ФАКТИ.БГ
  • румен радев-
  • лозан панов-
  • мустафа карадайъ

"Сова Харис": Радев може да прескочи 50%, Карадайъ е пред Панов

Следващият Парламент ще бъде раздробен, като в него ще присъстват 6 или 7 политически субекта

Публикувана: 15 Октомври, 2021 08:00
82 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 11310
 "Сова Харис": Радев може да прескочи 50%, Карадайъ е пред Панов - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.4 от 38 гласа.

Румен Радев има реална възможност да прескочи 50-те процента на първия тур на президентските избори. Това, което може да му попречи да избегне балотажа, е недостатъчната избирателна активност, която трябва също да е над 50%, за да няма втори тур. В същото време системните партии подобряват позициите си за сметка на новите политически субекти, а почти 3% от избирателите отказват да дадат вота си заради машинното гласуване.

Данните са от представително за пълнолетното население на страната проучване, проведено от "Сова Харис" в периода 5-12 октомври 2021 г. сред 1010 български граждани по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента. Стохастична грешка: максимална грешка за 50% относителен дял при 95% гаранционна вероятност: 3,1%. Изследването е по поръчка на Dir.bg.

Ето го и детайлния анализ, представен от Васил Тончев специално за читателите на Dir.bg:

Избирателната активност има значение не само за легитимността на даден парламент, но и за оформяне на съотношението на подкрепата към различни политически субекти. Поради това при изготвянето на прогнозни резултати на активността се обръща специално внимание. В настоящия момент 55,2% от пълнолетните български граждани заявяват, че са напълно сигурни, че ще гласуват на предстоящите президентски и парламентарни избори. Изразено в абсолютни стойности това означава около 3,0-3,1 млн. гласа, подадени в рамките на страната. В сравнение с последните парламентарни избори повишението е с около 300 000 гласа. Съотнесено към изборите от април т.г. обаче, наблюдаваме намаление със същата величина. Разбира се, предизборната кампания тепърва предстои и редица фактори могат да доведат до промени и в двете посоки.

Освен чисто политическите причини, които влияят на нагласите на хората, трябва да се имат предвид и други фактори, които ще повлияят на избирателната активност. На първо място това е пикът на четвъртата вълна на епидемията от COVID-19. 10,2% от всички избиратели смятат, че съществува реална опасност да се заразят в процеса на гласуване. Почти 3% от всички избиратели (това е една цяла парламентарна група) заявяват, че няма да гласуват поради факта, че трябва да го направят с машини. Към тези обстоятелства вероятно ще трябва да прибавим и очертаващи се остри социални и икономически проблеми, които ще съпътстват предизборната кампания.

Провалът на последните две Народни събрания, които не излъчиха редовно правителство, води до разместване на политическите предпочитания. Получените резултати показват, че системните партии подобряват позициите си за сметка на новите политически субекти. Към настоящия момент ГЕРБ не само запазват поддръжката си, но и имат известен растеж. С подкрепа от 24,2% от подадените гласове се очертава ГЕРБ да бъде първа политическа сила в следващия парламент.

При БСП също регистрираме значимо възстановяване на позициите (19,1%). Проблем за социалистите може да се окаже практическата реализация при вота за тях, тъй като по-възрастните им гласоподаватели са уязвими както от пандемията, така и от резервите да гласуват с машини.

При формациите, подкрепяни от протестния вот, регистрираме значителни промени. Появата на нов значим политически субект в този сектор води до редукция на подкрепата за всички останали. "Продължаваме промяната" засега може да разчита на 14,6% от подадените гласове. При ИТН - първата политическа сила в предишния парламент - ерозията е най-силно изразена (14,4%).

Виждаме, че се очертава оспорвана битка за третото място, което може да придобие важно значение при получаване на мандатите за излъчване на правителство от следващия парламент. Като сигурни участници в бъдещето Народно събрание са още Демократична България (9,0%) и ДПС (8,7%). На ръба на бариерата е формацията "Изправи се БГ! Ние идваме!" с 4,2%.

Отсега можем да кажем, че и следващият Парламент ще бъде раздробен, като в него ще присъстват 6 или 7 политически субекта.

Кандидатирането на доказани експерти в своите области като Анастас Герджиков и Лозан Панов повиши интереса към президентската надпревара. Номинирането им в последния момент обаче е голям минус за техните кандидатури. Установено правило е, че при издигането на ново лице в политическото пространство е необходим период от поне половин година за неговото представяне. Избирателите искат не просто да чуят няколко телевизионни изяви, но ако е възможно да придобият и непосредствени представи за човека, на когото ще възложат политическо представителство. Закъснелият старт на въпросните кандидатури предопределя ниските нива, от които се включват в предизборната борба.

Засега регистрираната подкрепа за основните конкуренти на настоящия президент се ограничава основно в рамките на партиите, които стоят за тях - съответно ГЕРБ и ДБ.

ДПС винаги е било фактор в президентските избори. Сега с втвърдяване на позициите си чрез издигане на партийния лидер за кандидат и чрез връщането на Делян Пеевски в листите за народен представител, Движението ще повлияе на цялостната ситуация. Например, подкрепата, която се ангажират да дадат на едната страна на втори тур на президентските избори, вероятно ще предизвика анти-ДПС вълна. Това ще е от полза за Румен Радев, който към момента продължава да се очертава като изявен фаворит. Нагласите за гласуване на балотаж потвърждават тази теза. Ако президентските избори се проведат в момента, Румен Радев има реален шанс да спечели над половината от подадените гласове на първи тур. Най-вероятно обаче няма да е налице изискването да са гласували повече от 50% от гласоподавателите от избирателните списъци, за да може да бъде избран президент на първи тур.

Политиците, които се ползват с най-високо доверие в България в момента, са Румен Радев и Илияна Йотова. Напред в тази своеобразна класация изпъкват и имената на лидерите на новия проект "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. От партийните лидери начело е Корнелия Нинова. Анастас Герджиков влиза в надпреварата със сравнително високо доверие, съотносимо с това към Бойко Борисов.

На новия служебен кабинет се гледа като на естествено продължение на предишния. Одобрението на дейността на служебното правителство като цяло е два пъти по-голямо от неодобрението. Очакванията са, че ще бъдат осигурени условия за провеждане на честни и демократични избори на 14 ноември 2021 г.

В нашето общество се наблюдава умора от спазването на мерките за COVID кризата. Въпреки тежката ситуация, предизвикана от четвъртата вълна, привържениците на въвеждането на по-строги мерки са почти толкова, колкото са и тези, които смятат, че мерките трябва да станат по-меки (22,8% срещу 24,5% съответно). С най-висок дял (37,9%) са тези, които са на мнение, че не са необходими промени в съществуващите мерки.Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.4 от 38 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
хаберих
1 Отговор
Краят на работния ден в голяма търговска банка. Чистачката плахо чука на вратата на директора:
– Господин директор, искам да ви помоля, ако е възможно, да ми оставите ключа от трезора.
– Лельо Пенке, ти нещо не си добре! Как така ще ти оставя ключа от трезора?!
– Ами, добре. Щом не може – не може. Обаче да знаете, че вече ми писна да отключвам с кламер, за да измия пода вътре…

Оценка:
-2 +80

Съсипаха
2 Отговор
сигурност !

Оценка:
-4 +19

сигурно
3 Отговор
Радев ще ма4ка наред!!!!!

Коментиран от #30


Оценка:
-50 +99

FEFE
4 Отговор
ИТН под чертата, ПП 1-и !

Коментиран от #32


Оценка:
-31 +71

Dinero
5 Отговор
Съдбата писа на Радев 6-ца !

Коментиран от #26


Оценка:
-44 +100

Активист на БКП
6 Отговор
Мачкай ГЕРБерската некадърна паплач , РАДЕВ !!!

Коментиран от #33


Оценка:
-44 +92

Софиянец
7 Отговор
По големи глупости не бях чел, свободно съчинение писано на крак от двуграмов каскет.

Оценка:
-11 +38

Лъжи
8 Отговор
за герб ще гласуват минимум 29%,бсп около24%,дпс 19% за останалите каквото мдойде. Герджиков на първи тур 69%.Ще има правителство от герб и дпс и ще настане рай в страната

Коментиран от #48, #77


Оценка:
-86 +29

007
9 Отговор
Интересно, че всички социолози ще "познаят" в ущърб на Радев и за кой ли път на ИТН .... Продажници на Тиквата....

Коментиран от #81


Оценка:
-21 +45

Ингилизова лъже в полза на ГЕРБ!
10 Отговор
В Първия момент помислих, че нещо си се променила, но не!!! Всичко ти писане е да ПЛАШИШ хората с 4та Вълна на КОВИД!! Да не отидат да гласуват!! Същата си и няма да се промениш, оставаш си Гербаджийка до край, на тяхна Хранилка си!!

Оценка:
-18 +45

Престъпници
11 Отговор
са заплашили семейството на лидера на ПП Възраждане и кандидат за президент Костадин Костадинов.

"Днес мутри, които са се представили за журналисти и блогъри, впоследствие се оказва, че са от някаква фейсбук страница, наречена с вулгарно име, са идвали днес в училището, където учи непълнолетният ми син и са го издирвали в училищния двор с разпечатана негова снимка. Разпитвали са и други ученици дали го познават, след което майка му подава сигнал в полицията”, разказа Костадинов. Полицаите дошли на място, но не успели да ги хванат.

Междувременно хората, които търсели сина ми, отишли на адреса, където живее пък дъщеря ми с майка си и започват да блъскат, тропат, ритат, звънят около 15 минути без да спрат, слагат ръката на шпионката без да се вижда кой е. През това време се прибрал баща ми и те налетели на него. Извикана е полиция", разказва Костадинов. Той каза, че тримата нападатели били с черно Ауди с великотърновска регистрация. Според Костадинов, това е откровена политическа поръчка.
"Точно преди няколко дни бях предупреден, че ще има срещу мен много сериозна атака и ми казаха, че последното нещо, което ще остане, е да посегнат вече физически. И друг път са ме заливали с помия, но досега никога не са замесвали децата. Наистина не мога да повярвам на това, което се случва", заяви Костадинов.

Коментиран от #12, #13, #14, #31


Оценка:
-16 +21

Срам!
12 Отговор

До коментар #11 от "Престъпници":


Играта ЗАГРУБЯ...

Оценка:
-4 +27

Софиянец
13 Отговор

До коментар #11 от "Престъпници":


Истински българи от столицата Търново. Време е да се търси възмездие за руските слуги. Малинов също ще увисне за продажната си политика спрямо България.

Коментиран от #21


Оценка:
-38 +26

Костадинов
14 Отговор

До коментар #11 от "Престъпници":


е най-вероятният бъдещ президент. Това очевидно е подплашило върхушката и извадиха калъчките...

Оценка:
-37 +16

Някой
15 Отговор
Гласувайте за Луна напук на политическите кърлежи

Оценка:
-31 +10

16
Този коментар е премахнат от модератор.
Дядо курти от село Пиперково
17 Отговор
Радев,мачкай тиквите...

Коментиран от #27


Оценка:
-35 +39

Дансаджия
18 Отговор
Само и единствено сегашния президент се опълчи на мафията,герб -дпс....

Оценка:
-31 +51

танкист
19 Отговор
Освен за Луна може да глсуваме и за "Титаник",или за Марс.

Оценка:
-8 +22

Хаха
20 Отговор
Всеки който гласува за Радев е манзохист или лумпен. Цените скочиха, строежите спряха, никой не купува коли, загубихме помощите за ковида. Обаче повечето одобрявали сегашната власт.

Оценка:
-52 +34

Когато лъсна
21 Отговор

До коментар #13 от "Софиянец":


истината, че Радев е поредното американско полит-конте, много от прецаканите му поддръжници и избиратели свиха тихо платната и онемяха. Причината е, че са осъзнали рязко своята глупост и са усетили предателството на своите висши партийни функционери.

Кое посолство има сили да защити действащ български президент, ако той съзнателно и целенасочено гази Конституцията и законите на страната – руското или американското?

ОЧЕВАДНО второто и това се случва напълно открито в присъствието на американския посланик.

Пред очите ви!

Оценка:
-34 +27

Чоко
22 Отговор
Радев президент,тиквата затворник...

Коментиран от #28, #80


Оценка:
-27 +47

100 ПРОЦЕНТА
23 Отговор
НЯКОЙ ОЧАКВАЛ ЛИ Е НЕЩО ДРУГО ,РАДЕВ ГИ ОНВЯВА ВСИЧКИ С .....РЕАКТИВНА СКОРОСТ !!!!

Оценка:
-22 +29

Йййй
24 Отговор
Цял живот гласуване и нищо. Изобщо няма да гласувам повече - загуба на време всичко е предопределено и винаги е било. Изборите са формалност за обикновения човек за да си въобразява, че променя нещо.

Оценка:
-19 +10

Нане
25 Отговор
за кеф на Бойчо Радев ще мине 50 и зайде хахахаха

Коментиран от #57


Оценка:
-18 +20

Вацев
26 Отговор

До коментар #5 от "Dinero":


„Като оставим настрана красноречието, аз просто искам да ви предупредя, че значими и влиятелни кръгове в България готвят национално предателство и измяна“.

„Ще избера президент, който е против Триморието и който е срещу „синергията с дневния ред на САЩ“.

„Български президент не може да търси синергия с дневния ред на САЩ! Дори и Албания не търси такава. Не може и да подкрепя Триморието, като антируски проект“.

„Българските русофили си позволяват да си затварят ушите за това, което е изрекъл Радев. Ангажиментът на Радев с Триморието е политически гибелен!“

„Проектът на Кирил Петков е направен като чисто американски проект, като за стадо! Това е пластмасов проект!“

„От военен най-трудно става политик. Някой внушава на президента, че това, което прави е върха на политическата далновидност. И го мами. Висшия пилотаж за Радев е политическото лицемерие.“

„Това, което извърши Радев към БСП е грях. Грях, който се помни и остава като мазно петно и няма как да се измие.“

Оценка:
-21 +19

ВЛИЯТЕЛНИ
27 Отговор

До коментар #17 от "Дядо курти от село Пиперково":


УПРАВЛЕНСКИ КРЪГОВЕ В БЪЛГАРИЯ ИЗВЪРШИХА ЯТ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ИЗМЯНА:

Какъв проблем накара Херо Мустафа и антуражът й да напуснат „Козяк“ и да посетят на крака военното ни разузнаване?
Не е ново посланието, че американският посланик се изживява като генерал-губернатор на територията, отбелязана на картата като България. Не е ново и че хората, призвани да пазят честта и достойнството на пагона и Родината се държат коленопреклонно и през глава демонстрират васалното си преклонение.
Проблемите пред американците, в които са замесени и нашите военни, вероятно са много – от „войната“ в Афганистан до „демократизирането“ на Ирак, където България участваше в „коалициите на желаещите“. И още два големи български казуса, неизбежно попаднали във фокуса на запознатите: „самоубийството“ на ст. л-т Тодор Манчев и „загубата на ориентировка“ на м-р Терзиев. И в двата случая сме свидетели на сериозен натиск разследването да се претупа и прекара през най-удобната версия.

Николай Дренчев от „Възраждане“: „Вие сте колония, без държавност, без достойнство!“- това е невербалното послание на извънредния и пълномощен посланик на САЩ в България.

Оценка:
-10 +19

Иван
28 Отговор

До коментар #22 от "Чоко":


За Румен Радев може да се каже само това –
,,Пази, боже, сляпо да прогледа“, че много на далеко вижда!

Оценка:
-20 +23

Хи хи хи
29 Отговор
Никога повече няма да гласувам. Заклех се.

Оценка:
-17 +8

Верно
30 Отговор

До коментар #3 от "сигурно":


Ботев гледа Радев, Радев гледа Херо…

Оценка:
-15 +13

Бамбука
31 Отговор

До коментар #11 от "Престъпници":


Безплатна реклама. Мислиш ли че си интересен ? Нещо Ала Сидеров" в младите му години.

Оценка:
-8 +8

Странни мераци
32 Отговор

До коментар #4 от "FEFE":


да обслужваш задкулисия!

Оценка:
-1 +0

33
Този коментар е премахнат от модератор.
34
Този коментар е премахнат от модератор.
Обаче
35 Отговор

До коментар #33 от "Под номер 62":


не ми се струва подходящо държавният глава да е чирак…

Той на ложата ли чиракува или на народа?

Коментиран от #39


Оценка:
-5 +12

Стойко 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
36 Отговор
Пълни глупости. Боко взима над 35%,..ИТН---- 20%,.....БСП---- 18%..........ДПС---- 16%..............РАДЕВАТА ПАРТИЯ --------- 7%............. Д.Б------- 4%

Коментиран от #44


Оценка:
-20 +16

Бамбука
37 Отговор
Четеш коментари 26 , 27 и се чудиш в кой от двамата е по-прост ? Оставете ги да се състезават.

Оценка:
-4 +5

РАДЕВ, ДПС ТИ БИХА ШУТА
38 Отговор
КАК ЩЕ СПЕЧЕЛИШ БЕЗ ТЯХ......

Коментиран от #43


Оценка:
-19 +21

39
Този коментар е премахнат от модератор.
40
Този коментар е премахнат от модератор.
Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬
41 Отговор
След като Сова Харис на Васил Тончев чест анализатор в ПИК жълтия Герберски сайт и който в началото на пандемията даваше 77% одобрение на Борисов, сега дава над 50% за Радев на 1-ви тур и само 5% разлика между ГЕРБ и БСП ( 24 на 19) , си направете изводите че Радев печели с 60 %. Победа ...Ликувайте

Оценка:
-16 +14

Йййй
42 Отговор
Спечелването на изборите е предупределено. Изобщо не ходете да гласувате. Няма нормален човек в тая държава, който да гласува за герб, а те е спечелят

Оценка:
-17 +8

Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬
43 Отговор

До коментар #38 от "РАДЕВ, ДПС ТИ БИХА ШУТА":


Печели на 1 тур не четеш ли ? Дори вчера уж агенцията за анализи и маркетинг на Юлий Павлов, брата на Любомир Павлов -Любо пъпката даде 49,6% за Победителя Радев и 22% за Герджиков , си направи изводите колко са реалните резултати! Радев е непоклатим , нали...Ко ША КАЖЕШ?

Оценка:
-14 +22

Стойко
44 Отговор

До коментар #36 от "Стойко 🇧🇬🇧🇬🇧🇬":


Герберунгел, мечтай си . Тиквун е аут и с по малко депутати от предишния парламент. Заедно с ДПС ще имат общо около 80 а останалите 160. Абсолютно мнозинство. Но най важно е Радев да е президент още 5 години. Защото винаги може да съставя нови служебни правителства и да мачка Герб докато бъдат затрити окончателно. Победа

Оценка:
-22 +19

МнениЕ
45 Отговор
Радев ще бъде отново президент. Това е ясно. Дали първи дали втори тур...не се знае, но останалата имформация е манипулация и фейк.!

Оценка:
-18 +15

решено е
46 Отговор
Още отсега почнаха да ни подготвят. Радев знае, че не спечели ли на първи тур, на вторият е аут, защото няма и 1% резерв отгоре. Напротив, всички останали ще се обединят срещу него. Затова още отсега почнаха със стъкмистиката на резултатите - първо чрез социолозите, а после чрез ЦИК. Първо ще нагласят 50% активност, при условие, че миналият път беше два пъти по-ниска. После ще нагласят с половин, един процент отгоре. Защо изобщо трябва да се ходи на избори, когато всичко е решено предварително от ченгетата.

Оценка:
-18 +17

Анализатор
47 Отговор

До коментар #39 от "Стоянов":


Ако РАДЕВ е масон ПОДЧИНЕН на ложата Слънце Ориент 036 чийто шеф /церемониал мастер/ е РУСКИЯ специален консул за България бизнесмена ГЕОРГИ ГЕРГОВ.
Значи излиза че синергичения със САЩ е синергичен с РОССИЯ през Гергов.
Излиза че РАДЕВ е 2 чужд АГЕНТ и 3 ТРОЕН агент понеже е свързан КРЪВНОпо бащина линия с ВКР и РУМНО Пловдивската ложа Слънце както и ложата на КРАЛЕВ и Валери Митков са под“светлината“ на РУСКИТЕ ложи от Петербург -ложа “Новоя Астрея “ и ложа “Пушкин".

Коментиран от #50


Оценка:
-6 +10

?!?!?!
48 Отговор

До коментар #8 от "Лъжи":


вЕрвай си...

Оценка:
-0 +0

121212
49 Отговор
Спомените за "държавите" на Радев и Борисов са много пресни. Като дойдат новите сметки за ток, парно и храна, резултата на ГЕРБ ще още по-висок. И може да се окаже, че не Кирчо от Канада ще има 121 депутата Ами Бойко от Банкя.

Коментиран от #52


Оценка:
-13 +12

Ооо...Боже...!
50 Отговор

До коментар #47 от "Анализатор":


...колко луди имало по тоя свят...!

Оценка:
-0 +4

чичо
51 Отговор
Не мога да повярвам,че престъпник спрямо цялата нация,като Радев,въобще ще има някакъв процент.Отказвам да приема,че народа е толкова наивен.Така ли не разбрахте защо беше тази атака срещу ГЕРБ?Отворете си очите и вижте какво става днес в държавата.Вижте кои издигнаха Радев.Народе...

Коментиран от #59, #68, #69


Оценка:
-14 +24

1.Завий си краката
52 Отговор

До коментар #49 от "121212":


2.Пий си хапчетата!
3.И си лягай...!

Коментиран от #54, #62


Оценка:
-5 +2

53
Този коментар е премахнат от модератор.
121212
54 Отговор

До коментар #52 от "1.Завий си краката":


Две неща растат като ги чегъркаш - Герб и оная работа!

Оценка:
-7 +10

XAAXAAAXA
55 Отговор
СЛААВУЦА СЕ НАУПРАВЛЯВА, СЕГА ГЛАСЯТ КИРЕТО И ПЕНДИ. ТО НЕ БЯХА ПРОЕКТИ - БАРЕКОВ, КУНЕВА, ЛУПИ, ЯНЕ, ЦАРЯ, АБВ, БББ, ВОЛЕН - ЗЛАТНОТО ПРЪСТЧЕ НА ДОГАН, ВОЛЯ, ВОЛТ, ВМРО, ВАЛЕРИ, СОФИЯНСКИ, КАПОН, КОПЕЙКИН, ЦВЕТАНОВ, ЧЕРЕПА..... ПРОЕКТИ..... ПРОЕКТИ.....? НАКРАЯ - ПАК БОЙКО ПЪРВИ!

Оценка:
-8 +20

Радева Диктатурата Анти хуманист
56 Отговор
ИМПИЙЧМЪНТ РАДЕВ ВЪРВИ СИ СТИГА РАЗРУШАВАЙ БЪЛГАРИЯ НЕЗНАМ КОИ ПРОСТАЦИ ГЛАСУВАТ ЗА ТАКЪВ КОМУНЯГА КАТО ТЕБ

Оценка:
-16 +19

Фатмакът
57 Отговор

До коментар #25 от "Нане":


отправи НАГЛО искане до Конституционния съд да прекрати делото за двойното гражданство, понеже то няма предмет – „двуженецът“ Кирил Петков вече не бил министър.

Така той призна, че е съучастник в престъплание – но пледира то да бъде оставена без последици.

Вместо да се занимава с есеистични тълкувания, просто трябваше да прочете Конституцията НАЙ-ПОСЛЕ.

Коментиран от #61


Оценка:
-9 +15

С нетърпение
58 Отговор
очаквам предизборния дебат с участието на карадайъ. Искам да се посмея, като го слушам как говори глупости и отговаря на въпроси, на които няма написани на лист отговори (и като чете срича, но без лист пред себе си е пълна пародия) от джипсито ПР... Излагацията ще е пълна и окончателно ще изгубят младите хора от турски произход.

Коментиран от #65


Оценка:
-6 +11

Радева Диктатурата Анти хуманист
59 Отговор

До коментар #51 от "чичо":


МНОГО СИ ПРАВ БЪЛГАРИНО И АЗ СЕ УЧУДВАМ НА НЕВЕЖИТЕ НА МРАЗЕЩИТЕ НА ЗЛОБАРИТЕ ТУК В БГ ПРОГЛЕДНЕТЕ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДЕМОК РАЦИЯТА

Оценка:
-4 +8

Радева Диктатурата Анти хуманист
60 Отговор
МНОГО СИ ПРАВ БЪЛГАРИНО И АЗ СЕ УЧУДВАМ НА НЕВЕЖИТЕ НА МРАЗЕЩИТЕ НА ЗЛОБАРИТЕ ТУК В БГ ПРОГЛЕДНЕТЕ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДЕМОК РАЦИЯТА

Оценка:
-4 +8

кРадев
61 Отговор

До коментар #57 от "Фатмакът":


често говори за корупцията, разяла държавата.

И сега имаше отлична възможност да санкционира най-позорното зло: корумпирането на Истината.

Още повече, че канадско-българския мелез, одобрен от него за служебен министър, сам оповести, че е подписал декларация с невярно съдържание за гражданството си.Но „не се чувствал виновен в себе си и нямало да поеме отговорност“.

И Резидентът не се чувства виновен за предателството на националния интерес на американския колонизатор, затова застава на страната на лъжеца и измамника Петков, който не се чувства отговорен за престъплението си.

Оценка:
-8 +13

62
Този коментар е премахнат от модератор.
РАДЕВ СА СПИЧА
63 Отговор
НИЩО НЕ НАПРАВИХ...ДОРИ БАЦО НЕ ОКОШАРИХ...

Оценка:
-6 +6

ФАТМАШКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ
64 Отговор
РАДЕВ, А ТЕБ ?????

Оценка:
-5 +10

Аз пък чакам
65 Отговор

До коментар #58 от "С нетърпение":


дебат на зеления чорап с който и да е от кандидатите, за да видя как ще се изразява без да си е научил написаното от козяк домашно.

Оценка:
-7 +11

dron
66 Отговор
Интересни резултати от т.н."соц.проучвания" наблюдавам.
ИБГНИ - 3,6%, 2,8%, 4,2% и това в рамките на 4-5 дни!!!
Итн- 10%, 16%, 14% пак за 4-5 дни!!!
ПП -22%, 18%, 15,5% !!
Няма как да има такива разлики дори при гледане на ръка
или кафе. Явно "методологията" включва парични знаци,
като видените в чекмеджето на тулупа.

Коментиран от #72


Оценка:
-3 +4

Един Българин
67 Отговор
Който не разбира историята, рискува да я повтори.

Оценка:
-0 +8

JEFF
68 Отговор

До коментар #51 от "чичо":


Чичо, защо кашляш ?

Оценка:
-3 +1

Моряка
69 Отговор

До коментар #51 от "чичо":


Някакъв тъмно син погерберен глист-Чичо истерично зове за миналото.Ами за 30 години окрадохте,огризахте,осмукахте,обезбългарихтех и обрулихте цветущата 26- та развита държава в светсвета,сведохте я до последните африкански колонии.И още имате нахалството да ревете.Гьонсурати.

Оценка:
-6 +4

asd
70 Отговор
Не просто може, а ще ги прескочи.

Оценка:
-3 +2

иво
71 Отговор
радеффф - НИКОГА ВЕЧЕ ТОЛКАФ ГОЛЕМ МАЛО "умник " !

Оценка:
-3 +11

72
Този коментар е премахнат от модератор.
иво
73 Отговор
СоваТА МАЙ Е КУКУМЯФКА !

Оценка:
-0 +5

Мата Хари
74 Отговор
Герджиков с гласовете на ДБ и ДПС на балотаж ще приземи грипена

Оценка:
-4 +13

ЧОБАН
75 Отговор
БЕЗ БРОЕНЕ НА ОТРЯЗЪЦИТЕ ИЗБОРИТЕ СА НЕЛИГИТИМНИ /ПОДГОТВЯ СЕ ИЗБОРНА ИЗМАМА ПРОЦЕНТИТЕ НА РАДЕВ РАСТАТ ПО БЪРЗО ОТ ЦЕНИТЕ В МАГАЗИНА ЩО ЛИ /

Оценка:
-1 +7

ПЕНКО
76 Отговор
КОЙ Е ТОЗИ РАДЕВ ---СЕЗОНЪТ НА ПЪПЕШИТЕ ОТМИНА !?!?!?

Оценка:
-1 +8

мем
77 Отговор

До коментар #8 от "Лъжи":


Спрели са ти лекарствата или си си такъв?

Оценка:
-0 +0

КРОКОДИЛА
78 Отговор
НЕ ТОВА Е БОЙКО - НАШИЯ ЧОВЕК ...............НАРОДЕН ЧОВЕК .................

Оценка:
-2 +3

ПротесЪр
79 Отговор
Култура срещу субкултура!?!?Българино-о-о.

Оценка:
-0 +4

от радефф
80 Отговор

До коментар #22 от "Чоко":


обратно

Оценка:
-0 +1

008
81 Отговор

До коментар #9 от "007":


КУХ ФАТМАК, НЕГРАМОТНИ, НИСКО ИНТЕЛИГЕНТНИ НИЩО ПРАВЕЩИ... ГЕРБ ИМ Е ВИНОВЕН... ВРЕМЕ Е ДА КАТАПУЛТИРАМЕ ГАЗЕЩИТЕ КОНСТИТУЦИЯТА, ЛЪЖЦИТЕ И ПОДАВАЩИТЕ ФАЛШИВИ ДЕКЛАРАЦИИ - КАК ДА ВЯРВАШ НА ЧОВЕК, КОЙТО ПОДАВА ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ И НАЙ - НАГЛО СЕ ЛЕЗЬОТИ ПРЕД ЖУРНАЛИСТИТЕ... ВЪН ПОМИЯТА, ВРЕМЕ Е ДА ГИ ИЗПРАТИМ В КАНАЛИЗАЦИЯТА!!!

Оценка:
-3 +8

Боже,
82 Отговор
пази България!
И ако това стане ще видите поредната вълна можещи и знаещи хора как напускат България, така както се случи в началото на 90-те, когато партията на Радев попречи на демократичните промените да се случат.
И това вече ще е истинският край на България, защото тука ще останат само дърги комуняги с малоумните си внуци неставащи за нищо, ромите и онези с корана под възглавницата.
Радев е човек И на Москва И на левите екстремисти и извратеняци на САЩ.
Явно Путин и Байдън се договориха да разделят България на територия със сфери на влияние.

Оценка:
-1 +7

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Виктор Орбан
Унгарският премиер коментира Джордж Сорос
Големи хищници плуват в тези води. Това е трансграничната империя на Сорос."

Още бисери
ТОП 5