Last news in Fakti

7 Септември, 2021 12:06 16 467 206

Царят осъди България в Страсбург

  • симеон сакскорургготски-
  • страсбург-
  • мораториум

Имотите на практика са отнети от наследниците на Борис III и Фердинанд още през 1946 г., когато царското семейство е принудено да напусне България

Царят осъди България в Страсбург - 1
Снимка: БГНЕС

Симеон Сакскорургготски осъди България в Страсбург заради наложения през 2009 г. мораториум върху имотите му, с който му беше забранено да се разпорежда и да ги експлоатира, пише lex.bg.

Европейският съд по правата на човека призна, че държавата е нарушила правото му на собственост и на справедлив процес и даде 6 месеца на правителството и царя, за да се разберат какво обезщетение ще получи за материалните вреди, които са му причинени. Морални вреди самият Сакскобургготски не претендира.

Мораториумът действа вече 12 години и все още не е отменен. Той засяга всички т. нар. царски имоти, които бяха върнати на Сакскорургготски и семейството му след падането на комунистическия режим.

Имотите на практика са отнети от наследниците на Борис III и Фердинанд още през 1946 г., когато царското семейство е принудено да напусне България. Година по-късно е приет Закон за обявяване държавна собственост имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници (ЗОДСИСБЦ). С него се обявяват „за собственост на Народната Република България всички движими и недвижими имоти, находящи се на територията на България и принадлежащи на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници, лично придобити и наследени”.

През 1998 г., по време на правителството на Иван Костов и на парламентарното мнозинство на ОДС, тогавашният главен прокурор Иван Татарчев атакува в Конституционния съд (КС) конфискационния закон от 1947 г. Искането му ЗОДСИСБЦ да бъде „отменен“ е подкрепено от всички държавни институции, дали становища по конституционното дело. Така през 1998 г. КС единодушно обявява закона от 1947 г., с който са отнети всички имоти на наследниците на бившите царе, за противоконституционен.

Въз основа на решението на КС Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза подават искания за възстановяване на собствеността им съответно до областни управители, кметове, общински служби по „Земеделие и гори“ и поземлени комисии. Това става още по времето на правителството на Костов, като за някои имоти процедурите приключват при управлението на ОДС (например дворецът „Врана“ е върнат на Сакскобургготски през 1999 г. и той още тогава дарява на Столичната община огромна част от парка към него), за други реституционните административни процедури продължават и след 2001 г., когато на власт идва НДСВ с лидер Симеон Сакскобургготски.

В продължение на от 7 до 10 години той и сестра му необезпокоявано от държавата ползват имотите. Междувременно след журналистически публикации от 2003 г. започва да се поставя под съмнение дали те действително са били на царското семейство, или са държавни. През 2006 г. е създадена временна парламентарна комисия, която констатира, че имотите са реституирани на основание на решението на КС от 1998 г.

На власт идва ГЕРБ и на 18 декември 2009 г. парламентът налага мораториум върху ползването на дворците и горите до „приемането на специален закон“. 12 години по-късно такъв никога не е бил обсъждан.

Държавата завежда и дела срещу Сакскобургготски за връщането на дворците „Врана“, „Царска Бистрица“, „Ситняково“, „Саръгьол“ и за 16 500 дка рилски гори.

За развитието на делата следва да се посочи, че царят загуби с влезли в сила решения „Ситняково“, „Кричим“ и „Саръгьол“. И така докато спорът за „Царска Бистрица“ не стигна до Върховния касационен съд (ВКС). По това дело върховните съдии решиха да сложат край на споровете сред юристите и политиците какъв е ефектът от решението на КС от 1998 г., като питат самия Конституционен съд. До тогава най-общо ВКС приемаше, че решението на КС действа занапред и след като няма специален закон за реституцията на царските имоти, те не могат да бъдат възстановени на основание решението на КС.

Конституционния съд излезе с фундаментално тълкувателно решение. С него той за първи път придаде обратно действие на решенията си, с които се обявяват за противоконституционни т. нар. формални закони и постанови, че те са невалидни от момента на приемането им. А когато са били приети преди влизането в сила на действащата Конституция – от 1991 г. В случая с царските имоти това означава, че законът за конфискацията им от 1947 г. е невалиден от 1991 г. Освен това КС посочи, че актът му, с който обявен за противоконституционен законът за одържавяването на царските имоти, има отношение само по отношение на преките последици, а по всички останали се съдилищата се произнасят „съобразно Конституцията, принципите и правилата на съответното отраслово право“. Т.е. няма нужда от специален закон за реституцията на царските имоти.

Така през октомври 2020 г. ВКС за първи път възприе тезата, че няма нужда от специален закон и постанови, че „Царска Бистрица“ е на Сакскобургготски и сестра му. Последва и решение на Софийския апелативен съд, с което беше призната собствеността им и за двореца във Врана.

През цялото време докато текат делата, действа мораториумът за разпореждане, ползване и строителство във всички царски имоти. Същевременно с него царят и сестра му са задължени да се грижат като добри стопани за тях. Още след налагането му тогавашния омбудсман Гиньо Ганев го атакува в КС, но съдът не се произнесе по искането му, тъй като прие, че той не може да оспорва конституционосъобразността на решения на Народното събрание.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    266 27 Отговор
    Ся бацо да плаща от неговия шкаф, щот Царя ни го натреси
  • 2 русенец

    399 38 Отговор
    Цар?! Какъв цар? На кого е цар? На РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ли? Защо Чехия не върна имотите на семейството на Симеон Борисов? Там са имотите им от много поколения. Тук държавата е давала на баща му да ползва имоти защото е работел като цар, но това е било отдавна.

    Коментиран от #34, #39, #57

  • 3 пешо

    348 33 Отговор
    никакви имоти , тоя не е никакъв цар .

    Коментиран от #14, #136

  • 4 Боку

    177 18 Отговор
    Аз ли(птостия) да им давам акъл?!?Обезщетете го с колкото и да е милиони,разходете го из казината в България и тия пари пак си остават тук у нас!
  • 5 гост

    339 20 Отговор
    Не че нещо , но нали милееше за България , и щеше да ни оправи за 800 дни ? Или бъркам ?

    Коментиран от #60

  • 6 2loop

    236 23 Отговор
    Тоя да продава квото има и де измита от държавата, не ни трябват царе и царинци, принцове и принцеси

    Коментиран от #92

  • 7 Ам гъл Кобургота

    281 22 Отговор
    Тоя алчен дъртак не се спря и това си е! А как са придобити тия имоти от ония "царе" за които претендира този абтибългарин?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 XYZ

    207 22 Отговор
    Ваше Величество, нали знаете че има и друг съд - по-висш от човешкия ???

    Коментиран от #176

  • 10 мадридския сламен човек

    170 9 Отговор
    Тоз са оправи него си и ни отвори много работа на останалите с боклуците които докара на власт..
  • 11 Племето

    233 16 Отговор
    Той затова се върна, а тъпото племе гласува за него. Сега цялото тъпо племе ще плаща.

    Коментиран от #86

  • 12 Честит

    21 59 Отговор
    му успех !
  • 13 Много Алчен

    148 14 Отговор
    Този псевдо Цар на Българите...???
  • 14 Е не

    133 17 Отговор

    До коментар #3 от "пешо":

    Тоя е толкова цар, колкото и Путин е диктатор!

    Коментиран от #184

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Петко

    121 14 Отговор
    Този, ако е цар, аз съм кравар
  • 17 Къса памет

    128 16 Отговор
    Милиционерите от ДС го докараха от Мадрид.
  • 18 хъх

    181 17 Отговор
    Фамилията Сакс-Кобург-Готта не е донесла нищо добро на България.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Чегобара

    129 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Царят осъди България.. Егати царя!
  • 22 Щерев

    206 14 Отговор
    Фердинанд идва в България без пукнат грош.След като опропастява държавата си заминава с влак с три вагона ценности и доживотна пансия плюс германска маршалска пенсия,че е вкарал държавата във война на страната на Германия.Династия от пиявици мошенници

    Коментиран от #175

  • 23 Антитрол

    150 15 Отговор
    Тия имоти не са на царя а държавна собственост - държавата ги е дала на баща му и съответно той не ги е купил че да са негови. Съответно и синът му не може да претендира за наследство. С малки изключения които баща му наистина е купил всичко друго е държавно.

    Ама сега пак ще плаща българския народ а не тези които сътвориха това. Да накарат Костов и Татарчев да плащат.
  • 24 МИСИРКА

    99 10 Отговор
    К"ъв цар е тоя, гулюгулюгулю?! На кой е цар, на теб ли?!
  • 25 Алфа Вълкът

    75 12 Отговор
    А кой му ги е дал? Понеже те не са българи и не са участвали в освободителната война!
  • 26 Granik

    136 8 Отговор
    Аз за дворците нямам претенции, да си ги взима. Но виж 16000 дка. гора в Рила не е добре ,да попада в ръцете на този комарджия. Да ги дари на Рилския манастир или да ги вкарат в Натура 2000 с пълна забрана за сеч или строежи.

    Коментиран от #103

  • 27 Грульо

    76 9 Отговор
    Требват пАри за казиното. :D
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хахаха..

    98 13 Отговор
    Кога ще я проумеете тази Кобургготска измет колко струва?! Май никога,а?

    Коментиран от #127

  • 30 Бамбука

    93 13 Отговор
    Тъй, тъй. Утре и оня с чекмеджето ще ни осъди че са му ровили в спалнята. Ама откъде ги изнамираме тия "управленци" ?
  • 31 Р.радев

    100 13 Отговор
    Долен изма.мник,наг.лец,лице.мер и безс.рамник!Нали милееше за България.Бокл.ук долен.
  • 32 НАГЪЛ

    107 10 Отговор
    Абе горите той и баща му ли са ги сяли, планините той ли ги е построил?! Що за наглост безгранияна на един мадритски комарджия.
  • 33 Враня

    52 9 Отговор
    В парка Враня не можеш да се разхождах когато искаш. Той е на "царя".
  • 34 По тази

    82 10 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    логика, да вземем да "възстановим" и имотите на Османската империя. Да видим дали ще остане нещо !

    Коментиран от #76, #88

  • 35 Перо

    71 8 Отговор
    Оправи ни за 800 дни!

    Коментиран от #74

  • 36 Близнаци

    30 13 Отговор
    Зодия Близнаци, какво очаквате, като Бойко и Радев.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 пешо

    22 5 Отговор

    До коментар #19 от "дико":

    ивайло поне си е българин.
  • 39 Перо

    76 7 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    В Румъния,Италия,Гърция,Сърбия цар или царщина не може да припари!
  • 40 ПатрЕотът

    60 8 Отговор
    да го върнем обратно в изгнание, тая пиявица яко на прецака .................
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Щурчо

    79 5 Отговор
    Тоя, нали нямаше никакви претенции към България, лично го каза в предавенето на Кеворок Кеворкян, като последния изрично го попита конкретно и точно, точно това...
    Изгонен, а кои го издържа в изгнание, та и назначен в куца фирма, за параван ....
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бай Петко

    77 9 Отговор
    Тоя рептил беше заявил пред Кеворкян,че няма никакви претенции спрямо държавата България,преди Доган да го докара в България.

    Коментиран от #61

  • 45 Зайко Байко многознайко

    84 7 Отговор
    Най-"добрият" комарджия на света, Мадридското цукало, любимец на моята съпруга монархистка с такова удоволствие да му вкара човек един юмрук в маэната му фиэиономия! Много лъжлив и нагъл екэемпляр , който така ни оправи с крадливите му юпита эа 800 дни , че още не можеме да се иэмъкнем от блатото! Алчен рептил!
  • 46 Този трябваше да бъде застрелян

    58 7 Отговор
    Още по живково време от службите в испания
  • 47 Пешо Папура

    57 8 Отговор
    Който ни го натресе тояоклук, той и да му плаща. А че Кокала ще профука парите бързо из Европейските казина, в това няма никакво съмнение.
  • 48 Granik

    70 7 Отговор
    То затова безносата Калина и оня Муньос бяха тука тия дни. Надушили са ,че дядята ще получи обезщетение и се навъртяха около него ,като чакали . Много са алчни , мързеливи и обеднели.

    Коментиран от #65

  • 49 Абе той не е цар

    46 6 Отговор

    До коментар #41 от "майкооо":

    Ама ние сме робове
  • 50 Закони БГ

    65 8 Отговор
    Както като баща ви тегли кредит и почине после децата му ги връщат парите на банката сега тоя да го съдят да върне влака с богатства откраднати от дядо му от България и изнесени незнайно къде.
    Сега той да отговаря за тази кражба тези богатства са отивали за неговото охолство и пороци докато не са свършили и сега ми идва тука да ламти за още.
  • 51 Баба Тиша

    78 8 Отговор
    Предлагам България да осъди този пренеприятен човек за нанесени щети на българския народ в миналото и настоящото. Никога повече не го показвайте. Не заслужава!
  • 52 Българин.

    70 10 Отговор
    Ето ви цар -нали му се кланяхте нали му целувахте алчните ръце. Какъв цар на България е тоя ,щом я съди !!! Тоя е само цар на хазарта,не и друго.

    Коментиран от #85

  • 53 Ми може и да

    35 3 Отговор
    сте прави тия дето сега се възмущавате, че царя бил взел ...., ама кога ще се възмутите от тия които не взеха а окрадоха ( или покрай или със "законни" средства грабиха, приватизираха) .... Божковци, Василевци, ГришаГанчевци, Доневци, Герговци л, Бойковци, Ниновки, Славовки и т.н. ит.н. КОГА от тях ще се възмутите!!!???

    Коментиран от #59

  • 54 Сега

    47 7 Отговор
    Остава и наследниците на Тато Живков да ни осъдят че сме им отнели резиденциите.
  • 55 Цар немец, що?...under nation!

    59 10 Отговор
    Това само доказва, че решенията през 1946г. са били абсолютно правилни. Както и много други решения...но е друга тема
  • 56 Не Цар

    58 7 Отговор
    А помияр. А колко обичал България и българите. И бил дошъл да дава а не да взима и да търси. Да не забравяме и бандата от юпита.
  • 57 Реалист

    70 8 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Че кой освен нас българите върна имотите на разни кралски династии, съсипали народа и страните им?! Румънците ли, сърбите ли, или гърците?! Най ме изкефиха германците, които най-откровено заявиха че, ако някои от наследниците на последния им крал стъпи на германска територия незабавно ще бъде арестуван и съден според съвръменните германски закони!:) Тия наглеци искаха включително и Александър Плац!:) Голям майтап! Само с нас всеки може да си прави каквото си иска!
  • 58 мдда

    59 7 Отговор
    Toя боклук се върна само за да ни окраде. Пишман станаха всичките че гласуваха тогава за него. Също като Слабчо..
  • 59 Прокопиев

    19 6 Отговор

    До коментар #53 от "Ми може и да":

    Бе възмущаваме се! И какво от това?!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Гоцев

    35 6 Отговор

    До коментар #44 от "Бай Петко":

    Докара го ДС! А, това че не само Доган, ами и другите ни политици са активни агенти е тема за друг разговор! Иначе Доган и султан може да ни докара!:) Стига да му наредят!:)
  • 62 СНиколов

    31 2 Отговор
    Интервю на Кеворк Кеворкян
    със Симеон Сакскобургостки
    1990-та

    Коментиран от #128, #172

  • 63 Сух

    56 3 Отговор
    Да му се отнеме титлата на този измекяр! Той не е българин, че да е цар на българите!!!
  • 64 700 дни

    44 3 Отговор
    Колко години минаха и още ни оправя.
  • 65 Реалист

    23 3 Отговор

    До коментар #48 от "Granik":

    Муньо е пътешественик!:) А, Калинка е манекенка!:)
  • 66 И Радко и Киро са все така

    32 3 Отговор
    Сега е ред на Мустака и Дубаеца да осъдят България!😂😂😂
    Затова, внимавайте как гласувате, защото няма истински патриоти в Бг, всичко е шменти капели, всички са зинали за пари😂😂😂
  • 67 gggw

    30 3 Отговор
    е, и без това ни е осъдил - така, че може вече да не му ги даваме. Смятам въпроса за приключил
  • 68 цар

    33 3 Отговор
    Гол и мръсен цар.
  • 69 Българин

    36 4 Отговор
    Отгоре на всичко коленопреклонно, с благодарност и национална гордост върнахме името и на централния столичен булевард на ието на сестра му.

    Коментиран от #99

  • 70 ФАКТИ

    49 6 Отговор
    Този нито е цар нито съда в Страсбург е български. Следователно всички негови решения спрямо България са нищожни. А доколко марионетките в България са склонни да се подчиняват е отделна история.
    Моята държава е Народна Република България в нея съм роден и в нея цар няма! Всичко останало е задкулисие включително и Република България марионетъчна държава васал на определени кръгове хора милеещи единствено за джоба си но не и за народа си.
  • 71 Кобурга не е българин и ще ни....

    36 3 Отговор
    Разкаже играта по швабски начин....Той си постигна целите, както и дядо му Ферди..... Джобовете му да бъдат пълни с бижута от българските съкровища...
  • 72 Историчка

    18 9 Отговор
    В България не е имало комунисти както в Русия - там са решили кардинално въпроса с царското семейство. За съжаление Сталин се оказва голям хуманист и оставя царското семейство да замине с всичкото си имане. Освен това комунистите не са се справили с царските офицери и са им давали символични присъди от по 5 години! За всичко това са виновни псевдо-комунистите!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Дааа

    15 4 Отговор

    До коментар #35 от "Перо":

    Оправи себе си за 800 дни.
    Тоя мошенник айзък, че Борис му е баща), катот ти каже, че това ебяло, знай, че е черно.
  • 75 Баш софиянец

    36 3 Отговор
    То все едно имаше друга причина да се връща освен да се вземе каквото докопа и да си отмъсти (като закрие блокове на АЕЦ-Козлодуй и да ни разгони фамилияна с международния дълг). Той дори не е българин - капка българска кръв няма.
  • 76 Султан

    18 2 Отговор

    До коментар #34 от "По тази":

    Тогава не от България от Балканите няма да остане нищо! Границата на Османската Империя ще e някъде близо до Виена!:)
  • 77 Псевдоним

    40 4 Отговор
    Този човек е враг на България и на народа ни. Един от участниците в необявената война срещу нас.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Дон

    42 1 Отговор
    Я да сравним ,,къщата" на Севдето с,,дворците" на Симеон.
    Ще се окаже ,,дворците" най-обикновени вили(като изключим Врана),а,,къщата" на Севда,най-обикновен дворец.
    А преди десет години имаше само едно голо пУ...желанийце.
    Ако е само тя-с мед да я намажем.Ми къщите за гости , летните и зимните сараи на едни хора,които дойдоха преди тридесет години от площада с едно голо кожено якенце.Ми терасите на едни хора,на които може да се играе баскетбол?
    Има много трески за дялане в тази република...
  • 80 Историчка

    30 8 Отговор
    Пропуснах да отбележа, че Кардам катастрофира с купена от изсечените гори кола и лежа няколко години в кома! Господ е справедлив! Ненавиждам монархо-фашистите и техните слуги!

    Коментиран от #94

  • 81 Behemoth

    11 9 Отговор
    Само така ....голям ми е кеф кога някой осъди България....особенно ако е мизерник....ако не е не е същото...

    Коментиран от #101

  • 82 Дааа

    29 5 Отговор
    Той баща му на тоя крадец, н.в. Борис III сигурно се върти као пумпал в горба си, като го гледа, как се съюзи с комунистите за да краде.... неговите душмани, но това е... А народа му вЕрваше и както винаги сме излъганите камилчета, защото не хванем сопите и брадвите, че да се оттървем веднъж завинагии от тея б.о.к.л.у.ц.и
  • 83 Серж

    25 7 Отговор
    Това е варварство спрямо българския нароф!
    Тези имоти принадлежат на българските хора и бедни деца ,а не на някакъв самозванец “цар” измамник от чужбина!Светотатство с българския народ от Европа.

    Коментиран от #93

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Българин

    7 28 Отговор

    До коментар #52 от "Българин.":

    Използваш ника ми (с точка отзад), което ме принуждава да кажа мнението си :
    -1- Цар Симеон ll се върна в труден момент и, след като пое нещата, нормализира страната - това Добре !
    -2- Симеон и БСП започнаха политика на отдаличаване от Русия - това Зле !
    - 3- Симеон Борисов има същите права да си върне земите, като всеки българин!!
    - 4- Фактът, че един неслучаен човек е прибягнал до международен съд говори за доверието на хората в българското правосъдие.
  • 86 Оня

    5 15 Отговор

    До коментар #11 от "Племето":

    Е ти ли си оня умния ..... Да позная ли ?!? Живееш в панелка и псуваш шефа ти , че ти дава малка заплата ! И все нещо ти пречи и все няма за теб. Така ли е .

    Коментиран от #95

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Иван

    13 8 Отговор

    До коментар #34 от "По тази":

    А дедо му Фердинанд за чий сте го дирили да ви става цар? Да не ви е бил телеграма?
    Сега недей ревахте!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Йордан

    30 5 Отговор
    Честито българи!Добре ни нареди Европейския съюз с един стсрец лъжец уж цар!
  • 92 Шоумен

    22 3 Отговор

    До коментар #6 от "2loop":

    Нашият народ обича приказки!:) А, те задължително включват принцове, царе, принцеси и всякакви други изчадия, които трябва да си останат само в приказките!:) Ама, доверчив народ! Не само вярва на приказките!:) Той си живее в тях!:) 12-т години живя в " Али Баба и 40-те разбойника"!:) Сега му пробутват друга приказка!:) Да видим дали ще върже!:)
  • 93 Дали

    23 3 Отговор

    До коментар #83 от "Серж":

    Какво светотатсво е това е човек, ми те гробаджии, всички санаториуми за лечение на деца ги продадоха по черноморието и сега едни "златни акции" хотели за чудо и приказ направиха, ами дома за изоствени деца ако знаеш каква резеденция става за чудо и приказ до сграда майка - Приморец в Бургас.... Това царче е парченце от пъзела наречен кражби!
  • 94 Дядо Гъдю

    13 5 Отговор

    До коментар #80 от "Историчка":

    Това не е смешно нито подлежи на коментар.Да не дава Господ да загубиш детето си.Нямаш представа какво значи това.
    Горите не биваше да се реституират,да!
    Кардам беше заплаха за българския политически елит,като най-голям син и имаше много силни позиции в Испания и Европа.Не заслужаваше тази съдба и няма отношение към темата.
  • 95 Племето

    15 5 Отговор

    До коментар #86 от "Оня":

    Не не съм умен, защото за съжаление по паспорт съм член на тъпото племе и аз също ще трябва да плащам на царчето. За панелката и шефчето позна.
  • 96 ФАКТ

    42 6 Отговор
    Погледнато реално ,Симеон никога не е бил провъзгласен за Цар.Да не споменавам,че нямат нищо общо с българите рода му ! Друговерци и другоземци ,дошли да грабят,не да създават.Донесли на Родината две национални катастрофи !
  • 97 Ася

    25 6 Отговор
    Срам и позор за Европейския съд в Страсбург да взима такивс решения и присъди срещу един истрадал народ.Позор!
  • 98 Тиква

    29 5 Отговор
    Защо българския народ не осъди цар Мюмюн за това че ни оправи за 800 дни и ни натресе Бойко и компания?
  • 99 Българин

    11 5 Отговор

    До коментар #69 от "Българин":

    Понеже си писал от ника ми, трябва да взема отношение - Няма лошо да върнем историческото име на булеварда.
    Както не е зле булевардите в градовете ни, строени при комунизма, да си върнат името Г. Димитров. Това са историческите им имена.
  • 100 АнатемаДоДевето

    24 3 Отговор
    Значи, Комарджията и той ще ни щави !
  • 101 Мадридския

    35 4 Отговор

    До коментар #81 от "Behemoth":

    крадец се кълнеше в предаване на Кеворк, че няма никакви претенции към България! Докато не захапа кокала! Тази фамилия е проклятие за България. Три национални катастрофи. А народът прост посрещаше с овче надежди...
  • 102 Кочо

    19 6 Отговор
    Този така наречен «цар» оправда напълно комунистите след 9ти септември1944година
  • 103 Абе,

    21 2 Отговор

    До коментар #26 от "Granik":

    Той горите ги върна,след като ги изсече ! За какво са му сега,да им плаща данъците,ли ?!
  • 104 честен

    25 1 Отговор
    Аз, уважаеми българи, нищо няма да искам, какво говорите, нищо няма да искам от България, да, ма - не, поиска и то Старсбург, поиска и получи исканото, никой не посмя да му се противопостави и още царува и още ще взема и още ще ни съди, когато му намалеят авоарите...заприличахме на брашнен чувал
  • 105 top

    24 2 Отговор
    Ние,трябва да го съдим тоя,че ни излъга. НАЛИ ЩЕШЕ ДАНИ ОПРАВИ ЗА 800 ДНИ ,ИМАГО ДОКУМЕНТИРАНО, И НАРОДА ИМА ПРАВА.ЕГАТИ НАГЛЕЦА.
  • 106 Кобурга е Наглец!! С неговите Юпита

    28 2 Отговор
    Нанесоха щети на държава и народ За Милиарди!! Наглец!!!
  • 107 Dimirest

    16 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Морални вреди самият Сакскобургготски не претендира.Къв морал кви 5 лева у тос комарджия?
  • 108 КобурГотмиЕ

    7 1 Отговор
    Дам...

  • 109 Рашо

    26 2 Отговор
    Да се обърне към Народна република България! Да обяват имотите за архитектурно наследство, да му ги върнат без право да ги продава и променя. Гората се връща без право да сече, защото е парк. Ако има още претенции протежето му да бръкне в шкафчето и да намали малко кюлчетата. Е това е. Така върнаха имотите на много българи без да могат да направят нищо с тях. Този не трябва да е различен.
  • 110 TROY

    19 4 Отговор
    Александър I Батенберг, след като Стамболов го завел на 7 септември на връх Свети Никола където е имало граничен камък между княжество България и източна Румелия му казал:
    Пред вас има два пътя, обратно през Дунав или към Пловдив. Батенберг стъпил на камъка и отвърнал:
    Преминаваме Рубикон. Към Пловдив.Тоя народ заслужава да умрем за него.
    Каква разлика от това нищожество.
  • 111 генчо

    17 2 Отговор
    18500 дка. гора.Тоя ще заобиколи закона и с помощта на лобисти ,ще я изсече цялата. Примерно от дка.да добива по 50 кубика на трупи , това прави 1млн.кубика по 70 лв.кубика , става 70млн. лева минимум. Дефакто ще прилапа от горите може би около 100млн.лева.след като ги изсече тотално.
  • 112 Ива

    19 1 Отговор
    И така тоз излезе наи големия печелбар
  • 113 Гост

    27 2 Отговор
    Фамилният клан Sachs-Koburg-Ghota e най продънената фамилия в Германия. Те са просяците на Европа. Само тъпаци могат да им дават платформа да ни смучат. Следете задкулисието кой ги докара на власт. Абсолютни търтей са те. Абсолютни евнуси, знаят много но не могат нищо да скалъпят. Обратен иск със фактология в Страсбург. Не може Държавна/ народна собственост да се дарява на тези хрантутници. Народеееее събуди се.!!!!
  • 114 Жоро

    26 1 Отговор
    Тоя се върна да граби.Жалък айдук и комарджия
  • 115 Румен

    20 2 Отговор
    Кат дойде тоя цар без корона аз викам на баба:-Бабо, ще гласуваш за царя.А тя бедната женица която почина преди много години ми каза:
    - Ти живял ли си при цар та да ми кажеш за кой да гласувам..Ето, бедна и без образование жена ми каза че трябва да имаш мозак, а не купена диплома на лигав професор
  • 116 Много нагъл

    27 2 Отговор
    Какви имоти!!!
    Та ние губим ВСВ заради синът му, който ни вкара в пакт с Хитлер.
    България плаща зверски репарации заради него, а той иска даже и имоти.
  • 117 4596

    17 2 Отговор
    на кого е цар тоя смотаняк мръсен комарджия окраде народа кой му помага били на майка му и на баща му. Не съм се трудил, не съм се мъчил, получил съм нещо наготово тоя трябва да го арестуват долен човек цар бил на кого
  • 118 негласувал

    19 3 Отговор
    Сега който е гласувал за него да плаща!
  • 119 ркв

    14 1 Отговор
    тея боклуци са загубили имати!!!а заради тия боклуци колко българи са загубили живота.почти във всяко семейство е имало убити и ли ранени.брат на единия ми дядо е убит в добружа.на прадядо шрапнел отсича пръстите на едната ръка,а брат на другия дядо е бил оставен в лазалет за безнадежно болни и когато дядо минава случайно го вижда, и спасява.
  • 120 ПЕНКО

    20 2 Отговор
    ПЕТНИСТАТА ХИЕНА КОБУРГ - НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ --- ОСВЕН ДВЕ НАЦИОНАЛНО КАТАСТРОФИ - ОТ БАЩА И ДЯДО КОБУРГИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 121 НАЦИОНАЛ

    20 1 Отговор
    Тоя селски тарикат трябва да бъде съден и вкаран в затвора ! Това подобие на мумия е враг на народа ! Баща му се обръща в гроба !
  • 122 Световрачане

    20 2 Отговор
    Царю честити, а? А яжте му главата! Повече от 2/3 гласуваха за тоя дърт комарджия и измамник!
  • 123 Радо

    20 1 Отговор
    Боклук Комарджия
  • 124 Знайко

    20 1 Отговор
    То като е тръгнало така, еми България да съди в Страсбург например Румъния, Сърбия, Турция за отнетите неправомерно българските територии от 1347 г. та до ден днешен.
  • 125 Гената

    13 2 Отговор
    Ето ви и един практичен подход към проблема ! Служил съм във Вътрешни войски, години по-късно имах и пряк досег до гореспоменатите царски имоти. Мога за ви уверя, че това са едни бутикови постройки, изпълнени със стил и вкус, но те нямат абсолютно никаква практическа стойност в днешния ден. Никаква ! Освен ако някой днешен олигарх не си мечтае да се разположи в тях със семейството си , с метресите си и да се чувства още по-велик от досега си с историята. Това са си частни имоти с исключение на Врана и Евксиноград, които могат да изпълняват фунции на две от многобройните държавни резиденции. Затова и НС, КС и ВКС въртят законите според мераците на поредните олигарси, докопали се до държавната власт.
  • 126 Димов

    19 1 Отговор
    Абе, Тръмп, като беше свален от президентския пост, що не си иска белия дом?
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Димов

    16 1 Отговор

    До коментар #62 от "СНиколов":

    Ето колко тежи думата на един цар.
    А колко да тежи думата на един депутат?
  • 129 ЛЛЛ

    23 2 Отговор
    Не е луд който яде баницата а който му я дава. Костов и Татарчев да му плащат. Баща му на времето е дошъл гол и бос тук - за какви имоти претендира?
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 любопитен

    12 1 Отговор
    Абе има ли политик, дето да не е оправил народа? Дали за 800 дни, дали с 200 и т.н.?
  • 132 Бакалов

    18 2 Отговор
    Заглавието започва с "Царят", цар на какво?
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Гената

    5 8 Отговор
    Като се каже "простолюдие" в българския език обикновено се смята, че става дума за обикновения, простия, с нищо неотличаващият се сегмент от населението. И след като сме на тема Преброяване, много е лесто да се преброят простите хора у нас, но прости в смисъла на простаци и примитиви. Как ли ? Ами обявява се някаква тема с името на Симеон II, по възможност за имотите му и се броят негативните мнения. Мисля, че в тази статия клонят към 98 % !!!
  • 135 ТОВА СЕ КАЗВА

    14 3 Отговор
    ЦАРСКА НАГЛОСТ. НЕ САМО, ОГРАБИ БЪЛГАРИЯ, НО И БЕЗ КАПКА СРАМ Я ДАДЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД. КРАЛЯТ НА ГЪРЦИЯ НЕ БЕШЕ ДОПУСНАТ ДА ПРИПАРИ ДО ГРЪЦКА ТЕРИТОРИЯ, А БЪЛГАРИЯ ПУСНА"ВЪЛКА В КОШАРАТА",ТОЙ ДОВЕДЕ ЮПИТАТА, КОИТО РАЗГРАБИХА СТРАНАТА .НИКОЙ ЛИ НЯМА ДА СИ ИЗВАДИ ПОУКА От ТАЗИ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА и ДА ОСТАВИ НОВАТА ВЪЛНА ОТ ЮПИТА ДА НИ ЗАЛЕЕ.
  • 136 Дедо Киро

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "пешо":

    Какъв " цар" е тоя мадридски комарджия,чиято династия въвлече България в две национални катастрофи!! Какъв " цар" е тоя,дето се ЗАКЛЕ В РЕПУБЛИКАНСКА КОНСТИТУЦИЯ,с цел да ПРИСВОИ ДЪРЖАВНИ ИМОТИ!!!
  • 137 царю парцалю

    6 1 Отговор
    да се затрия целия ти род
  • 138 fakeTAXI

    8 2 Отговор
    какъв цар и на кого е този??? никой не го признава или иска тук, да го ду..ха, нищо да не му се дава, да се направи референдум и да се види, какво мисилят хората за царя си
  • 139 5555

    13 2 Отговор
    Това са имоти на институцията държавен глава,а не на Симеон
  • 140 чиче

    8 1 Отговор
    царо оправи себе си за 700 дни а хо ра та да го 99999
  • 141 Далверка нежна

    13 3 Отговор
    Царчето комунист,рожба на Мултигруп!
  • 142 гошо

    8 2 Отговор
    Тоя и да ритне камбаната пак ще прибира по някой имот годишно.
  • 143 СУВЕРЕН

    14 2 Отговор
    дърт козел с корона
    с маниери на кокона
    от Мадрид се довлече
    и от България милиони отвлече....
  • 144 Иван

    13 2 Отговор
    Ония крадливия внезапно станал милионер Каролев си получи заслуженото цепна си тиквата,а тоя препарирания царчето, неговите предци от името на България обявиха война едновременно и на Англия и Америка.И заради тях ядохме бомбардировките две национални катастрофи имаме заради тях.Как пък България един път не можа да се защити пред тия съдилища.Гърция и Румъния гък не дават да се одума и метър не дават на бившите си велможи с корони а България все си трае.
  • 145 1122

    6 14 Отговор
    Прочетете книгата СИМЕОН IIДати, Събития ,Факти;изд..ВЕКТОР,София, 2001 година;съставител Константин Александров.В тази книга -документ ,на стр.76 и стр.77е написаноследното:НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ НА ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО В БЪЛГАРИЯ КЪМ 1946 ГОДИНА.Следва пълно описание на Списъка на имотите ,управлявани от Интенданството на двореца.За сведение на незапознати с ролята на ИНТЕНДАНСТВОТО,то само управлява Царските имоти, но НЕ ГИ ПРИТЕЖАВА и НЕ СА НЕГОВА СОБСТВЕНОСТ.Имотите са СОБСТВЕНОСТ на ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО ДО 1946 година.На 15 СЕПТЕМВРИ 1946 Година Цар Симеон II и Сакс-Кобурготската Династия се лишават от всички техни притежания.Г. Димитров иска справка за Царските имоти.В Книгата подробно се описват всички Царски имоти.Когато прочетете тази документална книга,мисля, че ще признаете глупостите ,които се пишат от комунистите.Комунист и републиканец винаги лъжат.От 09.09.1944 г. в България се настани огромна лъжа за нашите Царе.През Третото Българско Царство България ,достига първо място на Балканите и четвърто в Европа.Рефередумът на 08.09.1946 г. е НЕЗАКОНЕН!Има документи в Библиотеката СВ .СВ. Кирил и Методий.Прочетете ги ,ще ви са от полза и няма да говорите или пишете наизуст.

    Коментиран от #174, #205

  • 146 Георги v.

    15 2 Отговор
    А кой ще осъди Симеон за това, че докара куп мошеници, като Милен Велчев, Николай Василев и т. н., които превъртяха външния ни дълг, от което България беше ощетена с много, продадоха БТК на безценица,докараха английска фирма на митниците и похарчиха за нея около 100 млн.това са само част от поразиите им? Този така наречен цар се обогати на гърба на българина и си върна, което трябва и което не трябва без да го е срам, използвайки служебното си положение. И сега за капак осъди България. Ако сме нормален народ този мошеник и неговите блюдолизци не би трябвало да смеят да се покажат. За съжаление обаче те непрекъснато ни поучават и дават "компетентното" си мнение за всичко, тъй като медиите много ги харесват и им дават тази възможност.

    Коментиран от #178

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 ТОЧКАТА

    8 2 Отговор
    народният съд е по СПРАВЕДЛИВ , от брък,селският....
  • 149 Доктор ДЖАГЕРС

    8 2 Отговор
    ПРОКЛЕТ ДА БЪДЕШ цвърче с твоята лакомия
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Едераси долни

    2 0 Отговор
    Урви
  • 152 Шарл Перо

    11 0 Отговор
    Имало едно време едно царство... И до там!!!
  • 153 В.В.П.

    12 1 Отговор
    Кобургите ,нямат нищо в България...НИЩО!!.Фердинанд,дойде скъсан и гол в България.!!!Комунистите са ,благородни хора..Върнаха ,заграбеното от Ферди,на народа..В името на народа!!..
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Banana Tsunami

    10 1 Отговор
    Какъв е той?... На кое е "цар", на прокисналите супи ли? Човек, който съди народ и страна даже не може да се твърди, че я обича, камо ли да е на важна ръководна длъжност. Даже да не говорим за престъпленията му спрямо България. СРАМ за него!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 В.В.П.

    8 1 Отговор
    Тия ,благородници,са затънали в дългове..Чакат , наследството на дядо Ферди,да го ипотекират,На Банко национал де Еспаня....Мръсни и голи .,с големи разходи...Комунистите ,са добри хора,благородни,.!.
  • 159 В.В.П.

    12 1 Отговор
    Баща му ,изтрепа ,много хора,без съд,без нищо...Спират камиона ,и трепат,,Единият е Дядо ми...Плащай Кобург.!!!.
  • 160 В.В.П.

    11 1 Отговор
    Ей Симеоне,чакам обещетение за Дядо ,,,1925,г...Искам 2 млн ..и горите ти ,и душата ти ..
  • 161 Ще се тадвам

    2 9 Отговор
    Ако всички заблудени комунисти които сте останали сте се събрали единствено и само тук в този сайт и никаде другаде да пишете глупости. Така ще знам че има надежда за България.

    Коментиран от #163

  • 162 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    11 1 Отговор
    Какъв цар.кви пет лева.
    Това е шут.
  • 163 Нинка.

    4 0 Отговор

    До коментар #161 от "Ще се тадвам":

    Спи ,спокойно,малък Мук.!!.Вс е наред!!

    Коментиран от #164

  • 164 Ще се радвам

    2 5 Отговор

    До коментар #163 от "Нинка.":

    Успокоих се. Значи наистина не сте толкова много.
  • 165 Дедо Мони

    5 0 Отговор
    Нищо ми не треба,скъпи сънародници,ама Муньо и Хасанчо ме натискат!
  • 166 Авертас

    10 1 Отговор
    Нарушавате Конститтуцията, като наричате "цар" г-н Сакскобургготски. България е република и е недопустимо някой да се титулова като монарх. Зсрамете се! Ил поне прочетете Конституцията.
  • 167 микимаус

    7 0 Отговор
    Ако е вярно и тоя е един дърт боклук .
  • 168 Левски Карлово

    9 0 Отговор
    За какви имоти претендираш ти бе,г-н цар?
  • 169 mega

    7 0 Отговор
    царят на крадците ьбсолютен мизерник
  • 170 Левски Карлово

    9 0 Отговор
    Та ти дори не си Българин бе г-н цар!!! Ти не си мой цар, Аз съм Цар,а моята Царица е България!!!
    Да живее България!!! Казах.
  • 171 Много гаден

    4 0 Отговор
    И нагълреснинут. Не трябваше нищо да му се връща на този мошеник
  • 172 цАРОТ ГО Е ВА

    6 0 Отговор

    До коментар #62 от "СНиколов":

    Ааааа,чекай сега!Това категорично НЕ беше ,защото тогава ми вървеше ,,играта ,ама след туй ме ,,остъргаха в Монте Карло и Вегас и ПАТРИОТИЗМЪТ некак ми се изпари.Човещинка,вервайте ми!
  • 173 Илико

    6 0 Отговор
    Гнус ме е от този безскруполен Андрешко!
  • 174 Историк

    6 0 Отговор

    До коментар #145 от "1122":

    Тоя Константин Александров е известен царски лакей и монархист!!
  • 175 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Щерев":

    Какъвто царя, такива му бяха и чекмеджиите.... Мафия и корупция
  • 176 Уйке

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "XYZ":

    Хайде да не бъдем наивни! Оня,, всевиждащия горе"не важи за такива буклуци като Кобурга, Борисов и тем подобни! Златният телеци и алчноста, това са движещите сили на,, патриотизма" на тези мръсници!
  • 177 ивелин

    11 0 Отговор
    След толково години ( в световната история няма подобен случай) " докараха" тоя нищо и никакъв за да му предложат да вземе това което счита, че е негово ? И тоя ненаситен паразит взема това което мислеше,че е негово алчността му няма граници сякащ всичко това което заграби ще го отнесе на оня свят. (що се отнася до "международният съд" това са хора назначени от Американският департамент " уж" международен съд мнозина от тях даже нямат юридическо образование) свят на мошеници , предатели и на идиоти.
  • 178 Мошенници

    2 0 Отговор

    До коментар #146 от "Георги v.":

    ама умни юпита- Лондонски. Като настоящите такива- Харвардски

    Коментиран от #180

  • 179 Сатъра на Хана

    9 1 Отговор
    Чичо му Замфир Яшаров Фердинандов Сакскобургготски Живков, има рожден ден Днес. САКСКОБУРГОТИТЕ СА ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  • 180 Ам Чи

    4 6 Отговор

    До коментар #178 от "Мошенници":

    От ЦАРЯ ПО АЛЧЕН Е САМО РУМБАТА РАДЕВ
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Я пак

    10 1 Отговор
    Въпрос:
    Как може един цар да осъди държавата си?
    Значи не е цар.
  • 184 Дрън звън

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Е не":

    И двете са истина, колкото и да ти е неприятно. Друг е въпроса дали и Байдън, примерно, не е диктатор също?
  • 185 Тази мумия

    8 1 Отговор
    само за това дойде в България, да си върне заграбеноно от баща му. Тези гори за които съди България са садени от нас, лично съм бил на бригада и съм засаздал борчена, които тази мърша иска да вземе. С право навремето са ги изритали от Бълтария. Ето това ни носи ЕС, ограбване на България. Ако си бяхме с Русия, този дъртак нямаше да го знаем кой е!?
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 1520

    3 1 Отговор
    в България цар няма да плащът тези които са гласували за този мушморок
  • 188 Република сме

    9 2 Отговор
    Къв цар е тоя, ние сме република. Домъкна се тука да живее на гърба на българския народ. Оная рептилската му щерка и тя дойде от Мароко, че ги мързи да работят, да ги храним. България няма цар!
  • 189 Ааааа

    5 1 Отговор
    Да му се отнеме българското гражданство, ако има такова. Ако ще се преразглежда царската собственост, да се обясни как е придобита!
    В този смисъл, утре ББ може да претендира за 5 милиарда магистрали, щото той ги е строил.
  • 190 въпросче

    7 1 Отговор
    Симеон за това ли си дойде в България,за имоти? И да съди България за пари..... Как не го е срам?!
  • 191 Българин

    7 3 Отговор
    Той не претендира за морални щети, защото няма морал.
    Само парите го интересуват бок.ука .
    Защо му казват Царя на този?

    Коментиран от #197

  • 192 ПАРАЗИТ

    8 2 Отговор
    ПРИВЕТСТВАМ ОТНЕМАНЕТО НА ВСИЧКИ ИМОТИ НА НЕБЪЛГАРСКИ ПАРАЗИТИ И КРАДЦИ ! ........... ПОВТАРЯМ ПАРАЗИТИ И КРАДЦИ !
  • 193 NIKOLAJ

    3 8 Отговор
    САМО ТАКА,СЪД ДО ДУПКА....,ЗАЩОТО БУЛГАРИ$ТАН Е
    ГАДНО Ч€РВ€НО КОМУНИ$ТИЧ€$КО $€ЛО,
    А НЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА!

    ОСТАВКА ЗА рум€н ФАТМАКА!
    НИКОГА ПОВЕЧЕ Г€РБ$П, ДП$, ВМРО!

    Коментиран от #196

  • 194 Тоя дойде и

    5 1 Отговор
    не излъга, че ще се оправи, само не позна броя на дните, 800. Дъртия комарджия се оправи, а ние блейките го издигнахме за месия, че бил умен и с връзки в чужбина. Това е препратка за тези, които ги връщат от разни страни и ги правят министри,а те просто са шлака там и никой нищо не знае за тях.
  • 195 САЩ

    8 1 Отговор
    Царя се оправи и нас оправи за 800 дни.
    Имотите, които му дариха родоотстъпниците не са негови, тъй като са собственост на тогавашното "Интендантско обслужване" - държавен орган обслужващ царедворците. Така както резиденциите на Тодор Живков не са негови а на "Управление безопасност и охрана".
    Не ми се говори, сваляме гащите от движение.
    "Не сме народ! Не сме народ, а мърша ..." Стиховете на П.Славейков, които казват всичко за България!
  • 196 Домати с лук

    2 0 Отговор

    До коментар #193 от "NIKOLAJ":

    Селяндурин си определено.
    Какъвто идола такъв и папагала.
    Фатмак е този дет те е измайсторил.
    Лош матрял от рафта на Боко.
  • 197 Гената

    5 3 Отговор

    До коментар #191 от "Българин":

    Че кой бяга от парите, бе ? Ти ми посочи колко български граждани познаваш, чийто баща е бил Цар, а и дядо им също ?! Боко с тъпата си пожарникарска кратуна ограби страната и почна да тъпче пачтки и кюлчета злато в спалнята си, при това дядо му го пребили селяните като прелюбодеец ! А Симеон дойде и си поиска бащините имоти и всички профани ревнаха в хор.
  • 198 мдам

    1 0 Отговор
    Сега разбрахте ли, че НЕ за всико са виновни евреите!
  • 199 Шизофреник

    0 2 Отговор
    мумията се завръща ! може да му спретнат едно инфарктче
  • 200 Конституцията

    3 1 Отговор
    И аз подавах жалби в Страсбург, че държавната АПИ си е сложила билборд в моето място от 11 години вече но на мен ми отговориха, че не могат да ми помогнат. Явно за мен конституцията не важи.
  • 201 tonio

    4 4 Отговор
    Симеон е цар на всички българи независимо дали го харесвате или не. И царя никога не е казал лоша дума за никой. А тези дето реват че си бил взел горите, никога не са стъпвали в планина или в гора а само седят и пишат гневни постове в интернет защото са толкова малоумни че когато политическите им учителки им кажат "Скачай", те скачат и не питат защо. По време на Царя, България тръгна нагоре, особено след Иван Костов, който унищожи държавата. Така че радвайте че се Царя беше тук да ни помогне. А това че ние сме прости малоумни селяндури си е изцяло наш проблем, а не на Царя!
  • 202 От кадя на кадя

    3 1 Отговор
    Симо деменцията и комарджията ни осъди. ХВАЛА!
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Пламен

    3 0 Отговор

    До коментар #145 от "1122":

    Всички Български Царе, са били Българи. Тези не са. Избрани са на служба Цар. Срещу заплащане. Нямат корени в България, за да докажат имот по наследство. Да си търсят земите в Италиано-Испанските кадастрални карти.
  • 206 боклук

    0 0 Отговор
    Нямаме цар и не сме имали! Има един мошеник, който дойде да граби България! Върнаха му гори в двоен размер, ама той не бил виновен. Само че, той беше министър-председател!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове