Last news in Fakti

26 Септември, 2021 06:42 3 104 70

ДПС: Наши кметове и активисти масово се подлагат на полицейски тормоз

  • дпс-
  • бойко рашков-
  • румен радев-
  • избори-
  • президент

Партията ще регистрира кандидати за президент и вицепрезидент на предстоящите избори

ДПС: Наши кметове и активисти масово се подлагат на полицейски тормоз - 1
Снимка: БГНЕС

Централното оперативно бюро ще издигне, утвърди и регистрира кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент на Републиката, това реши Движението за права и свободи на свое онлайн заседание на Централния съвет.

На заседанието бяха одобрени критерии и процедура за номиниране на кандидати за народни представители за изборите на 14 ноември 2021 година. Сред критериите за номинации на кандидати са да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движението за права и свободи и на либерализма.

По време на заседанието беше направен анализ на актуалната политическа ситуация по области и беше приета декларация, която осъжда остро всяко погазване за законите на страната и Конституцията на Република България.

ЦС на ДПС прие и декларация, в която се казва, че Централният съвет на ДПС осъжда остро всяко погазване на Конституцията и законите на страната, както и нарушаването на защитените с международни договори граждански и политически права на гражданите и предупреждава, че няма да позволи използването на държавния репресивен апарат за предизборните цели на президента и неговите министри.

На предходните избори силовият министър на президента Бойко Рашков се включи активно в предизборната кампания и, използвайки методите на комунистическия режим, припомни най-ужасяваща част от историята на 20 век. Масово членове и симпатизанти на ДПС, като партийни функционери, кметове или служители в общински администрации, бяха подлагани на непрекъснат полицейски тормоз, извършваха се обиски, арести, в нарушение на законите на страната. Полицейските служители принуждаваха хората да подписват протоколи, че няма да се занимават с предизборна кампания, че няма да разпространяват предизборни материали, при положение, че партийните функционери имат основно задължения да участват активно в предизборната кампания и в предизборните мероприятия. Абсурдна беше ситуацията и при служителите от общинските администрации, които бяха възпрепятствани да изпълняват основните си задължения по организиране на изборите. Целта беше сплашване, унижаване и стъпкване на човешкото достойнство, по същество лишаване от основни човешки, граждански и политически права, отбелязват от партията.

ДПС сезира компетентните органи в Европейския съюз и ще настоява за извършване на обективна независима проверка на всеки един конкретен случай, припомнят от партията.

ДПС постави въпроси и отправи питания и до министър Рашков, който си позволи да не отговори. Независимо от това, че в рамките на 46-ото Народно събрание не бяха получени отговори от министъра, ДПС ще продължи и в 47-ото Народно събрание да поставя тези въпроси и ще поиска министърът да понесе своята отговорност.

Защото само така всички ние можем да защитим демокрацията. Само така можем да покажем, че комунистическият режим е безвъзвратно отминал. Единствено и само демокрацията може да ни даде свободата и да гарантира правата ни. Затова всички сме призвани да защитаваме демокрацията. Изборите трябва да бъдат свободни, честни и демократични. Гражданските и политическите права на българските граждани трябва да бъдат защитени и гарантирани, допълват от Движението за права и свободи.

ДПС ще наблюдава внимателно този процес и няма да позволи нито на Румен Радев, нито на Бойко Рашков да нарушават Конституцията и законите на страната, заявяват от ДПС.

Обръщаме се към всички български граждани да бъдат смели и открито да се противопоставят на беззаконието и своеволията на самозабравили се министри. Демокрацията зависи от всеки един от нас и ние трябва да сме отговорни пред бъдещето на страната си, добавят от ДПС.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хаберих

    29 6 Отговор
    Върви си един мъж много тъжен. Среща го негов приятел и го пита:
    – Защо си тъжен, бе!?
    – Приятелката ми ме заряза.
    – Е, защо!?
    – Ами защо, стояхме си под душа и по едно време тя ми вика – „Хайде да правим пакости!“.
    – И ти какво направи?
    – Еми к’во… Пръснах й шампоан в окото.

    Коментиран от #4

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    90 9 Отговор
    ДПС трябва да бъде забранена ПАРТИЯ помниме
    ГАРА СЕЛО БУНОВО
    СЛИВЕН
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Генчлербирлиги

    78 6 Отговор
    Дъпъсъ извън закона и парламента!!!
  • 6 Еми да

    60 0 Отговор
    Няма страшно, да видите какво е !
  • 7 Ескишехирспор няма спор!

    46 7 Отговор
    Меди Доганов не е турчин! Той е руско мекере!

    Коментиран от #42

  • 8 Обикновен човек мюсюлманин

    59 6 Отговор
    Мразиме депесето.ще гласуваме за П П, млади и интелигентни хора.
  • 9 Проклятието на България !

    74 3 Отговор
    Движението за Права и Свободия !
    Аман,заман от тия!
  • 10 Галатасарай

    37 3 Отговор
    Не е на Доган сарай
  • 11 ДС ДПС

    78 2 Отговор
    Така я разбират ДПС демокрацията,. да си накрадем сараи, къщи за гости и еврофондове.
  • 12 АЛИ РЕЗА

    55 3 Отговор
    Лошо ми е, Радев пак ще е президент.
  • 13 пожелание

    65 6 Отговор
    Заминавайте за Турция и Ердоган ще ви посрещне с кафе и баклава .
  • 14 БОРУНА ЛОМ

    56 3 Отговор
    ПРОСТО КУПУВАТЕ РОМИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВАС, ЧРЕЗ ПАСТОРИТЕ!
  • 15 Герб и ДПС -едно лице

    46 3 Отговор
    Гавази и хайлази
    БИБИТКО и Караделя
  • 16 Продажници

    55 4 Отговор
    ДПС се издържа на гърба на българския данъкоплатец. Отделно служи на московските и турски интереси. Докога бе джабъми ще си веете байрака на гърба на българите
  • 17 Сатъра на Хана

    51 4 Отговор
    НЯМА АЛЪШ ВЕРИШ , РАЯТА СПРЯ ДА ПЛАЩАТ ЧЛЕНСКИ ВНОС НА ГРАДИНАРЯ АХМЕД , ОПЛАКА СЕ КАРАГЬОТЛУКА
  • 18 Башибозук до тук ! Без звук !

    53 2 Отговор
    Радев ще е президент втори мандат!
    А еничарите няма да крадат!
  • 19 Много добре

    64 3 Отговор
    Щом Диписето се жалва и плаче....значи е много добре.
  • 20 Марш при Ердоганя !!!

    41 4 Отговор
    Тука е БЪЛГАРИЯ !!!
  • 21 Боже Спаси България !

    37 3 Отговор
    Налазиха я герберасти, комуняги,турчоля и
    чалгари ! Какво да се прави ???!!!
  • 22 Този пак

    37 4 Отговор
    извади камшика за избирателите си, все някой ги тормози, това им е коза. И простите селяни вярват и гласуват като овце. Като правят далавери по изборите, как няма да ги следят? Какво искат, само да си веят байрака ли и да търсят свободия?
  • 23 караДАЙъ

    44 2 Отговор
    Пречат ни да купуваме гласове!
  • 24 Пазарджишки ром

    26 6 Отговор
    Аз се турчея и ще гласувам за бея от
    Росенец на кея.
  • 25 big

    35 2 Отговор
    Уважавам хората с турско самосъзнание, те са много добри хора и приятели! Разбира се във всяко стадо има и черни овци. Лошото при ръководството на ДПС е, че тяхната политика се определя от Турция и парите идват оттам и не само. Те самите се определят като либерална партия и донякъде социална, оттук е странна тяхната тясна връзка и подкрепа за ГЕРБ! Излиза, че те са много големи лицемери и лъжат своите избиратели, които не гласуват за политики, а по етнически признак. Колкото до Мустафа, той заслужи с неадекватното си изказване реакцията на Радев - Родина е мястото където си роден, а той наистина може да не роден в България. Обикновено мюсюлманите в България на неговата възраст говорят много добре и правилно български език, а той - не!

    Коментиран от #47

  • 26 Кой с Левски! Кой с Ботев!

    18 6 Отговор
    Ние с БИБИТКО и Доган! Трябва ятаган!
  • 27 Карадайката

    27 2 Отговор
    Нарушиха ни душевния рахат при алъш вериша на гласове!
  • 28 Нищо

    29 1 Отговор
    конкретно ?! Нито имена на тормизените , нито на тормозилите ги ! Така , че голи приказки !
  • 29 Има ли пробългарска партия у нас ?

    26 2 Отговор
    Питам АЗ ?! Кой с туркия,русия,сащ, ЕС!
    Няма хора с чест ! Затова НЯМА Прогрес!
  • 30 Хастор

    33 2 Отговор
    Всичките ви активисти за плътен контрол от НАП трябва да са тормозени. Това полицейското дето пречи да купувате гласове от римлянските махали е нищо. Финансовите връзки с предприятия като ВиК ,Горското , напоителни системи , и енерго дружествата с ваши хора са проводник на парите и властта . Там е играта с Герб и дялбата на мангизи. От тези предприятия са масово и съветниците на кметове в малките населени места. А всичките кметове на герб и вашите са за пълна финансова ревизия на имуществото на цялата рода поне 10 години на зад. Как от въшкари станахте въшкави с пари милионери. Имоти ,къщи палати по две в двор ,апартаменти на децата в градовете , лимузини , проценти от всякакъв възможен бизнес в малкото градче и пълен феодализъм там осигуряващ изборни гласове . Хората не ви искат и ви мразят ,но трябва да се хранят и живеят . Не разбират все още ,че е по-добре да вземат по тъмно сопите и да ви смажат костюмите заедно с тиквите. Но и това време идва. Младите са по-алчни и нагли от година на година . Вашите ще го направят .
  • 31 Възмутен

    30 3 Отговор
    Защо пишите за този с чуждата родина! По добре пишете за Ердоган! Този само о.ира всичко българско! Белене е родината му!
  • 32 Да гласуваме за тези млади хора

    23 1 Отговор
    От Продължаваме промяната. Стига стари
    Перекендета! Трябва вендета!
  • 33 Нито един глас за статуквото

    23 3 Отговор
    Пълна изолация от власт и ресурси
    Да се гласува за партиите от протеста
    За да изкарате теста
  • 34 Уйке

    22 1 Отговор
    Вашите местни бейове се разпореждат във вашите общини, точно както феодалите на ГЕРБ се разпореждат в цялата страна! Моята надежда е след изборите новото мнозинство да покани Б. Рашков за министър на МВР и той да продължи да въдворява ред и законност! Трябва да има нов освободителна процес и за Българския, и за турския етнос!
  • 35 Мастиков

    16 2 Отговор
    Хубаво е Ментата да каже какви права са му ограничили. Сигурно не му дават да се смесва с мастика и да прави облаци ? И затова е решил с йени ракъ да се омеша...
  • 36 Браво на Рашков

    26 2 Отговор
    Спри купените гласове от депесе
  • 37 От Бурса

    22 2 Отговор
    Да спрем на ДПС и гроб ресурса
  • 38 Активист на БКП

    22 2 Отговор
    Гара Буново, Слънчев бряг, хотел Сливен,гара Пловдив.... Турски атентати, убити българи.... Помним всички зверства на ДПС! Нищо не е забравено !!¡
  • 39 Йени ишик

    20 2 Отговор
    За гроб и ДПС камшик
  • 40 А СТИГА

    23 1 Отговор
    Какъв президент ще избираш? Нали скоро си беше при твоя президент Ердоган?
  • 41 Обикновен мюсюлманин от Сърница

    19 1 Отговор
    Срещу кубик дърва ни карат да гласуваме за
    Депесето. Но не са ни на сърцето.

    Коментиран от #49

  • 42 хитлер

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ескишехирспор няма спор!":

    Дръндарски циганин е от татарски произход.
  • 43 ХАН КРУМ

    14 1 Отговор
    ЗАБРАНА НА ДПС,РАЗСЛЕДВАНЕ, КОНФИСКАЦИЯ И ЗАТВОР.РАДЕВ ПОДКАРВАЙ ГИ НАРЕД ЕНИЧАРИТЕ. СМЕЛО И ТВЪРДО.
  • 44 Киро Жарта

    15 1 Отговор
    Ахмед Доган не е турчин,той е мелез между циганка и татарин🇹🇷
  • 45 1100

    12 1 Отговор
    Лъжец !Тази чужда, турска партия,ДПС ,трябва да бъде забранена.В коя страна в изборите участва ,чужда ,етническа партия ,освен в България? Позор! Има ли България, Православна страна или ,сме превърнати в придатък на турска партия и колония на най-корумпираната страна в света ,без вяра,/има 25/30 престъпни секти/-сащ.Новото правителство, към сащ ли ни тласка ,към Турция или и към двете пропаднали страни?Мислете!
  • 46 ууу

    10 1 Отговор
    нищо ви няма ... Тук е България !!!
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "big":

    Да ти а Кам у устенцето лизач

    Коментиран от #50

  • 48 ГРОБ БКП ДПС

    6 2 Отговор
    КарабурмЪтЪ се е разревал, защото избори идват и само така може да ги накара да гласуват за дЪпЪсЪто като отново ги плашат с торбалан.

    ГРОБ и дЪпЪсЪ двете страни на една и съща монета.
  • 49 Етнолог

    6 2 Отговор

    До коментар #41 от "Обикновен мюсюлманин от Сърница":

    Мълчи бе помачор ше ти измръзне резаната карабина зимата
  • 50 big

    4 3 Отговор

    До коментар #47 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И аз на тебе ту.рчак инвалиден, само че преди това съм взел пургатив.
    Отлитай в ханадола кюрдите да те оправят.

    Коментиран от #54

  • 51 Грогу

    12 1 Отговор
    Рашков непрекъснато да ги подсеща , че живеяят в България и регионите , в които живеят помаци са български , защото при управлението на ГЕРБ го забравиха .
  • 52 Ицо

    5 0 Отговор
    Къде това бе в Турция ли
  • 53 ДПС!! Копуване то и продаването на

    12 0 Отговор
    Гласове а е престъпление!!! Вие това правихте много години, безнаказано, и смятахте, че така ЩЕЕ вечно!! Но нее! Носите наказателна отговорност!! Ревете, законите важат и за вас!!
  • 54 big

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "big":

    Не е коректно да се коментира с чужд ник!

    Коментиран от #55

  • 55 66967878

    4 2 Отговор

    До коментар #54 от "big":

    Тук всички го правят или ти за първи път виждаш нещо такова?
    И нещо невярно ли има в коментара? Не си съгласен с написаното или какво ?

    Коментиран от #63

  • 56 Тоя па тоя

    7 0 Отговор
    Да вземете да се разкарате от тука че вече ни се повръща от вас.Каква наглост само.Оня Жельо ни ги натресе па взе че умря и ни ги трапаньоса.Няма отърване.Отврат.
  • 57 дс разобличител

    8 0 Отговор
    мръсник,отгледан от дс през последните 30г!
  • 58 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    6 1 Отговор
    ВРЕМЕ Е ОКОНЧАТЕЛНО ДА ВИ ИЗСЕЛЯТ ДА ОТПЪТУВАТЕ ЗА АНАДОЛА
  • 59 ггфф

    6 1 Отговор
    Полицейският ви тормоз не е спирал от 12 год. Полиция заедно с охранителни фирми издевателстват на хората от години, ама това не ви пречеше досега. При ГЕРБ се даде неограничена свобода на действие на охранители, събрани какви ли не, превърнаха се в шпиц команди/ наказателни бригади на властта.
  • 60 ггфф

    5 1 Отговор
    Точно в районите на ДПС от 12 год. се упражнява системен тормоз над хора, охранителни фирми са овладели цели райони, ходят по улиците и на всеки човек с торба с покупки гледат като на престъпник, обикалят край домовете на хората, пред веригите причакват техни хора, цивилни, вътре техни цивилни хора обикалят като клиенти и се закачат предимно за сам човек, за 1 вафла са готови да убият човек, толкова са насъскани... Военно положение са въвели прикрито.
  • 61 Жоро

    8 1 Отговор
    Браво на Бойко Рашков, ака Червения Сатрап. ДПС купуват гласове и трябва да им е ясно че ще им се диша във врата тоя път още по яко!
  • 62 XYZ

    9 0 Отговор
    Предизборното купуване на гласове от ДПС започна - затова реве Карадайъ - пречат му на покупко-продажбата!
    Тази земя не е твоя Карадайъ и не може да правиш, каквото на теб ти харесва - има закони, които и ти трябва да спазваш!
  • 63 big

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "66967878":

    Не мога да бъда съгласен: изказа, правописа и вулгаризма, не ги приемам! Всичко написано, може да бъде представено по друг начин със същия смисъл!
  • 64 Павел пенев

    6 0 Отговор
    Това трябва да бъде отношението към кметове и активисти,които на практика са представители на една етническа престъпна организация. Предстои съдебно заличаване на турските терористи,което ще подобри политическата ситуация у нас.
  • 65 истината

    6 0 Отговор
    Ами явно срещу активистите ви има сигнали за купуване на гласове. Явно вие бъркате предизборната агитация с патена агитация, което е противозаконно. Полицията е длъжна да провери всеки сигнал за купуване на гласове.
  • 66 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор
    Подходяща кандидатура за президентския пост е Негово Високопреосвещенство† Пловдивски митрополит НИКОЛАЙ, а за вице президент, представител от ДПС...и с Радев е свършено.
  • 67 Точно така

    0 0 Отговор
    Трябва, България не е Родината ви Майка .
  • 68 djemmil

    4 0 Отговор
    дпс 30 години в ТЬРГОВИЩЕ е недосегаема ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ е като бащинията им директора е бившия кмет на ОМУРТАК бащаму е инкасатор и прибира парите ГОРСКОТО ВСЕКИ Е НАЗНАЧЕН ОТ ДПС
  • 69 кака Ганка

    2 0 Отговор
    Вашите кметове и активисти много се оплакват. Защо ги избирате такива нежнички?
  • 70 Перо

    0 0 Отговор
    Само тормоз за престъпниците от ДПС!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове