Last news in Fakti

1 Септември, 2011 11:25 776 0

Сергей Игнатов: Тази учебна година ще има повече и по-кратки ваканции

  • софия-
  • сергей игнатов-
  • ваканции

Привърженик съм на идеята учебната година да стартира от 1 септмеври

Сергей Игнатов: Тази учебна година ще има повече и по-кратки ваканции - 1
Министърът на образованието Сергей Игнатов /Снимка БГНЕС/

Това обясни в "Здравей, България" образователният министър Сергей Игнатов.

Предвидени са по-чести ваканции, като няма да се орязва учебното време, уточни той. Около 1 ноември ще има кратка ваканция – 3-4 дни. Зимната пък става по-дълга – до 8 януари.

"Хубаво е да има интензивно натоварване за по-съкратен период, кратка ваканция и отново интензивен период", на мнение е образователният министър.

Относно квотите за ромчета в българките училища, Сергей Игнатов заяви, че на дневен ред по-скоро е не интеграцията на малцинствата, а на социално слабите.

"Хората трябва да разберат, че интеграцията и успехът в живота минават през образованието. То е инструмент, с който всеки човек управлява живота си и това трябва да го осъзнаят родителите, ако не искат децата им да живеят като тях", на мнение е просветният министър.

На въпрос изчистени ли са учебниците от нелепости, той поясни, че тези за 5-ти и 6-ти клас са изчистени, но допусна, че може да има и пропуски. В момента се работи по учебниците за 7-ми клас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА