23 Септември, 2021 13:12 2 845 99

Христо Христов: България още не е затворила страницата "комунизъм"

  • комунизъм-
  • христо христов

Kорупцията е най-яркото свидетелство за това

 Христо Христов: България още не е затворила страницата "комунизъм" - 1
Снимка: БГНЕС

Спомени на комунистически функционер и жертва на режима излизат в изследването "Червеният терор без маска" от Петър Богданов и Христо Христов. Изданието съдържа свидетелство от първо лице за терора и насилието, чрез които БКП е управлявала България в първите години след 9 септември 1944 г.

"В сърцевината на тази книга стоят спомените на Стефан Богданов. Това не е само един от комунистите със сериозна родова принадлежност към комунистическото движение, но и единственият агент на "Военното разузнаване", който оставя спомени", изтъкна съавторът и разследващ журналист Христо Христов.

"Червеният терор без маска" е по-различна книга, защото за първи път за преживяното от комунистическия терор разказва един от синовете на Стефан Богданов – Петър Богданов.

"Обикновено за семействата на репресираните казваме, че са косвени жертви. Например бащата е бил по затвори, мъчения и лагери, а семейството да е изселено и да страда. За първи път обаче Петър Богданов разрушава едно табу: някой от комунистическо семейство да говори за преживяното", посочи разследващият журналист.

Според него, България все още не е затворила страницата "комунизъм" – корупцията е най-яркото свидетелство за това.

"Ако прочетете свидетелствата на Петър Богданов, ще разберете защо тази страница не е затворена. Тази страница не може да бъде затворена, докато не бъде осмислена и прочетена. Сега е много модерно да се говори за корупция. Но тя не е от вчера или отпреди 10 години, а е от комунистическия режим", категоричен бе Христов пред Bulgaria ON AIR.

Стефан Богданов е уникален пример, признавайки в последните си години, че целия си живот е дал напразно и че "комунизмът е една порочна система, завоалирана с красиви думи", стана ясно от думите на госта.

"Комунизмът е фалшива идея, която проповядва, че може да постигне равенство. Комунистите всъщност си направиха социализъм, но само за тях – така наречените правоимащи. Тази корупция и тази симбиоза между властта и олигархията са продукти на онова време. Докато не се затвори тази страница, българската политика няма да е в услуга на българското общество", завърши съавторът на "Червеният терор без маска".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ралф

    39 23 Отговор
    комунизмът ще победи

    Коментиран от #13, #70

  • 2 Последния Софиянец

    39 2 Отговор
    На младите хора думата ,, комунист,,не им говори нищо!

    Коментиран от #21, #87

  • 3 Пич

    62 13 Отговор
    И каква страница да отвори - соросоизъм ли... Всичко е измислено , за да грабите...
  • 4 Канибализъм

    21 9 Отговор
    Това което следва такива отворковци, ще го гледат от кола!
  • 5 Ицко в КИТАЙ е Комунизъм и са #1

    42 11 Отговор
    Знаеш ли защо ? Защото там няма РЯПИ като теб !
  • 6 Нали

    16 17 Отговор
    властта и целият държавен апарат е в ръцете им и потомците им ! Грабене и корупция на всички нива !
  • 7 здрасти крети

    39 7 Отговор
    Обаче пък отвори нова страница , кретенизъм.

    Коментиран от #79

  • 8 Какъв

    50 9 Отговор
    комунизъм още ви мъчи беееее?
    Те станах бизнесмени и олигарси.
    Плюс това корупцията не е патент на комунизма.
  • 9 Бузлуджа🇸🇮🇻🇳

    8 39 Отговор
    Но при Другаря Радев други нема.
    Само комунисте, ДС-другари, Руски помощници, Заможни милиардери с честно изкарани пари и Другарки- червенокоси.
    БКП Слава
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Не е виновен Комунизма !

    10 8 Отговор
    Господин Тармъков е виновен ! Нашето " семе" е Монсанто - нестава за ПОСЕВ ! Българин звучи Жалко, Грозно, Подло и ПОЗОРНО !
  • 12 Д р

    37 7 Отговор
    Този човечец има нужда от специализирана медицинска помощ. Все размахва скелети от миналото. Готов е за психиатрията.
  • 13 Кога ТОЧНО?😂

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "ралф":

    Турче
  • 14 истина е

    36 2 Отговор
    В Швейцария отдавна са построили комунизма ,а тук е див капитализъм управляван от доказани мафиоти

    Коментиран от #92

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бесен Язовец

    38 8 Отговор
    И тоя профан говори за комунизъм??!! В НРБ нимога не е имсло комунинизъм, а социализъм в комунизма чадтната собственост не е разрешена, а в НРБ гражданите притежаваха коли, апартаменти, вили, къщи спестявания в Банката. Корупцията през соца беше между 2 и 5 лв, а през светлия капитализъм за милиарди. Аре марш Портос ходи да четеш Дюма!

    Коментиран от #32, #80

  • 17 Браво

    27 9 Отговор
    ... а в царска Бя корупция не е имало!!! Всъщност е "нямало", защото е нямало нищо!!! Той фашизма в Бя не построи нищо!!! Виж обаче "гадните" комунисти построили всичко, чрез "корупция" и наследена от днешните "демократи", те днес с корупция си я разпределиха!!! Най-смешното е че се говори за човек "от извора". Всъщност синът му!!! А как той е пречупил казаното от баща му е отделен въпрос!!! Днешната пропаганда се чуди от къде да извади "документи" за да изкара комунизма зъл и гаден!!! Но общо взето днешните пропагандисти са много смешни, защото не знаят смисъла на идеала-комунизъм и попадат в откровени смешни ситуации, като тази!!!

    Коментиран от #38

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 нннн

    35 2 Отговор
    Никаква връзка не виждам между комунизма, който го е нямало и сегашната корупция. Имаше социализъм и не се крадеше толкова, колкото сега.

    Коментиран от #27

  • 20 Перо

    30 4 Отговор
    Разни измислени “демократи”,продължават да правят пари от измислената комисия по досиетата,която ще просъществува повече време от социализма в БГ. Тази комисия,другата за безопасност на движението и безброй институти към БАН,разутата държавна администрация са огромно финансово бреме на обществото!
  • 21 маркс

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Не си в час,при комунизъма жените са общи.

    Коментиран от #60

  • 22 всеки май

    22 4 Отговор
    гледа да припечели нещо без много усилия!
    Като този тук със смешната си книга ще ми обяснява кое какво е.

    Коментиран от #26, #84

  • 23 Gowo

    9 7 Отговор
    Бойковия модел на управление е типичен пример за отиваща се комунистическа партия.,,След нас е потоп" .И пустиня.Срга Бойко Методиев реве , че били хаос.Ми нали той управлява.Неговата администрация все още е по места.Грабежите сега излизат.Разрухата сега излиза.
  • 24 Яна

    27 5 Отговор
    Сигурна съм, че и след 100 години на некадърните либерал демократи комунизма ще им е виновен
  • 25 Когато беше СОЦА

    23 6 Отговор
    Бяхме 28-ми в СВЕТА ! Втори в Европа по Електроенергия !

    Коментиран от #81

  • 26 Какво да ти

    16 1 Отговор

    До коментар #22 от "всеки май":

    обясни болен човек, който не се лекува .
  • 27 Gowo

    6 21 Отговор

    До коментар #19 от "нннн":

    Не виждаш , защото не си бил роден през комунизма за да видиш какво крадене имаше тогава.Трябва да си живял и по време на комунизма и сега , за да направиш сравнението.Аз ти казвам.Същото безхаберие.Същите недосегаеми.Само те имаха право да крадът.Властта тях ги правеше с по други права.За това Бойко върна България 30 години на зад.Същата ченгеджийски терор На противниците на партията.Сега е ГРАБ.Тогава беше БКП Който не се угаждаше на единствената ръководеща партия му сгорчавяаха живота.С привикване С разпити и проверки.Преследване и подслушване .Бой по арестите и безпочвени обвинения те държаха настрана .

    Коментиран от #28, #37

  • 28 Gowo

    9 8 Отговор

    До коментар #27 от "Gowo":

    Който биваше близо до партията и властта биваше повишаван.Калпавите и бездарните получаваха високи постове.Същоти е и сега Калинките са навсякъде в управлението и държавните постове.Само с едно дигане на телефона.И тогава беше така.Бойко върна страната ни половин век назад.....БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА ОТ ВСИЧКИ ВЛЕЗЛИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ , И ПОНИЖИЛИ ЖИЗНЕНИЯ СИ СТАНДАРТ.А НЕ С ПОВИШЕНИ ПОКАЗАТЕЛИ......

    Коментиран от #31

  • 29 ГруЮ

    18 4 Отговор
    Корупцията е прерогатив на капитализма, в който живеем. При социализма корупцията беше битова- бобнбони и бутилка за лекарите или дребна услуга срещу услуга. Корупцията в размери на милиони и милиарди въобще нямаше как да съществува. Просто нямаше как да се скрие. А и собствеността беше държавна. Нямаше как да изчезне и лев.

    Коментиран от #33, #43

  • 30 МалкоЛогика

    19 4 Отговор
    Комунизмът е велика идея. Но не може да се реализира с говеда. Говедата опорочават всичко.

    Коментиран от #45

  • 31 Gowo

    6 10 Отговор

    До коментар #28 от "Gowo":

    Който говореше против властта , биваше обвинен в опит за сваляне на властта .Както и сега Гешеф хвърля обвинения срещу протестите за действия срещу властта и вдигане на въстание.Разликс няма.Само това е разликата, че средствата и изпълнителната власт преминаха от държавни в частни ,на мафията ръце .Държавата е частна.
  • 32 LOSHIA

    12 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    В България никога не имало комунизъм,нито социализъм.Имаше ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ управляван еднолично,който се срути в цяла Източа Европа! Прикритата олигархия пожела свободния капитализъм и направи необходимото чрез преврата на 10.11.1989 г. От тогава до сега тя ни управлява под различни форми и залагалки!
  • 33 Gowo

    6 8 Отговор

    До коментар #29 от "ГруЮ":

    Какво разбираш от корупция.Живял ли си по времето на комунизма.Моряците , предимно роми, с една видео подарено под масата , заминаваха на рейс Бяха с основно образование почти всички.Кадрите подготвяни за моряци стояха без работа.За да те прегледа лекар , свестен и добър, взимаш от предприятието или фабриката онова което е дефицит У така те приемаха.Шуробадженащината беше основен поминък Така е и сега Всички в администрацията са брачеди и роднини

    Коментиран от #63, #96

  • 34 Сталинист

    5 4 Отговор
    С ей такива ,като този "дАртинян" ,ще построя и АЕЦ "Белене" и разчистя всички руини де сътвориха "антикомунистите" -"демоКРАДЦИ"в последните 32 години ...само с раирани дрехи, с номера , с кирка, лопата ,боен чук и ...бригадирска количка ...Дорде мърдат и шават ... на боб-чорба и леща ...

    Коментиран от #82

  • 35 дрон

    8 4 Отговор
    е как да затвори страницата-до вчера управляваха децата на шофьорите и прислужниците на бившите комунисти.....утайката от комунистическия елит...…...тъпи,но със свръх самочувствие
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 нннн

    15 1 Отговор

    До коментар #27 от "Gowo":

    Спомням си, един заместник-министър го осъдиха преди "демокрацията" на доста години затвор за злоупотреба с 14 000 лева.

    Коментиран от #48

  • 38 LOSHIA

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Браво":

    Виж 32
  • 39 крeтeнчeтa

    11 2 Отговор
    Брееей , що борци се навъдихте с комунизма , начело с оня , бившият член на БКП , да поясня , че може да се не сетите , Тулупа от Банкя , то комунизъм нема да ви стигне бре да го борите.
  • 40 Горски

    19 5 Отговор
    Има едни хора, които продължават да мислят, че комунистите са им виновни, че са некадърни. - Минаха 30 години от смяната на режима, а те все още са същите несретници и продължават да мислят, че онези от тогава са причината. - Жалка картинка!

    Коментиран от #44

  • 41 бай Пердах

    10 2 Отговор
    В България комунизъм не е имало. Комунизмът е висш обществен строй. Сега е в Норвегия,Дания Нидерландия,Монако,Швейцария,Лихтенщайн и в другите уредени държави. В България имаше социализъм. Беше при управлението на бай Тошо.
  • 42 big

    15 2 Отговор
    Имам един такъв въпрос: Къде го видя този юнак комунизма? Това е утопия, която няма как да съществува и не е съществувала! Терор и насилие са съществували откак свят светува във всички обществени строеви. В момента световния терорист номер едно е САЩ, далеч зад него са Ал Кайда и ИДИЛ, но те са резултат от тероризма на първите! Нима преди 9.9.44 г. в България е нямало терор и насилие, нямало е лагери, нямало е убийства на деца и възрастни?
  • 43 Gowo

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "ГруЮ":

    Прави разлика между оная корупция и сега.Тогава разменната монета не бяха парите.Ставаш на прицел на органите Които и закони не позволяваха да забогатееш.Защото всяко имущество се следеше.Трудно беше да взимаш пари за свършена работа.Зстова обикновенно се извършваха услуги .Аз уреждам твоя син.Ти уреждаш моята дъщеря.Аз ти правя вилата от , до.Ти ми правиш колата от, до.И така нататъка.Но това е корупция в зародиш.Сегс са същите крадци , но вече работещи за пари.Зсщото на Пеевски никой не му държи сметка как е започнал .И от къде са му парите.

    Коментиран от #95

  • 44 тарикатчета

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Горски":

    С това ни замайват , докато крадат , те са си крадци , а това им е за да ни отвличат вниманието .

    Коментиран от #55

  • 45 И ОТНОВО

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "МалкоЛогика":

    Абсолютно си прав. Комунизмът е велика идея.НО САМО ИДЕЯ!

    Коментиран от #97

  • 46 рйеиеоеу

    2 2 Отговор
    Немоа да разбера туй говорене на тия хорица ,ще мине век и пак ше има такива хорица да приказват,за репресирани и т.н.Строй който спечели чисти ,така е във всеки строй,в капитализма някой да купи фирма на друг чисти или я затваря .Това е характерно за човешката природа да чисти да не пречи другия ,както клан в едно племе се отървава от претеденти за салама.Това се нарича борба за дониминиране.Римската империя също клановите семейства са водили такива репресии помежду си ,не само на чужди земи.Източната римска империя също.Ко ви става победителя има право да коли и беси след военен кофликт или от подобен род действия.А за корупцията си чиста човешка алчност.Пример цар Борис излиза от манастир за да отиде и откъсне зелките на алчните боляри ,които искат да върнат старите порядки в страната ,цар Борис им маха главите на 52 човека ,ко се е случило с родословното дърво на тия боляри само цар Борис си знае.Така че спрете да давате на такива хора да се интервюират ,това са замазване и лъгане за време ,което може да се императира както и всеки желае.
  • 47 бушприт

    4 0 Отговор
    Браковете от времето на социализма също трябва да бъдат изчистени и обявени за невалидни. Иначе сме си още там- в социализма.
  • 48 Gowo

    4 3 Отговор

    До коментар #37 от "нннн":

    Така е.Тогав имаше повече контрол.Имаше морал.Имаше работещи органи които следяха всеки му и имуществото Грешка беше да показваш благосъстояние.Ставаш на прицел Но своите не ги закачахме.Така е и сега.Своите , от партията хващат , само когато се укриват Или синчето им, наркоманче нсаправи катастрофа и убие човек И въпреки това ги защитаваха или онеправдаваха.Същото е и сега.Бойко ни върна десетилетия назад.
  • 49 айдучета

    9 2 Отговор
    Нещете комунизъм еййй , ама да краднете от "комунистическото" бива . "Комунизмът" май не даваше така да се краде общественото , както вие си знаете " демократите ".

    Коментиран от #52

  • 50 читател

    6 1 Отговор
    "Kорупцията е най-яркото свидетелство за това"

    тоя кл.оу.н сериозно ли е написал това? к.рете.ноид от хексагоналната система!
  • 51 Гост 5

    11 3 Отговор
    Този селски тарикат щеше да умре от глад, ако го нямаше комунизма. Повече от 25 години той се храни с комунизъм и е неговия най-голям консуматор. Икономически и политически невеж , няма и понятие кога и къде се е зародила корупцията. Не сме последното десетилетие на миналия век, когато много комунисти , чрез ругаене по комунизма станаха професори, министри, депутати и т. н. Мантрата "комунизъм"вече е изчерпана, не го ли разбрахте? Няма повече хляб в нея.
  • 52 Gowo

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "айдучета":

    Комунизъм в идея е едно.Комунизъм в действе е друго.В реалния комунизъм се подразбираше всичко е общо.Което значеше , че взимането не е кражба.Защото е твое.Тогава може да лежиш на гърба на другия , да ползваш от труда на другия , но не се считаше за за грабеж.Например.Влизаш в лозето.Което е общо.И си взимаш колкото си щеш.Затова комунистите се сравняват с бандитите .Защото бандитите сматсха че всичко им принадлежи Както Бойко Борисоф.Той и до сега не изпитва угризение за кюлчетата които сам призна че са му от подаръци Подаръци да.Но това в наше време се нарича....КОМИСИОННИ... Бойко Методиев така е свикнал да разсъждава И така изгради държавата ни....ВЪРХУ КОМИСИОННИ.... Всичко в България сега живеят от комисионни .Това ни е ,,икономиката"
  • 53 И на капитализмът ще му дойде края

    7 4 Отговор
    Този Христов щъркела яко го кълве! Кога в България и някъде по света е имало комунизъм?? Защо не казва и една дума за бруталния капитализъм,който няма аналог!

    Коментиран от #57

  • 54 да да

    5 4 Отговор
    Всички любители на комунизЪма на амбразурата!
  • 55 Горски

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "тарикатчета":

    Вероятно и това също, може да бъде причина
  • 56 USSA

    6 5 Отговор
    Сборището от Копринка и Бузлуджа се изсипало във Факти. Отивайте да работите, какво кесите тук по цял ден.

    Коментиран от #58

  • 57 Gowo

    2 5 Отговор

    До коментар #53 от "И на капитализмът ще му дойде края":

    Комунизма е предшествал капитализма.Манипулативно е мисленето, че капитализма докарва комунизма.В зората на човечеството не е имало капитализъм.Напротив .Комунизъм.Но новата идея за комунизма идва с идеята за ,,няма Бог".Няма съдия и осъждане.От там идва и фалшивия комунизъм на Ленин и Маркс.Това, за Бойко Методиев е поле за изява Общото е мое .Моето си е мое....И да не е така.Няма кой да ме съди....Ками ли Гешеф.
  • 58 Gowo

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "USSA":

    За Доган не му мисли Неговата религия позволява ,,неверниците" и непослушните да биват наказвани .По всякакъв начин.Например да бъдат лишавани от права.За сметка на правоверните.За това той , Доган , не изпитва вина.Той може да притежава колкото си иска.Но това му се счита за помазание.От ,,висшата сила.Която ,,висша сила" е по благосклонна за богоугодните му.Разлика няма в мисленето на комунистите и ,,правоверните" на Доган
  • 59 мишмаш

    5 0 Отговор
    "Комунизъм" в днешно време е същото каквото "дядо торбалан" по времето когато баба ми е била на пет. А "комунист" е равностойно на "Караконджол". Тоест за нас това са приказки. Разликата е, че едните ги разказват в къщи, другите по телевизията. Едните са за сплашване на непослушни деца, другите за плашене на непокорен електорат.
  • 60 Перо

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "маркс":

    Тогава знаеш ли кой е баща ти?
  • 61 КАП

    4 2 Отговор
    А като отворихме страницата капитализъм какво става, се сме си в киреча!

    Коментиран от #62

  • 62 Gowo

    2 3 Отговор

    До коментар #61 от "КАП":

    По света отдавна няма капитализъм.И в това изоставаме.Навсякъде , почти , с малки изключения може би за САЩ, държавите са социални Мой познат , гастарбайтер в Италия ми казва така.Там не те оставят на улицата да се търкаляш и д умреш като куче.Има изградени социални домове Където имаш права.Но и задължения.Дс ходиш на църква поне веднъж.И до 20 дена да намериш работа.Средствата са от благотворителност.и от църквата.Тук не е така.Тук е феодализъм с наченки на капитализъм.А за населението..... алабала портокала , ....мислим за вас.Да, много мислят за нас Денем и нощем Бойко сън не го хваща

    Коментиран от #66

  • 63 Историята

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Gowo":

    Абсолютна лъжа за миналото! Господ ще те съди.За да станеш моряк се изискваше образование от военноморското училище във Варна. И не е имало цигани изобщо. Долен лъжец!

    Коментиран от #65

  • 64 5656

    3 3 Отговор
    Много комунист, много нещо у тоя сайт. Като Матросов на амбразурата скочили да бранят стария режим, българинът си обича тоталитаризма.
  • 65 Gowo

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Историята":

    Свидетел съм.Не говоря на аба.Софиянци ставаха моряци Море не помирисвали .Това, че на корабите имаше политкомисари, наравно с капитаните И взимаха заплата колкото капитана на кораба.И бяха по права почти колкото капитана.И това ли не знаеш.

    Коментиран от #86

  • 66 КАП

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Gowo":

    Публикувано във факти.бг: "По света отдавна няма капитализъм.И в това изоставаме.Навсякъде , почти , с малки изключения може би за САЩ, държавите са социални...." - Е, какви малки изключения, като САЩ диктуват живота на Земята?

    Коментиран от #67

  • 67 Gowo

    3 2 Отговор

    До коментар #66 от "КАП":

    САЩ не диктуват живота на земята отдавна.Погледни хладилника ти къде е произведе.Климаматка ти къде е произведе.Телевизира ти къде е произведен.Телефона ти.Самобръсначката.Молива.С военна сила нищо не се постига.Примера е Виетнам.Авганистсн.Ирак.Сирия.Ами България.Какво общо имаме със САЩ ..7 самолета ли ?Дънки ли носиш от САЩ .Какво само плашите със тоя САЩ

    Коментиран от #68

  • 68 Историята

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Gowo":

    В САЩ живеят много от най-богатите фамилии в света, които диктуват как да се развива световната икономика. А това, че в момента Китай е много напред, не е гаранция дори и за близкото бъдеще.

    Коментиран от #73

  • 69 Енгелс

    6 2 Отговор
    Тоя младеж нещо не е в ред. Да вземе и попрочете за ведовете общественополитически строеве и да не се излага! Комунизъм никога и никъде досега не е строен. Такъв строй не е съществувал! Имаше социализъм, но не и комунизъм. Аман от неграмотници!

    Коментиран от #74

  • 70 Маркс

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "ралф":

    Абсолютно! Един призрак броди из Европа....Призракът на КОМУНИЗМА. Съгласно Диалектиката той ще победи във всички държави по света. Другото е лъжи и празни приказки.

    Коментиран от #91, #98

  • 71 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    " МУСКЕТАРЯТ " --- РИШЕЛЬО !!!!!!!!!!???
  • 72 Всички

    3 0 Отговор
    тролчета са със Стокхолмски синдром, руснаците имат дума за такива, ама не искам да ме трият, и да имат полза никой не ги харесва, никой не лиже подметки от сърце, дерзайте ;)))
  • 73 Gowo

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "Историята":

    Китай е много богата.Немаш на представа.Презимствпто им е .Че докато тия богатите , за които споменаваш в САЩ се изхранват само със шантаж на световната икономика и далавери Китай работят Яко работят.

    Коментиран от #75

  • 74 5656

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Енгелс":

    Какво сте се хванали за една дума и като папагали повтаряте едно и също, за да разводнявате статията? Комунизъм нямало, комунизъм нямало... ясно е какво се има предвид в статията. 100 пъти написахте едно и също за "комунизъм" и под други статии пишете същото, закачени за думата "комунизъм".
  • 75 Историята

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Gowo":

    Спирам спора, защото преминаваме към "дебати в тъй нареченото Народно събрание".
  • 76 Ще видим

    5 1 Отговор
    Комунизмът е общество, за което си мечтаят евреите кабалисти. В тяхната книга "Зоар" ясно е точно е казано, че в идеалното общество "всеки ще дава според възможностите си, а ще получава според потребностите си". Такава беше и формулата на комунизма, която изучавахме в училище, ние по-възрастните. Така и не можахме да го построим. Комунизмът не е измислен у нас или в Русия. Той е измислен от световната върхушка, но е експериментиран върху нас. После същите тези от върхушката решиха друго и смениха посоката. Ние сме просто пионки. Този зверски капитализъм също няма да бъде вечен. Сегашните богати няма да бъдат все така богати. Впрочем децата на мнозина от тях вече умряха в бедност. Спомнете си "мистър 10%". Дъщеря му умря в бедност и алкохолна зависимост. Така че и тяхната не е ясна. Вижте и Божков, сле много малко време ще видите и други подобни съдби. Животът сега не е добре организиран и за повечето хора по света е много, много беден. Ще видим накъде ще тръгнат нещата.
  • 77 Бай Шиле

    1 4 Отговор
    Комунистите измислиха корупцията! Това всеки го знае.Браво на талантливия автор! Браво и на майка му,леля му и до девето коляно.
  • 78 Мишо Бирата

    1 3 Отговор
    Агенти от стария режим като Иво Инджов критикуват всичко свързано с соца !!!!!!!! Странно
  • 79 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "здрасти крети":

    Ти си автора и активно я пишеш...
  • 80 Цола Драгойчева

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Млад си товарищ и не помниш. По времето на комунизма българина имаше право само на едно жилище, това, в което живее! Нямаше право да си купи друго! Да не говорим за крепостничеството, наречено жителство! Питай баба си и дядо си!
  • 81 Цола Драгойчева

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Когато беше СОЦА":

    И затова имахме режим на тока...
  • 82 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Сталинист":

    Разпенил си се нещо. Избърши си пяната от ус..
  • 83 Госあ

    0 2 Отговор
    Мисля че тепърва ще я отворим отново. И тогава дупе да ти е яко соросе 😂
  • 84 Павел пенев

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "всеки май":

    Този е жалка пародия на антикомунист и евроатлантик. Разбира от агентурно оперативна работа,но не успя да разбере,че Георги Марков беше агент на ДС и че английските служби го ликвидираха точно за това.
  • 85 питащ

    2 2 Отговор
    Махнете това самодоволно брадясало и мустакато същество. Питайте психолози за какво говори такова оформяне на брада и мустаци за интелекта и самочуствието на човека който го е направил. А това,че твърденията му са пълни глупости няма защо да се коментират, обидное за образованите хора. Герберска калинка.
  • 86 Куку

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Gowo":

    Момче ли си, момиче ли си, не знам, но пишеш глупости! Повечето ти постове са полуистини, че и откровени лъжи! Недей си мисли, че само ти си живял тогава, и че само ти знаеш кой е работил на корабите! Поне на мен нито едното, нито другото минават, а защо...Ами познай от три пъти!
  • 87 Паметлив дедо

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Тоя ми мяза на Портос / от " Тримата мускетари"" /!!! И тая тиква не знае ли,че в България комунизъм никога не е имло?? Имаше социализъм,при който хората живееха спокойно и добре!! А при капитализмът " по български" кво прайм??

    Коментиран от #90

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 1001 нощи

    3 3 Отговор
    Добреееее, комунистите са имали корупция...и са я донесли в така наречената демокрация. Което предполага "демократите" големци, да я унищожават, страшната корупция по българската земя. А тя вече като огромен паяк, ни души ден по ден.... това момченце си е намерило ниша или близки има от онова време, затова говори щуротии
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 той

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "Маркс":

    почти е победил по цялото земно кълбо,а най-комунистически са САЩ и Европейския съюз.
  • 92 неее

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "истина е":

    там има пряка демокрация.
  • 93 Поредното

    1 1 Отговор
    Тъпо заклинание за комунизма . За комунизма трябва да говоряттези които са живелипо това време и тези, които са управлявали. Това вече е все по-малко възможно защото предвидливите "изследователи" и "историци" търпеливо изчакаха главните действащи лица да си отидат и те сега необезпокоявани да "разкриват"истината. Стари демократични фатки, които въобще не вървят.
  • 94 Черна котка

    2 0 Отговор
    Тук е анархо капитализъм...така го измислиха евреите. А тея от ДС са такива каквито им се каже...дреме им на тях за идеологии. Пара да се лапа
  • 95 ГруЮ

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Gowo":

    на това, което описваш му се казва шуробаджанащина по тези ширини. Виж когато една от най-големите световни компании плаща 1.4 милиарда подкупи и рушвети за 10 години за да купуват нейните продукти - ето това е корупция. Името можеш да намериш в нета. Просто потърси информация за най-големите корупционни скандали. Ние се явяваме дребни шмекери в сравнение с това.
  • 96 ГруЮ

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Gowo":

    Живял съм. Вярно бях ученик. А и съм го написал в поста си- корупция имаше, но на битово ниво, за дребни услуги. Не е като да възложил пътища и водопроводи за милиони на свои хора. Мащаба е различен.
  • 97 ГруЮ

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "И ОТНОВО":

    Е, те всички велики неща започват своя живот само като идея- демокрацията, Френската революция, полетът на братя Райт, мечтата на Циолковски за космоса.
  • 98 ГруЮ

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Маркс":

    Хе, верно- при всичките напъни, никой още не го е оборил. Измислиха Икономикс вместо него, пишат за Невидимата ръка на пазара, а Маркс си вее брадата и до ден днешен и даже се преподава в Западните университети. На първо четене в Google - в Кембридж, Колумбийския университет и университетът в Кент
  • 99 Товае само хипотеза

    1 0 Отговор
    Кой е толко луд да затвори "комунизъм" дори при условие и опеделение: "При коунистическото общество, веки работи соред възможносие си, а получава според потребностите (желанията) си", макар то да е в необозримоъеще време. Ами ако има късмета да го доживее, макар да е утопия?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове