8 Септември, 2021 07:58 5 710 65

Проф. Огнян Герджиков: Парламентаризмът не е стигал такова дъно – простотия, некадърност и негодност

  • огнян герджиков-
  • проф. огнян герджиков-
  • народно събрание-
  • парламент

46-ото НС няма време и право да променя повече закони, включително този за закриване на спецправосъдието, смята юристът

Проф. Огнян Герджиков: Парламентаризмът не е стигал такова дъно – простотия, некадърност и негодност - 1
Кадър: Bulgaria ON AIR

Твърдение за бележка със съдържание "500 К" разбуни духовете в държавата. Прокуратурата се самосезира заради изнесени данни от "Има такъв народ", че депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме" Татяна Дончева е предлагала подкуп на народния представител от ИТН Радостин Василев с идеята да разцепи най-голямата парламентарна група.

"Не мога да го повярвам, звучи ми нереално. Нормално е "500 К" да означава пари. Това е много грозно, ако се докаже. Слага се тежко клеймо върху депутатството, та това е съмнение за подкупване на депутати. Много е тежко, много е грозно, дано не е вярно", заяви проф. Огнян Герджиков в студиото на "Денят ON AIR" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Според юриста доказването на евентуален опит за подкупване на депутат би било много трудно, защото само на свидетелски показания трудно може да има присъда.

"Парламентаризмът не е стигал такова дъно. Този крах, който виждаме в българския парламент, отваря широки врати за нов политически проект, той се е задал. Според мен вероятно президентът стои поне мислено зад този проект", коментира проф. Герджиков. Той е на мнение, че бъдещ политически проект на част от служебните министри би имал успех и лично той би го подкрепил.

"Ако се явят на избори, могат да вземат гласове отвсякъде. Включително от хора, които не са ангажирани с някоя конкретна партия. Те са носители на висок професионализъм - нещо, което ни липсваше през годините", уточни председателят на 39-ото Народно събрание.

Герджиков е убеден, че 46-ото НС няма време и право да променя повече закони, включително този за закриване на спецправосъдието.

"Те се провалиха поради простотия, некадърност и негодност. Непрекъснато се променят законите през последните години. И всяко правителство се хвали колко стотин закона са променили. Така те самите си пишат слаба оценка, не знаят какво гласуват и го поправят веднага - това видяхме и днес", каза проф. Герджиков.

Той открои едно основно предимство на избори 2 в 1 - ще се спестят пари. И е убеден, че страната ни е много далеч от промяната към президентска република.

"Много е сложна процедурата, за да се стигне до това. То е толкова нереално и хипотетично към днешна дата. Но ако не се стигне до редовно правителство, хората ще се уморят да ходят непрекъснато до урните. Вече започват да се разколебават за кого да гласуват", добави юристът.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    37 111 Отговор
    Е тя, рибата се вмирисва от към главата! Такова падение, като Радев, досега не е стигало толкова високо в държавата!

    Коментиран от #8, #48

  • 2 Шайката

    68 7 Отговор
    Мисля,че част от парламентаристите ти си ги обучавал и изпитвал, г-н Герджиков.

    Коментиран от #50, #53

  • 3 гадно

    72 0 Отговор
    Когато се постъпва на работа ти искат CV в някои случаи се минава и психотест, само при политиците няма никакви изисквания достатъчно е, че суверена ги бил избрал.
  • 4 Тринидаттска Моруга

    40 5 Отговор
    Кой го казва биахахааа тоя...думи нямам как да го опиша
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българка

    24 59 Отговор
    От всякъде се опитват да рекламират проекта "недоносче" на фатмака. Още не го е обявил и реклама, реклама, реклама. За реклама се плаща, кой дава парите? За Бобоков е ясно, а дали няма и едни пари запорирани по Магнитски.

    Коментиран от #43, #46

  • 7 А кой

    31 3 Отговор
    го предизвиква целенасочено и с най - гнусни приумици тегли към дъното , бе господине ?
  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    48 11 Отговор

    До коментар #1 от "Фен":

    Някой казАл, че някой видЯл и хоп ПРОБЛЕМ ‼️ А за "Баце нанка" ---- Тиишиинаа ‼️

    Коментиран от #22

  • 9 ДАААААА....

    22 49 Отговор
    ТОВА Е...."НОВИЯТ ФСТМАШКИ МОРАЛ И НОВИТЕ ДС-ПОЛИТИЦИ".....
    ХИТЛЕРА, ЕСЕМЕСА, 500 К, 12-те КЕНЕФА, КАНАДСКИЯТ ЛЪЖЕЦ-КИКИ, РИСТЮ ПЕДЕРАСА И...ТЕ ТАКА

    Коментиран от #14

  • 10 Герджиков популист

    36 6 Отговор
    Лъжеш безогледно.
    В Белгия последните избори са 3/1 , на 3 различни езика може да се настрои машината, както иска избирателя.
    Айде другият път прочети малко повечко, не ни баламосвай.
  • 11 НЕНУЖНИК

    41 4 Отговор
    ВЪРХЪТ НА ПРОСТОТИЯТА И КОРУПЦИЯТА ПОЧНА ОТ ТЕБЕ И НА ЦАРЯ ПРЕБИВАВАНЕ В ПАРЛАМЕНТА , ТОГАВА ПРОСТАКА ДАВАШЕ 30 000 КАЙМЕТА И СЯДАШЕ НА СОФРАТА С КЮФТЕТАТА ТАКА ЧЕ И ТИ СИ ДАЛ ТАЗИ СУМА ! ДОСТА ПРОСТОТИИ ЧУХМЕ ОТ ТЕБЕ И СЕГА ПАК ПРОДЪЛЖАВАШ !ЯВНО Е ЧЕ ТРЯБВА ДА ТИ СЕ ЗАБРАНИ ДА ПЛЕЩИШ ТЪПОТИИТЕ КАТО ГОРНИТЕ - АБСОЛЮТНО НЕНУЖЕН СИ С ТЯХ !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 да да

    43 5 Отговор
    Герджиков е мазньо и продала се тварь.

    Никой сериозен юрист не говори с "дано не е вярно". От Римско време правото се базира на презумция за невиновност и някой е виновен, след като се докаже пред съда.

    Всички виждаме постановката и матросовците на амбразурата в отбрана на мафиотското статукво.
  • 14 БАЙ Х@Й ‼️

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДАААААА....":

    Абе я направо в машините за мелене на месо А ‼️
  • 15 БОКОКРАД

    20 2 Отговор
    Проф. Георги Михайлов: Когато си бил дълги години във властта, трудно се разделяш с нея
  • 16 Последния Софиянец

    24 2 Отговор
    Докато се карат в парламента съм спокоен.Спрат ли да се карат значи са си поделили 🍰.

    Коментиран от #18

  • 17 познаи

    27 4 Отговор
    Ти бре мишка, за какъв се мислиш? За връх ли? Сега за да се приземиш малко, ще ти призная, че те мисля за едно от най големите дъна за които се сещам.Провален и пропаднал празнодумец. Не ни липсваш, палячо.
  • 18 Дочевата

    3 8 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    Да не ти даде 500к

    Коментиран от #23

  • 19 ни лек и т н

    23 2 Отговор
    Ами професорче , това си е закономерно , всички работихте упорито и усърдно за да се постигне това през дългите години на нашето ограбване и мизеруване .
  • 20 34444

    20 2 Отговор
    Този депесар защо не си гледа плагиатския факултет, още ли го държат там, отдавна е за пенсия. Преди зад крадливия цар, сега зад депесарското итн, и ще ми говори за простотия и морал? Антидържавник и антибългарин!
  • 21 Адвокат София

    22 2 Отговор
    Този тук на снимката опапа всичко в Добруджанската банка навремето. Беше назначен от ДС за синдик, там натрупа първия милион. За няма и година. После при ДС царя го вкараха в голямото лапане. Напълнил е СУ с калинки като илиев. Псевдоу чен. Отврат!
  • 22 Хахаха

    10 27 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Баце направи пътища за които не си и сънувал в Бг. Направи паркове, саниране, хората си направиха бизнеси. А Радев спря всичко. В Бургас машините паркирани, не плащат за пътя Русе Кубрат, всички цени скочиха, няма дървен материал.... и още и още

    Коментиран от #24, #29, #38

  • 23 Последния Софиянец

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Дочевата":

    Да 500 копейки.ха ха ха
  • 24 Последния Софиянец

    11 2 Отговор

    До коментар #22 от "Хахаха":

    Направи пълни чекмеджета.
  • 25 Цако Даков

    8 3 Отговор
    Според този 500К означавало пари. Ами ако е закодирано посланието "500 кила суджуци"?

    Коментиран от #28

  • 26 Петко

    17 3 Отговор
    Този направи Балтов директор на Пирогов и резултата сьмнителни ремонти, покупки на апаратура на три пьти по високи цени и т.н.
  • 27 Парламентът

    14 1 Отговор
    никога не се е ползвал с доверие и винаги е имал нисък рейтинг. Вътре е пълно с необразовани и неграмотни хора, които създават законите на държавата, а не могат нито да говорят, нито да пишат грамотно.
  • 28 Бойко Разбойко

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "Цако Даков":

    Аз взимам в тонове.500 кила суджук изяждам само на закуска.
  • 29 БАЙ Х@Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хахаха":

    Хайде отначало! Ако някой се появи на снимка като Пабло Ескобар то въпросите са 1. Може ли такъв човек да е начело на Парламентарна Република ❓ 2. За каква сигурност на Премиера става дума, ако всеки може да влезе при него докато спи .Ами ако иска не да снима , а да стреля ❓
  • 30 СусБе

    9 1 Отговор
    Проф. Петър Иванов - Алчността на българите ...ако едно общество се развива без спазване на моралните закони за добро, истина и справедливост, то е осъдено на гибел...
  • 31 кой

    2 3 Отговор
    Поредната мутра на задкулисието. Какво ще кажат децата ти? Има цели мафиотски фамилии. Къде е Никола Гратери от български произход?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор
    Герджиков,теб поне съм те виждал над 2000метра надморска височина..Не е редно да говориш с клишета..същите сте Герджиков и преди сте били същите отрки горе и няма промяна!Не може и да има,защото както казваше един дет го убиха...Там горе духа такъв лай...н вятър,че нищо не може да вирее...Бих добавил освен този сорт хора....Говоря за тодор толев негови са думите...От мен ще допълня дори бяхте по отровни та успяхте да създадете и разбойник ,като толупа и четиридесет охранени разбойника!Сега цялата гвардия на дс се мъчи да чисти....
  • 34 гошо

    3 2 Отговор
    Може и още:баш чалгарят да се появи вътре.
  • 35 Хаха

    8 3 Отговор
    КОй го казва. Човекът, който иска да премахне кирилицата! Падението започва от такива като вас " без главна буква"!
  • 36 иВАН

    3 6 Отговор
    Държава , в която управляват Генерали(визирам Радев и Бойко ) винаги ще е на дъното. В кои други държави по света управляват Генерали-в най пропадналите

    Коментиран от #37

  • 37 ами

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "иВАН":

    Манипулаторе, в съседните държави на няколко пъти партийните режими бяха сваляни, къде са сега по стандарт на живот?
  • 38 БАЙ Х@Й ‼️

    10 4 Отговор

    До коментар #22 от "Хахаха":

    😃 за пътищата - вярно не съм и сънувал такива! Във Варна вече имаме кръгово което е като от Лунапарк - хем с денивелация над 4 метра, хем със страничен наклон За 2 500 метра път изписаха 150 000 000 лева ‼️

    Коментиран от #54

  • 39 Иво

    6 13 Отговор
    Как ще има годен парламент при негодник президент. Този докато не се махне няма да се оправи държавата.

    Коментиран от #45

  • 40 Перо

    5 2 Отговор
    Ами кьораво и сакато стана “професор”,през време на пандемията! Повечето “юристи”- депутати са възпитаници на СУ,който е извън ТОП 1200 в световната ранг-листа! Отделно изборните списъци се пишат от държавните милионери и парламента е арена на борба между различни лобита! Какво да се очаква от парламента?
  • 41 Бивш левскар

    8 3 Отговор
    Всичко ще се нареди когато доганчо и бочко с по няколко лакии и лизачи влезнат в затвора. Тогава стадото ще разбере, че всички са равни пред закона.
  • 42 Българка

    3 9 Отговор
    И аз бих подкрепила политически проект на Кирил Петков, но такъв в момента няма.
    А относно закриване на спец правосъдието не съм съгласна, че не трябва НС да гласува закона. Да всички чухме, разбрахме за тоталната неориентираност и безхаберие какво се гласува в зала вчера. Приеха взаимно изключващи се предложения едновременно и то в съюз ГЕРБ-ДПС-БСП. Изумително БСП, която люто спореше и се обиждаше, че я наричат партия на статукво, а не на промяната, с едно гласуване сами се поставиха редом до сарайския модел
  • 43 Дали

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    "Фатмака" е български генерал. Завършил с отличие и у нас и в щатите. А вие сте анонимна лелка, с умствен багаж според коментара от елементарни опорки. Може да ползвате и зелен чорап но това нищо не променя...
  • 44 Георг

    4 4 Отговор
    Този некадърник професор Герджиков лизач на царя крадец Симеон е най добре да се скрие някъде защото скоро му идва реда да го изпратят на талибаните в Авганистан
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мая

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Фалшив си и се преструваш на жена, като англичаните, които бягат от Афганистан!
  • 47 Перко

    3 2 Отговор
    Тоя професор няма право да се изказва на тема парламентаризъм.Даже не трябва...Та него го свалиха от поста председател на народното събрание!!!
  • 48 Некой си

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фен":

    Или четеш всеки ден в. Монитор и си зомбиран, или си от платените тролове.
  • 49 Той и ти и тя

    1 1 Отговор
    Простотията е по хората а там са в изобилие
  • 50 Джинс

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шайката":

    Правиш ли разлика между образование и възпитание, етика, морал? Последните три не се преподават нито в университета, нито в училище.
  • 51 НРБ

    3 0 Отговор
    Напълно сте прав професоре, щом стигнахме чалгаджии и сценаристи да искат управлението на държавата, къде по-голяма простащина ???? Последните два парламента са пълна пародия, отвращаваща нормалните хора.....жалко съкипва ке всичко до тук градено с усилията на предишните управляващи ! Очаквахме надграждане и промяна, а останаха само празни приказки, просташки протести с домати, яйца, ковчези, риба и тем подобви боклуци от хора станали депутати, които правят циркове в НС и не знаят нито как да се държаг, нито кокво да правят там !!!

    Коментиран от #60

  • 52 Димитров

    1 1 Отговор
    Изключително точно определение за депутатите!Браво!Казано е от доказан, качествен специалист!
  • 53 Хайде стига простотии. Сигурно

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шайката":

    и до 7 годишна възраст той ги е отглеждал...Когато човек попадне в университет би трябвало да е завършена личност, с формирана ценностна система. Това се възпитава в семейството и евентуално в началния курс на обучение, когато педагогът познава по-добре учениците си. Стига той да има желание освен да ги ограмоти и да ги възпитава и да ги учи на трудолюбие, честност, доброта и съпричастност и само в случай че самият той притежава тези качества. В университета никого не можеш да възпиташ и поправиш евентуално. Може да събудиш симпатия към персоната си или омраза. Евентуално по тая причина някой да обикне или намрази дисциплината, по която преподаваш, но нищо повече. Герджиков е интересен като човек, сладкодумен, с нелошо чувство за хумор. Предполагам, че се харесва на студентите. Поне на тези, които знаят защо са в университета, а не просто да трошат парите на родителите си и да купонясват по цели нощи из чалготеките.
  • 54 Само не ми казвай, че не го ползваш

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ако въобще си от Варна. Може да не е съвършено, но все пак се реализира най - накрая проект, който стоеше в нафталина от десетилетия.

    Коментиран от #55

  • 55 БАЙ Х@Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Само не ми казвай, че не го ползваш":

    Ползваме го и аз и полицията ‼️ Това какво общо има с ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ и с НЕкадърните изпълнения ‼️ И щото съм от Варна , ще ти припомня какво става на същото кръгово, като завали дъжд‼️ То като завали и от Виница и от Почивка идвайки към Златния булевард се оказват в Аквапарк‼️ А нещо за ченгетата , които знаят , че там проекта и изпълнението е за 80км/ч , ама над 60 си със снимка за спомен ‼️
  • 56 Българите от БГ

    1 1 Отговор
    Много си прав г-н Герджиков.Такова опростачване ,както в тия два последни Парламента никога не е било!
  • 57 хърбел и щърбел

    0 1 Отговор
    Какъвто парламента, такива законите, такива и високоплатените юристи, които ги правят. Ти си същия и е нагло да се говори така.
  • 58 ммм

    1 0 Отговор
    А ние не стигнахме ли дъно в политиката с теб като министър-председател??? Я се скрий и не се показвай повече, плъх такъв!
  • 59 читател

    1 0 Отговор
    ДА БЕШЕ МЪЦНАЛ НЕЩО ЗА СВОЯ БИВШ ШЕФ САКСОФОНСКИ, КОЙТО ОПРЯ ДО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ, КОЕТО ЩЕ БЪДЕ ПЛАТЕНО ОТ ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Читател

    1 0 Отговор
    Ами нормалните хора какво правят освен да ходят на работа и да плащат данъци? Защо не гласуват за нормални политици, а не за шоу тв звезди, за бивши мутри, бивши комунисти и бивши не.гри и бивши ков.ри, които - ти да видиш - ей сега изведнъж станаха моралисти и демократи! Ами така наречените интелектуалци, какво правеха и правят докато държавата се разграбва и пропада. Ами гледат отстрани викат Ама що така, то не са хубави тия работи. И нищо повече! Някой излезе ли с призив, обръщение с апел, възвание за някакви сериозни мерки? Ама не по телевизията в интервю, а олям брой интелектуалци да кажат Ей хора, какво правите бе? Защо унищожавате хората, защо унищожавате науката, защо унищожавате държавата, защо се самоунищожаваме като народ? Не! Те само гадаеха какво ще стане ако това, какво ще стане ако онова, какво ще стане след седмица, след месец...Мрънкачи поотделно! Нещо БАН, някави институти, защо не църквата, армията да излязат с ясна и категорична позиция примерно да се постави образованието на пиедестал, ама не на приказки и не само да вдигаме заплати с 20-50 лв. Чалгата да бъде ИЗКОРЕНЕНА в училища университети, държавни, обществени организации и учреждения. Да се правят кампании, да се поощряват, рекламират интилигентни и талантливи деца в НАУКАТА ( не толкова спорта, не песни и танци - за това има достатъчно реалити помийни формати).
    Не... Мрънкачите професори само се чешеха и докато умните се наумуват мутрите, калинките, тари.катите и ония дето
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Aй cиктиp

    1 0 Отговор
    Ами нали ВСИЧКИТЕ партийни "калинки" проиведени на конвейр за "юристи", "прокурори", "съдии", "адвокати", ..... са все твой студенти и възпиртаници, бе поета-тyфaлaк?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове