Last news in Fakti

14 Септември, 2021 20:47 4 027 47

Каримански: Дончева е отровен бурен, Нинова лъже

  • любомир каримански-
  • татяна дончева-
  • итн

Според шефа на бюджетната комисия държавата не може да се бори срещу световната инфлация с парламентарни действия

Каримански: Дончева е отровен бурен, Нинова лъже - 1
Кадър бТВ

Не можем да се борим срещу световната инфлация с парламентарни действия. Това заяви в „Лице в лице“ по бТВ председателят на бюджетната комисия в Народното събрание и депутат от „Има такъв народ“ Любомир Каримански.

По думите му от 2008 до 2019 г. не е имало актуализация на пенсиите у нас. Според него умишлено са се държали на минимално ниво въпреки икономическия ръст.

„Ние искахме да изправим тази несправедливост. Не бяхме за добавката от 120 лв., защото е порочна практика да се дават пари, които след това много трудно може да се вземат от пенсионерите“, обясни депутатът.

Относно проблемите на бизнеса и домакинствата във връзка със скъпия ток, той каза: „Трябва да се направи трансформация в енергетиката и по-специално при ТЕЦ-овете. Трябва да се започне от някъде. Няма време, не може да се чака, трябва да се подготвим – как тези централи ще се осъвременят, за да бъдат активни“.

Той обясни, че е получил редица поздравления за актуализацията на Бюджет 2021, на фона на фрагментирания парламент. Каримански заяви, че твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че работата по финансовата рамка е започнала в началото на септември – е лъжа.

По думите му на първо четене са минали поправки в бюджетната комисия още на 24 август.

„Г-жа Нинова е била в кабинета на председателя на НС Ива Митева и е настояла, когато е трябвало да върне мандата, че ще го направи, ако се направи извънредно заседание за малките бюджети – НЗОК и ДОО. Това е жестока политическа, интригантска система от старите партии, в която младите хора няма как да се припознаят“, уточни Каримански.

Относно скандала „500К“ и разногласията с народния представител от „Изправи се БГ! Ние идваме “ и лидер на „Движение 21“ Татяна Дончева, Каримански коментира:

„Когато преди по-малко от година г-жа Дончева беше в студиото на Слави Трифонов и гостуваше с идеята, че ще променим всичко заедно. Ако е знаела тогава, че Трифонов и проектът „Има такъв народ“ работи с политическото задкулисие, странно какво правеше там“.

По думите му тя е излъгала, че финансовият министър Асен Василев не е участвал актуализацията на Бюджет 2021. „Как може да вярваме на един политик, който 30 г. не донесе нищо в политиката. Какъв беше приносът на г-жа Дончева от командировката ѝ във Виена? Аз бих я оприличил на отровен бурен, който задушава новопосаденото дърво“, каза Каримански.

Той отхвърли информацията, че е бил кандидатът на „Има такъв народ“ за председател на БНБ, когато беше поставена темата за смяна на настоящия шеф.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЪК НОРИС

    35 4 Отговор
    Дончева е отровен бурен, Нинова лъже. Бог е горе, дяволът е долу, а тук на Земята е Чък Норис.
  • 2 Абе,

    77 16 Отговор
    Изчегъртахте и Буци и каскета и сега ви пречат дончева,христов,нинова и т.н. ! Колко сте жалки !
  • 3 78945

    79 14 Отговор
    Разкарайте се да ви няма патерица на ГЕРБ сте от ИТН, срам и позор сте, държахте се неадекватно! ИТН какво стана с изчегъртването на ГЕРБ или финикииските знаци ви затвориха устата! Грозно, долно и просташко ви беше държанието от ИТН!
  • 4 Б.Х

    66 12 Отговор
    Само вие сте най честните. Аре нема нужда
  • 5 🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼

    7 0 Отговор
    🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼🎼
  • 6 ПЕНЦИОНЕР

    11 25 Отговор
    ..... ЦЪФНАЛОО... ЦЪФНААЛО... ЦВЕКЕ ШАРЕНОО... НА НА НА НННН..... ЗА... 6...МЕСИЦА... ИХТЕ... М... НА.. 1600 ГОДИШНА ДЪРЖАВА... МУТРО-ФИГУРАНТИ...... СЪД И ЗАТВОР ЗА ВАС... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Абе приятел

    10 23 Отговор
    Ти направо срина ушанките от сайта, бе😂 Уби им надеждата за справедливост🤣
  • 8 Две димящи дула

    60 7 Отговор
    "Не бяхме за добавката от 120 лв., защото е порочна практика да се дават пари, които след това много трудно може да се вземат от пенсионерите“, обясни депутатът....". Този слабоумен ли е?! Няма да видиш БНБ , мой човек, прибирайте панаира и кой от къде е! Не щем нито да ви виждаме, нито да ви чуваме повече, вие сте пълен провал. Сценаристи, клоуни, музиканти, сеирджии, айде марш по дупките!!!!
  • 9 БКП=герп+сдс

    34 6 Отговор
    +дпс.

    " 2008 до 2019 г. не е имало актуализация на пенсиите у нас. ... умишлено са се държали на минимално ниво въпреки икономическия ръст."

    Коментиран от #34, #36

  • 10 Добре казано Каримански!

    13 37 Отговор
    И самата истина! Колкото и да не се нрави на продажниците!

    Коментиран от #13

  • 11 ГЕРБ=БСП=ДПС

    32 8 Отговор
    За мен е сканално да се дава допълнително "социална" дoбaвкaтa oт 120 лв. месечно на "богатите" пенсионери с максимана пенсия от 1450 лева месечно. А в същото време бедни баботници да плащат 30% данъци и осигуровки върху доходите си/месечните си заплати/. Месечни заплати на работници, които са по-ниски от максималната песния се облагат. От минималната заплата от 650 лев МЕСЕЧНО, като се платят осигуровки и данъци остават чисто 504 лева за тези работници със заплати 3 пъти по-ниски от минималната пенсия няма социална помощ. А за високи пенсии от 1450 лева месечно има социална помощ.

    Коментиран от #14, #21, #44

  • 12 Този

    37 3 Отговор
    финансов "експерт" би трябвало да знае, че България е република с парламентарно управление !
    Защо трябва да се отнема от и без това мизерните пенсии, вместо чрез строги закони се спре грабежа и се изземе откраднатото от известните на всички олигарси !
  • 13 Светлина

    49 13 Отговор

    До коментар #10 от "Добре казано Каримански!":

    Нищо вярно казано няма от банкера на мафията Каримански. Респект за Татяна Дончева, умна и независима жена.ИТН продадоха хората и спечелиха пари само за себе си.

    Коментиран от #15, #31

  • 14 Светлина

    21 12 Отговор

    До коментар #11 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Подкрепям с 2 ръце. Много голяма част от младите хора в провинцията работят за смешни пари, трябва да отглеждат деца и нямат собствени жилища. Големият проблем с доходите са на работещите бедни, а не на пенсионерите.

    Коментиран от #20

  • 15 Не стигна ли

    7 14 Отговор

    До коментар #13 от "Светлина":

    до последното изречение първолаче? Да ти го повторя! Колкото и да не се нрави на продажниците! Освен за подхвърлящи те бонбони, се отнася и за първолаците дето ги рупат! 😀

    Коментиран от #16

  • 16 Светлина

    13 5 Отговор

    До коментар #15 от "Не стигна ли":

    Ъ? Каза ли нещо, че ти се губи мисълта

    Коментиран от #26

  • 17 един от многото

    31 9 Отговор
    Дончева е отровен бурен , Нинова лъже , ами ти пък , кой си?
  • 18 9393

    8 17 Отговор
    Нинова е част от статуквото, колкото и да се преструва на опозиция, не може дълго време да се прикрива. Само за 1 месец 2 пъти подкрепи ГЕРБ и ДПС.

    Коментиран от #25

  • 19 Вярно и точно казано 😇

    16 3 Отговор
    МНОГО СА ТЕЗИ ОТРОВНИ БУРЕНИ МЕЖДУ ПОЛИТИЦИТЕ....КОЛКОТО ПО ДЪЛГО В ПОЛИТИКАТА..ТОЛКОВА СА ПО ДВУЛИЧНИ И ЛЪЖЛИВИ....ЧЕСТЕН ЧОВЕК ПОЛИТИК НЕ СТАВА 😜
  • 20 9393

    24 0 Отговор

    До коментар #14 от "Светлина":

    Не са ти виновни пенсионерите. Държавната администрация и публичния сектор изяждат парите на работещите. Близо милион хрантутници, които нищо не работят и получават заплати, бонуси, премии, пари за облекло... Това не са 300 лв. на човек, както подхвърлят на пенсионера.
  • 21 Колко сте неграмотни

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Първо: Научете се да пишете. Бъдете по грамотни. Второ: Заслужи си парите които заслужаваш. Ако си толкоз НЕГРАМОТЕН толкоз заслужаваш. Трето: Не гледай в канчето на другите, а само в своето и се опитай да го напълниш!

    Коментиран от #42

  • 22 За колко дни

    13 4 Отговор
    Е оборотът на парите, в България , Бе Калимански ? И колко пари ще се върнат обратно в бюджета, особено от бедните пенсионери, а? Човече, Калимански ли си, къв си, на кого служиш? Не! Не на народът! Не на икономиката! Ходи извън властта и ти гарантирам, че ще умреш от глад!

    Коментиран от #27

  • 23 Фин

    19 5 Отговор
    Никога повече долнопробни чалгари
  • 24 ген Столти

    20 3 Отговор
    Не закачайте бай Каримански, той сега е клекнал в нисък и чака само да гръмне пистолета, за да стартира към мекото кресло БНБ.Той е бил най-по като шеф на бюджетната комисия, просто е незаменим с една дума шлифован диамант.Лошото е, че всички гледащи разправиите в НС видяхме колко е объркан и безпомощен на трибуната.
  • 25 АААААААААААААААА

    16 1 Отговор

    До коментар #18 от "9393":

    Ами скачайте, знаете как: КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ не скача е червен СДС СДС СДС СДС УУУУУУУУУУуууууууууууААААААААааЕЕЕЕЕЕЕЕЕе. ДЕМОКРАЦИЯ!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Колко сте неграмотни

    17 1 Отговор

    До коментар #22 от "За колко дни":

    Ами ВСИЧКИ пари на пенсионерите ще се върнат в икономиката. ВСИЧКИ! ТЕ на МОРЕ не ходят по 10 пъти. ТЕ на СКИ не ходят по 10 пъти! ТЕ на дискотека и на ресторант не ходят. ЗАЩО ли? ЗАЩОто не им стигат парите: за храна и лекарства! Ама за тези работи иска АКЪЛ!

    Коментиран от #32

  • 28 АААААААААААААААА

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Аха":

    А този колко е неграмотен!

    Коментиран от #39

  • 29 Анинимен

    13 0 Отговор
    Защо се изказва тоя Карамански като нищо не направиха
  • 30 Кой разрешава

    6 4 Отговор
    Не реалните цени на енергията в България, бе Калимански ? Ти и Радев ли? И от там инфлационен натиск? Източвате, крадете пари, бе Калимански ! Виж си фактурата за гориво! Аз пък, господинът не плаща, отчетност не води- всичко е

    Коментиран от #35

  • 31 Антитрол

    4 6 Отговор

    До коментар #13 от "Светлина":

    "и спечелиха пари само за себе си" - ясно трябваше да отчупят и част от баницата за ИБГНИ, и ДБ ли?

    Нали не може така ИТН сами да правят правителство - трябва и на Дончева някое министерство че тя за това толкова драпаше да се добере до парламента. Като не стана решиха да оплюят кандидатите на ИТН и да не ги подкрепят.

    После решиха да си напазаруват няколко депутата че да си направят коалиция ИБГНИ, ГЕРБ и ДБ - трябваха им 11 депутата.

    Сега опорката е че ИТН обслужвали ГЕРБ и ДПС. Ама да попитам щом ги обслужват защо ли не направиха коалиция с тях. Май крадеца вика дръжте крадеца - Христо Иванов каза че нямало проблем да направи коалиция с ГЕРБ - та кой обслужва ГЕРБ.

    Някой е дал много пари за тролчета да плюят по ИТН защото тя е единствената партия на промяната и само нея искат да унищожат - другите ще върнат ГЕРБ във властта.
  • 32 Какво

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Колко сте неграмотни":

    Искаше да кажеш ? Просто питам😊!

    Коментиран от #38

  • 33 Бля

    6 5 Отговор
    🏴‍☠️🇳🇵🇰🇭Дългия харесва дълги кокайнови линии
    :) Трифонов обслужва/работи за Бойко М. Борисов,ГЕРБ, Ахмед Доган, Делян Пеевски, ДПС и Гешев. ДС Мутрокация и ДС/БСП Клептокрация, БСП/Капиталисти с Вашите Имоти и Вашият Труд. Сметките трябва да се плащат, това е. :) 🏴‍☠️🇳🇵Спокойно, има и такъв народ да вярва че историята/страницата/страниците78/80 с Петър Илиев е приключила, всъщност по ТВ 7/8 върви дубъл,”Индиана Джоунс В Търсене на Изчезналият Кивот 2”, вместо Наци/Третият Райх/Германия имаме Червено Кафявата ДС-Дъжавна Сигурност/Българската Политическа Полиция/Гестапо. 🏴‍☠️🇰🇭

    Коментиран от #37

  • 34 И през 2008 година

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "БКП=герп+сдс":

    Нямаше актуализация на пенсиите! Факт! Сергей Станишев ги вдигна с десет процента, по “ швейцарското” правило, за да изцака Борисов ! Факт! Последният, боко, ходи в Израел и Турция да търси пари! Ама нанайси… после взе да ни цака с глоби и събра акцизите от тютюна! Напълни бюджета !
  • 35 Антитрол

    20 1 Отговор

    До коментар #30 от "Кой разрешава":

    Енергията в България е скъпа заради Вожда ви Тиквун - тъкмо той отказа АЕЦ Белене за да могат да работят американските Марици с три пъти по-скъп ток. Тъкмо той сключи договори на хиляди ВЕИ-та на герберасти и депесари. Тъкмо той включи в енергийната борса и Гърция но не включи Румъния. Тъкмо заради него плащаме и "студен резерв" на Доган.

    Ако работеше АЕЦ Белене и предлагаше 2400 мегавата евтин ток или ако договора с Доган не беше такъв и го задължаваше да се включи дали цените щяха да скочат до небесата.

    Дали ако беше построен Южен поток и имахме евтин газ за производство на ток цените щяха да скочат до небето но кой щеше да купува скъпия от "американските" Марици. Та за това нямаме нито АЕЦ Белене нито Южен поток
  • 36 Актуализация

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "БКП=герп+сдс":

    Значи, господине, старите пенсии, да бъдат исчислени, като новите , след 2015 година! Спри да пишеш глупости! Направи си консултация, при знаещ специалист ! Срамота! Наглост! Цинъм!
  • 37 Антитрол

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "Бля":

    Ех много ви бърка соросоидчетата "дългия" и президента нали.

    Друго си е като Христо от ДБ обеща коалиция с ГЕРБ - той изобщо не обслужва ГЕРБ и ДПС ама една коалицийка може да направи. Само трябва да оплюете ИТН че не им стигат депутати.

    Сега крадеца вика дръжте крадеца - след като ИТН обслужвал ГЕРБ и ДПС защо ли не направиха коалиция и да управляват ама това не ви го разясниха като ви спускаха опорките.
  • 38 Някои неща

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Какво":

    не са за първолаци! Ако отидеш в детски сайт, ще разбираш!
  • 39 Представяш ли си

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "АААААААААААААААА":

    толкова неграмотен и знае истината! А къде си ти! 😂
  • 40 УжасТ

    6 2 Отговор
    Разкарайте се, бок--луци нещастни!
  • 41 мехмед

    3 1 Отговор
    и теб съм те виждал в градините на ченгене скеле
  • 42 САЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Колко сте неграмотни":

    Адмирации за коментара!
  • 43 Далавераджии

    2 7 Отговор
    "политиците" от статуквото трябва да ги раздухат незабавно! Прав е Слави! Може да не е политик, ама Мая, Дончева, адвокатчето, ГЕРБ, ДПС, БСП, изправените, които вечно са наведени - чегъртане до дупка!
  • 44 САЩ

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Боко успя да ни настрои едни срещу други, за да не забележим основната група тунеядци на държавната хранилка.
    Боко успя да развие огромна армия от ненужни консуматори.
    В държавата хора не останаха поради липса на работа, но чиновниците от държавната администрация прогресивно расте.
    САЩ - 312 млн. население - 800 000 държавни служители.
    ХОЛАНДИЯ - 12 мл. население - 20 000 държавни служители.
    БЪЛГАРИЯ - 6.5 мл. население - 440 000 държавни служители.
    Армията на държавите служители е по-голама от БА.
  • 45 сега и този

    3 3 Отговор
    Взеха се супер на сериозно. Но те не са виновни.
    Другите партии се оставиха да бъдат обиждани, мачкани и ги оставиха да правят каквото си искат. Много хора са им бесни, че отнеха хартиените бюлетини. И никой в тази страна не излезе да защити правото ни на избор, на алтернатива. Кои са тези от ИТН, че да определят как да гласуват всички българи. Наглеци такива. Невъзпитани циркаджии.
  • 46 ИТН

    7 2 Отговор
    ЩЕ УМРЕ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ КАТО КОН БЕЗ ИСТОРИЯ.ИНТРИГАНТИ,ОБИЖДАТ ВСЕКИ КОЙТО ИМ КАЖЕ ИСТИНАТА,НЕКАДЪРНИЦИ.ИЗЛЪГАХТЕ ХОРАТА,КОИТО ВИ ПОДКРЕПИХА.ВАШАТА СТОМНИЧКА ЗА ВЛАСТТА ВЕЧЕ Е НА ПАРЧЕТА И НА ТЕЗИ ИЗБОРИыЩЕ ВИ КАЖЕМ ,ЧЕ ОТРОВНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И БУРЕНИ,КОИТО АТАКУВАХА ПРОМЯНАТА СА ИТН.СБОГОМ МУТРИ,РАЗБОЙКОВИ ПАТЕРИЦИ И НА ДПС.А ТАТЯНА ДОНЧЕВА Е С АКЪЛА СИ И ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС В СЛЕДВАЩ ПАРЛАМЕНТ.ВСИЧКИ ЩЕ Я ПОДКРЕПИМ,ЗАЩОТО ВИ ИЗМИСЛЯТЕ САМО КОМПРОМАТИ .ОСТАНА ЛИ НЯКОЙ НЕ ОБИДЕН ОТ ВАС.ПОСЛЕДНО Р.КЪНЕВ БЕ НАРЕЧЕН БОКЛУК.ОТ ВАС ПО-ГОЛЕМИ И БЕЗОТГОВОРНИ БОКЛУЦИ В ТИЯ 45-ти и 46-ти парламент нямаше.
  • 47 Бамбука

    0 0 Отговор
    Този субект бил против 120 лв. увеличение защото пенсиите не са променяни през миналите години. Горе-долу така прозвуча "уникалната" му реч. Както я подкарахте управителското място в БНБ ще го гледа през крив макарон. Нито Герб, нито ДПС ще успеят да му го предложат при залязващата ИТН.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове