Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 17:04 9 339 119

Доц. Мангъров обясни има ли основания за паника и тревога заради коронавируса

  • доц. атанас мангъров-
  • разпространение-
  • коронавирус

Нивото на смъртност от Ковид се определя както от здравния статус на населението, който в страната ни никак не е добър, така и нивото на здравната система и качеството на получаваната медицинска помощ, каза Мангъров

Доц. Мангъров обясни има ли основания за паника и тревога заради коронавируса - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Има ли основания за паника и тревога по повод разпространението на коронавируса, което влезе в своята т.нар. „четвърта вълна”? Повече помагат или вредят всекидневните сводки за новозаразени и починали? Ефективни ли са мерките срещу инфекцията и каква е отговорността на МЗ за това? Защо едва 20 на сто от българите се ваксинираха досега? Би ли мотивирал някои да се ваксинират и как? На тези въпроси отговори доц. Атанас Мангъров пред novini.bg. Той е началник на обособената "Ковид клиника" в СБАЛИПБ „Проф. Ив.Киров” – София - Специализирана болница по инфекциозни и паразитни болести.

В момента не се случва нищо по-различно от това, което става от м.г. насам. Имаше една начална, много малка вълна, после, през октомври и ноември тя нарасна в голяма, през март и април, също, а сега сме в четвъртата вълна и това отговаря на нормалния ход на разпространението на една нова вирусна инфекция, която така или иначе ще мине през цялото население. Впрочем нещо подобно се случило и преди всяка година, но в по-ограничени размери, при епидемиите от грип.

По отношение на високата смъртност, с която службите ни облъчват всекидневно, ще кажа, че ние винаги сме били начело в световните класации по смъртност от различни заболявания – сърдечносъдови и др.., това става пределно ясно, ако се върнем години назад и видим, че ние и тогава пак сме били начело в тези черни статистики.

Нивото на смъртност от Ковид се определя както от здравния статус на населението, който в страната ни никак не е добър, така и нивото на здравната система и качеството на получаваната медицинска помощ. В държавата ни то не е добро, всички са наясно. Това са двата здравни фактора, които обуславят високата смъртност не само от Ковид, но и от всякакви други заболявания.

МЗ се опитва по всякакъв начин да ограничи епидемията, но мерките, които се използват изначално не са ефективни. Нито носенето на маски, нито затварянията могат да ограничат една въздушно-капкова инфекция. Хората трябва само да знаят, че не бива да посещават местата, където се струпват големи маси и да спазват добра лична хигиена. Всички останали мерки – ресторанти, театри, фитнеси да работят на 30% и т.н. са пълни глупости и се внедряват само и само да се покаже, че се прави нещо.

Но така се нарушава нормалният ритъм на живот. Видяхме как въпреки строгите мерки в някои държави, епидемичният процес не спря – Австралия, Нова Зеландия, Израел...Казва се, че в интензивните отделения там умирали по-малко хора. Но това е заслуга на техните здравни системи, които са перфектно смазани и работят добре, за разлика от нашата.

Колкото за ваксините, аз винаги съм казвал, че е смущаващ фактът, че пациентите, които си поставят игли, биват заставяни да подпишат, че те лично носят отговорност затова деяние. А къде е отговорността на производителите? Не е ясно и нищо не казва. За отговорността, която може да носи нашата държава всички сме наясно. В началото на тази седмица едно 28-годишно момиче почина от мозъчни тромбози близо месец след поставена ваксина. Това не бе съобщено в сводките.

В нашата страна ваксиналното покритие е под 20 на сто. Всеки, който иска може да се ваксинира, но хората просто нямат доверие в целия този процес. Българите по начало сме недоверчиви хора. От онези, които починаха, между 7 и 10 на сто са били ваксинирани. Така че има много основания за съмнения във всичко това за онези, които обичат да мислят. Категорично невярно е да се твърди, че само неваксинираните граждани застрашавали всички останали.

От епидемиологична гледна точка, един човек, който не е ваксиниран и друг, който е, са в едно и също положение, защото и единият, и другият могат да се заразят и да заразят и други хора.

Аз не искам да мотивирам никого да се ваксинира, защото не желая да нося отговорност за нещо, в което не съм сигурен и не съм убеден. На мен лично ми е доста странно, че властите както у нас, така и навсякъде по света, в момента се държат като акционери във фирмите, които произвеждат ваксините. Управленията на обществата влизат в ролята на защитници и промоутъри на фирмите-производители. А те от своя страна вече могат да правят каквото си искат, защото са освободени от отговорност.

Не искам да бъда разбран неправилно – аз задавам въпроси, чиито отговори търся. И не отричам правото на всеки един човек да поеме лична отговорност и да си поставя колкото иска ваксини – дори от онези с изтекъл срок на годност.

Важно е обаче хората да са спокойни, да не се панират, да не изпадат в тревожност и депресии, а да се опитват да живеят нормално, защото сега сме в сезона на всевъзможните вирусни инфекции. В болници трябва да влизат само онези, които имат нужда от кислород, а не всеки, който вдигне малко по-висока температура.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 125 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    56 316 Отговор
    Не е добре човека, но нека говори, има си и почитатели.

    Коментиран от #8, #56, #74, #86

  • 2 Фани

    44 295 Отговор
    Kласески дебил!
  • 3 Петър

    328 42 Отговор
    Винаги с точни и аргументирани отговори,евала на Мангъров.
  • 4 Дон Жуан

    44 290 Отговор
    Защо публикувате този мошеник, който подстрекава неспазването на елементарни и задължителни здравни мерки?

    Коментиран от #11, #12, #18, #30, #37

  • 5 медик

    258 26 Отговор
    Докато има лекари,като този човек ще има медицина за в бъдеще време.
  • 6 Сатана

    151 11 Отговор
    Здравният статус на стадото е преобладаващ захранван с евроатлантически кюфтета замесени с безценните им ценности. Свобода или смърт ,е било верую на Васил Левски а нашето е бавна смърт
  • 7 Пешо

    186 10 Отговор
    Тест за антитела не се приема от здравното министерство, нали в това е идеята на ваксината да създаде имунен отговор към болестта. Време е за бунт.
  • 8 00014

    149 14 Отговор

    До коментар #1 от "Чочо":

    Май не ти харесват мислещите хора?

    Коментиран от #45, #85

  • 9 Трала лааа

    21 166 Отговор
    Тази невменяема шушумига беше казал в началото на пандемията , че вирусът миналпрез цял Китай без да го усятят и затова там имало 4000 жертви и вие вярвате на ТОВА ? ХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХА
  • 10 Аврам

    162 12 Отговор
    Това еточната и обективна истина.
  • 11 Петър

    184 6 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Жуан":

    Защо в автобус от 50 кв.м. може да има 100 човека,а на открит стадион от 10 декара не може да има 300 или 1000 човека? Чудни здравни мерки имаме,естествено лишени от всяква логика.
  • 12 666

    115 9 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Жуан":

    КЪДЕ ПРОЧЕТЕ ТОВА ? И КАК РАЗБРА ,ЧЕ Е МОШЕНИК !

    Коментиран от #13

  • 13 Верно ли

    64 9 Отговор

    До коментар #12 от "666":

    Ми то това поколение е научено да рови в Гугъл, а не на доверие към специалисти в областта си.
  • 14 Ваксиниран1403

    23 190 Отговор
    Ако бяхме нормална държава тоя отдавна щеше да бъде осъден и щеше да лежи в затвора с доживотна присъда без право на замяна. На неговата съвест и на съвестта на такива като него тежат поне 40 хиляди човешки животи. Това са преките и не преките жертви на двете епидемични вълни през които минахме до сега. Срещу него трябва да се заведе дело от всеки който е загубил роднина от ковид. Това отвратително и противно жалко страдащо от комплекси нищожество не може да бъде доцент. То трябва да бъде съдено за геноцид и умишлено убийство хиляди хора, а не да му се дава медийна трибуна.

    Коментиран от #19, #61, #72, #81, #90, #95

  • 15 ДС доносник

    9 140 Отговор
    "...Публикувано във факти.бг: здравния статус на населението, който в страната ни никак не е добър, така и нивото на здравната система и качеството на получаваната медицинска помощ." - това е заради такива шамани като теб Мангъров.

    Коментиран от #111

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кочо

    138 14 Отговор
    МАНГЪРЪТ Е ПРАВ!!!!!!!!

    Коментиран от #33, #34

  • 18 Дон жуане

    69 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Жуан":

    Събрал си простотията на много хора!
  • 19 Петър

    40 3 Отговор

    До коментар #14 от "Ваксиниран1403":

    Май започваш да се навиваш за "Амбасадор"

    Коментиран от #50

  • 20 Цървул

    13 106 Отговор
    Вчера президента Байдън определи неваксинираните като опасност за икономиката. Очаквам заради достойнството си, нашия Апостол на антиваксърите да предложи диспут между двамата,вместо да си чеше езика на регионално ниво.Само ме съмнява дали изобщо ще може да излезе извън България. Къде ще приемат неваксинирана суха съчка като Него?

    Коментиран от #23, #117

  • 21 Абе тоя

    8 64 Отговор
    Хем казва хората да не ходили там където се събират много хора и да спазват хигиена, ама ограниченията в капацитета на заведенията били глупост пълна, ха сега де,а като се препълнят болниците и изпрегнат ще каже пак за съчките, само дето при изпрегнали болници съчките ще са не само с вируса, а поради невъзможност да се лекуват
  • 22 Овцете

    33 5 Отговор
    Търсят пастир, къде е баце шебека да ги поведе ?
  • 23 Петър

    86 7 Отговор

    До коментар #20 от "Цървул":

    Ако Мангъров е суха съчка,то бай Байдън е пепел от съчката.

    Коментиран от #63

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 има логика

    110 6 Отговор
    Във всичко казано от него има логика. Един човек, който не се страхува да казва какво мисли. Четем и чужди сайтове. Не само той мисли така. Пък и статистиката го показва, не нашата разбирасе. Унас е стъкмистика.
  • 26 Рошко

    57 5 Отговор
    Мангъра президент
  • 27 ваксини летални

    90 3 Отговор
    актьора Джони Пенков се е ваксинирал два месеца преди да почине,но официално казват,че е от друго заболяване!

    Коментиран от #43

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 с какво

    78 1 Отговор
    Вижте статистиката за Индия. Над 1 млр население, 5 процента ваксинирани, лоша хигиена, но те почти са се справили. С какво? С подходящо лечение.
  • 30 qwerty

    44 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Жуан":

    Върви си при ков-рите и не коментирай неща, от които не разбираш!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Опа

    67 5 Отговор
    Мангъров вкарва доза оптимизъм у всички ни. Дали е прав или не ми е приятно да му прочета интервютата. Аз също се страхувам да се ваксам. Предпочитам да съм здрав и богат
  • 33 Чукча писател

    12 66 Отговор

    До коментар #17 от "Кочо":

    За кое е прав ?! Миналата година тръбеше, че до началото на лятото, вируса ще изчезне, после тази пролет ще изчезне, сега били виновни болните, че не са в цветущо здраве ... Жалкото е, че има страшно много неграмотни ганьовци, които им вярват на такива знахари

    Коментиран от #54

  • 34 Ваксиниран1403

    12 77 Отговор

    До коментар #17 от "Кочо":

    За кое точно е прав? По-скоро всяко едно нещо казано от него се доказа във времето, че не е вярно.Коя точно страна в света си реши проблема с преболедуване и там вече няма ковид? И преди да кажете Швеция вижте нивото на ваксинираните там. Към 07.10.21 ваксинираните напълно в Швеция са 64.7%, а с поне една поставена доза за 69.4%. Явно според вашата секта България ще е първата такава страна в целия свят, но явно това за година и половина и след повече от 20 хиляди официално регистрирани жертви и поне два пъти по толкова неофициални не се случило. Вашата секта и нейния виден гуро със “сухите съчки” какво казва колко години за необходими и колко жертви са необходими? Може би 40 хиляди или 400 хиляди жертви? Ами ако и тогава го няма заветния ви бленуван колективен имунитет? Защо човечеството не е постигнало до сега колективен имунитет срещу грипа и той не е изчезнал? Кое вирусно заболяване е изчезнало самичко само чрез естествен колективен имунитет без неговото изкуствено създаване чрез масово поголовно ваксиниране? Вашата секта е опасна и призовава хората към масови самоубийства.

    Коментиран от #38, #52

  • 35 Hoho Boho

    59 6 Отговор
    СТАТИСТИКА
    Информация към 00:00 часа на 8 октомври 2021 г.

    85.06%
    ОТ СЛУЧАИТЕ ЗА ДЕНЯ НЕ СА ВАКСИНИРАНИ

    88.52%
    ОТ НОВОПОСТЪПИЛИТЕ В БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ не са ваксинирани

    89.36%
    от починалите за деня не са ваксинирани

    А В БЪЛГАРИЯ НЕВАКСИНИРАНИТЕ СА -->>80%
    И се оказва, че почти няма разлика от това дали си ваксиниран или не.

    Коментиран от #41, #42, #58

  • 36 Сатъра на Хана

    9 71 Отговор
    ЩЕ МИ СЕ ДА СЕ ПРОБВАМ И ОСЪДЯ НЯКОЯ БЪЛГАРСКА МЕДИЯ И ДОКТОР СМЪРТ ( МАНГЪРОВ) ..... ЗА ПРИЧИНЯВАНЕ НА ВРЕДА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ...
  • 37 изрод от ГЕРБ

    40 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дон Жуан":

    Какво ти разбира шамандурата от вирусология?
  • 38 LOSHIA

    32 4 Отговор

    До коментар #34 от "Ваксиниран1403":

    А защо си мислиш ,че ти каквото си написал е вярно??

    Коментиран от #49

  • 39 Анонимен

    64 4 Отговор
    Мангъров е прав за едно. Щом отговорността е моя, аз преценявам дали да се ваксинирам. И никаква социална дискриминация от сорта на зелени сертификати не може да го промени.
  • 40 Абе

    6 36 Отговор
    Едно нещо има, което се правите, че не съществува и то е не толко статистиката, а това е , че болниците не издържат в даден момент и край първо с планови те операции, после и с другите, поради изчерпан капацитет и това ставаше и в най богатите държави и Мангура го знае, но се прави на по луд от колкото е всъщност
  • 41 Ваксиниран1403

    35 8 Отговор

    До коментар #35 от "Hoho Boho":

    А как стоят нещата по възрастови групи? Колко процента от починалите са над 60 години? Колко процента са ваксинираните над 60? Тук данните се поднасят манипулативно умишлено. Защото няма разбивка по вид поставена ваксина, по това преди колко време е извършена ваксинацията, както и по възрастта и здравословното състояние на ваксинираните. Без тези разбивки всички изводи от данните са напълно неоснователни и манипулативни. Това вече се доказа от данните в другите страни. Както винаги “кучето ” е заровено в детайлите, но те не се оповестяват за да продължава пропагандата и разделението, което е целта.
  • 42 Айде, бе

    4 34 Отговор

    До коментар #35 от "Hoho Boho":

    И тоя и той се прави на луд, абе 90 процента е ефикасността на ваксината, нормално е 10 процента да нямат защита и пак е субективно, но в страните с висок процент ваксинирани и пълни стадиони не е нужно и статистика да гледате, болниците издържат, а преди без ваксината му опускаха края само след 2 мача в шампионската лига
  • 43 Хехе

    4 5 Отговор

    До коментар #27 от "ваксини летални":

    Добре е че си разбрал за предишните заболявания на Джони Пенков.Трябва обаче да се чете,преди месец той влезе в болница, но не заради Ковид.
  • 44 Анализатор

    11 56 Отговор
    Това е един изключително вреден човек, търсещ изява.
    Този човек плещи глупости по всички медии.
    Когато политиката на държавата е за тотална ваксинация, той върви срещу тази политика. Ето защо той няма място в държавна болница.
    Той трябва незабавно да бъде уволнен и нека си търси работа в частна болница или да емигрира, да видим дали там някой ще го вземе. Просто трябва смелост в МЗ!
  • 45 Анализатор

    8 38 Отговор

    До коментар #8 от "00014":

    Като гледам подобно на вас мислещи хора има само в БГ.
    Затова сме на това дередже...
    Нарочно съм написал вас с малко "В".
  • 46 Христо

    62 6 Отговор
    Прав е Мангъров, че цели правителства се държат като акционери във Файзер, примерно. Но аз се чудя защо много от надупчените се държат също като такива.
  • 47 А бе

    9 48 Отговор
    Не разбирам безпътник като Мангъров! Той е медицински антигерой, не дава никакъв оптимистичен път или решение, но пък налага собственото мнение като меродавно, макар и безполезно.Смисълът на неговата идея се състои в таксата от 200 лв,ако тя ще ви излекува, блазе ви!

    Коментиран от #70

  • 48 Tzar

    20 7 Отговор
    Mангъров президент!!!
  • 49 Ваксиниран1403

    8 23 Отговор

    До коментар #38 от "LOSHIA":

    Защото това което казвам е подкрепено от статистическите данни от страни от целия свят. Голите твърдения на водача на една секта нямат никаква стойност на достоверност извън съзнанието на сляпо вярващите в култа на сектата.
  • 50 До Петър

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Петър":

    "Май започваш да се навиваш за Амбасадор"
    Хахахахаха, евалата човек. Направи ми деня! :D
  • 51 ТОЯ НА ФОТОГРАФИЯТА

    3 11 Отговор
    💩💩💩💩💩💩💩💩💩
  • 52 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ваксиниран1403":

    400000/6900000 са точно 5,797%....Смяташ ли,като пишеш числа???21 505/6900000 в момента сме 0,3116%,такава е смъртноста в бг.Русия 0,1398%,ВЕликобритания 0,2082%!Тяхното здравеопазване е много по добро от нашето,а процентите не го показват !

    Коментиран от #67

  • 53 Бай Шили

    21 2 Отговор
    Приберете Тиквата у пандиза и Ковидо у БГ че умре
  • 54 уважавайте

    19 1 Отговор

    До коментар #33 от "Чукча писател":

    Неграмотните ганьонци вярват на всичко, което им казват по медиите. Грамотните четат и научават истината. При 20 процента ваксинирани, при това повечето възрастни хора, не са ли много коментариите им в този сайт. При това агресивни. Уважавайте мнението на другомислещите, а то виж че след известно време се окажат прави.
  • 55 зъл пес

    4 17 Отговор
    Мангъров,не само за ваксинация се иска информирано съгласие.Аз като си правя Разни изследвания,включително ядрено магнитен резонанс,защо ме карат да подписвам такова съгласие?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 коко

    27 2 Отговор
    Една част от хората имаме нужда от подобни включвания на д-р Мангъров. Да е жив и здрав той , както и колегите му, които мислят като него. На останалите никой не пречи да го мразят - това е напълно безплатно, а и ако подобрява здравето им е просто супер.
  • 58 ваксиниран

    13 1 Отговор

    До коментар #35 от "Hoho Boho":

    За статистиката ваксиниран е този с две игли и то 14 дни след втората игла. До тогава е в графа неваксинирани.
  • 59 Дечо

    29 0 Отговор
    Нима здравеопазването не е в плачевно състояние?!
    Малцина са лекарите, които съвестно се отнасят с пациентите.
    Нивото навсякъде е паднало безобразно - разбира се за обикновения човек!
  • 60 демократ

    1 18 Отговор
    Тъпчо що не си изядеш дипломата,ако имаш такава.
  • 61 миризлив пръч

    21 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ваксиниран1403":

    Добър здравен статус зависи от самите нас,ако ти ядеш и пиеш на корем,не спортуваш,а седиш и пърдиш на дивана пред тв,как аджеба очакваш добър здравен статус???Да дойда аз и да те вдигна за да отидеш да поспортуваш???Е няма как да стане.Така че виновни сте си вие.
  • 62 8686

    4 22 Отговор
    Този е убиец, крайно време е да бъде подведен под съдебна отговорност, както предните управляващи, така и сегашните поради тотално и неадекватно справяне с корона кризата!!! Рано или късно ще си платят!!!!!!!
  • 63 суха съчка

    1 14 Отговор

    До коментар #23 от "Петър":

    Е не го защитавай де,суха съчка си е и точка.Я го поразгледай по-внимателно.
  • 64 Отврат

    4 18 Отговор
    Този из род още ли не се е гръмнал? Само питам!
  • 65 Яулево

    1 12 Отговор

    До коментар #56 от "оня":

    Абе стига сте използвали вируса за политическа пропаганда, гнасни тролове на абв и оня нещастник от възраждане, аз съм гладувал против гер п и пак съм ваксинират, чугунен мозък, и твойте идоли се ваксинираха, да те светна само!
  • 66 Интензивното

    28 2 Отговор
    Мангъров е много прав,но има едни тролчета,които постоянно съскат и дори не са ваксинирани.Скоро ще направим 2 години ковид пандемия и още не сте разбрали,че това не е пандемията на века?Сигурно всеки ден си задавате въпроса щом има пандемия защо сте още живи?Ако беше толкова страшно първо ние в спешното щяхме да сме умрели и забравени отдавна ето това е пандемия.Гледайте си живота и се пазете от настинките това е всичко

    Коментиран от #71, #73

  • 67 Ваксиниран1403

    2 19 Отговор

    До коментар #52 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не гледай статистиката от началото на епидемията до сега, защото за много от страните има два коренно различни периода преди и след масовата ваксинация. Следиш ли още смъртността във Русия и Великобритания? Трябва да обясниш май защото твърдеше, че ще бъде точно на обратно ситуацията

    Коментиран от #80

  • 68 Винету

    6 28 Отговор
    Защо го пускате този в публичното простраство. И без това хората са объркани за истината с ваксините. Трябва да се ваксинираме всички. Имунитет от вируса не е препоръчителен. Може и да не оцелееш ако разчтиаш на него. Ваксинирайте се бе хора!!! Нищо не губите от това.
  • 69 Мангъров е човекът 💞Без страх напред

    19 5 Отговор
    Ковид мафията при Бай Ставри
  • 70 Бай Шили

    22 6 Отговор

    До коментар #47 от "А бе":

    Те правителствата са си акционери в Файзер и Модерна. А ваксинираните ги е яд че са се ваксинирали и треперят от страх да не ги чатне тромбоза.
  • 71 Бай Шили

    3 4 Отговор

    До коментар #66 от "Интензивното":

    Бойко плаща ако.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Не се правете на интересни

    10 4 Отговор

    До коментар #66 от "Интензивното":

    И не пишете глупости, за да не излиза пак говорител ката на спешма помощ да се моли да се спазват мерките, че не издържат, а статистиката дали всички в интензивното или не е ясна, тя е същата като общата, но в никакъв случай не е като за грип
  • 74 този който

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чочо":

    Ти не си добре...!!!
  • 75 СЗОмафия

    26 7 Отговор
    Мангъра е достоен за министър на здравеопазването сегашните са жалки чучела.В нашето семейство имаме 2 ваксинирани(по принуда)и 2 неваксинирани-аз и тъщата,която е на 95.Тъщата каза още в началото,че това с грипните ваксини са глупости преболедува го леко и сега е добре ходи и сама се грижи за себе си.Аз като зет като мед вземам пример от нея,защото 95 се достигат с хитрост и акъл.Тренирам калестеник и бокс срещам се с много хора постоянно в паркове и зали без маски и нищо в нашия живот не се е променило здравословно.Маски не носим.Боледуваме еднакво,като в момента аз и тъщата сме най-коравите.Относно ваксините по моите наблюдения не вършат никаква работа и носят много неизвестни със себе си понякога и притеснителни.Тези ваксини не са онези за които се представят и каквито би трябвало да бъдат.Затова с тъщата сме решени,ако ни задължат да се борим за живота си с оръжие никаква милост
  • 76 набухвател

    25 5 Отговор
    Абе това ваксинираните много агресивни?!Дали е страничен ефект от ваксините,или чувството,че има много непрецакани?!Разбирам ги напълно-кофти усещане,че от ковид може да се разминеш,но от ваксините едва ли.Видя ли някой мой познат ваксиниран и го отписвам!Такъв човек е способен да ти забие нож в гърба само ако се закашляш.Да благодарим на ковида,че ни отвори очите да видим кой кой е!!

    Коментиран от #77

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Интензивното

    6 2 Отговор
    Вие така ли разбирате за истината,когато някой излиза и говори и край това е?Я по-сериозно.Говорителката говори каквото и кажат да говори.Едно време интензивното нямаше говорителници а само бачкатори,които си пиеха кафето на екс и приклякваха по коридорите изтощени.Вие пък вярващите на днешни говорителници ходехте на работа болни,като по цял ден кашляхте и се сополивихте разнасяйки вируси и бактерии навсякъде заразявайки своите колеги и никой не ви съжаляваше дори вашите шефове ви заплашваха,че ако си вземете болничен сте до тук шут в задника и на улицата.Бившата старша познавате ли я?Беше герберска калинка адски некадърна спъваше се в шнуровете на кислородните апарати и правеше смъртоносни за пациентите грешки.Хайде да не си отварям устата повече,че това си е за спец съда
  • 79 Прав е

    6 2 Отговор
    Мангъров. Чудя се само - в тяхното отделение правят ли ваксинации?

    Коментиран от #82

  • 80 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #67 от "Ваксиниран1403":

    Зависи кой как брои и прави стъкмистиките! Ако не се лъжа неотдавна във Великобритания промениха критериите за отчитане на починалите с диагноза "Ковид"! По тая"логика" в неваксинирани Беларус и Афганистан има далече по-малко починали от Ковид.... Или поне така ги отчитат!

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 А също

    8 2 Отговор

    До коментар #79 от "Прав е":

    подписват ли информирано съгласие и кой носи отговорност?
  • 83 Ваксиниран1403

    4 6 Отговор

    До коментар #80 от "Гост":

    Не са променяли критериите в Великобритания. Затова се сравняват данните от всяка страна от преди ваксинацията спрямо тези след ваксинацията за същата страна. И получените съотношения от вълните преди и след ваксинацията вече могат да се сравняват между отделните страни, в противен случаи всичко е абсолютно недостоверно. Защото във всяка страна най-малкото нивото на тестване е много различно. Отделно от това всяка стана си има нейните особености които се отразяват много значително на развитието на епидемичните вълна в нея.
  • 84 Ъхъ ъхъ

    2 3 Отговор

    До коментар #81 от "Хаха":

    като смотан тираджия дет се плаши от магистрален спин.
  • 85 Геодезистът

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "00014":

    Ганю винаги е бил тъмен балкански субект и изчезващ вид.
  • 86 Пуделистан

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чочо":

    Когато казваш истини, си неудобен!
    Жалко, че ни управяват партийни пудели и тамагочита!
  • 87 Геодезистът

    8 0 Отговор
    Какво стана с преброяването, колко ганювци сме?
  • 88 име

    2 15 Отговор
    Този мангъров още ли не са го вкарали в лудницата
  • 89 Просветен илюминат

    10 2 Отговор
    След като от данните за смъртността преди и по време на този измислен Ковид няма почти никаква сериозна разлика извода е само един,че отново спрямо това как в медиите авторитетите ви представят един проблем вие започвате емоционално да приемате различно една информация през собствената си призма и е много важно разбира се как се поднася една новина.
    От доста години се коментира предварително какъв щам грип се очаква да дойде.
    И никой не се замисля как аджаба някой прогнозира и на какъв принцип вижда бякъде си всичко това?
    Каква е технологията за предсказания запитвате ли се?
    Като толкова спорите как един не се намери да потърси от здравното министерство документ от лаборатория която е изследвала вируса и разполага с налично доказателство за него,а ако не разполага защо се разиграва целият този цирк?

    Коментиран от #92

  • 90 Просветен илюминат

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ваксиниран1403":

    Ето как изглеждат коментара ти и не само твоя:
    Самураят и войнът излезли на площада пред всички. Войнът започнал да хвърля камъни по противника си, заплюл го в лицето, използвал груби обиди. В продължение на дълги часове той се опитвал да провокира стареца, но накрая, изтощен и унижен, се принудил да направи крачка назад.
    Учениците веднага обградили самурая и го попитали: „Как можахте да търпите всичко това? Вие показахте такава страхливост…“.

    Самураят със спокоен тон задал въпроса: „Ако някой ти донесе подарък и ти не го приемеш, на кого принадлежи подаръкът?“.

    „На този, който го е донесъл“, отговорил един от учениците.

    „Така е и със завистта, гнева и обидите. Когато не ги приемеш, те продължават да принадлежат на онзи, който ги носи в себе си!“.

    Коментиран от #91

  • 91 Това сигурно

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "Просветен илюминат":

    го е казал Бил Гейтс.
  • 92 Ваксиниран1403

    3 4 Отговор

    До коментар #89 от "Просветен илюминат":

    Напротив през 2020 всички страни имаха голямо скокобразно нарастване на общата смъртност. В някои страни като България увеличението на смъртността е 15% по-голяма спрямо средната за последните 5 години. А през 2020 в България имаше реално една значителна епидемична вълна през есента. През 2021 нарастването ще е още по-голямо, защо имаме две вълни от полета на тази година и сегашната. Колкото до грипа ами няма прогнозиране когато тук не е грипния сезон в южното полукълбо е грипния сезон и много добре се знае какво върлува там със смяната на сезоните се очаква вариантите от там да се пренесат и тук.

    Коментиран от #93

  • 93 Просветен илюминат

    4 2 Отговор

    До коментар #92 от "Ваксиниран1403":

    „Ако биологичен шок причинява заболяване и никой не разбира какво се случва, може ли това да е оркестрирано до такава степен, че цели маси от хора да могат да се разболеят?”

    Коментиран от #94

  • 94 Ваксиниран1403

    3 4 Отговор

    До коментар #93 от "Просветен илюминат":

    Теории безсмислени колкото искате, но хората си умират и това е факт, които е видим за всеки, който не се прави на щраус и не си заравя главата в пясъка и не повтаря, че всичко било измислица.

    Коментиран от #98

  • 95 С кеф ти

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ваксиниран1403":

    сложих 144 тия минус,къде се беше изгубил,карал си ковид пак ли,ваксиниран 1403.
    5238

    Коментиран от #97

  • 96 потърпевш

    5 0 Отговор
    преди много години играехме карти с един стар доктор, който казваше: " 80% от случаите минават,"излекуват се", независимо от лечението, проблема е с останалите 20%, дали ще познаем и ще можем да помогнем или не дай боже да навредим."
    Има ли принципна разлика сега?
  • 97 Ваксиниран1403

    3 4 Отговор

    До коментар #95 от "С кеф ти":

    Това че не споря непрекъснато с вас тук, не значи, че съм болен се пак си имам и далече по-значими неща за правене.
    Знам, че си мечтаете затова антиваксъри наивни, но аз съм си жив и в прекрасно здраве за ваш ужас.

    Коментиран от #100

  • 98 Просветен илюминат

    6 1 Отговор

    До коментар #94 от "Ваксиниран1403":

    А преди не умираха ли?
    Умираха нали,а с бедността защо досега никой не се захвана да я премахне?
    Има ли някаква полза от това?
    Не,а да си здрав има ли също?
    Ако няма болни здравната система от какво ще печели?
    От мен над 25г като не я ползвам какво спечели?

    Коментиран от #99

  • 99 Ваксиниран1403

    3 3 Отговор

    До коментар #98 от "Просветен илюминат":

    Разбира се,че умираха, но сега умират още повече в това е същностна. Безсмъртност никога е нямало и никога няма да има в това едва ли някои се съмнява. Не на последно място трябва да се обърне внимание на профила на преобладаващите жертви на болестта. Това са се възрасни хора със съпътстващи заболявания За управляващите това е идеално от колкото пенсионери и болни се отърват това са публични разходи които те ще си пренасочат за правилното усвояване тоест за кражба. Защо да искат да спрат епидемията?Защо да искат да има масова ваксинация?
    Тук всичко се прави само за да се имитират действия, колкото да не ги критикуват, че не правят нищо. А реално искат епидемията да може да засегне колкото се може повече хора и да убие много от тези които са разходи за бюджета. Ако това не форма на геноцид какво е?
  • 100 Доста се

    2 2 Отговор

    До коментар #97 от "Ваксиниран1403":

    учудвам, че хора,които се имат за интелигентни(и може би са такива) се провалят при теста с подписването на информирано съгласие.
    Циганите се справят далеч по-добре.
    Очевидно е въпрос на инстинкт за самосъхранение.

    Коментиран от #101, #102, #103, #104, #107

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Ваксиниран1403

    3 3 Отговор

    До коментар #100 от "Доста се":

    Затова в сега ковид отделенията е пълно с не ваксинираните дърти ман-густи защото имат инстинкт за самосъхранение сигурно.Откъде на къде твърдите подобни глупости за съгласието което се подписва при ваксинация. Това е гнусна пропаганда в която няма нищо вярно. Това много лесно може да се провери, но никои не си прави труда да провери и това се използва като “сигурно доказателство” от антиваксърите.
  • 103 Явно,

    2 1 Отговор

    До коментар #100 от "Доста се":

    както Президентът, така и всички наши лидери, които се ваксинираха, са cе прoвaли при тecтa c пoдпиcвaнeтo нa инфoрмирaнo cъглacиe,
    далеч по-зле от цигaнитe, и нямат никакъв инcтинкт зa caмocъхрaнeниe.

    Коментиран от #105, #110

  • 104 Ваксиниран1403

    3 4 Отговор

    До коментар #100 от "Доста се":

    За ваксините по желание винаги се подписваш, че си съгласен да бъдеш ваксиниран.Това е доказателството, че ти си пожелал това, а не че лекаря те е заблудил и те ваксинирал без ти да си искал това, но това не освобождава никои от никаква отговорност. Така е било и преди така е и сега така ще бъде и в бъдеще. Въпроса е принципен и няма нищо общо с конкретна ваксина. При ваксинация срещу грип срещу се разписваш.

    Коментиран от #106, #112

  • 105 Сигурен ли

    2 2 Отговор

    До коментар #103 от "Явно,":

    си че са се "ваксинирали" или някой ти каза?

    Коментиран от #108

  • 106 Вече си се

    2 2 Отговор

    До коментар #104 от "Ваксиниран1403":

    "вакснал" кофти,актът няма връщане назад и много добре го знаеш.
    Каквото и да разправяш фактът е факт.
  • 107 Ваксиниран1403

    3 4 Отговор

    До коментар #100 от "Доста се":

    Няма такъв факт, че производителите на ваксини не носят отговорност извън антиваксърските глави. Даже има заведени съдебни искове срещу производителите на ваксините. Дали има основания за тези искове е друга тема, но съда е за това да се произнесе. А откъде тръгна пропагандата по темата е много по-важно. Тя тръгна от тъпотията която сътвориха европейските бюрократи съгласявайки се част от договорите с производителите на ваксини да не са публични. Тези договори отдавна обаче изтекоха и там се вижда от какво е освободен производителя. Това не е от отговорност, а от съдебните разходи при завеждане на дела срещу него. Тези разходи се поемат от държавата закупила ваксините. Освен това държавата се задължава да съдейства на производителя осигурявайки всичката необходима информация за изясняването на всеки случаи, който е обект на съдебен спор.
    Ако някои заведе дело докаже , че е пострадал от ваксината и е получил страничен ефект който не е описан в характеристиката на ваксината ще осъди производителя и ще си получи обезщетение от него. Съдебните разноски са едно самото обезщетение е нещо съвсем друго.
    Освобождаване на отговорност няма, а освобождаване от съдебни разноски, но скриването на договора доведе до пропагандата която се повтаря и до днес като сигурно доказателство от антиваксърите истерично поради липса на по-смислени аргументи.

    Коментиран от #109

  • 108 Абсурд!

    3 2 Отговор

    До коментар #105 от "Сигурен ли":

    Как ше се прецакат така?!?
    Сигур им бият я 12 годишно уиски, я нещо по-елитарно ...
  • 109 Ясно е от

    3 2 Отговор

    До коментар #107 от "Ваксиниран1403":

    дългите обяснения,че ако нещо пострадаш ще пиеш една студена вода.
    Колкото и да увърташ си прецакан и мнооого добре го знаеш.

    Коментиран от #113

  • 110 Да не би

    3 1 Отговор

    До коментар #103 от "Явно,":

    да си мислиш,че тези хора щом са на върха в момента са нещо стойностно,отличават се от другите с нещо?
    Не мисля,че са особено умни,но за сметка на това са доста алчни за власт и пари.
  • 111 Точно така

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "ДС доносник":

    Той д-р Мангъров управляваше до сега здравеопазването, той измисли реформата ала бритиш джендър джипи (отдавна отречена), той управлява здравната каса!!
  • 112 леле

    2 2 Отговор

    До коментар #104 от "Ваксиниран1403":

    Човека ти говори за отказ на претенции към производителя, не към лекаря.
  • 113 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор

    До коментар #109 от "Ясно е от":

    Във вашите представи може да е така, но реалността е съвсем друга. Нито ще пострадам нито съм се прецакъл. Няма и да се прецакъм ,защото мисля самостоятелно, а не вярвам сляпо на всяка глупост, която се тиражира в най-достоверния клюкарник след пазара социалната мрежа
  • 114 Ваксиниран1403

    2 3 Отговор
    Няма никакъв отказ от никакви претенции към никои.Вземи прочети какво точно подписваш при ваксинация, а не пиши глупости. Това е само пропаганда и спекулации в които няма нищо вярно.От къде тръгна всичко вече обясних подробно в коментар 107.
  • 115 Дълбоко Невиждащ

    3 6 Отговор
    Трябва да се затворят всички Ковидотделения.
    1/ Вирус няма; 2/ Дори и да има - е обикновен грип; 3/ От този грип не се умира- постоянно ни лъжат; 4/ Убиват ни лекарите, а не Ковид; 5/ ваксините не пазят, всъщност сега се умира от тях, а не от Ковид; Бг и Румъния са пример. Затворете всички Ковид отделения
  • 116 Гост

    7 3 Отговор
    Евала честен човек взимат ви свободата а вйе тичате за ваксинация. Това не е пандемия а бизнес за сметка на 99% от човечество. Кризата не е хуманитарна а финансова. Демокрацията е мъртва нов световен ред кумонизъм +капитализъм =Китай това е изхода. Другото е агония последен напън но демокрация вече няма Европа и САЩ са фалирала отдавна и голямата депресия чука на вратата. Пандемия но финансова и политическа.
  • 117 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Цървул":

    С Байдън да не сте набори?
  • 118 Прав

    1 0 Отговор
    Е човекът във Америка медицината е добра всички кадърни доктори се намират там. Ама храната е изкуствена и народна е болен. А при нас калпава медицина и изнемощял народ ефекта е един и същ. И ТЕ ТОВАЕ ИВНУШЕНИЕТО ОТ РАЗНИ АБДАЛИ ЗА РАЗНИ 1,2,3,4,ВЪЛНИ МНОГО ПОМАГА ЗА МРЕНЕТОУ У БГ ТО
  • 119 filo

    0 0 Отговор
    Според Мангъров е къде по-добре да умреш, отколкото да си сложиш ваксина. Този убиец, вместо да е в затвора доживот, получава всекидневно трибуна, за да зомбира простия народ, от който изчезнаха над 20000 човека.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове