Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 06:28 2 995 22

Даниел Вълчев за ПП: Винаги е хубаво, когато млади и образовани хора влизат в политическия живот на страната

  • даниел вълчев-
  • анастас герджиков-
  • румен радев-
  • продължаваме промяната-
  • избори-
  • петър илиев-
  • президент

Герджиков е уважаван човек, но и президентът Радев също има с какво да се похвали, смята бившият просветен министър

Даниел Вълчев за ПП: Винаги е хубаво, когато млади и образовани хора влизат в политическия живот на страната - 1
Снимка: БГНЕС

Според мен проф. Анастас Герджиков е добра, солидна кандидатура за президент. Той е един много сериозен преподавател, учен човек. С неговата кандидатура ще се получи една истинска кандидат-президентска надпревара.

Това сподели в интервю за "Лице в лице" по bTV бившият просветен министър и декан на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев.

Той апелира гласоподавателите да се опитат на изборите 2 в 1 да отделят вота за президент от този за народни представители, тъй като по думите му с президента избираме "националния селекционер на България" и не бива изборите на 14 октомври да се превръщат "в среща между Левски и ЦСКА".

Герджиков е уважаван човек и грях на душата на този, който каже, че това не е така. Но битката, както вече споменах, се превръща в по-сериозна. Президентът Радев също има с какво да се похвали, разбира се. Но освен тях двамата, бих откроил и кандидатурите на Лозан Панов и лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Според мен двамата ще имат едно по-радикално говорене и то няма да има за цел да разшири някаква електорална база, а да укрепи определени нагласи сред определени хора, обясни проф. Вълчев.

Той разкритикува и служебният министър на образованието проф. Николай Денков, който посочи, че намира за "притеснителен" факта, че кандидатурата на проф. Герджиков е подкрепена от ГЕРБ.

,,Аргументът, че е подкрепен от ГЕРБ и това било едва ли не лошо, ми се вижда странен'', отбеляза Даниел Вълчев и припомни, че самият Денков е бил зам.-министър в кабинет на Бойко Борисов.

По темата с двойното гражданство на Кирил Петков той изказа мнение, че бившият служебен министър на икономиката е трябвало да се извини.

Никой не казва "извинявай", а всеки започва да обяснява защо е прав, защото имало формално нарушение на Конституцията. Обществото все пак функционира благодарение на някакви правила, а уважението към правилата е нещо важно, подчерта проф. Вълчев.

Що се касае до самата формация "Продължаваме промяната", Даниел Вълчев смята, че тя има своето бъдеще и своите симпатизанти и акцентира, че винаги е хубаво, когато млади и образовани хора влизат в политическия живот на страната.

По отношение на казуса с плагиатството с Петър Илиев деканът на Юридическия факултет коментира, цитиран от novini.bg, че въпросът е приключен, тъй като Илиев е депозирал оставката си за прекратяване на трудовите правоотношения между него и университета.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниел Вълчев?? Не сме те забравили и

    26 2 Отговор
    Теб и подобни"Учени човеци"!! Дипломи в изобилие!! Почтени човеци, трябва да Управляват!! Само учени, но не Почтени, видяхме много такива!! Крадът и лъжат!!! Почтени хора трябват да управляват, Прости с Дипломи, се на гледахме 12год!Крадът и, лъжат!!
  • 2 Д Вълчев!! Голямо Менте си!!! Щом

    24 4 Отговор
    Агитираш за ГЕРБ си Ясен!!
  • 3 Жоро

    21 2 Отговор
    Помня като бях ученик цитата "да затваряме седянката" на учителските протести .. Ех долна сган

    Коментиран от #22

  • 4 Народът това

    10 13 Отговор
    иска-млади,образовани,неопетнени,честни политици.В момента това са ПП и затова хората ще се юрнат да гласуват за тях

    Коментиран от #17

  • 5 FEFE

    10 8 Отговор
    Засега ПП не са ме разочаровали, въпреки че имаха предложение от тук и от там!
  • 6 Dinero

    7 5 Отговор
    Кирил е на 41г не е толкова млад! хихи
  • 7 Абе

    18 3 Отговор
    Вълчев я кажи кака Куни къде избяга таз жена, бе ?!
  • 8 Порно

    14 4 Отговор
    Поредния фалш
  • 9 Сомалийския пират

    13 9 Отговор
    Единия осъден измамник,другия лъжец на квадрат и бъдещ подсъдим, голяма промяна ще да е....
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 9 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 4 Отговор
    ПЕТКОВ
    ВАСИЛЕВ
    са
    НДСВ
    2
  • 12 Георги v.

    20 3 Отговор
    Този е от крадливата и лъжлива Симеонова кохорта и има нахалството да ни поучава,и облъчва с глупостите си.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 оня

    8 2 Отговор
    Я се скрий малоумник:))
  • 15 Вальо Топлото

    6 1 Отговор
    АрхеПалячо.
  • 16 ЛЪЖЛЬОТО

    6 1 Отговор
    къде е лъжливия ПОСЛЕДНИИ СОФИЯНЕЦ
  • 17 Отговори

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Народът това":

    Ужас Как разбра че Кирката Асенчо и Израелецът са честни хора Роднини ли сте Или ви сложиха на Богата служба Кого заблуждават тези Оправачи Стига Лъжи
  • 18 пери

    10 1 Отговор
    Даниел Вълчев говори, че бившите управляващи не се извинявали, когато направели грешка. А той извини ли се, че като министър направи най-безумната "реформа" в образованието с въвеждането на делегираните бюджети? Сега той сам вижда резултата, но нещо не му отърва да признае, че това съсипа и продължава да съсипва образованието.
  • 19 Избирател

    8 1 Отговор
    Аман от лъжците на дедо от Мадрид!
  • 20 Отново СУ

    4 0 Отговор
    Пак един от суетните "капацитетите" на юридическия факултет се занимава с политика. Що не говори за факултетните проблеми или за съдебна риформа, а дава безсмислени изявления за "уважавани" незнайно защо ректори?
  • 21 Още по-хубаво е,

    4 0 Отговор
    когато тези "млади и образовани" влизат в политиката като средностатистически българи, а излизат от нея като милионери и с крайбрежни вили за милиони по Ривиерата. Оказа се , че т.н. "интелигентни и образовани" в повечето случаи са по-корумпирани от т. н. " простаци" .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове