24 Септември, 2021 14:15 3 552 28

ИПБ готови да помагат на Рашков

  • ипб-
  • пътна полиция-
  • бойко рашков

Мястото, на което е разположена камерата, не се характеризира като участък с тежки ПТП, видно от данните на МВР

ИПБ готови да помагат на Рашков - 1
Снимка: ИПБ

През последните няколко дни в Института за пътна безопасност са постъпили множество сигнали от граждани (повече от 60) за неизпълнение на разпореждането на министър Рашков от 17 юни 2021 г. от страна на служителите на “Пътна полиция”.

Ето какво съобщават от ИПБ:

На 24.09.2021 г. експерти на Института за пътна безопасност извършиха проверка на територията на град София и констатираха, че в 10,30 ч. на улица “История Славянобългарска” в посока на движение от надлез “Надежда” към ул. “Каменоделска”, след завоя, е поставена мобилна камера с тринога “Cordon-M” за засичане на превишена скорост.

Мястото, на което е разположена камерата, не се характеризира като участък с тежки ПТП, видно от данните на МВР. Видимото неизпълнение на разпореждането на министър Рашков от 17 юни 2021 г. създава объркване и неразбиране от страна на шофьорите за ефективността на контрола, който осъществяват служители на МВР. Необходимо е специализирано обучение и нова методология за контрол, която да бъде приложена в инструкцията за контрол на пътното движение.

Експертите на Института за пътна безопасност остават на разположение да помогнат на министър Рашков за ограничаване на растящия пътнотранспортен травматизъм в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    11 3 Отговор
    Покажете им камерата на КАТ на края на Аспарухвия мост ( огр. 30км/ч) ‼️

    Коментиран от #16

  • 2 Колю

    14 1 Отговор
    Под израза
    "резултат от работата" в МВР се разбира дейност (бройка) напечатани фишове... А не анализ на това колко човешки животи са спасени и защо?
  • 3 Последния Софиянец

    19 2 Отговор
    И Рашков не може да извади тези плъхове еничари от храстите.Запалете храстите и ще излязат на светло ха ха ха ха
  • 4 цербер

    3 2 Отговор
    От ИПБ експертите са готови да помагат на министър Рашков.
  • 5 трябва

    15 3 Отговор
    да има поне 10 пъти повече камери в градовете и по пътищата. И стационарни и в немаркирани автомобили. Културата на шофиране и нетолерантноста по пътищата е потресаваща.

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    6 1 Отговор
    Новия ( златен) булевард щеше да е с огр. 80км/ч ! Щеше, сега няма толкова катастрофи, но няма и знак ( значи 50км/ч на път с три ленти в посока без светофари и пешеходни пътеки) ! Знаци НЯМА, ама камера ИМАааа ‼️
  • 7 МАЮР КОСТОФ

    5 2 Отговор
    АЛОУ ТА ТАЯ ОТСЕЧКА Е ОКОЛО КИЛОМЕТЪР БЯ И АКО НЯМА ТРИНОЖНИК ЗА СКОРОСТ КО ЧЕ СТАНЕ БЯ „БАР БЕ КЮ ”ПОСЛЕ ПИС МАЛКО СЛЕД ТЕЦ ИМА И СТАЦИНАРНА КАМЕРА А ЗА НЕПОСЛУШНИТЕ ОЩЕ МАЛКО ПО НАТАТЪК ИМА И ГРОБИЩЕ И ТО ЦЕНТРАЛНО😢😢😢
  • 8 Глупости

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "трябва":

    Хубаво е човек да влага и мисъл в това което драска! Сега спрямо 20 г имаш не 10, а 50 пъти повече камери! С колко намали катастрофите? Отговора е в статистиката! С НУЛА! Та сега остава да стигнеш и до извода, защо и колко е в помощ камерата!

    Коментиран от #13, #15, #17

  • 9 БАЙ Х@Й‼

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "трябва":

    То и сега има всички толажии имат , всички арки с трафик камери също могат , само не са свързани с КАТ ‼️ Проблемът не е само висока скорост , проблем е и ниска скорост . В градовете проблем са и забранените маневри , ама колко са глобени за обратен през двойна линия ?
  • 10 ПЕЕВ

    4 6 Отговор
    РАШКОВ Е ДАМАДЖАНА
  • 11 Хасково

    9 1 Отговор
    И гр.Хасково е с безразборно спрели патрули с триноги. За опасен участък се съгласяваме с пътя между Хасково и Димитровград. Явно целта не е контролиране на опасни участъци с ПТП, а единственната цел е събиране на пари. Това е самата истина за съжаление!
  • 12 БАЙ Х@Й‼

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "трябва":

    Нищо лично , ама замислял ли си се , че всички ограничения са от времето на Москвичите? Сега почти всички автомобили спират за около 35-40метра от 100км/ч ! Не , че апелирам за високи скорости в населените места‼️

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Жоро

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й‼":

    Не е важно за колко спират автомобилите, а какви са реакциите, ти може да бързаш, но майката с две деца на задната седалка има други приоритети. Ограниченията са съвсем на място и нормални. Стига да се спазват. Най-обичам некой да ми светка и после на светофара да сме заедно, на жълто вече съм на 1-ва и потеглям, след 40м вече съм с 50 изредил предавките. Нашия още си бърка в носа на светофара.. Иначе много бърза.

    Коментиран от #21

  • 15 Жоро

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Глупости":

    Колко коли има сега и колко са били преди 20г, ай помисли малко, а ?

    Коментиран от #18

  • 16 Кук

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Там просто трябва да се сложи табела 80км защото скороста е твърде бавна за ,50км а да 2 платна.Още повече че се излиза от града .По скоро заради малката скорост стават катастрофите Идваш със 100 и намаляваш до 50 в Търново където пътя е по тесен е направено.Във Варна нали са по така не може.Булевард Левски е проектиран за 80км ама и а ограничение 50?Повече коли на пътя за по дълго време

    Коментиран от #27

  • 17 Е да прав си...

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Глупости":

    Ама тогава имаше и по малко коли...не бяха така бързи като сегашните...с тогавашните лади, москвичи, трабанти, вартбурзи, зазове и прочие не можеше да си правиш гонки...и манталитета на хората беше малко по друг...и най важното, никъде в новините не се споменаване за катастрофите по пътищата...а сега, само включиш телевизора и ти пълнят главата с катастрофи, заболели и умрели от ковид, убийства и тем подобни...
  • 18 Колко

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Жоро":

    има? Да не би населението да е във възход? Може би нямаш емигриране? Или се е намалил отрицателният прираст на населението? А ако се е увеличил трафика, решението е в увеличаване на платна, на скорост, на безконфликтни кръстовища, зелени вълни и т.н.! В противен случай създаваш задръствания! А това е враг номер 1! Води до почти всички възможни предпоставки за катастрофи! Чакай с камери да решиш тези проблеми!

    Коментиран от #19

  • 19 Жоро

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Колко":

    Задръстванията идват щото масово шофьорите не могат да карат, чоплят си носа, чакат тоя пред тях да потегли. Па после му се лепят, щото бързат, не знаят да си следят лентите и куп други проблеми. А колите са се увеличили защото повече хора може да си позволят да притежават автомобил. Искате повече платна ама нещете данъци, не щете да има камери да контролират невъзпитаните, нещете винетки, е как да стане ? Камерите трябва да са поне х10 и даже да има и такива за средна скорост, както е в Западна Европа.

    Коментиран от #20

  • 20 оня с коня

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Жоро":

    И ти,и ном.5/вероятно сте един човек/ искате броя на Камерите да се увеличи ПО 10.А ти ПОНЕ ЕДНА КАМЕРА КУПИЛ ЛИ СИ,и знаеш ли колко струва?Ами Обслужването й?Ама после що нямало пари за тва и онова.А знаеш ли пък НА МЕНЕ колко ми пука за за твоите Камери,след като Антирадара ми ги парализира всичките до една?Честно казано на такива като тебе мястото им определено при бай Ставри ама не да лежите,а да бачкате денонощто за да изплатите всички камери дето са купени с Париците на народа!

    Коментиран от #25

  • 21 БАЙ Х@Й‼

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Жоро":

    Жоре, майката с две деца я виждам всеки ден как отива пред градината и спира / там спирането е забранено/ , оставя или взима малкия от градината и .... с децата в колата прави обратен завой през двойна непрекъсната за да се прибере по-бързо ‼️ Нали тези малчугани после ЩЕ ПРАВЯТ КАТО МАМА ‼️ И тридесет да направят скоростта - тогава ще ни изпреварват велосипедисти и ел. скутери ( не че и сега не ни изпреяарват)

    Коментиран от #24

  • 22 Ами

    6 0 Отговор
    данъци има достатъчно! Стига някой да не ги краде! Демек да строи път на двойна и тройна цена спрямо Германия! А камерите, с камарата неадекватни ограничения създаващи проблеми, какво ще ти помогнат? Това, че по телевизията все те облъчват за проблема, замислял ли си се реално така ли е? Реално имаш няколко града с увеличен трафик и то много! Но видно катастрофите не са само там! Никой не търси причината защо в даден участък се случват катастрофи! Слагат едно ограничение и една камера и чакат да се реши проблема! Но той остава, защото не това е причината! Или според теб на участък с голяма концентрация на птп, всички са невъзпитани или минават само джигити там или може би, точно там нещо им щраква в кратуните на всички! Как камерата ти решава проблема? Проблемите са съвсем различни от това което ви облъчват
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 жоро

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "БАЙ Х@Й‼":

    Съгласен съм че е масова практика, жена ми съм я научил, че като си сбърка лентите на светофара или бърза, да не бърза ами да мисли. Ходи обикаля ако трябва на две три пресечки по надолу и така обръща. Нулева толерантност изпитвам към такива неща като даже и баща ми и приятелите ги мъмря.
  • 25 Жоро

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Ми не позна, не сме. А камерите се изплащат с дебилите.
  • 26 Видял

    0 0 Отговор
    Събрали се бивши фуражки,кухи глави,изволнени във времето назад за несправяне с задачите.Направили си институт.И сега ръсят акъл.Ами когато бяхте начело на системата къв го дирихте БЕ? Аре нема нужда и от вас на държавна хранилка.
  • 27 Видял

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Кук":

    Ами Цариградското в София?Караш с 70 и вместо така да стигнеш до Тракия само ограничения.Първо на моста на Автомобилната борса.Естествено до ОМВито виси тринога.След това свтофара на Горубляне.Пуска МПСтата на порции и така се създават конфликти на магистралата.После светофар на Враня заради баретите.После пешеходни пътеки на 3 лентова входно- изходна магистрала на европейска столица, с ограничение 50/40 и естествено тринога.После ограничение 60 заради КПП като през комунизма,за да броят гаргите.На влизане е същото,като има и ограничение и заради отбивка за бензинджииницата на Петрол.Това всичкото са хранилки.Питам къде в европа на изходна магистрала с три и повече ленти има пеш.пътеки и ограничения?Ако се направи тръгваш от Орлите и си караш с 80 и след Горубляне 100 и сле околовръстното 130 нито ще се изнервиш нито ще има тарафик на порции и т.н.

    Коментиран от #28

  • 28 Видял

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Видял":

    Ботевградско е същата куца работа.Добре ,че Боко построи последните 8 километра от Хемус,че там беше ужас и огромна хранилка.Но свтофарите,ограниченията и КППтата остават.На Джъмбо ограничение 60.Защо бе аланкоолу?Утре някой ще реши на Яна да вдигне МОЛ пак ли знак 40 ще сложите?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове