парка Враня не можеш да се разхождах когато искаш. Той е на "царя".

Оценка:
-9 +52

По тази
34 Отговор

До коментар #2 от "русенец":


логика, да вземем да "възстановим" и имотите на Османската империя. Да видим дали ще остане нещо !

Коментиран от #76, #88


Оценка:
-10 +82

Перо
35 Отговор
Оправи ни за 800 дни!

Коментиран от #74


Оценка:
-8 +71

Близнаци
36 Отговор
Зодия Близнаци, какво очаквате, като Бойко и Радев.

Оценка:
-13 +30

37
Този коментар е премахнат от модератор.
пешо
38 Отговор

До коментар #19 от "дико":


ивайло поне си е българин.

Оценка:
-5 +22

Перо
39 Отговор

До коментар #2 от "русенец":


В Румъния,Италия,Гърция,Сърбия цар или царщина не може да припари!

Оценка:
-7 +76

ПатрЕотът
40 Отговор
да го върнем обратно в изгнание, тая пиявица яко на прецака .................

Оценка:
-8 +60

41
Този коментар е премахнат от модератор.
Щурчо
42 Отговор
Тоя, нали нямаше никакви претенции към България, лично го каза в предавенето на Кеворок Кеворкян, като последния изрично го попита конкретно и точно, точно това...
Изгонен, а кои го издържа в изгнание, та и назначен в куца фирма, за параван ....

Оценка:
-5 +79

43
Този коментар е премахнат от модератор.
Бай Петко
44 Отговор
Тоя рептил беше заявил пред Кеворкян,че няма никакви претенции спрямо държавата България,преди Доган да го докара в България.

Коментиран от #61


Оценка:
-9 +77

Зайко Байко многознайко
45 Отговор
Най-"добрият" комарджия на света, Мадридското цукало, любимец на моята съпруга монархистка с такова удоволствие да му вкара човек един юмрук в маэната му фиэиономия! Много лъжлив и нагъл екэемпляр , който така ни оправи с крадливите му юпита эа 800 дни , че още не можеме да се иэмъкнем от блатото! Алчен рептил!

Оценка:
-7 +84

Този трябваше да бъде застрелян
46 Отговор
Още по живково време от службите в испания

Оценка:
-7 +58

Пешо Папура
47 Отговор
Който ни го натресе тояоклук, той и да му плаща. А че Кокала ще профука парите бързо из Европейските казина, в това няма никакво съмнение.

Оценка:
-8 +57

Granik
48 Отговор
То затова безносата Калина и оня Муньос бяха тука тия дни. Надушили са ,че дядята ще получи обезщетение и се навъртяха около него ,като чакали . Много са алчни , мързеливи и обеднели.

Коментиран от #65


Оценка:
-7 +70

Абе той не е цар
49 Отговор

До коментар #41 от "майкооо":


Ама ние сме робове

Оценка:
-6 +46

Закони БГ
50 Отговор
Както като баща ви тегли кредит и почине после децата му ги връщат парите на банката сега тоя да го съдят да върне влака с богатства откраднати от дядо му от България и изнесени незнайно къде.
Сега той да отговаря за тази кражба тези богатства са отивали за неговото охолство и пороци докато не са свършили и сега ми идва тука да ламти за още.

Оценка:
-8 +65

Баба Тиша
51 Отговор
Предлагам България да осъди този пренеприятен човек за нанесени щети на българския народ в миналото и настоящото. Никога повече не го показвайте. Не заслужава!

Оценка:
-8 +78

Българин.
52 Отговор
Ето ви цар -нали му се кланяхте нали му целувахте алчните ръце. Какъв цар на България е тоя ,щом я съди !!! Тоя е само цар на хазарта,не и друго.

Коментиран от #85


Оценка:
-10 +70

Ми може и да
53 Отговор
сте прави тия дето сега се възмущавате, че царя бил взел ...., ама кога ще се възмутите от тия които не взеха а окрадоха ( или покрай или със "законни" средства грабиха, приватизираха) .... Божковци, Василевци, ГришаГанчевци, Доневци, Герговци л, Бойковци, Ниновки, Славовки и т.н. ит.н. КОГА от тях ще се възмутите!!!???

Коментиран от #59


Оценка:
-3 +35

Сега
54 Отговор
Остава и наследниците на Тато Живков да ни осъдят че сме им отнели резиденциите.

Оценка:
-7 +47

Цар немец, що?...under nation!
55 Отговор
Това само доказва, че решенията през 1946г. са били абсолютно правилни. Както и много други решения...но е друга тема

Оценка:
-10 +59

Не Цар
56 Отговор
А помияр. А колко обичал България и българите. И бил дошъл да дава а не да взима и да търси. Да не забравяме и бандата от юпита.

Оценка:
-7 +58

Реалист
57 Отговор

До коментар #2 от "русенец":


Че кой освен нас българите върна имотите на разни кралски династии, съсипали народа и страните им?! Румънците ли, сърбите ли, или гърците?! Най ме изкефиха германците, които най-откровено заявиха че, ако някои от наследниците на последния им крал стъпи на германска територия незабавно ще бъде арестуван и съден според съвръменните германски закони!:) Тия наглеци искаха включително и Александър Плац!:) Голям майтап! Само с нас всеки може да си прави каквото си иска!

Оценка:
-8 +70

мдда
58 Отговор
Toя боклук се върна само за да ни окраде. Пишман станаха всичките че гласуваха тогава за него. Също като Слабчо..

Оценка:
-7 +59

Прокопиев
59 Отговор

До коментар #53 от "Ми може и да":


Бе възмущаваме се! И какво от това?!

Оценка:
-6 +19

60
Този коментар е премахнат от модератор.
Гоцев
61 Отговор

До коментар #44 от "Бай Петко":


Докара го ДС! А, това че не само Доган, ами и другите ни политици са активни агенти е тема за друг разговор! Иначе Доган и султан може да ни докара!:) Стига да му наредят!:)

Оценка:
-6 +35

СНиколов
62 Отговор
Интервю на Кеворк Кеворкян
със Симеон Сакскобургостки
1990-та

Коментиран от #128, #172


Оценка:
-2 +31

Сух
63 Отговор
Да му се отнеме титлата на този измекяр! Той не е българин, че да е цар на българите!!!

Оценка:
-3 +56

700 дни
64 Отговор
Колко години минаха и още ни оправя.

Оценка:
-3 +44

Реалист
65 Отговор

До коментар #48 от "Granik":


Муньо е пътешественик!:) А, Калинка е манекенка!:)

Оценка:
-3 +23

И Радко и Киро са все така
66 Отговор
Сега е ред на Мустака и Дубаеца да осъдят България!😂😂😂
Затова, внимавайте как гласувате, защото няма истински патриоти в Бг, всичко е шменти капели, всички са зинали за пари😂😂😂

Оценка:
-3 +32

gggw
67 Отговор
е, и без това ни е осъдил - така, че може вече да не му ги даваме. Смятам въпроса за приключил

Оценка:
-3 +30

цар
68 Отговор
Гол и мръсен цар.

Оценка:
-3 +33

Българин
69 Отговор
Отгоре на всичко коленопреклонно, с благодарност и национална гордост върнахме името и на централния столичен булевард на ието на сестра му.

Коментиран от #99


Оценка:
-4 +36

ФАКТИ
70 Отговор
Този нито е цар нито съда в Страсбург е български. Следователно всички негови решения спрямо България са нищожни. А доколко марионетките в България са склонни да се подчиняват е отделна история.
Моята държава е Народна Република България в нея съм роден и в нея цар няма! Всичко останало е задкулисие включително и Република България марионетъчна държава васал на определени кръгове хора милеещи единствено за джоба си но не и за народа си.

Оценка:
-6 +49

Кобурга не е българин и ще ни....
71 Отговор
Разкаже играта по швабски начин....Той си постигна целите, както и дядо му Ферди..... Джобовете му да бъдат пълни с бижута от българските съкровища...

Оценка:
-3 +36

Историчка
72 Отговор
В България не е имало комунисти както в Русия - там са решили кардинално въпроса с царското семейство. За съжаление Сталин се оказва голям хуманист и оставя царското семейство да замине с всичкото си имане. Освен това комунистите не са се справили с царските офицери и са им давали символични присъди от по 5 години! За всичко това са виновни псевдо-комунистите!

Оценка:
-9 +18

73
Този коментар е премахнат от модератор.
Дааа
74 Отговор

До коментар #35 от "Перо":


Оправи себе си за 800 дни.
Тоя мошенник айзък, че Борис му е баща), катот ти каже, че това ебяло, знай, че е черно.

Оценка:
-4 +15

Баш софиянец
75 Отговор
То все едно имаше друга причина да се връща освен да се вземе каквото докопа и да си отмъсти (като закрие блокове на АЕЦ-Козлодуй и да ни разгони фамилияна с международния дълг). Той дори не е българин - капка българска кръв няма.

Оценка:
-3 +36

Султан
76 Отговор

До коментар #34 от "По тази":


Тогава не от България от Балканите няма да остане нищо! Границата на Османската Империя ще e някъде близо до Виена!:)

Оценка:
-2 +18

Псевдоним
77 Отговор
Този човек е враг на България и на народа ни. Един от участниците в необявената война срещу нас.

Оценка:
-4 +40

78
Този коментар е премахнат от модератор.
Дон
79 Отговор
Я да сравним ,,къщата" на Севдето с,,дворците" на Симеон.
Ще се окаже ,,дворците" най-обикновени вили(като изключим Врана),а,,къщата" на Севда,най-обикновен дворец.
А преди десет години имаше само едно голо пУ...желанийце.
Ако е само тя-с мед да я намажем.Ми къщите за гости , летните и зимните сараи на едни хора,които дойдоха преди тридесет години от площада с едно голо кожено якенце.Ми терасите на едни хора,на които може да се играе баскетбол?
Има много трески за дялане в тази република...

Оценка:
-1 +42

Историчка
80 Отговор
Пропуснах да отбележа, че Кардам катастрофира с купена от изсечените гори кола и лежа няколко години в кома! Господ е справедлив! Ненавиждам монархо-фашистите и техните слуги!

Коментиран от #94


Оценка:
-8 +30

Behemoth
81 Отговор
Само така ....голям ми е кеф кога някой осъди България....особенно ако е мизерник....ако не е не е същото...

Коментиран от #101


Оценка:
-9 +11

Дааа
82 Отговор
Той баща му на тоя крадец, н.в. Борис III сигурно се върти као пумпал в горба си, като го гледа, как се съюзи с комунистите за да краде.... неговите душмани, но това е... А народа му вЕрваше и както винаги сме излъганите камилчета, защото не хванем сопите и брадвите, че да се оттървем веднъж завинагии от тея б.о.к.л.у.ц.и

Оценка:
-5 +29

Серж
83 Отговор
Това е варварство спрямо българския нароф!
Тези имоти принадлежат на българските хора и бедни деца ,а не на някакъв самозванец “цар” измамник от чужбина!Светотатство с българския народ от Европа.

Коментиран от #93


Оценка:
-7 +25

84
Този коментар е премахнат от модератор.
Българин
85 Отговор

До коментар #52 от "Българин.":


Използваш ника ми (с точка отзад), което ме принуждава да кажа мнението си :
-1- Цар Симеон ll се върна в труден момент и, след като пое нещата, нормализира страната - това Добре !
-2- Симеон и БСП започнаха политика на отдаличаване от Русия - това Зле !
- 3- Симеон Борисов има същите права да си върне земите, като всеки българин!!
- 4- Фактът, че един неслучаен човек е прибягнал до международен съд говори за доверието на хората в българското правосъдие.

Оценка:
-28 +7

Оня
86 Отговор

До коментар #11 от "Племето":


Е ти ли си оня умния ..... Да позная ли ?!? Живееш в панелка и псуваш шефа ти , че ти дава малка заплата ! И все нещо ти пречи и все няма за теб. Така ли е .

Коментиран от #95


Оценка:
-15 +5

87
Този коментар е премахнат от модератор.
Иван
88 Отговор

До коментар #34 от "По тази":


А дедо му Фердинанд за чий сте го дирили да ви става цар? Да не ви е бил телеграма?
Сега недей ревахте!

Оценка:
-8 +13

89
Този коментар е премахнат от модератор.
90
Този коментар е премахнат от модератор.
Йордан
91 Отговор
Честито българи!Добре ни нареди Европейския съюз с един стсрец лъжец уж цар!

Оценка:
-5 +30

Шоумен
92 Отговор

До коментар #6 от "2loop":


Нашият народ обича приказки!:) А, те задължително включват принцове, царе, принцеси и всякакви други изчадия, които трябва да си останат само в приказките!:) Ама, доверчив народ! Не само вярва на приказките!:) Той си живее в тях!:) 12-т години живя в " Али Баба и 40-те разбойника"!:) Сега му пробутват друга приказка!:) Да видим дали ще върже!:)

Оценка:
-3 +22

Дали
93 Отговор

До коментар #83 от "Серж":


Какво светотатсво е това е човек, ми те гробаджии, всички санаториуми за лечение на деца ги продадоха по черноморието и сега едни "златни акции" хотели за чудо и приказ направиха, ами дома за изоствени деца ако знаеш каква резеденция става за чудо и приказ до сграда майка - Приморец в Бургас.... Това царче е парченце от пъзела наречен кражби!

Оценка:
-3 +23

Дядо Гъдю
94 Отговор

До коментар #80 от "Историчка":


Това не е смешно нито подлежи на коментар.Да не дава Господ да загубиш детето си.Нямаш представа какво значи това.
Горите не биваше да се реституират,да!
Кардам беше заплаха за българския политически елит,като най-голям син и имаше много силни позиции в Испания и Европа.Не заслужаваше тази съдба и няма отношение към темата.

Оценка:
-5 +13

Племето
95 Отговор

До коментар #86 от "Оня":


Не не съм умен, защото за съжаление по паспорт съм член на тъпото племе и аз също ще трябва да плащам на царчето. За панелката и шефчето позна.

Оценка:
-5 +15

ФАКТ
96 Отговор
Погледнато реално ,Симеон никога не е бил провъзгласен за Цар.Да не споменавам,че нямат нищо общо с българите рода му ! Друговерци и другоземци ,дошли да грабят,не да създават.Донесли на Родината две национални катастрофи !

Оценка:
-6 +42

Ася
97 Отговор
Срам и позор за Европейския съд в Страсбург да взима такивс решения и присъди срещу един истрадал народ.Позор!

Оценка:
-6 +25

Тиква
98 Отговор
Защо българския народ не осъди цар Мюмюн за това че ни оправи за 800 дни и ни натресе Бойко и компания?

Оценка:
-5 +29

Българин
99 Отговор

До коментар #69 от "Българин":


Понеже си писал от ника ми, трябва да взема отношение - Няма лошо да върнем историческото име на булеварда.
Както не е зле булевардите в градовете ни, строени при комунизма, да си върнат името Г. Димитров. Това са историческите им имена.

Оценка:
-5 +11

АнатемаДоДевето
100 Отговор
Значи, Комарджията и той ще ни щави !

Оценка:
-3 +24

Мадридския
101 Отговор

До коментар #81 от "Behemoth":


крадец се кълнеше в предаване на Кеворк, че няма никакви претенции към България! Докато не захапа кокала! Тази фамилия е проклятие за България. Три национални катастрофи. А народът прост посрещаше с овче надежди...

Оценка:
-4 +35

Кочо
102 Отговор
Този така наречен «цар» оправда напълно комунистите след 9ти септември1944година

Оценка:
-6 +19

Абе,
103 Отговор

До коментар #26 от "Granik":


Той горите ги върна,след като ги изсече ! За какво са му сега,да им плаща данъците,ли ?!

Оценка:
-2 +21

честен
104 Отговор
Аз, уважаеми българи, нищо няма да искам, какво говорите, нищо няма да искам от България, да, ма - не, поиска и то Старсбург, поиска и получи исканото, никой не посмя да му се противопостави и още царува и още ще взема и още ще ни съди, когато му намалеят авоарите...заприличахме на брашнен чувал

Оценка:
-1 +25

top
105 Отговор
Ние,трябва да го съдим тоя,че ни излъга. НАЛИ ЩЕШЕ ДАНИ ОПРАВИ ЗА 800 ДНИ ,ИМАГО ДОКУМЕНТИРАНО, И НАРОДА ИМА ПРАВА.ЕГАТИ НАГЛЕЦА.

Оценка:
-2 +24

Кобурга е Наглец!! С неговите Юпита
106 Отговор
Нанесоха щети на държава и народ За Милиарди!! Наглец!!!

Оценка:
-2 +28

Dimirest
107 Отговор
Публикувано във факти.бг: Морални вреди самият Сакскобургготски не претендира.Къв морал кви 5 лева у тос комарджия?

Оценка:
-2 +16

КобурГотмиЕ
108 Отговор
Дам...


Оценка:
-1 +7

Рашо
109 Отговор
Да се обърне към Народна република България! Да обяват имотите за архитектурно наследство, да му ги върнат без право да ги продава и променя. Гората се връща без право да сече, защото е парк. Ако има още претенции протежето му да бръкне в шкафчето и да намали малко кюлчетата. Е това е. Така върнаха имотите на много българи без да могат да направят нищо с тях. Този не трябва да е различен.

Оценка:
-2 +26

TROY
110 Отговор
Александър I Батенберг, след като Стамболов го завел на 7 септември на връх Свети Никола където е имало граничен камък между княжество България и източна Румелия му казал:
Пред вас има два пътя, обратно през Дунав или към Пловдив. Батенберг стъпил на камъка и отвърнал:
Преминаваме Рубикон. Към Пловдив.Тоя народ заслужава да умрем за него.
Каква разлика от това нищожество.

Оценка:
-4 +19

генчо
111 Отговор
18500 дка. гора.Тоя ще заобиколи закона и с помощта на лобисти ,ще я изсече цялата. Примерно от дка.да добива по 50 кубика на трупи , това прави 1млн.кубика по 70 лв.кубика , става 70млн. лева минимум. Дефакто ще прилапа от горите може би около 100млн.лева.след като ги изсече тотално.

Оценка:
-2 +17

Ива
112 Отговор
И така тоз излезе наи големия печелбар

Оценка:
-1 +19

Гост
113 Отговор
Фамилният клан Sachs-Koburg-Ghota e най продънената фамилия в Германия. Те са просяците на Европа. Само тъпаци могат да им дават платформа да ни смучат. Следете задкулисието кой ги докара на власт. Абсолютни търтей са те. Абсолютни евнуси, знаят много но не могат нищо да скалъпят. Обратен иск със фактология в Страсбург. Не може Държавна/ народна собственост да се дарява на тези хрантутници. Народеееее събуди се.!!!!

Оценка:
-2 +27

Жоро
114 Отговор
Тоя се върна да граби.Жалък айдук и комарджия

Оценка:
-1 +26

Румен
115 Отговор
Кат дойде тоя цар без корона аз викам на баба:-Бабо, ще гласуваш за царя.А тя бедната женица която почина преди много години ми каза:
- Ти живял ли си при цар та да ми кажеш за кой да гласувам..Ето, бедна и без образование жена ми каза че трябва да имаш мозак, а не купена диплома на лигав професор

Оценка:
-2 +20

Много нагъл
116 Отговор
Какви имоти!!!
Та ние губим ВСВ заради синът му, който ни вкара в пакт с Хитлер.
България плаща зверски репарации заради него, а той иска даже и имоти.

Оценка:
-2 +26

4596
117 Отговор
на кого е цар тоя смотаняк мръсен комарджия окраде народа кой му помага били на майка му и на баща му. Не съм се трудил, не съм се мъчил, получил съм нещо наготово тоя трябва да го арестуват долен човек цар бил на кого

Оценка:
-2 +17

негласувал
118 Отговор
Сега който е гласувал за него да плаща!

Оценка:
-3 +19

ркв
119 Отговор
тея боклуци са загубили имати!!!а заради тия боклуци колко българи са загубили живота.почти във всяко семейство е имало убити и ли ранени.брат на единия ми дядо е убит в добружа.на прадядо шрапнел отсича пръстите на едната ръка,а брат на другия дядо е бил оставен в лазалет за безнадежно болни и когато дядо минава случайно го вижда, и спасява.

Оценка:
-1 +14

ПЕНКО
120 Отговор
ПЕТНИСТАТА ХИЕНА КОБУРГ - НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ --- ОСВЕН ДВЕ НАЦИОНАЛНО КАТАСТРОФИ - ОТ БАЩА И ДЯДО КОБУРГИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-2 +20

НАЦИОНАЛ
121 Отговор
Тоя селски тарикат трябва да бъде съден и вкаран в затвора ! Това подобие на мумия е враг на народа ! Баща му се обръща в гроба !

Оценка:
-1 +20

Световрачане
122 Отговор
Царю честити, а? А яжте му главата! Повече от 2/3 гласуваха за тоя дърт комарджия и измамник!

Оценка:
-2 +20

Радо
123 Отговор
Боклук Комарджия

Оценка:
-1 +20

Знайко
124 Отговор
То като е тръгнало така, еми България да съди в Страсбург например Румъния, Сърбия, Турция за отнетите неправомерно българските територии от 1347 г. та до ден днешен.

Оценка:
-1 +20

Гената
125 Отговор
Ето ви и един практичен подход към проблема ! Служил съм във Вътрешни войски, години по-късно имах и пряк досег до гореспоменатите царски имоти. Мога за ви уверя, че това са едни бутикови постройки, изпълнени със стил и вкус, но те нямат абсолютно никаква практическа стойност в днешния ден. Никаква ! Освен ако някой днешен олигарх не си мечтае да се разположи в тях със семейството си , с метресите си и да се чувства още по-велик от досега си с историята. Това са си частни имоти с исключение на Врана и Евксиноград, които могат да изпълняват фунции на две от многобройните държавни резиденции. Затова и НС, КС и ВКС въртят законите според мераците на поредните олигарси, докопали се до държавната власт.

Оценка:
-2 +13

Димов
126 Отговор
Абе, Тръмп, като беше свален от президентския пост, що не си иска белия дом?

Оценка:
-1 +19

127
Този коментар е премахнат от модератор.
Димов
128 Отговор

До коментар #62 от "СНиколов":


Ето колко тежи думата на един цар.
А колко да тежи думата на един депутат?

Оценка:
-1 +16

ЛЛЛ
129 Отговор
Не е луд който яде баницата а който му я дава. Костов и Татарчев да му плащат. Баща му на времето е дошъл гол и бос тук - за какви имоти претендира?

Оценка:
-2 +23

130
Този коментар е премахнат от модератор.
любопитен
131 Отговор
Абе има ли политик, дето да не е оправил народа? Дали за 800 дни, дали с 200 и т.н.?

Оценка:
-1 +12

Бакалов
132 Отговор
Заглавието започва с "Царят", цар на какво?

Оценка:
-2 +18

133
Този коментар е премахнат от модератор.
Гената
134 Отговор
Като се каже "простолюдие" в българския език обикновено се смята, че става дума за обикновения, простия, с нищо неотличаващият се сегмент от населението. И след като сме на тема Преброяване, много е лесто да се преброят простите хора у нас, но прости в смисъла на простаци и примитиви. Как ли ? Ами обявява се някаква тема с името на Симеон II, по възможност за имотите му и се броят негативните мнения. Мисля, че в тази статия клонят към 98 % !!!

Оценка:
-8 +5

ТОВА СЕ КАЗВА
135 Отговор
ЦАРСКА НАГЛОСТ. НЕ САМО, ОГРАБИ БЪЛГАРИЯ, НО И БЕЗ КАПКА СРАМ Я ДАДЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД. КРАЛЯТ НА ГЪРЦИЯ НЕ БЕШЕ ДОПУСНАТ ДА ПРИПАРИ ДО ГРЪЦКА ТЕРИТОРИЯ, А БЪЛГАРИЯ ПУСНА"ВЪЛКА В КОШАРАТА",ТОЙ ДОВЕДЕ ЮПИТАТА, КОИТО РАЗГРАБИХА СТРАНАТА .НИКОЙ ЛИ НЯМА ДА СИ ИЗВАДИ ПОУКА От ТАЗИ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА и ДА ОСТАВИ НОВАТА ВЪЛНА ОТ ЮПИТА ДА НИ ЗАЛЕЕ.

Оценка:
-3 +14

Дедо Киро
136 Отговор

До коментар #3 от "пешо":


Какъв " цар" е тоя мадридски комарджия,чиято династия въвлече България в две национални катастрофи!! Какъв " цар" е тоя,дето се ЗАКЛЕ В РЕПУБЛИКАНСКА КОНСТИТУЦИЯ,с цел да ПРИСВОИ ДЪРЖАВНИ ИМОТИ!!!

Оценка:
-2 +16

царю парцалю
137 Отговор
да се затрия целия ти род

Оценка:
-1 +6

fakeTAXI
138 Отговор
какъв цар и на кого е този??? никой не го признава или иска тук, да го ду..ха, нищо да не му се дава, да се направи референдум и да се види, какво мисилят хората за царя си

Оценка:
-2 +8

5555
139 Отговор
Това са имоти на институцията държавен глава,а не на Симеон

Оценка:
-2 +13

чиче
140 Отговор
царо оправи себе си за 700 дни а хо ра та да го 99999

Оценка:
-1 +8

Далверка нежна
141 Отговор
Царчето комунист,рожба на Мултигруп!

Оценка:
-3 +13

гошо
142 Отговор
Тоя и да ритне камбаната пак ще прибира по някой имот годишно.

Оценка:
-2 +8

СУВЕРЕН
143 Отговор
дърт козел с корона
с маниери на кокона
от Мадрид се довлече
и от България милиони отвлече....

Оценка:
-2 +14

Иван
144 Отговор
Ония крадливия внезапно станал милионер Каролев си получи заслуженото цепна си тиквата,а тоя препарирания царчето, неговите предци от името на България обявиха война едновременно и на Англия и Америка.И заради тях ядохме бомбардировките две национални катастрофи имаме заради тях.Как пък България един път не можа да се защити пред тия съдилища.Гърция и Румъния гък не дават да се одума и метър не дават на бившите си велможи с корони а България все си трае.

Оценка:
-2 +13

1122
145 Отговор
Прочетете книгата СИМЕОН IIДати, Събития ,Факти;изд..ВЕКТОР,София, 2001 година;съставител Константин Александров.В тази книга -документ ,на стр.76 и стр.77е написаноследното:НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ НА ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО В БЪЛГАРИЯ КЪМ 1946 ГОДИНА.Следва пълно описание на Списъка на имотите ,управлявани от Интенданството на двореца.За сведение на незапознати с ролята на ИНТЕНДАНСТВОТО,то само управлява Царските имоти, но НЕ ГИ ПРИТЕЖАВА и НЕ СА НЕГОВА СОБСТВЕНОСТ.Имотите са СОБСТВЕНОСТ на ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО ДО 1946 година.На 15 СЕПТЕМВРИ 1946 Година Цар Симеон II и Сакс-Кобурготската Династия се лишават от всички техни притежания.Г. Димитров иска справка за Царските имоти.В Книгата подробно се описват всички Царски имоти.Когато прочетете тази документална книга,мисля, че ще признаете глупостите ,които се пишат от комунистите.Комунист и републиканец винаги лъжат.От 09.09.1944 г. в България се настани огромна лъжа за нашите Царе.През Третото Българско Царство България ,достига първо място на Балканите и четвърто в Европа.Рефередумът на 08.09.1946 г. е НЕЗАКОНЕН!Има документи в Библиотеката СВ .СВ. Кирил и Методий.Прочетете ги ,ще ви са от полза и няма да говорите или пишете наизуст.

Коментиран от #174, #205


Оценка:
-14 +6

Георги v.
146 Отговор
А кой ще осъди Симеон за това, че докара куп мошеници, като Милен Велчев, Николай Василев и т. н., които превъртяха външния ни дълг, от което България беше ощетена с много, продадоха БТК на безценица,докараха английска фирма на митниците и похарчиха за нея около 100 млн.това са само част от поразиите им? Този така наречен цар се обогати на гърба на българина и си върна, което трябва и което не трябва без да го е срам, използвайки служебното си положение. И сега за капак осъди България. Ако сме нормален народ този мошеник и неговите блюдолизци не би трябвало да смеят да се покажат. За съжаление обаче те непрекъснато ни поучават и дават "компетентното" си мнение за всичко, тъй като медиите много ги харесват и им дават тази възможност.

Коментиран от #178


Оценка:
-2 +15

147
Този коментар е премахнат от модератор.
ТОЧКАТА
148 Отговор
народният съд е по СПРАВЕДЛИВ , от брък,селският....

Оценка:
-2 +8

Доктор ДЖАГЕРС
149 Отговор
ПРОКЛЕТ ДА БЪДЕШ цвърче с твоята лакомия

Оценка:
-2 +8

150
Този коментар е премахнат от модератор.
Едераси долни
151 Отговор
Урви

Оценка:
-0 +2

Шарл Перо
152 Отговор
Имало едно време едно царство... И до там!!!

Оценка:
-0 +11

В.В.П.
153 Отговор
Кобургите ,нямат нищо в България...НИЩО!!.Фердинанд,дойде скъсан и гол в България.!!!Комунистите са ,благородни хора..Върнаха ,заграбеното от Ферди,на народа..В името на народа!!..

Оценка:
-1 +12

154
Този коментар е премахнат от модератор.
155
Този коментар е премахнат от модератор.
Banana Tsunami
156 Отговор
Какъв е той?... На кое е "цар", на прокисналите супи ли? Човек, който съди народ и страна даже не може да се твърди, че я обича, камо ли да е на важна ръководна длъжност. Даже да не говорим за престъпленията му спрямо България. СРАМ за него!

Оценка:
-1 +10

157
Този коментар е премахнат от модератор.
В.В.П.
158 Отговор
Тия ,благородници,са затънали в дългове..Чакат , наследството на дядо Ферди,да го ипотекират,На Банко национал де Еспаня....Мръсни и голи .,с големи разходи...Комунистите ,са добри хора,благородни,.!.

Оценка:
-1 +8

В.В.П.
159 Отговор
Баща му ,изтрепа ,много хора,без съд,без нищо...Спират камиона ,и трепат,,Единият е Дядо ми...Плащай Кобург.!!!.

Оценка:
-1 +12

В.В.П.
160 Отговор
Ей Симеоне,чакам обещетение за Дядо ,,,1925,г...Искам 2 млн ..и горите ти ,и душата ти ..

Оценка:
-1 +11

Ще се тадвам
161 Отговор
Ако всички заблудени комунисти които сте останали сте се събрали единствено и само тук в този сайт и никаде другаде да пишете глупости. Така ще знам че има надежда за България.

Коментиран от #163


Оценка:
-9 +2

Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺
162 Отговор
Какъв цар.кви пет лева.
Това е шут.

Оценка:
-1 +11

Нинка.
163 Отговор

До коментар #161 от "Ще се тадвам":


Спи ,спокойно,малък Мук.!!.Вс е наред!!

Коментиран от #164


Оценка:
-0 +4

Ще се радвам
164 Отговор

До коментар #163 от "Нинка.":


Успокоих се. Значи наистина не сте толкова много.

Оценка:
-5 +2

Дедо Мони
165 Отговор
Нищо ми не треба,скъпи сънародници,ама Муньо и Хасанчо ме натискат!

Оценка:
-0 +5

Авертас
166 Отговор
Нарушавате Конститтуцията, като наричате "цар" г-н Сакскобургготски. България е република и е недопустимо някой да се титулова като монарх. Зсрамете се! Ил поне прочетете Конституцията.

Оценка:
-1 +10

микимаус
167 Отговор
Ако е вярно и тоя е един дърт боклук .

Оценка:
-0 +7

Левски Карлово
168 Отговор
За какви имоти претендираш ти бе,г-н цар?

Оценка:
-0 +9

mega
169 Отговор
царят на крадците ьбсолютен мизерник

Оценка:
-0 +7

Левски Карлово
170 Отговор
Та ти дори не си Българин бе г-н цар!!! Ти не си мой цар, Аз съм Цар,а моята Царица е България!!!
Да живее България!!! Казах.

Оценка:
-0 +9

Много гаден
171 Отговор
И нагълреснинут. Не трябваше нищо да му се връща на този мошеник

Оценка:
-0 +4

цАРОТ ГО Е ВА
172 Отговор

До коментар #62 от "СНиколов":


Ааааа,чекай сега!Това категорично НЕ беше ,защото тогава ми вървеше ,,играта ,ама след туй ме ,,остъргаха в Монте Карло и Вегас и ПАТРИОТИЗМЪТ некак ми се изпари.Човещинка,вервайте ми!

Оценка:
-0 +6

Илико
173 Отговор
Гнус ме е от този безскруполен Андрешко!

Оценка:
-0 +6

Историк
174 Отговор

До коментар #145 от "1122":


Тоя Константин Александров е известен царски лакей и монархист!!

Оценка:
-0 +6

Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя
175 Отговор

До коментар #22 от "Щерев":


Какъвто царя, такива му бяха и чекмеджиите.... Мафия и корупция

Оценка:
-0 +9

Уйке
176 Отговор

До коментар #9 от "XYZ":


Хайде да не бъдем наивни! Оня,, всевиждащия горе"не важи за такива буклуци като Кобурга, Борисов и тем подобни! Златният телеци и алчноста, това са движещите сили на,, патриотизма" на тези мръсници!

Оценка:
-0 +9

ивелин
177 Отговор
След толково години ( в световната история няма подобен случай) " докараха" тоя нищо и никакъв за да му предложат да вземе това което счита, че е негово ? И тоя ненаситен паразит взема това което мислеше,че е негово алчността му няма граници сякащ всичко това което заграби ще го отнесе на оня свят. (що се отнася до "международният съд" това са хора назначени от Американският департамент " уж" международен съд мнозина от тях даже нямат юридическо образование) свят на мошеници , предатели и на идиоти.

Оценка:
-0 +11

Мошенници
178 Отговор

До коментар #146 от "Георги v.":


ама умни юпита- Лондонски. Като настоящите такива- Харвардски

Коментиран от #180


Оценка:
-0 +2

Сатъра на Хана
179 Отговор
Чичо му Замфир Яшаров Фердинандов Сакскобургготски Живков, има рожден ден Днес. САКСКОБУРГОТИТЕ СА ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Оценка:
-1 +9

Ам Чи
180 Отговор

До коментар #178 от "Мошенници":


От ЦАРЯ ПО АЛЧЕН Е САМО РУМБАТА РАДЕВ

Оценка:
-6 +4

181
Този коментар е премахнат от модератор.
182
Този коментар е премахнат от модератор.
Я пак
183 Отговор
Въпрос:
Как може един цар да осъди държавата си?
Значи не е цар.

Оценка:
-1 +10

Дрън звън
184 Отговор

До коментар #14 от "Е не":


И двете са истина, колкото и да ти е неприятно. Друг е въпроса дали и Байдън, примерно, не е диктатор също?

Оценка:
-2 +1

Тази мумия
185 Отговор
само за това дойде в България, да си върне заграбеноно от баща му. Тези гори за които съди България са садени от нас, лично съм бил на бригада и съм засаздал борчена, които тази мърша иска да вземе. С право навремето са ги изритали от Бълтария. Ето това ни носи ЕС, ограбване на България. Ако си бяхме с Русия, този дъртак нямаше да го знаем кой е!?

Оценка:
-1 +8

186
Този коментар е премахнат от модератор.
1520
187 Отговор
в България цар няма да плащът тези които са гласували за този мушморок

Оценка:
-1 +3

Република сме
188 Отговор
Къв цар е тоя, ние сме република. Домъкна се тука да живее на гърба на българския народ. Оная рептилската му щерка и тя дойде от Мароко, че ги мързи да работят, да ги храним. България няма цар!

Оценка:
-2 +9

Ааааа
189 Отговор
Да му се отнеме българското гражданство, ако има такова. Ако ще се преразглежда царската собственост, да се обясни как е придобита!
В този смисъл, утре ББ може да претендира за 5 милиарда магистрали, щото той ги е строил.

Оценка:
-1 +5

въпросче
190 Отговор
Симеон за това ли си дойде в България,за имоти? И да съди България за пари..... Как не го е срам?!

Оценка:
-1 +7

Българин
191 Отговор
Той не претендира за морални щети, защото няма морал.
Само парите го интересуват бок.ука .
Защо му казват Царя на този?

Коментиран от #197


Оценка:
-3 +7

ПАРАЗИТ
192 Отговор
ПРИВЕТСТВАМ ОТНЕМАНЕТО НА ВСИЧКИ ИМОТИ НА НЕБЪЛГАРСКИ ПАРАЗИТИ И КРАДЦИ ! ........... ПОВТАРЯМ ПАРАЗИТИ И КРАДЦИ !

Оценка:
-2 +8

NIKOLAJ
193 Отговор
САМО ТАКА,СЪД ДО ДУПКА....,ЗАЩОТО БУЛГАРИ$ТАН Е
ГАДНО Ч€РВ€НО КОМУНИ$ТИЧ€$КО $€ЛО,
А НЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА!

ОСТАВКА ЗА рум€н ФАТМАКА!
НИКОГА ПОВЕЧЕ Г€РБ$П, ДП$, ВМРО!

Коментиран от #196


Оценка:
-8 +3

Тоя дойде и
194 Отговор
не излъга, че ще се оправи, само не позна броя на дните, 800. Дъртия комарджия се оправи, а ние блейките го издигнахме за месия, че бил умен и с връзки в чужбина. Това е препратка за тези, които ги връщат от разни страни и ги правят министри,а те просто са шлака там и никой нищо не знае за тях.

Оценка:
-1 +5

САЩ
195 Отговор
Царя се оправи и нас оправи за 800 дни.
Имотите, които му дариха родоотстъпниците не са негови, тъй като са собственост на тогавашното "Интендантско обслужване" - държавен орган обслужващ царедворците. Така както резиденциите на Тодор Живков не са негови а на "Управление безопасност и охрана".
Не ми се говори, сваляме гащите от движение.
"Не сме народ! Не сме народ, а мърша ..." Стиховете на П.Славейков, които казват всичко за България!

Оценка:
-1 +8

Домати с лук
196 Отговор

До коментар #193 от "NIKOLAJ":


Селяндурин си определено.
Какъвто идола такъв и папагала.
Фатмак е този дет те е измайсторил.
Лош матрял от рафта на Боко.

Оценка:
-0 +2

Гената
197 Отговор

До коментар #191 от "Българин":


Че кой бяга от парите, бе ? Ти ми посочи колко български граждани познаваш, чийто баща е бил Цар, а и дядо им също ?! Боко с тъпата си пожарникарска кратуна ограби страната и почна да тъпче пачтки и кюлчета злато в спалнята си, при това дядо му го пребили селяните като прелюбодеец ! А Симеон дойде и си поиска бащините имоти и всички профани ревнаха в хор.

Оценка:
-3 +5

мдам
198 Отговор
Сега разбрахте ли, че НЕ за всико са виновни евреите!

Оценка:
-0 +1

Шизофреник
199 Отговор
мумията се завръща ! може да му спретнат едно инфарктче

Оценка:
-2 +0

Конституцията
200 Отговор
И аз подавах жалби в Страсбург, че държавната АПИ си е сложила билборд в моето място от 11 години вече но на мен ми отговориха, че не могат да ми помогнат. Явно за мен конституцията не важи.

Оценка:
-1 +3

tonio
201 Отговор
Симеон е цар на всички българи независимо дали го харесвате или не. И царя никога не е казал лоша дума за никой. А тези дето реват че си бил взел горите, никога не са стъпвали в планина или в гора а само седят и пишат гневни постове в интернет защото са толкова малоумни че когато политическите им учителки им кажат "Скачай", те скачат и не питат защо. По време на Царя, България тръгна нагоре, особено след Иван Костов, който унищожи държавата. Така че радвайте че се Царя беше тук да ни помогне. А това че ние сме прости малоумни селяндури си е изцяло наш проблем, а не на Царя!

Оценка:
-4 +4

От кадя на кадя
202 Отговор
Симо деменцията и комарджията ни осъди. ХВАЛА!

Оценка:
-1 +3

203
Този коментар е премахнат от модератор.
204
Този коментар е премахнат от модератор.
Пламен
205 Отговор

До коментар #145 от "1122":


Всички Български Царе, са били Българи. Тези не са. Избрани са на служба Цар. Срещу заплащане. Нямат корени в България, за да докажат имот по наследство. Да си търсят земите в Италиано-Испанските кадастрални карти.

Оценка:
-0 +3

боклук
206 Отговор
Нямаме цар и не сме имали! Има един мошеник, който дойде да граби България! Върнаха му гори в двоен размер, ама той не бил виновен. Само че, той беше министър-председател!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.