21 Септември, 2021 08:28 2 097 51

Доц. Гломб: Нищо чудно да се появи и български вариант на COVID-19

  • covid-19-
  • доц. любомира николаева – гломб

Според нея липсата на антитела и на Т-клетъчен имунитет означава, че човекът е изкарал „настинка“, която не е била причинена от SARS-COV 2

Доц. Гломб: Нищо чудно да се появи и български вариант на COVID-19 - 1

Вариантите на коронавирус се появяват в частите на света, където не се спазват мерките и има влошен здравословен статус. Нищо чудно да се появи и български вариант на COVID-19, предположи вирусологът доц. Любомира Николаева – Гломб.

„Ваксинацията е ограничила много от инфекциите по света“, категорична бе тя.

И отбеляза, че ако няма доказана алергия към съставките на ваксините срещу коронавируса – не трябва да има проблем за имунизация.

Тя смята, че е отговорност на учителите към обществото да се ваксинират.

„Адмирирам ректорите на университети да искат ваксина, ако не – да има изследване на тези, които не са с имунизация“, коментира тя пред Bulgaria on air.

“Броят на преболедувалите е далеч по-малък“, отбеляза доц. Гломб.

Според нея липсата на антитела и на Т-клетъчен имунитет означава, че човекът е изкарал „настинка“, която не е била причинена от SARS-COV 2.

Вирусологът спомена, че много хора казват, че са го изкарали, някои дори на крак, чувала е, че има и такива, които твърдят, че преди 2019 г. са хванали коронавируса. Тя обаче подчерта, че антителата се изследват в лаборатория.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    63 8 Отговор
    Ще се появи ми, който ще лови всички ваксинирани. И тогава такива като Гломб ще се изпокрият в миша дупка.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Раданч Татлъту

    36 8 Отговор
    А дано!И ний да дадем нещо на света!🥳👍

    Коментиран от #39

  • 4 Псевдоним

    62 5 Отговор
    Назад сте с "новините", госпожо. Бай Шиле обяви бг вариант преди няколко месеца. Сверете си опорките, че предизвиквате смях рано сутринта в аудиторията.

    Коментиран от #35

  • 5 Мислещ

    60 4 Отговор
    С толкова продажници като тази Тромб, колко му е да го измислят

    Коментиран от #30

  • 6 ххх

    60 4 Отговор
    Да бъде съдена за разпространение на паника!
  • 7 Антимилиционер

    10 45 Отговор
    В друга държава такива специалисти като Доц.Танас Супата щяха да са в затвора или настанени в собствена стая в психиатрията. Тук са уважавани специалисти и светила... А работническата класа мре като мухи. 5тите в света по смъртност от 196 държави.
  • 8 честен ционист

    5 55 Отговор
    "Според нея липсата на антитела и на Т-клетъчен имунитет означава, че човекът е изкарал „настинка“, която не е била причинена от SARS-COV 2." В Ганчоландия всеки се бие у гърдите и вика - "я гокарах, май 3 пъти даже тая година!" Ганчовци, няма такива глупости като безсимптомен Ковид. Ковид в 70% от случаите свършва с едностранна пневмония в десния дял на белия дроб, а в останалите 30% - двустранна, която пък е почти винаги с летален изход. Вика му се рак на белия дроб в ускорен вариант.

    Коментиран от #36, #50

  • 9 Дрън дрън

    36 2 Отговор
    Не работници на науката, а псевдо учени или абсолютни шарлатани, каквито впрочем винаги в човешката история е имало, кога повече, кога по-малко в зависимост от хранителната среда и условията за съществуването им. Дрън, дрън та пляс, даже не български, а чуйпетловски вариант е възможно да се появи.
  • 10 агент07

    20 2 Отговор
    доц. Гломб да ми ла.па гломба!
  • 11 един от многото

    16 5 Отговор
    Българския вариант го има още от началото на пандемията , малко излекувани и голяма смъртност!
  • 12 един от многото

    23 2 Отговор
    Това Гломб да не би да идва от , гламав!
  • 13 Точно така

    20 5 Отговор
    Че и българския вирус никаква ваксина няма да го лови, щото ще е антиваксър!
  • 14 Ще се появи

    25 2 Отговор
    да. Ще се нарича сезонен грип, затова и няма противогрипни ваксини по аптеките.
  • 15 Госあ

    15 2 Отговор
    Офффф тва да не ти е Индия с 2млрд ве ??? Ще се появи, ако го домъкне някой ваксиниран турист отнякъде.
  • 16 Сатъра на Хана

    9 3 Отговор
    ДО ГООЛЯМАТА БЯЛА ПТИЦА -ДОЦЕНТКАТА .....
    .... ВЕЧЕ ИМА ИЗОЛИРАН ВИРУС ОТ ГРУПАТА НА КОВИД ВИРУСИТЕ В БЪЛГАРИЯ ...ПРЕДАВА СЕ ОТ ПРИЛЕПИ НА МИШКИ И ОТ ТАМ НА ХОРА .
    .....ИЗОЛИРАН Е ОЩЕ 2018 И ПРЕДИЗВИКВА СЛАБА ковид инфекция ..КАЗВА СЕ SARSr-CoV-BG И ЕДНО ОТ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯТА Е ЧЕ ПОРАДИ МАСОВИТЕ ЗАРАЗИ С НЕГО В ПЕРИОДА 2018-2119 ГОДИНА , ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ИМУННИ ТЕЛЦА СРЕЩУ КОВИД-19

    Коментиран от #33

  • 17 бай онзи

    16 2 Отговор
    Я ПА ТАЯ,НОВ ОПИТ ЗА СПЛАШВАНЕ ИЗМИСЛИ.ТИЯ ОРАКУЛИ ЩО НЕ СИ ПРОЧЕТЪТ КОМЕНТАРИТЕ ДА ВИДЯТ КОЛКО ГИ ОБИЧАТ
  • 18 Анонимен

    20 3 Отговор
    "Доц. Любомира Николаева-Гломб: Има имунитет срещу COVID-19 при прекарана коронавирусна инфекция в миналото от БНТ 08:02, 26.10.2020 Чете се за: 00:39 мин. Съществува кръстосан имунитет и това вече е доказано от учените. Това заяви в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" доц. Любомира Николаева-Гломб, завеждащ отдел "Вирусология" в Национален център по заразни и паразитни болести. Това означава, че ако сме прекарали друга коронавирусна инфекция, организмът има известен имунитет и срещу COVID-19.
    За възможността от повторно заразяване от COVID-19 засега не може да се говори със сигурност, тъй като има само единични случаи изобщо в света. Следователно липсват достатъчно данни, заяви доц. Николаева. Този вирус, по думите ѝ, е относително стабилен в сравнение с други негови "събратя". Тя беше категорична, че доказано той се разпространява основно по въздушно-капков път и носенето на маски намалява неговото разпространение до над 90%. Успехът на Китай в борбата на срещу коронавируса доц. Николаева обясни с наложения в началото тотален "локдаун" на населението в Ухан, мярка, която за други страни е невъзможна по икономически причини. В Китай вече има и ваксина, която е в напреднал стадий на изпитание, коментира още доц. Любомира Николаева-Гломб.
    Вижте повече във видеото.
    Гледайте още от "Денят започва"
    Въпросът с главно В е : Кога госпожа Гломб казва истината - тогава или сега?!
  • 19 Трън

    11 2 Отговор
    Има. Казва се малоумие.
  • 20 sss

    13 3 Отговор
    злоб ли си ква си айде у лево! за съд сте всички вие дето плашите! ако има вариянти те са заради тия буламачи, по време на пандения масово боцкане не се прави! А може би вариантите са само извинение заради неработещите биламачи, които имат вероятно друго предназначеине! 15 буламача, нито едно лекарство, нито методика за лечение, и само догатки кое пази, как се предава това чудо...
  • 21 mi6osp

    2 13 Отговор
    Има изследвания, които доказват, че броят на мутациите е многократно по-голям при неваксинираните, които боледуват много по-тежко и броя на вирусите в организма им е многократно по- голям от тези при леките случаи. А броят на мутациите е пропорционален на броя вируси и на продължителността на боледуване.
  • 22 завод

    8 2 Отговор
    Доц. Пломб: Нищо чудно да се появи и български вариант на COVID-19,той ще се намира в портфейлите на българите. Ще заразява сиренето и киселото мляко.
  • 23 с име

    2 12 Отговор
    Вариант Дебилистан или Антиваксър, или лош матрял.
  • 24 зеленчук

    7 2 Отговор
    Българският вариант на Ковид-а ще го мързи да заразява от 12.00 до 14.00 часа.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 цербер

    2 1 Отговор
    Вирусоложката доц. Любомира Николаева – Гломб.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 miro

    11 3 Отговор
    ако много хора не са изкарали вируса за две години значи просто вирус няма.никой не спазва нищо и хората не се разболяват какво ви говори това:липса на болест,обаче имало пандимия да в медиите със сигурност.
  • 29 БОКО Е ГЪРМЯН ЗАЕК

    15 2 Отговор
    Ковид е измама.. 😁 Ако сте с температура - отидете на лекар, но не си правете PSR тест, а нека просто да Ви прегледа, както се правеше преди около 2 години, преди модерният "ковид". Не гледайте новини по ТВ, успокойте се, защото не съществува нещо като "ковид", ако това си мислите! Пийте чай от лайка, мента, мащерка, липа, яжте мед и лимони, ако обичате джинджифил го консумирайте под някаква форма - варен с чая, суров с мед... Пийте вода, яжте плодове и зеленчуци. Бъдете позитивни и усмихнати, животът е прекрасен! 🙂

    Коментиран от #51

  • 30 Торбалан

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мислещ":

    Такива като таз лелка не мислят. Те само издекламирват това, което им кажат. Инак се наблюдава понижаване на титлите на ренегатите. Вече има и доценти.
  • 31 хе хехехехехе

    4 1 Отговор
    От мин.година казах, че като изредят гръцката азбука ще се появи бълг. вариант. Боже , пази българите!
  • 32 доктор

    5 1 Отговор
    Според нея липсата на антитела и на Т-клетъчен имунитет означава, че човекът е изкарал „настинка“, която не е била причинена от SARS-COV,a от липса на менструация ,наблюдавайки себе си.
  • 33 къде го

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Сатъра на Хана":

    прочете това? Питам сериозно.
  • 34 Анонимен

    13 1 Отговор
    Дoкaтo нямaшe КOВИД вcякa гoдинa ceзoннo минaвaхa пo 3-4 /чe и пoвeчe в някoи гoдини/ "вълни" нa кoрoнaвируcи, a cъщo и ринo, грипни, пaрaгрипни, aдeнo и нe знaм oщe кaкви вируcи прeдизвиквaщи OВИ и OРЗ! Cпрaвкa : интeрвю c прoф. Корсун зa грипa oт 03.04.2018г.! Въпрoca c глaвнo В e : Зaщo ocтaнa caмo КOВИД зa дъвкa нa ТВ кoмeнтaтoритe, НOЩ-ницитe, cпиcвaщитe cтaтии зa cтoтинки пo caйтoвeтe......!? Къдe ce дянaхa вcичкитe тия ocтaнaлитe?! Вcякo лятo имaшe "взривoвe", "клъcтeри"... oт хeпaтит A, a ceгa?

    Коментиран от #42

  • 35 Вярно

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Псевдоним":

    че е казал. Това съм го пропуснал. Да ни е честит!
  • 36 Торбалан

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Точно с такъв рак на белия дроб се бори мой приятел, Но 4 мес. след втория пфайзер. Други мои близки семейство карат много тежък ковид, 2-а мес. след инжектиране с янсен. Та си прав, НО В ОБРАТНИЯ РЕД. Има и други такива случаи, но да не оттекчавам хората.
  • 37 Гост

    5 1 Отговор
    Малко да беше задълбала темата с настинката!? Ясни са 4 вида коронавируси които циркулират между хората сарс,мерс, ковид 19 и този който причинява обикновенна настинка! По думите и излиза , че пср не различава ковид от настинката? А така ли или не?
  • 38 111

    3 1 Отговор
    Не, няма да се появи.
  • 39 asd

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Раданч Татлъту":

    Палячо, ти постоянно ли си в парти настроение?
  • 40 БГ вариант

    1 1 Отговор
    БГ варианта на вируса ще бъде най заразен и смъртоносен. Ще изтреби половината свят.
  • 41 Днес

    1 1 Отговор
    В новините казаха че учените са установили че ще си живееме с кв19.като едно обикновенно грипче.Въпроса е защо беше нужна тази психоза и страх.Ясно е че е за пари ама хайде малко по спокойно.
  • 42 Сега

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимен":

    Само ковид друго няма.Хора болни от други болести ги връщат не ги приемат в бца.Казват им директно че приемат само с ковид.Направете си експеримент и ще се обедите.Ето за това умират хората.

    Коментиран от #43

  • 43 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Сега":

    Вярно е! "Директорът на "Александровска": От понеделник спират плановия прием в болниците в червените зони от БНТ08:39, 05.03.2021Чете се за: 03:12 мин"! И сега е същото! Няма разлика!
  • 44 emilyano

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Ваксинацията е ограничила много от инфекциите по света“, категорична бе тя.a mf bullshit .
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Fani Mi Go

    1 1 Отговор
    Пожелавам ти много дьльг живот, докторке, както на теб, така и на всички математици, ковидолози и министри на образованието - дьлго да живеете та да си надживеете и погребете децата и близките си.
  • 47 Витанов, никой не се съмнява, че си

    2 1 Отговор
    ПСИХАР!! И ПЪРВИЧЕН И ВТОРИЧЕН, ВСЕ СИ ПСИХАР!! По ТЕБ ВЪРВИ Л Томов!!! Този е откачен!!!
  • 48 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИЯТ КОВИД ВАРИАНТ ,ЩЕ СЕ ХРАНИ С ВНАСЯНИТЕ КОВИДЕТА -ЩЕ ГИ ИЗЯЖДА !!! ВСИЧКО БЕ ЗА ПОДКРЕПА НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН !!! ДА МУ МИСЛЯТ БАНСКО И БОРОВЕЦ --ПАК ЩЕ СИ ДОТРЕСАТ КОВИД ОТ ЧУЖБИНА ---ЗАЩОТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ПАЗИМ , А ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ ЗАРАЗЯВА С ЧУЖДЕНЦИ --- КУРАРТ -ТУРИЗЪМ -КОВИД !!!!!!!!!!!!!!!
  • 49 Ако

    0 1 Отговор
    Бяха затворили границите още в началото сега нямаше да сме на това дередже.Ама българчето гладното алчно за пари.Алчността не е довела никой до хубаво.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 нидялко

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "БОКО Е ГЪРМЯН ЗАЕК":

    Напълно прав си. Че то температура може да имаш от апендицит, от перитонит и от Бог знае какво още.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове