12 Септември, 2021 17:20 2 921 44

ИТН: Няма да говорим с ГЕРБ за управление

  • итн-
  • герб-
  • управление

Според Данаилов Планът за възстановяване може да бъде внесен в ЕК и следващата година, но е важно да се знае, че има ограничение докога парите трябва да бъдат инвестирани в икономиката на страната

ИТН: Няма да говорим с ГЕРБ за управление  - 1
Снимка: БГНЕС

"Това, което влезе като актуализация на бюджета, е добро, защото ще подпомогне пенсионерите, медиците и нуждаещите се сектори". Това заяви пред БНР Пламен Данаилов, депутат от "Има такъв народ".

Той изтъкна, че от ИТН са били против актуализация на бюджета, защото "без ясно изразено мнозинство, което да стои зад нея, ще се стигне до тежък популизъм", но благодарение на представителите на в бюджетната комисия това е било овладяно.

Според Данаилов Планът за възстановяване може да бъде внесен в ЕК и следващата година, но е важно да се знае, че има ограничение докога парите трябва да бъдат инвестирани в икономиката на страната.

"Той е изключително важен, но общо по Многогодишната финансова рамка в България ще влязат около 60 млрд. лева по различни програми на ЕС, които също трябва да бъдат много добре икономика. Рискът е да не успеем до 2023 г. да инвестираме парите от Плана".

Пламен Данаилов подчерта категорично, че ИТН не търсят и няма да търсят разговори с ГЕРБ за управление на страната, защото, водената от тях политика, е била грешна.

"Изчегъртването на ГЕРБ, за което говорим, е защото искаме друг начин за управление на държавата", посочи той.

"Казусът със строителството на магистрали вече е съдебен, защото договорите са предадени на прокуратурата. Трябва да се установи има ли незаконно строителство и ако има - кой го е разрешил. Няма друг начин това да стане, освен през прокуратурата. Разчитаме тя да си свърши работата", категоричен бе Данаилов.

Данаилов заяви, че реформата в прокуратурата е една от основните цели на ИТН, защото е важно "да се стигне до това как са харчени парите на българите".


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослав Илич

    28 3 Отговор
    Българският политически живот стигна дъното

    Коментиран от #7

  • 2 ????

    27 15 Отговор
    То и с вас не си заслужава да се говори, лика прилика сте като два стръка иглика с Герб ! Чалгарщина до шия!

    Коментиран от #10

  • 3 нннн

    19 15 Отговор
    ИТН и ГЕРБ се разбират без думи. Само очите говорят...
  • 4 Боко

    25 8 Отговор
    Няма да говорите, ще слушате
  • 5 Браво на ИТН

    11 41 Отговор
    Единствената стойностна партия!

    Коментиран от #35

  • 6 тулупов

    16 7 Отговор
    Ами вие си го казахте вече. Каво има още да си говорите. Направихте си хаира.
  • 7 Политическият

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мирослав Илич":

    живот, не е мърдал от дъното!
  • 8 Светослав

    23 3 Отговор
    Ще има нови избори февруари. До тогава топли дрехи, повече чай и свещи за осветление. Изглежда, че на никой не увира главата!!! Смях и позор сте всички политици!!!
  • 9 Българка

    18 14 Отговор
    Ако Данаилов не изрича поредните ИТН лъжи за подвеждане на избирателите, как ще обясни това, че техният председател на правната комисия не е внесъл протокола и доклада за прехвърляне бюрото за защита към м-во на правосъдието? Как ще обясни отказа на Ива Митева по тия причини да не насрочи извънредно пленарно заседание за утре . До кога от ИТН ще ни правят на глупацо? Едно говорят, но съвсем друго правят. С делата си ИТН показаха, че са задкулисен проект, който трябва да омаскари и разбие протестните партии, да саботира вече второ НС ,където очакваме да се направят реформите
    ИТН СА ПРОДАЖНИ ПРЕДАТЕЛИ
  • 10 изрод от ГЕРБ

    7 20 Отговор

    До коментар #2 от "????":

    Каквото искате пишете .ИТН ще ви го поднесе с 600
  • 11 ГЕРБ

    21 7 Отговор
    Никой няма да говори с вас къде се редите.Всички видяха какви сте боклу.....
  • 12 Караибрахим

    23 6 Отговор
    Ама ние няма и да гласуваме повече за вас, един път се излъгах и много други мислят като мен.
  • 13 Интересно

    7 17 Отговор
    Политиката която водите е много правилна.Със вас сме не се плашете.Вън на алчните за Власт Партий.Вън и на измислените партий на протеста те доказаха на два пъти че са сателити на старите партий.Избори до дупка и Успех.

    Коментиран от #42

  • 14 Адмирации на

    9 13 Отговор
    ИТН , с престъпници и крадци не се преговаря. Трябва изчегъртване до основи.
  • 15 Дежа вю

    12 9 Отговор
    От БСП връщаха пари на Европа,защото бяха некадърни да ги вложат в проекти,сега същата история ще стане с плана за развитие. ББ такъв,онакъв,но само при него се строеше с европейски пари .А европейците едва ли не следят нещата.Да ви кажа,за пътя Сливница--Брезник няколко години течаха процедури.Имах надежда при ГЕРБ да се завърши процесът,но сега като почнат да отлагат,да се чудят,през девет кладенеца вода да носят....Горките ние!

    Коментиран от #22

  • 16 аз особена

    6 8 Отговор
    разлика между управлението на боко от жипката и на слави от диванчето не виждам ! дори боко може да бъде държан отговорен защото е бил мин. претседател а слави дори не е в парламента но реди кабинет !!! и боко и вие предлагате калинки или мошенници да ни управляват-корумпети ники василев от ндсв,плагиата психо за силов,шнорхела,болярина минал през 5 партии за правосъден и т.н

    Коментиран от #24

  • 17 Калоян Методиев

    19 4 Отговор
    След изборит Тошковците ще квичат😂
  • 18 налага се да гласувам

    13 3 Отговор
    Страхувам се от Ковид, но трябва да гласувам. Не съм ходил на избори от доста години. Сега ще отида и ще гласувам ,но не "за", а "против". Налага се, защото някакви арогантни момчета се настаниха в Парламента и се взеха твърде на сериозно. Няма лошо, ако те бяха съзидатели, но не е така. Те са просто разрушители, при това нагли и високомерни.
  • 19 така така

    18 5 Отговор
    ИТН, показахте си истинското, уродливо лице!! Но точно преди изборите, това ще ви изиграе лоша шега.
  • 20 Гост

    9 3 Отговор
    Данаилов, нещо за дпс-то?!

    Коментиран от #23

  • 21 Итанайци Статукваджия От 90 год позор

    11 3 Отговор
    Като още ще излъжете Е Сигурно в България има доста заблудени а от чужбина чистачите злобари искат да си отмъстят на България
  • 22 бе да питам

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Дежа вю":

    колко процента от заетите работят в строителството ?създава ли то трайни работни места с добавена стойност ? при некачественото строителство не плаща ли после държавата с наши пари за завишените ремонти ? а нещо за корупцията и ограбването на бюджета да кажеш ? и защо сега строителите реват за парите си на служебното правителство...нали уж са европейски пари...

    Коментиран от #28

  • 23 Дпс

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    е мафиотска структура, от кръгове от фирми, вредна и ограбваща Българският народ!
  • 24 Ходил ли си

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "аз особена":

    Да кой клас си ходил на училище?!Как пишеш ,бе човек

    Коментиран от #26, #31

  • 25 СЛАВИ ТРИФОНОВ, ™лично :

    7 13 Отговор
    Ще изчегъртам БИБИТКО, каквото и да ми
    струва!Обещавам!©®
  • 26 пиша

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ходил ли си":

    според нивото на четящите да ме разберете .явно трябва и с пластелин да ти го обяснявам, защото не откривам насрещните ти доводи на казаното от мен.
  • 27 И Т Н Los Ángeles California

    6 15 Отговор
    121 депутати и Гроб ще си изпати.

    Коментиран от #41

  • 28 Мисли

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "бе да питам":

    Става въпрос,затова,че трябва да се СТРОИ---да има пътища(кръвоносната система на една държава).Кой инвеститор ще дойде да развива бизнес в страна ,в която пътищата са калпави.Като няма работа,как другите хора,не строители,ще имат пари.Въобще...

    Коментиран от #30, #32

  • 29 Срещу ГРОБ

    7 7 Отговор
    Не бъди роб
  • 30 ами

    7 8 Отговор

    До коментар #28 от "Мисли":

    при положение , че строим за 17 млн на км а при съседите е 7 млн на км това стоеж или грабеж е ? съгласен съм , че без инфраструктура няма развитие но да ми даваш за пример боко който разбрахме как е раздавал милиарди напред на фирми без гаранции(т.е без банкови а само застрахователни) и то оформени като доставка на материали и машини а строи автомаггистрали с 50 работника?? айде няма нужда

    Коментиран от #43

  • 31 Д. Петров

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ходил ли си":

    Тя е особена!
  • 32 Д. Петров

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Мисли":

    Плитка ти е мисълта! Идеални пътища, идва инвеститор и се почва: братчед тук трябва да дадеш 10,%, след малко, Абе да ти върви бизнеса и за нас 10%, да не ти се губят камионите и при нас трябва да си направиш застраховка....

    Коментиран от #40

  • 33 135

    7 1 Отговор
    Вие ще разговаряте ли въобще с някого ? И не сте ли започнали още да си говорите сами?
  • 34 Какво правителство,

    4 3 Отговор
    вие сте чао от политиката, клоуни са окей в шоу , но не и в управлението на държавата ? !
  • 35 Гост от Делиормана

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Браво на ИТН":

    Ако е така с вас сме!... Искаме да знаем и за Шапката тип Каска???
  • 36 Гербав лилипут

    3 3 Отговор
    ВИНАГИ си е бил к...т
  • 37 чао итн

    4 3 Отговор
    изиграхте си ролята на "враг" на герб,обрахте недоволните гласове и дадохте шанс на гроб да се окопитят!
  • 38 !!!?

    10 6 Отговор
    Всички некадърници в Парламента, като нямат обяснение за некадърността си, си отмъщават на ГЕРБ !!!?
  • 39 JEFF

    2 1 Отговор
    Най-вероятно няма да говорите с никого за управление. Никога ИТН , никога ГЕРБ !
  • 40 Дидем

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Д. Петров":

    Там е работата, че и инвеститор да дойде ще е незаконно! Месец 10.2020 ЕС наложи санкция на Малта, Кипър и България да спрат златните паспорти срещу инвестиции. Затова тиквеника от ИТН казва, че Планът можело и 2022 да се внесе. Абе направо 31.12.2024 като му изтича срока на тоя План! ИТН като ГЕРБ, абсолютно си прав.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Какво е това" Партий"? Някакъв

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Интересно":

    нов химичен елемент или неизвестен до днес римски пълководец? Толкова неграмотен народ се изявява тук. Не научихте, че няма дума в множествено число в българския език, която да завършва на "Й".А не вярвам чак толкова много роми да пишат тук. Но знае ли човек...
  • 43 ЧОБАН

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "ами":

    ТИ КАК РАЗБРА БЕ ЗА КОЛКО СТРОИМ АЗ ЗНАМ ЧЕ Е ЗА 117 МИЛИОНА А ПРИ СЪСЕДИТЕ /ЧЕРНА ГОРА /Е БЕЗ ПАРИ АМА СКОРО ФАЛИРАХА ЗАРАДИ 300 КМ КИТАЙСКА МАГИСТРАЛА АМА ЩОТ СА БЕДНИ ЗА ТУЙ /НА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НЕ ИМ ТРЯБВА НИ МАГИСТРАЛА НИ МЕТРО ЩОТ НЕ МОГАТ ДА СИ КАРАТ МАГАРЕТАТА ТАМ
  • 44 ГЛЕЙ СИГА

    0 0 Отговор
    АМИ ДОБРЕ НАЛИ ЧУХТЕ КВО КАЗАХА ОТ ДПС /НИЕ ЩЕ ПОДКРЕПИМ ТЕХЕН ПРЕЗИДЕНТ /МОХАМЕД АВДЖИЯТА И ЩЕ НАПРАВИМ АНТИПИНГВИНСКА КОАЛИЦИЯ / БОЙКИКЕВ ЩЕ САДИ РАЙГРАС НА РОСЕНЕЦ ЗАЕДНО С ПРИЯТЕЛИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове