Last news in Fakti

25 Септември, 2021 14:29 2 457 24

Божанков: БСП разглежда "Продължаваме промяната" не само като опонент, но и като партньор

  • явор божанков-
  • бсп-
  • разглежда-
  • продължаваме промяната-
  • опонент-
  • партньор

„Потвърдено е от самия Кирил Петков, че е имало опити да се купи партия от коалиция “БСП за България“, казва политикът 

Божанков: БСП разглежда "Продължаваме промяната" не само като опонент, но и като партньор  - 1
Снимка: БГНЕС

„Потвърдено е от самия Кирил Петков, че е имало опити да се купи партия от коалиция “БСП за България“, това не кореспондира със заявката на новите за почтеност. Но казусът е решен, тъй като “Екогласност“ са отказали. Кирил Петков и Асен Василев дължат отговор, защото са започнали този проект докато са били служебни министри и са използвали трибуната на служебния кабинет, за да изграждат своя публичен образ, за да правят партия.“ Това заяви народният представител от ПГ на “БСП за България“ Явор Божанков в "Дарик радио", като допълни, че това не е забранено, но не е почтено.
В предаването "Седмицата на Дарик" той обясни, че левицата не разглежда формацията на Кирил Петков и Асен Василев само като конкурент и опонент, но и като партньор: „България трябва да има редовно правителство и това сме го заявили ясно и последователно.“ По думите му има 3 основателни причини за това: „Да държим ГЕРБ и ДПС извън властта, да реформираме направеното от тях като законодателство и система и да посрещнем трите кризи. Това са пред нас непосредствените приоритети и те трябва да кажат конкретно какво смятат да направят в сектор здравеопазване, например. Техниката да не казваш дали си ляв или десен я видяхме при Слави Трифонов и тя не води до нищо добро. Лозунгът, че са и леви, и десни е сигурна рецепта за провал“, категоричен бе Божанков.
Народният представител от ПГ на “БСП за България“ обясни, че трябва да има конкретика по основните приоритети и затова за БСП изглежда несериозен подходът на “Изправи се.БГ! Ние идваме“ и “Демократична България“ да правят коалиция, при положение, че не знаят нито какви листи ще има, нито кой ще участва в тях, нито програма, нито приоритети.
Божанков бе категоричен, че за да не се провали и трето Народно събрание, трябва да се погледне внимателно какво е провалило първите две: „Провалът дойде оттам, че “партиите на протеста“ взривиха диалога, отношенията между тях бяха ужасни. Другата причина е, че те не заявиха ясни приоритети в кой сектор какво смятат да направят и третата е, че използваха времето да преследват някакви чисто партийни интереси.“ Той даде пример със съдебната реформа, която уж е била приоритет за всички, но 2 месеца не се е състояла.
„БСП единствена остана извън скандалите и то целенасочено сме водили тази политика, останахме единствената консолидирана група. Понесохме много обиди, но в крайна сметка държавният интерес е над всичко и хората го оцениха. Затова и социологията и всички проучвания отчитат повишаване на подкрепата и доверието в БСП. Това беше единственото отговорно поведение в тази ситуация“, каза още Божанков. Той допълни, че на срещите, които левицата проведе при опита за реализиране на третия мандат, двете основни теми са били редовен кабинет и актуализация на бюджета.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нямате

    10 7 Отговор
    шанс при тях като група !
  • 3 Dinero

    9 28 Отговор
    "Продължаваме промяната" ще имат 150 депутати най-малко!

    Коментиран от #10, #20

  • 4 Красимир Петров

    15 12 Отговор
    Всички искат да се присламчат към Прокопиевите слуги.
  • 5 Исината

    16 9 Отговор
    е, че ИТН е смешно копие на ппГРОБ!
    Ама не от жипката, а от ФБ диванчето!
  • 6 тошо

    3 6 Отговор
    този кои бесхе как дипутат
  • 7 ХА ХА ХА

    12 17 Отговор
    ТИЯ КОМУНДЕТА , МНОГО ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ БЕ ! МИНАЛИЯ ПЪТ НЕ ИМ СЕ ОТВОРИ ПАРАШУТА , АМА СЕГА ОЩЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЛИЖАТ , МАЖАТ , ЧЕТКАТ......ГЛАДНИ БЕ ИСКАТ ДА ЯДЪТ НА ДЪРЖАВНАТА ТРАПЕЗА , НЕ ЧИ ША НА УПРАВЯТ ЗА ПО ХУБАВ ЖИВОТ !!!!
  • 8 choko

    20 4 Отговор
    Отговорността да няма правителство е на ИТН и на ДБ !!
  • 9 дааа

    15 9 Отговор
    Ура товарищи продължавайте с ПОДмяната! Дъртите комундери се сменят от техните отрочета и пак спим с отвити крака и настиваме.
  • 10 Хи хи хи

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "Dinero":

    Не позна , ще имат най много 15 депутатина , и ша видиш сак ша са одзъцкат !
  • 11 Яяяяя

    13 4 Отговор
    Ма всички ли ще управлявате. Що да правим избори тогава. Нищо няма да излезе. Виновни няма да има и цялата парса пак хората ще я плащат. Безвремие ни очаква.
  • 12 ТаУмВзе

    11 10 Отговор
    Козяк стайл, бейби! Сега всичките долняци са на опашка за Хранилката. Идва виденова Зима бе, улавняци. Просто никой не се сеща, че има Български Народ.
  • 13 Цола Драгойчева

    12 7 Отговор
    Така разглеждате и ДПС, нали, другарю Божанков?
  • 14 оня с коня

    7 10 Отговор
    Божанков и БСП определят ПП като "Опонент",но повече от ясно е че ги смятат за ВРАГ,ПРИ ТОВА НОМ.1! А що за перверзия е да смяташ за "Опонент" Субект който ИСКА СМЪРТТА ТИ,"приватизирайки" БЕЗ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО Електората ти?!Иска БСП Партньорство с ПП?- моля,няма Проблеми,но ПЕТКОВ ще командва,а вие ще стоите на Задни лапички и ще го гледате стриктно в Очите!Аре хаирлията да е на подобно Партньорство:)
  • 15 Бсп губи

    9 10 Отговор
    Жалко за теб, хлапе, но с Корни потъвате. Много леви хора вече няма да гласуват за бсп, умориха се да чакат да я разкарате. Само ниския избирателен вот може да я гътне и това ще направят хората.
  • 16 Наивник си

    8 5 Отговор
    Екогласност са отказали, защото при вас имат осигурени места и бройки, но се въртят като ветропоказатели и ще ви продадат за цент, големи наивници сте.
  • 17 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 6 Отговор
    След двете силни крушета, които тази година избиратеите забиха на БСП, на 4 април и на 11 юни. БСП изпдна 2 пъти в нокдун и най-накрая разбра, че вече червени бабички са на привършване. И трябва да си намерят други де бил ни избортели. БСП разбраха, че им трябва коалиционен партньор, за да продължават да крадат от дърбавната баница. Ориентират се към Кирчо и Асенчо.
  • 18 Хаджи Генчо

    4 4 Отговор
    Дааа. За голяма част от БСП партньори са и ГЕРП и ДПС
  • 19 Киро на кирия

    5 4 Отговор
    Внимавайте много с Кирчо и Кокорчо, те са партньори само на ДБ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Идиот

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "САМО с ИТН и ПП":

    ами ние и в "спасители" чалгари(!) не вярваме.Сменете гъбите(!)
  • 22 Червен глист

    6 5 Отговор
    марш в Русия, вземете фатмака, канадеца и онези около него, стройте комунизъм там.
  • 23 Toxic

    3 3 Отговор
    Единственото спасение за България е БСП +ПП + Възраждане + ИБГНИ
  • 24 XxxL

    1 1 Отговор
    Божинка, хубаво ли е като ви вадят зъбките🤣🤣🤣А как само се наемаше като балканче на баир да плюеш и тролиш ГЕРБ🤣🤣🤣🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове