14 Октомври, 2021 10:37 8 477 144

„Екзакта“: ПП, ИТН и БСП се борят за второто място на парламентарните избори

  • екзакта-
  • итн-
  • пп-
  • бсп-
  • второ място-
  • парламентарни избори

Според социологическата агенция шест партии влизат в Народното събрание

„Екзакта“: ПП, ИТН и БСП се борят за второто място на парламентарните избори - 1
Снимка: Екзакта

Шест партии към момента изглеждат сигурно представени в състава на следващия парламент. Това показва проучване на „Екзакта Рисърч Груп“, проведено в периода 6-12 октомври сред 1025 души, цитирано от bTV.

Лидери са ГЕРБ, а за второто място се борят три партии – „Продължаваме промяната“ (ПП), „Има такъв народ“ (ИТН) и БСП. Над 4-процентовата бариера за влизане в парламента са още „Демократична България“ (ДБ) и ДПС.
Под прага, според проучването, остават „Изправи се БГ! Ние идваме“, ВМРО и „Възраждане“.
Около 1/4 от гласувалите за ИТН на парламентарните избори на 11 юли сега заявяват, че ще подкрепят ПП. Възможно е ИБГНИ да изгуби до 20% от избирателите си от юли, които да се преориентират към ПП, коментират социолозите.

До момента ПП привлича не повече от 15% бивши избиратели на ДБ от юли т.г. ПП не успява да привлече значим дял гласове от избирателите на БСП. Не повече от 5% от гласувалите за БСП през юли биха се преориентирали към ПП през ноември, посочват още от социологическата агенция.

Според тях от данните е видно, че партията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев привлича най-много гласове на избиратели, които не са гласували през юли.

Разочарованието след вота на 11 юли

По данни на социологическата агенция всеки пети българин твърди, че се е разочаровал от партията, за която е гласувал на 11 юли.

Най-много разочаровани има сред хората на възраст между 40 и 50 години и сред живеещите в големите градове. 1/5 от разочарованите от партията, за която са гласували на 11 юли, посочват, че няма да гласуват на 14 ноември.

„Повечето от разочарованите обаче възнамеряват да гласуват и то за друга партия, различна от избраната през юли. 57% от избирателите на ПП са хора, разочаровани от партиите, за които са гласували на 11 юли, а останалите им избиратели не се самоопределят като разочаровани“, уточняват от „Екзакта Рисърч Груп“.

81% от интервюираните твърдят, че са силно притеснени от ръста на цените на стоки от първа необходимост. Този дял сред столичани е още по-висок - цели 87%. 78% изпитват притеснения от ръста на цените на енергоносителите-горива, електрическа енергия и газ.44% се боят за здравето си предвид ръста на COVID у нас. 38% се страхуват от затваряне на бизнеси заради пандемията и се боят от рязко свиване на доходите си.

Електорална активност

Според проучването 52% от българите заявяват твърдото си намерение да гласуват на предстоящите президентски избори. Деклариращите намерение да гласуват на парламентарния вот са малко по-нисък дял – около 49%. Желаещите да гласуват на президентските избори, които се колебаят кого да изберат, са 13,6%, а желаещите да гласуват на парламентарните избори, които се колебаят коя формация да подкрепят, са 12%.

Проучването регистрира над средната мобилизация за гласуване на президентските избори сред мъже, високообразовани хора, както и жители на областните градове.

По 90% от избирателите на ГЕРБ, на БСП и на „Изправи се БГ! Ние идваме“ са твърдо решени да гласуват за президент. По 80% от избирателите на „Има такъв народ“ и на „Продължаваме промяната“ и 2/3 от избирателите на „Демократична България“ също декларират категорични намерения да гласуват за президент.

Сред заявилите категорично намерение да гласуват на предстоящите парламентарни избори, по-често има хора на възраст над 30 години, висшисти, жители на градовете-областни центрове и на селата.

Опасения, свързани с гласуването

13,4% от българите се притесняват от това дали ще се справят с електронното гласуване, а всеки пети се страхува да не се зарази с COVID, ако отиде да гласува.

Опасения, свързани с електронното гласуване имат по-често хора на възраст над 60 години (27% от тях) и нискообразовани жители на малките градове и села. По 1/3 от избирателите на БСП и на ДПС се притесняват от електронното гласуване.

Страхове от заразяване с COVID при гласуване пък изпитват предимно възрастни хора, жени и нискообразовани респонденти.

Настоящото национално изследване на Екзакта Рисърч Груп е проведено в периода 6-12 октомври 2021 г. сред 1025 пълнолетни български граждани в 99 гнезда, в 70 населени места от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци, която възпроизвежда структурата на населението по местоживеене, пол и възраст. Методиката на регистрация е пряко полустандартизирано “face to face” интервю. Максималната грешка при 50%-овите дялове е +/- 3%.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 768

    124 30 Отговор
    Има хора , които гласуват за герб?

    Коментиран от #2, #8, #15, #49, #52, #53, #81, #124, #128, #135

  • 2 ГРОБ умря

    117 43 Отговор

    До коментар #1 от "768":

    И да има , никой не ще с изолираните мародери от ГРОБ :)))))

    Коментиран от #44, #79

  • 3 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    65 27 Отговор
    НЕ ВИЖДАМЕ ПЪРВИЯ В СХЕМАТА....ЩО ТАКА БЕ....ФАКТИ

    Коментиран от #7, #9, #11, #23, #104

  • 4 РАДЕВ СА СПИЧА

    54 107 Отговор
    БАЦО ПАК ГИ ТРЕСКА

    Коментиран от #24

  • 5 провидец

    57 112 Отговор
    Абе ,готви се народе да посрещнеш ББ ,който на бял кон се връща да нормализира държавицата ,защото тези (промяната ,де) ще ни изтрият от лицето на земята,

    Коментиран от #32

  • 6 обединени

    74 13 Отговор
    Дa ce oбeдиним вcички бeз знaчeниe coциaлнa и eтничecкa принaдлeжнocт, вcички cрeщу кoрупциoнния мoдeл прoникнaл в пoчти вcички пoлитичecки пaртии и държaвни инcтитуции и cтaнaл нoрмa нa cъщecтвувaнe и пoдрaжaниe в oбщecтвoтo.

    Коментиран от #37

  • 7 Луна

    26 8 Отговор

    До коментар #3 от "БСП...ЗЛО КОМУНДЕ":

    А тивиждаш ли три 15-ки и една 10-ка ? :)

    Коментиран от #18, #30

  • 8 456

    15 14 Отговор

    До коментар #1 от "768":

    Да , както виждаш . И то , не малко .
  • 9 Щото

    16 12 Отговор

    До коментар #3 от "БСП...ЗЛО КОМУНДЕ":

    е първи само на "село"...
  • 10 грешка

    39 38 Отговор
    пп са първи просто защото анкетата не обхваща гласовете в чужбина които са 2 млн !! само те да гласуват за пп и петков ще получи над 30 %. да не говорим когато и част от негласуващите този път поемат отговорността и дадатр гласа си за промяната. така наистина пп и останалите за промяната ще получат 121 места

    Коментиран от #77, #131, #136, #137

  • 11 то е ясно

    27 32 Отговор

    До коментар #3 от "БСП...ЗЛО КОМУНДЕ":

    удобно изрязано. нещо като в соца - изрязваха неудобните от снимките.

    все едно че ГЕРБ не съществува.
    но както е казал Ленин - Эсть такая партия.
  • 12 Майна

    42 28 Отговор
    Както фалшифицираха изборите в САЩ .., така ви подготвят ,че ПП ще има голям процент...ТЕЖКО ВИ ,БЪЛГАРИ ...НИТО ГЕРБАДЖИИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ ВЪЗМЕЗДИЕ ,АМИ И ТЕЗИ ГЛОБАЛИСТИЧНИ ПИОНКИ ЩЕ ВИ ДОВЪРШАТ...НИКОЙ НЕ ВИ Е ВИНОВЕН...
  • 13 Мислещ

    51 22 Отговор
    1.9 за Върраждане? Абсолютна манипулация и всеки, който познава спецификата на електората и обстановката в страната го знае.
  • 14 НИНОВА, СТЯГАЙ КУФАРИТЕ

    20 21 Отговор
    АКО ТАКА СЕ РАЗВИЯТ НЕЩАТА
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гласове от зайчарника в Банкя

    32 21 Отговор
    Китайското мъчение за Бацо продължава, кап, кап, кап.....
  • 17 Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    55 15 Отговор
    Екзакта е бившата НЦИОМ на Лидия Йорданова! Същата агенция която от 2009 до 2014 г.бе държавна при управлението на ГЕРБ . През 2014 г.тогавашния шеф на парламента Михаил Миков бе привикал Йорданова с кабинета си да й съобщи че повече няма да получава държавно финансиране. Тогава тя припадна в кабинета му. После стана вече казионна агенция издържана от Герб. Помним че за изборите на 12 май 2013 г. НЦИОМ ( ЕКЗАКТА) даде 15 % преднина за ГЕРБ а резултата бе 3,5%. След това Миков ги закри с мотив манипулиране на общественото мнение!

    Коментиран от #34, #38, #42

  • 18 да питам

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Луна":

    И ??!
  • 19 Псевдоним

    24 7 Отговор
    Лъжци и манипулатори.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Като гледам

    16 18 Отговор
    Ако процентите са вЕрни, то ще излезе, че тези три партии се борят за първо място условно. Трите имат шанса да преминат общо 50%. Това вече е нещо. А ГЕРБ и ДПС на боклука ! :)) Другите две БСП и ДБ още "незнаят" дали не са "опозиция" !!! :))
  • 22 позор

    51 28 Отговор
    Не може ГЕРБ да са първи, това е издевателство и шизофрения. След всичко изнесено???

    Коментиран от #88

  • 23 антрашпиц

    11 7 Отговор

    До коментар #3 от "БСП...ЗЛО КОМУНДЕ":

    Щот никой не ги бръсне за слива !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Майна

    29 19 Отговор
    Кирчо ПРЕСТЪПВА ЗАКОНИТЕ.., АМА Е ТОЛКОВА ,,БОРБЕН,, ,дори не чувате какво говори ,ами се държите като ВЛЮБЕНА ДЕВОЙКА....ОТЧАЙВАЩО Е
  • 26 ФАКТИ, КВО СТАА

    21 10 Отговор
    ПЪРВИЯТ ГО НЕМА........ИДЕТЕ ГО НАМЕРЕТЕ ДЕ......

    Коментиран от #40, #80

  • 27 Това не може да е истина

    50 10 Отговор
    Не мисля, че е възможно например ИТН да паднат с толкова малко, след като цял народ ги видя какви са кукли на конци и некадърници.

    Коментиран от #60, #142

  • 28 РАДЕВ СА СПИЧА

    22 23 Отговор
    ЗАТОВА НЕ ПОКАЗВАТ...ПОБЕДИТЕЛЯ

    Коментиран от #36

  • 29 Шопо

    31 23 Отговор
    Тиквата плаща за дезинформация !!! ГЕРБ-СУДЖУК изчезват от политическата сцена до 4 месеца!!!! Венсеремос СВОБОДАТА!!!!

    Коментиран от #54

  • 30 На море

    17 6 Отговор

    До коментар #7 от "Луна":

    И колко според теб ще живее тази боза - 6 месеца ще изкарат ли?

    Коментиран от #41, #141

  • 31 SDEЧЕВ

    18 5 Отговор
    ПОНЕ ДА БЯХТЕ КРЪСТИЛИ СТАТИЯТА ,ЧЕ Е БОРБА ЗА ПЪРВОТО МЯСТО СПОРЕД ИЛЮСТРАЦИЯТА. ОТ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ЩЕ ВИ РАЗПИШАТ ДВОЙКА В БЕЛЕЖНИКА
  • 32 ФБесен

    9 8 Отговор

    До коментар #5 от "провидец":

    Оооо, горкия ти. Ето кой иска да ни докара ОПГ на власт. Вечно искате някой да ви "оправя".
  • 33 Ender

    20 21 Отговор
    На изборите ще се види, че ПП и ДБ ще имат по около 7-8 процента, колкото общо имаше на ДБ на предишните избори, защото ПП=ДБ!
  • 34 Вярно било

    19 10 Отговор

    До коментар #17 от "Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Председателят на Народното събрание Михаил Миков е уволнил шефа на държавната социологическа агенция НЦИОМ Лидия Йорданова, предаде Нова телевизия.

    Според публикация във в-к „Преса" вътрешен одит в Националния център за изследване на общественото мнение е установил, че без да има подписан договор, на външни лица са изплатени от кабинета "Борисов" 211 879 лева на агенцията за проучвания.
  • 35 яснота

    19 15 Отговор
    За да е ясно, че липсват данни в статията
    ГЕРБ-СДС получава 23,5% от гласовете,
    Продължаваме промяната – 15,5%,
    Има такъв народ – 15,2%,
    БСП – 15%,
    Демократична България – 10,2%,
    ДПС – 9,4%,
    Изправи се БГ. Ние идваме – 2,6%,
    ВМРО – 2,5%,
    Възраждане – 1,9%.

    Хубавото е че кресливата е вонка
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 4 Отговор

    До коментар #17 от "Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    СТОЙКО
    СОЦИОЛОЗИТЕ саплатени те са кат троловете

    Коментиран от #55

  • 39 Каскет

    23 12 Отговор
    ПП - проект на ЦРУ. Кой се отказва от гражданството си за УЖ 2 месеца служебен министър. Какво обеща ?

    - задължителна ваксинация
    - гей бракове
  • 40 Радев ПОБЕДА

    17 12 Отговор

    До коментар #26 от "ФАКТИ, КВО СТАА":

    свиквай вече "първия" да го няма :)
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хахахаа сега проверих вярно е

    15 10 Отговор

    До коментар #17 от "Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Лидия Йорданова направи нова социологическа агенция с име "Екзакта Рисърч Груп".

    Тя е регистрирана 4 месеца, след като председателят на Народното събрание Михаил Миков уволни дисциплинарно Йорданова от директорската позиция в Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) с мотив манипулиране общественото мнение в полза на партия ГЕРБ.
  • 43 да питам

    14 6 Отговор
    Ще има ли нови 800 дни ?!🤭
  • 44 Подкрепа за Борисовото

    14 31 Отговор

    До коментар #2 от "ГРОБ умря":

    ГЕРБ ще управляват в коалиция за да стабилизират България А Вие вървете в Китай да живеете вземете и останалите мошеници лъжци крадци за които гласувате 800000 гласуват за ГЕРБ Сега а Вие Антита ловене самолетите и излитайтеБългария е Демокрация

    Коментиран от #56

  • 45 Малка поправка...!

    16 16 Отговор
    ,,Продължаваме Промяната" не се бори за второ...?!А за -...ПЪРВО МЯСТО...!!!
  • 46 МИЯ

    14 13 Отговор
    НИЕ ПОНЕЖЕ СМЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНО ИЗВИСЕНИ, ЩЕ СИ ГЛАСУВАМЕ ЗА НАЙ ГОЛЕМИЯТ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ, КАЗВА СЕ БОРИСОВ.

    Коментиран от #47

  • 47 БОРИСОВ!

    13 6 Отговор

    До коментар #46 от "МИЯ":

    А бе и Вие- ,,Интелектуалците" сте...- Пунта-Мара...!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Аз съм един от тях

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "768":

    Бизнеса ми вървеше перфектно, икономиката също... и аз не съм съгласем с някои неща... липса на дигитализация например... търгиве с явно надаване пррд камери, а също така 3 дъдебна инстанция да бъде в Люксенбур или Недерланд,!!!
  • 50 Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    14 6 Отговор
    Лидия Йорданова: „Екзакта” е новият ни проект

    След уволнението ми от новия председател на Народното събрание Михаил Миков , с колегите от екипа регистрирахме нова социологическа агенция. Ще бъдем същия екип като в НЦИОМ. Ще бъдем подпомагани финансово предимно от Неправителствени организации и ПП.ГЕРБ...Както се казва коментара е излишен...Толкова за "проучванията " на тази "агенция"
  • 51 Калинките

    14 5 Отговор
    ГЕРп ни дава крила!
  • 52 Ганю

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "768":

    България ще закупи двадесет и девет вертолета Boeing co ah 64e Apache на стойност три и половина милиарда до 2024 година.
  • 53 факт

    19 12 Отговор

    До коментар #1 от "768":

    Да наричат се калинки.
    Аз съм казал единственият начин да се спре туморът Герб е БМБ да бъде отстрелян.

    Коментиран от #63, #66, #71

  • 54 Бойко идвай

    13 23 Отговор

    До коментар #29 от "Шопо":

    800000 БЪЛГАРИ ГЛАСУВАТ СЕГА ЗА ГЕРБ ДЕМОКРАТИ ЗДРАВОМИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ А ВИЕ МРАЗЕЩИТЕ БЪЛГАРИЯ С РАДЕВ И ОСТАНАЛИТЕ ХВАЩАЙТЕ САМОЛЕТИТЕ БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕЙСКА ДЕМОКРАТИЧНА А НЕ ПОДЧИНЕНА НА ДС НА БКП НА МОШЕНИЦИ ЛЪЖЦИ КРАДЦИ

    Коментиран от #62, #65, #67

  • 55 Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    13 10 Отговор

    До коментар #38 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    По зле и от трoловете са мой приятелю. Например тези сега! На издръжка от Герб и независими проучвания!!! Проучването им е правено сигурно в тенис клуб Банкя
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ганю

    10 2 Отговор
    България е заложила в бюджета за 2022 година 1,5 милиарда лева за космическата си програма.
  • 58 Благо Пинъса

    19 10 Отговор
    Жал ми е за хората, които продължават да гласуват за герб. Това са или крепостници, или ретаpди. И в двата случая са достойни за съжаление и трудно може да им се помогне против волята им
  • 59 ДрънДрън

    14 5 Отговор
    Аз помня прогнозите от предните два пъти ми объркаха с над 5 процента. Туй ме е статистическа грешка. Закривай ги всичките
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Сърп и чук

    16 3 Отговор
    Резултатите не са лоши! Зависи какво ще направят с тях! Ако някой пак си спази обещанията да не се коалира с никого, ако ще и Герб да изчезнат, същата работа! колко история ви трябва! Два пъти ви се подиграват за 3 месеца! Нямат значение %, а как ще бъдат изтъргувани. Волен, Яне и НФСБ кампании правеха с антигерб говорене, пращаха циганите на Сатурн и като влязоха в парламента - пълен мутренски бетон.
  • 62 Е как да идвам...?!

    10 10 Отговор

    До коментар #54 от "Бойко идвай":

    Като съм се скрил в партизанската си землянка,като Дърт Комунист...

    Коментиран от #68

  • 63 Бойко идвай

    12 19 Отговор

    До коментар #53 от "факт":

    ГРЕШИШ Дс БКП Решетников Фигуранта Кирката Асенчо Спецовете и сие Тези са за отстраняване България е Европейска Демокрация и Няма няма тези от дълбоката държава от БКП да я потопят

    Коментиран от #74

  • 64 гост

    11 16 Отговор
    ГЕРБ е № 1. Коментарите са излишни.

    Коментиран от #69, #72

  • 65 ФБесен

    10 8 Отговор

    До коментар #54 от "Бойко идвай":

    Да те имам у демократа.
  • 66 Сретен

    8 3 Отговор

    До коментар #53 от "факт":

    Мисля по въпроса...
  • 67 Чук и Гек

    13 10 Отговор

    До коментар #54 от "Бойко идвай":

    80000 не стигат бе, заплес! Трябват ти още близо милион, за да може зализания ректор да се доближи до президента!

    Коментиран от #76

  • 68 Подкрепа за Борисовото Т

    11 12 Отговор

    До коментар #62 от "Е как да идвам...?!":

    Дърти комунисти са около Радев Разгледай ги добре Виж ги в БКП и Тогава пиши лъжи

    Коментиран от #91, #97

  • 69 Памперс Панц

    8 13 Отговор

    До коментар #64 от "гост":

    "ГЕРБ е № 1. Коментарите са излишни."

    именно затова България е номер последен. Не разбирам защо това те радва
  • 70 Човечец

    7 15 Отговор
    Аз лично подкрепям ИТН, понеже не съм предател. Сега за пари всеки е готов за продаде родна ни България. Като тези от ПП, ГЕРБ и ДПС.
  • 71 ми стреляйте

    6 10 Отговор

    До коментар #53 от "факт":

    А после ще висите по черниците всички комунисти заради тъпите си глави!През 90 ви се размина,ама тоя път няма да стане!Давайте!
  • 72 Уточнение

    9 5 Отговор

    До коментар #64 от "гост":

    №1 на опашката пред СЦЗ.
  • 73 Ганю

    10 4 Отговор
    Швейцарската електронна фирма лонжин и електролукс са проявили интерес да патентова чушкопек с двоен отвор като цената на инвестициите ще достигне към сто милиона долара в село Зафирово силистренско.
  • 74 факт

    11 9 Отговор

    До коментар #63 от "Бойко идвай":

    България на Герб не е Европейска демокрация а държава на мутрите на тираджиите пътните строители които правят ремонт на ремонта и земеделските мафиоти.Зелените некадърници и тн.

    Коментиран от #84

  • 75 Ционист

    9 7 Отговор
    Ами то най-боли да си първи , но да бъдеш изхвърлен на боклука …

    Коментиран от #93

  • 76 Подкрепа за Борисов

    9 19 Отговор

    До коментар #67 от "Чук и Гек":

    ПАРЛАМЕНТА Е ВАЖЕН ЗА ДА СЕ СТАБИЛИЗИРА БЪЛГАРИЯ А НА ВАС МРАЗЕЩИТЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ВИ ПУКА ЗА ДЪРЖАВАТА ВИ

    Коментиран от #101

  • 77 хдфх

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "грешка":

    споко този път чужбината ще духа супата....
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Първият е Буцката...

    10 10 Отговор

    До коментар #26 от "ФАКТИ, КВО СТАА":

    ...ама нали си е Дърта Комуняга-дълбоко се е скрил от страх в партизанската си землянка...🙄!!!

    Коментиран от #89

  • 81 Тредстоун

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "768":

    Да , повечето!

    Коментиран от #103

  • 82 Нещо

    7 8 Отговор
    Не са написали ма гепипачки банкянския колко са му надписали
  • 83 Биби Кинг

    8 10 Отговор
    Комунгелите па че се здавят! Без Бацо нема дръжава! Ништо цела зима че гледаме сеир а напролет че се поеви нов спасител!
  • 84 Подкрепа за Борисов

    11 11 Отговор

    До коментар #74 от "факт":

    Объркал си се България е на всички Българи И Не можеш ти и останалите мразещи да се мислите за Нещо Повече Кои сте Вие А Кои сме ние Искаме всички развитие на България

    Коментиран от #119

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 реални

    6 6 Отговор
    Герб-14 ПП-25 ИТН-15 това е извасдка от вашата анкета реални хора а тея агенций са за платена любов те от тва живеят

    Коментиран от #96

  • 87 Фен на БАЦО

    9 14 Отговор
    Тия служебни правителства така объркаха държавата , че и БАЦО няма да може да я оправи за 800 дни .

    Коментиран от #94

  • 88 УЖАС

    4 16 Отговор

    До коментар #22 от "позор":

    Може ГЕРБ да са първи защото Кирчо и Асенчо разводниха вота. Не ви ли е ясно. Иначе ИТН отново щеше да тресне ГРОБ. Може да са хубави момчета тия палячовцки КИРЧО и АСЕНЧА обаче върнаха ГРОБ на 1-во място. Иначе ИТН+ДБ+ИМВ този път щяха да съберат 121 гласа. А на ви ся КИРЧО КАНАДЕЦА.

    Коментиран от #120

  • 89 Подкрепа за БорисоВ

    9 12 Отговор

    До коментар #80 от "Първият е Буцката...":

    А дъртите Комуняги около Радев защо не ги анатемосваш А Тези от БКП Защо не ги качиш с пръст
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Ами огледах се...?!

    14 7 Отговор

    До коментар #68 от "Подкрепа за Борисовото Т":

    НО!Около Радев не открих Дърт Комунистически Поет,като Спас Гърневски,възпял Комунистическият Вожд-Георги Димитров- в своята разтърсваща и прочувствена...- ,,Ода за Георги Димитров"...😝😛😀😂😃😝🤣😂...?!?!
  • 92 РАДЕВ СА СПИЧА

    4 11 Отговор
    ВИДА ЛИ КОЙ А ПЪРВИ.....ХВАЩАМ СЕ ЗА ЛОСТА

    Коментиран от #98

  • 93 мдаааа

    6 3 Отговор

    До коментар #75 от "Ционист":

    "Първите паднаха в кърви , последните станаха първи" .. А..
  • 94 Оооо

    6 7 Отговор

    До коментар #87 от "Фен на БАЦО":

    горкия ти за какво си се разтревожил.

    Коментиран от #112

  • 95 Кицо Беге

    15 7 Отговор
    Гербаджиите пак ще ядат калъча. Още една година без фондове и жалката им сбирщина подобна на партия ще се разпадне от самосебе си хахахахахаха

    Коментиран от #99, #113

  • 96 Чук и Гек

    5 4 Отговор

    До коментар #86 от "реални":

    Анкетата тук не може да отчете няколко стотин хиляди електорат, който не влиза в такива сайтове, а бере дърва за продан и старо желязо! Най малко две партии яростно ще го изкупуват гласове и социолозите вярно налучкват това, без да се лишават от правото си да манипулират лекичко! Например - като видиш, че Мая няма да влезе, естествено е да се огледаш за Асен Насилев!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Хехехе

    9 7 Отговор

    До коментар #92 от "РАДЕВ СА СПИЧА":

    Че то и на последните избори Борисов бе първи,но никой го не ще...!Щото е прокажен целият от кражби и далавери...!Така ще и сега!ГЕРБ и Борисов-първи,НО-Пълна Изолация...!!!
  • 99 Сърп и чук

    9 3 Отговор

    До коментар #95 от "Кицо Беге":

    Кметката ще ги приюти! Не се кахъри!
  • 100 ККК

    6 11 Отговор
    Продължавайте да поддържате ,,Марица изток”!!! Сега ще им отпуснат милиард и половина субсидии да си вземат по 5-6 хиляди заплата и да продължават да замърсяват и унищожават раьона ! С тия пари ще си купиш ток и ще дишаш чиствъздух!!!
  • 101 Чук и Гек

    9 5 Отговор

    До коментар #76 от "Подкрепа за Борисов":

    Ами, не ми пука! На тебе пука ли ти за мен? Но, мерси! Пука ви за чекмеджетата, а Гек може да живее скромно, без постове и власт.
  • 102 Пилците на есен

    8 5 Отговор
    Гербзакта така ли ги вижда нещата? Да не е питала 1000 протестиращи пътнуи строители?
  • 103 GGG

    7 5 Отговор

    До коментар #81 от "Тредстоун":

    Повечето чиновници и калинки !
  • 104 Волният ездач

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "БСП...ЗЛО КОМУНДЕ":

    Следващия на борда на совалката на безос е Боко тиквата на когото му е детска мечта да стане астронавт.

    Коментиран от #108

  • 105 Електра

    9 5 Отговор
    Алоооо, защо ви е страх да покажете процентите на ГЕРБа, или не могат да се съберат в таблицата ви...

    Коментиран от #106, #116

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Ванко 1

    8 7 Отговор
    Мен ме кефи, че Костинбродската шафрантия, ще духа супата на някоя магистрала...
  • 108 Славуца

    9 6 Отговор

    До коментар #104 от "Волният ездач":

    Ще пратя с еднопосочен билет Боко,с един Македонец,в космоса...😝!

    Коментиран от #111

  • 109 номера

    7 3 Отговор
    Щом бутат патерицата ВМРО, ясно е от кой номер маса е поръчката.
  • 110 Паулу Курелю

    9 4 Отговор
    Кофти е да си кyх гербаджия - Паулу Курелю
  • 111 чалгабокс

    7 2 Отговор

    До коментар #108 от "Славуца":

    Славуна ли ще прави ракетата?

    Коментиран от #117

  • 112 Фен на БАЦО

    4 7 Отговор

    До коментар #94 от "Оооо":

    Що , теб какво те тревожи ? Курса на рублата ли ..
  • 113 Ами ДА...!

    10 4 Отговор

    До коментар #95 от "Кицо Беге":

    Започнаха да напускат потъващият кораб-,,ГЕРБ"...!Пример-Председателя на Парламентарната Група на ГЕРБ-Дариткова...!

    Коментиран от #125

  • 114 Екзакта!! На Хранилка на НА ГЕРБ!!

    8 5 Отговор
    Маниполатори на Едро!!
  • 115 Бамбука

    8 4 Отговор
    Герб на 1-ва позиция, но няма с кого да се коалира за да управляват. Показателно колко е раздута администрацията. Изводи за следващия кабинет.
  • 116 Хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #105 от "Електра":

    Защото още не са привели парите!
  • 117 НЕ БЕ...?!

    8 4 Отговор

    До коментар #111 от "чалгабокс":

    Военният завод-,,Арсенал"-Казанлък...!Само рушляците да не откраднат секретните чертежи на ракетата...🙄?!
  • 118 Уини Дъ Фисиз

    9 4 Отговор
    Буцо е велик... зайчар
  • 119 какво

    8 4 Отговор

    До коментар #84 от "Подкрепа за Борисов":

    Вие кои сте бе Биковото, самозабравили се господари, хвали за шлифера Бог. Какви са ви уменията? Излезте на пазара на труда, да ви видим качествата. Цели фамилии свикнали на парсата на народа и на европейските народи.
  • 120 НЯМА ПРОБЛЕМ!

    7 6 Отговор

    До коментар #88 от "УЖАС":

    ЧЕ ГЕРБ СА ПЪРВИ...?!Те вече са АУТ...!И в Народното Събрание само ДПС ще искат братска прегръдка с тях...!НИКОЙ ДРУГ...!!!!А това означава- БЕЗГЛАСНА БУКВА...!!!

    Коментиран от #143

  • 121 no name no face no number

    5 10 Отговор
    Възраждане 4,1 %
  • 122 Проучвател

    10 5 Отговор
    По всичко личи че има осъзнато и голямо разочарование всред народа и избирателите от "партиите на промяната" „Изправи се БГ! Ние идваме“, ИТН или „Демократична България“ ГЛАВНИ ВИНОВНИЦИ за настъпилия в държавата ХАОС и довели България до тежка икономическа и политическа криза и задълбочаваща се инфлация със страхотно пррдстоящо поскъпване на всичко за бизнеса и народа, каквото бе непознато през изминалите 12 години на икономическа стабилност и ако сега, след всичките публични лъжи и заблуди от бившите служебни министри избрани и назначени от РУМЕН РАДЕВ- Кирил Петков и Асен Василев , избирателите се излъжат отново от сладките им обещания и са подмамени да гласуват за ПП "ПОДМЯНАТА продължава", значи наистина народа си заслужава нерадостната съдба и разочароването му за в бъдеще ще бъде още по голямо...!!!

    Коментиран от #134

  • 123 сър

    5 4 Отговор
    МУТРИ ВЪН
  • 124 Ганю

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "768":

    Ще гласувам за луна
  • 125 Тътърътничката

    1 1 Отговор

    До коментар #113 от "Ами ДА...!":

    Ми няа да бегам кът мисирка през ограда без пари я

    Коментиран от #127

  • 126 Алфа Вълкът

    4 4 Отговор
    ДПС ще са преди ПП! Много им надувате процентите на тия!
  • 127 Тътърътничката

    2 1 Отговор

    До коментар #125 от "Тътърътничката":

    Да бега ся деса дуловска
  • 128 смешко

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "768":

    ГЕРБ е най-успешната партия в най-новата история на БГ. Направиха ви стандарта такъв, че да се разглезите и тривиални неща да ви се струват проблемни. Заплата от 600 лв. преди 10 години, сега е 1600. А едно време се редихте на опашки за хляб.

    Коментиран от #129

  • 129 смешник

    6 4 Отговор

    До коментар #128 от "смешко":

    Сега остава да кажеш и как се редихме преди 100 години за банани,маслини и червен пипер...?!Стига с тия мухлясъли примери...!Трябва да се сравняваме ТУК И СЕГА със страните от нашето семейство- ЕС...!А Борисов ни докара до там,че да сме последни в ЕС...!ФАКТ...!!!

    Коментиран от #133, #138

  • 130 Електра

    8 1 Отговор
    Алоооо, защо ви е страх да покажете процентите на ГЕРБа, или не могат да се съберат в таблицата ви...
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Кака Кури

    1 1 Отговор
    Не се напъвайте за второто,погрижила съм се и съм го платила,борете се за третото.
  • 133 Подкрепа за Борисов

    6 2 Отговор

    До коментар #129 от "смешник":

    В ЕС СМЕ ВЛЕЗЛИ ПО МИЛОСТ И КАК ЩЕ СРАВНЯВАШ ДЪРЖАВА КАТО ГЕРМАНИЯ С БЪЛГАРИЯ КЪДЕ Е ИКОНОМИКАТА ТУК КОЙ КАКВО ПРОИЗВЕЖДА И КОИ СА РАБОТОДАТЕЛИТЕ В БГ ЗАЩО ВСЕ БОРИСОВ ВИ Е ИЗТРИВАЛКА ВЪРНЕТЕ СЕ 30 ГОД НАЗАД И ТОГАВА
  • 134 Подкрепа за Борисов

    2 3 Отговор

    До коментар #122 от "Проучвател":

    Много правилно Здравомислещ българин
  • 135 6574

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "768":

    По интересно е платените от ГЕРБ тролове тук за кого ще гласуват? Как да ги познаете - ми те получават същите грешни инструкции от пиарите на Боко. Всички до един пишат имената и постовете си с главни букви. Това в интернетпространството се възприема като крясък. Значи здваро сме ги настъпили и пискат.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Бай Шили

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "грешка":

    Да ама от чужбина ще гласуват отново за ИТН. ИТН отново ще са първи.
  • 138 Да бе

    4 3 Отговор

    До коментар #129 от "смешник":

    Щото преди Борисов пък бяхме на едно от "челните места в ЕС" , НО все пак Борисов имаше най големите заслуги докато бе премиер и направи всичко възможно да "докара до там" БГ в ЕС, че от една изостанала и посткомунистическа страна, да се превърне в една модерна, стабилна и желана за инвестиции бизнес страна в ЕС ...!!!
  • 139 Еминем

    1 1 Отговор
    Хаха... факти... то като изрежеш първия от снимката няма да го заличиш хахаха... така ли ще манипулирате потребителите - като криете резултатите... смяяятай за колко прости имат потребителите си... а всъщност така ли е?
  • 140 Аха

    1 2 Отговор
    Е защо не се борят за първото, нали са партии на "народа" ?
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Ами

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Това не може да е истина":

    Може ИТН не само да не са паднали, а да са увеличили резултата, защото всички видяха, че ви плащат за лъжи! Та благодарение на платените глупаци на дб, възраждане, бсп и герб, се видя, че единствената партия мислеща за България е ИТН!
  • 143 песимист

    4 1 Отговор

    До коментар #120 от "НЯМА ПРОБЛЕМ!":

    Да злословят срещу ГЕРБ и Гешев - това беше заниманието на партиите на "промяната" в 45 46-тото НС.
    Нищо смислено не сътвориха!
    Това е нагледен пример, как с омраза не може да се гради!
    За съжаление така се държат и много от обикновените хора!
    Ще се избият за някое дребно ПТП, отнето паркинг място, обикновена забележка на обществено място и др.
    С утвърдена вече, мразеща себеподобните си и лесно манипулируема народна маса, нищо добро не чака България!
  • 144 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ПЛЯМПАМ МЕНТИ -ИЗЛЕЗЕ САМО ПРЪД НЯ !!! ПО ТАЗИ ПРИЧИНА " П П " Е СЪВСЕМ ВСЕНАРОДНА ПАРТИЯ --- "Парламнтарна Пръд ня " !!!!!!!!!!!!!! САМО ГЕРБ -МОЖЕ ДА СЕ ГОРДЕЕ ---ГЕРРРРБЪ , А ДРУГИТЕ СА ПЪШ-ПЪШ-ПЪШ-СССЪЪЪ !!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол