Last news in Fakti

17 Септември, 2021 10:44 1 181 37

Д-р Маджаров: Заповедта за мерките е от най-либералните

  • д-р иван маджаров-
  • блс-
  • мерки

Здравната система е сравнително спокойна нa фона на новата вълна от COVID-19, подчерта председателят на БЛС

Д-р Маджаров: Заповедта за мерките е от най-либералните - 1
Кадър бТВ

"Заповедта на здравния министър за мерките е една от най-либералните, които сме имали. просто трябва много внимателно да се чете текстът и да се спазват предписанията". Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова ТВ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

„От днес пациентите с леки и средно тежки симптоми на коронавирус, преминали през COVID зоните, ще получават безплатни лекарства. Също така ще имат възможност да им бъдат извършвани клинични прегледи, лабораторни изследвания, както и да им бъдат направени рентгенови снимки”, посочи той.

Председателят на БЛС подчерта, че тези лекарства се изписват за момента само от лекари в COVID зона. “Предстои да видим дали ще се надгради системата и личните лекари също да могат да изписват подобни медикаменти”.

„Здравната система е сравнително спокойна нa фона на новата вълна от COVID-19. Беше леко разтревожена – преди това заради протестите на медиците. Имаше сигнали за това, че лекари не получават допълнителното заплащане за работа на първа линия. Това не беше голо оплакване. Имаше и тревога у мениджъри на здравни заведения, които не можеха да запълнят бройката за служители в COVID отделения”, подчерта Маджаров.

По думите му ситуацията със заплащането вече е урегулирана и няма проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    20 3 Отговор
    Най-либералните да не ви успокоява, накрая няма да ви пускаме на работа, магазин за храна, ресторант, влакове и автобуси, ако нямате шота. За разлика от белите държави, където все оше се намират безплатни тестове, тук тази вратичка сме ви я направили непосилна с цена на ПЦР трст 80лв, а может е ли да смятате 3 пъти на седмица по 80лв, за да идеш на работа?

    Коментиран от #4

  • 2 Смех

    32 0 Отговор
    Скрий се бе галфон.. мерки тва теглики онова.. ходете се скриите вече с ваща пропаганда и глупости.. Вие явно живеете в друга реалност я излезте на вън бе вижте какво се случва , че само в софия има още балъци дето тичат с по 5 маски... Хората го преживяха , защо и вие не го преживеете ама имало болни в болниците е здрави ли да има в болнците .. ако ми кажете че има и умрели на гробището направо ще припадна.. Всчиките ви мракобесни обещания за смърт и чували не се случиха а къде наказанието за тях...
  • 3 Майна

    15 4 Отговор
    Кацаров щом ще е в новия кабинет и щом налага мерки , каквито налагат ГЛОБАЛИСТИТЕ Е...ЯСНО.

    Коментиран от #6, #28

  • 4 Кои са "белите държави",

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    за които говориш?
  • 5 Майна

    15 3 Отговор
    ЗАЩО НЕ СЕ ИЗПИСВА ЕВЕРМЕКТИН... ТОЙ Е ОДОБРЕН ЗА УПОТРЕБА ПРЕДИ 50 г. за хората...В МОМЕНТА СЕ ПРИЛАГА ПО ИЗВЪНРЕДНА ПРЕПОРЪКА В ЯПОНИЯ И ИНДИЯ СЛЕД ФАЛОВЕТЕ С ИНЖЕКТИРАНЕТО... ЗАБРАНИХА ГО ГЛОБАЛИСТИТЕ, ЩОТО ПОМАГА !

    Коментиран от #10, #15, #20

  • 6 Майна,

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    разкажи, какво се случва при вас? Откога ще трябва да плащате за тестове? План Б измисли ли, че гледай какво става в Австрия... Германия няма да остане по-назад в това отношение.
  • 7 Гост

    14 1 Отговор
    Подготвят почвата в България, леко, леко, НО сигурно,защото не може света да го е грижа за"моето" здраве, а аз да не взимам мерки...сакън,няма как да стане, а това че в някой Африкански държави умират над 10 000 деца ВСЕКИ месец от коронакризата, ТОВА е БЕДСТВИЕ! Иначе вируса ще изчезне, когато БОГАТИТЕ решат!
  • 8 КовидманЯк

    12 0 Отговор
    Всички лъжете!Само лъжи, лъжи, лъжи,лъжи....
  • 9 Оффф

    12 0 Отговор
    Целият този цирк го правят в името на светото ваксиниране.Едно време беше светото кръщение сега го замениха със ваксиниране.Въртят сучат ..мерки удрят... тестове налагат ,а дали хората искат или не искат не ги интересува...важна е ваксионната кампания да върви.Нали трябва да се отчетат пред ЕС,че и ние се кланяме пред новия ковидарски ред.
  • 10 Майна,

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    прочети листовката на Ивермектин а, по-специално частта за нежеланите реакции, които, в зависимост от това срещу какъв паразит го приемаш, може да са различни и може да се стигне дори до "Нарушена мозъчна функция
    Болка във врата или гърба
    Кръвоизлив в бялата част на окото (червено око)
    Задух
    Загуба на контрол на функциите на пикочния мехур или червата
    Затруднения в походката
    Психични промени
    Сънливост или объркване
    Загуба на съзнание (кома)

    Още за ХЮВЕМЕК таблетки 3 мг ". Може би заради това не се прилага? Така де, знае се, че може да доведе до тежки последствия, но сигурно не се знае какви са рисковете в това отношение, ако се прилага при CoviD.

    Коментиран от #11, #17, #35

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да ама

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Казва се на стар градинар не се опитвай да продаваш краставици..
  • 13 Майна,

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    не се обяснявай, кой на кого какво се опитва да продава, а отвори листовката и я прочети. И кажи най-накрая какъв е твоят План Б, Майна. Защото не виждам как ще си плащаш по 2-3 пъти тестове седмично, след средата на октомври - обясни ти на кого какво продаваш? Ако не си боцкам вече имаш няколко опции - да преболедуваш (а там май също ти искат едно боцкане, за да имаш сертификат), да емигрираш (ама няма да е в България, явно, щото половинката ти трудно ще я убедиш), или... да се боцнеш. Ако не, почни да пускаш лотарийни фишове, че тестовете няма да са безплатни, а изискването за 3G почват да ти го искат на все повече места (в Австрия например ти го искат дори и за да идеш на фризьор). Мислиш си, че помагаш? Ами не, не помагаш с нищо конкретно - само пишеш коментари, от които практическа полза няма.

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 смех

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Не могат да бият ваксини извънредно без тестов период ако има лекарство за това и целия отпор... пропада бизнеса
  • 16 Аа, Майна, извинявай

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Майна,":

    То 3G-условието за посещение при фризьор го имало вече и в Германия... Както казах, Германия няма да остане по-далеч от Австрия. И после обясняваш, че такава диктатура като в България нямало дори и при вас, в Германия. Аз пак да питам - на кого ги продаваш тези? В България е доста по-лежерни, отколкото в другите страни от ЕС, в които принуждават хората да се боцнат чрез абсурдното 3G-условие. Тестовете ще станат платени - поне PCR-ът. И колко време ти важи - 48 ч.

    Коментиран от #18

  • 17 Това СЗОто

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Майна,":

    ли го е пуснало за тези ефекти? Те очернят всичко, което е ефективно и евтино. Световната Злодейска Организация е рупор на глобалните сатанисти, техни благодетели.

    Коментиран от #22

  • 18 Аа, Майна, още веднъж

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Аа, Майна, извинявай":

    да се извиня - в Германия за преболедувалите също се изисква едно боцкане 6 месеца след преболедуване, за да им важи "сертификатът". Мой пропуск. Мислех, че такава диктатура в Германия нямало.
  • 19 БАЙ Х@Й ‼️

    2 1 Отговор
    Мерките Ви са пълна каша и боза ‼️
  • 20 Аа, Майна,

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    пак да се извиня, този път за грешка в линкването на отговорите - коментари 16 и 18 са адресирани към теб.
  • 21 БАЙ Х@Й ‼️

    5 0 Отговор
    В рейса може двамаеди до друг на седалка, но на стадиона НЕ ‼️ Ваксиниран и неваксиниран могат да разнасят зараза , но за едини НЕ е нужен тест ‼️ С тест могат да Ви определят за болни, могат да карантинират дори близки , може да сте лежали в болница , дори в интензивно и пак да не Ви издадат сертификат ‼️

    Коментиран от #23

  • 22 Не знам кой

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Това СЗОто":

    го е пуснал. Факт е, че е налично в листовката. Не знам какво точно очернят - въпросните нежелани реакции са опитани при засегнатите от червей Лоа Лоа. За пациенти с CoviD не пише нищо. Може би защото няма сведения, може би защото листовката е писана преди появата на CoviD?! Та какво очерняли според теб? То просто не пише нищо за употребата при CoviD - нито положително, нито негативно.
  • 23 Защо пък

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    да не ти издадат сертификат за преболедувал, ако си имал положителен PCR? Нали това е едно от изискванията? И защо да не ти издадат сертификат, ако си лежал в болница, че чак и в интензивно (стига да си преборил вируса, де)? За първи път чувам за такива случаи (всъщност не знам, дали говориш за конкретни случаи или са просто някакви предположения). За другото - да мерките са абсурдни и нелогични.

    Коментиран от #24

  • 24 БАЙ Х@Й‼

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Защо пък":

    Случаят е конкретен, но в същото положение са над 100 000 българи ‼️ ЕС не приравнява ПСР и Антигенен тест ‼️ Данните са в системата, НО служителката само вдига рамене и мига с клепачи ‼️

    Коментиран от #26, #27

  • 25 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор
    Бялата мафия иска да БОЦКА ‼️ НЕ ми пука за минуси , че ще ме ПОСЪВЕТВАТ да не пиша такива неща ‼️ Но как да им вярвам ‼️ Всичко изнесено е лесно ПРОВЕРИМО , че е ИСТИНА ‼️
  • 26 Така е,

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й‼":

    не го приравнява. Дори са валидни за различен срок от време. Ако някой е получил положителен резултат от антигенен тест, то да си направи и PCR. Хем да види, дали и той ще е положителен (нещо като проверка на първия резултат), хем за да може да вземе тъй пия сертификат после. Между другото, гледам, че в някои държави за сертификата за преболедували изискват и едно боцкане. Във всеки случай - с антигенен тест нямаш шансове за сертификат.
  • 27 А това

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й‼":

    за хората, които са били в болница и дори в интензивното - също ли е конкретен случай? Там пък защо отказват сертификат? На какво основание?

    Коментиран от #29

  • 28 Верно ли

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Ей, стига си всявал паника, бе, паникьор! Кви мерки имаме тука? Нямаме и няма и да имаме. Също така спри да "предписваш" лекарства на хората, защото някой реално може да пострада, като ти чете глупостите! Оня ден си изтипосал и Вит.С, а той кръвосъсирва и изобщо не е препоръчителен за Ковид, който предизвиква тромби!
  • 29 БАЙ Х@Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "А това":

    Първо лице единствено число , достатъчно конкретно ли е ‼️

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Бил си в интензивното

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    заради CoviD? И не ти дават сертификат?! На какво основание ти го отказват?

    Коментиран от #32

  • 31 Както и да е...

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Много тъ по, но сертификатът за преболедували така или иначе важи само за около 180 дни. Радвай се, че в България не ти искат такъв сертификат за всякакви глу пости.

    Коментиран от #33

  • 32 БАЙ Х@Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бил си в интензивното":

    Бюрокрация в действие ‼️ По същия начин осъждан и дори лежал в затвора след определен период от време му се издава свидетелство за съдимост в което пише : "ЛИЦЕТО НЕ Е ОСЪЖДАНО" ‼️ Вместо да пише, че е реабилитиран по давност или по право ....
  • 33 БАЙ Х@Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Както и да е...":

    Но нали се сещаш , че за ваксинираните също трябва да важи за няколко месеца ! И..... игла - сертификат, игла-сертификат ... накрая може с абокати да ходим ‼️

    Коментиран от #34

  • 34 И това е така

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Радвай се, че си прескочил трапа. Това е най-важното.

    Коментиран от #36, #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 А дали е така

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "И това е така":

    Кой ще ми каже?
  • 37 БАЙ Х@Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "И това е така":

    Благодаря‼️ Всяка сутрин се радвам да видя изгрева ‼️ Човек не знае кой ще му е последния! Много хора се държат като безсмъртни, а човек е крехък като кристална чаша ! ‼️
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове