25 Септември, 2021 07:15 3 303 28

Добромир Живков: ИТН има право да се притеснява от новия проект

  • добромир живков-
  • прогноза-
  • социолог-
  • маркет линкс-
  • има такъв народ-
  • продължаваме промяната

Към ресурса на "Продължаваме промяната" можем да отчетем и гласоподаватели, които не гласуваха на последните избори, заяви социологът от "Маркет линкс"

Добромир Живков: ИТН има право да се притеснява от новия проект - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Трудно е да кажем към момента как ще финишира тази изключително динамична политическа ситуация на 14 ноември. Към момента имаме няколко наблюдения, които изглеждат достатъчно подплатени с факти, за да можем да правим изводи на тяхна основа. Очевидно новият политически проект ще влезе с летящ старт в 47-ия парламент. Второто, което можем да кажем, е, че има и сценарий, в който този остава в сегмента на партиите с резултат от около 10-12%"

Това каза социологът от "Маркет линкс" Добромир Живков в студиото на "Денят ON AIR".

Но все пак според него българският избирател все още се ориентира.

"Той е изградил някакво отношение към този проект, защото в публичното пространство тази тема не е нова. Но въпреки това все още се структурира отношението към него от страна на другите политически играчи. Към момента такъв проект се ползва със симпатиите на 20-30% от българските избиратели. Но това не означава автоматично гласуване за тази партия", подчерта Живков от ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан кой има повече право да се притеснява - БСП, ИТН или "Демократична България", той отговори: "Бих започнал с "Има такъв народ". Ние следим този проект 2-3 месеца. За момента това, което отчитаме, е основен електорален ресурс, почерпен от "Има такъв народ". Има известен ресурс, който се черпи също така от ГЕРБ, въпреки че изглежда парадоксално. Вотът, който имаха "Демократична България" на 4 април, за момента изглежда подсигурен, защото това е ядрото на партията, което се формира в доста дълъг времеви период и е устойчиво структуриран. Най-ниската точка, до която биха паднали, е 10%."

Живков припомни, че "Демократична България" имаше възходящ тренд през юли-август.

"Той се дължеше на това, че тази политическа сила години наред успява да покаже последователност и принципност. Това започва да се оценява от българските избиратели. И дори започва да се формира процент, в който социалната база на тази политическа сила излезе отвъд градската десница. А към ресурса на "Продължаваме промяната" можем да отчетем и гласоподаватели, които не гласуваха на последните избори", посочи Добромир Живков.

Социологът смята, че общите листи са имали потенциал. А по думите му участието на "Изправи се. БГ! Ние идваме" в 47-ия парламент е под въпрос.

"Очакваме избори 2 в 1 да увеличат избирателната активност. Мобилизацията се случва на втория тур. Засега няма сериозни алтернативи на политическата сцена като конкуренти на президента Радев", добави той.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всички Политици, Лози и подобни са се

    18 13 Отговор
    "Претиснили" "разтревожени" "жалят" ИТН?? Всички Дружно, що така?? Страх, че ще Повторят Успеха си отново на идващите Избори!! Има за какво да Реват "Доброжелатели те"!!!
  • 2 КОТарАК

    23 15 Отговор
    единствената надежда беше ИТН / Слави си е бизнесмен успял и разсъждаваше като такъв , щеше да направи нещо , праволинеен и спазващ обещанията човек е , никога нямаше да се изложи като име да кривне встрани...сега чакаме канадски звездички , изгряли покрай президента да ни оправят..с кленовото листо напред-никога няма да се оправим , докато не станем производители а не потребители / другото е приказки за дечурлига , да ви дигнат с педесетина евро пенсиите а те да лапат милиони
  • 3 Слави Трифонов

    24 22 Отговор
    Таргет групата на ИТН са сравнително млади и интелигентни хора, таргет групата на ПП са по-възрастни слабоумници - няма от какво да се притеснява ИТН. ПП ще вземе гласове от ДБ - ДБ има същата таргет група като ПП - пумиярите от София имащи се за десни.

    Коментиран от #28

  • 4 хаберих

    3 5 Отговор
    Президентът на Турция каза истината,че САЩ въоръжават терористите: "За съжаление отношенията между Турция и САЩ като две съюзнички в НАТО са далеч от желаното ниво. Факт е, че Вашингтон въоръжава терористите в региона. САЩ в момента продължават да оказват голяма подкрепа на някои терористични организации, много по-голяма, отколкото сме предполагали."- каза Ердоган.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 23 Отговор
    ИТН
    излъгаха
    НАДЕЖДАТА
    щото
    уж
    няма
    да са
    стагтутково
    ИТН
    са
    ПАТЕРИЦА на
    олигарсите

    Коментиран от #15

  • 6 Тая

    18 2 Отговор
    калинка, като гледам как и капе мед от устата за лъжците от дб, ми става ясен! коментара е излишен!
  • 7 свидетел

    11 15 Отговор
    чалгаконцертът приключи !

    Коментиран от #13

  • 8 Истинските

    21 11 Отговор
    избиратели на ИТН, са хора с морал и принципи! Наясно са с лъжите и помиите, за които се плаща да се леят върху тях и няма как да изневерят на морала и принципите си! Та не виждам смисъла от напъванията на този и онзи! В крайна сметка, колкото имат толкова! Техни са си, от достойни хора! Не се борят за власт и да излъжат избирателя! Това е достатъчно!
  • 9 ????

    17 21 Отговор
    Мисля., че партия ИТН приключи съществуването си, много по бързо от която и да е друга партия! Хората разбраха, че между пожарникар и чалгар няма разлика простотията арогантността и наглостта щяха да продължат да вилнеят на територията на България.

    Коментиран от #17

  • 10 БЕМ ТИ..ПРОМЯНАТА ,ЦЕНИТЕ, ТОКА,

    3 15 Отговор
    ФАТМАЦИТЕ,КАНАДЦИТЕ, АЙДУЦИТЕ, КОМУНЯГИТЕ , СОРОСИТЕ ,КОМ- ОЛИГАРСИТЕ И СМРАДЛИВИТЕ ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ. Я ТАКАВА ..."ПРОМЯНА"....НЕ ЩЕМ
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 10 Отговор
    ЧАЛГАТА
    не е
    КУЛТУРА
    а
    пошлост разврат

    Коментиран от #14

  • 12 Дааа

    18 9 Отговор
    За сетен път се убеждавам, че ИТН им бръкнал здраво на всички партии в зад.... Въртят сукат и все ИТН им е в устите, явно ще абицират още народ да застане зад ИТН. Явно тези дето мислят, ще застанат отнов зад тях, защото това е единствената партия дето се опълчи на досегашните мyшенници " милеещи" за българския народ...Всякъкви проекти, както този дето се пръкна, излъскан и от всички медии заобичан и ни го лансират се нагледахме през годините....досущ приличашт на ндсв
  • 13 LOSHIA

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "свидетел":

    Не само че не е приключил,тепърва започва!
  • 14 И ОТНОВО8434

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Това което ти наричаш чалга го има в Румъния,Сърбия,СМ,Турция,Албания и Гърция!Преди да ръсиш глупости ,положи усилия малко да се образоваш и ограмотиш
  • 15 Не думай

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А, ти как точно разбра , че са статукво??? Направиха коалиция с ГЕРБ и ДПС ли? Или аз нещо съм пропуснал или ти си просто банкянски трол! Ако бяха направили правителство с БСП, сега щеше да ревеш, че не са си спазили обещанието! Хайде троловете, стига сте се правили на луди!

    Коментиран от #19

  • 16 Успех

    14 10 Отговор
    Силата е в ИСТИНАТА.УСПЕХ ЗА ИТН.

    Коментиран от #22

  • 17 LOSHIA

    8 7 Отговор

    До коментар #9 от "????":

    ПРИКЛЮЧИЛА ,АМА НА КУКОВО ЛЯТО!СТРАХ!..........СТРАХ!..........СТРАХ!..........КОШМАРИ! СТРАХ!..........СЪНИЩА.......БЛЯНОВЕ В МЕЧТИ .......БЪЛНУВАНЕ....И
    ТЕЖКИ КОШМАРИ!!
  • 18 Красимир Петров

    11 10 Отговор
    ИБНИ няма да присъства в следващото НС.Дай България и ПП са готови да се коалират с ГЕРБ и ДПС само и само да управляват.ИТН отново ще са първи.
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Не думай":

    ТОВА Е ИНТЕРНЕТ всеки има право да коментира
  • 20 КЪРЛЕЖИ

    5 6 Отговор
    ЕДНО Е ДА ИСКАШ , ДРУГО Е ДА МОЖЕШ КАТО ИТН И ТРЕТО Е ДА СИ ПРЕДАТЕЛСКА ПОДВОДНИЦА КАТО КИРО И АСЕН - ВСЕ БЪРЗИ ПРОЕКТИ НА ЛОШИЯ МАТРАЛ !
  • 21 НОВА ПАРТИЯ

    4 3 Отговор
    ДАНО ДО ДВА МЕСЕЦА НАРОДА И ИТН ДА ОТСЕЯТ ИСТИНАТА И ЛЪЖАТА И ВСЕ НЯКОЙ ДА ИЗЛЕЗЕ С ЯСЕН ПРОЕКТ ЗА ПРОМЯНА , А НЕ ПРАЗНИ ДУМИ КАКТО ДОСЕГА ............... ЗАЩОТО НАКРАЯ ЩЕ СЕ ПОЯВИ ПАРТИЯТА НА ГЛАСУВАЩИЯ И НЕГЛАСУВАЩ НАРОД КОИТО ЩЕ НАПИШАТ ЧЕРНО НА БЯЛО КАКВО ИСКАТ ОТ ИЗБРАНИТЕ И ТЕ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА СПОРЕД ТРУДА СИ .............
  • 22 asd

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Успех":

    Щом разчитате на истината, първо трябва да я кажете! Започнете с истината за себе си!

    Коментиран от #23

  • 23 Тя е казана

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "asd":

    Или всеки ден трябва да се коментират лъжите може би? Айде нема нужда! Който има мозък е чул , видял и преценил! Който няма, се продава и само с лъжи се занимава!
  • 24 ОСЪЗНАЙТЕ СЕ

    0 3 Отговор
    АКО НЕ ПИЕТЕ НАТУРАЛНИ СОКОВЕ В КОИТО НЯМА НИЩО НАТУРАЛНО НЕ ПИЙТЕ И ОТ НОВАТА ОТРОВА ОТ САЩ , НАРЕЧЕНА ОТ ЦРУ ,,ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА " ЗАЩОТО ОНАЯ С КОСАТА ОСВЕН ВАС ЩЕ ПОКОСИ И ТЕЗИ ОКОЛО ВАС - ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ !
  • 25 АМАН ЗАМАН

    3 3 Отговор
    Нoвия пoлитичecки прoeкт Кирил Пeткoв и Aceн Вacилeв. “Кoaлиция нa пoчтeнитe”, кaктo я нaрeкoхa двaмaтa бивши cлужeбни миниcтри, a журнaлиcти рaзпoзнaхa в нeя рeпликaтa “Пoчтeнocт във вcичкo”, изрeчeнa oт Цaря прeди 20 гoдини. .......ТЕ НЕ ОБЕЛВАТ И ДУМА ЗА ДПС ГЕРБ БСП КАКТО И ВСИЧКО ОСТАНАЛО НО ЩЕЛИ ДА ПРОДЪЛЖАТ ПРОМЯНАТА !
  • 26 БОКОКРАД

    4 0 Отговор
    ЛИПСАТА НА КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ВОДИ ЗА НОСА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ..........................ТЕЗИ КОИТО ПРИТЕЖАВАТ ТОВА СВОЙСТВО ОБАЧЕ СА ПОЧТИ ВСИЧКИ НЕГЛАСУВАЩИ - ТЕ ПРОСТО НЯМА ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТ !
  • 27 12345

    1 1 Отговор
    България и живеещите искат утн, защото и те са да не каза по тежка дума за чалгата. Идват и пускат чалгата и като им направиш забележка скачат и обидите запичват от тяхна страна. Нека слушат, но вътре у стаите си, а за дръгите от селата, построили всички роднини и като я пуснат рая чалга мъзика ечи до рвсторанта, а и ресторанта и те и се получаваа едно ехо, объркване и после искате да сме здеави. Дали ти е ок, никой с никого не се стобразява слушайте, но намалете гивора. Но в чужда глава чуж акъл да вкараш не става. Според народа, такава у държавата. Пълно опростяване. Да продължават някои си, знаете кои, заместниците на дпс, герб, бкп. Лошо няма. И лекари и там пълна драма. Скоро не очакваме да се оправят нещата в БГ, за някои де. Някои явно са родени с късмет. Кой му е писано да тегли без значенуе религия, вероизповедание, ще тегли и ще се мъчи. Обещаваха ни светло бъдеще след 1989,а стана за малцина горе светло, а за мнозинството от населението зле. Или както казват старите, имат малки внуци. Тук е труден вече живора в БГ и се започва от тяхна страна завуст, който е на запад, а и на запад и там има българи добре и зле, както е в БГ, нима няма добре в Бг, има. Сложна е да обсъждане, най-много да стигнем до кривата круша, затова бъдете здрави и кой има късмет ще е ок, но не всичко е рози в тоя свят, има и черни краски и човек трябва да е подготвен за трудности. Бъдете силни, като камъка. Падаш ставаш и продължавал напред.
  • 28 Трол неграмотен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Слави Трифонов":

    пУмияри.....марш в първи клас
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове